ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני הייתי שמח לשמוע מכם המלצות למחשב, טווח המחיר שאני מדבר עליו הוא בין 5000-6500 (אני עשוי לקבל הנחה ולכן אני לוקח גם הצעה יותר יקרה), לגבי מעבד חשבתי על CORE 2 DUO אבל לגבי המעבד הספציפי אני עדיין מתלבט, בנוסף המליצו לי ללכת על לוח אם של אינטל מהסיבה שזה ימנע לי התנגשויות בעתיד, שוב המלצות יתקבלו בברכה לגבי זכרונות, הייתי שמח אם הייתי יכול לשים שני פסים של 1024 (חברת קינגסטון או Seagate), אבל בעכבות הגבלת המחיר אני אלך על שני פסים של 512, הייתי שמח לשמוע המלצות לגבי המהירות של הזכרונים שאתם ממליצים, המחשב מיועד בעיקר לגלישה ולמשחקים ולכן רצוי כרטיס מסך טוב שיריץ את כל המשחקים החדשים בצורה חלקה וטובה, אני מודע שכרטיס ממש איכותי לא ניתן להשיג בפחות מ1500 שקל אב…
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום ונרשמתי כי אני צריך עזרה לגבי כמה שאלות כלליות וגם כמה שאלות ספציפיות לגבי מפרטים, חומרה והרכבת מחשבים. - קודם כל, מה ההבדל העיקרי בין סוגי ה-RAM המוצעים בשוק (DDR3, DDR4, DDR5) והאם הם קריטיים לשימוש לצורכי גיימניג ועיצוב גרפי בתלת מימד? *בנוסף, מה הסיפור עם GDDR5 ולמה הוא שונה מהאחרים? - שאלה שנייה: מבחינת הרכב המפרט של מחשב - מה הצרכים של עיצוב גרפי בתלת מימד והצרכים של מחשבי גיימינג ובמה הם שונים אחד מהשני? - שאלה שלישית: לפי מה מומלץ לי לבחור לוח אם מלבד מספר וסוג פורטים, תאימות למעבד ותמיכה בסוגי RAM? יש עוד ללוחות אם מעבר למה שציינתי שצריך לקחת בחשבון? בנתיים אלה השאלות שלי, אני מאמין שיעלו לי עוד שאלות ברגע שאני יקבל גם תשובות ממכם.. תודה …
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן קניתי LENOVO חדש ויש לי כמה שאלות: 1. עדיף להשאיר אותו במצב המתנה או לכבות אותו כשאני לא משתמש בו יותר משעה שעתיים? 2. כשאני בבית (או ליד חשמל) עדיף לעבוד עם החשמל מחובר, או שצריך לפרוק את הסוללה עד הסוף ואז לחבר לחשמל? 3.על המחשב יש את קבצי ההתקנה של המחשב (עם כל התוכנות הנלוות), במידה ואני רוצה לפרמט אותו, מה בדיוק אני צריך לגבות? זהו בנתיים. תודה, אביעד
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
לוח אם - Intel Iselton 946 מעבד - Core 2 Duo E4400 ליבה כפולה זיכרון - 1024MB ddr2 667mhz דיסק קשיח - Samsung Sata-2 250GB 8MB צורב - Samsung DVD-RW x18 כרטיס מסך - Geforce 7300GS 512MB סה"כ - 2590¤ מס שאלות.. 1. איך המפרט ביחס למחיר? 2. אילו צרכים המפרט הנ"ל ישרת מצויין ואילו פחות? 3. אמור להקנות מהחנות www.Atlantic.co.il , התנסתם/שמעתם עלייה? במידה וכן ספרו לי. 4. ניתן להביא מחשב טוב יותר, באותו מחיר מחנות אחרת אמינה? 5. איך משחקים כמו sims 2, roller coaster 3, counter strike 1.6 יעבדו על המחשב הזה? תודה מראש, אבירן.
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
-
-
החלטתי לבנות מחשב חדש ולחסוך לא קצת כסף .לפני כן לא יצא לי להזמין יותר מזוג זכרונות וכוננן ssd בגלל הספקות לגבי האחריות,שאף פעם לא יצא לי לנצל במהלך חיי אז החלטתי להרים את הכפפה ולהזמין הכל ביותר זול . יש לי מספר שאלות : 1. אין שום בעיה של הזמנת לוח אם,רדיאטור,מארז מבחינת הספק החשמל נכון?(ac/dc חוץ מספק כח אין בעיה לקנות הדברים האלה?) 2.למישהו יצא להזמין מ-new egg? או לא כדי לקחת סיכון ולהזמין מאמזון?
-
- 0 תגובות
- 862 צפיות
-
-
היי, אני כמעט סגור על המחשב הנ"ל, אך יש לי כמה שאלות: - עד כמה הוא מתחמם בעבודה משרדית ועד כמה כאשר משחקים ? - זמני סוללה ??? - האם ה-HD 5400 יהיה מינוס רציני בשביל אינטרנט/אוניברסיטה/תכנות, או שההשפעה תהיה זניחה ? (אני לא הולך לעבוד עם קבצים גדולים בסגנון עריכת וידאו או גרפיקה מעבר לתחביב). הבנתי שלמשחקים אין בעיה מיוחדת ... ראיתי אותו והוא נראה הרבה יותר מסיבי חיצונית מה- pavilion 3050EJ (לטובה) זהו .. מקווה לקבל תשובות ולהתחדש במחשב חדש אחרי 7 שנים
-
- 2 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום. הדל שלי שבק חיים והגיע הזמן להתחדש - אשמח לקצת עזרה במספר נושאים, אבל רק לשם הבהרה של מה שאני מחפש - אני סטודנט, לא גיימר ולא גרפיקאי, למרות שיכול לצאת לי פעם בכמה חודשים לשחק פה ושם או לפתוח פוטושופ פעם בכמה שבועות. אני בעיקר גולש, כותב, רואה סרטים, מוריד וכו', אבל כן חשוב לי שיהיה מחשב יציב, אמין, חזק, מהיר, שלא יתקע בכל פעם שאני פותח עוד חלון בדפדפן או עוד תוכנה קטנה ברקע. בנוסף, אני כן חושב שכדאי לי לקנות משהו שהוא קצת מעבר לצרכים הבסיסיים שלי, מכיוון שאני מתכנן שזה יהיה המחשב שלי ל3-4 שנים הקרובות, ובשנות מחשב זה הרבה. אז לשאלותיי: 1. SSD - אני מבין שמדובר ב-HD נוסף (שהוא לא ממש HD "פיזית"), שפשוט מותקנת עליו רק מערכת ההפעלה, וכך המערכת עולה מהר, וה-HD השני …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אנשים, אני מתכוון לקנות את המחשב הבא: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX ASUS A8N-SLI PREMIUM 939 eVGA 7800GTX 256MB 256BIT PCI-E CREATIVE AUDIGY 2 ZS CORSAIR DUAL 1024MB 675MHZ DDRII TWINX PRO TWIN2X1024-5400C4 Westren Digital 160GB 7200 8MB Buffer Sata II WD1600JS Samsung 730B SyncMaster LCD TFT Sony DVD±R DWQ30A x16 Dual Layer Thermaltake Soprano VB1000SNS Silver Enermax Noiestaker EG495AX-VE , 485Watt , Smart Fan, PFC Logitech® Media Keyboard Logitech® MX510 Performance Optical Mouse BLUE Altec Lansing ATP3 ויש לי מספר שאלות: 1. האם הספק מתאים או שצריך משהו יותר חזק (אני מתכוון אם אני אחליט להוסיף בעתיד עוד כרטיס מסך)? 2. האם צריך קירור נוסף? ו…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתלבט בין כונן קשיח במהירות של 5400 RPM לבין 7200, האם אני ארגיש בהבדל? המחשב נועד לצורך גלישה בלבד. מה הסידרה הכי חדשה היום של מעבדים לניידים? הוא מה יותר טוב לקחת זיכרון במהירות של 1066 או 1333? האם גם פה אני עלול לחוש בהבדל?
-
- 31 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אוקי שלום לכולם אני ממש רגע לפני קניית מסך חיצוני 21.5 אינ'ץ למחשב נייד של חברת lenovo דגם g580 אז ככה אני רוצה לשאול אם אצלי במחשב נייד הנוכחי הרוזוליציה הכי גבוהה היא 1366X768 ובמסך שאני קונה הרוזיליצה היא 1920x1080 אז השאלה היא האם אני עלול יהיה להתקל בבעייה כלשהיא כשאני אקנה מסך חיצוני 21.5 אינ'ץ ואחבר למחשב הנייד הנוכחי בחיבור vga כמו תמונה לא על כל האורך המסך או תמונה קטנה או שלא תהיה תמיכה ? או שאין קשר בין הרוזוליציה של המסך שמובנה במחשב נייד לבין מסך החיצוני פשוט חשוב לי לדעת שאני לא הראה את עצמי זרוק עם מסך ואז הכסף ילך לפח כמו שאומרים תודה רבה יש לציין שאני מתכנן לחבר באמצעות כבל vga מהמסך אל היציאה vga שבמחשב נייד תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה את המחשב עוד שבוע ורציתי לברר מספר דברים http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..432.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15909&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= הסתכלתי במפרט באתר ורשום שהמקלדת לא מוארת והכונן אינו Bluray אך בכל הסרטונים שהסתכלתי ביוטיוב אני ארואה שהמקלדת כן מוארת והכונן בלוריי אפשר בכלל לשנות כונן דיסקים למחשב נייד? ובקשר למקלדת איפה זה נכון? המחשב בא עם HDD רגיל, אפשר להוסיף בנוסף לקיים SSD או שחייב להוציא את הרגיל ולהכניס את ה SSD אני באמת ירגיש בהבדל אם אני אקנה SSD?ועוד דבר יש לי עכשיו HDD פנימי SATA III, 3.5" ואני רוצה להפוך אותו לחיצוני כלומר לקנות מתאם ל USB3.0 ראיתי אחד usb3.0 to sata III והוא עולה 40$ וראיתי u…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, התחדשתי בנייד הזה אתמול זאת הפעם הראשונה שיש לי נייד אז יש כמה דברים שלא כל כך מובנים לי ואשמח לעזרה בהם. ייתכן שאוסיף שאלות עם הזמן... וחלק מהשאלות הם בעצם על ווינדוס 8 כי זאת גם פעם ראשונה שלי עם ווינדוס 8. 1. איך מחליפים מכרטיס המסך המובנה של Intel לכרטיס מסך של Nvidia? אני מופתע כי חיפשתי גם כאן וגם בגוגל ולא מצאתי תשובה לזה... בעיקרון הגעתי ללוח הבקרה של Nvidia (תמונה מצורפת) אבל אני לא סגור על זה שזה אומר שאכן החלפתי את כרטיס מסך, אשמח אם תאשרו שזה אכן נכון. אם כן, זה אומר שגם סרטים לדוגמא ירוצו על כרטיס זה? 2. קיבלתי דיסק עם דרייברים - כשאני מכניס אותו ומפעיל את ההתקנה אני מקבל את ההודעה "The drivers in this disk are not compatible with your hardwar". א…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר מעוניין לקנות את המחשב EZ-DECK QUAD אך עם מעט שינויים, כ. מסך GIGABYTE 8800GT הארדיסק WD 500GB SATA II האם כדאי? והאם אפשרי להכניס פנימה את המאוורר BIG TYPHOON VX? מה ההבדלים בין לוחות האם הבאים: GIGABYTE P35-DS3L ו-GIGABYTE GA-P35C-S3 ומה מביניהם מומלץ? תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
הי, יש לי מספר שאלות לדעת אם הוא מתאים למה שאני צריך . הדגם: NUC :Intel NUC6i7KYK (Skull Canyon) פירוט הגדרות המכשיר למי שצריך : http://www.anandtech.com/show/10152/intels-skull-canyon-nuc-is-official פירוט כרטיס מסך : http://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Pro-Graphics-580.160664.0.html (שימו לב יש שני גירסאות P580 והרגיל 580 , מעניין למה לא שמו את הכי חזק P580 ב-NUC , או פשוט אין הבדל ביניהם ?!) אני רוצה לחבר אותו לטלוויזיה 4K LG עם HDMI 2.0 שרשום שיש לו ולנגן סרטי BLUERAY ב-3D מלאים שהורדו מהרשת , השאלה הראשונה: אם הכרטיס מסך שלו יודע להוציא דרך HDMI את 3D ללא בעיות כמו NUC I3 ( דגם הכרטיס מסך:Intel Iris Pro Graphics 580 ) ? שאלה שניה : שאני מנגן דרך POWER…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תקציב: 4500 לא כולל מסך,ציוד הקפי, צורב, דיסקטים וכרטיס מסך(r9700pro) הציעו לי את המפרט הזה: מעבד: AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 לוח אם: Albatron K8X800 Pro-II VIA K8T800 Motherboard (AMD64,FSB800, SATA-R,1394, 7.1 Sound,3Com G-LAN,USB2) זכרונות: OCZ 512MB DDR-RAM 3200 Premier Series Memory כונן קשיח: Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD מארז: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case DVD: DVD-ROM BenQ 16/48 Retail המפרט מיועד למשחקים כבדים... עכשיו רציתי לשאות האם עדיף את הלוח אם הזה: Epox 8kdaj על האלבטרון? האם כדאיל לקנות duel 256 ולא כרטיס אחד? והאם כדאי לקנות צורב dvd, אם כן איזה כדאי ואם לא האם הdvd הזה טוב?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, אני כנראה הולך על המפרט הבא: AMD Athlon64 3000+ Albarton K8NF4X nVidia nForce 4-4x socket939 Twinmos 512mb 400mhz x2 160GB Sata-II Samsung NEC 3540A DVD-RW השאלה היא כזאת, איזה כרטיס מסך עדיף? x800GT 256mb או 6600GT 256MB (וגם איפה אני מוצא את הכרטיס הזה? באתרים שהסתכלתי מצאתי רק 128MB)? ועוד שאלה, איזה קירור אתם ממליצים לשים למעבד במפרט הזה? אני בעיקרון מתלבט בין ה ZALMAN CNPS9500 לבין הARCTIC COOLING Freezer 64 Pro. הראשון בעיקרון אמור להיות טוב יותר, אבל הוא גם עולה כמעט פי2 יותר, אז האם עדיף להתפשר על הזול יותר? אנלא מתכנן לעשות OC או מודים למינהם, אז זה אמור להספיק לא? ואם לא אחד מהם, אני פתוח לעוד הצעות. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אני אשמח אם מישהו יענה על התשובות בהקדם... הריידמקס בלק מידי טאואר שעולה 370 ש"ח בלוג'יק - הוא כולל ספק ג'נרי זבל?? מה דעתכם על ריידמקס מידי טאואר? יפה?איכותי?? יש לכם הצעות למארזים יותר יפים?? הטרנספומר שעולה 490 כולל ספק כוח??? מה זה ספק ג'נרי??הוא איכותי או זבל?? איך אני יודע אם הספק שמגיע ביחד עם המארז הוא איכותי?? מה זה משנה אם הספק איכותי או לא?? אם הספק הוא איכותי או לא איכותי-זה מה שקובע אם המחשב יהיה שקט?? בד"כ הספקים שכלולים במארז הם ספקים איכותיים ?? זה לא קצת הרבה כסף אם אני קונה טרנספורמר ב490 ש"ח ועוד ספק כוח של HEC שעולה 330==== 840 ש"ח למישהו יש אולי ניסיון עם הסמוראי או שהוא ראה אותו במציאות??? הוא יפה גם בלי אורות?? דרך אגב- איך אני מפעיל את האורות במארז…
-
- 0 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום רב לכל חברי הפורום! קיבלתי הצעה דיי מעניינת לרכוש מחשב נייד מדגם Samsung 300v5a s07il חדש, ללא אחריות במחיר של 2500 ש"ח. המפרט נמצא כאן: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18792 מספר שאלות: 1. למה אני לא מצליח למצוא את המחשב הנ"ל באתרים מחו"ל? זה מוזר לי מאד ואני מפחד שזה פרסום שגוי. 2. המחשב שווה את המחיר? 3. המחשב מסוגל לספק לי את מה שאני רוצה ממנו? צפייה בסרטי 1080P ללא בעיה וצפייה בסרטי 3D? אם תוכלו לענות על השאלות שכתבתי, ואולי להוסיף דברים שלא חשבתי עליהם, אודה לכם מאד! אשמח לתשובה בהקדם, לפני שחלון ההזדמנות נסגר! just4u32.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. קניתי את המחשב הנייד הנ"ל http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode=315 ישנם לי מספר שאלות: המחשב הגיע כאשר יש בתוכו תוכנת ויסטה ותוכנות רבות. מעולם לא השתמשתי בויסטה ולא בנייד ואני לא מבין כמה דברים: 1.המחשב הגיע ללא דרייברים (דיסקים) כלשהם-מה קורה אם מפרמטים את המחשב? 2.המחשב הגיע עם ויסטה ורציתי לדעת איך אני יכול לפרמט את המחשב? 3.בנוסף יש מלא תוכנות שהם תוכנות נסיון שמעצבנות -האם אני יכול לעשות פרמוט ושהם לא יהיו לאחריו? (אין לי כח להוריד אחת אחת-וגם אני לא יודע מהם) 4.ישנה תוכנת אנטיוירוס מקאפי כלולה-האם היא לתמיד? ואם היא לא לתמיד איך אני יידע עד מתי היא? 5.האם רוב התוכנות שעולות ב-XP יעלו בויסטה? 6.המחשב הגיע עם כונן C ן-D שווים בגודלם-האם…
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
1) אם אני לא משתמש בדקות הקרובות (אפילו עד חצי שעה) מה כדאי לעשות עם המחשב? האם להוריד את המסך או לעבור למצב שינה? אין לי מושג מה זה מצב שינה או מה ההבדל בין שינה/מצב שינה/צא/נעל. אודה אם תעזרו לי להבין את המושגים. 2) אני יכול לדעת אם מישהו גולש ברשת שלי? יש פירוט של שמות המחשבים שההתחברו? 3) מ"ה (WIN7) הגיעה עם תוכנת מק'אפי. אני לא נוהג להשתמש בתוכנות אבטחה כי אני יודע לאן אני גולש. במיוחד במחשב נייד שאמור לגלוש באתרים ספציפיים בלבד. האם כדאי לנטרל את התוכנה? איך עושים את זה? 4) לא מצאתי את פקודת הפעל (RUN). איפה זה נמצא? אני רוצה להגיע לרשימת התוכנות ולראות מה הותקן עם קבלת המחשב כדי שאבדוק מדי פעם אם יש תוכנות לא נחוצות. 5) האם צריך להסיר את הניילון שמודבק למסך או …
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לוח אם - Intel Iselton 946 מעבד - Core 2 Duo E4400 ליבה כפולה זיכרון - 1024MB ddr2 667mhz דיסק קשיח - Samsung Sata-2 250GB 8MB צורב - Samsung DVD-RW x18 כרטיס מסך - Geforce 7300GS 512MB סה"כ - 2590¤ מס שאלות.. 1. איך המפרט ביחס למחיר? 2. אילו צרכים המפרט הנ"ל ישרת מצויין ואילו פחות? 3. אמור להקנות מהחנות www.Atlantic.co.il , התנסתם/שמעתם עלייה? במידה וכן ספרו לי. 4. ניתן להביא מחשב טוב יותר, באותו מחיר מחנות אחרת אמינה? 5. איך משחקים כמו sims 2, roller coaster 3, counter strike 1.6 יעבדו על המחשב הזה? תודה מראש, אבירן.
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן ככל הנראה... 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים,עד ההכי כבדים שיש[אני כבר לא רוצה להגיד תשם של המשחק הזה יותר] , משרדיות , הורדות קצת. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה…
-
- 10 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי vostro 1310 שהחליט לשבוק חיים היום, כשנה וחצי אחרי הרכישה. קניתי אותו מ-notebookclub. אני צריך את הטלפון של התמיכה של דל כדי לממש את האחריות שלי ולראות מה אני עושה עם זה. תודה לעוזרים, גיל.
-
- 1 תגובה
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני חודש הנייד שלי (Dell Inspiron 3421) נפל לרצפה, על הפינה שבין המסך למחשב עצמו... כתוצאה מכך המסך הפסיק לעבוד, אך המחשב עצמו עבד (חובר למסך חיצוני ונבדק)... שלחתי אותו למעבדת Dell, והם טענו שה-connectors שמחברים בין המסך ללוח אם תקולים, ושצריך להחליף אותם... בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, המחשב ישב במעבדה שלהם במשך שבועיים מבלי שהם עשו יותר מידי ובגלל הצעות מחיר מבולבלות עבור התיקון, החלטנו להוציא את המחשב ולהכניס אותו למעבדה (פרטית) אחרת... במעבדה השניה טענו כי המחשב כלל לא עובד (המחשב עצמו, לא רק המסך), וכי נוצר קצר בלוח אם, והבעיה כלל לא קשורה ל-connectors. אתמול קיבלתי את המחשב חזרה, וכשהפעלתי אותו שמתי לב שהמאוורר רועש מאוד ומוציא אויר בעוצמה גבוה בהר…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
משום מה שחכתי איך מפרמטים את הניידים של IBM עשיתי את זה בעבר אני זוכר שעושים ריסט משהו ולוחצים על אחד הFים שם אבל לא זוכר כל מה או שלוחצים על Access IBM?
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-