עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי כולם, אני מחפש נייד לגיימינג, לא גיימינג כבד במיוחד, אני לא חייב לשחק על אולטרא, אני משחק בעיקר משחקים קטנים יותר, מקסימום elite dangerous אני חושב על מחשב עם 32 ג'יגה ראם, אני חושש ממעבדי amd כי היה לי רק ניסיון רע איתם. אבל באמת שאני שנים לא קניתי מחשב גיימינג בטח לא נייד לכן אני פתוח להצעות חשבתי משהו בכיוון Asus TUF אבל שוב, אני פתוח להצעות מניסיונכם הכביר כי אין לי שמץ של מושג על מה ללכת באמת. בנוסף אשמח להמלצות על מקום אמין באיזור המרכז / שרון שאני יכול להיות שקט שאני קונה מהם. בתודה מראש

2. ¤ 842.00 EPOX 8RGA+ NVIDIA nForce2 (A3) לוח אם ¤ 407.00 AMD ATHLON XP 1700 JIUHB0302 + FAN מעבד ¤ 302.00 Thermalright SLK 800 גוף קירור למעבד ¤ 140.00 Thermaltake SmartFan 2 מאוורר ¤ 616.00 Winbond DDR 512MB 3200/400Mhz זיכרון פנימי ¤ 675.00 WD 80GB 7200RPM 8Mb Buffer SE דיסק קשיח ¤ 1,611.00 Connect3D 9700 128Mb DDR כרטיס מסך ¤ 1,463.00 IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR מסך ¤ 413.00 Compucase Super Mi…

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by Lechen Diakover,

היי התקציב שלי הוא 3K באילת באפשרות חריגה קטנה מסך 15.6 חייב 16GB RAM חשוב לי גם העיצוב שלו מכיון שזה המחשב שאני הולך לעבוד איתו בשלוש שנים הקרובות אני עובד בתור איש שיווק ולפעמים יש לי 20-30 חלונות פתוחים,, חשוב שהכל ירוץ מהר בלי תקיעות מעבר לזה אני לא גיימר, אבל כן מטייל בארץ ובעולם וחשוב לי זמני סוללה, למרות שברוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל כמו כן חשוב לי שהמסך יהיה טוב, לפעמים אני יהיה בחוץ במקומות עם שמש וצריך לראות טוב. תודה ראיתי ש-2 אלו נכנסים בתקציב שלי Asus VivoBook 15 X512FL לגבי האסוס, מה שמפחיד אותי כאן שהמסך הוא לא IPS אלה (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC with wide 178° viewing angles, 250nit…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by tomerna,

היי, בשלוש+ השנים האחרונות אני משתמש לכל צרכי בלפטופ XPS L501X של DELL. לאחר הוספת 4GB של זכרון (הפך ל2X4) והחלפת הCD לSSD (מסוג M500 1220GB של INTEL) הוא די עונה על הצרכים שלי. הדבר היחיד הוא שלפעמים לוקח לו זמן בעבודה עם SOLIDWORKS. עיקר העבודה שלי עם המחשב היא עבודה עם SOLIDWORKS, דברים שקשורים בהדפסות תלת מימד, OFFICE וגלישה באינטרנט. בתקופה הקרובה אדרש להיפרד מהלפטופ ובגלל שבקרוב אתחיל ללמוד תואר שני בהנדסת מכונות ארצה להצטייד במחשב חדש שיחליף אותו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, אך העדיפות היא קודם כל שיעשה את העבודה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. שלום, מחפשת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי בדגש על מסך איכותי ואמין, עדיפות ל15.6". ראיתי מספר דגמים ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בהיבט של עמידות בעיצוב גרפי: 1. Lenovo Y50 הגרסא FHD עם 16GB RAM 2. Lenovo Y510p הגרסא עם כרטיס מסך 750M SLI אשמח לשמוע את חוות דעתכם על דגמים אלו ובנוסף לשמוע על דגמים נוספים שלדעתם מתאימים יותר לדרישות. אציין שאני גרה באילת ולכן המחירים ללא מע"מ תודה!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by ggoollaann,

אודה לכם אם תעזו לי לאתר איזה מחשב מתאים לי התקציב הוא בסביבות 3.5-4K, אבל גמיש מאוד למעלה ולמטה. * מטרות המחשב - אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, עבודה עם חלונות מרובים במקביל. * גודל המסך - 15.6. לא משנה אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך - לא מאוד משנה לי. לא כ"כ מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - שתהיה מקלדת מלאה. * משקל רצוי - לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לא מאוד משנה. כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - , HDMI, VGA * Bluetooth - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - לא מבין בזה.... * כונן אופטי - לא מבין בזה, אז מה שתגידו... * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא. * האם נדרשת אחרי…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. די, נמאס לי להתלבט ולחכות. אני רוצה מחשב חדש! תנו מפרט מתאים לאוברקלוק ול"משחקים כבדים" מבוסס AMD ללא מסך ,כולל DVD וצורב. תודה!

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. אני מחפש מארז בלבד. אני עובד במספר רב של חלונות כרום עם יישומים כבדים שזוללים זכרון ועיבד, סקייפ, ווטסאפ, פוטושופ, וורד, דרייב והרבה שירותים שרצים ברקע, בעיקרון מערכות הניהול של וורדפרס שרצות בכרום שותות לי את הזיכרון ואת המעבד. אני כרגע רץ בקונפיגורציה של i5 750 בן 6 שנים, 16 ג'יגה זיכרון 1600 , ו SSD 128 למע' הפעלה, אבל עדיין משהו בעבודה מרגיש לי לא חלק וזה מבאס אותי. חשוב: SSD מעבד זיכרון לוח אם (עם 2 יציאות וידאו לפחות לתצוגה מורחבת על 2 מסכים) עבודה שקטה לא חשוב: שטח אחסון כולל (משתמש בעיקר בענן) מארז אין צורך בכרטיס גרפי העיקר שיהיה סוס עבודה ל-16 שעות ביום

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. שלום ברצוני לרכוש מחשב חדש, אשר מלבד לשימושים יומיומיים כגון אינטרנט\אופיס, יתאים גם לעבודה עם תוכנות לעיבוד נתונים כגון PASW aka SPSS וSIGMASTAT מעט פוטושופ בסיסי. הדגש העיקרי הוא על שימוש בתוכנת ה-MATLAB. המחשב ישמש להרצה של סימולציות כבדות בתדירות של כפעם בשבוע כאשר ברצוני להיות מסוגל להמשיך לעבוד עם המחשב בזמן שהסימולציה רצה. מבחינת תכני HD\ מוזיקה, ברשותי מערכת ביתית, והמחשב ישמש כספק משני לתכנים אלו, כך שהדרישות לא חייבות להיות גבוהות. לא דרוש ציוד היקפי ו\או תוכנת הפעלה. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר. התקציב גמיש, כל עוד יחס העלות\תועלת משתלם. בתודה מראש למשיבים

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by pachanga,

שלום, אשמח לקבל המלצה לקניית מחשב בארה"ב בתקציב של עד כ- 4500 ש"ח. הצרכים הם: גלישה באינטרנט הורדת סרטים סביבת פיתוח הרצת סביבה וירטואלית חשבתי על המפרט הבא: 13.3 - 14 אינץ מינימום i5 8 GB RAM לפחות 256 SSD רזולוציה טובה מחשב שיהיה אמין עם אחריות גם לארץ. תודה רבה !

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by optimizeR,

שלום מעניין כמה עולה מחשב כזה: מעבד: i3-2100 3.1ghz (עם קירור Scythe Ninja) לוח אם: ASrock H61m-u3s3 כ.מסך: Sapphire HD 6870 ספק כח: Antec Earthwatts 500w כוננים: HDD Seagate 500gb 7200rpm מארז: Antec Three Hundred כמה אוכל לבקש עבור מחשב כזה ?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  12. שלום לכולם, מתלבט בין VALUE 7 ל SOLID 6 לטובת גיימינג (בעיקר סימולטורים) ותוכנות הנדסיות (CAD ו MATLAB) http://startpc.co.il/pc/value http://startpc.co.il/pc/solid אגב, האם SOLID 7 טוב משמעותית מאחד משניהם ושווה את תוספת הכסף? האם יש שינוי שהייתם מבצעים במפרטים הנ"ל? תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. היי, אני יכול לקנות מחשב TABLET PC בחו"ל עד סוף אוגוסט (אח שלי שוהה שם), הבנתי שצריכה לצאת פלטפורה חדשה של אינטל בקרוב ורציתי לשמוע עליה מידע ואיזהשהיא מסגרת זמנים (אם היא בכלל אקטואלית...) תודה!

