ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
וכו'. מה הייתם ממליצים לשים דגש על? זיכרון, לו אם, כרטיס מסך ? תודה רבה מראש
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?- לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Android Studio, Eclipse 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?- כרטיס מסך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.- לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?-…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול להמליץ/לבקר/לשפר את 4 הרכיבים העלה: 1,750 ש"ח - מעבד - Intel Core 2 Duo 2.4GHz 4MB 1066MHz E6600 BOX 255 ש"ח - מאוורר למעבד - TUNIQ 1,150 ש"ח - לוח אם - ASUS P5B DELUXE 1,500 ש"ח - זיכרון - G.SKIL 2048MB (1024MBx2) Dual Channel Kit DDR2 800MHz 4-4-3-5 סה"כ: 4,655 ש"ח ---- SKYPC.CO.IL + NOACOMP.CO.IL ------ 1. המחשב מיועד לקצת מהכול : משחקים, סרטי HD, עריכת מוסיקה וDVD, שיתוף קבצים, אינטרנט וכו' 2. אני רוצה להרכיב מחשב חזק ומהיר אשר טוב בהכול ( במיוחד "מולטי טסקין" ) והכי חשוב שיספיק להרבה זמן ( וכן אני יודעה שיום אחד אחרי הקניה ייצא משהוא חדש וטוב יותר ). 3. הדגש פה הוא על תמורה טובה ביחס של ביצועים/כסף, התקציב 5,000 ש"ח. 4. רצוי שיהי כמה שיות…
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אח"צ טובים לכל חברי הפורום! אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד לפי מספר קריטריונים: *עד 4 אלף שקל(לא תוסיף עוד 300 ולא 500). *שיעבוד טוב וחלק בדברים הבאים(מספיק RAM): -גלישה באינטרנט -סתם שימוש יומיומי כמו העברת קבצים בין תיקיות, סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה(שלא יתקע כשיש מספר תוכנות שפועלות בו זמנית כמו בראוזר, תוכנת מדיה כלשהי ואופיס למשל) -תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס *המחשב לא לגיימינג או לתוכנות גראפיקה כבדות, סה"כ שימוש בסיסי בבית בעיקר. *בבקשה לא להציע DELL, לפי ביקורות של מספר חברים, שאני סומך על מה שהם אומרים, הם לא משהו בכלל ואיכזבו אותם. בנוסף לכך, המחשב הוא לחברה שלי באוקראינה ושם היא טוענת שלא ראתה אף פעם DELL בחנויות, כך שגם השירות יהיה בעייתי. *שלא תיהיה…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
המחשב בין 3 שנים. אחריות נגמה לפני כחודש. אין עבר עם תקלות. רץ חלק עד עכשיו. הנה המפרט: מעבד: AMD Phenom II 955 3.2Ghz קירור מעבד: Scythe Mugen 3 Rev. B לוח-אם: Gigabyte GA-880GM-UD2H זיכרון: Kingston 8GB (4GBx2) 1600Mhz HyperX כ. מסך: Sapphire HD6950 2GB Dual-Fan דיסק קשיח: Toshiba 1TB מארז: Raidmax Enzo Black ספק כח: SeaSonic 600W צורב: LG DVD-RW תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברה, אני בטוח שאתם בדר"כ לא מתעסקים בסכומים כאלו, אבל הנייד שלי בגד בי ונפטר אתמול בלילה. יש לי מחשב ישן בבית, אני מתכוון ישן..ממש ממש יישן (זה שאתם רואים ב"מפרט שלי" בצד ימין) ואני מעוניין להחיות אותו לצרכי עבודה. נתחיל במה שיש לי: מארז (אני בספק אם הספק כוח שלו יחזיק) 2 * הארד דיסקים 500 GB כל אחד. SATA צורב דיוידי מסך מקלדת וכל השטויות האלו. ועכשיו למה שאני צריך: מעבד לוח אם (אם תיהיה לי אפשרות לחיבור VGA וגם את הלבן ההוא זה מצויין,) זכרונות כמה שיותר, יותר טוב (ויש לי הרגשה ששכחתי משהו...) אני יודע שבתקציב הנ"ל לא ניתן לצפות למשהו מיודעמה. אבל בכל זאת, תקווה זה חשוב. מבחינת צרכים: שהכרטיס מסך יהיה מובנה, ממש לא חשוב לי. לא מעניין אותי רעש, מבחינתי, מטוס סילון ב…
-
- 29 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם!!! לאחר תקופת יובש ארוכה מידי (שלא הייתה מבחירה, כמובן) שבתי להיות פעיל בפורום, אני מניח שרובכם לא זוכרים אותי, מלבד כמה הודעות בודדות לא הייתי פעיל בכלל בפורום כבר שנה שלמה, לצערי גם כמעט ולא התעדכנתי בנושא המיחשוב (אני התנתקתי כמעט לגמרי כשכולם קססו ציפורניים לראת את הבנצ' הראשון של ה AMD -64 BIT) כן, תסיימו לצחוק... תודה :-\ , בכל אופן אני מאוד שמח שחזרתי ואני מקווה שהפורומים רק השתפרו ונהיו לטובים יותר (לא שתפו תפו תפו היה חסר משהו (; ועכשיו לעניננו, אני מחפש לוח אם הארד דיסק (120 GB) זיכרון ומעבד במחיר של עד 3000 ש"ח. המחשב (לא לי) לא ישמש למשחקים או לOC אלא אך ורק לעבודה "משרדית" מאומצת ביותר. נגיד, עבודה עם מסדי נתונים מפלצתיים, חילוץ קבצים ענקיים, …
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מחשב 1: לוח אם:GIGABYTE Z77D3H 1155 מעבד : INTEL i7-3770 8MB 3.4 0 מארז ZALMAN Z11 ספק כוח ZALMAN מקורי 500W דיסק קשיח 500GB SATA3 SEAGATE זכרון 8 GB 1600 DDR3 צורב/DVD כרטיס מסך GIGABYTE 560 GT 292 BIT 1GB
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל שני מפרטים (מכיוון שההחלטה על מה ללכת תקרה ביום הקניה) - אחד ב-2000 ש"ח והשני ב-3000 ש"ח. בשני המפרטים הדרישות זהות: לא צריך שום ציוד היקפי, רק את המארז ומה שבתוכו. המחשב מיועד לשימוש ביתי סטנדרטי וגם לקצת משחקים (בעיקר כדורגל/פיפא וקצת CS/קאונטר-סטרייק). הייתי רוצה שהמשחקים ירוצו חלק ויפה (ואני יודע שהדרישות בשבילם לא בשמיים). כמו כן, כרגע אני עם מסך ישן של LG בגודל 19 אינץ' שישודרג בעתיד כנראה למסך של DELL בגודל 23 פלוס/מינוס. גם יש ברשותי דיסק קשיח של סמסונג בגודל 320GB. האם כדאי להעבירו למחשב החדש או ללכת על קשיח חדש? בקיצור, אתם המבינים פה, אז אני אשמח לעזרה/עצות/מפרטים. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוכש מחשב חדש שמיועד בעיקר לגיימינג, כשהתקציב הוא סביב 6000 ש"ח, כולל מערכת הפעלה. בניתי את המפרט הזה, שקצת חוגר מהתקציב: מעבד: 1328 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם: 661 ₪ - * חדש * - ASUS TUF GAMING B550M-PLUS זכרון: 586 ₪ - * מבצע * - 32G (2x16G) XPG DDR4 3200Mhz CL16 GAMMIX D30 BLACK כרטיס מסך: 2359 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS RTX2070 SUPER 8G Up to 1800MHz DUAL EVO דיסק קשיח: 509 ₪ - WD Blue 1T SN550 NVMe R/W Up To 2400 / 1950MB/s 5 Year Warranty ספק כוח: 456 ₪ - Antec 750W HCG-750M 80+ GOLD Full Modular Hig…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד מדגם MSI PR600 שקניתי לפני שנתיים+ מאייבורי, הבעיה איתו היא שהמארז שעוטף את המסך מ2 הצדדים (2 המארזים שעוטפים) נשברו ונעקרו מהרגליות של המחשב ולכן יש צורך בלהחליף אותן (המסך עצמו בסדר גמור). ניסיתי לברר דרך אייבורי כמה תעלה לי קניה מחדש של החלקי חילוף האלו בשביל לתקן את המסך וזה בערך 550 ש"ח (רק החלקי חילוף, לא כולל תיקון על ידיהם), שזה ממש הרבה מעל למה שאני מוכן להוציא בשביל לתקן פלסטיק שבור. תהיתי אם יש לכם רעיונות לדרך יותר זולה להשיג חלקי חילוף לזה. חיפשתי באיביי ואין כרגע מכירה של חלקי חילוף כאלו. אני ממש אשמח לעצות, תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אשמח לשמוע מכם המלצות לחנות באזור המרכז בה ניתן לרכוש מחשב נייח (כנראה לגיימניג) כאשר הדגש הוא על איכות השירות ואמינות (אין לי בעיה לשלם 100-300 שקלים יותר), אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום בבקשה שלי אם כן אז סליחה שיהיה אחלה יום
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב ביתי נייד לאישתי אבל שיוכל לשמש גם אותי בנסיעות. עד עכשיו היה לנו STUDIO1537 ששימש אותנו בכבוד אבל נחלש כבר. הנה הפרטים של מה שאני מחפש, אשמח להצעות ושינויים: * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, אינטרנט, צפיה בסרטים והאזנה למוזיקה * גודל המסך - 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט - מאט * רזולוציית המסך - לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא קריטי * משקל רצוי - לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מעבר לסטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * זיכרון - 8GB * Bluetooth? - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בעבור מ"ה ובנוסף הרד דיסק של 1TB לאיחסון ושימושים רגילים * כונן אופטי? - כן, רצוי צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית…
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
אז ככה: דבר ראשון המפרט הוא לחבר שלי (בר מצווה), והוא לא מבין כלום במחשבים, אז החלטתי לעזור לו... התקציב: 7500 ש"ח... המערכת צריכה לכלול: מחשב, מסך 17", מדפסת, סורק, צורב (לא צריך DVD), מקלדת עכבר ורמקולים... כמובן המערכת מיועדת למשחקים... זה מה שהגיתי בינתיים : : : הפרט והמחירים נלקחו מpandas... אני לא כ"כ מבין במסך, בסורק, רמקולים ובמארז, בדברים אלו אני צריך עזרה, ובכלל, יש שיפורים תקונים??? (אם יוצאת חריגה מהתקציב, אשמח עם תיעצו דרך להפחית את המחיר...) תודה!!!
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא (ללא מסך ורמקולים), המחשב ישמש לגלישה באינטרנט ועבודה בתוכנות office בלבד. מערכת ההפעלה תהיה Win XP: 7VKML Gigabyte GA-7VKML VIA KM266 Motherboard (MicroATX, AC97' Sound, VGA, ATA133) Socket 462 for AMD® Athlon/Duron®, 2 x DIMMs of PC2100 DDR SDRAM up to 2GB, AC 97 audio, VGA, ATA133 0.00 403.73 403.73 AMDD1200 AMD Duron 1200 MHz Tray CPU 0.00 311.17 311.17 DNCOOL CPU Cooler for FCPGA/Duron/Athlon up to 1300 MHz 0.00 37.28 37.28 MX407200 Maxtor 40GB 7200 rpm ATA133 HDD 0.00 461.59 461.59 DDR256OEM DDR-RAM 256MB 2100 OEM Memory 0.00 353.84 353.84 LG52 CD-ROM LG x 52 0.00 140.33 140.33 CNX56K Conexant 56K PCI Modem…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב חזק מאוד בעל נפחים גדולים וזיכרון רב , אומנם המחשב לא מיועד למשחקים אבל מותקנות עליו המון תוכנות ונאגרים בו קבצים רבים וחלקם בעלי נפח רב. קיימת חשיבות רבה למהירות ולכן חשבתי על ניצול מלא של זיכרון + מעבד חזק -אולי 64 ביט. קירור טוב + 8 GB RAM , לגבי נפח HD - חשבתי על נפח כולל של 2 טרה אולי אפילו לעשות RAID בין 2 דיסקים. אין כוונה לבצע OC ,אילו מגבלות (תוכנות והתקנות ) במידה ותותקן מערכת עם 64 ביט ? הכוונה לחלונות7 עיסקי שירכש לאחר מכן (לא כלול במגבלת המחיר). כמובן חשוב שיהיה מארז גדול ולוח עם הרבה יציאות USB . אין צורך בציוד היקפי. לגבי מסך - מסך של כ- 22 " איכותי וטוב. תודה מראש
-
- 32 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי! קודם אציין שאני שואלת את השאלות לאחר מחקר ארוך מאוד, ולאחר שאיני מסוגלת להגיע להחלטה. ראשית, שאלת השאלות - האם עכשיו זה זמן טוב? לקנות מחשב? במיוחד לאור חדירת ה USB 3.0 המתקרבת? הצורך שלי במחשב נייד חדש דחוף, אך ניתן לדחות אותו עד דצמבר-ינואר, אם הרכישה תבטיח לגיטימיות גם בעוד 4 שנים. צרכיי ע"פ סדר חשיבות: 1. סרטים וסדרות (אופטמאלי כמובן מחשב שיאפשר צפיה ב1080P) - ראשון בחשיבותו על פני המגבלות המצויינות מטה. 2. אינטרנט ואופיס. 3. מעט גיימינג. מגבלות: 1. רצון לניידות - לא יותר מ2.5 קילו (אותרו כמה בקילו וחצי אשר גירו לבצע את הרכישה מייד ) - ניתן לוותר על כונן אופטי. 2. עם זאת, אמור להחליף את הפנטיום 4 השולחני, אשר יימסר לצדקה ). משמע, תחנת עגינה תהיה יתרון,…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אחרי שקראתי בפורום וביקורות החלטתי על הרכיבים הבאים: כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪296 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 8-8-8-21 HK ₪418 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL8D-4GBHK צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪98 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=22186 מארז כולל ספק Antec NSK2480 Black 380W ₪497 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK2480B כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7711In PCI ₪89 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EW-7711In ------------------------------------------------------------------------------------------------- אבל יש לי התלבטות לגבי המ…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי חברים, אני עומד לקנות מחשב לפי הפרטים הללו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי תצליחו לחסוך מהתקציב הזה לדרישות שלי... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD במסך מחשב ובטלוויזית 32" ובעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שמעתי הרבה על השירות הטוב של Dell. אם זה מעניין מישהו, תקראו לתגובות של אנשים שנתקלו בשירות זה . אני בהלם! https://amp.spot.im/production.html?spot_im_highlight_immediate=true&spotId=sp_bCM1sWqH&postId=Dell#amp=1
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?2300+-, עדיפות לזול ככל האפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: לימודים, תכנות, שימוש בתוכנות כמו matlab, גלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה):קונה נייד קומפלט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את ה…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לחברים מבינינו שמבינים במחשבים אני רוצה לקנות את המחשב הזה MacBook Pro 13" 2.9 GHz http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/md102hb ואני רוצה לדעת אם זה מחשב חזק כמו שזה נשמע והוא יריץ לי למשל משחקים כבדים נגיד במחשב הנוכחי שלי המחשב CRYSIS 2 לא זז בכלל ובמחשב הנייח הוא גם בקושי זז.... במחשב מהסוג הזה נראה לכם שהמחשב יסחב את המשחק הזה? בכללי זה מחשב חזק זה בטוח השאלה כמה חזק וכמה הוא יתאים לי. חוץ מהצרכים הבסיסיים שזה עבודות וכאלה שעל זה אין מה לדבר כמובן אז אני מדבר על דברים אחרים לגמרי... אשמח לעזרה תודה ושבת שלום
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. מה הוא לדעתכם המחשב הכי טוב,אבל אני מתכוון למפלצת,שקיים בארץ למשחקים? אני לא שואל לצורך קנייה,ככה שגם אם הוא עולה 30000 ש"ח תרשמו אותו. תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום! אני לא יודע מי זוכר אותי ומי לא אבל זה הסיפור: פתחתי פה לא מעט שירשורים בחודש האחרון וכל פעם הקנייה התבטלה מסיבות שונות, הקנייה האחרונה התבטלה בגלל מחסור במלאי של המארז NZXT Phantom 410 ומאז לא מצאתי אלטרנטיבה שתספק את הטעם האישי שלי, לאחר חשיבה רבה המפרט גם קצת השתנה אז אשמח לקבל עליו חוות דעת. 1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ובאותה המידה לחסוך במה שאפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל, לא יותר מידי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הכל מהכל כולל הכל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום: אני מחפש לקנות מחשב להורי שישמש בעיקר לשימוש משרדי וקצת גיימינג (בשביל הנכדים ואפילו בשבילי- בהגדרות בסיסיות) חשוב שהמחשב יהיה אמין ועמיד לשנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים קלים או בהגדרות נמוכות, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב לשימושה של אימי המבוגרת, רובם בסיסיים מאד כמו אופיס ואינטרנט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צ…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-