עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by minkmink,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד קטן (נטבוק), בכ-2,500-3,000 שקל, אבל חשוב לי שיהיה חזק. רוב הנטבוקים שהשתמשתי בהם, כעבור זמן דיי קצר לאחר הקנייה שלהם הפכו לאיטיים ומסורבלים, לכל דפדפן לקח כמה שניות טובות עד שהוא טרח לעלות, והיה קשה מאוד לעבוד עם כמה תוכנות במקביל. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפייה ועריכת סרטים ברמה בסיסית, אפשרות להעלות הרבה חלונות במקביל (וורד, והרבה כרטיסיות בדפדפן) בלי שהקצב יואט בצורה משמעותית, ועבודה בסיסית מאוד על פוטושופ (לא תלת מימד או משהו מורכב) * גודל המסך? מעדיף לפחות 11.6, אבל לא קריטי * משקל רצוי? כ-2 ק"ג. חשוב לי שלא יהיה כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נראה לי שזמן של 6 שעות סוללה זה סביר * האם י…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by yaniv_g,

שלום לכולם! אשתי ואני מעוניינים לקנות נטבוק שישמש אותנו בעיקר לטיולים, כלומר גלישה ב wifi וגם לצפייה בסרטים. פרמטרים חשובים מבחינתנו: זמן סוללה ארוך (חשוב מאוד), גודל מסך 11-12 אינץ' ומחיר סביב 2K. שמנו עין על ה Asus 1215n, שעליו קראנו ביקורות טובות גם בפורום הזה, אבל גם שמנו לב שיש לו את החסרונות הבאים: 1. זמן הסוללה שלו טוב אבל לא מעולה כמו למשל 1215P. 2. למרות מה שרשום במפרט, הוא לא יכול לנגן 1080p, ומכאן שהאפשרות להשתמש בו בתור HTPC מוגבלת. השאלות שלנו הן: 1. האם יש מחשב נוסף שנראה לכם שאפשר לקחת בחשבון בהתאם לדרישות שציינו? 2. האם ניתן לשפר את חיי הסוללה שלו אם נבחר לעבור עם המעבד הגרפי של אינטל במקום זה של Nvidia, או ע"י הורדת קצב השעון? 3. האם לדעתכם יש מקום לשקול …

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  3. Started by mhnuemhnue,

אהלן חבר'ה וערב טוב! אבא שלי צריך נטבוק קטן, 10 אינצ' אני חושב ב1600 ש"ח (ללא חריגה בבקשה, אלא אם כן היא הכרחית) הדרישות: גלישה באינטרנט בנוחות, ללא תקיעות הוא משתמש בווינדוס XP, הכי מהיר. אפשרות שימוש נוחה באופיס (מקלדת יחסית נוחה, כמה שאפשר) הוא לא צריך להיות נייד ובעל סוללה רבת עוצמה, הוא מחובר תמיד לחשמל. אפשרות להציג סרטונים בלי תקיעות ובמהירות. תודה מראש!

4. Started by BloodFist,

ההורים שלי רוצים לקנות לאחי נטבוק ללימודים בכ2000 שקל פחות או יותר. הצרכים הם הקלדה של סיכומים (ובכלל בשיעורים וכו'..), גלישה באינטרנט, ואולי פה ושם הצגה של סרטים ומשחקי דפדפן אם אפשרי (לא חובה.). זהו אני חושב, תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  5. Started by oriki9999,

שלום לכולם! אני מחפש אלטרנטיבות לAlienware m11x, שהוא סוג נטבוק שמיועד למשחקים. התקשתי למצוא אופציות אחרות. האם יש בכלל?, אשמח לראות כמה במידה ויש! תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  6. היי, אני זקוק לנטבוק עד כ 450$. השימושים הם רק לגלישה ו Office. רצוי סוללה חזקה שיכולה להחזיק 6+ שעות. משקל לא חשוב. מסך משהו כמו 12", ואני חייב שגודל המקלדת יהיה 100% (סטנדרטי, לא מקלדת קטנטנה שצריך עט כדי ללחוץ על משהו). בינתיים חשבתי על Lenovo Ideapad S12 (החדש, עם Win7 ומעבד של nvidia), האם הוא מתאים לשימושים שלי? תודה.

