עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום. יש לי מחשב שנבנה לפני כ5 שנים שהלך לו לוח האם. המפרט מצורף בתמונה. נאמר לי שלוח האם ישן וכבר לא קיים ואצטרך לשדרג רכיבים. אני לא מעוניין לבצע שדרוג של המחשב, טוב לי איתו. האם אפשר להשיג את לוח האם איפשהו? אם לא בארץ, מחו"ל? האם יש לוח אם אחר שיתאים למפרט המצורף? (שימו לב גם למארז, הוא קטן, משמש כמחשב מדיה/משחקים שמחובר לטלוויזיה). תודה.

2. יש לי כבר HDD 5200rpm אני מוריד מהטורנט באיכות bluray 4k, הקובץ הוא mkv או mp4 אני רוצה להפעיל בסלון, לא פרקטי להעביר כבל לחדר ואם אפשר כמה שפחות לאגים בהעברה קדימה ואחורה (יש לי מחשב שלם רק שהלוח אם הוא atx "רגיל", והמארז הנוכחי לא נכנס למזווה שמתחת לטלוויזיה, אבל הלוח אם כן יכול להכנס, אולי יש לכם רעיונות למארז קטן יותר פחות או יותר במידה של atx רגיל?) תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  3. Started by RonX,

לפי מחירים באילת- (NZXT S340 Elite=482(Ivory (Intel Core i7 8700K Tray=1,448(Ivory (Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III=482(Ivory (אייבורי)594=Corsair MP500 CSSD-F240GBMP500 240GB SSD M.2 2280 Retail (G.Skill Trident Z RGB 2x8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit=803(Ksp (Corsair 850W 80+ Gold TX850M=512(Ivory (Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7=1,076(Ivory (Eaton 5E 850i USB + Program-272(Ksp קנייה מחו"ל מפני שאין בארץ(מעדיף לקנות את שאר החלקים בארץ)- Kraken X62=(RGB)(Newegg)+Aer RGB+Hue(Newegg)=1,170 סך הכול:6,839 יצא לי עם קניית כרטיס מסך בערך- מקסימום הוצאות עם כרטיס מסך GTX 1080 TI=11,100(לא סגור על איזו גרסא) מקסימום הוצאות עם …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד (15.6 גודל מסך) לעבודה משרדית + תכנות (visual studio) התקציב הוא 3K, אשמח מאוד אם זה יהיה פחות. כמה שאלות נוספות: האם כדאי לקנות את המחשב בארץ\ebay\amazon? האם ישנה אפשרות לעדכן כרטיס מסך (אולי חיצוני) ולהתאים אותו גם למשחקים בעתיד?

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  5. שלום וערב טוב. מבקש יעוץ למחשב שיריץ מישחקים כגון: PUBG FORTNIGHT. אין לי העדפה AMD או INTEL. תודה לכולם, אציין שאין לי מושג בעולם המחשבים החדשים יד לי מחשב ישן נושן ככה שאני לא בקיא במה שהיתחדש

6. Started by Kuroshiro,

המערכת שלי היום היא i5 760 עם 8 גיגה ראם. אני מגיע ל100% ראם יותר מידי אז הגיע הזמן לשדרג אבל אני לא רוצה להשקיע במערכת הישנה הזאת ולקנות DDR3 כי זה לא משתלם כבר. אבל מצד שני עם המחירים המטורפים של הראם זה גם לא ממש משתלם עכשיו לקנות לוח אם, מעבד וראם חדשים. אז מה עדיף? לחכות שהמחירים ירדו או להשיג 16 גיגה DDR3 לבינתיים? (אני צריך רק מעבד, לוח אם וראם כי כל השאר חדש)

7. היי, אני רוצה לקנות לפטופ חדש לעריכה גרפית, עניתי על השאלות שביקשו לענות.. תודה למי שיעזור! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיפה כמה שפחות כסף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות (לא ווידיאו) וגם להשתמש באופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום ועוד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by KF,

מבקש המלצה למחשב נייד לסטודנט. שימושים באינטרנט, שפות תכנות,אקסל,וורד. מסך מט. מסך 15/13. משקל קל לצורך ניידות. זמן סוללה טוב. תקציב 3-4K תודה

9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו בינונית בפרימייר וקצת באפטר אפקטס אולי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר , תדיר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב ה…

• 22 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by Ido Yihie,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות (מטלב, ויזואל סטודיו, פייתון... יכולת עבודה עם וירטואל בוקס לעבודה עם עם לינוקס) בנוסף, עריכת סרטונים בסיסית בפרימייר/סוני ווגאס לסרטונים מ-GOPRO (המחשב הנייד הישן שלי אינו מצליח להריץ אותם כרגע) , יישומי אופיס, סרטים, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. Started by d0s,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. pubg, overwatch, משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  12. Started by Simcha Hadad,

אשמח לחוות דעתכם מחשב נייד מסך מגע כן /לא? אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ומתלבטת האם להשקיע אם כבר גם במחשב בעל מסך מגע. מצד שני - אני חוששת מההשתקפות.. כל הערה תתקבל בברכה..

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  13. אני רוצה לקנות מחשב נייד במחיר סביר עם ביצועים טובים, מינימום RAM 8GB CORE i5+ כרטיס מסך NVIDIA ו 500GB/1TB זיכרון. מחפש מחשב נייד שיריץ את המשחקים של היום באיכות בינונית-גבוהה בלי איבוד FPS. אשמח לייעוץ לגבי איזה מחשבים כדאי לי לשקול ומאיפה כדאי לקנות אותם.

• 0 תגובות
    • 995 צפיות
  14. היי! עזרתם לי מאוד פעם שעברה, הפעם מחשב לאבא שלי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000-4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. (אך ורק עבור המסך) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD, גלישה, שימוש ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אבא שלי היה שמ…

15. Started by jambo222,

שלום מפרט למוזיקה יש לי כרטיס קול חיצוני ואני לא זקוק לכרטיס מסך . אני יכול להשקיע עוד קצת השאלה אם יש טעם. מעבד -Intel - i7-8700 לוח אם - ASRock - Z370 Pro4 זיכרונות - DDR4 - > Lenovo - 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz דיסקים קשיחים -Western Digital - 1TB - 3.5 inch - 7200 RPM SSD - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - MX500 מארזי מחשב - מארז עם ספק - GX330-VP-500PC]GX330-VP-500PC Antec מאוורר למעבדים - Arctic - Arctic Alpine 11 GT Rev 2 במזומן: ₪3406

16. שלום חברים, המחשב הוא עבור ההורים. ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט ויישומי office. נדרשת אמינות ואמידות לאורך זמן. מבקש לבנות את המפרט ב- TMS (אני גר בצפון, אם יש לכם המלצה על חנות אחרת אשמח לשמוע). כמו כן, אשמח לקבל המלצה למסך (22 עד 24 אינץ'). בתודה מראש, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס. אולי גם סרטים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם …

• 48 תגובות
    • 5.4k צפיות
  17. מרכיב מחשב חדש להורים שלי, אליו אחבר 750Ti שיש ברשותי. אשמח לדעה לגבי המפרט, הצעות לשינוי במידת הצורך ואם יש משהו שאני מפספס וכמו כן אם יש אלטרנטיבות בסדר גודל של המחיר הזה (4000 ש"ח). תודה מראש. This Specification Created @ www.tms.co.il - Professional and Reliable Computers Chain Stores CPU: Intel Core i5 8400 / 1151 Tray Qty: 1 - Price: ₪ 790 CPU Cooling: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 Retail Qty: 1 - Price: ₪ 41 Motherboards: Gigabyte Z370 HD3 Qty: 1 - Price: ₪ 567 Memory: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Black CMK16GX4M2A2133C13 Qty: 1 - Price: ₪ 773 Cases: Fractal Design Co…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אז ככה אני מחפש מחשב נייד גיימינג לא כל כך חזק שירציץ קצת BF וCS GO קצת דוטא ועוד אולי משחקים יותר כבדים כי יש תאופצייה להריץ אותם נתקלתי במחשב הנייד הבא Acer Predator Helios 300 , מחירו נע סביב ה2500 ליד 2 שממש קורץ לי המפרט שלו 15.6" Full HD, Intel Core i7-7700HQ CPU, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD, GeForce GTX 1060-6GB, VR Ready, Red Backlit KB, Metal Chassis, G3-571-77QK הוא שווה קנייה ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by danielzy,

משדרג את המערכת שלי. הבסיס הוא 8700K שכבר הוזמן. לא שולל OC בעתיד, אבל כנראה שהמעבד הזה מספיק חזק ולא אתעסק עם זה, לפחות לא בשנים הקרובות. מה אני צריך? לוח אם - איכותי בבקשה, עד 800₪ דיסק - ככל הנראה יוזמן MX500 מאמאזון זכרונות - עדיין מחפש, לא פחות מ 3600MHZ, רצוי יותר מ 4000MHZ - רצוי ואף מומלץ להזמין מחול, המחירים בארץ מטורפים. אלו לדוגמה יוצאים לי כ 1120₪ עד הבית. קירור למעבד - קירור איכותי ושקט, רק קירור אוויר, עד 300₪ מה לא צריך: מארז, ספק כח וכרטיס מסך. יש, וברמה הגבוהה ביותר. תודה לכולם על העזרה.

20. שלום חברים, אני רוצה להזמין מחשב חדש לאמא שלי. השימושים הם תוכנות אופיס ואינטרנט לרבות צפיה ישירה בסרטים/סדרות. הדגש המרכזי הוא על מחשב שישאר אקטואלי לצרכים הבסיסיים האלה לאורך זמן. המחשב הנוכחי שעומד לפרוש לפנסיה החזיק מעמד 8 שנים. אי לכך הייתי מעדיף שלמרות שהתקציב נמוך, חלקים מרכזיים במפרט לא יהיו מיושנים (לפחות i3, לפחות 8 ג'יגה ראם...) שאלה נוספת - בהתחשב בכך שאין צורך בשטח אחסון גדול על המחשב, שכן היא לא מורידה שום דבר, האם אפשר להסתפק רק ב-SSD מבלי להוסיף HDD נוסף, או שיש סיבה שנוגעת לביצועים למה לא כדאי לעשות זאת? עוד דרישה אחת (יכול להיות שזה מובן מאליו היום) - יציאת HDMI. תודה מראש על העזרה.

21. Started by Vlad Kondratenko,

שלום לכולם, אני סוף סוף מתכנן לקנות מחשב GAMING חדש בהרכבה עצמית. הרכבתי מחשב מידע אישי וקצת המלצות ורציתי לדעת אם אפשר אולי טיפה לשפר/להוריד דברים מיותרים/להתאים דברים. תקציב כללי סביבות 6000 ש"ח (כלפי החלקים שאני לא מעביר מהמחשב הישן) CPU - intel core i5 8600k/1151 tray CPU COOLING - Arctic cooling freezer 12 co MOTHERBOARD - gigabyte z370 aorus ultra gaming MEMORY - corsair ddr4 8gx2 2133 cl13 vengance CASE - NZXT Phantom 410 black POWER SUPPLY - Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular G750H CASE FANS - ??? SSD - WD 500GB 2.5 SATA3 Blue HARDDRIVE - WD 1T black מעביר מהמחשב הקודם! GPU - GeForce g…

• 24 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. Started by ilanb0,

ברשותי הרכיבים הבאים שהם מצויינים למחשב ביתי שאני רוצה לבנות: מארז שקט אנטק סונטה + ספק הכח האיכותי שלו. קירור למעבד שנרכש לאחרונה של זלמן Zalman CNPS5X SI Edition 2 דיסקים קשיחים רגילים מהמחשב הישן. מערכת הפעלה חלונות 10 HOME. האם יש ספק מחשבים שאפשר להזמין אצלו מפרט ולהביא איתי כנדוניה את הרכיבים שכבר יש לי כדי שירכיב אותם במחשב שאני מזמין ׁ(ובכך להוזיל העליויות)?

23. Started by ~Pizza~,

1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שצריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 1080P, עבודה משרדית (ישמש גם לעבודה) תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות מסויימות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע אין משחק ספציפי. משחקים חדשים FULL HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1,920x1,080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…

24. Started by noike111,

אני מתכוון ללמוד הנדסת בניין האם צריך מחשב עם תכונות מיוחדות או סטנדרטי

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  25. Started by tood24,

חבריה מישהו מכיר יודע ממליץ? תודה https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..211..2185..580.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=45394&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=

דיונים חדשים בפורומים