עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by AnTiSh0ck,

ברשותי לפטופ חדש של טושיבה, הלפטופ הגיע ללא Recovery Disk . Recovery Disk מגבה את כל התוכן של המחשב ברגע שאני עושה אותו? או שרק את הקבצים של הווינדוס? איזה תוכנה מומלצת לRecovery Disk?

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  2. Started by israeli46,

שלום רב! ברשותי מחשב נייד של טושיבה דגם satellite L500 עליו מותקנת מערכת הפעלה win 7 home -64bit לאחרונה החלטתי שאני מעוניין בהתקנה מחודשת של מערכת ההפעלה במחשב. כשקניתי את המחשב בזמנו קיבלתי איתו דיסק recovery האם בעזרתו עושים את הפעולה הזאת? בנוסף על הדיסק רשום שמערכת ההפעלה בו היא 32bit ואולם על המחשב שלי כרגע מערכת ההפעלה היא 64bit. בנוסף האם כשאני עושה את הrecovery כל המחשב מפורמט מההתחלה? וכל המידע נמחק לי מהכוננים? או שזה רק תיקון של קבצי מערכת ההפעלה וכל המידע נשמר? אשמח לתשובה בעיניין הזה וגם אם אפשר לקבל הסבר לאיך עושים את התהליך הזה של ה recovery בנייד באופן עצמאי. תודה רבה!!

3. Started by Nirurshon,

הי מחפש טלפון לאשתי, כרגע עם רדמי נוט 4 ועשה את העבודה יפה 3 שנים כרגע מעוניינת להשתדרג עם נייד עד 1000 ש"ח (ללא חריגה) קראתי הפה בערך 6-7 עמודים וראיתי שממליצים עד הMi 9t Pro והפוקפון (לאבא שלי יש פוקפון ומאוד מרוצה) אבל שוב אשתי אמרה שאין צורך לחרוג מ1000 ש"ח המכשיר כנראה ירכש באילת ושמתי עין על המכשירים האלה, יכולים להסביר לי אם יש הבדל מהותי ומה כדאי ? אין משהו מיוחד שחשוב בנייד, הכל כמכלול חשוב, אבל קראתי שמעבד Mediatek עדיף שלא ולכן גם REDMI NOTE 8 PRO נדחה אז מה הכי כדאי מכולם ? XIAOMI REDMI NOTE 7 https://eilat.bestmobile.co.il/551-rn7ro-10-1.html XIAOMI REDMI NOTE 8 https://eilat.bestmobile.co.il/505-xrn8h-10-1.html XIAOMI MI A3 ht…

4. Started by ליאור מן,

שוקל לקנות את הנייד הבא: https://www.americanoutlets.com/electronics/computers-tablets/laptops/1074008.american.outlets הבעיה היא שהוא ריפברישד . מישהו התנסה בתחום המחשבים המחודשים? האם זה באמת הימור?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by jungle-man,

היי ניסיתי לפרמט ולהתקין מחדש XP על לפטופ מדגם C1320wl1 של פוגיטסו סימנס, בתחילת ההתקנה אני מקבל הודעה מהווינדוס כי לא זוהה הארד דיסק ולכן ההתקנה מחדש מבוטלת. עברתי על האופציות בביוס ולא מצאתי משהו רלוונטי. אשמח לעזרה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  6. Started by r2m,

הייתה לי בעיה לפני כשבוע ב WIND, בעלייה הייתה הודעה שקובץ CONFIG חסר, כשניסיתי להפעיל את ה RECOVERY DVD של MSI (כנראה שהמחשבים שמגיעים לארץ לא מגיעים עם מחיצת שיחזור) הייתה לי רק האופציה לחזור ל FACTORY DEFAULT (ומחיקת כל מה שיש על הדיסק...) ללא האפשרות ל 'R' כמו שיש בהתקנה רגילה של XP, שבעצם רק מתקן את מערכת ההפעלה הקיימת. עשיתי משהו לא נכון או שזו האופציה היחידה שמגיעה עם הדיסק של MSI?...

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  7. Started by B.M.W,

איך עושים Restart למחשב דל 1520 (לא מתפריט ההתחל) ? תודה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  8. Started by The UnKnown,

Ob Sound card + Video card 512MB 40GB what do you think ? give me your best offer... Thnx a lot !

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות לפטופ ואני מתלבט בין 2 הדגמים הללו: Dell 3542 i7 1TB Geforce 840M 8GB קישור למפרט: http://ksp.co.il/?uin=22964 לבין Macbook Pro Retina 13" i5 8GB 128GB intel iris השימוש יהיה 80% אופיס, אינטרנט 20% פוטושופ, לייטרום באופן חובבני אישי. יש לי אפשרות מחר לקנות באילת כשהראשון יעלה 3100 והשני עם הנחת סטודנט 5100 בדל המפרט נראה טוב יותר והמחיר זול ב2000 ש"ח והאחריות היא ל3 שנים. אבל המליצו לי נורא לקנות את המאק. אשמח לדעתכם המקצועית בנושא, שווה לי באמת להשקיע עוד 2000 ש"ח בשביל זה? ובנוסף, אם אתם ממליצים על הדל אז מאיפה הייתם ממליצים לקנות? תודה רבה ואשמח לתשובה מהירה (סליחה על החוצפה) עריכה: רוב הסיכויים שהמחשב לא ישמש אותי בהרצאות, יש לי אי…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by kebibas,

