עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צריך עזרה עם בניית מחשב בתקציב 3000 ש"ח ללא מסך שייתן לי מענה למשחקים חדשים, לויסטה וגם שיוכל לעבוד טוב כאשר תוכנות השיתוף הקיימות בשוק יעבדו במקביל לאינטרנט ולא יתקעו את המחשב. רציתי גם לדעת אם עדיף מעבד AMD או האינטל סלרון לשימושים שלי.

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. [TTIP]מעוניין[/TTIP] לשדרג את מחשבי בצורה קיצונית - צריך מחשב יחסית חזק לתכנות בסיסיות לסרטים ב 1080P , הן בטלויזיה 42 והן במסך מחשב , מעוניין לחבר מסך מחשב שני - המפרט שיש לי כרגע CPU Intel Core 2 Duo E7400 @ 2.80GHz 50 °C Wolfdale 45nm Technology RAM 4.00GB Dual-Channel DDR2 @ 533MHz (5-7-7-20) Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-UD3L (Socket 775) 51 °C Graphics Philips 202EL (1600x900@60Hz) Panasonic-TV (1600x900@60Hz) 1024MB NVIDIA GeForce GT 610 (MSI) 69 °C Hard Drives 932GB Western Digital WDC WD10EADS-00L5B1 ATA Device (SATA וספק של SEASONIC אם אני לא טועה 400W המחשב שלי מאוד איטי ונתקע הרבה , השאלה אם כדאי לשמור את הספק ובכרטיס מסך (נקנו לפני …

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. בניתי מחשב לקרוב משפחה , לא חיפשתי משהו מטורף יקר משהו MED END כזה ... רציתי לשאול אתכם איפה יכולתי לשפר ? ספק כח יש לי , SSD של סמסונג EVO 870 יש לי לא כל החלקים לקחתי . \ ^^^ זיכרון 8GB 3200MHZ DDR4 X 2 = 16GB DUAL CHANNEL יכולתי לקחת I5 12400F + RTX 4060 ולוח אם B760 אבל רציתי להוריד עלויות , NVME 3/4 זה קישקוש חבל על הכסף

4. אורח מושיק
    Started by אורח מושיק,

1. מה התקציב המקסימאלי? 9500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

5. שלום לכולם, חבר ביקש ממני שאעזור לו לבנות מפרט ב 6000 (גמיש), לא מחשיב את עצמי מומחה גדול אבל עדיין דואג להישאר מעודכן מפה לשם (בעיקר קורא, פחות מגיב). אמנם הייתה לי חריגה אבל לדעתי ברמה שמצדיקה את עצמה. השיקולים שהיה חשוב לו: גיימינג, התעסקות בתחומי רשתות ווירטואליזציה (אין לי מושג מה זה הנחתי שדורש כח עיבוד) השיקולים שאני הכנסתי: מראה והתאמת רכיבים, להשאיר אופציות פתוחות לשידרוגים בעתיד (להוציא מהכלל לוח אם מעבד וספק) הקנייה הייתה באתר PLONTER, ואני חייב לציין לטובה את המבחר רכיבים הגדול באתר ואת ההרכבה הנקייה שעשו. מעוניין לשמוע מה דעתכם? אני יודע שבאתם צמאים לתמונות, אז בוא נעבור למפרט ולתמונות: עריכה מוסיף גם במלל למי שצריך: …

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by Alex122,

אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מתעניין אם אפשר להתקין עליו ווינדוס 7 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17946 יצא לי לראות מחשב ASUS של חבר שהיה חסום לווינדוס 7, פשוט בעת ההתקנה/בחירת מחיצה להתקנה, הדיסק הקשיח לא זוהה בכלל. כאשר ניסיתי להתקין ווינדוס 8, הכל פעל כרגיל האם זה יהיה כך גם בלנובו?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. אוקי קניתי את המחשב בחברת KSP מחשבים באשדוד והמחשב מדגם Samsung NP350V5C-S07IL שעליו אתן חוות דעת אישית שלי. המחשב מבחינת הגימור לדעתי האישית מצויין (צבע טיטניום כסוף) בלי כל משחקי הצבעים שיש בשאר החברות והעיצובים הפשוטים יותר. המקלדת היא מקלדת מלאה אני לא אוהב חלקית זה עניין של טעם המקשים בדיוק כמו שצריך שיהיו בסיגבנון של DELL ו-MSI. מבחינת נתונים המחשב לדעתי עם נתונים ממש טובים מפרט יש באתר של KSP הנה קישור:http://ksp.co.il/?uin=17160 ולא ראיתי צורך לפרט פה את כל המפרט שלו. חשוב לציין מדובר בכרטיס מסך עצמאי של 2GB מדגם AMD RADEION 7670HD לפי הנתונים הוא אוכל את הכרטיסי מסך של ג'יפורס אלא שמסופקים במחשבים הנייידים של המתחרים ולכן בחרתי במחשב הזה דווקא. שכחתי לציין הסולל…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by jimbo,

שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב שבעזרתו אוכל לעשות OC רצחני ביותר.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by BMW330i,

היי, אני מעוניין לקנות: מעבד, לוח אם , זיכרון , כרטיס מסך , כרטיס קול, ספק וקירור. תקציב:4500-5000 , אפשרי להוסיף עוד כמה מאות לשיפור המפרט אם זה באמת שווה, ואם לא, אז אם אפשר להגיע לתצואות דומות או דיי קרובות בפחות כסף מסכום המפרט הבא אני יישמח לשמוע מה דעתכם על המפרט: (?) AMD Athlon 64 3000+ Tray CPU ¤909 Gigaybyte GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra Socket 939 Motherboard ¤745.95 Corsair 512MB DDR 3200 CAS2 Memory ¤799 Albatron Geforce 6600GT PCI-e 128Mb 128Bit Video Card ¤1249 Creative Audigy 2 ZS Retail Sound Card ¤ 569 Thermaltake 410W 120mm Fan PFC Power Supply ¤ 349 Aerocool Aqualia Water Cooling System ¤ 399 סה''כ: 7 5019.95 ¤ המחירים נלקחו מ: http://w…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כן אלה אם יהיה שווה להשקיע עוד קצת במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים סרטים עבודה קצת וגרפקיה בקטנה רק מתחיל א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המסך כלול 23 אבל לא 2333T אפילו שהוא מסך טוב יש לי מסך בבית אותו פנאל כמו שלו אותו צורה אותו דבר בול אבל 5MS * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד בניניו…

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by phoenix25,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח אם מדובר בשדרוג הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, באיכות גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים החדשים : Batman arkham city, Metal gear 5 , witcher 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, רזולוציה 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

12. שלום לכולם ממש היום ראיתי שחבר שלי קנה TABLET של ACER מדור לא הכי חדש בעולם : ACER TRAVELMATE C302XMi 1.6 Ghz INTEL DOTHAN (725) MOBILE 1.6Ghz-2MB L2 CACHE ראיתי אותו והתאהבתי ממבט ראשון החלטתי שגם אני חייב TABLET לצרכי לימודים יש פה אולי אנשים שקנו טבלט לעצמם או מכירים ויודעים מה מומלץ ? מבחינתי ה ACER שחבר שלי קנה הוא מעולה לחלוטין זמן הסוללה שלו יחסית ארוך (4 שעות עבודה שוטפת באופיס ואינטרנט היום) כרטיסי רשת חוטי ואלחוטי, בלוטות', אינפרא, צורב DVD בילט אין (מודולרי, ניתן לפירוק ובמקומו אפשר לשים סוללה ספייר) מסך 14" מסתובב (כמובן מסך נגיעה עם עט מדהים לכתוב עליו ! - זה טאבלט..) זכרון 512, אם אקנה ארחיב לג'יגה. הצרכים שלי מהטאבלט, הם בעקרון אופיס (ONENOTE) ללימודים - כת…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שלום, קיבלתי היום הצעה למחשב נייד מבית DELL בדגם X300 המפרט הוא : דגם Latitude X300 מעבד Intel® Pentium® M low-voltage processor Dothan 738 1.4GHz (2MB L2 cache, 400MHz FSB) Chipset Intel 855GM זיכרון 25256Mb 266MHz SDRAM Memory onboard בקר גרפי Intel® 855GM UMA graphics - Up to 64MB shared memory; 4x AGP support תמיכה ברזולוציה חיצונית 1200X1600 (UXGA) 16.7milion colors סוג מסך 12.1'' XGA (1024x768) TFT color דיסק 40GB Removable EIDE ATA-100 Hard Drive כרטיס…

14. שלום רב מעוניין ברכישת מחשב למשחקים בסכום של 4000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 - לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשובה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by davidkeren,

שלום ברצוני לרכוש מיני PC חשוב לי שיהיה חזק כלומר כרטיס מסך חזק ומעבד לשחק בטלויזיה 65 כמו כן גם לסרטים 4K והכי חשוב שיהיה לו כיבוי והדלקה אם שלט תודה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by roipow,

מעבד i7 2600 3.4gHz כרטיס מסך: r9 290 4gb msi gaming זכרונות: 8gb ספק: 600w fsp דיסק קשיח: 500gb wd לוח אם: p8h61 m LE.. מארז: antec gx500 האם צריך לשדרג משהו? איך המפרט הזה? אני חושב על דיסק קשיח וגם הלוח לא תומך בusb3 וזה מעצבן... אשמח להצעות. המעבד והלוח אם נרכשו לפני 4 שנים וכל השאר פשוט שידרגתי לפני כ 4 חודשים. אז הכל טרי ובמצב כמו חדש... אני לא משחק על המחשב כי אני בצבא ואין זמן..

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש ללימודים. חשוב לי נורא שיהיה דק וקל ושהבטרייה תחזיק להמון זמן. התקציב בלתי מוגבל. תודה מראש.

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום, המחשב העתיק שלי [בן 5 ורבע ] התפגר לאחרונה... תהיתי מה עדיף לי למשחקים [כן אני יודע שכל אלו חלשים- אבל אין לי תקציב :\ ] וכמו כן, אם תוכלו לאמר לי לגבי כל אחד האם הוא חלש\אותו_דבר\חזק_יותר\משמעותית_חזק_יותר??? לעומת מה ששיש לי תודה רבה מראש!! אינטל ליבה כפולה E5200/E5400 לוח אם Asus דגם P5KPL-CM צ'יפסט G31, או MSI דגם G31M3F צ'יפסט G31 כרטיס מסך: Intel GMA X3100 (OB) UPTO 384MB אינטל ליבה כפולה E5200/E5400 לוח אם MSI דגם G41M4F צ'יפסט G41 כרטיס מסך: Intel GMA X4500 (OB) UPTO 1340MB ההבדל בין שני מפרטים אלו [לא רשמתי זכרון והארדיסק כי יהיו זהים] הוא של 115 ש"ח האם שווה את זה? או האם עדיף למשל לקחת מפרט ראשון ולהוסיף לו: Zotac nVIDIA GeForce או Leadt…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by zxcvbnm,

שלום לכולם אני מתבלט בין 2 המחשבים- שתיהם מאוד דומים גם מבחינת העלות וגם מבחינת המחיר. איזה מהמחשבים עדיף לדעתכם?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by PriorTak,

הי יש לי כיום לפטופ של DELL בן כ4 שנים. אם אני זוכר נכון, הלפטופ הוא עם חומרת: core i7 1st gen 720 8gb ram 1333 500 gb HDD sata כיום הלפטופ מספק בקירוב את צרכי, אני עובד הרבה עם תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ומכונות וירטואליות כבדות (שרתים, לינוקס, ווינדוס). ההארדיסק מתחיל להזדקן - אני מקבל נתוני HEALTH של פחות מ50 אחוז בתוכנת HDD sentinal. השאלה הגדולה היא - האם להחליף את ההארדיסק בלבד לפני שהוא מת (רצוי לSSD כדי לקבל קצת תוספת מהירות) או להחליף את המחשב כולו? חשבתי על לפטופ בעל המפרט הזה בערך: core i7 4th gen 4700 16gb ram 1600 240gb ssd sata3 + 240gb ssd mSata. לפטופ בעל חומרה שכזו יתן לי ביצועים טובים משמעותית מהלפטופ הנוכחי? או שכדאי להשאר עם הלפטופ הנוכחי ולמשוך אותו …

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. התקציב המקסימלי כאמור הוא 7K, עם עדיפות לסכום נמוך יותר במידה ואפשר. מס' דרישות: - המסך חייב להיות בגודל 23-24 אינצ' (אני דיי נעול על 24, אבל לא משהו שאי אפשר להתפשר עליו) - אין שום צורך בשקט (מבחינתי הוא יכול להיות רועש כמו טרקטור... זה אף פעם לא הפריע לי יותר מדי) - לא מתוכנן בכלל OC (לא מעוניין להתעסק בזה) - אין צורך במערכת הפעלה / אופיס, כן יש צורך בהרכבה - לא מתוכנן שדרוג בעתיד הנראה לעין (שלוש שנים) חשוב לציין - אין לי שום בעיה לרכוש ציוד יד שנייה, להפך. אם אתם מכירים/ממליצים - אני אשמח לשמוע (אני אשמח לדעת גם ממה צריך להתרחק כשקונים ציוד יד שנייה [אם יש משהו כזה בכלל]) אני גר בת"א בעיקרון, אבל אין לי שום בעיה לרכוש את המפרט מכל חנות. אגב, האם התקציב הזה מ…

22. שלום חברים ותודה! אני בתחום הצילום, כרגע אני עובד עם הנייד שלי מחובר למסך SAMSUNG 971P אבל הנייד כבר עייף ה CD לא עובד וכול פקודה בפוטושופ לוקח שנה לבצע. אני רוצה לקנות מחשב שולחני בלי מסך כי כבר יש לי אחד מצויין. לא מעניין אותי בכלל גרפיקה 3D אני עובד על המחשב רק עם התמונות שלי בקבצים מאוד גדולים לפעמים 40 MB אבל כן חשוב לי הכיול של המסך אם זה קשור לכרטיס המסך? אני בעיקר עובד על פוטושופ ו LIGHTROOM וקצת פילטרים לעיבוד התמונה. וזה מה שאני מחפש, מחשב שיריץ את האפליקציות שציינתי וחיבור לאינטרנט. אני קראתי שאנשים פה מחברים מחשבים מכל מיני חומרות שונות, אין לי מושג איך זה עובד בדיוק אבל אם אני צריך לקנות כל חלק בנפרד מחנויות שונות ולהרכיב הכל ביחד זה קצת "גדול" עלי עם הזמנים …

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. לפני הכל - תודה גדולה ל !_Nike_! שהרכיב איתי את המפרט - תודה גבר!!! המפרט הוא למשחקים ושימוש ביתי רגיל - לא מתוכנן אוברקלוק... רציתי לדעת מה אתם חושבים - המפרט בסדר? אפשר לקצץ במשו? צריך לשנות משו? AMD ATHLON XP 1700 ORIGINAL BOX [376 NIS] ABIT NF7 NFORCE 2 [659 NIS] TRANSCEND 256MB PC333 DDR 2.5v CL2.5 [238*2=476 NIS] WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version [481 NIS] ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM [1,168 NIS] LITE-ON DRW 48X24X48 RETAIL [337 NIS] Mitsuni floppy 1.44 [54 NIS] COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB [338 NIS] or 3R SYSTEM AIR Cyber Blue [437+50=487 NIS] HEC 300ART WATT PSU [185 NIS] SubTotal [4223 NIS] לא כולל עכ…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by OmerS,

שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב ולאחר התייעצות עם כמה אנשים החלטתי שהוא יהיה מבוסס על מעבד AMD. מכיוון שאני לא מבין כל כך ב- AMD רציתי שתבדקו מפרט שהכנתי ותתנו לי הצעות \ שיפורים \ מפרט משלכם. אלה הם הדברים שאני צריך שהמפרט יכלול: - מעבד AMD - לוח אם מתאים שיכלול בקרי SATA, LAN, SOUND - זכרון 512MB - דיסק קשיח SATA עם BUFFER גדול בנפח של לפחות 60GB - כ.מסך - אני לא צריך משהו חזק בכלל בגלל שנכון לעכשיו אני לא משחק כמעט אבל שיהיה משהו נורמלי וטוב שאם אני במקרה ירצה להפעיל איזה משחק זה יעבוד בסדר. אני מקציב לחלקים האלה עד 3250 ש"ח. הנה המפרט שהכנתי, מה דעתכם? כמות. מוצרים סה"כ Mushkin 256MB PC3200 Green 650 ש"ח (כמות: 2 = סה"כ 512MB) AMD ATHLON XP 2800 ORIGINAL BOX …

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1110 ABIT IS7-E (865PE) - ATX 522 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory 1336 COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE 478 NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53 צבע שחור SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 128MB (256bit) + TV - RETAIL 1577 120mm fan 50 כל זה יוצא 5200 יש לי צורב ,ארדיסק ,DVD ,וכל הציוד הנלווה מהמחשבים הישנים שלי....... בסופו של דבר המחיר שאני משלם על זה ... 4400 שקל..בתשלומים של 12

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים