ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, המחשב עושה בעיות והגיע הזמן להחליף אותו. משמש בעיקר לגלישה באינטרנט, ובנוסף אני מתקין עליו איזו תוכנה שמשמשת אותי בעבודה שצורכת זיכרון, ככה שדרוש 2 גיגה, ועדיף כבר 4 שלא יחסר בעתיד, ונחמד שיהיה חזק ומהיר.(אין לה בכלל צרכים גרפיים. זה פשוט בסיס נתונים של אורקל) אשמח גם על המלצה על היכן לקנות (גר קצת דרומית לחדרה ויהיה נחמד שהאחריות באיזור, אלא אם כן אתם אומרים שמשתלם בהרבה חנות באיזור ת"א) תודה, ערן
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שימושים - אינטרנט, מוזיקה, סרטים, אופיס אין צורך במסך הארדיסק אני יכול להביא חיצוני אז זה גם לא בעיה - לא חייב הארדיסק גדול אם זה יחסוך בעלות אפשר לחסוך גם בצורב DVD כי יש לי אחד כזה חשוב שיהיה עם לפחות 3 , 4 ג'יגה זיכרון פנימי עוד דבר שהוא הכי חשוב, אני מחפש מארז קטן, כמה שיותר קטן ככה שהלוח אם צריך להתאים לכזה איפה אני מוצא דבר כזה ? אני רוצה מחשב נייח אבל שיהיה קומפקטי ולא עם מארז רגיל תודה !
-
- 5 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב מאוד מחשב חדש ואשמח לקבל הצעות וכיוונים למפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ופיתוח תוכנה קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CS:GO, PUBG, Battlefield ושאר משחקים חדשים שיצאו בהמשך. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 .א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CSO, PUBG, GTA V ועוד משחקים חדשים שיצאו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינצ, 1366X768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי עמית, ורציתי להתעייץ איתכם לפני שאני קונה מחשב נייח, עד עכשיו היה לי: פנטיום 4.3, 512 זיכרון פנימי, לוח אם מבית חברת Asrock, מארז של ZIP, וכרטיס מסך 7600GS AGP. הלך לי הכרטיס הבנתי שאני חייב להשתדרג. לפני שהתחיל אומר שאין צורך בציוד הקפי. יש לי מסך: Flatron L1732TQ 17 אינץ' הייתי רוצה שתמליצו לי על מחשב שיספק אותי למשחקי רשת, כרגע אני משחק: קאונטר-סטרייק ואני יודע שהוא לא דורש הרבה אבל בטח בעתיד השאף לעוד או סתם במקביל.. מפרט שיהיה מאוד קריר, חזק, עדיפות גבוהה למעבד intel, וכרטיס מסך Geforce, שאיפתי שהמחשב החדש ירגיש לי "עולם אחר" מהקודם. ו יהיה חזק לשנתיים הקרובות. מעדיף חנות שבאזור המרכז, בעבר שאפתי לקנות מTMS, אשמח עם תביעו את דעתכם על חנות ז…
-
- 9 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המחשב ישמש ללימודים וגיימינג קל (sims ודברים כאלה). הרכבתי את זה https://tms.co.il/builds/409953 הוספתי support bracket בשביל השקט הנפשי. אולי מיותר אבל המחיר נמוך אז אמרתי שיהיה. מעוניין לדעת האם המפרט מאוזן והאם הייתם מורידים\מוסיפים דברים אחרים. תודה רבה!
-
-
- 12 תגובות
- 3.8k צפיות
- 4 followers
-
-
אהלן, אני זקוק למפרט למחשב נייח לצרכי פיתוח תוכנה עם וירטואליזציה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000, מתאפשרת חריגה מוצדקת עד 8,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, הרצת מספר dockerים ו-VMs בכל רגע נתון, עריכה גראפית ווידאו בקטנה ממש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 21 תגובות
- 3.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב נייח להורים כי הישן התקלקל ( אין צורך באביזרים נלווים ). בגדול כל מה שנדרש ממנו זו האפשרות לגלוש באינטרנט, לראות סרטים ולעבוד עם מסמכים (בלי קשיים). כמובן שעדיף שהוא לא ירעיש כמו משאית או שייסגר בגלל החום בחודשי הקיץ. האם אפשרי למצוא משהו בסביבות האלף שקל או פחות שיעמוד במטרות הללו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במיד…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מפרט מחשב להרכבה עצמית. חשוב שהיה שקט, חזק, רוזולוציה 1920X1080 HD, מתאים לגיימרים וטוב לבניית תוכנות. כול מי שיוסיף תגובה לעניין יקבל: או וינדוס 7 או אופיס 2010 או אופיס 2007 ב80 ש"ח בילבד כולל משלוח!