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  7. שלום. אני מחפש המלצה לנטבוק שילווה אותי ב-4 השנים האקדמיות שלפניי. מטרתיו יהיו אך ורק כתיבה בוורד (ומסמכים קלים באקסל ו-power point) וגלישה באינטרנט. אין בכוונתי לצפות בו בסרטים או לשחק בו משחקים. גודל המסך: מעל 10 אינץ' (אני לא יודע מה גודל המסך המירבי לנטבוק...) משקל רצוי: לא רלוונטי (2 ק"ג ומטה, לכן כתבתי לא רלוונטי - משקלו של כל נטבוק הוא מתחת למשקל זה...) זמן סוללה: 6 שעות ומעלה. לצורך העניין, ייתכן ואני אאלץ להעביר יום לימודים שלם (8-10 שעות) מבלי שסוללת הנטבוק תטען והחסכון בסוללה יתבטא בכיבויו של הנטבוק במעבר בין שיעורים והעברה למצב sleep לכמה דקות מדי פעם. זמן סוללה הוא הקריטריון החשוב ביותר עבורי - כמה שיותר ! האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לפחות 2 יציאות USB. אין …

8. Started by X-BLADE,

שלום, אני מחפש נטבוק לשימוש של סרטים אינטרנט וקריאת\כתיבת מסמכים. שיהיה כמה שיותר קל וסוללה כמה שיותר חזקה. כעקרון עדיף שיהיה כמה שיותר זול עד 1600 ש"ח. אשמח לשמוע כמה המלצות ומה הטרייד אוף. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Vatos-Locos,

10" יספיקו זמן סוללה מקסימלי מקלדת נוחה, טאץ' פד נוח. בלוטוט עבודה יום-יומית רגילה, אופיס, אינטרנט, IM, יוטיוב וכו' (חשוב שיוטיוב יפעל חלק על פול סקין). עבודה חלקה עם וינדוס 7 (ישודרג ל-2 גיגה כמובן). אגב, סורי שאני פותח דיון חדש על שאלה כ"כ פשוטה, אני לא רואה את הסטיקי שהיה בנושא הנטבוקים...

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by liatshef,

שלום! אני מחפשת נטבוק שיהווה תוספת ללפטופ קיים (וכבד). יידרש בעיקר להקלדות, לאופיס בקטנה ואינטרנט. חשוב מאוד מבחינתי- מסך מט, שיהיה קל, בעל מקלדת נוחה, זמן סוללה סביר ולא מתחמם. מבחינת גודל- חשבתי על 10.1, אבל גם 11.6 הולך מבחינת התקציב 2000 זה גבול עליון, בעדיפות יותר לכיוון 1500 תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  11. עבודה משרדית. אופיס, אקרובט רידר, אינטרנט וכד'. סרטים - אפשר לוותר על זה, זה ממש לא חשוב. הדרישות הן : "11.6 זמן סוללה - עדיפות לזמן סוללה ארוך. WIFI כניסת LAN רגילה חיבור - VGA חיצוני. תודה. אילו דגמים מומלצים בטווח המחירים הזה? WIN XP / 7 ממש לא משנה... העיקר שאחת משתיהן יעבדו חלק.

12. Started by blackflag,

שלום, אני מחפש נטבוק להרצאות ולנסיעות כלומר בעיקר לאינטרנט, קריאת מסמכי וורד וPDF (לא להקלדת סיכומים תוך כדי). כמו כן אם זה אפשרי במסגרת התקציב, אולי לעיתים רחוקות סרטים ומשחקים קלילים (און ליין חינמים באינטרנט). אבל המטרות האלו הן בגדר בונוס ולא צורך. אני מתקשה לברור בין הדגמים והיצרנים השונים, כולם נראים אותו הדבר. (מה עם זהhttp://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2777_2839&products_id=27017?) אם יש באיזור הזה איזשהו דגם שמתעלה מעל השאר, אני אשמח להכוונה. תודה מראש. נ.ב. 1. האם יש הבדלים בין המפרטים בחנויות שונות לגבי אותו דגם שכדאי לשים לב אליהם? 2. כשכתוב "אפשרות שדרוג ל2GB", האם זה שידרוג שאני יכול לעשות בעצמי או שזה דורש מעבדה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by yotam.m,

צריך כמה המלצות לניידים ב-550$ מארה"ב או בסכום מקביל בארץ (לא כולל הפרשי המחירים). משמע לא נייד ב-2000 ש"ח בדיוק אלא משהו שכולל את הפרשי המחירים הגבוהים שקיימים בין השוק בארץ לשוק בארה"ב. דרישות: מסך יחסית קטן 13.1,13.4,14 וכו' (ללא העדפה לגודל ספציפי). דגש על כח עיבוד סביר (החזק ביותר במסגרת התקציב) זאת אומרת מעבד שיריץ בצורה סבירה ויסטה או וינדוס 7. אין צורך ביכולת לשחק בצורה כלשהי. כמובן עם חיי סוללה ארוכים ככל האפשר. תודה לעוזרים,

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  14. Started by steelmanx,

אבי מחפש נטבוק משרדי עם מסך בגודל 10 אינטש בעיקר לצורך גלישה באינטרנט בנסיעות לחו"ל. איזה נטבוקים ממולצים במחיר זה עם הדגש על נוחות(מקלדת ומשטח מגע טובים)?

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  15. גיסי מתכנן לקנות לאשתו, אחותי, מתנה ליום הנישואין: נטבוק (זו הפתעה, אל תספרו לה ;D). היא צריכה מחשב שיאפשר לה לגלוש, לראות סרטים בעת נסיעות ארוכות ועם מצלמת רשת כדי לשמור על קשר עם הילדים כשהיא באותן נסיעות ארוכות. התקציב הוא בסביבות 2,000 ש"ח וכחברים בכוחות הבטחון, יש להם הנחות על חלק מהדגמים שאחרת לא היו נכנסים. שלחתי אותו לחנות לראות אותם בפעולה, המפרטים של כל הנטבוקים כמעט זהים אבל חייבים להניח את הידיים על המקלדת ולראות את המסך. הוא חזר עם המסקנות הבאות: Asus EEEPC 1005HA/HE - זמן סוללה ארוך מאוד (9.5 שעות לפי נתוני היצרן, בצפיה בסרטים זה בטח חצי מזה) שיאפשר לה לצפות בכמה סרטים בנסיעות הנ"ל. לא ברור האם המעבד הוא N270 או N280 - עד כמה ההבדל משמעותי? Acer Aspire D150/…

16. שלום, אני מחפש נטבוק קטן וקל (10 אינצ' יספיקו) לעבודת משרד קלה וגלישה בכל שעה. אין דרישות מיוחדות למעט: ניידות, עמידות, חיבור רציף לאינטרנט. מוכן לשלם עוד קצת (לכיוון הרף העליון של התקציב) עבור מסך מט באיכות גבוהה יותר וחסכון בזמן סוללה. יש צורך באינטרנט זמין בכל מצב - לכן חשבתי על נטבוק בתוספת מודם סלולארי (או אפילו ipad עם יכולת 3G). העזרה שאני מבקש מכם היא בהחלטה: אפשרות א' - נטבוק ומודם סלולארי - במקרה זה אבקש המלצה על שני מחשבים: (1) נטבוק קל, אמין וזול יחסית. (2) נטבוק עם מסך איכותי (רצוי מט) וזמן סוללה ארוך יותר - כמובן שבמחיר גבוה יותר. אפשרות ב' - האם יש חלופה זולה יותר לאייפד, שכוללת אינטרנט סלולארי מובנה? אשמח גם לתגובות חלקיות (המלצה על מודל שעונה רק על אחד …

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  17. שלום אשמח אם תמליצו לי על נטבוק עד 1300 שקל (מקסימום חריגה ל1400 אם זה באמת שווה את זה) הנטבוק ישמש כ"מחשב בית ספר" לרוב, אבל אני מתאר לעצמי שיהיו גם צפיות בסרטים פה ושם (לא FULL HD) יהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים כלשהם (GTA 3\S.A נניח) זמן סוללה ונפח כונן- כל המרבה הרי זה משובח לגבי משקל- ההפך הוא הנכון (המחשב מיועד לבחורה) ואם בבחורות עסקנו אז יהיה נחמד אם המחשב יהיה מעוצב בצורה כלשהיא ולא גוש פלסטיק משעמם (אופציאונאלי, פחות חשוב מהביצועים) אין דרישה לחיבורים מיוחדים (וכמו שראיתי גם אין ממש היצע בטווח המחירים הנ"ל) האבל היחיד שלי מכל זה- המחשב צריך ליהיות ניתן לקנייה בסניף פיזי של חנות באזור המרכז. שמתי את עיני על הAsus Eee PC X101H N570 באייבוירי (1390 ש…

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  18. היי חבר'ה אני מחפש נטבוק לאינטרנט ושימושים משרדיים. מסך 10-13 עם עדיפות למעל 10 אין צורך ביציאות מיוחדות, אין חשיבות לגודל דיסק קשיח אחריות מעל 12 חודשים - יתרון אפשר לקחת בחשבון גם הזמנה מחול במידה ויש משהו משתלם עם אחריות בינלאומית (בהתחשב בעלות משלוח של 60-70 דולר) כמה דגמים אפשריים שאשמח לקבל אחחת דעת לגביהם : Asus 1215N http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16075 Dell Inspiron mini 1018http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-1018.htm Dell Inspiron 1120 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1120.htm Lenovo IdeaPad S12 2959-JWG N270 http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=3493 בתודה מראש !

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  19. Started by Electric Boom,

אני מעוניין לקנות נטבוק, כשאחד השימושים העיקריים זה תכנות. רוב הנטבוקים באים עם רזולוציה של 1024X600 במסך של 10'' וזה לא מספיק שטח עבודה. אני עובד בעיקר עם visual studio ו-matlab. שטח עבודה מינימלי הוא לדעתי 1366X768 שזה אפשרי במסך של 11'' כמו כן צריך אחד עם מקלדת נורמלית. התקציב מצויין בכותרת(2500). תודה מראש לעוזרים.

20. שלום, אני בכיתה י', ואני מתכנן לקנות נטבוק שאקח לבית הספר. אני במגמת מחשבים, לכן המחשב צריך להיות מסוגל להריץ תכנות visual, office וכמו כן מעט גלישה באינטרנט. זמן סוללה של יותר מחמש שעות, וקל משקל. חשבתי על שני ניידים: Asus eee 1215N, לעומת ה- Asus eee 1215B. ההבדל בין המכשירים הוא לא גדול. ב- N, המעבד הוא של atom במהירות עיבוד של 1.8 Gh/s, ב- B, המעבד הוא של AMD במהירות של 1.6 Gh/s. ב- 1215B, יש 4GB RAM, לעומת ה- N שבו יש 2GB RAM. אחת הבעיות, היא שאת הנייד 1215B, לא ניתן להשיג בארץ, ואני לא בטוח מה מחירו. אני אשמח אם אוכל לקבל ייעוץ לגבי המחשב העדיף מהמומחים שביניכם. תודה מראש, עמית

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  21. Started by sh9696,

שלום רב, מחפש המלצה לנטבוק איכותי בסכום המצויין בכותרת... הקריטריון החשוב ביותר הוא זמן סוללה. תודה לעוזרים, שי

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  22. לפני שעולה בכלל הווינדוס מופיע לי ההודעה הבאה: aproblem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. blah blah technical information stop: 0x0000007b (0xf79f3524,0xc0000034, ox00000000,0x00000000) מה שמוזר שניסיתי לעשות BOOT עם DOK שיש עליו גרסה שלLIVE GPARTED אבל הוא נתקע גם בהעלאת הקרנל... לא ממש אכפת לי מהנייד הזה אלא מהחומר שנמצא בו ואני לא מצליח לגשת אליו.. יש הצעות מה ניתן לעשות? ומה בכלל הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by rontg7,

היי, אני רוצה לרכוש נטבוק לצורך טיול גדול. השימוש בנטבוק יהיה אך ורק כדי להיות גורם מקשר בין המצלמה לכונן חיצוני, ועל הדרך לגבות בענן בעזרת WIFI. לכן ארצה שיהיה כמה שיותר זול (סיני) אך באיכות סבירה. למישהו יש ניסיון עם זה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by bmwstp,

שלום, אני מעוניין לקנות נטבוק או מחשב נייד עד מחיר של 1000 שח. הוא מיועד רק לכתיבה כשהמחשב הרגיל שלי לא איתי. גודל מסך 10-13 אינץ'. תמיכה במערכת הפעלה WIN7 (גם אם לא מותקנת. יש לי כזו, אני צריך רק דגם שתומך באחת הגרסאות) גודל RAM וכונן קשיח לא משנה כ"כ. WIFI עדיפות ברורה לBLUETOOTH זמן סוללה כמה שיותר. אפשר גם שעה וחצי. USB ללא כונן דיסקים יש חיה כזו??? (אם יש יד שנייה במצב מצויין לכתוב בפרטי) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  25. Started by Aner,

אהלן רב המחשבים שנתקלתי בהם הם N455 עם 1 ג'יגה ראם וWINDOWS 7 STARTER יש משהו יותר טוב בתקציב הנ"ל ובלי STARTER? או שיש כאלו שיכולים להריץ טוב את הULTIMATE? צריך להריץ אופיס, סרטים (לא HD), ואינטרנט עם טאבים עוד דרישה - סוללה (שמעתי שהאסוסים מצטיינים בזה?) בלי תקיעות תודה!

• 0 תגובות
    • 492 צפיות

דיונים חדשים בפורומים