ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אני מתלבט בין ASUS NUC 15 PERFORMANCE לבין ASUS 14 PERFORMANCE / הראשון לא ניתן להציב אופקית רק אנכית למרות שהוא יותר חזק יש לי עדיפות לASUS 14 PERFORMANCE.ההפרש במחיר לא מפריע לי מה אתם אומרים ?
-
- 0 תגובות
- 8.1k צפיות
- 1 follower
-
-
זה מגנט ללכלוך וזה צבע שחור אז הכל נראה.... תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לימודי אדריכל , autocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - autocad - לימודים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ירוצו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1,280 x 1,024 true color video display adapter 128 MB or greater, Pixel Shader 3.0 or greater, Microsoft®…
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני מבקש שתציעו לי מפרטים בסכום כולל של 4500 ש"ח (הקנייה תתבצע בחנות ksp) מה במפרט: הכל חוץ ממסך רמקולים מקלדת ועכבר. המחשב מיועד לצרכים ביתיים ולמשחקים. (הכוונה שהמחשב יזיק 3-4 שנים לפחות) תודה מראש יגאל
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
חשבתי על הmsi gx600 INTEL CORE 2 DUO T7300 9 cell battery 2gb ram 160gb hd 5400/7200 rmp nvidia 8600gt נראה די נחמד יספיק למשחקים ברמה ממוצעת אני צריך עוד המלצות
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב יהיה בעיקר למשחקים אך יתפקד גם לשימושים כלליים ובין היתר גם לשימוש במספר תוכנות במקביל לצורך לימודי מדעי המחשב. זה בשביל חבר והוא מעוניין שכל המשחקים יעבדו חלק בהגדרות הכי טובות בו מכיוון שהוא יבלה הרבה ברכבת שיעביר תזמן. תקציב? הבנתי שעד 7000 חשוב לו מסך 15.6 רזולוצייה 1920 בלה בלה הוא לא אמר לי לשאול אבל השאלה עד כמה באמת משתלם להוציא על מחשב נייד שכמו שאני מניח שכולנו יודעים לא משתווה לנייח ואחרי שנה אחת בודדות סביר להניח שכבר לא כל המשחקים יעבדו בו חלק, בניגוד מנייח שיכול בכיף להחזיק 3 שנים בקנייה חכמה. לאחר חפירה קטנה מצאתי 2 דגמים מעניינים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13255 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14446 השאלה היא, האם ההבדל בין השניים…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם. אני קונה מחשב חדש ויש לי כמה דגשים עיקריים לקניה: 1. העיקרי ביותר- תאימות ל VISTA, אני יודע שזה בעייתי ושהיום אין מחשב כמעט שיוכל להחזיק את ויסטה אז מה שאני בעצם עושה זה קונה לוח אם ושיתאים לשדרוג עתידי כלומר הוספה של כרטיס מסך נוסף וזיכרון נוסף. 2. המחשב הוא למשחקים (בעיקר סימולטורים של מטוסים, טיסנים וכו'...), גרפיקה ברמה סבירה, העברה של סרטים מפורמט MINI-DV ל DVD וצריבה על דיסק. 3. תוכנות פלאש למיניהן ועיצוב אתרים. 4. גלישה באינטרנט, עיבוד תמלילים וכו'... נכון לעכשיו זהו המפרט, בסוף המפרט אני אתאר את ההתלבטויות שלי. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4400+ (2.2GHz) Retail BOX 2,990 ש"ח ASUS A8N32-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI X16 Socket 939 …
-
- 90 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
קודם כל אני לא מבין כלום ברכישת מחשבים. המחשב הנוכחי שלי הוא משנת 2000, עוד כשיצא פנטיום 4 לראשונה. אני מתכנן לעצמי עמדת עבודה אישית, כולל ציוד הקפי, מסך והכל. אז ככה. השאלה. מה הבעייה עם אייבורי? שמעתי סיפורים שהם מוכרים רכיבים יד-שניה וכו'... מה הבעייה האמיתית איתם? אני יודע שלא רציני לקנות מהם, אבל המחירים אצלהם משתלמים [במידה וזה מה שאתה מקבל] המחשב שאני מתכנן לקנות יהיה למטרות עבודה. לא אופיס. אוקיי, בנוסף לאופיס. Photoshop, ImageReady Flash Golive וכו'... אני מעוניין להריץ לפחות 3 מהתוכנות הנ"ל ושהמחשב לא יזחל לי, להפך, שלא יהיו לו בכלל בעיות ריצה. כרטיס מסך יוקרתי אני לא צריך, זה לא כמו תלת מימד שצריך בשביל זה כרטיס ב3000 שקל. אני אסתדר עם כרטיס סטאנדרטי. ב…
-
- 10 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם. כמו שהבנתם יש לי XPS L702X. קניתי אותו לא מזמן ואני ממש מרוצה מנו. רציתי לבדוק עם יש אופציה לשפר את המחשב ע"י הוספת זכרון (RAM) וSSD? יש לי 8Gb DDR3 ו HDD של 500 Gb. לפני שקניתי אותו ראיתי שהיתה את האופציה לקנות אותו אם שתי כוננים קשיחים ואופציה לSSD. אבל בזמנו זה היה יקר(לא שעכשיו זה זול) עכשיו אחרי חפירות באתר הרשמי של DELL וקצת ברשת בכללי, אני פשוט לא מוצא עקבות בשום מקום לאפשרות לשדרג כוננים קשיחים. זה בכלל אפשרי או שבאופן מסתורי דחפו לי שם משהוא שמונע ממני לשדרג? כנ"ל לגבי הDDR אבל זה יותר לחבר שלי בעבודה (אותו דגם והכל זהה). הרי אמור להיות סלוט לעוד כונן ולDDR נוסף? (הוא אמור לתמוך עד 16GB). או שקנינו מחשבים שלא ניתנים לשידרוג למרות שיש להם חתיכת גודל, …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משמעותי אפשר לפזול לכיוון ה-3.5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD) ? השימושים העיקריים הם מולטימדיה(תכני HD), גלישה ומדי פעם משחקים כדוגמת call of duty , pes המעודכנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ על המחשב visual studio , java , לא קריטי לגביי זמן העיבוד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבר כתבתי , בעיקר FPS וספורט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט בסיסי ביותר, רק לעבודות משרדיות + גלישה. ומצאתי באייבורי מחשב ב 1400 ש"ח: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=10&CatCode=3 הדבר היחיד שמציק לי שם, הוא שלא מצוין החברות בדיסק קשיח + זכרון. אבל בסה"כ, נראה סביר ? או אולי אפשר להרכיב משהו אחר במחיר של עד 1500 ?[ תודה
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
http://i3.tinypic.com/vrzz43.gif נ.ב(חשוב) הכרטיס מסך הוא של BFG בא עם OC (מומהר מהמפעל) עם אחריות לכל החיים,לא ה XFX שיש בתמונה.(אבל 7900GT) והזכרונות הם של PQI ולא של SAMSUNG כמו בתמונה וגם עליהם יש אחריות לכל החיים. איך המחשב לדעתכם?
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרתכם. 1. התקציב המקס' הוא כ-7.5K (כולל מסך). אודה לכם אם תוכלו לנסות ולחסוך לי כמה שיותר. 2. המחשב מיועד לגיימינג, גלישה אינטנסיבית ותכני HD. השימוש הוא תדיר. 3. המשחקים הם כל משחקי ה-AAA של התקופה האחרונה וברצוני להריץ אותם על ההגדרות הגבוהות ביותר ברזולוציה של 1080 ולשמור כמה שיותר על 60 FPS. המסך שבחרתי הוא Dell 24" LED U2414H, אודה לכם אם תוכלו לחוות דעה לגביו. 4. אין צורך בציוד היקפי מעבר למסך. 5. השקט חשוב, אבל ברמה של 5 נגיד... 6. לא מתוכנן OC. 7. יש צורך ב- Windows ובהרכבה בחנות. 8. אין העדפה לחנות מסויימת, את המפרט הרכבתי מ-STARTPC. אם אפשר אז שהחנות תהיה בתל-אביב. 9.הקנייה מתוכננת לשבועיים הקרובים. 10. לא מתוכנן שדרוג עתידי. 11. אני…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. עם השנים בניתי לי מחשב חביב שסוחב את רוב המשחקים בכיף. האמת לא השקעתי מחשבה ותכנון יותר מידי וכל פעם שידרגתי רכיב אחר לפי מה שבא ליד. כיום התחלתי לעסוק בעיצוב גרפי באופן אינטסיבי והייתי רוצה לשפר את הביצועים. אם לא ברור אני גם חובב משחקים רציני מה שאומר שהדרישות שלי הן גבוהות. המפרט שלי כיום הוא: מארז של איבורי עם ספק כח ez cool 775, 450W לוח אם MSI 945PL NEO כרטיס מסך Nvidia 9600GT 512 מעבד פנטיום 4 - 3GH זכרון פנימי 2M כוננים: 640GB ,500GB , 250 GB כרטיס קול של creative live 5.1 צורב DVDX20 אני עובד על win xp 32 (אין לי בעיה לעבור לוויסטה למרות שלהבנתי זה לא מומלץ). הייתי רוצה להשקיע סכום של כ2000 - 2500 ש"ח ולשדרג את המערכת (סביר להניח לוח אם ומעבד) ואם אפ…
-
- 6 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אהלן,חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש אז אני עוזר לו בעזרתכם ;] אז ככה: הוא רוצה מעבד של אינטל,לוח אם עדיפות לASUS,זיכרון פנימי של 2 ג'יגהבייט,הארד דיסק של 200 ג'יגה,כרטיס מסך "שיריץ ת'פיפא" (כלומר כרטיס סביר יספיק). כמו כן הוא רוצה גם מסך LCD,שיעלה בסביבות ה1000 ¤.(זה לא בנפרד מהתקציב של המחשב) זהו פחות או יותר.. תודה רבה !
-
- 6 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום למומחים. אני מעוניין במפרט בסביבות 2k חריגה עד 300 ש"ח. השימוש המרכזי הוא גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וגם שיהיה ניתן לשחק עליו משחקים ברמה סבירה+. חשוב שהציוד הקפי ובכלל כל הרכבים במפרט מחברה טובה ובאיכות טובה גם כולל את המארז ואם יש צורך גם ספק כוח טוב חשוב... מסך מחשב לא נחוץ. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שיכלול: - מסך דק -זיכרון 2 גיגה 3000 ש"ח עם חריגה קלה תודה מראש לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם... רציתי לשאול האם ישנה אפשרות לחיבור מפצל אודיו מסוג כזה http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10521 למחשב נייד אבל עדיין לשמוע דרך הרמקולים של המחשב....? ורק כאשר אני ארצה אחבר פלט כלשהו למפצל ואשמע דרכו? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, הציעו לי את המפרט להלן: 2GB זכרון של KINGSTON במהירות 667MHZ צורב 18X חיבור SATA של LITEON לוח אם GIGABYTE 945GCM 1066FSB אין לי צורך בכרטיס מסך אז הוא OB של אינטל. דיסק קשיח של WD 250GB מהירות אגירה 16MB מעבד קצת ישן אבל מספיק חזק לעבודות משרדיות PD925 3GHZ ליבה כפולה עם 4MB CACH מארז ATX רגיל עם ספק 550W של EasyCool מקלדת עכבר ורמקולים רגילים. שווה 1300 ש"ח לעבודה משרדית?
-
- 11 תגובות
- 936 צפיות
-
-
היי חברים, הייתי שמח לחוות דעת על מפרט שהרכבתי. עריכה : המפרט עודכן. המחשב הוא לשימוש של עבודה,תוכנות,אינטרנט ומעט משחקים פה ושם, חשוב לי שיהיה מחשב עמיד וחזק לאורך זמן. *שימו לב המחשב הוא ללא הרדיסק - קיים לי הרדיסק SATA של 1TB שאני ישלב בו. Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪956 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2354 Asus P8Z68-V LE Z68 CHIPSET Socket 1155, יחידות 1 ₪699 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3185 G.Skill Sniper 4GB DDR3 1600Mhz CL9 F3-12800CL9D-4GBSR1, יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3302 צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1 ₪114 http://www.rsm.co.il/product.aspx?p…
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
כאמור, צריך מסך 12 אינטש, זמן סוללה לא חשוב בכלל, הביצועים חשובים, המשקל קצת פחות, אבל בגודל מסך כזה, שיהיה מתחת ל1.6 עדיף... התקציב: עד 10,000, אבל עדיף פחות... תודה מראש (:
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב נועד להריץ מטלב (תוכנה די כבדה לביצוע חישובים מתמטיים), סביבת פיתוח, VIRTUAL MACHINE. כמו כן ירוצו עליו כמה ישומים במקביל. המחשב לא נועד למשחקים. אשמח אם תוכלו להרכיב לי מפרט מומלץ בסכום זה או עדיף יותר נמוך, לא כולל מסך וציוד היקפי. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
-
-
מפרט מחשב להלן: P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 850 1 850 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 595 1 595 512MB Aeneon 250 2 500 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E 1390 1 1390 160GB 7200 8MB WD1600JB 430 1 430 HEC Compucase CI-69U6 400W 460 1 460 מטרת המחשב הן למשחקים בעיקר חשבתי לשנות את המעבד לחזק יותר לחילופיו ישנן אפשרויות הבאות: - מעבד ל 930D - קרטיס מסך ל7900GT - להגדיל את כמות הזכרון מה עדיף לשפר ומדוע?
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-
-
תקציב: 3000-5000 ש"ח לא כולל מסך, עדיף לחסוך כמה שאפשר במה שלא קריטי מבחינת ביצועים.. שימושים: עבודה בגרפיקה + שימוש ביתי + עבודה משרדית, עריכת טקסט + ניהול אתרים + סרטים גרפיקה= עיצוב פרינט, עיצוב ווב (לא משחקים, לא עריכת סרטים, לא תלת מימד) תוכנות: אינדיזיין - לעתים קרובות, אילוסטרייטור- לעתים קרובות, פוטושופ - לעתים מזדמנות, פלאש -לעתים רחוקות. ציוד היקפי: רמקולים באיכות טובה, מקלדת ועכבר יש צורך במערכת הפעלה מתאימה, והרכבת מחשב אזור ירושלים האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? - רצוי חשוב שהמחשב יהיה חזק ויאפשר עבודה חלקה ומהירה, אבל לא יותר מהצרכים שלי. מסך - באיכות טובה לגרפיקה, חשוב שהצבעים יהיו כמה שיותר מדוייקים - מתאים לעיצוב לדפוס, אך במחיר משתלם (גג 30…
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&comp=34 הוספתי 40 שקל למארז אחר ועוד 140 למקלדת ועכבר ויש לי עוד רמקולים לקנות ואני מאמין שאני אגיע ל-2000 שקל. עכשיו כשהגעתי הביתה ראיתי שיש גם את זה (המפרט החמישי עם ה core i5: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&comp=34 ועכשיו אני מתלבט האם להוסיף עוד 200-300 שקל בשביל המעבד הזה כי זה השינוי היחיד שיש במפרט הזה. לפי מה שהבנתי זה מעבד בעל 4 ליבות בזמן שה i3 הוא בעל 2 ליבות. המחשב לא מיועד למשחקים אלא לאינטרנט, מוזיקה וכו' אבל אם כבר אני משקיע במחשב לכמה שנים היתי רוצה שזה יהיה מחשב חזק שיריץ מהר תוכנות בעתיד וכמובן windows 8. תודה.
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-