ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
אהלן יש לי מחשב IBM T43 15 אינץ הדגם הסטנדרטי עם מעבד גרפי אינטל. הסוללה היא לא הסוללה המקורית של המחשב והיא מקורית של IBM והיא בגודל הסטאנדרטי. סוף האחריות שלה נגמר בשנת 2004. עכשיו הסוללה דיווחה עד לפני שבוע שהיא מחזיקה שעה היום היא כבר מדווחת על 40 דקות אלה שבפועל היא תחזיק 10-15 דקות יותר. עכשיו יש לי כמה שאלות על הבטרייה 1) איך סוללה שיוצרה לפני 8-9 שנים עובדת? שמעתי על מחשבים בימינו שהסוללה נידפקה לגמרי אחרי שנתיים. 2) למה אחרי שפורקים את הסוללה לגמרי היא מדווחת על אורך חיים יותר קצר. 3) שמעתי פעם על חידוש תאים של סוללה מישהוא יכול להסביר על זה 4) למי שיש ניסיון אז כמה נראה לכם היא יכולה להחזיק אחרי חידוש תאים?. 5)האם יכול לקרות מצב שהאם אני יגמור את הסוללה לגמרי ה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, חברה שלי נמצאת הרבה מאוד בטיסות לחו"ל מהעבודה, ובזמנה הפנוי המשחק שהיא נותנת בו בראש בבית הוא דיאבלו 3! אז.. היא מעוניינת לרכוש מחשב נייד שאולי יאפשר לה להיות קצת בעניינים גם בחו"ל. אשמח לקבל את המלצתכם בעניין. אני חושב שתקציב באיזור ה-5,000 הוא כיוון טוב להתחיל בו למרות שאין לי מושג מה מחירם של מחשבים ניידים לגיימרים כיום.. כמובן אם אפשר לרדת מזה זה מעולה. אין צורך באיזשהי מכונת מלחמה, אלא פשוט מחשב שיריץ את המשחק. אין צורך לקחת בחשבון משחקים בעתיד. * מטרות המחשב? משחקים (בעיקר דיאבלו 3), סרטים, ועבודה משרדית. * גודל המסך? 15 אינץ', רצוי מט. לא חובה אם פונקציה של מחיר. * רזולוציית המסך? אני מניח שככל שגבוהה ויתר, יותר טוב. * משקל רצוי? בגלל שמדובר בנסיעות לחו…
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
המפרט נבנה בראש ובראשונה עם מחשבה על תאימות לתוכנות עריכת סאונד כמו קיובייס ואייבלטון, הכרטיס שאיתו אעבוד הוא חיצוני ומגיע מMAUDIO - PROJECT MIX I/O פיירוייר. אני מודע לכך שאין במפרט כרטיס כזה (חוץ מהאון בורד) אותו אכניס כשאקבל את המחשב. הנה המפרט, כל הערות שיש על חוסר תאימות, אם אפשר להשיג ביותר זול או אם פשוט כדאי לשנות משהו קריטי (הבנתי שאולי הספק יהיה חלש מדי אז החלפתי ל550 במקום 500) אשמח לדעת. תודה מראש לכל המגיבים. ANTEC Sonata Plus 550W בכמות 1 ¤959 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1301 ASUS P6T Deluxe V2 בכמות 1 ¤1557 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3693 INTEL Core i7 920 BOX בכמות 1 ¤1495 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?producti…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב הנייד שלי די ישן (לפני 4 שנים) והוא מתחמם מאוד ומוציא הרבה ראש. אז רציתי לשאול אם יש אפשרות לנקות את הנייד, הכוונה למאוורר ואת הבפנים כי במחשב הנייח שלי זה הרבה פעמים פותר את הבעיה. אשמח לכל דעה בנושא. תודה.
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב ל עבודה משרדית סרטים אימול עבודה בפוטושופ באופן חובבני , מעט משחקים אבל שיעבדו בצורה חלקה. כנראה יהיה אובר קלוק אבל לא בשנה הראשונה לאור הגסיסה של המחשב הישן אני צריך מחשב חדש אז ככה יש לי מסך 17 אינטש כ.מסך ( g.force 8600) צורב ורמקולים אני זקוק לשאר וירקות אם זה יהיה הסכום המלא (2800 -/+) חשבתי על מארז cm 690 ספק Sea Sonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail מחשב שלא ידרוש שידרוג רציני ב 3 שנים הבאות ובכל שאר בירקות צריך עזרה האם שווה להשיקע במחשב חזק עכשיו לאור העובדה שהשידרוג ל מעבדים חדשים תומחים בתושבות חדשות לכן ......... לקחת משהו זול ומאוחר יותר ולהשקיע בשילוש הקדוש ??? ממש בהיתלבטות מקווה שתעזרו לי לבנות 2 מפרטי…
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
יש ברשותי כרטיס GTX 590 classified של EVGA כרטיס שעדיין נחשב יחסית חזק,כמה מחיר ריאלי נכון להיום אפשר לקבל עבורו?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם. המחשב הוא לא בשבילי. אני צריך עזרה במפרט של עד 2000 ש''ח ללא מסך. המחשב מיועד רק לאינטרנט וoffice . כמובן שאין צורך ב oc וזה לא מחשב למשחקים. אינטרנט ואופיס נטו. תודה לכל העונים והעוזרים
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
שלום לכולם, -התקציב המקסימלי הוא- 3500 ש"ח(ללא מסך!!!) - אם אפשר וכדאי זול יותר ,עדיף שיהיה פחות. -המחשב הוא לעבודה רגילה, משתמש ממוצה-קצת אינטרנט,אופיס,סרטים ומוסיקה... למרות זאת מעדיף מפרט מעל מה שנדרש-שיהיה. -אין צורך במסך או כל ציוד היכפי כלשהו -אם צריך לוותר על הצורב ולשדרג משהו אחר-אפשר -רצוי שיהיה שקט, אבל לא באופן מיוחד(דרגה 7 מתוך 10) -אין צורך במע' הפעלה או הרכבה. -בכל מה שקשור לאחריות ולכן שירות בבית הלקוח זה כמעט חובה! * האם כדאי לשקול INTEL בכל זאת?אשמח להצעה מקבילה אם מעבד אינטל!!! תודה מראש על כל המלצה שתבוא רביב הנה המפרט: מעבד -------- ATHLON 2 X2 240 BOX לוח אם------ GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H דיסק קשיח------ W.D. WD6401AALS 3"5 640GB SATA2 32BIT זכרון…
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל הערכת מחיר בכמה אוכל למכור את המאקבוק שלי. מדובר ב- MacBook 13" White Core 2 Duo. http://www.everymac.com/systems/apple/macbook/specs/macbook-core-2-duo-2.13-white-13-mid-2009-nvidia-specs.html מפרט: Core 2 Duo (P7450) 2.13Ghz 4GB RAM GeForce 9400M 256MB Lenovo C400 128GB כפי שאפשר לראות, הוא משודרג ב- SSD מכובד של 128GB, מדובר בדגם זהה ל Crucial M4. במצב טוב מאוד, עם סוללה חדשה (לא מקורית). תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מביא מחו"ל לוח-אם + מעבד + זיכרון. (כי הם יחסית קטנים ונכנסים במזוודה), ואני צריך המלצות על מארזים וספרי כח. לוח-אם: ASUS M2A-VM (עלה לי $70. במקום כ-$90 בארץ.) -כמעט קניתי את ה-MA69GM אך ויתרתי בגלל $15. מעבד: AM2 4200. (עלה לי $75 במקום כ-$100 כאן בארץ.) זכרונות: 2 ג'יגה DDR2 פשוטים של HP במהירות של 667. (עלה לי $20 לאחר REBATE.) מקלדת, כוננים וכו' יש לי מהמחשב הישן. תודה.
