ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
אני זקוק למפרט למשחקים ללא כל ציוד הקפי בכלל ברשותי קיים מסך 24 ואני מעוניין שהכל יעבוד על רבולוצייה מקסימלית. המחשב למשחקים כבדים ולסרטים גם קצת... מתוכנן OC אז אני צריך גם קירור למעבד מארז אני מעוניין ב CM690 ושיהיה ספק שקט במיוחד השקט מאוד חשוב לי,תודה ואם אפשר מהחנות TMS
-
- 33 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כבר יש לי מפרט פחות או יותר של המחשב החדש שאני רוצה, בשלב ההתלבטות אצל מי לקנות את המחשב אבל עכשיו חשבתי על זה שאולי כדאי לי לחכות ל שבוע הבא ל black friday אני יודע שיש כל מיני מבצעים של black friday בדיסקים קשיחים וכל מיני ציוד היקפי אבל על מחשב קומפלט יכול להיות שגם יהיה ? black friday ואולי אחרי זה גם ה cyber monday..
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. במסגרת עבודתי אני עובד עם תוכנה כבדה של שוק ההון. תוכנה זו היא תוכנת אלגוריתם העושה מחקרים רחבי היקף על מניות לאורך ההיסטוריה שלהם. אני עובד במסך 1 עם לפחות 4 לשוניות שונים. פתוחים בו זמנית אמרו לי מפתחי התוכנה שאני כאמור עובד איתה, שדרישות המינימום מהמחשב זה מחשב עם מעבד i5. וכמובן שככל שהמחשב יהיה יותר חזק, המחקר יהיה יותר מהיר. השאלה שלי היא איזה מפרט של מחשב אתם ממליצים לי ? לדוגמא הבנתי שיש מעבד i5 במהירות 3.6G, או לקחת מעבד i7 עם מהירות 3.2G , כרטיס מסך מובנה או לא? . יש לציין שלא מעניין אותי משחקים או צפייה בסרטי וידאו וכדומה, אני צריך את המחשב לצורך עבודתי גרידא. אשמח אם תתנו לי מפרט מדויק העונה על הדרישות שלי בסביבות כ-3,500 ש"ח. תודה רבה, דוד הדר…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח לשמוע את הערותיכם למפרט המחשב הבא המיועד בעיקר לאינטרנט, ישומי Office, וקצת למשחקים (בעיקר RTS) ו-Video Capure. לא מתוכנן OC. חסר לי מארז ו\או אוורור היות ואני לא כל כך מכיר מארזים. מאוד חשוב שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר היות ואני מתכנן להשאירו עובד גם בלילה. Raid 1 נכלל במפרט היות ויש חשיבות קריטית למסמכים על הדיסק. לאחר ששמעתי אזהרות ממספר אנשים לגבי איכות בקרי ה-Raid על לוחות האם החלטתי לקנות בקר בנפרד. [ 655 ] ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) Ver 2.0 [ 858 ] (Athlon XP 2500 (Barton 512 [ 580 ] 2*Geil 256Mhz PC3200 400Mhz DDR SDRAM [ 1198] 2*Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ 354 ] Pro…
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, במהלך החודש הקרוב עליי להצטייד במחשב נייד לפיתוח וprototyping של אפליקציה ומודלים מבוססי machine-learning. הפיתוח יעשה (לפחות בשלבים הראשונים) גם בסביבת windows וגם בסביבת לינוקס במקביל (dusl-boot - אבל אין צורך במערכת הפעלה) ושפת הפיתוח העיקרית היא פיית'ון. מלבד מעבד חזק (i7), לפחות 16GB RAM וssd של לפחות 500GB, הפרמטרים החשובים הם שהמחשב לא יתחמם יותר מדי בעת מאמץ (שהיעילות שלו תרד כמה שפחות), ונוחות עבודה. מסך מגע ורזולוציה גבוהה פחות רלוונטית (אלא אם אין השפעה גדולה על המחיר), וזמן סוללה פחות קריטי (תמיד יש שקעים בסביבה). כן אשמח למחשב קל (תחת המגבלות הנ"ל כמובן). הקנייה מתוכננת במהלך החודש הקרוב. מבחינת תקציב - יחסית גמיש - שיה…
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , רציתי בבקשה המלצה למפרט מומלץ למחשב נייח שנועד לפיתוח תוכנה , ובין היתר , צריך להריץ אמולטורים וכלי פיתוח. התקציב הוא עד 3000 ש"ח. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז ככה שלום בניתי לעצמי מפרט למישחקים כבדים מאוד עד קלים מאוד (המפרט הוא ללא ספק ומארז) אז אני צריך הצעה למארז+ספק טובים שיכולים להחזיק את המחשב הזה: http://img2.exs.cx/my.php?loc=img2ℑ=CompV2.jpg ובמארז מאוד חשוב לי נושא הקירור ונושא העיצוב שלו וגם תנו דעות על המפרט באופן כללי ותגידו לי מה לשנות/להוסיף/לשפר שחכתי לשאול שווה לי לקחת 6800NU או לקחת 9800PRO מה לדעתכם עדיף? תודה לעוזרים
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד קל, ויחסית חזק מטרות: אופיס, אינטרנט, סרטים גודל מסך: 13.3 אבל אפשר 12 עד 14. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך:FHD או יותר דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : עדיף 1.4 ק""ג ופחות, אבל עדיף פחות. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: SSD 256 לפחות. כונן אופטי - לא תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן אבל לא חייב האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - רק לא HP. כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף מעבד I5 או יותר, ושיהיה יחסית יפה אם אפשר. תקציב עד 6000 שקלים.
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים אשמח למפרט בסביבות ה5-5.5K שימוש המחשב הוא בעיקר למשחקים חזקים ( מחשב גיימינג ) יש צורך בציוד היקפי לא כולל מסך אני מאיזור חדרה .. תודה מראש לעוזרים !
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
במסגרת עבודתי ביקשו ממני לרכוש 3 מחשבים ניידים. הצרכים הם די בסיסיים. אינטרנט ואופיס, קצת אוטוקד וקריאת תכניות בנייה. התקציב סך הכל יפה ועומד על סביבות 5-7 למחשב. חשוב שיהיה מחשב חזק ואמין ונוח לשימוש. הומלץ לי על מחשב מסדרת asuspro דגם bu401lg או על dell latidute או על lenovo yoga. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לסדרה הזו של Asus, ובנוגע לdell אם יש לכם חלופות טובות יותר בשבילי אני פתוח להצעות. תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ! להורים שלי יש מחשב שעובד, בלי עין הרע, כבר 7 שנים (+Athlon XP 2500) שמריץ גם היום WinXP ללא שום בעיות ואפילו בצורה חלקה. כבר אתם מבינים, שהצרכים שלהם הם לא בסיסיים, אלא תת-בסיסיים - רק בודקים מיילים ורואים סרטים קצרים (אפילו לא XVID) ששולחים להם במייל. עד כאן הסיפור, אז מה אני צריך מכם ידידיי: בגדול אני רוצה להחליף להם את המחשב למשהו קצת יותר עדכני , לא fancy אבל שקט לגמרי ! 1. מעבד בסיסי (אפילו E2xxx בא בחשבון) שיעבוד טוב עם קירור פאסיבי + גוף קירור פאסיבי 2. כרטיס מסך בסיסי, אלא אם כן מגיע on-board, שיהיה בעל גוף קירור פאסיבי 3. דיסק קשיח שקט - ופה אני מכוון לSSD (סדר גודל 15-30GB) 4. ספק כוח שקט לחלוטין גם כן. 5. מארז מאוורר (הרי צריך איכשהו סירקולציה כלשה…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני קונה מחר מחשב, המחשב מיועד למסך T220P (22 '). וכנראה אני אעשה גם OC קטן למעבד. כמו כן אני זקוק להמלצות על אל-פסק שיצליח להחזיק את המערכת. מתבסס על מדור המפרטים פה באתר.. מה דעתכם..? שאלה נוספת, בנוגע לתדר של הזכרונות, זה משנה 800 הרץ או 1033? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤899 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤456 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39472 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ¤282 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-3-15 Platinum ¤346 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2403K …
-
