ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב חדש דרך אייבורי בעיקרון כי עד עכשיו הם היו הכי אמינים במחשבים ובמחירים ממש טובים.. נכנסתי לאתר שלהם ושוטטתי... ומצאתי שני מחשבים שאני מתלבטת אינני יודעת אם לקנות את המחשב עם מעבד של אינטל בעל ליבה כפול...(כי הבנתי שאינטל לא חוללו הצלחה גדולה בתחום בנתיים) או ללכת על מעבד של AMD בעל ליבה כפולה. אינני מבינה כל כך את שיטת התדירות/מהירות שהם עובדים איתה, נניח יש לי 3200 אינני יודעת בידיוק כמה הערך שלו שווה בג'יגה הרצים (אשמח אם תסבירו לי)... אני מחפשת מחשב טוב וחזק מבחינת גרפיקה (משחקים וכול'), מהיר שלא יזוז לי כמו צב(מבחינת זיכרון) ורצוי שהמעבד יעבוד במהירויות של בין ה2.8 ל3 גיג'ה הרץ,המחיר שאני מוכנה לשלם בסביבות ה3000 שקלים.. כמובן שאינני לוק…
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי פנטיום 4 סלרון 2 ghz עם זיכרון sdrm 256 mb ללוח אם שלי אין agp ואין לי שום אפשרות להשביח את הכרטיס מסך(שמובנה על הלוח אם) למשהו טוב יותר. קיבלתי הצעה כזו: asus amd 2.5 ghz 256 mb ddr gforce 5200 128 fx ב-960 ש"ח.האם זה משתלם???? תודה מראש......
-
- 36 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשבועות האחרונים אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי שאמורה להתחיל ללמוד שנה א' באוניברסיטה בשנה הבאה. לאחר חיפושים רבים התמקדתי על שני דגמים ספציפיים של לנובו: Lenovo IdeaPad S310 Lenovo ThinkPad Edge E330 ההבדלים בינהם (מבחינת המעבד וכרטיס מסך ייעודי) ידועים לי אבל אני לא מצליח למצוא בשום מקום ביקורת על הS310.(כל מה שאני מצליח למצוא הוא ביקורות על הU310). לסיכום, על מה מבינהם הייתם ממליצים? מישהו יכול למצוא לי ביקורת על הS310 איפשהו? מישהו יודע מהם חיי הסוללה של הS310? והנה השאלון, למקרה שתוכלו למצוא משהו אחר טוב יותר: התקציב עומד על עד 3500 שקלים, אבל הצלחתי למצוא באיזור של ה3200 הרבה טובים.המחשב עומד להיקנות בארץ. עדיף קנייה של המחשב בחנות אמינה ולא בחצי חינם. חש…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים. אני מתקשה למצוא מחשב נייד שמכיל את כל מה שאני מחפש, מקווה שתוכלו לעזור לי עם זה. אני מפיק מוזיקאלי והמחשב הולך לשמש אותי לצרכים אלו, מה שאומר שאני צריך כח עיבוד חזק והרבה זכרון קודם כל. הנתונים שאני מחפש שיהיו במחשב הם : - מעבד I7 חזק - 6GB זכרון ומעלה (עדיפות ל-8) - דיסק קשיח בנפח של לפחות חצי טרה במהירות 7200 - גודל מסך 17.3 (מעדיף שלא להתפשר על 15.6) - כרטיס מסך סביר שיוכל לשמש אותי למשחקי League of legends בזמני הפנוי (מצידי גם על הגדרות מינימום) - חיבורי USB3.0 רבים ככל האפשר המחשב לא יצא מהבית יותר מדי אז לא חשוב לי שיהיה אקסטרה עמיד ולא חשוב לי סוללה בעלת מספר תאים גדול. כמו שצויין, התקציב הוא עד 4000 ש"ח אך אם יש אפשרות לחריגה של כ-200 ש"ח אם זה באמת …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בהתאם למשחקים שאני אשחק אם יהיה אפשר להוציא מפרט שיתאים למשחקים במחיר קטן יותר זה מצוין. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני לא אשתמש בתוכנות כבדות אבל שבכל זאת שהמפרט יהיה טוב גם בשביל תוכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 GTA IV METRO 2033 GTA CRAYSIS 2 COUNTER STRIKE GLIBAL CRAYSIS 1 DRIFT 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקס…
-
