עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Guy Saban,

אני התחלתי לעסוק בתכנות, אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני לא ממש מבין בזה. המחשב בעיקר יהיה מיועד ללימוד תכנות. תקציב: 3000 -3500 תוכנות להרצה: ipython, visualstudio, vmware,java בכללי: לראות סרטים וסדרות בHD, לגלוש באינטרנט. גודל מסך: 14/ 15.6 מבריק או מאט: מה שיהיה יותר נוח לעבוד איתו משקל רצוי: כמה שפחות זמן סוללה: עדיפות ל5 שעות + יציאות מיוחדות: HDMI, USB רישיון למערכת הפעלה: כן, חובה בנוגע למעבד, אני לא מבין בזה כלכך, אשמח לייעוץ ופירוט על למה כדאי לי I5 או I7, אם לקחת SSD וכמה GB RAM תודה רבה!!

• 1 תגובה
    • 578 צפיות
  2. Started by ליאור מן,

ערב טוב, סטודנט להנדסה שהולך להריץ AUTO CAD/PHOTOSHOP ומעוניין להשתמש בעט באיזה מכשיר עדיף לבחור דגשים: יכולת עבודה סבירה, סוללה , והדבר שאני הכי חסר ידע בו - מי מהם נחשב למוצלח יותר בשימוש עם עט מפרטים: X360: ® Core™ i7-8550U (1.8 GHz, up to 4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) + Intel® UHD Graphics 620 (8 GB system memory) 8 GB LPDDR3-2133 SDRAM (onboard) 13.3" diagonal FHD IPS micro-edge WLED-backlit touch screen with Corning® Gorilla® Glass NBT™ (1920 x 1080) 256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD Office Software Trial Security Software Trial 3-cell, 60 Wh Li-ion polymer No DVD or CD Drive Full-size isla…

3. אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב נייח לשימוש ביתי ( אינטרנט , אופיס, תמונות וסרטים) וגיימינג , יהיה בסלון כך שחשוב שיהיה די שקט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד4500 (לא כולל מסך ), חריגה עד עוד 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל פורטנייט, מיינקראפט,, FORZA וכו' אבל שיחזיק גם קצת יותר כבדים.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר (עדיף חוטיים) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ( דרגה 7 לפחות) 6. האם מתוכנן אובר…

• 8 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by GamerPC,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש עד 6000 גג 7000 השימוש במחשב הוא בעיקר משחקים אין צורך בציוד עקפי שקט פעולת המחשב חשוב אבל לא חובה הרכבה בחנות מעדיף שזה יהיה בKSP או ב TSM israel קניית המחשב מתוכננת מתי שאני ישיג מפרט טוב תודה לכל מי שעוזר

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שוקל לקנות מסך, כרגע מחובר לטלויזיה 720P, בעתיד ישודרג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל שלא ישפיע על התקציב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? רצוי, אבל מבין שזה מייקר אז כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. ה…

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  6. במחשב הנוכחי, שכבר מסיים את חייו אחרי כ-8 שנים, מותקנים 2 דיסקים של 4 טרה, דיסק של 2 טרה ושני דיסקים של 1 טרה. למחשב 2 כרטיסי רשת על לוח האם (אחד לטובת הרשת הפנימית והשני לטורנטים). המחשב מריץ, בנוסף לטורנטים, גם שרת מדיה של Emby. לא נדרש להציג תכנים ישירות למסך. חשבתי להחליף אותו ב-QNAP עם 4 דיסקים, אבל המחיר לדגם 451/3 קרוב ל-900$ ולכן אני חושב שעדיף לקנות מחשב רגיל. מה דעתם?

• 0 תגובות
    • 932 צפיות
  7. מתכננים לקנות מחשב? - לידיעתכם, חומרה חדשה בדרך! הרשימה שלפניכם מבוססת על הדלפות, הערכות והשקות ידועות של חומרת מחשב מתקדמת חדשה. מטרת הרשימה היא לדעת מה קורה בעתיד הקרוב ולשקול רכישה של מחשב חדש כיום לעומת לאחר תאריך השקה פוסט זה יהיה קיים ויופיע בסמוך להשקות חומרה חשובות בלבד! מעבדים אינטל צפויה בקרוב להשיק דור מעודכן של מעבדים בעלי 6 וככל הנראה 8 ליבות: https://hwzone.co.il/main-computers/המעבדים-החדשים-של-אינטל-השקה-עכשיו-זמי/ תאריך ההכרזה הצפוי נע בין 5 באוקטובר ל-15. תאריך המצאות על המדפים נע בין 15 עד סוף אוקטובר המעבדים החדשים צפויים להתאים ללוחות האם הקיימים בעלי ערכות השבבים H310 B360 H370 Z370 ולהגיע עם ער…

8. Started by ModChiP,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אני עוד לא יודע כמה אני מוכן להוציא, חשבתי על 3 אלף בהתחלה אם זה מספיק. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות הדמיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). RAVIT, AUTOCAD, SOLIDWORKS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

9. Started by gamingcomputer,

שווה את המחיר??? CM8068403358316 - Intel i7-8700 Coffee Lake Six cores CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 4.6 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 12MB cache - 65W TDP - Tray שלוש שנים אחריות 1 ₪ 1436 ₪ 1436 PRIME-H370M-PLUS - ASUS 1151 V2 - H370 - 4x DDR4 2666MHz - HDMI - DVI - VGA - CrossFireX - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x4 - 2x PCIe 3.0 x1 - 2x M.2 - 6x SATA - 2x USB 3.1 Gen 2 Type-A - 5x USB 3.1 - 6x USB 2.0 - mATX שלוש שנים אחריות 1 ₪ 511 ₪ 511 EL…

10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ש"ח ויש אפשרות לקנות בארה"ב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר כמחברת וככלי לקריאה ועריכת שרטוטים באוטוקאד ושימוש בסיסי בPHOTOSHOP. כמובן צפייה בסרטים ושימוש כללי קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עט במידה ואיננו כלול. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא משהו שעולה לי בראש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

11. Started by orch30,

היי, מחפשת המלצות על מחשב נייד לצורכי פיתוח. כזה שלא מתעייף בזמן דיבאג ועומד בעומס עבודה. דרישות: i7 - 4 ליבות, 16 ג'יגה זכרון (עם אופציה ל32), מסך 14 אינטש לפחות, 512 SSD בונוס- סוללה שלא נגמרת תוך שעה. נוסו כבר dell 7480 (נפילה) וxps 15. ממש ממש לא חייב להיות מחשב של dell. תקציב לא מוגבל. תודה רבה רבה

12. Started by Raya Brikner,

שלום לכולם, המשימה שניצבת לפני היא רכישת מחשב לילד בן 9, עיקר הפעילות היא משחקים, אינטרנט, אופיס. המחשב שנמצא אצלו היום הוא בין כ -4 שנים עם מעבד I3 ולדבריו לא מספיק מהיר.. בנוסף, ילד כילד כמובן מתלהב מהמארזים של הגיימינגים... ולפי השאלון... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? השאיפה היא לתקציב של עד 2500 ש"ח, אפשרי לחרוג אם באמת מוצדק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (בעיקר פורנייט), אינטרנט, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כ…

13. Started by Gamerino,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כולל חריגה 7 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא יש לי הכל מסך 144HZ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP טבריה 9. מתי מתוכננת קניית…

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  14. Started by Eyal ben natan,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב-2k 144hz 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ 1-10: 2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, אבל בסיסי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם ל…

15. היי, מחפש מחשב לאחיין שמתחיל לשחק וכנראה יהפוך לשחק כבד אבל זה יקח כמה שנים.. כרגע מכור ל fortnite 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב fullhd 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך '24 וצפונה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ניתן לעשות בקטנה אבל לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה…

16. ראשית, אני מודה לכולם על העזרה אני צריך להרכיב מחשב גיימינג למשפחה ואני נמצא כרגע בצומת דרכים. את ההזמנה אני צריך לבצע לכל המאוחר בתחילת חודש אוקטובר, אולי אוכל קצת אחרי, הוקצב לי 4000 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 300 ש"ח. אני מתלבט מאוד מה לעשות, מכיוון שהבנתי שבקרוב הולכים לצאת כרטיסי מסך חדשים של נבידיה, אבל אני לא בטוח עד כמה זה הולך להשפיע על הקנייה שלי, שכן אני מאמין שבהתחלה המחירים שלהם יהיו מטורפים, קל וחומר כשמדובר בישראל. להלן האפשרויות העומדות לפניי: 1. קניית מערכת מחשב שכוללת gtx 1070 בעלות של 4500 ש"ח, לקיחת 16gb ram 2400 ממחשב אחר בבית שמבצעים בו שימוש משרדי בלבד + הזמנת זיכרון זול מאמזון או אתר אחר למחשב ממנו יילקח הזיכרון, מה שייסתכם ב-4800 ש…

17. Started by gamingcomputer,

1. מה התקציב המירבי? עד כ-5000 ש״ח (מתאפשרת חריגה של מקסימום 500 שקל) 2. מה שימושי המחשב?: גיימינג (כבד) ועריכת תמונות (אני משחק פורטנייט,מיינקראפט ואני ישחק בעוד הרבה משחקים במחשב החדש..) 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט?: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס: כן מערכת הפעלה windows 10 home חוקי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?: כן מחנות איכותית וזולה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבוע 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע לפרטים ב…

18. Started by sivan renert,

הי מעוניינת לרכוש נייד דק וקל מסך 14 אינץ' לצרכי עריכה פשוטים ובעיקר הרבה עבודת מצגות מסמכים ואינטרנט. דגש על קל ודק עמיד ובטריה שעומדת בכמה שעות טובות. בעלות בין ה3 4 k מתלבטת לגבי שני הדגמים האלה בעקבות חיפוש שעשיתי. Asus VivoBook S14 S410UN Asus Zenbook UX430UN אשמח לחוות דעת יתרונות חסרונות. תודה מראש@

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום חברים ותודה שנכנסתם לנסות לעזור :) אני מברר אודות מפרט למחשב נייד של 15-17 אינץ' שכל שימושו יהיה לתוכנות לעיצוב בתים. להלן המענה על השאלות לפי חוקי הפורום: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה עבור תוכנות עיצוב, בעיקר sketchup ו autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) . כל המרכיבים דרושים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי 6. האם מתוכנן אוברק…

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  20. Started by Da-Funk,

אחותי מחפשת לרכוש מחשב נייד לשימושי Office ואינטרנט. מסך 15+, יש ילדים קטנים אז עדיף למשהו עם איכות בניה סבירה פלוס. לטענתה שיהיה הרבה זיכרון (אם לא אפשרי SSD אז HDD). תודה לעוזרים

21. Started by ktm620,

שלום. הציעו לי את המפרט הבא, (מחשב משומש) מעבד i7 6700k מארז: Corsair SPEC-ALPHA gaming Mid-Tower ספק כח: Corsair 650W 80+ VS65 Samsung SSD 850 Evo 250gb כרטיס מסך: GTX 1060 6GB לוח אם: Gigabyte Z170X gaming 5+RAM זיכרון: Kingston 16gb DDR4 2666mhz האם המפרט מאוזן, ומתאים למשחקים קלים? בתודה מראש

22. שלום הציעו לי את המיפרט הבא ב-5320 למפני משא ומתן מעבד אינטל i5 8600K לוח אם גיגאבייט K3 Z370 דיסק קשיח 250 SSD סמסונג + 1 טרה בייט מארז Antec DF500 ספק כוח 550W כרטיס מסך 1050 6 GB מה אתם חושבים?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. היי , רציתי לשמוע חוות דעת לגבי שידרוג מחשב קיים . כרגע בשביל להגיע ל 144 HZ במשחקים אני מוריד הגדרות ל LOW מפרט i5 16Gb זיכרון ( למיטב זכרוני DD3 ) nvidia 970 Thermaltake 750W SSD שימושים : משחקים כבדים ב 144hz מוזיקה )cubase /reason adobe premiere האם זה הזמן לשדרג ?תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  24. Started by Gamerino,

1. מה התקציב המירבי?6000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7000 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית אני טבריה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מוקדם או החודש או ב10/9 10. האם יש בקשות מיו…

25. Started by ttrt1,

אני עומד בפני בנייה של מחשב. את כל המשחקים שלי אני קונה דרך פלטפורמות כמו steam וכו'. אני בכלל לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהשתמשתי בדיסק. תכל'ס, אם הייתם קונים/בונים היום מחשב.... הייתם טורחים לקנות כונן אופטי?

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים