ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,345 דיונים בפורום זה
-
ראשית, אציין שאני לא מודע למחירים כיום. האם זה מחיר ריאלי? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את התקציב אם יש צורך בכך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים וסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנייד שלי כבר בן 6 (Macbook pro 2012), והגיע הזמן למחשב חדש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אם אפשר לחסוך, גם טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה, משחקים בפיתוח תוכנה, מכונה וירטואלית או שתיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -Doom 2016, Team fortress 2, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בטח כולם מדעים כאן בפורום שבמעבדי אינטל התגלה באג שהתיקון שלו בתוכנה יתבטה בפגיעת ביצועים של כ-30%. כבר בניתי מפרט ראשוני מבוסס אינטל (8700 שזה דיי יקר ואני לא מתכוון להחליף אותו עוד שנתיים-שלוש) ואז תהיתי אם העניין לא הופך פתרון מסובב AMD לאטרקטיבי יותר. לצערי היו לי חוויות שליליות עם AMD לאורך השנים (התחממות בעבר הרחוק, ענייני תאימות). רעיונות/מחשבות בנושא?
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי מחשב חזק אבל יש אופציה לשדרג אותו אולי. למישהו יש הצעות? המפרט הוא (לא כולל זכרונות) Core i7 7700k Raedon rx580 16 gb SSD חשבתי על כרטיס המסך אולי, יש הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
ההעדפה לאינטל היא כי יש גישה במשפחה לחנות עובדי אינטל שבה אפשר לרכוש מעבדים ורכיבים נוספים במחיר זול יותר לרוב ממחירי השוק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 , א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 אם זה ממש קריטי אבל עדיף לחסוך ולא להגיע למקסימום התקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומדיה (עבור ילד בן ~13) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - משחקים מודרניי…
-
- 7 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, ראשית אני רוצה להודות מראש ואני מאוד מעריך את העזרה של חברי הפורום פה בייעוץ. ממש לא מובן מאליו. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד על פי הקריטריונים הבאים: 1. התקציב המקסימאלי? 4400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הצבתי תקציב גבוה אבל אני בעיקרון מעדיף להשקיע עד 3500 כי אין לי שימושים של גיימינג ותוכנות כבדות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים (ברמה של קונטר סטרייק הישן לא יותר), סרטי 4K בנטפליקס, תוכנת מסחר בבורסה (לא כבדה יחסית) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). א…
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם חייב כמה מאות גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls 3, Fallout 4, The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא בטוח, נראה לי 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות למרות ש…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מצאתי מחשב נייד שמתאים לי בול התקציב אבל אני מפחדת לקנות את המחשב הזה כי ראיתי באינטרנט שהחברה (acer) לא משהו ושצריך להתרחק ממנה מצאתי את acer aspire r15 generation 7 יש בו בדיוק את מה שרציתי בתוך מחשב אבל אני לא בטוחה שכדאי לי לקנות את המחשב הזה מישהו יודע אם המחשב הזה ספציפי טוב לבית ספר,מוזיקה,אינטרנט, סרטים,סדרות ? ואם כדאי,לי לקנות את המחשב הזה? תודה רבה לכל מי שעונה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאסוס מעבד I7 דור שמיני לאלטיטיוד I7 דור שביעי. שאר הנתונים זהים. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש לקנות מחשב ונתקלתי במחשב הבא: *כונן 2 TRa *כרטיס מסך- gtx 980ti *סיביות (RAM) 32 *מעבד- Intel Core i7 7700K *מערכת הפעלה- windows 8 pro כמה המערכת שווה? יד שנייה כמובן. והאם זה שהמערכת נקנתה מאייבורי צריך להדאיג אותי?
