ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום שלום, נראה שעד יום שישי ארכוש מחשב. ברצוני לרכוש מחשב חזק ושקט, המיועד בעיקר להקלטת מוסיקה (אודיו וגם MIDI), משחקים, סרטים, גלישה וכו'. מחשב שיעבוד 24/7. בינתיים לא ארכוש מסך. בתקופה הקרובה אריץ אותו עם Win XP, בהמשך, במהרה, אעבור לויסטה. מה דעתכם על המפרט הזה: Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 כרטיסי קול Creative X-Fi FATAL1TY Pro SCXFIFATP ¤844 1 זיכרונות Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 ¤1724 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤245 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤648 1 ספקי כוח Corsair …
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן! אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בימים הקרובים, בדקתי טיפה באינטרנט לגבי חלקים ואני חושב שהבנתי בערך מה החלקים שאני מעוניין בהם. בכל זאת אשמח לדעתכם בנושא ולגבי 2 מפרטים שאני מתלבט ביניהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעקרון כל המשחקים החדשים, לטווח של שלוש שנים - 4. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע על FHD, אש…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
רציתי לשאול לגבי המחשב הנ"ל. יש לו מעבד חלש מאד, בסגנון הסלרון של אינטל. אבל הוא עם כרטיס מסך RADEON 7310 שהוא די חזק. השאלה האם זה יכול לפצות על המעבד בשימוש בסיסי של סרטים, אינטרנט וקצת פוטושופ?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב שלי (מפרט בצד) שבק סופית לאחר 7 שנות עבודה מאומצות. כרגע אני מתלבט אם להשקיע עכשיו בI7 או לקנות "מחשב מעבר" לתקופה של שנה-שנה וחצי. אני מעוניין במפרט מבוסס I7 למטרות עריכת סרטים ומעט משחקים. את רוב הציוד ההיקפי יש לי כך שאני צריך "רק" מעבד+לוח+זכרונות וכרטיס מסך (ובנוסף ספק כוח אם הליברטי 500W שלי לא יחזיק את המפרט הנ"ל). דרישה נוספת היא 3X2GB זיכרון. אני מעוניין לשחק משחקים בצורה חלקה על המחשב שיחובר למסך 19 אינץ כך שלא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בכרטיס המסך. אשמח להמלצות.
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אודה לעזרתכם בקניית או המלצה על מחשב נייד שבעיקר מיועד לתכנות אך גם למשחקי גיימינג כבדים. ראיתי 3 דגמים אך אם יש לכם המלצה על דגם שפספסתי או חנות מחשבים מומלצת באילת שהיא לא אייבורי או KSP אשמח. ראיתי דגמים כאשר התקציב הינו 4500 ש"ח עם חריגה קטנה של עוד כ-500 ש"ח: 1. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=14657 - Lenovo IdeaPad Y50-70 59441005 2. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868- 15.6 Asus N551JK N551JK-DM025H 3. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=14994- "15.6 Dell Inspiron 5548 * מטרות המחשב? תכנות, סרטים ברלוזוציה 4K(יותר חשוב שכרטיס המסך יתמוך בכך ומשחקים כבדים כגון BF4 * גודל המסך? עדיפות ל15.6 או 14 אינץ אך גם 13.3 יכול להילקח בחשבון ועד…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3.5 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בסיסי ביותר- גלישה, שימוש בתוכנות פשוטות ולא כבדות, נוסח אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שלא יהיה -רועש-, מעבר לזה כמובן הכי שקט שאפשר רצוי... 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי מדי 7. האם ה…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם חשוב לי שיהיה במחשב הרבה זיכרון RAM בסדר גודל של 8 ג'יגה, וכונן SSD. כדי לפתור את בעיית נפח האיכסון הקטן שמציע כונן SSD חשבתי לשלב גם HD רגיל. אני לא בטוח בכלל שאפשר לעשות את זה במחשב נייד בתקציב הזה. בכל מקרה תוספת ה-HD פחות חשובה. אין צורך בכרטיס מסך חיצוני, כרטיס פנימי טוב יספק אותי. אגב, חיפשתי באייבורי וב-KSP ניידים עם כונן SSD ולא מצאתי בכלל. קצת מוזר, לא? אשמח להצעות שיהיה לכם יום טוב!
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב.. אז אחרי עבודה מצויינת של 3 חודשים, התפעלות מהביצועים והמחיר, והמלצה ל8 חברים, גם יומי הגיע.. ה AH530 שלי נפל מגובה קומה אחת פתוח... והמסך שלו נשבר חבל. אבל החלק הטוב - למרות שהאזור של חיבור הסוללה נסדק קצת- המחשב עובד מצויין בחיבור למסך חיצוני. בכל מקרה כשהתקשרתי לחברה הם רצו בסביבות ה-1100 ש"ח על תיקון (כמובן שאין אחריות על שבר) אז החלטתי לנסות להזמין מסך מחו"ל ולהרכיב אותו לבד- פירקתי את המסך וזה הדגם שלו- http://www.screenaid.com/lg-philips-lp156wh2tlaa-laptop-lcd-screen-156-wxga-led-right-connector-p-33259.html 119$ זה מחיר נחמד אבל חשבתי לעצמי למה לא לקנות כבר מסך מט? כמו שקיים ב A530. פה אני צריך את עזרתכם- מישהו שקנה A530 יכול לבדוק לי בעזרת EVEREST או ב…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי, חברה שלי צריכה נייד חדש, ובנתיים ה- Dell Studio 1558 Core i5 נראה לנו בחירה טובה. כמו הדגם הזה - http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=2DELLSTU1558&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he זה הדגם שמגיע עם 500GB, 4GB RAM, ATI Mobility HD4570 ורזולוציה של 1920*1080. לא מצאנו חסרונות ממשיים, רק ראיתי שהוא נמצא כבר כמה חודשים בשוק ואולי הוא כבר 'מיושן'. רציתי לדעת אם למישהו יש הערות לגבי הדגם הזה (דברים שכדאי לדעת) או אם יש הצעות לדגמים שאולי עדיפים על פניו. כמובן שהמחשב אמור להתאים לתוכנות כמו Photoshop/Flash ואולי בעתיד קצת תלת-מימד.. תודה!
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש 2 מפרטים (האחד עם מסך והשני בלי) שמיועדים לאנשים מבוגרים. המחשבים ישמשו לרוב לגלישה באינטרנט, מסמכי אופיס, משחקי קלפים ושאר פעיליות של אנשים מבוגרים. אני מחפש לא להוציא על המחשבים הרבה כסף במיוחד כשאין סיבה, אבל כן חשוב שהמחשבים ישרדו לכמה שנים טובות (זה לא שפתאום הם יתחילו לשחק COD עליהם או משהו כזה) עם כמה שפחות תחזוקה (מאוררים שילכו / ירעישו וכו'). בגדול חשבתי 1000 שקל למחשב בלי מסך ו 1500 שקל למחשב עם ? אם אפשר לרדת לפחות גם טוב, אם צריך יותר תגידו למה. המחשבים צריכים להכיל כל מה שמגיע עם מחשב.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקציב הוא 2000-2500, מעדיף לרדת כמה שיותר. ציוד היקפי כבר יש לי. המחשב ישמש בעיקר עבודה משרדית, אופציה למטלב פה ושם, סרטי HD ובעתיד NAS (כשמחירי ה-HD יירדו). המארז צריך להתאים להרחבה העתידית. כרטיס מסך על לוח האם מספיק, אבל חשוב שיהיה אופציה לשדרג זכרון, כמות HD ואולי RAID בעתיד. רעש חשוב בצורה בינונית. רצוי שקט, אבל לא קריטי. אין לי העדפה לגבי אינטל / AMD... חובה חנויות באזור נתניה (tms, ksp, ivory, ...). בניתי את זה: מעבד: AMD Athlon X3 455 3.3Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪456 קירור למעבד: בקניית מעבד בלבד- Cooler For AMD Original כמות: 1 - מחיר: ₪17 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H כמות: 1 - מחיר: ₪399 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + …
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
Processor:Intel Core i5 650. Motherboard:AsusTek--Model:P7P55-M Memory;4 Gb..---Type:DDR3 GPU:NVIDIA GeForce GTX 650 רוב המשחקים לא כלכך רצים על המחשב ואם כן אז בתקיעות המחשב אצלי דיי הרבה זמן אני מודע לזה שהוא לא חדש.. אז הייתי רוצה המלצה של איזה חלקים כדי לי לקנות תודה. : )
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב לכם. אני משער שזה המקום לשאול, אני כרגע באבל, (לא עליכם) מה שאומר שלהשתמש במחשב למטרות הנאה אני לא אוכל ב8 חודשים הקרובים.... עכשיו השאלה היא כזו... יש לי הזדמנות לקנות 3 חלקים, השאלה שלי היא האם שווה לקנות אותם כעת מאחר והדברים בעוד שנה יהיו שונים בהרבה, החלקים הם: WD 80GB with 8MB BUFFER AND 512 DDR-SDARM AND ATI RADEON 9500 PRO עכשיו, הסיבה שאני מדבר עליהם עכשיו מכמה סיבות - את הזיכרון וההרדיסק אני קונה במחיר מצחיק ועוד שנה אני לא יודע אם זה יתאפשר לי... (ממש ממש זול - עזבו כמה ואיך).. ה RADEON 9500 PRO זה אחותי קונה לי - היא חוזרת לארץ מארה"ב אבל היא חוזרת לתמיד לארץ, ככה שאני לא יודע אם אני אוכל לקנות, הפחד שלי הוא שבעוד שנה הכרטיס הזה לא יהיה שווה הרבה וגם…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי! העניין הוא כזה: יש ברשותי מחשב נייח ששירת אותי לא רע עד היום, אבל עם הזמן הבנתי שלהיות מוגבלת אליו בלבד זה לא נוח בעליל, להסתמך על המחשבים במכללה זאת טעות גורלית, ושמחשב נייד נהיה דיי הכרחי בשלב הזה. מאמינה שעל מרבית הדברים ה"כבדים" אוכל לעבוד מהבית, אבל אם יש אפשרות לעשות את זה גם על לפטופ בלי למכור את כל הרכוש שלי ונשמתי יהיה נחמד. רוב האנשים שהתייעצתי איתם התעקשו שמקבוק פרו הוא הדרך הטובה והזולה ("""""זולה""""") ביותר בתחום הזה, אבל אם יש אפשרות ללפטופ PC עם ביצועים דומים באותו טווח מחירים... אעדיף אותו, בכנות. אשמח לייעוץ לכאן או לכאן בכל אופן! מפה לשם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בתכלס א…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהבתי את המפרט השני בקישור הזה http://hwzone.co.il/specslist/view/108/ אבל הייתי רוצה להתאים אותו יותר לסטטוס של גרפיקאית חובבת ולאו דווקא גרפיקאית על... לדוגמא - למצוא כרטיס גרפי במחיר יותר נמוך לשימוש בפוטושופ (C3) וגם מתאים לויסטה. בנוסף רוצה להוסיף מסך - 19 אינצ', רוצה כרטיס הרחבה ליציאות USB מקדימה (לפחות עוד 6 יציאות כאלה) וגם לעוד 2-4 יציאות FIREWIRE. אה - גם עכבר ומקלדת מומלצים אם יש. לא רוצה להתפשר בנושא ה- 4 ג'יגה זכרון ובנושא המעבד המוצעים במפרט הנ"ל. רוצה אבל לדעת אם יש לוחות אם שיכולים לתמוך ביותר מ- 4 ג'יגה זכרון. שימושים נוספים למחשב - הורדות מהאינטרנט (סרטים, מוסיקה וכד') וצפיה, האזנה למוזיקה וגם מעט שימושים משרדיים. הקצבנו לנו עד 10,000 ש"ח לכל זה אבל כמו…
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הנה.... לצרכי תוכנות כגון פוטושופ, פלאש, פריהנד ודומיו.... משחקים בקטנה.... מארז - ATX 6092 HTSPL 400W לוח אם - INTEL P4 BATTLE LAKE +LAN מעבד - INTEL P4 3.0GHZ 800FSB 1MC 775PIN זיכרון - SPECTECK 2X256MB DDR2 533MHZ דיסק קשיח - SAMSUNG 120GB S.ATA 8MB כרטיס מסך - SAPPHIRE RADEON X300SE 128MB DVI 3325 ש"ח בסה"כ טוב? לא טוב? תודה מראש, אלכס. *עריכה* למה AMD יותר טוב מאינטל? יש סיבה מסויימת?
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חובבי מחשבים יקרים, אני שוקלת לקנות את המחשב הבא: Dell Inspiron 3437 IN-RD09-7626 המפרט הטכני נראה טוב וגם המחיר, אבל בקושי יש עליו ביקורות באינטרנט והוא בכלל לא מופיע באמזון. מה אתם חושבים עליו? מישהו מכיר? תודה! צליל
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות workstation שאינו מרעיש, כלומר שרמת הרעש שלו לא תהיה גבוהה יותר ממחשב שולחני רגיל. הסיבה היא שמחשב זה מיועד לפינת עבודה בבית, ואני אעבוד עליו שעות רבות כל יום. רמת הרעש היא גורם מכריע בקנייה: בשום אופן לא אקנה מחשב רועש מעבר למחשב שולחני רגיל. המעבד צריך להיות xeon e3 או Xeon e5. למישהו יש היכרות עם מחשב כזה ? רצוי שיהיה dell או hp. ראיתי באתר מסויים הצעה סבירה ל dell precision tower 3620, אבל אינני יודע לגבי רמת הרעש שלו, וכאמור זה גורם מכריע ברכישה. בברכה דן
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מפרט מעודכן, תודה רבה! אשמח לעזרתכם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה מחובר קבוע ל-2 מסכים: מסך מחשב סטנדרטי 24-25" ב- VGA/DVI + מסך טלוויזיה 65" LG 4K ב- HDMI. על המחשב להריץ בקלות פורמטים של 4K. יציאת ה- HDMI תהיה מחוברת לרסיבר של Yamaha 5.1. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר לסטרימיניג, השימוש הוא די ביתי: אינטרנט, אופיס (יתכן מצב של ריבוי ק…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עם חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (בעיקר אופיס ולפעמים קצת סרטים ומשחקים אבל לא ברמה של גיימר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כאופציה ובתמחור נפרד מסך מקלדת ועכבר (אין לי מושג איזה גודל מסך כדאי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא מבין בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי אבל שלא יהיה רועש מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 3500 שח. צרכי המחשב הם ללימודים, תיכנות matlab ועוד דברים בסגנון. אני גם רוצה 14.1" ולא 15 כי זה גדול ומסורבל לדעתי. מה דעתכם על זה LG R410-L.A226E T4200 2.0GHz 3390 שח מksp? או זה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5151 למרות שהמסך לא מט או http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-a840.htm יש עוד משהו מומלץ? לפי הנתונים, הג'יגהבייט הכי חזק עם הסוללה הכי חזקה. האם הניידים של ג'יגהבייט נחשבים בסדר?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא לתוכנת סולידוורקס (solidworks) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לאחר שנתיים מעולות עם המחשב הישתדרגתי בחדש כך שאני מעוניין למכור את היישן המחשב הוא ALIENWARE M14X שנקנה בחו"ל לפני כשנתיים מעבד - I7 2860QM הארד דיסק - SSD 256 כ.מסך - NVIDIA GT 555 3G זיכרון - 8G 1600 MHZ מ. הפעלה - WIN 7 ULTIMATE 64BIT יש את כל הדיסקים המקוריים, המחשב ללא אחריות המחשב אבל הוא עובד מעולה ללא בעיות ובמצב שמור מאוד אשמח לחוות דעת תודה
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי! אז ככה, חיכיתי קצת שיצאו בשוק יותר מחשבי אינטל דור 8 ואני מתלבט כרגע בין 2 אופציות עיקריות. האחת היא לקנות XPS 13 DELL מחול (דרך אגב, האחריות של דל היא בינלאומית או לא?) או לקנות DELL Inspiron 5379 (לינק למפרט עם מעבד i7 דור 8, 8GB RAM,256GB SSD ומסך מגע IPS) בארץ? אם יש לכם אופציה יותר טובה אשמח לשמוע! רוצה לקנות ממש בימים הקרובים. והינה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט, סרטי FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
השימושים שלי הם בעיקר עבודה, ופוטבול מנג'ר גרסאות חדשות. הציעו לי את המפרט הזה ב-4500 שקל מעבד אינטל דור 10 Intel Core i7-10700 4.8Ghz 8 Cres 16 Trds קירור אוויר למעבד Zalman CNPS80 לוח לאינטל דור 10 Gigabyte H410M S2H M-Atx VGA DVI HDMI LGA1200 זיכרון לנייח Crucial 16GB Desktop DDR4 2666Mhz דיסק פנימי SAMSUNG EVO970 PLUS V7S250BW SSD 250GB M.2 PCIe NVMe ספק כח PLUS 500watt Active PFC ANTEC VP500P 80 מארז ללא ספק ANTEC ATX VSK4000B-U3 מערכת הפעלה עברית Microsoft OEM Genuine Win PRO 10 64bit אנטי וירוס ל3 שנים ESET NOD32 Antivirus OEM מסך מחשב 23.5 Samsung S24F350FH 4ms VGA HDMI אשמח לעזרות, תובנות ועוד. בעיקר לא רוצה…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-