שלום, מישהו יודע איפה אני יכול למצוא סוללה כזאת? מחשב HP G6. לא הצלחתי למצוא בEBAY. תודה

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Tal13,

היי אני מעוניין לרכוש RTX 2070SUPER ורציתי לדעת איזה דגם עדיף לקנות? ומה ההבדל בניהם?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by FalseStart,

שלום:) לפני רכישה ורציתי להיות בטוח שRTX Super 2070 שזקוק ל PCI Express® or up to PCI Express 3.0-compliant motherboard with one dual-width x16 graphics slot. יתאים לGigabyte B450 Gaming X ? בגלל שהכרטיס דורש dual-width ומבחינת מיקום נראה שהNVMe מאוד קרוב לסלוט של הPciexpress x16, אבל אולי אני מדבר שטויות תודה!

13. Started by yaniv_scr,

שלום לכולם, אני מתכוון לבנות מחשב למולטיטסקינג, רינדור ובסוף למשחקים. עברתי דרך אייבורי וישבתי איתם על מפרט למחשב. ציינתי למוכר שאני מעוניין ב 2700x ואז נאמר לי שאייבורי מוכרים ה 2700x עם קירור מים בנפרד, ז"א שאני מחוייב לרכוש קירור מים אחרת אין לי אחריות למחשב. חשוב לציין שהמעבד מגיע עם מאוורר מקורי של AMD ועדיין הם מחייבים להוסיף כסף לקירור מים. ההשערה הראשונה שלי הייתה כסף, הם מנסים להוציא עוד כסף מהלקוח. אבל שללתי את זה כי זה רק ל ryzen החזקים. המוכר טוען שהמעבד מתחמם מהר מישהו נתקל בזה בעוד מקומות או בכלל שמע על זה ויש לו הסבר הגיוני? ואשמח לשמוע המלצה כמובן על מעבדים אחרים שיתאימו לי. תודה מראש …

14. שלום רב, אני מתעתד לרכוש מחשב חדש, אין לי כוונות להריץ עליו משחקים אלא רק תוכנות לעריכה מוזיקלית. אני מתלבט האם לרכוש Ryzen 5 3600 ולהרכיב יחד איתו את הכרטיס מסך הנוכחי שלי: Nvidia GeForce 210 או לרכוש מעבד עם מעבד גרפי מובנה, Ryzen 5 3400G ולהשתמש בו ככרטיס מסך. אני מניח שהמעבד הגרפי המובה ב-Ryzen 5 3400G עולה בכמה רמות על היכולות של הכרטיס מסך הנוכחי שלי Nvidia GeForce 210. איזו קונפיגורציה תניב תוצאות טובות יותר?

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  15. מחפש לשדרג מחשב ישן שבו אני עורך מדי פעם (בפרמייר פרו ואפטר קל) ובעיקר חומרים באיכות HD (בטח לא מעל ל-4K). לא תלת, ולא פרוייקטים מורכבים של צבע ואפקטים כבדים. בזמן האחרון הוא מקרטע לי קצת בעריכה ואני רוצה לשדרג ביצועים - אבל בתקציב נמוך ככל האפשר, כי רוב העבודה עליו היא משרדית. ראיתי שאמאזון חתכו את המחיר של RYZEN 5700g ל-180 דולר - ורק בגלל זה אני חושב על המעבד הזה. בסקירות מקצועיות ראיתי שהוא סוחב עבודת עריכה בצורה טובה אפילו ב-4K בלי צורך בכרטיס מסך נפרד - שזה גם חיסכון. (המטרה היא שדרוג ביצועים בתקציב נמוך ככל האפשר) התפיסה שלי היא שמכיוון שהמחשב לא מיועד לעבודה אינטנסיבית - השדרוג יהיה משמעותי בכל מקרה רק בזכות המעבד (8 ליבות במקום…

16. Started by The-Gamer,

אשמח לייעוץ. בחירה די קשה, יש בינהם פער של 30-20FPS ב1080P. אבל אני משחק בד''כ ב2K כי יש לי מסך שתומך. אני לא ממש יודע את ההבדלים בינהם ב2K כי לא ראיתי בנצ'מארק כזה. ואשמח להמלצה של חנות מנסיון. (חוץ מ-TMS) הם לא עונים בכלל. דעתכם? תודה

• 2 תגובות
    • 628 צפיות
  17. הי חברים. עכשיו עם השקתו של רייזן 2 הגיע הזמן להשתדרג. מה שאני משדרג זה מעבד (רייזן 3700X), לוח אם (ופה ישנה התלבטות) ואולי זיכרון. מה שיעבור מהמחשב הנוכחי לחדש הם הרכיבים הבאים: מארז (Fractal Design Define R5 Black). ספק כח (Seasonic 750W Gold). מאיץ גרפי (RTX 2080) כנראה זיכרון (יש לי 32 גיגה בתדר 2600MHZ ואני עדיין מנסה להבין אם זה לא יצור צוואר בקבוק למעבד הנ"ל, עדיי לא יצאו סקירות רציניות בנושא). דיסק קשיח SSD 970 PRO. המחשב ישמש לגיימינג ולשימוש יומיומי סטנדרטי (גלישה באינטרנט לדוגמא) ולניגון סירטי 4K REMUX. אשמח להמלצות בנושא כגון איזה לוח כדאי והאם לדעתכם שווה לשדרג גם זיכרון (אשמח כמובן לאסמכתה בנושא). תודה מר…

18. ידידה שאלה אותי אם המבצע של לאומי לרכישת נטבוק S10-2 של לנובו לסטודנטים שווה? הנה המפרט של המחשב שמדובר עליו: http://students.leumi.co.il/LeumiCnt/MediaServer1/208018_lenovo_netbook.pdf בלאומי לוקחים על זה 1500 שח. על פניו זה נראה כדאי (המחיר הכי זול בארה"ב הוא משהו כמו 410 דולר עם מס מקומי, שזה כמעט זהה ) קנייה שווה? היא רוצה נטבוק עם מסך גדול ככל האפשר.. הבעיה שהתקציב הוא עד 1700 שח האם יש דגם אחר בתקציב הזה שיהיה עדיף?

19. בבזק נותנים הנחה די משמעותית. אני מחפש לקנות נטבוק די מזמן. הסוללה של הנייד שלי לא מחזיקה יותר מידי זמן, יש לי בעיות עם המקלדת והוא די גדול לצרכים שלי היום. כמו כן אני קצר בתקציב. לכן אני חושב ללכת על זה. מה דעתכם? איך המחשב הזה? שווה משהו? זמן סוללה? איכות מסך וכאלה? הכי חשוב - האם ניתן להוסיף לו זיכרון בכמות משמעותית? 1גיגה זה לא לעניין.. ועוד משהו - ראיתי שיש צמד מתכנתים שהתאים את אנדרואיד לרוץ על eeepc כולל דרייברים להכל. איפה אני יכול להוריד את הגירסא הזו של אנדרואיד? במידה ואני מוצא אותה להורדה אני אקנה את הeeepc. תודה לכולם.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by diablo4u,

מה ההבדל בין שני הדגמים האלה? http://www.xoticpc.com/sager-np8130-built-clevo-p151hm1-custom-sager-laptop-p-2973.html?wconfigure=yes http://www.xoticpc.com/sager-np8150-clevo-p150hm-p-2972.html?wconfigure=yes&change_view=rbm האם יש לכם מחשב אחר מומלץ ב15.6 שיתן ביצועים טובים יותר במשחקים? אגב, יש לכם מושג איך זה ששני אלו הם הדגמים הקלים ביותר בקטגוריה עם הכרטיס מסך הזה?

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  21. http://www.bestbuy.com/site/Samsung+-+23.6%22+Touch-Screen+All-In-One+Computer+-+6GB+Memory+-+1TB+Hard+Drive/6821103.p?id=1218808629544&skuId=6821103

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  22. Started by jonathanh,

שלום רב, הייתי שמח לשמוע דעות על המחשב הנ"ל. נראה לי שהביצועים לעומת המחיר טובים. מאוד חשוב לי המשקל. האם יש דעות לגביו או אלטרנטיבות אחרות? http://ksp.co.il/?uin=20018 תודה יונתן

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by gil2abir,

במסגרת המבצעים יש ב ksp את הדיל הבא: Samsung ATIV Book 9 NP940X3G יצרן: Samsung‏, גודל: 13.3''‏, מעבד: Intel Core i5‏, נפח: 128GB‏, כרטיס מסך: Intel‏, גודל זכרון: 4GB‏, רזולוציה: 3200x1800‏, כונן אופטי: ללא כונן אופטי‏, צבע: שחור‏, חיבורים: USB 2.0‏, USB 3.0‏, Micro HDMI‏, Mini VGA‏, מערכת הפעלה: Windows 8‏, שפה: עברית‏, אנגלית‏, רוסית‏, תכונות: SSD‏, מסך מגע‏, Full HD‏, UltraBook‏, מעבד Haswell‏, מקלדת מוארת‏, WiDi‏, Bluetooth‏, משך אחריות: 3 שנים‏. ניתן לשדרג לדגמים הללו את הכונן SSD בעתי…

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  24. Started by makopolok,

האם ניתן להשיג את ה ATIV בארץ ? את האתר של סמסונג ישראל נראה כי לא עדכנו כבר שנה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by PayneBack3251,

נקנה לפני חצי שנה ב 5700 בדיוטיפרי נתב"ג, מחיר בזאפ כרכע 6500 ש"ח, עדיין יש אחריות לעוד שנתיים וחצי, כמה הוא שווה היום ? [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]יצרן:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]SAMSUNG[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]מעבד:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]Intel Core i5-4200U 1.6Ghz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]זיכרון:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]4096MB DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]דיסק קשיח:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]128SSD[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]צורב DVD:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align…

דיונים חדשים בפורומים