ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרות העיקריות הן אינטרנט, ומסמכים. אך לפעמים אריץ עליו ויז'ואל סטודיו ופוטושופ. מתכוון לחבר אותו למסך נייח עם HDMI וללסט מקלדת עכבר אלחוטיים (USB) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13'' מתלבט בין אלה: Toshiba Satellite Z30-A-1D2 במלאי https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2440 מחשב נייד Lenovo ThinkPad X250 20CM001XIV http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=15438 מחשב נייד Asus UX32LN-R4016H אסוס http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-ux32ln-r4016h-%D7%90%D7%A1%D7%9…
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חייב את העזרה שלכם! כבר מספר חודשים שאני מחפש מחשב נייד שיעמוד בתקציב שלי ויספק את הצרכים המאוד ספציפיים שלי (ללא מסך מבריק והתקציב שלי כבר עושים את כל התהליך קשה) מכיוון שלא נמצא מחשב בתקציב הראוי, אני מוכן לשחרר עוד מזומנים שאין לי, אבל חשוב לי מאוד לדעת שמה שאני קונה הוא בחירה טובה. לאחר חיפושים רבים מצאתי את ה- Dell Vostro 3460 I3-2370M שיכול להתאים לדרישות שלי אך מכיוון שהוא יחסית חדש לא הצלחתי למצוא סקירות שעונות על החששות שלי. ככה שאם יש כאן מישהו שהתנסה או מכיר את המחשב אני אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם על הסדרה. השאלות שלא הצלחתי לענות עליהן רעש שמאוורר המחשב יוצר- זה מה שאני הכי מפחד ממנו. לאחר קריאה של שתי סקירות הבנתי שהמהדורה של המחשב עם…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המחשב הבא: - -מקווה שזה מידע שמספיק .. אוקי אז ככה, המחשב נורא איטי בין אם זה בין הפעלת תוכנות שאני משתמש בהם בתור סטודנט לבין אם זה למשחקי מחשב. התקציב לא ענק, השאלה היא האם שווה לשדרג? ואם אפשרי בכלל.. ואם כן מה החלק שיגרום לשיפור משמעותי.. ובקיצור.. אתם מבינים כנראה יותר טוב ממני.. אז אשמח לשמוע
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש נייח. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא תיכנות שזה אומר שלפעמים אני מריץ אמולטורים כגון ANDROID STUDIO ובד"כ יפעל שרת על המחשב (לשימוש פיתוח מקומי לא שרת ציבורי). בד"כ פתוחים אצלי הרבה טאבים של דפדפן שאני מתכנת, ז"א בסביבות ה 20 טאבים בערך בנוסף לתוכנות לעיל. פיצ'רים שאני צריך מהמחשב: שיתמוך בכמה מסכים (HDMI) מינ' 2 אפשר יותר. שיהיה לו בלוטות'. חיבור לרמקולים ומיקרופון (לביצוע שיחות) מצלמת אינטרנט סבירה (לא צריך תבסט של הבסט מספיק משהו כמו הקידמית של טלפון ממוצע בימינו) שלא יהיה רועש אך לא צריך מחשב אילם. ניראות של המארז פחות קריטי לי, מצידי שיהיה שחור חלק בלי מנורות וכאלו. שתהיה תמיכה בתקנים העדכניי…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא גיימינג אבל בנוסף ישמש להצגת תכני HD ועבודה משרדית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים מיוחדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מצורף המפרט הנוכחי. אני מעוניין לשדרג: 1. כרטיס nVidia 1060 2. להוסיף זיכרון זהה אחד נוסף 3. מעבד i7 4. זכרון SSD 250gb השאלות: א. האם אפשרי? ב. האם נדרש משהו מיוחד בכדי להשתמש בשני מסכים? תודה מראש לעונים!
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה (לא לי) עבור מחשב נייד. המחשב ירכש באילת ולכן ההמלצה צריכה להיות עבור מחשב מרשת שיש לה נוכחות באילת (KSP, אייבורי) או חנות מקומית מאילת (לא מכיר). דגשים: גודל מסך רצוי הינו בין 14" ל- 15.6". ישנה סתירה כלשהי עם הדרישה לניידות, אולם יותר חשוב מסך גדול שיהיה נוח לעבור מולו חשוב מסך איכותי, רז' FHD לפחות, פאנל IPS כמות זיכרון רצויה הינה כ 8GB עד 16GB על המחשב להיות אלגנטי ועמיד, בעל איכות בניה גבוהה רצוי מעבד טוב, Core i5 M או Core i7 U כלשהו חשוב למדי מחשב שיגיע עם כונן SSD - יש לכך השלכות די גדולות על הביצועים אני אדגיש שהתקציב הוא ללא מע"מ (מחיר סופי באילת). תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
חבר שלי עומד לקנות מחשב שישמש בעיקר לפוטושופ. הוא לא ממש מתמצא, וכל מי שהוא מכיר (חוץ ממני) שכנעו אותו לקנות P4. לפי המחירים, זה נראה לי מיותר. יש לכם טיעונים שיכולים לגרום לו להבין שאין שום בעיה עם AMD? הוא לא מבין כמעט במחשבים. אז ככה, אלה הדרישות המשולבות (מה שהוא רוצה + מה שאני מנסה להסביר לו שהוא צריך): * לוח DDR עם תמיכה ב-Firewire ו-USB2.0. אין צורך באפשרויות אוברקלוק. * מעבד באיזור של ה-P4-2530 או +AMD 2400. אם AMD, אז מאוורר שקט וחזק (הוא רוצה 100% יציבות, אבל גם לישון בלילה) * 512MB זכרון * מארז עם מאווררים שקטים ויציאות USB קדמיות (אבל לא משהו במחיר מטורף, זה לא יעניין אותו) * כרטיס קול בסיסי אבל סביר (יכול להיות על הלוח) * כרטיס מסך שנותן איכות מע…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
תקציב 7500 בערך עם נטייה למטה אולי. הצורך: משחקים ואולי בעתיד OC... דברים שצריך: הכל חוץ מעכבר אם יש ממש בעיה בתקציב (יש לי גלילה :-\) אממ... הרכבתי מפרט שלדעתי יהיה טוב, אני צריך את דעתכם, אם יש משהו לשפר או להוסיף או להוריד... 1:(חרגתי טיפה...) AMD ATHLON 64 3500+ WINCHESTER BOX 939PIN 1830 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 730 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ 480 ¤ 2 WD 160/7200 SATA 8MB 585 ¤ 1 GIGABYTE 6600GT 128MB VIVO PCI-EXPRESS 1325 ¤ 1 ASUS DVDX16 / X48 BOX 180 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Supertalent Aluminium CA-601UFS SILVER Tower w/Transparent Window 580 ¤ 1 Thermaltake TT420 WATT APD 2-fan 330 ¤ 1 PROVIEW MZ-787 740 ¤ 1 מקלדת חלונות KB-833 30 ¤ 1 MICR…
-
- 38 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המחשב הקיים למטרות עריכת סאונד בתוכנות Cubase5 ו- Ableton. כרגע המפרט הוא: E8400 4GB RAM GIGABYTE DS43L (מקווה שלא טעיתי בדגם) 500GB X 2 ספק: Cooler Master 550W לפי מיטב הבנתי על מנת להחליף מעבד אצטרך גם לוח חדש, עקב כך גם זיכרונות חדשים כי אני מניח שהם לא ירוצו על הלוחות החדשים (?) בנוסף אני מעוניין ב-SSD למערכת ההפעלה. אשמח לקבל המלצה למה לשדרג. התקציב אני מניח עד 2,500 ש"ח.. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
בהנחה שמבחינת מחיר סופי (כולל קניית מערכת הפעלה) אין הבדל במחיר. יש עדיפות למערכת הפעלה מותקנת כבר על המחשב או בלי מערכת הפעלה? מה ההבדלים? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
ASRock Z68 Pro3-M Z68 Chipset + Intel i5 2500K +ThermalRight Ultra-120 Extreme +120mm - 1649 128GB Crucial m4 2.5-inch SATA 6GB/s - 1067 Kingston KVR1333D3N9/4G X2 - 236 Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ X2 - 508 צורבים LG - צורב DVD פנימי 22X LG GH22NS30 - 128 Gigabyte GeForce GTX 570 1280MB GDDR5 320Bit Overclocked - 1,479 מארז מחשב NZXT Phantom - 625 Seasonic 620W S12II Bronze - 400 סה"כ: 6092 יש אילו המלצות לשינוי רכיבים לשיפור היחס בין המחיר\תועלת? לא מתוכנן OC כבד(אולי ברמת התוכנה) בתודה, נתן. נ.ב: כל תגובה שתיכתב פה אני אתייחס אליה ברצינות אז אנא לשקול מילים, זה הכסף שלי. בנוסף נא לציין אם אמור לצאת חלק כלשהו ב 30 הימים הקרובים שיכול …
-
- 29 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו מכיר מקום בצפון שאפשר לעשות את חריטת העברית על אסוס 1201N? (עפולה\נצרת\טבריה\חיפה) ראיתי פה בפורומים שאמרו שחריטה מבטלת את האחריות או משהו בסגנון, האם מישהו יודע לגבי רונלייט והאם הם עושים בעיות על מחשבי אסוס שעברו חריטה?
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב מבוסס INTEL עד 3,500 ש"ח. המחשב מיועד למשחקים טובים, תוכנות כבדות, סרטים, אינטרנט ושאר הדברים.... שיכלול בתוכו: הארדיסק גדול (260-320GB), זכרון גדול, כרטיס מסך איכותי, צורב DVD, מקלדת ועכבר. לא כולל מסך. ואם מישהו יכול להסביר לי מזה OC? איך עושים את זה? ולמה זה טוב? ובנוסף, פעם אני זוכר שחברת KINGSTONE שלטה בתחום הזכרונות, היום ראיתי הרבה חברות חדשות. מה מומלץ? איזה מהירות זכרונות? ואיזה כרטיס מסך רץ טוב היום? מה מומלץ? GFORCE\RADEN? אשמח לכמה מפרטים של INTEL ומה הכי כדאי ומשתלם. ואם יש המלצה לחנות בדרום אני אשמח. תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקבל המלצה לקניית אל פסק. יש לי מחשב נייח בהרכבה עצמית לפי הנתונים הבאים: intel core i3 6100 3.7 GH Asus B150M-C, DDR4 אני מעוניין שהאל-פסק שאקנה יתאים לנתוני המחשב שלי, ושלא ישמיע רעשים של מאוורר. אני מתלבט בין שלושה דגמים של חברת ADVICE: 1. Advice AIN650-3 UPS USB + Program https://ksp.co.il/?uin=53723&select=.1116..226.&txt_search 2. Advice AIN850-3 UPS USB + Program https://ksp.co.il/?uin=53721 3. Advice PRV650 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=748796 מה ההבדל בין שלושת הדגמים מבחינת הקיבולת: המספר 650 לעומת 850…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אוקיי, דיברתי עם המפקדים ואמרו לי שאם אביא מחשב יאשרו לי אותו. אז אחרי התלבטות ארוכה בין מחשב בנייד למחשב שולחני, החלטתי להביא מחשב שולחני. למה? מחשב שולחני הרבה יותר חזק ואינו דורש חלקים מקוריים. בנוסף, הוא פתוח לשדרוג וגם הרבה יותר קשה לגנוב אותו. אז אני צריך 4 מפרטים. כן, קראתם נכון, אני צריך 4 מפרטים. המפרט הראשון למחשב מבוסס AMD עם מסך LCD, השני עם מסך CRT. ושני מפרטים למחשב מבוסס אינטל, הראשון עם מסך LCD, השני עם מסך CRT. אני מבקש מסך LCD איכותי או מסך CRT איכותי. אל תתנו לי זבל. תקציב: 5,500 ש"ח כולל מסך וציוד הקפי. (מקלדת, עכבר, רמקולים) עריכה: ובשום פנים ואופן אל תתנו לי מפרט מפנדה או KSP או מכל חנות סוג ג' עם מחירים נמוכים באופן חשוד. אני רוצה מפרט מנועה או זי…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש בעיה/ דברים לא מתאמים אלטנטיבות טובות יותר... מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=107330]Intel Core i5 13600K / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1360 …
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב נקנה ב-2011 והאחריות שלו הסתיימה, זה המפרט שלו: INTEL E2180 קירור סטוק של אינטל 775 1X2GB RAM DDR2 הלוח שלו מת כרטיס מסך מת (8400GS) ספק כוח EZCOOL 350W מארז של אייבורי (המארז הישן הזה שכתוב עליו IVORY) בכמה אפשר למכור? ואני חושב שאמכור רכיב רכיב כי המחשב עצמו לא תקין.
