ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב שיתאים גם למשחקים וישמש גם כמחשב סרטים. קראתי המון דיונים כאן וחסר לי עדיין מידע לבנות את המחשב הבא שלי. המחשב שאני מחפש יהיה בסלון וצריך להכנס לשידה שגודלה - 43X38X25 גXעXר. קראתי שגם צריכים לצאת כ.מסך חדשים, אז השאלה אם להמתין עד יוני-יולי? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? השאיפה לחסוך (לא נראה לי ראלי כאן עקב הדרישות שלי ) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב ? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) ?סרטים ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).…
-
- 16 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום, מה אתם אומרים על רכישת סוללה ללפטופ דל 1525 ב- EBAY או DX? האם ב- EBAY יש סוללות מקוריות או שהסינים סתם רושמים כמו פה בעקרון זאת סוללה שעולה מעל 40 דולר ויש זולות ממנה בהם לא רשום שהיא "אורגינלית" האם זה משנה משהו? או שאולי עדיף לקנות מ- DX? אשמח לעזרה מנסיון שלכם, ואם מישהו בדיוק עם הדגם הזה קנה משהו באיטנרנט אני ישמח לשמוע תודה
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
האם יש מחשבים ניידים שלא ניתן לבצע בהם BOOT דרך DOK? יש לי מחשב נייד של HP בן 6 שנים עם כונן דפוק. ברצוני לפרמט את המחשב ולהתקין עליו מערכת הפעלה. כל ניסיונותי לעשות זאת דרך DOK נכשלו בזה אחר זה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש נייד לאחותי,אני הולך לקנות אותו מהחנות הזו. השימושים הם בעיקר ללימודים,אופיס וכד' וכמובן גם קצת סרטים. אין לי מושג על מה ללכת. האם ישנה קודם כל איזו חברה מומלצת ? (טושיבה,HP וכו') איזה מעבד ? למשל הסדרה של ה-TXXX של אינטל אם היא מספקת או לא. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 1500 שקל (יש אפשרות לחרוג טיפה), יש לי מארז כמו שיש לבחור פה במחשב הימיני(הלבן): http://images116.fotki.com/v705/photos/1/1302334/6482317/1-vi.jpg חשבתי לקחת את המארז רק עם הצורב, הכרטיס מסך וההארד דיסק ולהחליף את רוב המחשב מבפנים... המחשב ישמש לעריכת סאונד עם התוכנה קיובייס... אין צורך בציוד היקפי, כרטיס קול כבר יש לי... עכשיו אני מתלבט, כל המאווררים שיש במחשב מלאים אבק וניסיתי כבר כמעט הכל כדי לנקות וזה לא עוזר ממש, פן שואב ומקלות אוזניים אפילו... יש לכם המלצה איך לנקות אותם? או שאני יקנה חדשים? המעבד הכי נמוך שהייתי רוצה זה E7400, מעדיף לנסות למשוך לQ8200... לוח אם שיתאים להם... זכרונות של 2 ג'יגה לפחות להוסיף הארד דיסק של 250 ג'יגה ומעלה... ספק כוח חדש.…
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום השימושים שלי הם אינטרנט לסקייפ לרב וקצת אופיס ההתלבטות שלי היא בין מסך 13.3 לבין מסך 14 מחפש מחפש בתקציב שציינתי שיהיה כמה שיותר איכותי ואמין 3 שנות אחריות הנא הציעו מספר דגמים בתקציב הזה אני לא צריך למשחקים את המחשב ואני יבדוק איזה הכי יתאים
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
היי, המחשב בן 3 וחצי שנים והגיע הזמן לשדרג. שימש אותי נאמנות אבל הגיע הזמן להחלפת רכיבים. אני רוצה לשדרג, לא לקנות חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ממוצע , עריכה קלה בלייטרום ופוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. rainbow siege six , project reality , squad. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
טוב, החלטתי לרכוש מחשב שישמש למשחקים סרטים ורשת. התקציב 6500. לפי מה שקראתי בהמלצות פה (ובאיזור) להלן מה שנראה לי - CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 275.18 ] 2 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 716.5 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-RW / DVD-RW : LG 52/32/52 Bulk…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט שהרכבתי למחשב המיועד לעבודה משרדית (וקצת משחקים) בתקציב של 7300 ש"ח (כולל מסך): מעבד Intel Core 2 Duo E6400 גוף קירור Arctic Cooling Freezer 7 PRO לוח אם Gigabyte GA-965P-DQ6 Motherboard זיכרון Kingston KVR533D2E4/512 512MB 533MHz DDR2 ECC CL4 DIMM דיסק קשיח Maxtor Daimondmax 10 250GB 16MB SATA II - 3Y Warranty צורב LG 4167B/H10A White OEM DVD-RAM כרטיס מסך Leadtek GeForce 6200 Turbo Cache (350/500) 128MB (256mb shared) DDR 64bit 4-Pipes - PCX - 3Y Warranty מארז Compucase CI-6A19 White - 0.8mm Steel + Heroichi 300AR-T + One 120mm Fan מקלדת ועכבר Logitech Cordless Desktop Desktop EX 110 כונן דיסקטים Sony Floppy Drive (White) מסך Samsung 960BF 19" LCD מחשב למשחקים (השי…