- 32 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רציתי קודם להודות לכולם על העזרה!! במיוחד ל @Moon-Mage @A-10 יש את המפרט הזה מSTARPC שלקחתי מהמחשבים המוכנים. לשמחתי התקציב שלי הוא 5500 -5600 ככה שיש לי עוד 500ש"ח לשידרוג אני חושב שכדאי לשדרג את הלוח אם , הקירור למעבד,המארז , והספק. אשמח אם תוכלו בבקשה להמליץ לי על לוח אם טוב יותר מארז טוב יותר וכו (ממSTARPC ב500 ש"ח כי שם אני מתכנן לקנות) תודה רבה רבה מראש מעבד: 779 ₪ - * מבצע * - intel SIX Core i5 11400 2.6Ghz-4.4Ghz Rocket Lake S1200 TRAY קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * חדש * - Thermaltake UX100 ARGB Lighting לוח אם: 399 ₪ - * מבצע * - ASUS PRIME B560M-A זכרון: 377 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G)…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
. 1.מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild wars 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא מבין בזה ולא ממש משנה לי כמה העיקר שהכל יהיה כלולל ביחד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד אך גם לתכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher cs:go fallout -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 40 אינץ ומטה ברך כלל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות - גבוהות 3. האם …
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! בהמשך לנושא שפתחתי פה: http://hwzone.co.il/community/threads/538327-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%913-5k-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92#.UrSjytJdXng idanmal בנה לי את המפרט הזה: http://www.tms.co.il/preview/spec/jvusa1wy/1 לגבי המפרט אני ממש מרוצה אבל אני לא סגור על המארז ואני מחפש משהו שאני יותר יאהב. לכן אני צריך שתעזרו לי לבחור מארז שיתאים לשאר המפרט ושיתאים למה שאני מחפש. הדבר העיקרי במארז הזה הוא שהוא לא יהיה יותר ארוך מ47 ס"מ (מקסימום 48) וכמובן יתאים לשאר המפרט. תודה רבה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעוניין במפרט גיימרים שלא מיועד ל - OC בכלל!!!. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר אפילו לחרוג טיפה למעלה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (לימודים - אופיס וריבוי לשוניות אינטרנט) ומולטימדיה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, משחקים, באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280*1024, אשמח להמלצות על מסך ברזולוציות טוב…
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הי, יש לי לנובו G580. קבוע במקומו. האם זה מזיק לסוללה להיות בטעינה כל הזמן? או שאין בעיה? -הוצאתי את הסוללה. עדיף כבר ככה וזהו לא? האם יכול להגרם נזק לסוללה עקב זה שלא יעשה בה שימוש זמן רב, אפילו מס' חודשים? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם רוצה להציע להשוות מחשבים ניידים הכי זולים שיש היום בשוק ישראלי. האם משהו מכיר אתר או חנות שניתן לרכוש שם מחשב נייד עם גודל מסך 15 אינץ, ובמחירים הכי נמוכים מוזמן להשיר תגובה כאן.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1.השימוש המרכזי של המחשב הוא עריכת וידאו עם תוכנת אדיוס והשימוש המשני הוא משחקים (ברזולוציה גבוהה)וכמובן סרטים באיכות hd ואינטרנט . חשוב לי לציין שאין לי ידע רב בקשר לחומרת מחשבי עריכה ואשמח לקבל הסבר.רצוי הסבר מקיף אם יש סבלנות... לגבי ההרכבים והחלקים החשובים במערכת עריכה ולצורך העניין ספציפית לגבי מחשב-עריכה שעובד עם תוכנת אדיוס(הבנתי שיש הבדל בין הדרישות של תוכנות העריכה השונות,לכן חובה שיהיה תאימות בין החומרה-תוכנה!) -אשמח אם מישו יכוין אותי בשאלות כמו:איזה כרטיס מסך יש לבחור?geforce או Quadro וכו'..? כרטיס מסך בייתי או להשקיע במקצועי? כמה מגה בכרטיס מסך?256?512?...כמה ביטים(bit) בכרטיס מסך?128?256? איזה מעבד?12 מגה או מספיק 8?איזה זיכרון לבחור?DDR2?DDR3? וכמה זיכרון?…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המפרט שלי כרגע הוא כזה ורציתי לשדרג לו את הRAM ל 16 גיג'ה, ולהחליף כרטיס מסך לGTX1050TI. *המפרט משנת 2013 הוזמן מTMS בזמנו* יהיה חכם להשקיע בשני הרכיבים האלה על גבי מערכת מ2013 ? הספק כוח יעמוד בדרישות? (הכרטיס אמור לדרוש 300W בפיק ) או שכבר כדאי גם MB. המחשב מיועד לגיימינג בינוני. S787G2GD5HDN Sapphire 7870 2GB GDDR5 GHZ Edition Dp - הכ.מסך הנוכחי C3470T Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray 1 E4…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב עסקי בכ 1000-1200 דולר. (בארה"ב, מביאים לי) אחרי טיפה קריאה ובירורים, אני מתלבט בין שני דגמים. אני ישמח אם תעזרו לי להחליט, Lenovo Thinkpad מול Dell Latitude, מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד ? הדרישות שלי מהמחשב: ניידות - משקל נמוך. (מסך 14' מספיק לי) מסך מט, ונוח לקריאה. (המחשב ישמש לקריאה ולכתיבה בעיקר) יציאת HDMI צורב DVD סוללה ל 4 שעות ומעלה. (עדיפות לכמה שיותר) דיסק קשיח - 250GB כרטיס מסך - לא חשוב. המחשב לא ישמש למשחקים או לצפיה בסרטים. מקלדת נוחה להקלדה. בנוגע למעבד - אני חושב ש i5 יספיק. (תקנו אותי אם אני טועה...)
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני כתבתי כבר אשכול מזמן.. אבל זהו האשכול האחרון אני מבקש לא לנעול. זה אשכול אחרון! לקרוא הכל בבקשההה!! :] אבל קודם כל: מה אתם חושבים על KSP? אני באילת מיום ראשון עד חמישי ואבא שלי רוצה לקנות לי מאילת בKSP.. בהתחלה אמרתי שאני מעדיף לחכות לסקאי פיסי.. אבל אני לא יכול לחכות כבר :\ ואני מפחד ששוב אני יחכה ויחכה. מאיבורי בחיים אני לא יקנה אבל מי KSP אין לה שם רע והם מתחיבים למחיר הזול ביותר אז סבבה לי :] החנויות שאני קונה מהם זה או סקאי פיסי או KSP תלוי במה שתגידו.. אז לבנות מהם בבקשה. הנה המפרט :] מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1017 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤615 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Westren Dig…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות,סרטים,עבודה שוטפת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, Battelfield 1, watch dogs, Doom ועוד משחקים כבדים וטובים חחח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz לוח אם: DFI LP DK P45-T2RS PLUS זיכרון: G.Skill DDR2 2X2048MB 1000MHZ CL 5-5-5-15 דיסק קשיח: WDC WD5000AAKS-00A7B2 500GB כרטיס מסך: Club 3D ATI Radeon HD 4870X2 2048MB DDR5 PCle מארז: ANTEC NINE HUNDRED ספק: HPU 680W, לא יודע דגם מדויק. קירור: 2 מאווררים גדולים + 2 בינוניים פלוס בתוך המארז. קירור למעבד: thermaltake ultra 120 EXTREME 775 הכרטיס מסך עלה לי המון בזמנו, היה מספר 1 בשוק, קניתי הכל לפני כ-4 שנים... אז כמה …
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רציתי לשאול איך אפשר לחבר מחשב נייד לטלויזיה עם חיבורים רגילים לא מיוחדים, אין לי פלזמה אלא טלויזיה רגילה. מישהו יודע?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. הדרישות - 4 ג'יגה זכרון פנימי מעדיף מעבד של אינטל(לא יודע למה) HD 1TB לפחות כמה שיותר שקט כרטיס גרפי שיהיה טוב למשחקים , כרגע יש לי את ה X1950 pro שאני מניח שהוא כבר נחשב לסבא אז כמובן שאני רוצה משהו יותר טוב ממנו. חנות בחיפה תודה רבה
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* תקציב- עד 4.5k באילת. * מטרות המחשב- בעיקר אינטרנט, אופיס, לייטרום ופוטושופ. * גודל המסך- 13'-14' (גם יותר במידה ונשאר קל יחסית). * רזולוציית המסך- לפחות 1080p. * משקל רצוי- פחות משני קילו, במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא משהו מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- Hdmi. * Bluetooth- לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 128ssd מינימום. * כונן אופטי- לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודי- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי היא סטודנטית בשנה א' באוניברסיטה, והיא צריכה מחשב נייד לעבודות שלה (לא חייב להיות חזק במיוחד - בעיקר לתכנת עליו, לכתוב מסמכים, אינטרנט ואולי גם קצת מטלב) חשבתי לקנות לה כמתנה מחשב כזה, והתקציב שלי הוא עד 1000$ (או 4000 ש"ח) הדברים העיקריים שחשובים - ניידות (שלא יהיה כבד מדי, נוח לסחיבה) נוחות שימוש ועבודה (אני לא יודע עד כמה הEEE-PC ודומיו נוחים לעבודה ארוכה איתם) זיכרון נורמלי (1-2GB ומעלה) וכמובן מפרט שיוכל לשמש אותה גם בעוד שנה-שנתיים, ושהיא לא תזדקק להחליף בקרוב. מצד שני אפשר להתפשר על - גודל דיסק קשיח - לא נראה לי שהיא צריכה יותר מ80-100 ג"ב כרטיס מסך - יכול להיות פשוט, של אינטל אני מתלבט בין הרבה דגמים ולא כ"כ יכול להחליט. יש למישהו עצה?…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הרכבתי לי מפרט למחשב שאני רוצה לקנות מיועד בעיקר למשחקים ומדיה סנטר. רציתי לדעת אם שווה לשפר והייתי רוצה שתתנו לי הצעת מחיר זולה ביותר כמה שניתן למסך דק למחשב משהו טוב רחב 22" התקציב שלי מתאים למתואר פה ואם אפשר להוריד ושיעלה פחות מה טוב... מעבדי AMD Athlon 64 6000+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי AMD ASUS M2N AM2, nForce 430, DDRII800, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader דיסקים קשיחים Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Point Of View GeForce 8600GT 512MB GDDRII, HDTV, DVI, PCI-E כרטיסי קול Creative X-Fi Xtreme Audio 7.1 צורבים LG DVD±RW GSA-H62NK x18 Black SATA ציוד רשתות On Boa…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר…
-
- 24 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחשב למשחקים כבדים לא צריך ציוד היקפי, לא צריך הארד דיסק ולא צריך צורב דיוידי טוב אני צריך לוח אם עם שתי יצואות שלי IDE כי הארד דיסק אחד שלי הולך על IDE (זה יגרום להבאת לוח ישן ופחות טוב?) אז מה שאני בערך רוצה בו זה 2 גיגה של זיכרון ואני עדיין מתלבט בין אינטל לAMD ואם אני יעשה OC אז זה ישפר את הביצועים ממש בהרבה?
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-