ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
היי, יש ברשותי נייד ישן של MSI עם סוללה BTY-M66 של 4400 מילי אמפר שהולכת לשבוק חיים. מכיוון שהדרישות מהלפטופ הן די בסיסיות אני מעדיף לקנות סוללה חדשה מאשר לפטופ חדש. מישהו יודע היכן ניתן למצוא חנות אמינה שמוכרת סוללה כזו? ראיתי כמה סוללות כאלה בEBAY במחיר של 35$, אבל אני לא יודע כמה הם אמינים (לרוב הסוללות משם הן מזוייפות), ובארץ המחיר שלהם הוא מעל 400 ש"ח.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי המתוקה מתחילה את שנתה הראשונה באוניברסיטה באוקטובר הקרוב, ולכבוד המאורע (פלוס יום הולדתה המתקרב) היא מעוניינת להצטייד במחשב נייד לצורך זה. בעזרתם האדיבה של האנשים הפעילים בפורום זה (אתם כנראה יודעים מי אתם לאור הדגמים שבינהם אני מתלבט), ולאור צרכיה של אחותי, זיקקתי את הדילמה לשני דגמים. להלן השאלון הקבוע ולאחריו הדילמה: * מטרות המחשב? סטודניאטליות בעיקר, אך גם לשעות הפנאי (אין לה נייח). "מעבד תמלילים", גלישה באינטרנט, צפייה ביו-טיוב, האזנה למוסיקה, אולי איזה סרט טוב פה ושם. * גודל המסך? לפחות 13", עדיף פחות מ-15" לאור הצורך במחשב קטן לנשיאה ע"י בחורה קטנה. * רזולוציית המסך? לא חשוב.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אמצעי הקלט הקונבנציונאליים * משקל ר…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום... התחלתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה לא מזמן... אז.. תקראו לי צעיר מסטול שובניסת ובן ... אבל.. חשבתי שאתמודד בלימודים הללו בלי מחשב נייד ע"י זה שאסתמך על המחשבים במקום לימודי.. אז..כניראה שטעיתי אז אני מחפש מחשב נייד. מה שחשוב לי במחשב מסך מט 15.6" קשיח לפחות 500GB 4G RAM שיחזיק שעתיים 3 התוכנה הכבדה ביותר שאריץ עליו כניראה היא C++ או משו כזה. אוכל להתקין מערכת הפעלה לבד. כך שזה לא כזה חשוב שיהיה כלול בתוכו. חשוב לי חיבור HDMI והמינימום ההכרחי חשוב שלא יהיה כבד.. כלומר עד 2.3~ זה סבבה תודה רבה
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח לשמוע את הערותיכם למפרט המחשב הבא המיועד בעיקר לאינטרנט, ישומי Office, וקצת למשחקים (בעיקר RTS) ו-Video Capure. לא מתוכנן OC. חסר לי מארז ו\או אוורור היות ואני לא כל כך מכיר מארזים. מאוד חשוב שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר היות ואני מתכנן להשאירו עובד גם בלילה. Raid 1 נכלל במפרט היות ויש חשיבות קריטית למסמכים על הדיסק. לאחר ששמעתי אזהרות ממספר אנשים לגבי איכות בקרי ה-Raid על לוחות האם החלטתי לקנות בקר בנפרד. [ 655 ] ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) Ver 2.0 [ 858 ] (Athlon XP 2500 (Barton 512 [ 580 ] 2*Geil 256Mhz PC3200 400Mhz DDR SDRAM [ 1198] 2*Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ 354 ] Pro…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הביאו לי מפרט שמסתדר לי עם התקציב ורציתי לראות מה דעתכם..... השימושים שלי הם משחקים כבדים כמו COD,באטלפילד 3,אססין קריד, ואני רוצה שיעבדו על האיכות הכי גבוהה. כמו כן אני מתכוון לחבר את המחשב לרסיבר שמתחבר לטלוויזיה בעזרת כבל HDMI ככה שאני אשמע מהרמקולים 5.1 של המערכת קולנוע ביתית ולפי מה שהבנתי אני לא אצטרך כרטיס קול מיוחד או משהו.... וכמובן צפייה בתכני Full HD. אמממ וזהו, אז הינה המפרט תגידו לי מה אתם חושבים? מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 מארז: Fractal Design Core - 3000 Mid Case ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC …
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי כולם תודה על הסיוע מראש אני מרגיש שאני צריך עוד זיכרון למחשב, הוא מתחיל לקרוס לי כל הזמן. זה הלוח אם שלי ומה שהוא תומך בו והזיכרון הקיים אני רוצה לשדרג ל 32 מה שאומר שאני צריך לקנות 2 של 16 אשמח להמלצות תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אשמח להמלצה למחשב נייד לסדודנט, השימושים העיקריים יהיו יישומי אופיס, צפייה ישירה, סרטים וקצת עריכת סרטונים ברמה בייתית (סרטונים מהפאלפון). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח, חריגה 200-300 אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יישומי אופיס, צפייה בסרטים, קצת עריכת סרטונים חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אך שלא יהיה מוגזם, לפי מה יודעים איזה מחשב רועש יותר ואיזה פ…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצתכם למחשב לסטודנט למדעי המחשב לשימושים הבאים: כלי פיתוח - JAVA-ECLIPSE, Visual Studio. אינטרנט - עד 50 טאבים פתוחים. הרצת מכונות וירטואליות. משחקים בסיסיים. התקציב הוא עד 3,500 ש"ח. - קיים כונן קשיח HDD 1TB, ככה שהכונן צריך להיות רק להתקנות למערכת הפעלה ותוכנות (שאר הדברים יועלו על הכונן הקיים). - המפרט הוא ללא מסך. אני מעדיף מפרט פחות חזק אבל יותר אמין. כלומר, שימוש ברכיבים שידוע שמחזיקים מעמד זמן רב יותר. תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪993 קירור למעבד: CORSAIR CWCH50 Water Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪418 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪455 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד Nanoxia Deep silence 2 + FSP 750W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪790 זיכרון: Corsair 16Gb Kit (8G X2) CMX16GX3M2A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪862 כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 270X OC Windforce X3 2GB - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪999 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחני: Crucial M500 240GB SSD 2.5 Inch - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪5…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, ההיתי רוצה בבקשה שתעזרו לי לבנות מחשב חזק אני קונה את החלקים בחול התקציב הוא 3000 שח בישראל אבל כיוון שזה מחול זה אמור להיות זול יותר לא? יש חנות אולי בארהב שאתם מציעים אליה? 1. 3K שח למטרות: תכני HD, משחקים, 2048*1536 אין צורך בציוד הקפי יש צורך בהכול שקט המחשב חשוב 7
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בינתיים אני לא מתכנן שום אוברקלוק, אבל אני יודע שבערך עוד שבוע-שבועיים לאחר קניית המחשב אני ארצה להרביץ משהו קטן. אז, איך המחשב הזה, מה להוסיף ומה להחליף? אוברקלוק חלש עד בינוני, לא משהו מפלצתי. Processor: AMD Athlon XP 2000 +FAN (638nis) MotherBoard: Epox EP-8K9AI KT400 (555nis) Video Card: WinFast A250 TD MyVIVO- Leadtek GeForce 4 Ti4400 128MB DDR (1149nis) Memory: Micron 256MB DDR PC333 (532nis) DVD/CD-ROM Drive: BenQ DVP-1648A- DVD-ROM 16x48 (272nis) Case: Chieftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver (570nis) Power Supplier: HEC 475dvd Watt (372nis) Mice: Logitech MX500 Dual Optical Mouse (269nis) Sound Card: Hercules Game Theater XP 6.1 (565nis) Floppy Drive: Tea…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב בשביל חבר שלי ב5000 שקל כולל מסך. הוא מעדיף אינטל אבל אם זה יהיה הרבה יותר זול אז הוא יסכים AMD. בקשר למסך הוא לא רוצה משהו יקר מדי וגם לא בטוח שהוא יצטרך בכלל מסך אז תחליטו בעצמכם אם לשים מסך או לא. בתודה מראש PENNY.
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים,עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1680*1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו?farcry 2 crysis left4dead * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?vh 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש הכול 4. האם יש רכיב…
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב ואני רוצה את חוות הדעת שלכם. :) המחשב מיועד למשחקי מחשבים כבדים כמו:call of duty:black ops בתלת מימד עם יש משהו משתלם יותר ששווה לשנות אז בבקשה תגידו לי מעבד Intel Core i5-760 Tray ₪932 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-760ay לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3 ₪685 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950202 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪303 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS זיכרון Corsair DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 Value ₪214 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G1333 כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 460 OC 1024MB DDR5 PCIe ₪1253 …
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לקנייה באילת עם הדברים הבאים: מסך 15.6 אינצ' 500 SSD או 256SSD פלוס טרה. (גמיש אבל זה הגדלים המינימאליים) עדיפות לASUS. שימוש: שימוש ביתי לא למשחקים. חשוב מסך טוב וכרטיס רשת טוב. (שאיכות המסך תהיה טובה לסרטים. יראו הרבה סרטים אז גם שאיכות השמע תהיה טובה מבלי חיבור רמקולים חיצוניים) i5 מינימום. כולל וינדוס. כרטיס מסך פנימי. לא כבד. משקל פה גם חשוב בטריה גם חשוב. (זמן ללא טעינה) אין לי פה מחיר מקסימאלי. אבל הוא לא נועד לתוכנות כבדות ומשחקים אלא שימושים ביתיים נטו. אז מניח מקסימום סביבות 4. אשמח להמלצות.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני לא מילאתי את הטופס כי זה די יוצא דופן.. אין לי ממש הגדרה לתקציב. יש צורך בציוד הקפי, אבל בחרתי לו כבר מסך. דוד שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט, ואני צריך קצת עזרה. דיברתי עם בן דוד שלי, והוא רוצה מחשב למשחקים, למרות שהוא לא באמת משחק משחקים במחשב אלא על הקונסולה שלו.... אמרתי לו "אז למה אתה רוצה מחשב למשחקים?" והוא ענה "למשחקים שאין לקונסולה". ביקשתי ממנו לתת לי דוגמה, והוא הביא לי לינק לאתר טורנטים.. אמרתי לו לתת לי דוגמה ספציפית, אז הוא חיפש 10 דקות ואז הביא לי לינק למשחק באתר שלא רשום שיש שם לקונסולה, משהו של Battlefield, עשיתי חיפוש קצתר והראתי לו שהודיעו ב-E3 שזה משתחחר גם לקונסולות, ויותר מזה לא היה לו מה להגיד לי. הוא אומר שהוא צריך את זה בעיקר לסרטים. דוד שלי אמר…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם. אני זקוק למחשב למטרת תכנות ועיצוב גרפי, התקציב שלי הוא עד 3,500 . מטרות המחשב - תכנות , צפייה בסרטים , התעסקות עם פוטושופ ותוכנות עריכת סרטים. גודל המסך - 15. רזולוצייה - במחיר הנ''ל כמה שיותר טוב. דרישות מיוחדות - מקלדת מוארת בחושך (התפנקות) זמן סוללה - כמה שיותר הרבה כונן קשיח - אני חושב שעדיף לפחות 7,200 ram - לא פחות מ 8gb רישיון מערכת - עדיף ביקרתי ב ksp והמוכר המליץ לי על - http://ksp.co.il/?uin=20301 אשמח לשמוע ולקבל את ההמלצות שלכם. *דגש ! - הפירוטים הנ''ל נרשמו מכוון שראיתי באינטרנט שהנתונים האלה חשובים ולא בגלל שאני מבין במחשבים , לכן עם מישהו חושב שנתון אחד הוא מוגזם ואפשר להתפשר על נתון אחר אז בבקשה להעיר
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד אך גם לתכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher cs:go fallout -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 40 אינץ ומטה ברך כלל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות - גבוהות 3. האם …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקיי לאבי היקר נמאס מהלפטופ שיש לו והוא עכשיו רוצה לפטופ מהיר, עם מספיק נפח (נראה לי שבישבילו 80GB יספיקו) ושיהיה יחסית קל ונוח.... כמו שהכותרת אומרת (???) בתקציב הוא עד 2300 דולר (משו כמו 10500 ש"ח)... למשל מה אתם אומרים על הלפטופ הזה של SONY? http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=VGNTX750P%2fB&Dept=computers&CategoryName=cpu_VAIONotebookComputers_TXSeries תודה מראש!
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
האם חברת פקרד בל נחשבת לטובה ??? מה ההבדל בין מעבד פנטיום 4 רגיל במחשב נייד לפנטיום 4 מובייל ומה יותר טוב אילו חברות נחשבות להכי טובות ולבסוף הצעות עד 9 אלף שקל אם מישהו מכיר דגמים טובים שיכתוב ועדיף בסביביות ה8 אלף
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקנתי vista home premium ויש לי בעיה שאין לי bluetooth יש במחשב bluetooth מובנה יש לי דרייבר של bluetooth (התקנתי ידני מהדיסק של המחשב) Bluetooth lpan network adapter בנוסף לא ניתן לבצע עידכון הוא אומר שזה הכי עדכני שיש אבל האיקון(-של ה Bluetooth לייד השעון) מופיע לי כאפור (לא כחול) וגם בתוכנה ניראה שכל האפשרויות לא זמינות בניסיון להעביר קובץ מתקבל "אין ל- Windows אפשרות לאתר התקני Bluetooth. ודא שמתאם Bluetooth מחובר למחשב ומופעל, ושהתקן Bluetooth שברשותך מופעל." אני חושב שהבעיה קשורה לעובדה שאין לי בלוח בקרה אפשרות של Bluetooth איך אני יכול להוסיף אופציה זו
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים. ברצוני לשדרג מחשב נייח בן כמעט 6 שנים. הוא מאד איטי ואפילו ווינדוס 10 לא מצליח לעבוד עליו. שימושים: תכנות בוויזואל,SQL ,PHYTON, ומשחקים כמו: CALL OF DUTY החדש, BATTLEFIELD, WORLD OF WARCRAFT. המפרט הקיים: מעבד: intel i5 3750K 3.4GHZ לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-D3H קישור: https://www.cnet.com/products/gigabyte-ga-z77x-d3h-1-0-motherboard-atx-lga1155-socket-z77/ זכרון RAM: שני סלוטים של 4GB של DDR3 מהירות של 1600 ( הלוח אם מקבל עד DDR3). קשיח: כמעט 1.5GB SATA בלבד ללא SSD. GPU: של AMD RADEAON R9 200 SERIES 3GB GDDR5 עם (core: 300 mhz, memory:150mhz) אפשרי להציל מפה משהו? מבחנתי לקנות חלקים אין לי בעייה. תקציב להכל …
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים ראיתי לא מזמן המליצו פה למישהו על המפרט הזה לגיימינג מחנות IQPC והמפרט הזה גם נראה לי כמו שכתבתי המחשב יהיה לגיימינג והמסך שלי הוא 1080. לא מעניין אותי ראש ,OC וכל הדברים האלה פשוט לגיימינג של כל המשחקים החדשים והכבדים , כמו BF3,SKYRIM...... הארדיסקים יש לי וגם כונן DVD הנה המפרט שחסר לו לוח ואני מבקש שתעזרו לי איתו. הפרטים למטה מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY ₪926 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1473 מארז: [..] COMPUCASE 63R3-NPS w/o PSU ₪185 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪315 קרו…
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 4800 שקל , שישמש לטווח קצר למשחקים ולטווח ארוך ללימודים ועבודה באינטרנט. מצאתי כבר שני מחשבים - של דל ושל HP שנראים לטעמי. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4308480-5037373.html http://www.newpan.co.il/Index.asp?ArticleID=3301&CategoryID=614&Page=1 פתוח להצעות טובות יותר (או להמלצות על אחד מאלה שמצאתי). תודה, ברק
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-