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
המפרט שבניתי הוא כזה: מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 684 זיכרון : G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤ 552 לוח אם : GIGABYTE GA-P35-S3 ¤ 728 כרטיס מסך : BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL ¤ 1695 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤ 386 מארז : NZXT APOLLO w/o PSU ¤ 403 ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤ 412 צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 227 קרור למעבד : SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤ 262 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 5349 אני אשיג את החלקים עוד יותר בזול מזה, פשוט אני רוצה להיות סגור על החל…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מעוניין לרכוש את ה X201 במפרט מקיף ביותר כולל מודם סלולארי עם GPS, כונן SSD , מעבד I5 או I7, כרטיס רשת עם האופצייה של ה WIMAX וכן עוד אי אלו תכונות אשר אינן משווקות בדגמים הבסיסיים. בכל מקום ברשת בו ניסיתי למצוא דגם אשר יקיף את רוב המפרט הדרוש, הרי שהייתי מגיע למבוי סתום בין אם בשל דגם שלא עומד בדרישות או לחילופין במקומות שניתן לבצע שידרוג ואיפיון נוסף הרי שחלק מהתכונות אינן זמינות. גם אחרי שחרשתי את EBAY לא מצאתי מענה. להפתעתי, גם בהנחה שאני מוכן לשלם את מחירי הארץ, הרי שליבואן הרשמי בארץ שעד עתה לא הבנתי מה שמו מלבד זאת שהוא ממוקם בפ"ת, אין אתר אינטרנט ומימלא אין אפשרות לרכוש דרכו ישירות.קיים מעין טופס יצירת קשר וחשבתי שאולי יפנו אותי למשווק רשמי ש…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד ללימודים - המחשב ישמש רק לכתיבת סיכומים ושיעורים בזמן ההרצאות ואלה הפרטים : * מטרות המחשב? מחשב נייד לסטודנט * גודל המסך? עד 13 אינץ * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? נדרש זמן סוללה אורך ( 5 - 6 שעות ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של הארד דיסק ? לפחות 250GB * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד ישן מסוג HP NC6000 לפני איזה שבוע המחשב באמצע עבודה נכבה המסך....הפעלתי אותו מההתחלה והמחשב מדליק את המאוורים ונכבה לאחר כמה שניות פתחתי אותו וראיתי שהמאוואר כולו אבק וספק אם קירר את המעבד ...ניקיתי והחזרתי בחזרה.... הבעיה עדיין חוזרת על עצמה ואין שינוי מה שכן שמתי לב שאני מפעיל לחץ על הלוח המחשב עובד כשורה ...אך שהלחץ מפסיק המסך נכבה.... לצערי גם נוספה בעיה לכרטיס רשת שהמחשב עובד לכמה דקות עד שנכבה המסך הוא מזהה את הכרטיס רשת אך לא מוצא את הראוטר למישהו יש תשובה לשני הבעיות הללו?? אני רוצה לקחת את זה לטכנאי שיתקן את המחשב אך אני פוחד שהתיקון יעלה כמו המחשב ...בטח ינסו להגיד לי שהלך הלוח או המעבד או משהו תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מסך בין 13- 15 אינטש רצוי משקל נמוך וסוללה שתחזיק להרבה זמן. הארד דיסק 500 gb זיכרון פנימי 4 gb די די אר 3, אפשר גם יותר.. מעבד כדאי i5 ? המחשב הזה מיועד לסטודנטית לכלכלה ומנהל עסקים שרוצה חוץ מדברים שקשורים ללימודים לצפות במחשב גם בסרטים (אז אולי כדאי להוסיף גם יציאת hdmi ?) תודה על העזרה ! :]
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך 2 מפרטים למחשב המיועד למשחקים. מפרט עד 3000 ש"ח ומפרט עד 4000 ש"ח עדיף חנויות מאזור חדרה וצפונה. שני ההצעות ללא מסך וציוד היקפי. תודה מראש לכל העונים, אבי