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. מה תגידו על מפרט הבא? שיפורים? כרטיס מסך? MSI CHIPSET INTEL 915P עם כרטיס רשת 10/100/1000,עם כרטיס קול 8 ערוצים (7.1),תומך בזכרון DUAL DDR2 533 מעבד אינטל פנטיום 4 3GHZ 530 HT800 1MB cache SOCKET LGA 775 דיסק קשיח 120GB SATA 7200 RPM 8MB CACHE 1024MB 533MHZ DUAL DDR כרטיס מסך - ???? PCI EXPRESS ATI X300SE 128MB DVD +-16 DUAL LAYER מסך19 או יותר טוב 21 אינץ' - נא המליצו על מסך טוב.. ואיפו כדאי לקנות, אם אפשר. בתודה, graffx

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אך לא על חשבון ביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יכול לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עריכת וידיאו כבדה, משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - הרוב פרנסה. - Adobe Photoshop - Adobe Premiere - Cubase - After Affects - Sony Vegas - Adobe Illustrator - Guitar Rig ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 26 אינצ'. ג) לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. ה…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by anakin,

היי. אני צריך עזרה בבניית מחשב עד 6500. דברים חשובים: לא כולל מסך, כבר יש לי. מעדיף amd. מעדיף לוח של dfi. מחשב לגיימינג בעיקר, כרטיס קול בסיסי של 5.1 יספיק ולא צריך רמקולים בכלל. המחשב צריך להיות אכזרי! חזק שיוכל להריץ כל משחק שקיים ושאמור לצאת בשנה/שנתיים הקרובות. כוננים דיגיטליים אני רוצה לשים 2 צורבי dvd אז אפשר כבר להוריד 500 ש"ח. מקלדת ועכבר עדיף אלחוטיים אפשר להשיקע אבל לא צריך להגזים. אני נמצא בחדר די סגור וחם אז המחשב צריך להיות בעל קירור טוב. לא צריך לחשב את ההרכבה ואין לי בעיה גם לקנות כל חלק ממקום אחר. 10x.

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. שלום לכולם, מישהו יכול להגיד לי, בבקשה, מה חשוב לעבודה עם פוטושופ ופרימייר ? האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה. תודה רבה מראש לכל העונים.

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by mor873,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש איזה לוח אם עדיף ל INTEL Pentium 4 - 3.0 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL 1.ABIT IC7-G (875P) - ATX - ש"ח 894 2.ASUS P4C800 (875P) - ATX ש"ח 1059 ניראה למרות ש ABIT יותר זול הוא יותר מומלץ פה . לגבי המעבד שמעתי ש - Prescott מתחמם ופחות טוב ( האמת שהוא טיפה יותר זול ) האם זה נכון ? דיסק קשיח :Maxtor 120GB-8MB - 7200RPM S-ATA או WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA לשניהם 3 שנות אחריות . כרטיס מסך : (אני לא משחק הרבה ) התלבטות בין : SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI - Retail או LEADTEK - Geforce FX 5700 256mb DDR VIVO - Retail שמחירים כמעט זהה - אל תגידו 9800 כי זה עוד 500 ש"ח שאין לי תודה אשמח לקבל תגובות .

• 24 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. שלום רב לכם. אני חדש פה בפורום וזה כבר כמה ימים שאני מדפדף וקורא נושאים ודביקים למיניהם לגבי רכישת מחשב חדש לצרכי גיימינג , וגם לצרכים אחרים כמו הורדות וצפיות בכל מיני תכנים - אינטרנט התקציב שעומד לרשותי הוא בעיקרון 10 אלף ש"ח עם אופציה לחריגה קטנה) אני סומך עליכם שבמחיר הזה אפשר למצוא משהו טוב ) רוב המשחקים שאני מתכנן להתקין הם בעיקר משחקים חדשים וכאלה שיצאו בעתיד ) כמובן) אז ככה, אין לי מושג בכלל בכל הקשור לחומרה, כך שאני מודה מקרב לב לכל העוזר והמשקיע זמן מזמנו. הדברים שקראתי קצת מסביב ולמדתי שצריך לשים דגש עליהם : כרטיס מסך זיכרון ram דיסק קשיח) גם רגיל וגם ssd ( ספק טוב מארז יחסית גדול מסך ) כציוד הקפי, יש לי כרגע 19 אינץ של Lg אבל הוא בן 8 שנים כבר רמקולים *מקלדת וע…

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by dani0147,

1. התקציב המקסימלי הוא סביב 7700K. אפשר לנצל הכל. ללא חריגה. 2. המחשב מיועד לגיימינג כבד - משחקים לדוגמא - COD, Assassin's Creed,. BATTLEFIELD וגם לעבודות בתוכנות כמו סוליד וורק ואוטוקד האתגר הכי גדול שאני צופה לו כרגע זה BATTLEFIELD 4 . הייתי רוצה לשחק במשחקים עם הגדרות גרפיות גבוהות . חוץ מזה המחשב מיועד גם לצפייה בסרטים ב-HD ומדי פעם חישובים כבדים. 3. המפרט שהרכבתי כולל מסך, חוץ מזה אין צורך בציוד היקפי נוסף. 4.עדיף שיהיה במפרט SSD וקונן אופטי 4. חשוב שהמארז יהיה די שקט נגיד 7 6. לא מתוכנן OC. 7.לא צריך לכלול שום תוכנה או מערכת הפעלה כלשהיא יש לי ווינדאוס 8 בבית 8.עדיפות לקנות מחשב מ KSP או אייבורי 9. יכול להיות שאני יעשה SLI או CrossFireX ב…

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by skylink,

היי, בתהליך מחשבתי לגבי רכישת מערכת חדשה לגיימינג, תקציב באזור ה6.5-7 א'. יש כבר SSD של 500 ג'יגה (יש גם של 120 למערכת אבל הוא ישן מאוד). כרגע גיימינג ב1080 אבל רוכש לטווח ארוך אז כנראה שעם השנים יעלה. http://www.rsm.co.il/product.asp?u=בנה-מחשב&product_system=1035 אשמח לשמוע את דעתכם, עיקר ההתלבטות היא ברמת הלוח אם, זכרונות ומארז (מחפש מארז פשוט בלי אורות וקשקושים), כמו כן לא מתכנן אוברקלוק אבל הבנתי שהמאוורר שמגיע עם המעבד רועש בטירוף אז גם על הגדר בנושא הקירור. רב תודות.

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. צהריים טובים אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח. בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז.. מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין. בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?) וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב. …

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. היי, כמה מכם זוכרים אותי אולי מהפעם שעברה שחפרתי בישביל מחשב חדש, הקניה לא יצאה לפועל עקב בעיות כלכליות :-\ אבל הפעם זה דיי 100%. אבקש מפרט עד 5000 ש"ח,אפשרי סטיה של 100-200 ש"ח אם ממש צריך, שכולל הכול. גם מסך,גם מקלדת ועכבר ורמקולים. המחשב מיועד בעיקרון לשמיעת מוזיקה,עריכת מוזיקה,הקלטת מוזיקה ,לא בצורה מקצועית. משהו ביתי לכן מספיק כרטיס אונבורד. בין היתר ,גלישה באינטרנט ,ומשחקים. עכשיו בקשר למשחקים,אני כבר 5 שנים לא שיחקתי במשחקים ממש, אומנם אני מאוד רוצה להתחיל בזה ולכן הייתי רוצה כרטיס מסך נורמלי-טוב, כדי שאוכל לשחק במשחקים חדשים. אני לא יכול להגיד כמה אני אשחק מאחר והרבה זמן לא ניסיתי,אבל ככה,שיהיה כרטיס טוב. סה"כ בכלליות זהו. כמה דברים לגבי החלקים: * מאחר…

• 41 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. אהלן, לפני כמה ימים קניתי את הכרטיס מסך RTX 2070 Super, ורציתי לבדוק אילו מעבדים, לוחות אם וספקי כוח יתאימו אליו בשביל למקסם את הביצועים. התקציב שלי הינו בערך 2300 אך אני מחפש משהו שלא יהיה יקר במיוחד, אני אישית חשבתי על המעבד : AMD Ryzen 5 3600x או AMD Ryzen 5 3600 לוח אם : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, למרות שאני מעדיף לוח אם עם חיבור Ram של DDR3 מכיוון שאין לי של DDR4.. לגבי ספקי כוח אני לא כל כך בטוח, אני מחפש משהו שיתאים להכל. אם יש הצעות אחרות שאתם חושבים שיתאימו עד התקציב אני אשמח לשמוע אותן. תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by bhctksu,

שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש לאחר שהמחשב הנוכחי הישן החל לעשות המון בעיות. אני לא בקיא יותר מדי במפרטים אך לאחר קריאה מעמיקה בפורום (באמת פורום מעולה) גיבשתי מפרט וברצוני לקבל עליו חוות דעת. בנוסף מצורף שאלון שעניתי עליו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטי 1080P , תוכנת שרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autocad 2015 (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 2015 , Fo…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים