ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום אני צריך עזרה בהרכבת מחשב לחבר שמיועד בעיקר לגיימינג . 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר FPS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטאלפילד 3ו4 שהולך לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בי…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחשב א': 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) לנסות לחסוך ב) לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? ביתי- אופיס, Youtube, גלישה, משחקי Flash, צפיה בסרטים (נדיר). לא לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 (יושב בממ"ד) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS ודומיה. עדיפות לאיזור נ…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב נייד חדש כשהוא מגיע, אני יכול להפעיל אותו ישר או שצריך להטעין כמה שעות כשהוא סגור? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד בפני רכישת מחשב נייד, ואני מתלבט בין שני מחשבים ניידים של לנובו - IDEAPAD 510 לעומת YOGA510. אני מתלבט בין שני דגמים עם מפרט זהה -מעבד U6200, RAM 8GB, SSD 256GB, כרטיס מסך של אינטל HD520, מסך 14". לא הצלחתי למצוא יותר מדי ביקורות מעמיקות על שני הדגמים, אבל ממה שראיתי בנתיים: יתרונות לטובת ה IDEAPAD - מסך מט. יתרונות לטובת ה YOGA - סוללה מעט יותר חזקה (53 WH/H לעומת 45), מסך מסתובב (לא ייתרון כשלעצמו אך גם לא מזיק). ההפרש במחיר בין שני הדגמים לא רלוונטי להשוואה לצורך העניין. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך יותר אור ולהכריע ביניהם, או לחלופין להציע מחשב אחר מאותו סדר גודל של מחירים (3500+-) המחשב מיועד לסטודנט תודה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה לקניית מחשב נייד * מטרות המחשב? אינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים והורדות. * גודל המסך? 16 - 17 אינץ' מסך מבריק * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? תקציב ללא הגבלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תודה
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אודה לכם אם תעזו לי לאתר איזה מחשב מתאים לי התקציב הוא בסביבות 3.5-4K, אבל גמיש מאוד למעלה ולמטה. * מטרות המחשב - אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, עבודה עם חלונות מרובים במקביל. * גודל המסך - 15.6. לא משנה אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך - לא מאוד משנה לי. לא כ"כ מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - שתהיה מקלדת מלאה. * משקל רצוי - לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לא מאוד משנה. כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - , HDMI, VGA * Bluetooth - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - לא מבין בזה.... * כונן אופטי - לא מבין בזה, אז מה שתגידו... * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא. * האם נדרשת אחרי…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד בשביל ילד בן 15 שמתכנן לקחת אותו ללימודים. צרכים: בית ספר, משחקים לא כבדים, וורד, אינטרנט וכו'. גודל המסך: 13-16 אינץ'. משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג. זמן סוללה: 3-4 שעות. כונן DVD: כן. תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ראיתי את הפרסום הבא: ב-1900 ש"ח? P4 3.0E האם זה משתלם?
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מפרט מחשב AMD מארז מתאים ל-AMD Full-Tower מעבד - AMD ATHLON XP 2600/2700 לוח אם לAMD - עם כרטיס קול מובנה בלי כרטיס מסך מובנה Epox 8RGA+ nForce 2 Motherboard (DuaDDR400, GF4MX VGA, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) כרטיס מסך - Radeon 9500 Pro 128MB + T.V Out דיסק קשיח - GB100 72000RPM ATA 133 זיכרון פנימי DDR 533MHz 256MX X2 (שתי יחידות) כונן CD 52X (של חברה ידועה) כונן FLOPY עכבר אופטי - לוג'יטק / מיקרוסופט מקלדת גדולה - מיקרוסופט *הלוח אם הוא רק לדוגמא על מנת להשלים את המפרט וליצג את תחום המחיר שאני מוכן להשקיע בלוח אם. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
התקציב הוא 3000 ש"ח אבל ואני מעדיף להוציא כמה שפחות. אני צריך מחשב לשימושים יומיים - גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזקיה, גיימינג(רוב המשחקים שלי הם משחקים ישנים מהעשור הקודם). אין לי צורך במסך, במקלדת ובעכבר היות ויש לי כבר את הדברים האלה.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו יכול להגיד לי, בבקשה, מה חשוב לעבודה עם פוטושופ ופרימייר ? האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה. תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש בתוכנה sketchup * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גבוהה ככל האפשר, עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות לכך שהמקלדת תכלול numpad * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציא…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המפרט חייב לכלול מסך 21 אינצ לפחות (CRT) וכמובן שטוח. בלי; עכבר, מקלדת, כרטיס קול ורמקולים. ואם אפשר לציין מאיפה המפרט נלקח כי זה חייב להיות מוגש כמפרט מחנות מסויימת (לא בנאדם פרטי קונה). ושוב עד 12 אלף ש"ח, בלי חריגות. תודה לכל העוזרים.
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שימו לב, נבנה בKSP. בסוף יש כונן קשיח שהייתי רוצה אבל בסוף לא לוקח אותו: CPU: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-3_30-GHz) Warranty 3 years * 995.0 ksp 1010 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CPU Cooler: Scythe Mine 2 CPU Cooler http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mine-2.html * 195 KSP ------------------------------------------------------------------------------------------…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, לכידת ווידאו (צילום של המשחק עם תוכנת Fraps) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1050 - 1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? World of Warcraft * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) 810 1 810 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 620 1 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Kingston CL3 260 2 520 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 1020 1 1020 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 1 340 מארזים? Price Units Total 2437 ATX MIDI PFC, black, usb, LCD 290 1 290 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 400W 300 1 300 Total price + system assemly 4090 ¤ איך זה? להחליף משהו? מטרה: הף לייף וגיטיאיי!!!! ותגידו מה זה כל המבצעים ? אפשר לקבל אותם רק אם אני חבר בפורום הזה? מה אני מקב…
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הי אני לא מבין במחשבים אז אשמח שתעזרו לי למצוא מחשב נייח עד 3000 שח גיימינג הכי טוב במחיר אפשר גם מיד 2 אשמח שתסבירו לי תודה
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K , לא יכול לחרוג מזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי יהיה תכנות ווירטואליזציה, מעבר לזה אני משחק בקטנה משחקים כמו lol , fortnite, ועוד משחקים קאז'ואל כזה אז כרטיס מסך ייעודי יהיה נחמד אבל ממש לא צריך איזה RTX מטורף או משהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! ברצוני לשדרג את המחשב, התקציב שלי נע בסכום של עד 10000 שקל. ברשותי כבר מסך, מקלדת ועכבר, וכן רמקולים. המחשב נועד לגיימר כבד מאוד(Unreal2004, Doom3, Half Life 2 ). הדבר המיוחד שאני צריך זה מיקרופון טוב(ללא אוזניות), וכן כרטיס קול איכותי. המגבלות שלכם: תעשו לי מפרטים עם כרטיסים של Geforce בלבד. תודה. ד'א המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/?type=view&specsID=10 על הפנים. מחירו 1000 שקל, לא דרוש מסך, ובכל זאת שמו פה Readon9800Pro בלבד, ומעבד במהירות 3.0.
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני שוקל למכור את המערכת בגלל שאני לא משתמש בה כבר תקופה ארוכה- המפרט הוא- מעבד - quad core Q6600 לוח אם - gygbite p35-ds3l זכרונות- 2x1giga g-skill 800mhz דיסק קשיח - WD 320gb 7200rpm כרטיס מסך- 8800GT ספק כח - antec earthwatts 500W מארז - antec sonata 3 צורב DVD של סמסונג פאנל שליטה scyth kaza master שאליו מחוברים - קירור למעבד-zalman cnps7000c - blue led קירור לכרטיס מסך- arctic cooling accelero S1 עם 120mm zalman zm-f3 ועוד שני מאווררי 120mm zalman zm-f3 צירפתי כמה תמונות.. כמה שווה כיום? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחשב כמעט שלם עם מעבד I7 4790K . מאוורר למעבד NOCUTA NH-D15 (ללא מאווררים רק גוף קירור). לוח אם Z97X-SLI. זיכרון 2X8GB 1600MHZ DUAL CHANEL. כונן SSD 128GB (משומש היה מורכב במחשב נייד). מארז ANTEC GX900. המחשב ללא ספק. את רוב חלקי המחשב קיבלתי את המחשב אני לא רכשתי. אני משתמש בנייד ואין לא צורך במחשב נייח. מחפש עזרה בקביעת מחיר על כל החלקים לא מוכר בנפרד.
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה ימים קניתי את הכרטיס מסך RTX 2070 Super, ורציתי לבדוק אילו מעבדים, לוחות אם וספקי כוח יתאימו אליו בשביל למקסם את הביצועים. התקציב שלי הינו בערך 2300 אך אני מחפש משהו שלא יהיה יקר במיוחד, אני אישית חשבתי על המעבד : AMD Ryzen 5 3600x או AMD Ryzen 5 3600 לוח אם : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, למרות שאני מעדיף לוח אם עם חיבור Ram של DDR3 מכיוון שאין לי של DDR4.. לגבי ספקי כוח אני לא כל כך בטוח, אני מחפש משהו שיתאים להכל. אם יש הצעות אחרות שאתם חושבים שיתאימו עד התקציב אני אשמח לשמוע אותן. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta, fallout, Doom, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 24 אינץ. 144 hz קנייה מסך Asus LCD 24" Gaming FHD 1ms up to 144Hz 3D Vision Ready VG248QE מהתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
היי, אני רוצה לקנות לפטופ שיישמש אותי בין היתר לתכנות, תוכנות מתמטיות כמו מטלב, מכונות וירטואליות ולשימוש שוטף. הסתכלתי בעיקר על מחשבים שיש להם לפחות ארבע ליבות, בגודל עד 15.6 ו 16GB. המחירים בארה"ב דרך אמזון הרבה יותר אטרקטיביים מבחינת תמורה לכסף ולכן קרצו לי מאוד. לפטופ שבארץ עולה 6-7K יכול לעלות 1-2K פחות באמזון. משמעותי.. רוב ההתלבטות היא בנוגע לאחריות ומה יקרה אם/כאשר יהיה צורך בתיקון. רוב המידע שמצאתי ברשת לא מעודכן או לא מפורט מספיק. לכן, אשמח אם יש למישהו מידע לגבי: 1. אחריות בינלאומית של המותגים דל, אסוס ולנובו. 2. אפשרויות של רכישת ביטוח ללפטופ פה בארץ. * הערות והארות בנושא יתקבלו בברכה.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-