ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
Intel Q 6600 ASUS p5k se 2 GB DDR800 320GB 7200 SATA GF 8600 GT 1 GB מארז ATX 24 PIN להלן השאלות: 1. הכרטיס קול הוא מובנה, וברצוני להתקין כרטיס קול חיצוני (עבודה עם סאונד, בעיקר) 1.1 האם ה- MB המצוין במפרט סוגר לי את הפינה (Firewire או USB?) 1.2 אם מישהו מכיר כרטיס ורוצה להמליץ עליו, אשמח לשמוע (בעיקר לעבודה עם מקלדת מידי, קיובייס וכו') 2. מההכרות שלי עם עולם התוכנה אני יודע שעדיין אין ניצול של עוצמת המעבד, האם כדאי ללכת על 2 ליבות? (אין בעיית תקציב ל- 4 ליבות) מה אתם חושבים על ההרכב?, האם מישהו מכיר את המארז ויודע לזרוק עליו מילה? יותר זכרון? פחות? אין צורך ב- GF למישהו שהוא לא גיימר? המון תודה מראש, בילי
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות workstation שאינו מרעיש, כלומר שרמת הרעש שלו לא תהיה גבוהה יותר ממחשב שולחני רגיל. הסיבה היא שמחשב זה מיועד לפינת עבודה בבית, ואני אעבוד עליו שעות רבות כל יום. רמת הרעש היא גורם מכריע בקנייה: בשום אופן לא אקנה מחשב רועש מעבר למחשב שולחני רגיל. המעבד צריך להיות xeon e3 או Xeon e5. למישהו יש היכרות עם מחשב כזה ? רצוי שיהיה dell או hp. ראיתי באתר מסויים הצעה סבירה ל dell precision tower 3620, אבל אינני יודע לגבי רמת הרעש שלו, וכאמור זה גורם מכריע ברכישה. בברכה דן
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
היי כולם, אני חובב thinkpad כבר המון זמן והפעם אני מתכוון לקנות thinkpad x1 carbon . אני מזמין מאיביי ומתלבט בין שתי קונפיגורציות עיקריות( ההבדל בכסף הוא פחות משמעותי מבחינתי) : 1. 6500u , 512 GB nve , 8gb 2. 6600u , 512nve , 16GB השאלה שלי למבינים פה היא האם 6500U מתחמם פחות מ6600U ( אני מניח את המחשב הרבה עלי ושונא שהמחשב מתחמם) , האם ההבדליםם הם ניכרים בביצועים? והאם יש הבדל גם בצריכת החשמל? אני סטודנט ככה שבעיקר אני משתמש בצרכים ביסיסיים פלוס במחשב. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב מסדרת הX100E של לנובו ThinkPad , הצורך שלי הוא לתוכנות ממוצעות יותר מאופיס אך לא פוטושופ, למשחקים וסרטים המחשב הזה פחות מיועד, אך רצוי שיהיה מאוד נוח לשימוש רציף ומתנייד בקלות. רציתי לשמוע חוות דעת ממי שמכיר מחשב זה, האם הוא מתחמם הרבה, מה נוחות ההקלדה והעכבר שלו, אורך חיי הסוללה, כמה הוא מריץ טוב ווינדוז 7, והאם מחירו [בין 2300 ל3200- תלוי בדגמים] מצדיק את עצמו, ואולי גם כבונוס-איפה אפשר לקנות אותו במחיר מנצח. אם ישנו מחשב עם מסך של לפחות 11.6 בטריה של 4-5 שעות, צבע שחור, מסך מט, וחזק ונוח ואמין לא פחות מהדגם X100E , ובאזור במחיר הנ"ל, אשמח לשמוע. פשוט יש בי משהו שמרני שמעדיף את מחשבי הThinkPad, את חוזקם ואת המקלדת שלהם. במיוחד חשובה לי תיאור חווית…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני יודע שאני חופר בזמן האחרון עם הx61... הX61 זול לי יותר, מגיע עם מעבד t7100 וכל השאר רגיל הX100e זה זה http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=3132 שימושים זה אינטרנט סרטים וגם קצת עריכת סרטים ופוטושופ. פשוט אני יודע שהX100 חדש יותר... ואולי במקום להשוות כל פעם בין כמה מחשבים שאני מוצא מישהו יכול להמליץ לי על מחשב בסביבות ה2000 13" ומטה כמה שיותר חזק מבחינת מעבד וכרטיס מסך, לא אכפת לי יד שנייה שלישית או אפשרות נוחה להזמנה מחו"ל
-
- 0 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קורא כאן לא מעט. והפעם החלטתי להצטרף. הזמנתי מארה"ב X200 Tablet לצורך לימודים, למען האמת בלא מעט חשש (החלטה שהייתה צריכה להתקבל מהר) מהנוחיות של המחשב. ואני פונה בשאלה על עד כמה הוא שימושי בפועל אני בטוח שהוא חזק ו"מגניב" ויודע להריץ וורד... הישום של הTABLET, נוח?
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם, עד כמה X200 באמת יהיה לי יותר חזק מנטבוקים חזקים כמו UL20A או Dell 11Z או HP DV2אפילו 1201N? השלושה האחרונים קורצים לי בגלל ה-HDMI. אני מחפש מחשב שרוב היום ישמש ל-POWERPOINT וגלישה באינטרנט, יצטרך להחזיק Sketchup ולעתים רחוקןת פוטושופ, וחייב להיות קל וקטן. תודה רבה, רון[br]פורסם בתאריך: 13.01.2010 בשעה 14:22:26 שכחתי משהו לגבי תקציב - הם די דומים מבחינתי כי יש לי מי שיביא לי את הלנובו מארה"ב.
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
נתקלתי אצל חבר ב לנובו 13" נראה לי , X201 שרשום עליו מעבד I7 , נכנסתי למאפיינים של המערכת וראיתי מעבד I7 דגם 620, נכנסתי לאתר של אינטל והגעתי לדף הבא: http://ark.intel.com/products/43560/Intel-Core-i7-620M-Processor-%284M-Cache-2_66-GHz%29 עכשיו ממש לא ברור לי איך I7 זה 2 ליבות ו4 נימים.. זה לא I5 או I3 ? אני רגיל ש I7 זה 4 ליבות ו8 נימים... מה זה?
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר שבועות קיבלתי X250 חדש עם מפרט יקר שעלה כמעט 9000 שח. המחשב לא זז משולחן הכתיבה שלי (אני סטודנטית אבל הייתה חופשת פסח). אחרי שלושה ימים בערך, בזמן שכתבתי בוורד, אוויר חם התחיל לצאת מצד שמאל של המחשב ואחרי כמה רגעים הוא נתקע מבלי שיכולתי להפעיל אפילו את מנהל המשימות). שכנעתי את עצמי שזה דבר שקורה מידי פעם בכל מחשב. אחרי בערך שלושה ימים נוספים המחשב פשוט לא נדלק , בפעם הראשונה זה הסתדר לאחר רבע שעה ומאוחר יותר לא נדלק יותר כלל. שלחתי אותו לחנות שקניתי ממנה כדי שיעבירו ללנובו (רציתי שזה יעשה דרכם כי המחשב הגיע אליי דפוק). לנובו בדקו את המחשב וטענו שהכבל של המסך התנתק (איך בדיוק?) ושכנראה אני טלטלתי אותו (נו באמת) ושהם לא מוכנים להחליף מחשב לחדש. מעבר ל…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם המחשב הנ"ל יהיה מספיק חזק בגרסת ה-SU9600 בכדי לשמש כמחשב ראשי לסטודנט (משחקים לא ממש מעניינים) יש לי צ'אנס להזמין את המחשב הזה במחיר של 6000 שח, אחרי מיסים-מע"מ-משלוח מארה"ב עם 3 שנים אחריות נ.ב. האם הגיוני לקנות את המחשב הזה כדגם כמו T400 עולה כמעט חצי? תודה על העזרה
-
- 33 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, מתכנן לקנות את המפרט הבא: מעבדים: AMD Ryzen 5 2400G With Radeon RX Vega 11 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 735 לוחות אם: Gigabyte GA-AX370M-DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 402 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15 כמות: 1 - מחיר: ₪ 789 מארזים: Corsair Carbide 275R Tempered Glass Gaming Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 301 ספקי כוח: Corsair RM650x 650W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 517 כונני SSD: ADATA XPG SSD 480GB SX8200 M.2 2280 כמות: 1 - מחיר: ₪ 586 מסכים: Dell 24" LED U2417H HUB USB3.0 Pivot 16:9 כמות: 1 - מחיר: ₪ 993 השאלה האם אכן הלוח הנ"ל, שנראה לא כ"כ מומלץ עדיף על לוח B350, כגון Asus PRIME B350M-A תו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי מחפש מחשב קטן ~14" לביתי בת השש , שמו שהעיקרי , סרטים ,יוטיוב , אינטרנט ומשחקי רשת חיפשתי ומצאתי דברים זולים אבל ממש לא מרשימים ואפילו נחותים עד אשר נתקלתי בדגם הזה באייבורי https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11889 שתי שאלות : האם יש אופציה טובה יותר ? מחיר , אחריות וכאלה? האם המחשב הנ"ל יחזיק בכבוד 3 שנים ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להשיג X61 יד שניה מאיזה חברה ב1400 שקל. המעבד הוא T7100 יש בין 100 ל160 ג'יגה הארד דרייב ואו 1 או 2 ג'יגה ראם. המחשב מגיע עם תחנת עגינה ועם סוללה כמעט מתה. שווה ללכת על דבר כזה? נכון שזה מחשב ישן, אבל אם אני רוצה נטבוק בכ"מ זה חתכת פיצוץ של נטבוק לא? תיקנתי אנשים זה X61... לא 60
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קבלתי לבדיקה מחשב ישן TABLET X61 של לנובו, ורציתי לשמוע חוות דעת מכאלו שמכירים את המחשב הזה, איך הוא בכללי, וגם: א.למה כל הקטע של המסך מגע לא עובד אצלי בכלל ואין בזה שום פונקציה יותר ממחשב נייד רגיל האם זה בגלל תכנת ההפעלה שמותקנת עליו - PRO SP2 XP או שיכולה להיות בעיה אחרת, והאם עם כל הגרסאות של WIN7 הוא אמור לעבוד חלק. אם הבנתי נכון אז ישנם גרסאות שהמגע עובד רק עם העט וישנם כאלו גם עם אצבע ומשמש גם כעכבר, איך אני יכול לדעת איך זה אצלי? ב. מה זה המסך הזה, אני תמיד הייתי רגיל בTHINKPAD למסך מט לחלוטין, וכאן המסך נראה חצי מבריק, ויש בו לפעמים השתקפויות, וגם נראה שסופח לכלוך אליו. איך המעבד L7700 מבחינת ביצועים. איך הציר הסיבובי של המסך , מחזיק טוב? נראה שהוא נוטה להתחמם, מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתעסק בתחום הפיתוח והIT. אני רוצה לקנות נייד נוסף, חשוב לי שיהיה 12-13 אינצ. אני שוקל ללכת על x61 אבל רוצה לוודא איתכם שאין דגמים שהיום היחס עלות תועלת שלהם עולה על זה של x61. (אני מדבר גם על חדשים וגם על יד שנייה). מה דעתכם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חלוד בנושא (כל פעם צריך לללמוד הכל מחדש כשקונים מחשב חדש), אז בעדינות בבקשה התרשמתי שהדבר החדש הוא לוחות אם עם X79 וסוקט LGA2011. האם יש סיבה שהם לא מופיעים במפרטים? יקרים מדי? חדשים מדי?
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מרכיב מחשב לאולפן מוסיקה שהשימושים שלו הם ,cubase7+vst ואינטרנט בלבד! יש לי תקציב של עד 7000 ש"ח להרכיב מחשב חזק ככל האפשר, והשאלה שלי היא איזו קונפיגורציה עדיפה לשימושים הנ"ל? 4820K X79 quad channel memory או 4770K z87 dual channel memory או הצעות אחרות שלכם... תודה.
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
היום כבר אפשר למצא ניידים עם מעבד XEON, אשמח לשמוע אם משהו בקיא בפרטים אלו מהמעבדים עדיף למחשב נייד (מטרה - גרפיקה, תכנות, אולי גם VM על המחשב) מבחינת ביצועים, צריכת חשמל, עלות/תועלת ? שמתי לב שאין הרבה השוואות ברשת בין שני המעבדים בהקשר הזה (כנראה בגלל שמדובר במשפחה אחרת, אבל לשם שינוי אפשר להכניס את שניהם לאותו מחשב היום)
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האמת שהכרטיס כבר בדרך אלי (יד שניה, מצב מעולה [בדוק]). ב534 שקל כולל משלוח. אני מתאר לעצמי שזו רכישה סבירה ולכן הלכתי על זה, אבל אם להגיד את האמת יש לי רגשות מעורבים ולכן אני פה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני לא עושה פרסומת לXiaomi air, אבל אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. תקציב עד 3000 שקל, לעיצוב, עריכת ווידאו ותכנות ונתקלתי במחשב הזה. http://www.gearbest.com/laptops/pp_421980.html?wid=4 הוא פשוט נראה לי הכי טוב בתקציב בפער, ונשים בצד את זה שהוא נראה מצוין. כל חיפוש שעשיתי על המחשב הזה בארץ הוביל רק לכתבות על ההשקה שלו. וחיפושים באנגלית מניב הרבה ביקורות טובות באנגלית, הבעיה היא שהרוב ממומן. בכללי אני נוטה תמיד יותר להאמין לביקורות בעברית.. לא בגלל השפה, אלה בגלל שאיכשהו בארץ זה עוד לא סופר דופר מסחרי כמו בחול. מה אתם אומרים? אפשר לקנות בראש שקט או שיש משהו שאני לא יודע? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אני מתלבטת איזה מהדגמים הללו לקנות: המחירים דומים, המצלמות יש יתרונות לכאן ולכאן: A3 יש מצלמה קדמית של 48 mp, אבל לnote 8 יש מצלמת מאקרו, מה שמפריע לי זה שהנוט 8 ענק- אני חוששת שיהיה גדול מדי, בA3 המערכת היא של אנדרואיד וואן בעוד שבנוט 8 של miui.. מה דעתכם? Note 8: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1041113 A3: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1033658
-
- 0 תגובות
- 851 צפיות
-
-
-
אני קונה מחשב נייד עם מעבד T7500 2GB 667MHz זכרון פנימי כרטיס מסך X3100 רציתי לדעת איזו מערכת הפעלה להתקין.. המחשב מגיע עם ויסטה ,אבל לא עדיף להתקין XP בשביל להפחית עומס גרפי ולהנות ממהירות גבוהה יותר לשאר היישומים ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום אני מחפש דרייברים עבור XP של המחשב הבא - Compaq Presario CQ60-225EJ אני לא מרוצה מויסטה ורוצה להחליף ל XP. באתר הרשמי של HP ניתן להוריד דרייברים רק עבור VISTA , כשהתקשרתי לתמיכה נאמר לי שהם תומכים רק בויסטה כי המחשב סופק כך ללקוח. תודה ליאור
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-