עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פיתוח תוכנה ב- C++/java וביצוע סימולציות שונות ב matlab/pspice . אני סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל. שימוש כבד בשוטף זה יהיה המחשב המרכזי שלי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft2 / diablo3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21" / 42" -לאילו הגדרות גרפיות …

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. מה כדאי להוסיף או לשנות באזור התחום הזה? http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=500171&sid=127 אני לא צריך את הרמקולים ואני יכול להסתפק בכרטיס קול פחות מזה אני צריך 5.1 שיהיה איכותי

• 37 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by mazinya,

לאחר מספר התלבטויות החלטתי שאני מעוניין במחשב הזה. הבעיה כמובן שבארצינו המחירים פשוט לא שפויים, ובבדיקה בזאפ יש די מעט חנויות שמופיעות שמוכרות את המחשב והמחירים שהחנות מבקשת לעומת המחיר באתר הרשמי של HP בארה"ב (כ-1050 דולר)... איך נאמר.. שהחנויות בישראל יחפשו אותי בסיבוב כי אין שום סיכוי שאני אתן לחנות כזאת או אחרת להתעשר על חשבוני. והשאלות שלי הן כאלה: 1. האם יש בכל זאת חנות כשהי בארץ שלא מופיעה בזאפ ושהיא אמינה ואתם יודעים שהיא מוכרת את ה ENVY במחיר שפוי שקרוב כמה שניתן למחיר שלו בארה"ב? עדיין הייתי מעדיף אופציה זו גם בגלל האחריות וגם בגלל המקשים בעברית (שזה פחות קריטי אבל עדיין הייתי מעדיף) 2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא "לא". מה האפשרויות שלי? האם כדאי לי לקנות את…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש מארצות הברית. הדרישות שלי לפי סדר החשיבות: קל ולא גדול מידי - "13- "14. שיהיה עם יכולת עיבוד טובה (לא למשחקים אלא עיבוד ממש לצורכי עבודה). כזה שניתן להוסיף ולקנות לו עמדת עגינה - כרגע יש לי T500 קצת ישן, הוא איטי ונראה לי מגושם. עיצוב ונוחות שימוש. האם יש כזה קיים?? אשמח לעזרה..

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by mor873,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש איזה לוח אם עדיף ל INTEL Pentium 4 - 3.0 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL 1.ABIT IC7-G (875P) - ATX - ש"ח 894 2.ASUS P4C800 (875P) - ATX ש"ח 1059 ניראה למרות ש ABIT יותר זול הוא יותר מומלץ פה . לגבי המעבד שמעתי ש - Prescott מתחמם ופחות טוב ( האמת שהוא טיפה יותר זול ) האם זה נכון ? דיסק קשיח :Maxtor 120GB-8MB - 7200RPM S-ATA או WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA לשניהם 3 שנות אחריות . כרטיס מסך : (אני לא משחק הרבה ) התלבטות בין : SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI - Retail או LEADTEK - Geforce FX 5700 256mb DDR VIVO - Retail שמחירים כמעט זהה - אל תגידו 9800 כי זה עוד 500 ש"ח שאין לי תודה אשמח לקבל תגובות .

• 24 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. שלום אנא בנו נא לי מפרט למשחקים, אינטרנט וכו' בסכום שנע בין 5000 ל-6000 ללא מסך עם DVD ללא עכבר,מקלדת,רמקולים. עם הכל טוב בבקשה ובלי חרטות ברטות... ואני מתכנן לקנות תמפרט עוד קצת פחות מחודש, זה מוקדם כבר לחשוב על זה עכשיו? או שזה בסדר? :saint: פליז תעזרו לי...

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. היי, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ואלקטרוניקה באוניברסיטה העברית. כרגע עדיין אין לי מפרט מסוים בראש, תקציב, וכמעט כל פרט שיכול לעזור לי להעלות בקשה מעט יותר רלוונטית. אשמח לקבל המלצות לגבי פרמטרים על המחשב (כגון גודל מסך, משקל, מעבד וכו') אשר יוכלו להכווין אותי יותר לכיוון מה שאני צריך. מה שהצלחתי לגלות בינתיים זה שרצוי מחשב קל ולא גדול מידי, חזק (להרצת סקריפטים מורכבים) ובהמשך גם שיוכל להריץ לינוקס בצורה טובה. אם מישהו בוגר התואר, או תואר בסגנון אשמח מאוד לעזרה. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by Ayelett,

היי, מה ההבדל בין סדרת לנובו יוגה 500 ללנובו יוגה 3 פרו? ומה דעתכם עליהם באופן כללי? לא כ"כ מבינה במחשבים ניידים ולפי מה שראיתי שני אלה הכי מתאימים, אבל יוגה 3 עולה כ1000 ש"ח יותר אז אני מנסה להבין מה השוני המהותי ביניהם. נציין רק שאני סטודנטית, שימושים רגילים (אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים...). http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=901453,902105 תודה

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  9. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=915408 מטרות שימוש: 1. והכי חשוב! שישרוד 3-4 שנים. 2. אופיס. 3. JMP 4. צפייה ישירה 5. קודי אני יכול לרכוש את המחשב הזה עם ווינדוס 10 DG7 ב2000 שקלים. האם כדאי?

10. כמו שחלקכם יודעים קניתי מחשב חדש. Inspirion 1525 של Dell. קיבלתי את המחשב אתמול והוא הגיע עם דרייברים לויסטה. מאחר והתקנתי XP אני צריך להוריד אותם מהאתר של Dell. לא חסרים דרייברים שם (38 במספר) אבל מה שכןח חסר זה פירוט והסברים לגבי כל אחד (אם צריך אותו או לא,הרי לא הגיוני שאת כל ה-38 צריך). מה שהורדתי עד עכשיו זה דרייבר לכ.מסך (שעובד) דרייבר למשטח מגע של העכבר מה שאני זקוק בדחיפות,זה בעיקר לדרייבר של הכ.רשת אלחוטי שכשהורדתי אומר לי שהוא לא זיהה אותו או משהו כזה. אני לא חושב שיש בעיה במחשב אלא טעות שלי או חוסר התאמה של הדרייבר (יש שם משהו כמו 3 ) כמו כן אם יש עוד משהו שאני צריך,שהוא לא מוגדר כדרייבר (יש שם כאלה) אני גם אשמח לתשובה. ודבר אחרון,אם קיימת אפשרות להורדת המהירות…

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by Omer Shamia,

.

12. שלום לכולם/ן 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ללא הגבלה אמיתית, אין צורך בהכי חזק או הכי חדש – חשוב חומרה אמינה ותואמת, ויכולת שדרוג לאורך שנים. מעיון במפרטים האחרונים כאן אני מבין שבטווח בין 4000-7000 אוכל לקבל מחשב שיספק את הדרישות שלי והרבה יותר.. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? א. עבודה - מחשב אמין! ב. פגישות עבודה מרובות בזום או TEAMS + הוראה מרחוק (תרשימים ומצגות בהרצאות וכו') ג. צפייה מרובה בתוכניות וסרטים בסטרימינג וגם בטורנט (אפשרות לדיסק קשיח מיוחד ומותאם, אם צריך). ד. אפשרות לעריכה חובבנית של וידיאו ופו…

13. Started by pini k,

שלום, במהלך החודש הקרוב עליי להצטייד במחשב נייד לפיתוח וprototyping של אפליקציה ומודלים מבוססי machine-learning. הפיתוח יעשה (לפחות בשלבים הראשונים) גם בסביבת windows וגם בסביבת לינוקס במקביל (dusl-boot - אבל אין צורך במערכת הפעלה) ושפת הפיתוח העיקרית היא פיית'ון. מלבד מעבד חזק (i7), לפחות 16GB RAM וssd של לפחות 500GB, הפרמטרים החשובים הם שהמחשב לא יתחמם יותר מדי בעת מאמץ (שהיעילות שלו תרד כמה שפחות), ונוחות עבודה. מסך מגע ורזולוציה גבוהה פחות רלוונטית (אלא אם אין השפעה גדולה על המחיר), וזמן סוללה פחות קריטי (תמיד יש שקעים בסביבה). כן אשמח למחשב קל (תחת המגבלות הנ"ל כמובן). הקנייה מתוכננת במהלך החודש הקרוב. מבחינת תקציב - יחסית גמיש - שיה…

14. Started by roi_galgal,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.fallout4, dark souls 3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) fullHD אבל מתכנן 4K. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. כבר יש לי מפרט פחות או יותר של המחשב החדש שאני רוצה, בשלב ההתלבטות אצל מי לקנות את המחשב אבל עכשיו חשבתי על זה שאולי כדאי לי לחכות ל שבוע הבא ל black friday אני יודע שיש כל מיני מבצעים של black friday בדיסקים קשיחים וכל מיני ציוד היקפי אבל על מחשב קומפלט יכול להיות שגם יהיה ? black friday ואולי אחרי זה גם ה cyber monday..

16. אני מעוניין לרכוש מחשב עסקי בכ 1000-1200 דולר. (בארה"ב, מביאים לי) אחרי טיפה קריאה ובירורים, אני מתלבט בין שני דגמים. אני ישמח אם תעזרו לי להחליט, Lenovo Thinkpad מול Dell Latitude, מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד ? הדרישות שלי מהמחשב: ניידות - משקל נמוך. (מסך 14' מספיק לי) מסך מט, ונוח לקריאה. (המחשב ישמש לקריאה ולכתיבה בעיקר) יציאת HDMI צורב DVD סוללה ל 4 שעות ומעלה. (עדיפות לכמה שיותר) דיסק קשיח - 250GB כרטיס מסך - לא חשוב. המחשב לא ישמש למשחקים או לצפיה בסרטים. מקלדת נוחה להקלדה. בנוגע למעבד - אני חושב ש i5 יספיק. (תקנו אותי אם אני טועה...)

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by ticls,

לוח אם - Gigabyte MA785GM מעבד - QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz זיכרונות - 8gb (DDR3-1333 DDR3 - Corsair כרטיס מסך - hd5850 sapphire xtreme צורב dvd של lg אחסון קשיח - Samsung Spinpoint F3 500GB (HD502HJ) ספק כוח -Seasonic SS-400ET 400W מארז - CoolerMaster Elite 310 עם שני מאוררים במארז המחשב מגיע עם - win7 64 גירסת oem (עם הדיסק והרשיון) מה יהיה מחיר הוגן למכור את המחשב? בנוסף יש לי כרטיס מסך hd4770 , כמה נראה לכם הוא שווה? תודה

18. שלום ברצוני לרכוש מחשב חדש, אשר מלבד לשימושים יומיומיים כגון אינטרנט\אופיס, יתאים גם לעבודה עם תוכנות לעיבוד נתונים כגון PASW aka SPSS וSIGMASTAT מעט פוטושופ בסיסי. הדגש העיקרי הוא על שימוש בתוכנת ה-MATLAB. המחשב ישמש להרצה של סימולציות כבדות בתדירות של כפעם בשבוע כאשר ברצוני להיות מסוגל להמשיך לעבוד עם המחשב בזמן שהסימולציה רצה. מבחינת תכני HD\ מוזיקה, ברשותי מערכת ביתית, והמחשב ישמש כספק משני לתכנים אלו, כך שהדרישות לא חייבות להיות גבוהות. לא דרוש ציוד היקפי ו\או תוכנת הפעלה. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר. התקציב גמיש, כל עוד יחס העלות\תועלת משתלם. בתודה מראש למשיבים

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by pazlazar,

היי אנשים, בעוד חודשיים אני מתכוון לרכוש מחשב בעלות גבוהה יחסית. רציתי להתייעץ איתכם אם כדאי לי לקנות את המחשב בחלקים מאיביי או כל מיני חנויות רשת וכך להוזיל את העניין. אולי לחלקים מסוימים?

20. Started by ranranran,

מחפש מחשב נייד לאמא שלי, כאשר כל השימוש שלה מסתכם בגלישה באינטרנט (ובעזרת השם אולי היא תסכים גם להתחיל להוריד סדרות/סרטים מהאינטרנט ולהפסיק את השימוש בכל הכבלים) ועבודות מינוריות ביישומי אופיס. שיהיה עם מסך בגודל של 15 אינץ'. חיי הסוללה והמשקל לא משנים. כן משנה שיהיה אפשרות לשדרוג כונן SSD ועדיפות למחשב שבא עם מערכת הפעלה (למרות שאפשר גם בלי). תודה לעוזרים * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (בעיקר) וצפייה בסרטים (בתקווה) * גודל המסך: כ-15 אינץ' * רזולוציית המסך: שלא יהיה מתחת ל-1366x768 * דרישות מיוחדות: אין * משקל רצוי: לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שתהיה יציאת HDMI * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by iMeash,

המפרט שיש לי כרגע: זיכרון שודרג ל 32, כל השאר עדיין נכון. אז ככה, אני מעוניין לשדרג טיפה את המחשב. משחק כרגע ב alan wake 2 על ההגדרות הכי נמוכות וזה נע בין 25-35 fps. סביל, אבל רוצה לבדוק אופציה לשדרוג. בעבר הומלץ לי פה על מעבד ryzen 7 5700x (עדיין רלוונטי?) לגבי כרטיס מסך, עדיפות ל nvidia. אשמח לקבל כמה המלצות שנעות בין 3060 ל 4070 (מה הכי משתלם מבחינת מחיר?). 4070 טיפה יקר לי אבל זה אם זה ממש משתלם וההבדל הוא משמעותי אפשר לשקול. האם צפויים לצאת כרטיסים או מעבדים חדשים בקרוב שיוזילו את הדור הנוכחי ושווה להמתין? האם שווה להחליף כבר לוח וללכת על מעבד intel? להבנתי יש פער לטובתם באותה גזרת מחיר. יש אופציה לרכישה…

22. Started by pxst17,

זה המפרט שלו: INTEL CORE T5870 1GB RAM כרטיס מסך מובנה. הוא בן כמה שנים, הוא איטי האמת וזה שמשתמש בו משתמש בו רק לגלישה באינטרנט ומשחקים ממש קלים.. מה אפשר לעשות איתו? גם הסוללה שלו לא עובדת והוא חייב להיות מחובר לחשמל.. צריך לשדרג אותו? שווה את זה? אולי למכור אותו?

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. בהמשך לשירשור הקודם, אודה לקבלת מפרט לרשת אייבורי או חנות אחרת באזור פתח תקווה / רעננה עבור 2 מחשבים נייחים 1. מחשב גיימינג קל בתקציב 3000-3500 ש"ח 2. מחשב לשימוש אינטרנט / אופיס בתקציב 2000-2500 ש"ח. לגבי 2 המחשבים: 1. תקציב - כמפורט לעיל (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) 2. עבודה משרדית / אופציה לגיימינג קל 3. צריך כונן DVD, אין צורך בציוד היקפי 4. למחשב היקר, צריך SSD + HDD, למחשב הזול מספיק רק SSD של כ- 480G 5. רצוי מחשב שקט, חשוב שיהיה אמין 6. לא מבצע OQ 7. רצוי שיהיה מותקן עם מערכת הפעלה, אין צורך באופיס. ראיתי שכתבו שניתן לרכוש קוד WINDOWS ב- EBAY האם פשוט להתקין ? 8. חשובה האחריות 9. רכישת המחשב -…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by dante123,

רציתי לקבל התרשמות על זמן מומלץ לקניית מחשב נייד למטרת לימודים. האם לחכות לBF? בשנה שעברה זכור לי כי ההנחות המשמעותיות היו על מחשבי גיימינג ולכן זה לא רלוונטי. או שאלי אמור לצאת דור חדש של מעבדים וכו'. תודה.

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים