עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by AmirL,

הי חברה, האמת הרבה הרבה זמן לא קניתי מחשב חדש ודי התנתקתי... הסתובבתי קצת בפורום וראיתי שיש לAMD הצלחה מסחררת. אני הייתי מעדיף מחשב מבוסס Intel (אולי פחד מחדש?) כי כל החיים היה לי רק Intel והאמת שדי הרבה שנים לא יצא לי לשחק. המחשב יהיה לקצת עבודה מהבית (Matlab, ++C) והרבה אינטרנט סרטים וכו'. ממה שראיתי AMD טוב בעיקר למשחקים - לא אכפת לי לקבל הפניות לכתבות ו-benchmark בנושא השוואות על ביצועים לאו דווקא בתחום המשחקים (למרות שלא היה לי אכפת לחזור לשחק קצת ברשת אם המחשב שלי יסחוב משהו) לפחות להחכים קצת. בכל מקרה המפרט שחשבתי עליו: מעבד - Intel P4 3.0Ghz עם socket 775 לוח אם ASUS P5GD2 או יצרן/דגם אחר המשתווה לו. זכרון 512MB dual DDR2 533Mhz (האם לדעתכם זה שווה את התוספת במחיר…

• 10 תגובות
    • 851 צפיות
  2. Started by composite,

שלום. הנה הצעה שאני הכנתי מבעוד מועד: 1 Asus DVD x 16 164 ש"ח 1 Western Digital 80GB 7200RPM 8MB WD800JB 325 ש"ח 1 Intel Pentium 4 2.66GHz LGA775 1MB 533MHz HT Tray 819 ש"ח 1 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 599 ש"ח 1 HEC ACE480 480W 20/24PIN 455 ש"ח 1 eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,290 ש"ח 1 Crucial 1GB kit DDR2 PC2-5300 CL5 DDR2-667 CT2KIT6464AA667 670 ש"ח סה"כ 4,322 ש"ח בקשות\הסברים: - קודם כל, המחשב מיועד לאחי. המחשב צריך להיות מתאים למשחקים בינוניים +. - לא צריך מארז, עכבר, מקלדת, מסך, רמקולים. גם לא צורב. הארדיסרק 80 ג'יגה יספיק וכדאי לחסוך כאן. - לא מומלץ שהתקציב יעבור את ה- 4500. מומלץ אפילו 4000. - אני ארצה להעלות את…

• 4 תגובות
    • 663 צפיות
  3. מטרת המחשב היא עבודה ומשחקים (לא יותר מדי אינטנסיביים)... לא צריך ציוד הקפי... מבחינת רכיבים שוליים אני צריך רק DVDRW (לא floppy, הכרטיס סאונד של הלוח אם (5.1) יספיק לי) לא צריך מערכת הפעלה או הרכבה... ייתכן שעוד שנתיים שלוש כשהמחשב יהיה מיושן אעשה OC, עדיף שהרכיבים יהיו מוכנים לכך *הספק שאני קונה ממנו מוכר רק של החברות הכי גדולות (gigabute, lg... לא nec, antec, evga, dfi) הנה מה שבניתי בינתיים, אשמח להשלמות, הצעות, הערות... מעבד: INTEL D 930 (המעבד הזה 64 ביט?) כרטיס מסך: GIGABYTE GeForce 6800GS (חברים שלי קנו לי אותו פשוט, אבל אם יהיה משהו הרבה יותר טוב אולי אצליח להחליף אותו אז תציעו- אין EVGA בכל מקרה) זכרונות: 512MBX2 micron Org ddr400 לוח אם: GIGABYTE GA-8I945PG (S7…

• 0 תגובות
    • 623 צפיות
  4. שלום, אני מעוניין להרכיב מפרט שיריץ בעיקר תוכנות 2D כבדות כמו פוטושופ, InDesign, ArcGIS בהן אני עושה שימוש נרחב ותובעני מבחינת משאבים (זכרון בעיקר), וגם קידוד וידאו מדי פעם. ללא משחקים בכלל (אפילו לא סוליטייר). הרכבתי את המפרט להלן, אשמח להצעות לשיפור אם יש שיפורים משמעותיים שאפשר לעשות תמורת עשרות שקלים בודדות (למשל - לוח אם יותר מוצלח לאובר-קלוק, כרטיס מסך מתאים יותר למשימות שצוינו לעיל). דבר נוסף הוא שאני שוקל לקחת 4GB זכרון בשביל התוכנות של Adobe ומחשש שהמחירים של DDR2 יעלו בקרוב כי הוא ירד מהמדפים ועד שאני אזכר לשדרג הוא יעלה פי 2. האם יש זכרון מומלץ (ושיוכל לסחוב OC) זול יותר מזה שלקחתי (ש- 4GB ממנו יעלו 650 ש"ח)? מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + T…

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  5. המפרד מיעוד לאינטרנט/וורד/סרטים(לא HD). תודה רבה!! בדקתי במומלצים, וזה בסדר, אבל השאלה היא אם יש שינויים שצריך לעשות??

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  6. שלום, יש לי בעיה במחשב, שהוא מראה שהוא מלא ב100% אך כשאני מוציא את המטען מהמחשב המחשב פשוט נכבה ורק אחרי שאני מחזיר את המטען אני מסוגל להדליק אותו בחזרה.. יש למישהוא הצעות, למה זה קורה?

• 11 תגובות
    • 4.2k צפיות
  7. Started by MOsheAInouz,

אני זקוק למחשב שמשמש אותי אך ורק בטלוויזיה 32" בחדר... הדברים שדרושים מהמחשב הם שיריץ סרטי HD באיכויות הכי גבוהות ללא תקיעות ודברים בסגנון שיהיה שקט מאוד חוץ מסרטים השימושים הם מוזיקה וגלישה באינטרנט... לא משחק במחשב ולא מתכוון להתחיל בגלל המחשב החדש.. לא מעניין אותי ד"א אנני צריך כונן קשיח במחשב..... בכל מקרה התקציב בעייתי והוא 1500 שקל רק לכונן..... אם זה אפשרי אני אשמח.. אם לא אז אני אשמח לקבל את המינימום מפרט אם אפשר לקבל מארז שהוא שוכב ולא עומד אני בכלל יתלהב מהמחשב.. תודה מראש חברים אשמח אם מישהו יתן לי מפרט עם מעבד איכותי טוב ושקט שיריץ ללא בעיה סרטים באיכות גבוהה מאוד אם יש חריגה תגידו מזכיר אני לא צריך כונן קשיח ד"א אני זקוק למקום לשלוש HD בגודל מלא..

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  8. Started by hardgore1,

הי, אני מתעניין עכשיו ב ssd. אמרו לי שיש מספר גבהים (*גובה פיזי) ושכדאי לשאול, שלא יהיה פדיחות שזה לא נכנס פיזית במחשב -מה הגובה המקסימלי שאפשר לשים בלפטופ זה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אהלן, אני לוחם לקראת שחרור ורוצה להתחיל ללמוד לפסיכומטרי/להתכונן לתואר באמצעות המחשב. יש לי מחשב נייח לא רע בבית (E8400, HD4870) ועבודה על כל מיני נטבוקים ממוצעים עשתה לי דיי חררה. לכן אני רוצה מחשב שייתן לי חווית שימוש מהירה וזורמת, מכאן נובע הרצון שלי להתקדם ל-SSD (כי אם כבר אז כבר), וכדאי שגם יהיה מעבד קצת מעל הממוצע. כמו כן לא קשה לנחש שהעתיד נמצא במגע. עם יציאת ווינדוס 8 שמהווה את שריקת הפתיחה של מעבר המיינסטרים למסכי מגע, הייתי רוצה שהמחשב יהיה מה שנקרא Future Proof. המחשב ישמש לסרטים, גלישה אינטסיבית, Matlab וקצת משחקים בינוניים. (Deus Ex:HR,Diablo 3, PCSX2) משקל ומראה לא חשובים לי כמעט בכלל, כנ"ל זמן בטרייה. עדיף שלא יהיה כונן דיסקים בכלל (דיי מיותר בימינו) וגם לא…

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  10. היי אחרי חיפושים באינטרנט נסגרתי אל שתי אלו. אני צריך את העזרה שלהם, איזה מבין שתי המחשבים הניידים האלו לבחור? לרוב אני ישתמש במחשב לסרטים אינטרנת ומשחקים בגלל זה אני רוצה גם שיהיה כרטיס מסך טוב למחשב, כדי שאני יוכל להריץ משחקים חדשים (GTA.CRYSIS...) http://www.skypc.co.il/pl_product~71818~14~0.htm http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315 ממה שהבנתי הכרטיס של ג'יגאבייט יותר חזק משמעותית. או שיש להם המלצות אחרות למחשב נייד ב3000 שח אם אפשרוייות גיימינג?

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  11. הזמנתי את המחשב הבא. אנא חוו דעתכם: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1313 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3P ¤682 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39212 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤363 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP ¤609 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996580 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GT 512MB PCIe ¤1130 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV386 צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤185 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W ¤771 כמות:1 http://skypc.co.il/…

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  12. המטרות של המחשב הן :גלישה ,הורדות צפייה וצריבה(סרטים וכדומה) יישומיי אופיס ,עריכת תמונות בייתיות ומשחקים סטנדרטים( כגון כדורגל) לדעתי מדובר על משהו כמו מחשב משרדי +, חשוב אם אפשרי שאוכל לשדרג אותו בעתיד במידת האפשר והאמת אני קצת חושש מ AMD שאני רואה שאתם ממליצים עליו ברוב הפעמים (למה?) כך שעדיף אינטל (כפול ליבה?) ,השאלה גם אם צריך כרטיס מסך בנפרד (והאם אפשר בתקציב),וכן לגבי מקלדת עכבר ורמקולים האם זה כלול במפרטים רק לא נרשם? מקווה שפרטתי מספיק תודה

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  13. Started by ranwasse,

היי. אני מעוניין במחשב HTPC בעיקר לצפייה בסרטים וקצת יכולת לשחק משחקים. התקציב שחשבתי עליו בהתחלה היה 2500 אבל די מהר הגעתי ל3000. אז תקציב של 3000 ש"ח זה גבול עליון שאני לא רוצה לחצות. קראתי קצת בפורום וניסיתי לבנות מפרט בעצמי על סמך מה שקראתי. אני די בור בתחום אז יש סיכוי סביר שעשיתי טעויות, אבל בכל זאת.. מה לגבי המפרט הבא מבחינת ביצועים, האם הוא יהיה שקט (מדובר במחשב סלוני)? אשמח לקבל הצעות לשיפורים \ תיקונים. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  14. היי השימושים שלי הם אינטרנט (יו טיוב, פורומים והדברים הרגילים), סרטים (גם HD), פוטושופ, שיריץ משחקים לא כבדים ממש כמו ניד פור ספיד ו-GTA 4, שאני אחבר אליו ממיר של הוט איכשהו. אני מתכוון לקנות את המסך של דל 24״ שראיתי שממליצים פה הרבה. בעקרון אני רוצה מקלדת ועכבר חדשים (אלחוטיים), לא יודע אם להכניס לתקציב או לא.. תנו המלצה גם לזה. חנות מתל אביב, ראשון והסביבה שאני אוכל להגיע לשם. מקווה שלא שכחתי משהו. תודה!

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  15. Started by natysoz,

hello , im working with 3ds max + zbrush, and im looking to Replace my 4GB E6600 Tank Pc First i think of Dual Xeon With 16 Buckets (HT) + 48GB ram but as i start to look for 2X Xeon with 8 Threads...i found they very expensive for me they are like 1000$ each i need help to build a pc for RENDERING(prossesor) + VFX(ram) + LOT OF PARTICALS there is Any motherBoard that have 2 1366 Sockets that i can put 2 I7 920/960 on them ? and if there is....that Dual Sockets of i7 will support more then 24GB of RAM ? i need new pc Badly.....my old Pc is about to die if someone can help me with 1.motherBoard 2.Prossesors 3.HD 4.CG Card (not Quadro i still play Games) 5.Case

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימלי? 2600 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כולו . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , משחקים , עריכה ( ברמה חובבנית ) . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינץ' , רזולוציית FULL HD . * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? PES ,DIRT2, CRYSIS , COD ועוד . * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by David-Z,

היי לכולם, עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי המלצות או מידע על הלפטופ הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809705 מבחינת המפרט, יש בו את כל מה שאני צריך: מחשב טוב לאוניברסיטה (כלומר מסך קטן בין 11 ל-13 אינץ'), שיאפשר ריבוי חלונות ומשימות (אבל בעיקר אינטרנט ואופיס), ושהסוללה שלו תחזיק המון זמן. מישהו בתכל'ס התנסה עם המחשב הזה? מישהו יכול להמליץ לי לכאן או לכאן? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by askersector,

מטרות המחשב? שימוש מסיבי באינטרנט, וכן סרטים ופה ושם משחקים קלים (לכן מעדיף i3). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, מט * רזולוציית המסך? HD מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G, קשה לי להאמין שSSD ייכנס בתקציב אבל אם כן אז מה טוב. * כונן אופטי? עדיף, לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על האפשרות הזו http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..863.&list=1&sort=2&glist=1&uin=26481&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אלא שלא מצאתי ביקורות על המ…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Big_Guy7,

טוב חברים אני צריך מפרט לחבר טוב שלי... אז ככה: המחשב ישומש בעיקר למשחקים (פיפא, MU וכדו'...) לא מתוכנן OC המחשב צריך לכלול גם מסך LCD וחברה לא משנה כמה תנסו לשכנע, אין מצב להתפשרות על מעבד AMD!!!הוא נעול על אינטל!!! תודה =) עריכה: מצאתי משהו באייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=270&CatCode= מה אתם אומרים עליו?[br]פורסם בתאריך: 21.04.2007 בשעה 21:51:48 אף אחד לא יכול לעזור לי? זה דיי חשוב...

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  20. שלום לכולם. אחרי שהתעכבתי עם רכישת ה ispiron 1520 של Dell לצורכי עריכת וידאו ועריכת תמונות (Photo Shop) וכעת המחשב הנ"ל לא נמצא במלאי או זמין להספקה אני מחפש פתרון אחר. אני דיי בכיוון של Dell כי יש לי חברים מרוצים ונראה לי שהמפרטים שלהם שווים ביחס עלות-תועלת. חשבתי ללכת על ה Vostro 1520 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1500.htm שנראה דומה מאד ל ispiron 1520 . עשיתי חיפוש וראיתי המלצות ללכת על ה ispiron 1525 במקום. פחות חשוב לי יציאת HDMI יותר חשוב לי כרטיס מסך טוב, מעבד מהיר, תגובה מהירה והרצה של מספר תוכנות במקביל, יציאת וכניסת firewire ויציאה למסך חיצוני כלשהו. על ה Vostro 1520 חשבתי להוסיף הארד דיסק 7200 RPM. ולהתקין Windows XP PRO. מה דעתכם? האם הוא אמור…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.

• 10 תגובות
    • 931 צפיות
  22. * מטרות המחשב? עבודה משרדית בעיקר, לא עריכת סרטים ולא משחקים,אופיס אינטרנט וכאלה עד עכשיו היה לי lp dell e6400 t81 והיה סבבה ,אולי צריך קצת יותר טוב (הוא 2 גיגה אולי עדיף 4 לא יודע איזה מעבד יש לו אבל אולי עדיף קצת יותר) * גודל המסך? גודל, העיקר שיהיה בין 14 ל 15.6 * רזולוציית המסך? לא יודע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? , לא * משקל רצוי? עדיף קל,הנוכחי היה טיפה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) , 3 שעות זה מספיק (עדיף כמה שיותר כמובן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? עדיף, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אני רוצה לקנות נייד חזק לעבודות גרפיקה ותכנות. אם התכניות שהיו לי היו מתממשות הייתי כבר יושב עם איזה מקבוק פרו, אבל כרגע אני כנראה צריך להסתפק במקביל PC. אני לא ממש יודע איזה חברות ויבואנים נחשבים היום טובים יותר, אשמח לקצת תובנות. הדרישות - מסך 15.4, 3 גיגה זיכרון, מעבד חזק וחסכוני מהדורות החדשים (מה זה היום? סנטה-רוזה? פינרין? איבדתי מעקב) יחסית קל ודק (בערך במימדים של מקבוק פרו), linux friendly, אחריות של יותר משנה. תקציב - אני מודע לזה שמה שאני מחפש הוא בכיוון ה-10,000 ש"ח ואפילו יותר.

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  24. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך- 15-16 * לא חשוב מסך מבריק או מאט. * רזולוציית המסך- נורמלית ונוחה וסבירה. * אין דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט. * לא משנה משקל. * זמן סוללה סביר. רוב הזמן המחשב ביתי. * אין צורך ביציאות מיוחדות. * כדאי שיהיה Bluetooth. לא קריטי. * לא נדרשת אחריות בינלאומית. * רישיון למערכת הפעלה- עדיף, אבל אפשר גם בלי. * אין העדפה לחברה כלשהי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- HDD, טרה 1. * כונן אופטי- קורא דיסקים. * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית.

• 0 תגובות
    • 905 צפיות
  25. מסוף 2008 אני משתמש ב- GA-EP43-DS3L + E8400 + Geil 2x2GB + Geil Black Dragon 2x2GB. המארז והספק שלי Antec Sonata III + EarthWatts EA-500D כרטיס מסך MSI R4850-T2D512 כרטיס קול Creative Sound Blaster X-Fi Titanium (קניתי ב- 500 ש"ח בשביל DDL, כדי שיהיה לי סראונד במשחקים). זהו בגדול. אני מעוניין להתחדש בשילוש עד 1500 ש"ח, אשמח לשמוע המלצות.

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.