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד להורים, חייב להיות מסך כמה שיותר גדול (17 אינצ, מה שמצמצם אפשרויות) חייב להיות משהו שאפשר לקנות בארץ (לא מזמינים מחו"ל) ובא מוכן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 זה המקסימום של המקסימום. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אנטרנט, רשתות חברתיות, אופיס, קצת צפיה ביוטיוב או סרטי חתונה (חחח), קצת עבודה גראפית חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה ימים נתקלתי במחשב החדש הזה HP DV6690EJ 2.2GHz 2GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5709&perur=2&t=1&c=320 מעבד t7500 2 גיגה זכרון מאיץ מסך 8400 בקיצור, המפרט נראה ממש טוב והוא עולה 6900. מה דעתכם? לפי דעתי הוא מספק יותר מאשר ה dell 1520 באותו קטגורית מחיר.
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מחשב ביתי שישמש לאינטרנט,סרטים ומשחקים. רזולוציה 1024*1280 או 1360*768 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. הכל חוץ ממסך ורמקולים 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. נעה מחשבים תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
-
-
שלום ! לאחר לבטים רבים ואחרי שהXORO שלי מת סופית החלטתי ללכת על HTPC , רכשתי לאחרונה את הX10 של פנסוניק, אני מעוניין במערכת HTPC לסלון שתוכל להריץ סרטי FHD חלק דרך הדיסק הקשיח , כמו כן המערכת אמורה להתחבר לראוטר כדאי שאוכל להעביר סרטים ומוסיקה דרך רשת אלחוטית , התקציב שלי הוא בסביבות ה 2000+- , כמו כן מעוניין במקדלת\שלט כדאי שאוכל לשלוט על המחשב ממרחק של כ 5 מטר . מה תוכלו להציע במחיר זה ? תודה .
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
-
היי כמה שאלות בנוגע לפירמוט עם ויסטה. יש לי PRODUCT RECOVERY CD בלבד שקיבלתי עם המחשב ויסטה היה כבר מותקן ומוכן לSETUP האם הויסטה וכל הדרייברים מותקנים ב CD? כשאני אעשה BOOT? עוד שאלה , הבנתי שלמחשב שלי יש IP פנימי (בלי קשר לזה שהמודם יוצר כל פעם בחיבור לחשמל) האם הIP הזה ישתנה עם הפירמוט האם אפשר לשנות את הIP הזה גם בלי פירמוט טואטלי? האם יש דרך פשוטה לפרמט?
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בהרכת מפרט למחשב נייח. המחשב יעבוד 12-14 שעות ביום אז צריך דגש על הקירור של המחשב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5-8 אלף. אם יש אופציה אז להוזיל עם ויתור קטן בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Adobe (Photoshop, After Effects, Premiere), Cinema4D 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-
-
היי, מתלבט האם לקנות את המחשב מדגם ThinkPad Edge E420s http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=9622 אשמח לתגובתכם. משה
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד compaq presario 2100, ואני רוצה לקנות מטען לרכב האם יש סיכון(לא מבחינת הקנייה, אלא בשימוש) בלקנות את המטען הזה לדוגמא: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150312139248&_trksid=p3907.m32&_trkparms=tab%3DWatching תודה רבה!!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בין 5 ל6 אלף כולל מסך. קראתי באתר על טכנולוגיית 64 ביט שנכנסה לשוק המחשבים האישיים באתר ובהמשך תהיה במערכת ההפעלה לונגהורן בעוד שנה לערך ויש לי מספר שאלות: האם כדאי לקחת את זה בחשבון בקניית המחשב כך שהוא לא יהיה "מפגר" כבר בעוד שנה שנה וחצי האם כדאי לרכוש את המעבד של AMD משום כך שתומך ב64 וגם בטכנולוגיות הקודמות אני מעוניין במחשב חזק בין השאר אני אפעיל פוטושופ משחקים וישומים מרובים יחדיו איזה מעבד כדאי לי (ואם מישהו יוכל לרשום מפרט שלם אני מאוד אשמח!) והאם שווה להשקיע בזכרון פנימי של ג'יגה כדי לא להגיע למצב שהמערכת רושמת על הדיסק. ועוד שאלה קטנה האם יש צגים דקים בסביבות 1500-2000 שעושים את העבודה לא פחות טוב מהשמנים של יום? (מבחינת זווית צפייה גודל…
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
צריך עזרה בקניית מחשב 1. התקציב עד 4800 2. מטרת המחשב: עבודות משרדיות +משחקים (fifa2008 nba gta3 NEEDFORSPEED וכו... משחקים ברמה הסבירה) ושיהיה ניתן לראות סרטים באיכות טובה 3.ציוד היקפי דרוש: מסך (19 אם אפשר במסגרת התקציב יותר גדול אז שיהיה), מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים טובים, 4.שיהיה DVD +צורב 5. שיהיה עיצוב נורמלי ושהמחשב לא יהיה רועש 6. צריך שהמחשב יגיע מורכב ושהוינדוז יותקן במעבדה צריך מחשב לעבודה טובה שאהיה מרוצה ממנו בתמורה למחיר דבר נוסף שמעתי על חנות בשם K.S.P עד כמה החנות אמינה (האם מקבלים בתמורה למש שמשלמים) אשמח אם תבנו לי מפרט (אם יש משהו שלא פירטטי במסגרת הרצון שלי למפרט מחשב אני אוסיף) נ.ב אם ממש צריך תוספת למחיר אפשר לחרוג עד 5000 בתודה מראש לכל העוני…
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד לאחותי, לא מדובר במחשב לגיימינג אלא לשימוש יום יומי רגיל. התקציב הוא 1500, אם אפשר פחות-מבורך. המשקל לא חשוב, עדיף שיהיה מסך גדול אם אפשר באיזור ה15 אינץ' ושיהיה בצבע אדום, שחור או ורוד (אני יודע שזאת בקשה מטומטת אבל זאת הבקשה היחידה של אחותי). תודה
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
לא היה לי תקציב לקנות הכל בבת אחת... אז כל פעם שהיה לי כסף שידרגתי משהו אחר! המפרט הסופי שלי הוא: Pentium D 930 Abit AB9 Hitachi 250 GB SATA 2 1GB DDR2 667 ATI X1950pro ENERMAX LIBERTY 400W סה"כ אחרי הכל עלה לי 4000 תמיד בדקתי איפה הכי זול וזה... הבאתי גם כמה חלקים מארה"ב בעזרת דוד טוב חח קיצור מה אתם חושבים? יחס מחיר\ביצועים הולך טוב?
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
לוח אם asus m2n-mx - amd, מעבד ומאוורר amd athelon am2 3800 + 64bit dual core זיכרון ddr2 512mb 667 mhz, דיסק קשיח 80gb 7200 prm 8mb sata2 מארז simbada/tzag/winsis, כרטיס מסך משולב gf6100 כרטיס קול ac97 codec pci, כונן דיסקטים 1.44 כרטיס רשת 10/100 ריאלטק, צורב dvd lg/nec 16- כרטיס tv stereo הצעת מחיר - 2600, כולל כרטיס טלוויזיה בעלות 300 שח שידרוגים אפשריים - זיכרון השלמה ל-1G תוספת 270 ש"ח, דיסק קשיח 160GB בתוספת 130 שח, 250GB בתוספת 260 שח הרכבה - 170 שח עם כל השדרוגים והרכבה כ-3200 שח מטרה: מוזיקה, סרטים ושימושים משרדיים, גרפיקה ברמה בסיסית מבקש סיוע - האם המפרט מתאים? הוגן? שינויים אפשריים בגבולות הסביר )עד 500 שח תוספת( מודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
-
-
היי האם כדאי לקנות מחשב נייד חזק יד שנייה (לדוגמא XPS) או ללכת על בטוח ולקנות חדש?
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-