ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אהלן, המחשב ישמש בעיקר למשחקים\סרטים, אבל מדי פעם יריץ תוכנות כבדות שאני כותב ולכן אני מעוניין ב-16GB זיכרון לפחות ומעבד חזק יחסית. מניסיון העבר, אני קונה מחשב פעם ב5-6 שנים ולא משדרג אותו, לכן אפשר להתעלם מאפשרויות שידרוג ולהתרכז בלמקסם עלות\תועלת עם רכיבים קיימים. אני מתגורר באזור חיפה ומעדיף להזמין מחנות באזור או לחילופין חנות שמספקת איסוף מבית הלקוח במקרה של תקלה כחלק מהאחריות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אין יתרון משמעותי, אבל אין צורך בחיסכון אגרסיבי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, ת…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים טובים. קודם כל יצוין כי אני עוקב אחרי הפורום כבר כמה חודשים ונהנה לראות איך אתם עוזרים אחד לשני. מקווה שזה לא יותר מדי טרחה, אבל אני זקוק לשני מפרטים קצת שונים : א. מפרט באזור עד ה 10 אלף, כולל ציוד הקפי, למטרות משחקים, קולנוע ביתי, גלישה באינטרנט, פיתוח תוכנה ( אני עוסק בתחום ). כולל מסך ( רצוי באזור ה 20 אינץ ), ומקלדת ועכבר אל חוטי ( אני שונא חוטים...), ללא OC ( לא מבין בזה - לא עוסק בזה ). אני מניח שרצוי 4 GB זיכרון, מעבד QUAD וכו'. ב. מפרט שני - באזור עד ה 6 אלף, ללא ציוד היקפי - לא למשחקים, יותר לקולנוע ועריכת וידיאו, עבודה על כלי OFFICE, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וכו'. כבר יש לי מסך , מקלדת ועכבר עבור המחשב הזה, אז לא הכרחי. שניהם רצוי שיהיו שק…
-
- 3 תגובות
- 450 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש כרגע לקנות לעצמי מחשב נייד בגודל 14. ראיתי את 2 הסדרות האלה כאשר ה-Z41 היא הסדרה החדשה ואת ה-Z40 מפסיקים למכור. האם יש למישהו ניסיון איתם ויכול לתת לי חוות דעת? חשבתי להביא אותם מארה"ב שם המחיר כמובן הרבה יותר זול. יותר מאשמח לתגובתכם. תודה
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מלא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב ? תכני HD ו3D לטלוויזה 46' לקולנוע ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ממש לגימינג מיועד לקולנוע ביתי עם6 רמקולים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אל חוטים 4. האם יש…
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
הייתי היום ב IVORY וב KSP והם בנו לי את המפרטים הבאים: KSP: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 3 SCKTN-3000i CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין במפרט הכולל אך ורק מסך 19" - מארז - ספק כוח - מעבד - לוח אם - כונן קשיח - זיכרון וזהו ללא כרטיס מסך, קול מקלדת עכבר צורב וכו... איכשהו בניתי את המפרט הבא, אבל לא ממש סגור לגביו, מה דעתכם? מסך מחשב - 1025 ש"ח Proview DV928DG - מעבד אינטל מעבד - Core 2 Duo E6600 Intel ................... ש"ח1200 לוח אם לוח אם - IB9Abit ............... ש"ח605 זכרונות - DDR2 512MB 667MHZ CL5 Twinmos ....... ש"ח124 כונן קשיח - WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ...... ש"ח380
-
- 3 תגובות
- 493 צפיות
-
-
ונלך מסודר כמו שבקשתם : 1. תקציב : 1,500 - 2,500 ש'ח אפשרי במזומן. אשמח לקבל אופציות שונות בתוך התחום הזה 2. מטרות : התקנת לינוקס (archlinux 64). מכיוון שאיני יכול לוותר בינתיים לחלוטין על חלק מיישומי חלונות (משתמש ב XP) , אני מתכנן להתקין VirtualBox ולהריץ XP תחתיו. בתוך זה - שימושי בעיקר לגלישה ברשת, הורדות מ newsgroup (הרצה של SABnzbd כנראה, בצורה מסיבית), צפייה אקראית בסרטי DVD/XVID. תחת החלונות אצטרך כנראה להפעיל מדי פעם דפדפן, ותוכנות עבוד תמונה (RAW) שהן מעמיסות בזמן הריצה הן CPU והן זכרון (Silkypix, Lightroom וכדומה). מניח ששכחתי כמה, אבל אם זה יריץ Lightroom, גם כל תוכנה אחרת תרוץ ... 3. מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים לא נדרשים 4. קול - כרטיס OB מודרני יספיק (סטריאו מספק…
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לסטודנטית שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקי פלאש, צפיה בסרטים (יכולת ניגון 1080P, גם אם הרזולוציה של המסך לא מאפשרת זאת). * גודל המסך? 13-16 אינץ'. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. לא לחוץ על המשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. שעתיים יספיקו. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי שיהיה HDMI, לא חובה. * בלוטות? לא נדרש. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה-בייט. * צורב DVD? לא חייב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. דרישות מיוחדות: 1. שיהיו לו מקשי ספרות בצד (Numeric Keypad). 2. שיהיה יפה :gorgeous: (רצוי ורוד/אדום/סגול, שיהיה דק ככל הניתן בתקציב ובקיצור שלא יהיה בלוק שחור). תקציב -…
-
- 3 תגובות
- 927 צפיות
-
-
יש צורך במחשב שמשמש לעבודה עם מסמכים, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ולעיתים משחקים באינטרנט (מה שאומר כרטיס מסך חלש). מהידע המוגבל שלי במחשבים אני מבין שיש צורך במעבד חזק ובכרטיס זיכרון חזק ולא מעט דיסק קשיח, כמובן שכולל צורב DVD. אני לא יודע אם כדאי מעבד 4 ליבות ואם עדיף AMD או INTEL בתקציב הזה. לגבי הזיכרון אני מעדיף 4GB, אשמח שתגידו לי אם מומלץ יותר. כרטיס מסך לא חייב אך כדאי להיות HD מכיוון שאין מסך HD, אני לא יודע כמה כסף להשקיע בכרטיס מסך עצמו ולכן אודה לכם מאוד אם תגידו לי. הרבה תודה מראש והמשך חופש נעים! בנוסף אשמח אם תמצאו לי חנות שיש בה מבצע שכולל מערכת הפעלה מקורית (עדיפות לXP) בהנחה לאחר קניית המחשב. החנות באיזור המרכז (רמת השרון, הרצליה, תל אביב) ובכל זאת אני…
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU - [584 NIS] 1 Cooler : Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD CPU Cooler - [178 NIS] 1 Motherboard : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) - [551 NIS] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory - [545 NIS] 1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [543 NIS] 1 Video Card : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card - [1,700 NIS] 1 Case : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case - [299 NIS] 1 NIS : ¤ 4400 המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולא ממש לאוברקלוק אולי קטן מתישהו בעתיד אבל לא ממש צפוי...
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, קולנוע ביתי, הורדות, אם יופעלו משחקים אז בעיקר ישנים * האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא * האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא * האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ראה מפרט * האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא קריטי * האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא * האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? יציאת DVI/HDMI, אך אין צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה בלוח * האם חשוב שקט? עד כמה? יהיה נחמד אם לא יהיה רעש של מכונת כביסה, אבל מעבר לכך לא קריטי * האם מתוכנן OC? לא בעתיד הנראה לעין (-: מפרט שהרכבתי בהתבסס על שיטוט בפורום: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 …
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט, אשמח לחוות דעת עליו. לא מתוכנן OC. אשמח גם להמלצה על מסך למשחקים, בתקציב של כ-800 ש"ח נוספים. גודל החל מ-20" ועד מה שבא לכם. האם יש הבדל משמעותי בין צ'יפסט G41 ל-P43? כמו כן אוסיף מאוורר או שניים למארז. תודה וחג שמח.
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אהלן, חיברתי מסך חיצוני למחשב ואני רוצה לחבר גם מקלדת והכל למחשב. האם אפשר לעשות בזמן שאני סוגר את המחשב (המסך של המחשב) יש אפשרות לעשות שהמחשב עדיין יפעל ולא יעבור למצב שינה או משהו ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
הי, אני וזוגתי (הגרפיקאית) מתלבטים אם לשדרג את המחשב או לקנות חדש. הבעיה העיקרית איתו היא שהוא ממש ממש מרעיש, איטי כשעובדים עליו בקבצי תמונה גדולים ושמשחקים חדשים לא פועלים עליו. מה התקציב? 2000 ש"ח, אפשר מזומן. מטרות המחשב? מעט משחקים (fallout 3. משחק במשהו חדש פעם בהרבה זמן, אז אפשר משהו שלא עובר אותו בהרבה), תוכנות גראפיות (פוטושופ, אילוסטרייטור וכדומה), הורדות (צריך הרבה מקום) וסרטים. האם צריכים ציוד הקפי? לא. האם יש העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים? המחשב בפינה ליד המיטה - כמעט לא רואים אותו (אז אין בעיית עיצוב), אבל אין הרבה איוורור בחדר (אז צריך לקרר אותו הרבה לדעתי. אם לא - תקנו אותי ואשמח). האם אתם צריכים מערכת הפעלה? לא. יש לי…
-
- 3 תגובות
- 507 צפיות
-
-
אני שוקל האם לשדרג את המחשב שלי, זו מחשבה עדיין מאוד ראשונית, ואולי היא תתפוס תאוצה בזמן הקרוב.. לכן ניסיתי להרכיב מחשב יחסית שיתאים לתקופה עכשיו אבל שיתאים גם למשחקים, וקצת הסתבכתי עם העניין. המפרט שקיים כרגע הוא AMD Athlon 64 3000 Socket 754 Abit NF8 (אני חושב) Maxtor 160GB Hec 6A21 + HEC 400W (לא סגור בקשר לספק באיזה דגם מדובר אבל הוא בהחלט של HEC). צורב דיוידי - לטעמי כדאי להחליף אם ייכנס בתקציב. כרטיס מסך 6800 רגיל זיכרון A-Data 512*2 DDR וזהו אני חושב.. עוד משהו שצריך לפרט? חשבתי להשאיר בעצם את הכונן קשיח (רצוי שיהיה גם עוד כונן כי הנפח לחוץ מאוד), מארז וספק, ואולי גם צורב.. משחקים עכשווים, לא גיימר מטורף אלא לעיתים משחק באיזשהו משחק.. אם יש צורך במידע הזה (אולי יה…
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום ראיתי פרסום למחשב מדיה יד שניה עם המפרט הבא: מחשב LENOVO מארז מיני מדיה סנטר מתאים לחיבור לטלויזיה בסלון מעבד INTEL E7500 2.94GHZ זכרון 4GB DDR2 800MHZ הארד דיסק 320GB צורב די וי די ווינדוס7+אופיס2010 אנטי וירוס ושאר תוכנות להפעלת המחשב מבקש לדעת, א. האם המפרט מתאים לחיבור לטלויזיית LED בסלון (אני מתכנן לקנות טלוויזיה). ב. אם אפשר הערכה של עלות מחשב חדש בעל מפרט כזה כדי שאוכל להעריך האם המחיר שהוצא לי הוגן. ג. האם יש דברים שכדאי לבדוק במיוחד במחשב יד שניה. תודה רבה יאיר
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
היי,אני מתחילה ללמוד בחודש הבא משפטים במכללה ומחפשת המלצה למחשב נייד,המלצה על גודל,חברה וכו'. אין לי מושג בנושא ולכן אשמח לכל שיתוף בידע שלכם! תודה!!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום,הנני מתכוון לקנות INSPIRON N3010 יש אופציה של שדרוג ממעבד Core i3 330M 2.13GHz ל Core i3 350M 2.26GHz תמורת 150 שח,שווה? פירטתי את הדרישות שלי פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476422.0 בנוסף,יש אופציה של שדרוג מ2 ג'יגה RAM ל4 ג'יגה RAM תמורת 385 שח,עכשיו ראיתי שזכרון כזה עולה אצלם 240.לשים את הזכרון במחשב באמת עולה 150 שקל? כמה זה קשה להתקין זכרון? ולדעתי אני לא באמת צריך 4 ג'יגה אלא 3 יספיקו לי,לא עדיף לקנות עוד כרטיס של 1 ג'יגה איפשהו ולבקש ממישהו שיתקין לי?
-
- 3 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני צריך את המחשב לתיכנות , עיצוב , משחקים , מוזיקה ברמה גבוהה . אני צריך שיהיה במחשב 400 גיג'ה לפחות ולוח אם עם כרטיס קול טוב . שיהיה לוח אם של אסוס אני מעדיף ומעבד אינטל .. וכמובן שזה יהיה כולל מערכת קירור טובה ואני רוצה מערכת קירור מים . תודה
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן, אני מתעסק בתחום הפיתוח והIT. אני רוצה לקנות נייד נוסף, חשוב לי שיהיה 12-13 אינצ. אני שוקל ללכת על x61 אבל רוצה לוודא איתכם שאין דגמים שהיום היחס עלות תועלת שלהם עולה על זה של x61. (אני מדבר גם על חדשים וגם על יד שנייה). מה דעתכם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש מחשב חדש והייתי רוצה לקבל כל חוות דעת על הרכיבים המופיעים מטה. אז קודם כל המחשב מיועד לשימושים רגילים אינטרנט אופיס סרטים וכו' בנוסף קידודים ועריכת סרטים באופן חובבני (נכון שעדיף אינטל אך יחס מחיר תועלת לא מצדיק נכון לעכשיו) ו-oc חובבני בעתיד לרמה של 10-20 % אני מניח. ללא משחקים. הרכיבים שכבר קיימים אצלי הם צורב dvd מעולה של פיוניר שברשותי כבר שנה, כונן קומבו חדש, ספק די חדש hec 400watt מסך lcd 19 של aoc כר' tv די חדש של אסוס מקלדתועכבר טרקבול אלחוטיים של logitech וכמובן פלופי שזרוק פה או שם. בנוסף מניסיון עבר יש לי נטייה ללוחות אם של אסוס בגלל יציבות אמינות ורוחב פס יציב בחיבור כל כרטיס לכל סוקט (מניסיון). Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 860 …
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
אהלן! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצורך לימודים + משחקים וסרטים.. חשוב לי מאוד הביצועים וחיי סוללה סבירים +.. התקציב שלי הוא 3500 ולא שקל מעל..בכל זאת סטודנט נתקלתי במחשב נייד הבא ורציתי לדעת מה דעתכם והאם הוא שווה את הכסף? [table][tr][td]Dell Inspiron 3420 i5-3210M GeForce GT 620 http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999913117&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he תודה רבה לעוזרים! המשך יום נעים..[/td][/tr][/table]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אף על פי שקראתי את החוקים, וראיתי שיש נעוץ לגבי מפרטים מוכנים. אשמח אם תוכלו להכין לי מפרט שיכלול את התוכנה Solidworks. קצת רקע: למדתי הנדסאי מכונות, אני מעוניין בעוד שנתיים לחזור ללמוד. חלק מהלימודים בהנדסה מכונות, זוהי התוכנה או תוכנת שרטוטים כבדה אחרת. אחרת לא הייתי מבקש מכם להכין לי מפרט, והייתי קונה משהו פשוט. להלן הטופס: 1. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. אני מבקש לא לחרוג מ-3500 ש"ח. 2. השימוש העיקרי הוא תוכנת Solidworks או תוכנה שרטוטים אחרת בזמן הלימודים לעוד שנתיים, שאר העבודה היא משרדית וצפייה בסרטי HD. 3. אני מעוניין גם לרכוש מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מבחינתי שהכל יהיה באיכות נמוכה. 4. בנוסף לא להכליל כרטיס לנתב אלחוטי וכרטיס טלוויזיה, אבל אשמח לה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300₪ אם זה הכרחי לבקשות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיריץ משחקים בצורה טובה, שימוש קל בפוטושופ ושימוש יומיומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג קל, שיריץ משחקים חדשים אבל לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CALL OF DUTY, GTA, FIFA למינהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי 22" 1…
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-