ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי - 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - לימודים מרחוק, המחשב נמצא בהולנד והלימודים באוניברסיטה הפתוחה בארץ, בעיקר שימושי וידאו בשידור חי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - אין משהו מיוחד או ספציפי, בעיקר אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין - לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 1920X1080, רצוי גודל של 14-15.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אחיין שלי בן 10 ורוצה מחשב ליום הולדתו במאי. שאלתי אותו +אביו את השאלות שיש בשאלון והנה תשובתם : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? זהו מחשב הראשון לילד בן 10 . אמר שהשימוש יהיה ל:אינטרנט (יוטיוב וכו'..) , תכני HD , משחקים : fortnite , over watch, fifa ,pubg הוא אוהב לערוך סרטונים ולעלות ליוטיוב (הוא בלוגר ביוטיוב) . אז הוא רוצה להשתמש בפריימייר ואפטר אפקט לעריכה וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/…
-
- 26 תגובות
- 5.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים "גדולים" כמו מיינקרפט, עבודה משרדית הכוללת עבודה בריבוי חלונות ובקבצים גדולים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך לפחות 15 אינץ' בשני המחשבים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד בימים הקרובים שישמש אותי בעיקר בבית ללימודים. אשתמש בעיקר באופיס,sql ותוכנות קלות. איזה גודל לדעתכם כדאי לקנות בהנחה שאני לא מחבר את המחשב לשום מסך חיצוני? תמיד עבדתי עם 15 אבל חשבתי גם על 14 כדי שיהיה יותר נוח כאשר ארצה לנייד את המחשב, אבל אני לא רוצה שיהיה קטן מדי כי אני עובד עליו הרבה בבית וגם המקלדת של ה14 קטנה יותר. מה דעת המומחים? אף פעם לא ירדתי ממסך 15 אינץ' בניידים
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לגלישה, סרטים ומתי שאני מוצא זמן למשחקים, אני לא משחק הרבה אז לא צריך מפרט ממש חזק, מספיק שיריץ את המשחקים (גם לשנתיים שלוש הבאים) על low/medium. לפני כשנתיים וחצי קניתי את הלפטופ lenovo ideapad i50-70, I7 4720hq, 1000+8gb, 16gb ram, gtx 960m 4gb. הוא נחמד אבל אני מאוכזב ממנו חלקית, הזמן הדלקה שלו איטי והעלייה של כל התכונות, כשאני פותח אותו אני צריך לחכות לפחות 5-10 דק' עד שהוא מתחיל לעבוד מהר/בסדר, 3-5 דק' עד שנכנס לשולחן עבודה, ואם אני אלחץ אחרי ששולחן העבודה עולה על סתם תיקייה/דפדפן/כל קובץ אחר יכול לקחת לו דקה עד שלוש עד שהוא פותח אותם, לפעמים גם לא כל כך מהיר בהעברת קבצים. בנוסף המסך לעיתים רחוקות מהבהב/נכבה ו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מפרט מחשב מעבד i7 8700k coffelake קירור מעבד noctua nh d14 לוח אם gigbayte b360 aorus gaming 3 wifi זכרון corsair 16gb 2×8 2666 mhz cl16 vengeance lpx מארז antec p8 tempered glass case ספק כוח antec 650 pro ssd crucial 275gb mx300 m.2 דיסק קשיח wd black1.5 tb 7200 rpm 64mb כרטיס מסך gigabyte geforce gtx 1060 g1 gaming vr הספק כוח שלקחתי הוא מספיק? אין למושג איך כמה ווט אני צריך כאשר המערכת בעומס כבד
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 למחשב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? במחשב הראשון שימוש תדיר בתוכנות אוטוקאד, רוויט וסקאצאפ ללא רינדור. במחשב השני שימוש באופיס, צפייה בסטרטים בHD שמיעת מוזיקה ושימוש באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). באחד המחשבים שימוש תדיר באוטוקאד רוויט וסקאצאפ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט עד 6K לעריכה גרפית, אם יהיה גם אפשר לשחק איתו משחקים מה טוב... 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר, אם אפשר יהיה משחקים מה טוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).איליסטרייטור, פוטושופ, אינדיזיין אפטר אפקטס, אדובי פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:עריכה גרפית בעיקר, אם אפשר יהיה משחקים מה טוב. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מה דעתכם עליו? שווה את ההשקעה? בגדול אני מחפש מחשב ללימודים, ככה שאני צריך סוללה חזקה. יחד עם זאת, אני צריך מחשב שיש לו כוח עיבוד חזק בשביל עריכת ווידאו, ואפשרות לגיימינג כשיש זמן. הבעיות שלפחות אני ראיתי, הם אם אני קונה מחשב שהוא מהיר וחזק (מעבד, זיכרון וSSD טוב), אין לו כרטיס מסך טוב למשחקים. אם אני בוחר להשקיע במחשב שהוא חזק לגיימינג, הסוללה שלו מאוד חלשה ולא מתאימה ללימודים (לא משנה אם משחק עליו או לא). הם גם בדרך כלל טיפה יותר כבדים. לא בכל הכיתות יש מספיק חיבורים לחשמל, ככה שזאת בעיה דיי גדולה כי אני הולך לכתוב בו הרבה... בהתחלה חשבתי על הRazer Blade שהוא בערך חצי מהמחיר (אם אני קונה הגרסה המינימלית). הוא דיי עונה לי על הכל: זול, חזק, מותאם לג…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לאחיינים שלי שעד עכשיו היו על מחשבים ניידים ולא יכלו להריץ תוכנות ומשחקים שרצו לשחק, הרבה מהמשחקים החדשים לא יכלו לרוץ בכלל והשאר רצים ממש גרוע. אז עכשיו הם רוצים מחשב נייח עם יותר כוח. אני לא כול לתת שמות ספציפיים של משחקים, אבל הם רוצים להריץ גם משחקי AAA שיצאו לא מזמן או יצאו בקרוב. אני מעדיף מעבד אינטל וכרטיס מסך nvidia אלא אם כן יש פער גדול במחיר לעומת AMD 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני hd , קצת משחקים, גלישה וyoutube א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר, מחשב נער ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כבדים משחקים כדוגמת pubg, fornite -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).ללא מסך נוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3.…
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, זה בהגזמה פראית כי אני לא חושב שזה מצדיק את הבקשה שלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אקסל ושימוש ביתי. חשוב שגם יתמוך בסרטי 4k כשארצה לחבר את המחשב לטלוויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא מתכוון לשחק בכלל על המחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי לכולם, מעוניין לרכוש מחשב נייד, חזק עם כרטיס מסך ייעודי. רצוי: מסך 15.6, זיכרון: לפחות 16GB, מעבד: i7, אחסון: שיכלול ssd, רזולוציה: לפחות 1920x1080. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות ומשחקים לפעמים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Pycharm ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MS Flight Simulator, command & conquer -מהי הרזולוציה …
-
- 23 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הי כולם :) אני רוצה לקנות מחשב נייח לחיבור לטלויזיה בסלון. בגדול הוא ישתמש לרוב להורדת סרטים, סטרימינג, גלישה באינטרנט ולעיתים קצת עבודה באופיס - בלי גיימינג או תוכנות כבדות. עדיין אני מוכנה להשקיע כדי לקנות משהו שיחזיק לי כמה שנים טובות (אחרי שקניתי מיני PC ב 500 ש"ח שבקושי עובד) ראיתי ב KSP כמה ערכות של מחשבים סלוניים ואין לי שמץ מה כדי לקנות. https://ksp.co.il/?select=269..398 אני לא מבינה במפרטים של מחשבים אז אודה אם מישהו יוכל פשוט לשלוח לי לינק למחשב שאני יכולה להזמין . תודה!!
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אהלן, מחשב לשימוש ב LightRoom, פוטושופ ותו לא. חשבתי על המפרט הבא: Intel - i5-8600 BOX - 1000 Asus Z370-P - 600 Crucial 16GB DDR4 2400MHz - 850 Samsung 960 EVO NVMe MZ-V6E250BW 250GB SSD M.2 - 630 3080 ש"ח סה"כ הצעות/הערות/הארות? מכיוון שהתקציב לא מטורף, החלטתי לא ללכת על i7 כי זה מייקר משמעותית... האם אי-לקיחת i7 תהיה קריטית מבחינת ביצועים של התוכנות הנ"ל? אני לא מתכוון להתעסק בכלל עם OC, האם לקחת את ה 8600K זה סתם לבזבז? האם אני אצליח להוציא את המקסימום מהסמסונג 960? או שזה סתם מיותר ועדיף ללכת על SSD 2.5 וזהו? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב גיימינג איכותי שיריץ לי משחקים באופן חלק וללא תקיעות התקציב הוא 6000 שח כולל מערכת הפעלה מקורית של windows10 home אני צריך המלצות על מפרטים.
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד אך ורק לעריכת וידאו כבדה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Aober Premiere, Adober After Effects אופן השימוש הוא יומיומי, זאת הפרנסה שלי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ברצוני לקבל במפרט 2 מסכי מחשב (עדיפות לסמסונג) שלא יעלו על 24'. …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PUBG, FAR CRY 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). https://www.amazon.com/AOC-G2460PQU-Ultimate-Performance-Professional/dp/B00HY7PAUC -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בעיקרון…
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קצה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). האקינטוש אם אפשר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, משחקי פעולה קצה בחיבור למסך 4K -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי לכולם אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב גיימינג עד 3000 שח , ניתן גם יד שנייה. אשמח אם תוכלו לתת לי מפרט טוב או שתמליצו לי על אחד המחשבים שכבר הציעו לי בפייסבוק [מוסיף את הרשימה] - תודה רבה לעוזרים!! *********************מחשב 1***************** יד 2 ₪2,650 מעבד: I7-3770 @ 3.4Ghz לוח אם: Gigabyte H61M-S2-D3 זיכרון: 16GB DDR3 1333 כרטיס מסך: Sapphire AMD R9 290 4GB אחסון: INTEL SSD 240GB + Seagate 1TB ספק כח: Couger 760W 80+ Bronze מארז: Thermaltake עם חיבור SATA בחיבור וניתוק מהיר בחלק העליון. *********************מחשב 2***************** יד2 2999 שח מארז: ANTEC GX505 תוספת 2 מאווררי לד אדום בפרונט מעבד i7 4770 לוח אם: b85 h…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב ביתי שמיועד לשמש אותי ואת הבת שלי שתינו משתמשות במחשב כדי לגלוש באינטרנט ולצפות בטלביזיה אני מתכנתת במקצועי וצריכה מחשב שיהיה מספיק חזק כדי להריץ Visual Studio + SQL Server הבת שלי לומדת גרפיקה ממוחשבת ומשתמשת בתוכנות כמו Photoshop 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא בכל מחיר אני מעוניינת במחשב שישמש אותנו לאורך זמן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 6 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
-
זכרון DDR הוא זוג של זכרון Ram אבל יש הבדל בין DDR DDR2 DDR3 DRR יש לו 2.5 מהירות 200 מתח DRR2 יש לו 1.8 מהירות 800 מתח DRR3 יש לו 1.5 מהירות 1600-800 מתח חשוב מה המהירות שאתה צריך ותדר ספק מתח
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, מחפשת המלצה למחשב נייד ללימודים ולחיים עצמם. בסיסי אך איכותי, לא כבד מדי. מסך 15.6" או 14" (עריכה: כנראה עדיף 14") | מעבד i5 ומעלה | SSD | חיי סוללה מספקים עדיפות ל- Dell/Lenovo/Asus יש המלצה על דגם ספציפי? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200. עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים/עבודה, גלישה, עריכה גרפית בקטנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטר וכד' - מזדמן. …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-