עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מחיר : עד 4000 באילת. * מטרות המחשב? עבור סטודנט להנדסת בניין. שיריץ אוטוקאד, REVIT, וכל שאר התוכנות חלק בלי תקיעות. * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?- לא * משקל רצוי?- רצוי שיהיה קל כמה שיותר, כי אני צריך להסתובב איתו כל היום על הגב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)- לא * Bluetooth?- לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- כמובן שאעדיף SSD, אבל ראיתי שיש SSHD, קצת לא מבין איזה עדיף, האם 8giga sshd מספיק מה…

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. שלום לכולם! אשמח לעזרתכם בנוגע למפרט מחשב נייח לטובת עיצוב גרפי וגיימינג. מצורף מפרט שכבר עבדתי עליו (KSP) ואשמח לדעתכם.. 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 5K ל-6K. לא יכול לחרוג מה-6K כי גם ככה התקציב לא כולל ציוד היקפי שאצטרך לרכוש.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני 3D BLU-RAY, עריכה גרפית, גלישה באינטרנט עם מיליון חלונות פתוחים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סרטים-כבד, Visual Studio-כבד ,עריכה -מזדמן, דפדפנים-כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' בריזולוציה 2k. ובמקביל גם טלו…

4. שלום. השימושים: אינטרנט ואופיס. אני רוצה שמארז יהיה קטן. אני רוצה שהמחשב יחזיק מעמד לפחות 7-10 שנים קדימה. רצוי שיהיה שקט. מיועד לאימי המבוגרת. המחיר גמיש. בעקבות משוב שקיבלתי כאן הרכבתי מפרט חדש. אשמח לשמוע את דעתכם. אני לא מנוסה בזה אז אני מקווה שהרכיבים מתאימים זה לזה. אשמח לשמוע אם אתם חושבים שכדאי לשנות משהו. או אם לקחתי רכיב ישן. השתמשתי ב-KSP כי מערכת הרכבת המחשב שלהם הכי נוחה וגם יש סניף ליד העבודה שלי. אך אני מוכן לקנות גם במקום אחר אם תהיה הצדקה טובה. דרך אגב, במדור ה-"מפרטים המומלצים" אין מפרט למי שרוצה מחשב ביתי קטן וקל. כדאי להוסיף כזה. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G3260 3.3Ghz 3MB L3 Cache s11…

5. Started by jon_e,

שלום אני מתלבט בין שני לפטופים, השימוש העיקרי יהיה לעריכת תמונות (lightroom/photoshop) ועריכת וידאו (premiere). מצד אחד יש את הDELL 7559 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N7559-7101 כאמור עם I7 6700HQ 8GB RAM nvidia 960 4gb 1920*1080 מסוג truelife, לא בדיוק IPS אבל כן מאפשר זוויות צפייה רבות יותר ממסך TN. 1TB SHDD ומצד שני יש את ה HP pavilion gaming http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P5P47EA שעולה פחות מאה שקל בערך אבל בנוסף למעבד 6700 יש לו: 16GB RAM 1080*1920 IPS 128 SSD 1TB HDD אבל כרטיס מסך חלש יותר: nvidia 950 4GB צורב DVD לDELL כבר קיימות ביקורות ברשת, הוא קיבל ציון 82% באתר notebookcheck והחסרונות שלו מביקורות זו ומאחרות הם מסך סביר+…

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. מחשב נייח לתל ממד וגיימינג, תקציב עד 6000 אלף, רוכש באילת החודש. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב נייח חדש, עבור עבודות תלת מימד ואנימציה (Blender,Adobe After Effects), וגיימינג ב 1440p. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 ש"ח, אם אפשר לחסוך ללא הפרש ביצועים, זה מעולה. אין צורך בציוד היקפי. (מקלדת, עכבר רמקולים וכו') עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במדד מ-1 עד 10: 8 חשוב מאד, אבל שלא יבוא על חשבון קירור הולם או ביצועים. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות, זה מסיח את הדעת מהעבודה. כנראה מארז Micro או ATX איכותי ויפה כמו שיש לחברת NZXT, עם חלו…

7. החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים כי פשוט נמאס עלי להתרוצץ בין חדרים כל פעם שאני צריך לבדוק משהו בויקיפדיה/גוגל. כמו כן נמאס לי לחפש מחשב פנוי באוניברסיטה. התקציב עומד על 3,000 שקלים. בהתחלה חשבתי לקנות נטבוק, אבל ירדתי מהרעיון כי זה פשוט צעצוע. מחשב חדש נורמלי לא ניתן לרכוש בתקציב. מדובר במחשבים בסיסים לחלוטין, גדולים, כבדים, מקלדת גרועה, סוללה חלשה, מפרט חלש. עשיתי חיפוש ב-ebay ומצאתי כמה אפשרויות נחמדות. הראשונה T61 משומש עם מפרט לא רע בכלל. מהתמונות נראה לא רע בכלל. (במצב טוב) מפרט: Thinkpad Model 7664-17U T7300 2.0GHz 4MB L2 CACHE 3GB RAM 160GB 5400rpm HD 14.1in 1440x900 (WXGA+) Widescreen TFT LCD 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M CDRW/DVDRW Intel 802.11A/B/G/N Wireless W…

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by was955,

אני מביא את הבאנדל הזה Intel Core i7 4960X Extreme 3.6Ghz 15MB L3 Cache s2011 - Box Asus X79-DELUXE Intel 530 Series SSDSC2BW180A401 180GB SSD Sata III Crucial 16gb kit 2X8GB ddr3-14900 240 -pin נשאר לי מארז + ספק + כרטיס מסך + דיסק קשיח רגיל + סט מקלדת עכבר +צורב DVD מה אתם מציעים למערכת המפלצתית הזו 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ל(מארז + ספק + כרטיס מסך + דיסק קשיח רגיל + סט מקלדת עכבר +צורב DVD) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בניית אתרים ועריכת גרפיקה פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריו…

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. שלום לכולם, עניתי על השאלות המצורפות, אשמח לתגובות עם הסבר למה ואיזה מחשב יהיה טוב עבור הצרכים שלי. תודה רבה !

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. המחשב ישמש למשחקים ... תודה ..

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by Night_Fox,

אפשר לחרוג עד 2500 צריך כרטיס מסך ממש חלש או אפילו מובנה מעבד נורמאלי גם לOC זיכרון של 2 גיגה נראה לי לא צריך צורב מארז אם אפשר טריטון או טריניטי ואם נכנס אפולו

• 41 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by HeX0R,

חבר שלי רוצה מחשב לבית. שיוכל לראות סרטים על הפלזמה, לצרוב דברים, לגלוש באינטרנט וגם לשחק במשחקים פשוטים. וכל זאת בתקציב של 3, כולל מדפסת. אז לקחתי את הפרט שיש פה בפורטל ושיניתי אותו מעט. מעבד Amd Athlon64X2 (AM2) 4000 Dual Core Energy efficient 65Watt- Box - 3Y Warranty 420 לוח אם SocketAM2 - NVIDIA nForce® 570 Ultra- ASUS M2N-E - Heat pipes - 3Y Warranty 520 זיכרון פנימי 2X DDR-2 - 1024mb PC5300 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty 460 דיסק קשיח 250GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD2500AAKS - 3Y Warranty 360 צורב DVDRW BLACK LG H62N OEM DVD-RAM 2 YEAR WARRANTY 180 כרטיס מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8500GT 512M…

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by YanivRot,

אני מעוניין לקנות את המחשב הזה - אני בתקציב של 10-11 אלף שקל לקנייה באילת. רציתי לדעת האם אמור לצאת דגם חדש בקרוב מכיוון ואנחנו כבר בספטמבר.. אני הכי יתבאס בעולם לקנות מחשב ב10 אלף שקל וחודש אחרי יצא דגם חדש. תודה :).. נב: המלצות\מסקנות על המחשב?

14. פוסט ראשון (הפוסטים הבאים ממוקדים יותר לכיוון מה נדרש ומהן ההעדפות):

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. אין צורך בציוד היקפי יש צורך בשקט כשהמחשב לא במאמץ לא יהיה אוברקלוק עכשיו אני הולך לקרוא את הדיון FAQ כי לא הייתי בפורום הזה הרבה זמן 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לנצל כמה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10 אחוז, לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית בעיקר: תמונות ווידאו, לא עושה תלת מימד. בעל המחשב אוהב Quadro של NVIDIA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעל המחשב הולך להתפרנס ממנו - כלי עבודה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…

16. Started by Itay Ezra,

מחפש מחשב נייד אם אפשר המלצה התקציב שלי הוא עד 6700 חשוב לי מבחינת ביצועים יעבוד במשחקים מאד כבדים יפעיל במצב חלק על הרזלוציות הגבוהות ביותר אם אפשר דרך החנות KSP או איבורי

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. שלום לכולם אני מעוניין לקבל חוות דעת על המפרט הזה מעבדי אינטלCore i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירורמאוררים למעבדים Thermaltake Silent 1156 CLP0552 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8P67-M s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E זכרונותDDR III 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition זכרונותDDR III 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition כרטיסי מסך HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E מארזיםAntec Dark Fleet DF-30 ATX Mid Tower Black Case (No PSU) ספקי כוחChieftec 750W Modular 14cm fan, Active PFC (Retail) מחיר 5190 התקציב שלי הוא 5000 עם חריגה קטנה של מאה מאתים שקל עם מישהו חושב שהוא יכל לבנות מחשב יותר טוב בתקציב הזה שיר…

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. מחשב נועד לילדה בת 14, שימוש ב- אופיס, אינטרנת, סרטים, משחקים כגון Sims3 מארז IN WIN שחור מנוקד עם USB וסאונד קדמי ספק כח 3Y JSP-TECH 450W 12CM FAN EZCOOL לוח אם G41M4-F מעבד אינטל 2.50GHz 4MB CORE 2 QUAD Q8300 זכרון 2GB DDR2 800Mhz כ.מסך Nvidia GeForce 9300GS 512MB דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 16MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מחנות Ivory תודה מראש על העזרה

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by wilken43,

שלום, אני מדריך אינטרנט לגיל השלישי אשר נהנה לספק למבוגרים שמעולם לא השתמשו ברשת נגישות והבנה - בשורה התחתונה זה משפר את איכות חייהם (פשוטו כמשמעו) כחלק מהפעילות אני עומד בקרוב לתת הרצאות במועדוני גמלאים ובתי אבות אשר מטרתם לשכנע מבוגרים ללמוד לגלוש וליהנות מכל השפע שהאינטרנט מציע. אשמח לקבל המלצה למפרט מחשב אשר לא עולה על 2000 שקלים. (אם יש אפשרות לפחות אז זה יהיה נהדר) השימוש העיקרי (אפילו הבלעדי אפשר להגיד) של המחשב הוא - אינטרנט!! המחיר צריך לכלול מסך (עדיפות ל19 אינץ'), מקלדת ועכבר לא אלחוטיים (לחסוך החלפת סוללות), מערכת הפעלה ואחריות. בנוסף אשמח לקבל הצעה למחשב אשר אוכל להגיד בבטחה למבוגרים כי יוכל לשרת אותם לפחות חמש שנים ללא דאגה.. תודה

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by Shumy2,

אהלן, אני בעצם מחפש שתי הצעות למפרטים שיריצו גיימינג קל מאוד וסרטים ב4K. יש כרטיס מסך ישן שאולי ארכיב , אז אחת מהם צריכה להיות בלי כרטיס מסך. חשוב מאוד - 16GB זכרון.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש'ח. אפשר לחרוג בקלות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, סרטים ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממ…

21. היי, אני מחפש מפרט למחשב נייח. התקציב הוא בין 3000 ל- 4000 ש"ח. השימוש הוא בעיקר לצפייה בסרטים באיכות גבוהה, גלישה באינטרנט, לפעמים תכנות ב- visual studio ו- intellij. גיימינג לא רלוונטי בכלל. כרגע עובד עם מסך 23'' עם רזולוציה טבעית של Full HD (1080p) 1920 x 1080 (ממש צפציפית Samsung SyncMaster BX2335 LED - LED monitor - 23"). אם התקציב יהיה יותר קרוב למינימום אשקול לקנות מסך חדש (כמסך נוסף), פחות קריטי בטווח הקרוב. (כן אשמח להמלצה על מסך 25'' שיתאים למחשב, עדיף עד 1500 ש"ח). אין צורך בציוד היקפי. השקט חשוב כיוון שהמחשב נמצא בחדר שינה. לא מתוכנן אוברקלוק. צריך לכלול וינדוס 10. צריך צורב. הקנייה מתוכנן עד סוף השבו…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by RayZ,

אוקיי אז ככה, כל אחד יתן כאן את המפרט שלו. בימקום לפתוח תרדים אחרים. אפשר לתת את המפרטים,לבקש ביקורות ודעות. הנה המפרט שלי: מעבד: Intel Celeron D, 2800 MHzx 133 (בג'יגה בייתים זה 2.8 Ghz) לוח: Gigabyte GA-8S651M-RZ זיכרון: 256MB DDR דיסק קשיח: 80 GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce4 MX 128 MB כרטיס קול: Sound Blaster מערכת הפעלה: Micosoft Windows XP Profesional

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. לפני שבועיים קניתי לפטופ של HP DV6186EA ורציתי לכתוב כאן את דעתי עליו ... http://www.ctm.co.il/product.asp?id=731 נתחיל עם חסרונות: 1. מסך: החיסרון הכי גדול של המחשב הזה הוא המסך, אני לא מבין בכל הטכנולוגיות החדשות של המסכים המבריקים, אבל בוודאות אני יודע שהמסך של HP לא נוח לשימוש (מניסיון של שבועיים) אולי ככה זה אמור להיות אבל אני יודע שזה מעצבן, אני רואה השתקפות של עצמי, הצבעים משתנים. לפעמים אני לא רואה את הצבע האמיתי ואני צריך להזיז את המסך על הציר שלו כדי לקבל את הצבע האמיתי. אני ממש מאוכזב מזה... 2. אין חריץ פנוי לזיכרון: מתוך התעניינות למקרה שאני ירצה להוסיף זיכרון פתחתי את הלפטופ מלמטה וראיתי אין מקום פנוי בשביל עוד זיכרון. מסתבר שהזיכרון עובד בדואל (ראיתי כאן וי…

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by Or ei,

חבר רוצה לקנות מחשב חדש מבוסס על אטלון 64 חשבנו על athlon 64 3200 ABIT KV8-MAX3 (K8T800) 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) RADEON 9800Pro צורב DVD לפי המלצה (שלכם) ספק כוח אנרמקס\אנטק 430-480 (איזה עדיף?) טוב בקשר לזיכרון אני יודע שיש הרבה מקום לשפר במיוחד בגלל התקציב הגבוהה אבל לא צריך להגזים בסופו של דבר המחשב לא לOC הראדון עדיין לא החלטנו איזה חברה ,לאיזה חברה המהיריות הכי טובות (NS) ? ותנו המלצות לצורב DVD thnx

• 26 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מוכן לחרוג בעוד 500 אם זה משנה משהו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סאונד. עבודה עם קיובייס וייתכן בעתיד גם Pro Tools ו- FL Studio. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, חשוב לי שיהיה רחב וזהו בעצם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בסולם של 1-10 הייתי אומר 6-7 כי כרגע אני לא מקליט, ייתכן ובעתיד כן אקליט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …

דיונים חדשים בפורומים