ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
לום חברה 1. מה התקציב המקסימאלי? = 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? = אם אפשר להשיג את מה שאני צריך ולשמור על אותו כוח ,בפחות אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? =תוספת של עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? =משחקים,אינטרנט,צפייה בסרטים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). = אני לא מתעסק עם תוכנות גרפיות כאלה ואחרות מקסימום הצייר הישן של ווינדוס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: * אני לא גיימר כבד אני משחק מדי פעם במשחקי רשת בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. = משחקים כמו באטלפיילד החדש ובכלל שהמח…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי, אני קונה שבוע הבא מחשב לגיימר רק קופסא עד 7400 שקל. אני יכול לקנות רק מ-ksp .. לא בחירה שלי :ם Processor: AMD Athlon 64 3000+ (939-pin) Box Venice MB: Abit Fatal1ty AN8 SLI Memory: A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 Hard Disk: Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM Video Card: XFX Geforce 7800GTX TDH 256MB DDR3 VIVO - PCX Floppy: SONY Floppy 1.44 Case: Alien Transparent, Black Power Supply: HEC 475W System assembly 3 years warranty for Motherboard, graphic card and memory. שינויים הערות תגובות הכל יתקבל בברכה בתודה מראש
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה להזמין מחשב חדש לאמא שלי. השימושים הם תוכנות אופיס ואינטרנט לרבות צפיה ישירה בסרטים/סדרות. הדגש המרכזי הוא על מחשב שישאר אקטואלי לצרכים הבסיסיים האלה לאורך זמן. המחשב הנוכחי שעומד לפרוש לפנסיה החזיק מעמד 8 שנים. אי לכך הייתי מעדיף שלמרות שהתקציב נמוך, חלקים מרכזיים במפרט לא יהיו מיושנים (לפחות i3, לפחות 8 ג'יגה ראם...) שאלה נוספת - בהתחשב בכך שאין צורך בשטח אחסון גדול על המחשב, שכן היא לא מורידה שום דבר, האם אפשר להסתפק רק ב-SSD מבלי להוסיף HDD נוסף, או שיש סיבה שנוגעת לביצועים למה לא כדאי לעשות זאת? עוד דרישה אחת (יכול להיות שזה מובן מאליו היום) - יציאת HDMI. תודה מראש על העזרה.
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
היי אני רוצה הצעה למפרט למחשב מלא (אני מתכנן לקחת רק חלקים בודדים מהמחשב הנוכחי, אם בכלל) המפרט הוא *לא למשחקים* *ולא ל OC* המפרט צריך לכלול: 512MB RAM מעבד P4 (לא AMD) כרטיס מסך עם VIVO של ATI - עדיף בעל תמיכה לשני מסכים כרטיס קול טוב עם הרבה יציאות (כנראה AUDIGY 2 או GTXP 7.1) מסך 17" דק יציאות מכל הסוגים: USB 1, USB 2 (קדמי ואחורי) PS2, COM, וכו' DVD, צורב, פלופי, מקלדת ...... חשוב שיהיה מקום להרחבות וכרטיסים נוספים בהמשך אני לא מחפש את הלוח הכי משוכלל, מעבד הכי חדיש או הזכרון הכי מהיר... רק מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות בקשר למחיר, הכוונה לא ציינתי, אני לא רוצה להשתולל, אבל גם לא לחסןך, שהמחשב יהיה "כלכלי" כלומר, לא המעבד 3GHZ HT... אלא מעבד יותר זול כמו .2400M…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
נאמר לי שביולי הדור העשירי יוצא רק לניידים. הקנייה לא מאוד דחופה אני יכול להמתין אם זה ישתלם לי. מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
¤ 842.00 EPOX 8RGA+ NVIDIA nForce2 (A3) לוח אם ¤ 407.00 AMD ATHLON XP 1700 JIUHB0302 + FAN מעבד ¤ 302.00 Thermalright SLK 800 גוף קירור למעבד ¤ 140.00 Thermaltake SmartFan 2 מאוורר ¤ 616.00 Winbond DDR 512MB 3200/400Mhz זיכרון פנימי ¤ 675.00 WD 80GB 7200RPM 8Mb Buffer SE דיסק קשיח ¤ 1,611.00 Connect3D 9700 128Mb DDR כרטיס מסך ¤ 1,463.00 IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR מסך ¤ 413.00 Compucase Super Mi…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברי לפורום, אפתח בחנופה כנה; תודה רבה לכולכם על העזרה בהרכבת המפרטים השונים לאורך השנים, בזכותכם עזרתי בהרכבת מערכות לי ולהרבה מחברי. יישר כוח! הפעם נתבקשתי להרכיב מפרט 'טריקי' לחבר. הוא מבקש גם 'מפלצת משחקים' וגם את האופציה לשימוש בתוכנות עריכה כמו AfterEffects וAVID. הוא כמובן מעוניין ב'הכי טוב' ו'הכי חדש', מחשב ל10 שנים, מה שנקרא. אז לפי חוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 11,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גראפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי. אני צריך עזרה בבניית מחשב עד 6500. דברים חשובים: לא כולל מסך, כבר יש לי. מעדיף amd. מעדיף לוח של dfi. מחשב לגיימינג בעיקר, כרטיס קול בסיסי של 5.1 יספיק ולא צריך רמקולים בכלל. המחשב צריך להיות אכזרי! חזק שיוכל להריץ כל משחק שקיים ושאמור לצאת בשנה/שנתיים הקרובות. כוננים דיגיטליים אני רוצה לשים 2 צורבי dvd אז אפשר כבר להוריד 500 ש"ח. מקלדת ועכבר עדיף אלחוטיים אפשר להשיקע אבל לא צריך להגזים. אני נמצא בחדר די סגור וחם אז המחשב צריך להיות בעל קירור טוב. לא צריך לחשב את ההרכבה ואין לי בעיה גם לקנות כל חלק ממקום אחר. 10x.
-
- 34 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 23 -24 (מקלדת ועכבר רק אם זה ממש משתלם אחרת אני אקנה בנפרד). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני שלא ירעיש כמו טרקטור. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף בלי אורות או שאפשר לכבות. …
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני יודע שזו שאלה קצת מוזרה אבל היא נובעת מהתעקשות של אבא שלי לקנות לאמא שלו (סבתא שלי) מחשב נייד. סבתא שלי מן הסתם תחבר את המחשב הנייד לחשמל כל הזמן ואני יודע שזה הורס את הסוללה של הנייד תוך כמה שבועות (לפחות זה מה שקרה עם הנייד הישן שלי). אני יודע שהפתרון האידיאלי היה תחנת עגינה אבל זו לא בדיוק אופציה כי כל הרעיון הוא שהיא תוכל להעביר את המחשב מהשולחן לספה למיטה וחוזר חלילה. האם יש איזשהו פתרון לבעיה מלבד לנסות ולשכנע אותה שללא תטעין את הנייד בכל נקודת חשמל שהיא מזהה? אני אשמח לתשובות שליליות כמו גם לחיוביות.... חג שמח אריק
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחשב א': 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) לנסות לחסוך ב) לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? ביתי- אופיס, Youtube, גלישה, משחקי Flash, צפיה בסרטים (נדיר). לא לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 (יושב בממ"ד) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS ודומיה. עדיפות לאיזור נ…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, עם הגעת המעבדים החדשים של AMD והצורך הדחוף יחסית במחשב חדש הגיעה השעה להתחדש התשתית: מארז - fractal design r3 ספק - EVGA Supernova 650 G3 כ. מסך - msi gtx 970 כפי שמצוין בכותרת המפרט ייבנה על בסיס ryzen 3600 לוח אם - ראיתי כי ממליצים לחבר אותו יחד עם b450 ופה אני צריך את עזרתכם: מעוניין בחיבור USB 3.1 Gen 2. עריכה: מתלבט בין B450-TOMAHAWK ב 480 ש"ח ל PRIME B450-PLUS ב 430 ש"ח. חושש ללכת עליו. יש לוח מומלץ שידוע שעובד עם 3600? זכרון - 16GB כונן NVME M.2 בנפח של 1TB מה אתם אומרים על : https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=S…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים החדשים ביותר ואלו שיבואו בעתיד לא חושב שיש צורך לציין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אנא בנו נא לי מפרט למשחקים, אינטרנט וכו' בסכום שנע בין 5000 ל-6000 ללא מסך עם DVD ללא עכבר,מקלדת,רמקולים. עם הכל טוב בבקשה ובלי חרטות ברטות... ואני מתכנן לקנות תמפרט עוד קצת פחות מחודש, זה מוקדם כבר לחשוב על זה עכשיו? או שזה בסדר? :saint: פליז תעזרו לי...
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב,אז ככה,חשקה נפשי במחשב חדש ותותח שיוכל להריץ את המשחקים הכי כבדים בצורה חלקה...אז אני פשוט יענה על השאלות שכתובות בחוקי הפורום ויחכה עד שמישהו ייעץ לי...P: א.תשלום בכרטיס אשראי ב.הרצת משחקים כבדים ג.אין צורך בציוד היקפי. החלקים הדרושים הם לוח אם,מעבד,כרטיס מסך,מארז,זיכרון,מערכת קירור,ספק כוח וכונן קשיח ד.העדפה לחברה-אמממ...לא ממש,אבל אני יציין כי הרבה אנשים המליצו לי על מעבדי AMD ATHLON 64 BIT וכרטיס מסך של XFX GEFORCE 6600GT ה.קירור ועיצוב-לא חשוב,מצידי שיהיה המארז הכי מכוער,אבל שהקירור יהיה מספיק טוב כדי שהמחשב לא יעשה בעיות. ו.אין צורך שתוכנת הפעלה או שירותי מעבדה. תודה רבה לעוזרים!
-
- 36 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אנשים יקירים... הודעה ראשונה שלי.. תקופה ארוכה אני מתלבט על מפרט מחשב איכותי.. קבלתי המלצות טובות על הפורום הזה.. תקציב מקסימלי למחשב - ₪4500 שימושים, למה מיועד המחשב? משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עריכת מוזיקה/. לא מתוכנן לעשות OC... דרישות מיוחדות מהמחשב? (כגון מחשב שקט, שיוכל לרוץ 24/7 וכו'.) מאווררים שקטים , מעבד TRAY מי הרכיב לכם את המפרט? אני המפרט : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 760 2.8Ghz 8MB Cache Tray כמות: 1 - מחיר: ₪945 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme S1156 120mm Retail כמות: 1 - מחיר: ₪259 לוח אם: ASUS P7P55D LE for Socket 1156 כמות: 1 - מחיר: ₪664 מארז: Lanco…
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי לכם. אני מחפש לפטופ ללימודים(סטודנטים) לי ולחברתי. על כן, הלפטופ צריך להיות קל מאוד ומתאים לנשיאה. הלפטופ מיועד ללימודים, גלישה, ועבודה רגילה. אין צורך במשחקים וכדומה. עברתי וחיפשתי לא מעט בפורום, וראיתי את המגמה הכללית. כמו כן בדקתי בnotebookreview ובעוד כמה אתרים על ביקורות לניידים. המידע לצערי די מועט, אך קיבלתי תמונה מעניינת. הנה התוצאות מהשיטוט שערכתי, אך אשמח להמלצות אחרות ודעות: 1. האופציה הטובה ביותר היא זו של הMSI PR200BT(קראתי את הת'רדים הארוכים בנושא) - כ5800 ש"ח לסנטה רוזה(7300, 965), 2 ג'יגה זכרון, הרד דיסק 120-160 ג'יגה וכן הלאה. משקל 1.8KG. 2. אופציה נוספת היא מחשב של Gigabyte/Champion. גם אלה אינם מותגים. במקרה של gigabyte מדובר על ה251U - ניתן לקבל Na…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני מחליף את המחשב שלי P4 HT ולוח של ASSUS ל AMD PCI E בגלל הצורך להחליף כרטיס מסך ל PCI-E. אני צריך תמיכה ב DDR 400 DUAL. הכרטיס שלי הולך להיות FX6600GT PCI-E יש סיכוי ב 1100/1200 ש"ח להשיג מעבד מסדרה אחרונה 64 BIT במהירות 2800 \3000 לוח יציב עם ציפ שמתאים לפיתוח תלת מימד? האם יכול להיות שיקרה ל PCI-E מה שקרה ל RDRAM ופשוט הוא יפול איכשהוא? זו פעם ראשונה שלי עם AMD, אזי הידע שלי ממש מועט. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן אנשים אני מחפש לעצמי מחשב נייד (מכרתי את הנייד הקודם שלי שמופיע במפרט) לקניה בארץ התקציב - עד 9000 שקלים. המטרות - לימודים ועבודה - תכנות בעיקר, visual studio dot net וכו' אני מעוניין במחשב נייד קל משקל - לא מעבר ל 2.5 קליו זה די מצמצם אותי לגדלי מסך קטנים מ 14" כלומר 12" לרוב, למרות שיש גם 13" אבל הם נדירים. ג'יגה זכרון, מעבד 1.7 ומעלה (אם יש בתקציב שלי דגמים עם מרום החדש, זה יהיה מעולה) צורב מובנה לא חובה דיסק קשיח 80 ומעלה, מהיר - 7200RPM יהיה נהדר WIFI וחיבור רשת חוטי רגיל - חובה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בלוטות' - יתרון אבל לא חובה. בינתיים חשבתי על LF LW20 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=371079 חסרון - יש לו מסך בוהק (תכלס אולי זה לא כזה חסרון, אני צ…
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ! להורים שלי יש מחשב שעובד, בלי עין הרע, כבר 7 שנים (+Athlon XP 2500) שמריץ גם היום WinXP ללא שום בעיות ואפילו בצורה חלקה. כבר אתם מבינים, שהצרכים שלהם הם לא בסיסיים, אלא תת-בסיסיים - רק בודקים מיילים ורואים סרטים קצרים (אפילו לא XVID) ששולחים להם במייל. עד כאן הסיפור, אז מה אני צריך מכם ידידיי: בגדול אני רוצה להחליף להם את המחשב למשהו קצת יותר עדכני , לא fancy אבל שקט לגמרי ! 1. מעבד בסיסי (אפילו E2xxx בא בחשבון) שיעבוד טוב עם קירור פאסיבי + גוף קירור פאסיבי 2. כרטיס מסך בסיסי, אלא אם כן מגיע on-board, שיהיה בעל גוף קירור פאסיבי 3. דיסק קשיח שקט - ופה אני מכוון לSSD (סדר גודל 15-30GB) 4. ספק כוח שקט לחלוטין גם כן. 5. מארז מאוורר (הרי צריך איכשהו סירקולציה כלשה…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אציין שהדברים החשובים לי במחשב נייד הן כדקלמן: -אחריות וביטוח (שאני לא אצטרך לשלוח את המחשב לחו"ל) - כ. מסך עם 128 מגה - צורב דיוידי - Wifi - הארד דיסק סביר - כמובן שזמן בטריה גבוה מהווה יתרון. Rule the PC מצא לי את המחשב הבא: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=150_242&products_id=3969 רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו מבחינה טכנית, מבחינת האחריות ולא הבנתי בדיוק איזה כ. מסך יש למחשב הזה, אם תואילו להאיר את עיניי. תודה רבה!
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, השתמשתי בעבר בפורום הזה מספר פעמים כדי להרכיב מפרט לפני קניה ואני מאד מרוצה מהמחשבים שקניתי. אשמח להתייעץ אתכם לגבי מפרט של מחשב נוסף למטרת עריכת סאונד ווידאו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשר לחרוג מעט, או לחסוך קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של סרטונים ב-HD, עריכה של סאונד. המחשב מתוכנן בעיקר לעבודה עם Adobe Premier ו-QBase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס קול חיצוני ש…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עוזר לחבר לבנות מחשב, הוא לא עושה אוברקלוק, מסך צריך 17 אינץ וכרטיס מסך ברמה של GEFORCE 4 TI ודיסק קשיח 60 גיגה. תודה
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כול הדור הנוכחי פלוס מה שעתיד לבוא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4,COD,AC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-