ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
אהלן אנשים אני מחפש לעצמי מחשב נייד (מכרתי את הנייד הקודם שלי שמופיע במפרט) לקניה בארץ התקציב - עד 9000 שקלים. המטרות - לימודים ועבודה - תכנות בעיקר, visual studio dot net וכו' אני מעוניין במחשב נייד קל משקל - לא מעבר ל 2.5 קליו זה די מצמצם אותי לגדלי מסך קטנים מ 14" כלומר 12" לרוב, למרות שיש גם 13" אבל הם נדירים. ג'יגה זכרון, מעבד 1.7 ומעלה (אם יש בתקציב שלי דגמים עם מרום החדש, זה יהיה מעולה) צורב מובנה לא חובה דיסק קשיח 80 ומעלה, מהיר - 7200RPM יהיה נהדר WIFI וחיבור רשת חוטי רגיל - חובה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בלוטות' - יתרון אבל לא חובה. בינתיים חשבתי על LF LW20 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=371079 חסרון - יש לו מסך בוהק (תכלס אולי זה לא כזה חסרון, אני צ…
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
זה קצת מצחיק שקוראים להם i7 אבל זה עם 2 ליבות. האם המעבדי U מספיק טובים לpower users? (אני צריך לקמפל תוכנות ולהריץ הרבה דברים במקביל) או עדיף להתמקד במעבדי HQ?
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מחפש מארז בלבד. אני עובד במספר רב של חלונות כרום עם יישומים כבדים שזוללים זכרון ועיבד, סקייפ, ווטסאפ, פוטושופ, וורד, דרייב והרבה שירותים שרצים ברקע, בעיקרון מערכות הניהול של וורדפרס שרצות בכרום שותות לי את הזיכרון ואת המעבד. אני כרגע רץ בקונפיגורציה של i5 750 בן 6 שנים, 16 ג'יגה זיכרון 1600 , ו SSD 128 למע' הפעלה, אבל עדיין משהו בעבודה מרגיש לי לא חלק וזה מבאס אותי. חשוב: SSD מעבד זיכרון לוח אם (עם 2 יציאות וידאו לפחות לתצוגה מורחבת על 2 מסכים) עבודה שקטה לא חשוב: שטח אחסון כולל (משתמש בעיקר בענן) מארז אין צורך בכרטיס גרפי העיקר שיהיה סוס עבודה ל-16 שעות ביום
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, רצוי עם מעבד בעל ליבה גרפית (אלא אם כן הוא לא ממש יעיל לשימושים שלי ) חברה ,טעות שלי , שמתי מסך בטעות . (הורדתי אותו) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 עם חריגה קלה מאד האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, , תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי : , רמקולים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים,) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 =6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק ? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 24 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה לקניית מחשב נייד * מטרות המחשב? אינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים והורדות. * גודל המסך? 16 - 17 אינץ' מסך מבריק * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? תקציב ללא הגבלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תודה
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
איך זה נראה, איפה כדאי לשפר/להפחית איכות וכולי
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני מחליף את המחשב שלי P4 HT ולוח של ASSUS ל AMD PCI E בגלל הצורך להחליף כרטיס מסך ל PCI-E. אני צריך תמיכה ב DDR 400 DUAL. הכרטיס שלי הולך להיות FX6600GT PCI-E יש סיכוי ב 1100/1200 ש"ח להשיג מעבד מסדרה אחרונה 64 BIT במהירות 2800 \3000 לוח יציב עם ציפ שמתאים לפיתוח תלת מימד? האם יכול להיות שיקרה ל PCI-E מה שקרה ל RDRAM ופשוט הוא יפול איכשהוא? זו פעם ראשונה שלי עם AMD, אזי הידע שלי ממש מועט. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בהרכבת מחשב לחבר שמיועד בעיקר לגיימינג . 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר FPS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטאלפילד 3ו4 שהולך לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בי…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ילד בר מצוה משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 גיימינג, עכבר קורסייר קרבייד מקלדת ORNATA (אפשר לא לכלול וארכוש בנפרד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ילד מתלהב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בתהליך מחשבתי לגבי רכישת מערכת חדשה לגיימינג, תקציב באזור ה6.5-7 א'. יש כבר SSD של 500 ג'יגה (יש גם של 120 למערכת אבל הוא ישן מאוד). כרגע גיימינג ב1080 אבל רוכש לטווח ארוך אז כנראה שעם השנים יעלה. http://www.rsm.co.il/product.asp?u=בנה-מחשב&product_system=1035 אשמח לשמוע את דעתכם, עיקר ההתלבטות היא ברמת הלוח אם, זכרונות ומארז (מחפש מארז פשוט בלי אורות וקשקושים), כמו כן לא מתכנן אוברקלוק אבל הבנתי שהמאוורר שמגיע עם המעבד רועש בטירוף אז גם על הגדר בנושא הקירור. רב תודות.
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף תמחשב, הבעיה בעיקר הוא התקציב, משהו בסביבות ה-3 אלף אבל גמיש. לשאלות: * מעבד - Athlon64 3000+ (S-939)?, עכשיו מה ההבדל בין הVENICE לרגיל, בKSP הוא יותר זול אבל לא VENICE. * לוח אם - Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX, אני רוצה את הNF4 בגלל כל הפיצ'רים שלו, אבל שמתי לב שיש לו מאוורר,עד כמה הוא ירעיש? * זכרונות - 1 GB, מתלבט בין 2*512 AData או 1GB של סמסונג http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_79_85&products_id=3009 מה עדיף? קודם כל מה יותר מהיר, כ אין פירוט על הזכרונות, ודבר שני אני יודע שיש דואל צ'אנל בלוח אם, אבל עד כמה זה ישפיע? כי בעתיד אני מתכנן להוסיף זכרון. * כרטיס מסך, אין לי מושג מה לקנות, אני לא ג…
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בקרוב אני הולך לקנות מחשב, מה אתם אומרים על המפרט הזה.. [ללא OC] AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box Winchester 1,850 ש"ח Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 299 ש"ח MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 985 ש"ח Corsair TWINX 1024 PC3200C2 2*512MB DDR 400 1,900 ש"ח WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM 574 ש"ח Sapphire ATI Radeon X850 XT PCIe 256MB ViVo 3,090 ש"ח NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 398 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44 33 ש"ח ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan 527 ש"ח Thermaltake Smart Case Fan II 120mm A2029 85 ש"ח סה"כ 10,360 …
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אנשים! הציעו לי בKSP את המפרט הבא: core 2 duo e6300 Gigabyte 945p 2x1G kingston ddr II 667 sapphire x1950 pro 256 mb ddrIII 250GB WD 7200 rpm צורב LG מארז: chieftec mesh silver silver black no psu ספק: hec 500 td -tf 500w 2x8cm fan 24 pin סהכ: 4550 שח מחיר המארז 340 מחיר הספק 270 אני רוצה לחסוך קצת בכסף...האם לדעתכם אפשר להוריד משהו במארז או בספק למשהו יותר זול?? משהו מומלץ? מחשב למשחקים כמובן... תודה
-
- 39 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני הולך להוציא סכום מכובד על נייד, ואני רוצה בעיקר לדעת: 1. כמה לחכות לhaswel בארץ? אולטראבוקים שמגיעים עכשיו עולים פי 2.5+ מאשר בחו"ל, ככה שזה לא ממש משתלם. 2. השתנה משהו בזמן האחרון לגבי קניה מחו"ל? יש חברות ששולחות לארץ (וזה מגיע)? אני מתכוון ללכת על משהו בכיוון הAtiv book 9 \ Sony vaio pro. כרגע הדגם + הדרישות עוד בהתהוות, אני בעיקר רוצה לדעת איפה לחפש... תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, כצפוי, הכי מינימלי שאפשר גודל מסך 15. שני דגמים שנראו לי: lenovo ideapad 330 - i3 7020 1year warranty dell inspirion 3567 - i3 6006 3year warranty תודה, אור
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מה תגידו על מפרט הבא? שיפורים? כרטיס מסך? MSI CHIPSET INTEL 915P עם כרטיס רשת 10/100/1000,עם כרטיס קול 8 ערוצים (7.1),תומך בזכרון DUAL DDR2 533 מעבד אינטל פנטיום 4 3GHZ 530 HT800 1MB cache SOCKET LGA 775 דיסק קשיח 120GB SATA 7200 RPM 8MB CACHE 1024MB 533MHZ DUAL DDR כרטיס מסך - ???? PCI EXPRESS ATI X300SE 128MB DVD +-16 DUAL LAYER מסך19 או יותר טוב 21 אינץ' - נא המליצו על מסך טוב.. ואיפו כדאי לקנות, אם אפשר. בתודה, graffx
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני מתחיל לימודי סייבר ואני משחק אז אני צריך מחשב שיריץ הכל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים דיסק קשיח של 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? השקט דיי חשוב (לא חובה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
התקציב הוא 3000 ש"ח אבל ואני מעדיף להוציא כמה שפחות. אני צריך מחשב לשימושים יומיים - גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזקיה, גיימינג(רוב המשחקים שלי הם משחקים ישנים מהעשור הקודם). אין לי צורך במסך, במקלדת ובעכבר היות ויש לי כבר את הדברים האלה.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אולי קצת עריכה בעתיד ועבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF1 FIFA 17 MAFIA 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש בתוכנה sketchup * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גבוהה ככל האפשר, עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות לכך שהמקלדת תכלול numpad * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציא…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
קונה מחשב לסטודנטית (למשפטים - למי שתוהה אם יש צורך במשהו לתכנות), בעיקר לגלישה וערימות של קבצי pdf/word פתוחים במקביל. מצאתי אתר של חברה שמוכרת בעיקר עודפי מלאי (מחשבים שיצאו עם פגם קוסמטי כזה או אחר מהמפעל) ומתיימרת לתת מחירים טובים. אשמח לקבל דעה על המחשב הזה: האם המחיר אטרקטיבי מספיק כדי לקחת אותו כעודף מלאי. אני לא מכיר את סדרות המעבדים של AMD - למה ה-A6 6310 מקביל? האם הוא מספיק למשהו או שהופך את המחשב לגרוטאה? האם באופן כללי נראה לכם מספיק לצורך. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני יכול לקנות מחשב TABLET PC בחו"ל עד סוף אוגוסט (אח שלי שוהה שם), הבנתי שצריכה לצאת פלטפורה חדשה של אינטל בקרוב ורציתי לשמוע עליה מידע ואיזהשהיא מסגרת זמנים (אם היא בכלל אקטואלית...) תודה!
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 900 ש"ח לוח אם: ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E 420 ש"ח זיכרון: (פעמיים) DDR 2 667MHZ 512MB VT x2 600 ש"ח דיסק קשיח: Hitachi Deskstar 80GB SATA II? 245 ש"ח ?צורב DVD: ?Samsung SH-S182M DVD±R x18, DL x8, LightScribe (Black) 230 ש"ח מארז: Frontier Ripple 400W Presscot Air Guide Black and Silver 145 ש"ח כרטיס מסך: Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256MB 863 ש"ח ספק כח: Spire RockeTeer II 400W Silent (24pin) 220 ש"ח סה"כ: 3623 ש"ח הערה: הכל מ-KSP למעט הכרטיס מסך שמ-SkyPc. אם למישהו נראה שמשהו במפרט לא בסדר, שיגיד.
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-