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
השאלה שלי בעמוד 2 בהודעה האחרונה, תודה. שלום, אני עומד לרכוש מחשב חדש בתקציב של 4,000 ש"ח . אני אקנה את המחשב מחנות באיזור השרון- אני גר בכפר סבא. ברצוני להתייעץ איתכם לגבי המפרט שלו-ההעדפות שלי לגביו הן: -"עמיד" לכמה שנים (בערך כ5,-שניתן יהיה לשדרגו והוא לא יגיב בזחילה) אני מעדיף athlon 64 אבל פתוח גם לאינטל אם הם עדיפים -שקט -העדפה לsff -צפייה בסרטים -יציאת טלויזיה בכרטיס מסך. -האזנה למוזיקה קיבלתי הצעת מחיר מחנות בעירי שמפעילה את האתר com4u.co.il : מחיר ליח` כמות מוצר קטגוריה מק"ט 1,052.13 1,052.13 1 מעבד AMD Athlon 64 3000 BOX מעבדים AMD 133336661 589.92 589.92 1 לוח אם מדגם EP-8KDA3J מבית EPOX לוחות אם עבור AMD EP-8KDA3J 498.70 498.70 1 זכרון מבית TWINMOS בג…
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K עם חריגה לאזור ה6K, עדיף כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תלמיד תיכון - גלישה באינטרנט, יוטיוב, משחקים (פורטנייט, GTA, מיינקראפט, פיפא) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4K (**בתקציב נפרד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיפות למחשב שקט אם אפשרי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי כיום מחשב ישן שמבוסס על מעבד בן כ-7 שנים.. בעקרון אני מצפה לדור החדש של רייזן עם רכישת המחשב החדש, רק התלבטות קטנה לגבי הזיכרונות וכרטיסי מסך חדשים.. אני יודע שהשנה לא יהיה DDR5 בזכרונות, וכנראה הכרטיסים החדשים ייצאו רק לקראת סוף השנה של AMD.. האם DDR5 זה קריטי? וכרטיסי המסך החדשים זה גם יהיה קריטי? כי בעקרון אני יודע שאנווידיה הוציאו את הדור האחרון שלה שהוא ה-RTX, ורק נותר לחכות לתשובתה של AMD. אני רוצה לקנות מחשב חדש שבו אקבל שיפור רציני בכל פרט, לכן חשבתי על העניינים הללו.
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימלי? 4200 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: 1) פיתוח ב-Visual Studion 2010/2008. 2) MySQL, MSSQL - עם Database-ים שיעבדו 24/7 בקצבים מהירים. 3) סרטי HD. 4) משחקים. - FPS, COD BlackOPS 5) הורדות מהאינטרנט. סה"כ המחשב יעבוד 24/7 ואני ארצה גם לשחק בו. לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד ? כמה שיותר גבוה * מסך קיים ברזולוציה של 1600X1200 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורף בכונן דיסקטים. 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=ה…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אודה להמלצה למפרט מחשב לפי מה שעניתי בשאלון למטה: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - ~4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית, תכני HD, תוכנות CAD, משחקים מעט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - CDROM 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן, מערכ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בעיקרון המפרט המתוכנן הוא R9800pro ATI XP2500+ /w Volcano12 @ XP3200 סטיק אחד Mushkin 512MB 222 DDR400 special Abit NF7-SL Antec 1080AMG+Antec 430ps אני מבקש לא לרשום לי דברים כמו "כדאי להשיג עוד 1000 שקל ולהשיג אינטל 3200 ED " וכאלה שטויות כי בתכלס זה המפרט ואני רק רוצה לשמוע דעות. בקשר לזכרון, בינתיים אני נשאר עם חצי ג'יגה וכשייצאו הזכרונות החדשים יש מצב גדול לעוד חצי ג'יגה מאותו הסוג.
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-