- 45 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן יש לי אופציה לקנות לפטופ מגרמניה (HP Spectre X360) דבר אחד שמפריע לי זה המקלדת שבתצורה שונה (qwertz) וכו'. אז השאלה האם אפשרי להחליף בארץ למקלדת "ישראלית-עברית" ? רשמית של HP לדגם הספציפי? משהו מסובך\מורכב\ פוגע באיכות המקלדת ה'מקורית? תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לחברי ומנהלי פורום זה, אשמח באם תוכלו לייעץ לי על מחשב נייד חזק וטוב אשר יחזיק למספר שנים. ברצוני במחשב נייד כזה אשר יהווה תחליף למחשב נייח אשר כבר עשה את שלו. עשיתי קצת מחקר לגבי ניידים וכבר צברתי יידע מסוים לגבי התכונות הדרושות למחשב חזק וטוב אלא שהידע אשר צברתי ממחקר באינטרנט אינו כולל המלצות וניסיון של משתמשים אחרים. אי לכך ברצוני לצרף לפי אותו מחקר שאני עורכת מזה מספר ימים מפרטים של שלושה ניידים שונים. אשמח ואודה לכל התייחסות, אודות החתכים בהם השתמשתי ומנגד אשמח אם תוכלו להמליץ על אחד מהם, או שמא לשלול את שלושתם ולהמליץ לי על נייד אחר. * משקל הנייד במקרה זה אינו בר חשיבות כלל, שכן איני צופה שיצא כלל מהבית. כי כמו שאמרתי הוא מיועד מלכתחילה לשימוש ביתי …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה טוב למשחקים וחזק בכלליות שאני לא אצטרך לקנות מחשב חדש תוך 8 חודש.... הבעיה היא שאני לא ממש מכיר איזה רכיבים חזקים היום ומה כדאי לקנות לכן רציתי את העצות שלכם...... הסכום הוא בערך 3 וצי אלפיות .. אבל אם זה לא מספיק אז תכתבו בכל זאת (אני לא סגור על הכסף)... תודה רבה....
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבד - אינטל Q9450 - עידכון - הוחלף לE8400 קירור מעבד - Ultra 120 eXtreme לוח אם - Gigabyte X48-DS5 - עידכון - הוחלף לGigabyte EX38-DS4 מארז - Lian-Li PC-P60 זכרון - OCZ Reaper HPC 1066MHz 2GBx2 - עידכון - הוחלף לMUSHKIN REDLINE 4096MB (2048X2) DDR2 1000 CL 5-5-5-15 : 996593 ספק - Seasonic M12 700W דיסק קשיח - Seagate 7200.11 500GB SATA 32MB Buffer אחד פנימי ואחד נוסף במארז Thermaltake Max4 5.25" eSATA/FireWire400/USB2.0 כונן אופטי - LG-DVD-RW Dual Layer SATA וכרטיס מסך HD 4870 כנראה של Sapphire - תלוי בביקורות שיתפרסמו בקרוב. ראשון מיידי שני בעוד שישה חודשים. רציתי לשאול לחוות דעת של החברה פה לגבי הUltra 120 eXtreme לOC על הQ9450 - עידכון - אין צורך. כמו כן אשמח לקבל חו…
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש לקנות מחפש (בארה"ב) בסגום של עד 1000$. צורך ממוצע סך הכל אך מידי פעם שיהיה אפשר לשחק קצת. סך הכל פשוט מחפש מחשב חזק ואמין מבית כמה שיותר טוב. גודל מסך בין 13-15, רזולוציה כמה שיותר גבוה חיבור למסך חיצוני ב 1080, משקל כמה שיותר נמוך ו סוליד סטייד דרייב
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? באזור 12 אינצ'. מעדיף מסך המתאים לעבודות משרדיות (אז מאט, לא?). * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? זה קריטריון חשוב. ראיתי שמתחת ל-1.2 קילו יש קפיצה גדולה מאד במחיר, אז אני מניח שלכל היותר 1.2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח ללפחות 6 שעות שימוש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי, אבל מתקשה להאמין שיש עוד מחשב שמגיע ללא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשובה המהירות על פני הנפח. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקצי…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. שאלה ראשונה ! קניתי את המחשב של LG דגם LG M1-3DUOE במחיר של 6700 . פירמטתי את המחשב התקנתי עליו XP PRO ( הוא מגיע עם XP Home ) עשיתי לו בדיקות עם התוכנה super_pi קבלתי תוצאה של 1:24 דקות ב- 2M , האם זה בסדר? שאלה שניה ! בנוסף עשיתי לו בדיקה עם התוכנה 3dmarks05 ניסיתי להשוות אותו למחשב של DELL הדגם הזה קבלתי תוצאות הבאות , שאלתי היא , האם התוצאות האלו תקינות יחסית למחשב הזה? במידה ויש למישהו את אותו המחשב שזה LG M1-3DUOE 1.83GHz 512MB וניתן למצוא קישור למפרט שלו כאן האם הוא בדק את התוצאות של המחשב ?
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה הצעה למפרט למחשב מלא (אני מתכנן לקחת רק חלקים בודדים מהמחשב הנוכחי, אם בכלל) המפרט הוא *לא למשחקים* *ולא ל OC* המפרט צריך לכלול: 512MB RAM מעבד P4 (לא AMD) כרטיס מסך עם VIVO של ATI - עדיף בעל תמיכה לשני מסכים כרטיס קול טוב עם הרבה יציאות (כנראה AUDIGY 2 או GTXP 7.1) מסך 17" דק יציאות מכל הסוגים: USB 1, USB 2 (קדמי ואחורי) PS2, COM, וכו' DVD, צורב, פלופי, מקלדת ...... חשוב שיהיה מקום להרחבות וכרטיסים נוספים בהמשך אני לא מחפש את הלוח הכי משוכלל, מעבד הכי חדיש או הזכרון הכי מהיר... רק מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות בקשר למחיר, הכוונה לא ציינתי, אני לא רוצה להשתולל, אבל גם לא לחסןך, שהמחשב יהיה "כלכלי" כלומר, לא המעבד 3GHZ HT... אלא מעבד יותר זול כמו .2400M…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש המלצה למחשב נייד חדש תקציב של עד 3000 שקל ( פחות יותר טוב אם יש אופציה טובה בקצת מעל 3000 אני אשקול ) את המחשב יהיה אפשר לקנות באילת אבל לא מחו"ל הצורך שלי הוא בעיקר אינטרנט פייסבוק וסרטים ועבודות ( לא מחשב גיימינג ) גודל מסך 14 אינץ רזולוציה של המסך HD או FHD עדיפות למשקל פחות מ2 קילו ( לא חובה ) בלוטות' חובה וכמובן WIFI יציאת HDMI אחריות 3 שנים לא חושב שיש סיבה להכניס רישיון למערכת הפעלה לפי מה שהבנתי פה בפורום מגיע לי מערכת ווינדוס בחינם אני בהליכי בירור עם המוסד חחח כרגע חשבתי על המחשב הזה Dell Vostro 5470 V5470-5047 לקנות מKSP באילת מה דעתם על המחשב? יש אופציות טובות יותר במחיר הזה? אני לא ממש מבין בכל העניין של הSSD הזה אבל אמרו לי …
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למחשב נייד שמיועד למישהי שרוצה לנהל אתר אינטרנט של העסק 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניהול אתר אינטרנט, בעיקר גלישה, צפיה בתכני וידאו ומידי פעם עריכה של סרטוני וידאו קצרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי לחבר לו מסך (-אשמח גם להמלצה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל"ר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ל"ר 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bt4 - cod משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מכירים אתזה שהנייד שלכם זועק למעט קרירות? מכירים את זה שהנייד על שולחן וקשה לכתוב עליו בצורה נוחה כי הוא לא בעמדה נוחה? יופי, אז יש פיתרון עבורכם שנקרא "קירור נייד בגרוש" הכנתי עבורכם מדריך לא מסובך על איך לקרר את הנייד בזיל הזול ואיך עושים זאת? ואת זה תראו מייד המחשב הנייד "נושם" דרך פתחי אוורור שנמצאים בבסיסו של,אוויר חם נפלט לכיוון חורי היציאה באמצעות ה"Blower" (מאוורר המחשב) ראה תמונה (1) כאשר המחשב נמצא על משטח במצב רגיל,חורי אוורור נחסמים חלקית \ באופן מלא והטמפרטורות עולות עקב אי ספיקת אוויר לנייד. אז,איך אנחנו פותרים את הפרדוקס הזה ברגע אחד? לוקחים חומר ספוגי גמיש אך עם קשיחות מסוימת (מה שקבלתי עם המחשב הנייד) ניתן להשיגו בקלות,מקפלים אותו ושמים אותו…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-