ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לקנות 2 מחשבים לבנות 9,11 ( כל אחת ) - דרישות בסיסיות בשלב זה ( עבודות , שיעורים , מצגות , עריכת סרטים במובי מייקר , וגלישה כולל מעט משחקים בשלב זה ... ייתכן ובקרוב ירצו ). צריך המלצות בבקשה ( נוטה ל intel במקום AMD ) ....סכום מקסימלי לכל מחשב בסביבות 2000 שקל .
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
יש למישהו מושג מתי יצא מעבד החדש של אינטל I10? והאם הוא אמור להיות משמעותית יותר טוב מאשר I9?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לחכות עם רכישת מחשב נייד להגעת מחשבים חדשים לארץ עם מעבדי אינטל החדשים. ספצפיפית כיוונתי לדל אינספירון 7,000. אבל עכשיו אני רואה שהמחשבים לא מגיעים לארץ. מישהו יודע משהו לגבי זה? האם יש צפי מתי יגיעו מחשבים? האם זה בגלל הקורונה? או שיש תאריך שבדכ מגיעים הדגמים החדשים? האם יצא כבר בחול? אשמח לכל מידע כדי להבין האם לחכות או לנסות למצוא מחשב חלופי. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
משהו יכול להסביר לי איך זה ייתכן? אני מודע לעובדה שעשיתי טעות בבחירת המחשב הזה עם הI7 והייתי צריך לקחת עם I5 שפחות מתחמם אבל בכל זאת כאילו למה זה קורה??וזה שאני סתם במנוחה , מקסימום רואה סרט... אם זו בעיה של קירור מה אתם ממליצים?? תודה, רן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אמנם לא הכי קשור לפורום, אבל בכל זאת אני מנסה לתקן טעות טיפשית שעשיתי. הבאתי מארה"ב מעבד מעבד חדש עבור לוח שנמצא ברשותי ללא שימוש. לא השקעתי בבדיקה מוקדמת וכמובן שיצא שהסוקט לא מתאים. לכן אני מעוניין למכור את המעבד במחיר שנקנה. מי שמעוניין במעבד I5-4570S חדש לחלוטין בקופסא סגורה יכול להיכנס. דותן
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, מסמכי וורד ושמיעת מוזיקה. לא משחקים ולא אנימציות... האם זה יהיה קריטי מבחינתי לרכוש לפטופ עם מעבד של אינטל, או שאני אוכל להתפשר על AMD? וכמו כן - באיזו מהירות מעבד אוכל להסתפק? (בהינתן בשימוש שלי בלפטופ) תודה למי שיסייע!!
-
- 4 תגובות
- 588 צפיות
-
-
השאלה היא זו ...... איזה מעבד גרפי לניידי intel יותר טוב ?????? האם המעבד intel GMA 4500M שמובנה בלוח האם או Intel HD Graphics שבא במעבדי CORE I3/5 ובמה מתבטא היתרון של אותו GPU ? ועוד ...... האם קיים מעבד גרפי משולב על לוח האם של Intel יותר חזק מ GMA 4500M השמח על כול אינפורמציה בנושא.
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין מס' מחשבים אפשריים. השימוש העיקרי הוא אופיס, אינטרנט ואוטוקאד. הכיוון הוא למעבד i5. לגבי מעבד גרפי- עוד לא הוחלט. הזיכרון יהיה 8GB. רק סדרות עיסקיות יתקבלו, בעיקר בגלל איכות, גימור, ומסך מט. עוד דרישה- מקלדת מלאה עם מקשים נומריים. למיטב ידיעתי, יש רק את דל לטיטיוד E6530 או דל פרקיסיון 15.6. בלנובו T530 אין מקלדת מלאה, לצערי. עד היום היה לי בנייד את המעבד גרפי nvidia gt 330m. פה ושם שיחקתי במשחקים. אבל לצורך העניין- המשחקים ממש לא מהווים שיקול בבחירת המעבד הגרפי. בלטיטיוד יש את NVS 5200M. בפרקיסיון יש את quadro. אני יודע שהקוואדרו בנוי לתוכנות כדוגמת אוטוקאד. הבאסה? הפרקיסיון יקר להפליא. השימוש נכון להיום באוטוקאד אינו מאסיבי ולכן לדעתי אין הצדקה להוציא…
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
בכל ה - ULTRABOOKS החדשים הכוללים מעבד דור רביעי של אינטל מדובר על מעבד xxxxU חלש יותר עם מהירות שעון נמוכה יותר על מנת לחסוך בחשמל. בניגוד מוחלט סדרת ה macbook pro החדשה כוללת מעבד דור רביעי לא חלש ועדין שומרת על יחס סוללה ומשקל נמוך (1.5 קילו למסך 13.3) רציתי לדעת: 1. האם יש הבדל משמעותי בין סוגי המעבדים? 2. האם שום יצרנית לא מתכוונת להוציא מחשב דומה?
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
טוב, המעבד שלי הלך טוטאל לוס (אומת על ידי 2 טכנאים)-כסף למחשב חדש אין כרגע אני מעוניין להקצות 1,200 ש"ח לשדרוג חלקי אני מעוניין לרכוש מעבד לוח אם וכרטיס מסך (אם זה משנה החלקים הנוכחיים intel e8500, לוח אם dg33 וכרטיס 9800+ אני מניח שבתקציב ייכנס מעבד i3 ומעדיף כרטיס של נוידיה צרכים-סרטי 1080,בלוריי וסטרימינג hd בלבד- מדגיש לא גיימינג ספק נוכחי seasonic 400w 4 gb ram אני יודע שהתקציב קצת דחוק-אולי אמתח טיפה אם תוכלו להרכיב לי מפרט ל-3 הרכיבים הנ"ל מksp אודה לכם
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לצערי אני כותב מהמחשב השני שלי... ברוב טיפשטותי החלטתי להסיר את מכסה האלומיניום מה-1.6A שלי ...לצערי פגעתי בו איכשהו עם הכסין... :'( עכשיו אני רוצה מעבד וזכרונות חדשים.. ב-2000..2500 גג. כרגע יש לי 256MB PC2700 ישן.. שכנראה עדיףיהיה להעיף... אז תמליצו לי בבקשה על מעבד שיעבוד על אביט IS7-E בסוקט 487... וזיכרון DDR (עדיף שלא יהיה על חשבון המעבד) עם יכולות אוברקלוק סבירות (ואם אפשר אז עם סינקים) תודה מראש לכל העוזרים..
-
- 6 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצות לרכיבים מחו"ל שמשתלם לי לבקש שיביאו לי לארץ כדי לבנות סביבם מחשב למשחקים ( ללא אוברקלוק בעתיד הקרוב) לדעתי הכי כדאי ואמין זה מעבד וזיכרונות אבל אם אני טועה אז בבקשה....תציעו ..... הערה : אין אפשרות שיביאו לי רכיבים גדולים כמו מארזים וכו'.... תודה
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
מישהו יכול להביא לי מפרט של מעבד ולוח אם ב1500 שקל?.....לא חשוב AMD או אינטל העיקר 64ביט
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
מכיוון שאני סובל ממזל נאחס היתה לי קפיצת מתח בבית בדיוק כשהתעדכן לי הביוס ואיכשהו שני! הביוסים של לוח האם שלי ה-x99-sli-plus נהרסו והbootloader לא עובד גם כשאני עובר בינהם ולא עולה לזכרון (בדקתי את שאר הרכיבים זה בוודאות הביוס). מתברר שבגלל שבישראל כמו בישראל החנויות מנוהלות על ידי נוכלים אין הבדל בין המחיר של לוחות האם מהמשפחה של הX99 בין מתי שקניתי אותם לבין היום מה שאומר שאני צריך לקנות את הזוג של המעבד ולוח האם מחדש כי זה יעלה לי את אותו המחיר בערך כמו לקנות לוח אם חדש מהמשפחה הישנה וזה כבר לא משתלם. לקנות מחו"ל ייקח לי יותר מידי זמן כרגע. אז בקיצור המעבד שלי היה ה5820K עם קצת אוברקלוק ואני צריך להחליף אותו ואת לוח האם שלי (יש לי DDR4 ). אז מה…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?1300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עבודה משרדית וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום, שמי הוא משה. פתחתי דיון כי אני צריך מעבד ולוח אם לגיימינג, עד 2000 ש"ח, אם אפשר לחסוך נהדר. המפרט שלי: מעבד - Phenom II X4 970 Black Edition 3.5Ghz(המהרתי ל4.0). לוח אם - GIGABYTE GA-770TA-UD3ז כרונות - G.SKILL F3-10600CL9S-4GBNT X2 כרטיס מסך - Gigabyte GTX660 WINDFORCE OC 2GB ספק כוח - Antec EARTHWATTS 500W שני כוננים קשיחים, סה"כ 820 גיגה. מארז - ANTEC 300. קירור - 3 מאווררים של המארז וAractic Freezer Xtreme rev.2 תודה על כל עזרה אפשרית.
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
הי אני צריך לקנות מעבד ולוח אם חדש בגלל שהלוח אם שלי מתחמם ונדפק לו הביוס אמרו לי שכבר עדיף לקנות לוח אם של אינטל ומעבד אינטל כי ה AMD הזה עושה הרבה צרות מה שיש לי עכשיו amd phenom 2 x4 955 3.2ghz Gigabyte MA78LMT-S2 Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz corsair cx500 GTX460 Thermaltake wingrs101 כנראה התקציב של המעבד יהיה 1000 שקל ולוח אם 350 שקל אולי אפילו פחות חשבתי על זה http://ksp.co.il/?uin=15488 ולוח אם http://ksp.co.il/?uin=12423 הלוח אם הזה מתאים למארז? ספק כוח וכל השאר נכון? והמעבד שהבאתי הוא טוב יותר ממה שיש לי עכשיו? זה טוב לגיימינג? תודה רבה לעוזרים אשמח לכמה שיותר, ואני קונה הכל מ KSP, אני זוכר פעם היה להם מעבדים כמו I5 760 שעלו ממש קצת היום אין
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
היי, הזמנתי חלקי מחשב. מעבד i5 10400 הגיע בקופסא פתוחה של מעבד i3 6100 שסימנו עליו X כאילו זה לא באמת i3 (מצורפות תמונות). אחרי החג אפנה לחנות אבל בינתיים זה מונע ממני להרכיב את המחשב. ברמה הפרקטית, האם וכיצד ניתן לוודא שהמעבד עצמו חדש ולא משומש? יש סיבה הגיונית שמעבד יגיע בצורה כזו? תודה
-
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני די חדש פה לקראת החופש הגדול אני הולך להחליף מעבד (+ זיכרון + לוח אם) הלכתי לחנות היום לברר מחירים והציעו לי את זה: מעבד: P4 2.4 GHZ זכרון: 512 DDR לוח אם: Mother Board FSB 533 Mhz - ASUS כרטיס קול: Ac97 Audio Codec יציאות: 2X RS232 PORT + 1 X ECP PORT 4X USB PORTS + 2 X PS2 PORT מארז: ATX CASE FOR P4, PS 300W + USB FRONT כל זה בערך 2780 ש"ח כולל התקנה עכשיו תראו, אין לי כמעט מושג בחומרה חוץ מקצת ידע כללי. אני חייב דעות על לוח אם וכרטיס קול והיציאות ובקיצור הכל. אני מבקש שאם יש משהו לא טוב ואתם חושבים שיש להחליף אותו, אז שלא יחרוג מבערך 3000 ש"ח. וגם אל תפציצו אותי במושגים מסובכים של חומרה כי אני לא מבין את זה, וזה סתם עושה לי את החיים קשים תודה!
-
- 44 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש (אמנם נייד, אבל השאלה היא כללית) שישמש בעיקר לתכנות. התקציב וההיצע בשוק הביא אותי להתלבטות: האם ללכת על מעבד חלש יותר - i7-3517u ולצייד את המערכת בכונן SSD. או ללכת על מעבד חזק יותר - i7-3537u וללכת על כונן מהסוג ישן. מבחינתי נפח הכונן הוא לא פונקציה כי יש לי כונן חיצוני. מבחינת הפרשי ביצועים - תכנות ושימוש שוטף לסרטים תוכנות ואינטרנט. איזה אופציה אמורה לתת לי ביצועים טובים יותר?
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-
-
מעבד T7100 כרטיס מסך X3100 מעבד T3200 כרטיס מסך 8200G לצרכים רגילים וגם קצת עריכה בסוני ווגאס ופוטושופ. בנוסף גם לשני יש רזולוציה הרבה יותר נוחה
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
קניתי מ KSP את הרכיבים הנל לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total AN8 SLI S-939, nForce4,GBL,SATA II 850 1 850 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 275 2 550 כרטיסי מסך? eVGA Price Units Total 6800GS 256MB DVI, PCI-E 1490 1 1490 רציתי לקנות מ ZIGZAG את המעבד AMD Opteron Dual Core Server Model (165) - 2MB Cache - Retail 2,096.08 ש"ח אך הוא אינו במלאי וכנראה לא יהיה בזמן הקרוב (אפילו המוכר אין לו מושג מתי יהיה) ואני מתלבט האם לקנות DUAL CURE 3.8 או להמתין??? אם מישהו יודע איפה אני יכול לקנות את אותו דגם במקום אחר, אשמח לקבל תגובה בנוסף רציתי לקנות דיסק קשיח של SEAGEATE אבל אין להם במלאי הציעו לי במקום לקחת ד…
-
- 6 תגובות
- 631 צפיות
-
-
עוד שבוע אני קונה מחשב חדש, לאחר שהמחשב שלי הלך לעולמו. אני בדילמה בין השילוב של מעבד XP1700/1800 וכרטיס מסך Power Color ATI Radeon 9800SE 128MB או מעבד XP2500 וכרטיס מסך GIGACUBE RADEON 9600Pro - 256MB TVOUT על הלוח וזיכרונות אני סגור : 512MB Samsung DDR PC3200 - Samsung Original ABIT NF7 ver 2.0 מה יותר משתלם מבחינת ביצועים?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם התחדשתי לי עם מעבד Q9450 מפוקס פיסי ( מבצע שהיה השבוע ב1050 שקלים במזומן ) עכשיו צריך : * לוח אם ( P45 ? ) * זכרונות ( 4 גיגה 800 ? ) * כרטיס מסך ( 9600GT או 3870 ? ) * מארז + ספק טובים * דיסק קשיח ( 320-500 גיגה בערך ) * צורב ( לא חובה תלוי בתקציב ) --- מטרות : המחשב יהווה תחנה ראשית בשבילי ויחובר לרשת עם סרבר 2003 שפועל כרגע ועוד שתי תחנות בקרוב , הכל למטרת למידה כל זה רץ כרגע דרך SBOX ויעבור דרך סיסקו בעתיד הקרוב . אני לא משחק למעשה על המחשב בכלל , אבל , מריץ וירטואלזציות , קידודי וידאו , גולש כבד ועובד בVPN ואם יוצא לי גם על קוד . המחשב מחובר למערכת קולנוע בחדר ובנוסף למערכת קולנוע נוספת בסלון ( בשני המקרים קול עובר קואקס דיגיטלי , המרחק לסלון כ10…
-
- 7 תגובות
- 886 צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי מעבד מחשב ישן עם מעבדה Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz וכרטיס גרפי חדש : ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 Advanced Edition VR Ready DP HDMI DVI Gaming Graphics Card (ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING) האם השילוב יכול לעבוד?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-