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אממ מחפש מפרט למחשב נישא.. שאני אוכל לראות בו סרטים... לשחק כמו בנאדם .. אני יודע שבמחשבים נישאים זה בעיה.. אבל זה חשוב.אממ widescreen..משהו איכותי בקיצור.. תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום רב, חבר שלי מעוניין בהצעה לפרט עבור מחשב שישמש לעריכת סאונד. שימושיו יהיו בעיקר קיובייס אם כי לא רק תהיה המון עבודה עם מידי והעמסת ערוצים. אין לי ממש מושג מה זה אומר (: כרטיס קול כבר יש לו (motu) ולכן לא צריך. גם מסך לא צריך. עוד הוא רוצה לדעת אם מישהו פה ממליץ לו ללכת על מחשב מקינטוש במקום כמו שהרבה המליצו לו במקום אחר. הוא אומר שאם מק אכן עדיף, לא תהיה לו בעיה להעלות את התקציב בכמה אלפי, לסביבות ה12,000. אישית אמרתי לו שאני חושב שזה בזבוז של כסף אבל שאשאל פה למקרה שאני טועה. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? מחשב ליצירה והפקת מוזיקה ובין היתר עבודה עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ ולייטרום) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: אבלטון לייב, פוטושופ, לייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג אבל כן אשמח לשחק מידי פעם במשחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: לא יודע אבל אני מניח שרזולוציה גבוהה ככל האפשר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך אבל לא קריטי לי כרגע …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב שישמש אותי להקלטות, את הכרטיס קול אני קונה בנפרד (RME,TC, או משהו בסגנון) גם מסך בנפרד, התקציב הוא למחשב נטו.. רציתי לדעת מה אתם אומרים על מעבדי ה I7 , איזה לוח כדאי, כמות זיכרון, כרטיס מסך כמובן לא חשוב במיוחד דיסק עדיפות ל 1 TB , המחשב הולך להריץ קיובייס... וזהו.. תודה מראש לעוזרים (:
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
מחשב שישמש בעיקר לעיבוד תמונה ווידאו, אולי למשחקים פה ושם, וללא OVERCLOCK: מעבד קונרו E6400 לוח אם INTEL DG965WH WESTCHESTER זכרון 2GB של SUPER TALENT 667 מארז HEC COMPUCASE 400W CI-6A19 ונותרו שתי שאלות פתוחות: כרטיס מסך - מחפש משהו סביב 700 ש"ח דיסקים פנימיים - יש איזו חברה שיותר מומלצת ?
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה מחשב בסיסי (רק מחשב, בלי מסך או ציוד הקפי) למען עבודה משרדית בעיקר כמו וורד וכדומה. התקציב שלי דיי זעום, וברצוני להשקיע את המינמום הנדרש על מנת לקבל מחשב טוב. ראיתי פרסומת של אייבורי מחשבים שמציעים את המפרט הבא: *מארז מארז ATX איכותי ביותר עם פח עבה! כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות *מעבד INTEL CORE 2 DUO E2140 שדרוג למעבד E2160 רק 70 ש"ח *לוח אם MSI P4M890 כולל PCI EXPRESS (לא AGP) *דיסק קשיח 200GB SATA 1&2 7200 RPM 8MB *זיכרון פנימי 1024MB DDR IIניתן להרחבה *צורב LG/NEC/SONY X18 DVD *כרטיס מסך 64MB משולב סך הכל: 1380 ש"ח מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
חבר שלי, סטודנט מחפש מפרט למחשב סטודנט עם הדרישות הפשוטות של: אופיס, אינטרנט, מוזיקה. ללא אפשרות שדרוג ושקט רמה 5 נניח. המלצתי לו על המפרט הבא, מה דעתכם: [table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Dual Core G840 2.8GHZ for 1155 Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] 306₪ [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] 54₪ [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Biostar H67MH for socket 1155 Sata 3 VGA/DVI/HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][ta…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר הרבה זמן שאינני בעיניינים ונתבקשתי להרכיב מפרט למחשב בשביל אחי, לכן אודה לעזרתכם. התקציב הוא עד 2500 ש"ח(עד כמה שידוע לי נכון לעכשיו, ואם יחרוג בעוד 50-100 ש"ח אז לא נורא). השימושים: צרכים סטודנטיאליים,matlab, אולי גם visual studio, מוזיקה, קצת סרטי HD-rip מפעם לפעם ואולי אולי קצת משחקים קלים(pro evolution ודומיו). אין צורך בשום ציוד היקפי מכל סוג שהוא או מסך, רק מארז(רצוי בעל איורור טוב) ותוכנו. עדיפות למפרט מבוסס intel וכרטיס מסך נפרד,אבל גם AMD יתקבל בברכה. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחשב בעיקר לאופיס ואינטרנט, מוסיקה, שום דבר מיוחד. האם יש מספיק כסף ללכת על כפול ליבה של אינטל, 6300? או לוותר וללכת על AMD? תודה! עדכון: איך אפשר להוריד כמה מאות שקלים מכאן? מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ 2.2GHz 512KB CACHE SOCKET AM2 45W - ADH3500DEBOX - BOX ¤389 לוח אם: ASUS M2NPV-VM ¤503 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤314 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-112BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤237 זיכרון: TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL5 ¤344 מארז: COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE + HEC 300AR-TF ¤279 מקלדת: BTC 5107 KEYBOARD - HEBREW ¤36 עכבר: MICROSOFT WIRELESS INTELLIMOUSE EXPLORER WIN USB/PS2 EN/NL/FR/DE/EL HW CD w TILT WHL BLCLTHR - M03-0003…
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום, אין לי מושג אם המחיר שרשמתי הוא גבוה \ נמוך מדי, ככה שאם הוא לגמרי לא בפרופורציה או שעדיף למתוח את המסגרת טיפה כדי שיחזיק הרבה שנים אשמח לדעת. כמו כן אשמח לשמעו על חנויות מומלצות באיזור המרכז. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי, תכני HD, מוזיקה, גלישה עם הרבה טאבים ואופיס. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22" ורזולוציה גבוהה ככל האפשר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכ…
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
היי כולם. אני צריך עזרה בבניית מחשב ללא ציוד הקפי לצורך סימולטור מכוניות. הסימולטור מקצועי וכלול בקניה נפרדת של בקרי משחק מקצועיים. (מושב מכונית ספורט, הגה, גיר וכו'..) אני מעוניין במחשב עם ביצועים גרפיים חזקים מאוד ומעבד טוב ע"מ להחזיק את הסימולטור. התקציב הוא 3000 ש"ח ואני מצרף את הפורמט מהסטיקי : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל מעבר ל3000 במידה ולא ניתן עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולטור מקצועי לרכב - משחק באיכות גרפית גבוהה - שידור למסך טלויזיה - יציאת HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני מחפש מפרט למחשב שישמש לסימולציות מאטלב כבדות - כאשר המטרה שהן יתבצעו יחסית מהר עם אפשרות למקביליות בין כמה סימולציות שונות. בנוסף המחשב ישמש גם לדברים הבאים: אופיס צפייה בסרטים ושמיעת מוסיקה (רצוי ששניהם יהיו באיכות טובה). אינטרנט המחשב לא ישמש למשחקים כלל. מהעובדה שאני מעוניין לבצע הרבה דברים במקביל אני רוצה שהמחשב יהיה בעל ליבה מרובעת (של אינטל). המחשב צריך להיות שקט. אני שוקל לקחת מארז מעוצב יותר, אבל לא בעלות נוספת של יותר מ-100 שקלים. אין צורך במערכת הפעלה. התקציב למפרט לעיל הוא 3K ללא מסך ושאר הציוד ההקפי. עבור המסך אני מקציב עד 1300 ש"ח כאשר אני רוצה מסך בגודל 20-22'' בעל פאנל איכותי - אם יש הצעות מעניינות שהן לא ה- DELL שמומלץ כאן אנא ציינו. הרכבת המחשב תת…
-
- 8 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם פורום מדהים- למדתי המון ועדיין לומד. זקוק לעזרה בהרכבת מפרט- אני מעדיף מעבד של אינטל בקשות מיוחדות: מימדים קטנים כי יהיה בסלון. אודיו שייצא בשני מקומות: יציאה אופטית נפרדת למגבר וגם בחיבור HDMI. האודיו צריך לתמוך בפורמטי קולנוע ביתי המתקדמים ביותר. לא נדרש WIFI יש לי רשת קוית בכל הבית 1. מה התקציב המקסימאלי?- 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ,ניגון תכנים מהאינטרנט והבית ובעיקר תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא. …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. חבר שלי רוצה לקנות מחשב סלוני לחדר שלו. המטרות העיקריות הן לראות סרטים לשמוע מוזיקה ואינטרנט. שיהיה בין 2000 - 2500 ש''ח. תודה והמשך יום מעודן
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי הוא - 1200 ש"ח (לא צריך להיות כולל הרכבה) . המחשב הוא לשימוש סלוני בעיקר - צפייה בסרטים והורדת קבצים (יעבוד שעות רבות ברצף) - חשוב שיהיה שקט . אין צורך בדיסק קשיח וכונן DVD , חשוב שיכלול חיבור HDMI !! המחשב ירכש ככל הנראה מ RSM בכפ"ס . מה דעתכם על המפרט הבא : (מה הייתה משפרים/מוסיפים) תודה .
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-