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג קל, בניית אתרים wordpress א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי טייטאל , אסטרטגיה, לא משחקים כבדים מאוד . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעדיף גבוהות 3. האם…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, כתוצאה מצירוף מקרים לא סביר במיוחד, נוצר מצב שאני כנראה הולך להישאר נטול מחשב באופן מיידי למשך כמה חודשים. מכיוון שיש לי כוונה כללית לרכוש מחשב נייד נורמלי בעוד כמה חודשים (אין לי צורך כרגע), אני מחפש פתרון שישמש אותי בכמה חודשים הקרובים. השימושים שלי לזמן הקרוב הם קלילים ביותר (השימוש הכבד ביותר הוא צפייה בוידאו, לא HD), לכן נראה לי שנטבוק יכול לספק אותי. הדרישות הן מסך 10" ולא פחות, שמע איכותי כמה שאפשר, מקלדת נוחה ואפשרות לזכרון של 2G. דברים רצויים הם קישוריות אלחוטית N, מצלמת נורמלית (לא 0.3) ואפשרות לרכוש ללא מ"ה. אין לי שום העדפה לחברה מסוימת, אבל באופן כללי מחשב מבית טוב הוא דבר רצוי מאוד. כנ"ל לגבי משקל, ממש לא מפריע לי אם הוא יהיה קילו או קילו שלוש מא…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רציתי לדעת על איזה הגדרות אוכל לשחק battelfield 3 ולא לרדת מתחת ל60-70 , זה המפרט שלי: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz TraY -ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד Gigabyte GA-H77-D3H [-TMS S1 case with two 120mm fan (front Blue LED) + Seasonic 500W ECO Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED -Toshiba 1TB Sata3 7200rpm Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE 3 RETAIL -LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA Black -ELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
אממ אני חדש פה וצריך את העזרה שלכם P: אני צריך מפרט של 4 אלף שקל בנתים מה שהציעו לי .. מKSP : מעבד E8500 לוח אם P35 כרטיס מסך 8800 ספק כוח 650W זיכרון ראם 2GB של קינג סטון מארז : Thermaltake SopranoRS 101 VG7000BWS מivory : מעבד E8400 לוח אם P35 כרטיס מסך : 9600GT OC משהו כזה 500GB מקום 4GB RAM מארז EZ Cool משהו 300 שקל ספק כוח 500W מTMS : http://tms.co.il/preview/spec/h81kfvr6 טוב מה הכי טוב ומה אפשר עוד לשפר ? עריכה : מחיר 4000 שישמושים משחקים וOC אולי
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תמליצו לי בבקשה על מפרט מחשב חזק וטוב מחשב של גיימרים. בלי מסך,עכבר ומקלדת רק הכונן. תקציב עד 6000 שקל.
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקד, סקטצ'אפ, תכני HD, סרטי תלת מימד, ושאר דברים רגילים חיבור הרבה כוננים קשיחים, זה משמש כסוג של NAS לשאר הקליינטים בבית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הלך לי לוח האם של המחשב - ASUS P4T533-c Chipset 478 למחשב יש כונן DVD כרטיס רשת אלחוטי ספק 300 ואט, כרטיס פיירוויר ומארז לא רע המחשב משמש לשימוש משרד (אופיס) + פוטושופ לעיבודי תמונות בסיסיים ולכידת וידאו במסרטה הביתית. התקלה לא באה בזמן טוב - ואשמח לרכוש את החלקים המומלצים במינימום מחיר: לוח, ספק, מעבד, 1 גיגה זכרון האופטימליים.
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אהלן, חבר שלי רוצה לקנות מחשב ויש לו תקציב של 4000 ש"ח במקרה הכי קיצוני. המחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים עם ביצועים גבוהים, בנוסף הוא רוצה שבתוך התקציב הזה יכנס גם מסך 19". תודה מראש, אלעד.
-
- 6 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב לצורכי עיצוב גרפי - פוטושופ ופלאש, אין צורך בתלת מימד. כמו-כן אפשרות חיבור למצלמת וידאו דיגיטלית ומחשב מספיק חזק כדי לערוך בו סרטים קצרים. תקציב כ- 5,000 ש"ח ללא מסך. חשוב מאוד כרטיס גרפי טוב, הארד דיסק אמין, ומתלבט בין אינטל ל AMD. הייתם יכולים לעזור לי עם בחירת המפרט?
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה קטנה, האם כדאי לי לקנות את המחשב הבא: לוח ראשי : INTEL AVELLON 915G + LAN מעבד : PENTIUM 4 3.0Ghz 800Mhz 1mb או : +AMD 64BIT 939 3000 (מה כדאי מבין שניהם?) דיסק קשיח : WD SATA 200GB צג : MAG 786PF 17" 0.25 FLAT זיכרון : 2*512 = 1024MB (לא רשום לי במפרט של איזה חברה הכרטיס מסך אבל עדיין הוא גדול ודי שווה לא ? ) צורב : NEC 52*32*52 כרטיס קול : על הלוח הראשי. כרטיס רשת : 10/100 על הלוח הראשי. כונן דיסקטים 1.44 מקלדת PS2 BTC עכבר אופטי מיקרוסופט USB מארז MIDI ATX כסוף (בחנות אמרו לי שאני יכול לבחור איזה צורת מארז שאנחנו רוצים ובעניין הספק קוח אני כבר יקנה של HEC 300 ומעלה, הכי טוב לא ?) כרטיס מסך : ATI X300SE PCI-EXPRESS TV OUT…
-
- 6 תגובות
- 679 צפיות
-