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אהלן, יש לי 3 מפרטים שאני מתלבט בניהם. הבדלים קלים בין 2 מהם חוץ מאחד שכולל מכרטיס מסך טוב יותר וכך גם המחיר. בנוסף המחיר שמצויין עליו (7033) הוא לא מדוייק כי חסר שם אזניות מקלדת ועכבר ככה שהוא יגיע ל 7500. השימושים העיקריים זה גיימינג בינוני. להריץ משחקים כמו PUBG, COD, FAR CRY 5 ודומיהם (לא חובה להריץ על אולטרה אבל שיריץ משחקים גם עוד שנתיים שלוש בערך). אלו המפרטים + המחירים של כל אחד: וזה המפרט עם הכרטיס GTX 1070 תודה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע לשווי המחשב שלי ובכמה אתם מעריכים שאוכל למכור אותו. מפרט: מעבד: intel core i5 3470 עם קירור בסיסי של אינטל לוח אם: msi b75ma-e33 זכרון: crutial 8gb x 1 כרטיס מסך: sapphire radeon hd7870 2gb ghz edition אחסון 1: samsung 840 evo 120gb אחסון 2: wd blue 1tb ספק כח: seasonic eco 500v מארז ATX ג'נרי עם שני מאווררים וצורב דיסקים של samsung. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד באוקטובר הנדסת תוכנה והייתי רוצה לרכוש מחשב שישמש אותי גם ללימודים וגם לגיימינג. יש אפשרות לרכוש 2 מחשבים נייח ונייד אם זה לא יחרוג בטירוף מהתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני והרצת תוכנות של הלימודים שאני לא יודע כל כך מהן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג בינוני (שיריץ משחקים שיצאו עוד שנתיים או…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, כבר כמעט חודש שאני קורא בכל מיני מקומות ברשת לגבי חומרות כאלו ואחרות עד שהרכבתי לעצמי מפרט מחשב. להלן המפרט (בעלות של 9650 ש"ח בKSP): מעבד אינטל מעבד אינטל Intel Core i7 7700K 4.2Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1 26923 מאוורר למעבד קירור נוזלי Corsair Hydro H90 140mm High Performance 1 42433 לוחות אם למעבדי אינטל לוח אם Asus TUF Z270 MARK 1 LGA1151, Intel Z270, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP 1 37827 זכרונות HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit 1 כרטי…
-
- 26 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה (VS) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - overwatch למשל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים מחוברים, אחד 2K, השני FHD 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -. משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני יודע פחות או יותר איזה מפרט אני רוצה: נייד, מסך 15 מעבד I5 זכרון 8G כונן SSD+HDD משהו כזה: https://www.pc365.co.il/product-14343-Dell_Vostro_5568_V5568_5103_במלאי רק עם תוספת HDD של 1T. כל זאת יוצא 3400 ש"ח, ואני מוכן גם להוסיף עוד כמה מאות שקלים. הבעיה, שחשוב לי שהמקלדת והמשטח מגע יהיו נוחים, ושה"סך הכל" של המפרט יתבטא במחשב בצורה נעימה. באופן כללי אני מעדיף סדרות עסקיות. יש לי ThinkPad ישן מהעבודה, ואני מאושר ממנו. הייתי שמח לקנות משהו דומה הביתה. קראתי ביקורת על הווסטרו הזה https://www.notebookcheck.net/Dell-Vostro-15-5568-Core-i5-7200U-Full-HD-2017-Notebook-Review.195582.0.html …
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט וקולנוע ביתי (שימוש במרנדר תמונה madVR דורש כרטיס גראפי חזק), אפשרות לגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים ספציפיים כרגע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב יחובר לטלוויז…
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
שלום, עבור נער העוסק בפיתוח תוכנה ועריכת תלת מימד נדרש מחשב ומסך. תקציב 10K גמיש. המפרט עליו הוא חשב: מעבד: I7-7700K או I7-8700K זכרון: 16GB RAM אחסון: NVMe 256GB M.2 SSD אחסון: דיסק קשיח 2TB כרטיס גרפי: 1070TI מסך: 1440p עם קצב רענון 100Hz אודה על קבלת מפרט מפורט, הצעות, הערות וכו', תודה.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. אני עומד לקנות עכשו מחשב בלי מערכת הפעלה, ולקנות את הווינדוס בנפרד. (כן, אני יודע, עדיף לינוקס. הלוואי שהייתי יכול לשים שם CentOS - המערכת הפעלה שהכי נוח לי איתה. אבל לא באמת לכל תוכנה יש תחליף הולם. טוב, זה דיון אחר ...) ראיתי את ה 10 Home ב 469 ש"ח, ואת ה Pro ב 699 ש"ח. מישהו יודע האם ה 230 ש"ח הנוספים האלה נותנים משהו ששווה את זה? או טיפה לפרט, איזה הבדלים יש ביניהם, למשתמש פרטי שהוא לא חלק מאיזה ארגון?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, יש לי אפשרות בתחילת פברואר לקנות מחשב נייד בארה"ב. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי איזה דגם שווה להביא ארצה. אז ככה, מבחינת תקציב : 2.5K ש"ח אבל אפשר לחרוג עד נניח ה3K ש"ח במידה וזה שווה את זה. צרכים: ביתיים + - אני צריך שהמחשב ישמש מן הסתם לשימושים הגנריים הביתיים אך גם שלא יתבטל מול קבצי אקסל כבדים (מודלים פיננסיים לדוג'). דגשים ספציפיים : 1) מסך 13 אינץ 2) חיי סוללה טובים 3) אם ניתן, דור שמיני של מעבדי אינטל החדשים. 4) אני לא צריך שזה יהיה המחשב הראשי בבית, יש גם מחשב נייח חזק. (ככה שלדוגמא אני לא צריך שטח אחסון גדול במחשב נייד - 256/128 SSD אמורים להספיק) במידה ויש מחשב שחורג גם …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב: אין תקציב מוגדר בדיוק. סביבות 1000-2000 שקל (אבל באמת רק אם זה שווה ביחס לצרכים). מהם השימושים במחשב? לימודים מתי מתוכננת הרכישה: השבוע האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: כן, אני אתקין לבד ווינדוס 8.1 גודל קשיח מינימלי: אני חושב שSSD 256 יספיק, אלא אם אתם ממליצים על HDD של 500. האם לתת דגש למשקל המחשב: כן, מחשב לנשיאה יום יומית. האם לתת דגש לזמן סוללה: כן, רצוי שיעבוד סביבות 6-9 שעות ללא צורך בטעינה גודל צג רצוי: פחות קריטי, רצוי גדול יותר (רק אם יש אפשרות בלי להוסיף כסף מיותר) האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: לא אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. עיר מגורים: נצרת עילית האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה באמצעות משלוח: כן[ ראיתי …
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
מתלבט בין 3 מחשבים מהקישור הבא: https://ksp.co.il/?list_compare=.43134..42167..42562. לא באמת הבנתי את ההבדלים ביניהם המטרה, עבודה משרדית באופיס וגלישה בדפדפן כרום. אולי יהיה צורך בקצת עבודת עריכה גרפית. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 זה כבר חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וקצת עריכה גרפית 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, שלום למשתמשי HWZONE היקרים, אשמח מאוד לעזרתכם ארחיב מעט ובהמשך השאלון: מחפש נייד שמשמש אותי כמחשב עיקרי (נייד ולא נייח בגלל שאני עובד ממקומות שונים) עיקר שימוש המחשב הוא פיתוח בתוכנות כמו Matlab או Pycharm - פייתון, לטובת DeepLearning (כרטיס גרפי חזק), ייתכן ובמידה ויידרש סכום משמעותי גבוה ממה שאני מתכנן אשתמש בשרתים מרוחקים לפיתוח שימוש נוסף שמתכתב עם השימוש הראשון הוא לעריכת סרטים (באופן חובבני) שימוש בתוכנות כמו Photoshop, coral movie maker, Adobe וכו', - ראיתי ששאלו אז בעקרון סרטים במגוון רזולוציות (מצלמות טלפון ומצלמות מקצועיות) מבחינת זיכרון - כיום אני משתמש ב 500GB SSD וזה כמעט על הקצה.. נתון נוסף - נוסע בקרוב לאילת ומ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-