ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום רב אבי מחפש מחשב חדש שישמש לעבודה משרדית. הוא כרגע מתלבט בין שני המחשבים הנ"ל. האחריות שווה אצל שניהם, ולמחיר אין חשיבות רבה. הנה טבלת נתונים השוואתית של שני המחשבים: *נראה כי התמונה אינה מופיעה כמו שצריך, לכן אם אינכם רואים אותה בשלמותה, אנא פנו ללינק זה: http://img113.imageshack.us/img113/9346/comparaison.jpg תודה מראש על העזרה! **דרך אגב, כיצד ניתן לגרום לתמונה להופיע בשלמותה?
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש בתקציב של 3500-4500 שקל ללא חריגה. מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים , עריכה בסיסית גודל המסך: גודל המסך לא רלוונטי אבל עדיף גדול דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעעדיף מקלדת מלאה הכוללת numpad האם נדרש זמן סוללה ארוך?: לא חייב. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא Bluetooth? לא משנה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1000GB כונן אופטי? לא משנה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אפשרי האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, מעדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לתכונות כמו פוטושופ ופרמייר, וקצת אפטר אפקטס (חובבני, לא מקצועי). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מסך 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימאלי - 5,000 ש''ח. א) אפשר להגיע לקצה התקציב, במידה ולא הכרחי לא חייב. ב) אבקש להשתדל לא לחרוג. 2. רוב השימוש במחשב יהיה לעריכה גראפית, קצת עבודה משרדית גם. א) השימוש בעיקר בתוכנות photoshop, illustrator, indesign. ב) המחשב לא ישמש לגיימינג בכלל. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. - 5. בסולם של 1-8, השקט חשוב במידה 4. 6. לא מתוכנן OC. 7. וינדוס \ אופיס מובנים אינם חובה. 8. אשמח אם המחשב לא יהיה מאייבורי. 9. קניית המחשב מתוכננת לשבועות הקרובים. 10. אין בקשות מיוחדות, יציאת HDMI שלפי מה שידוע לי היא כבר סטנדרט בכל הניידים המודרניים. 11. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. 12. יש צורך בדיסק קשיח…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום , אני גר בניו יורק, אני מתלבט אם לקנות Macbook Pro 13 - ב1100 דולר - את הדגם הזול ביותר . אך איני בטוח אם יספיק לי לצרכיי, וגם הוא די יקר . לכן צריך חוות דעת על המק בוק פרו - והאם יש לו אלטרנטיבה זולה יותר ? 1. מה התקציב המקסימאלי? 800 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל , אלא אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב : עריכה גראפית , Photoshop , Netflix - שימוש מרכזי , גלישה וכו, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - גודל מסך - 13 אינץ מספיק לי, אני צריך רזולוציה גבוהה מספיק - ראיתי שלמק בוק יש 13.3- IPS technology; 2560-by-1600 native 3. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - כן, צריך מע…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד שישמש לי לעריכה גראפית מדובר בעיקר בעריכת תמונות, כלומר המון LIGHTROOM, מדי פעם גם PHOTOSHOP, עריכת ווידאו בסיסית ב VEGAS בנוסף אני אשמח שהוא יוכל להריץ משחקים לא כבדים במיוחד, סטייל GUILD WARS 2 וכאלה ממש לא FPSים וגם אין צורך בהגדרות סופר גבוהות. הדגש בכל מקרה הוא על העריכה הגראפית. * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר עריכה גראפית ועיבוד תמונות, לצורך מקצועי. * גודל המסך? עדיפות ל 15.6 לא קריטי היות וכנראה רב הזמן יחובר למסך חיצוני * רזולוציית המסך? FHD ופאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח למקלדת NUMPAD * משקל רצוי? אין צורך במחשב קל במיוחד, לא צריך אולטרה בוק, שהמשקל לא יבוא על חשבון המפרט. רב הזמן המחשב יהיה נייח למדי * האם נדרש זמן סולל…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו ותלת מימדית - תוכנות Adobe). * גודל המסך? 15.6 אבל גמיש בעניין. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? 1600X900 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא מעל 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה. רצוי מאוד שילוב עם SSD קטן. * כונן אופטי? לא משנה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, מה שמגיע עם המחשב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל לא מ…
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-
-
היי, אני צריכה מחשב נייד טוב לעריכה גרפית, שימוש בתוכנות אדובי וגם אופיס. מה התקציב המקסימאלי? 3,500-4,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך אם יש אופציות טובות במחירים נמוכים יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר + אופיס ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור, אפטר אפקטס, פרמייר, פלאש, אופיס. שימוש די תדיר בכולן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
תקציב מקסימלי - 4k מועדף ניסיון לצמצם את המחיר, חריגה עד 700 שקלים לטובת הגדלת הייעוד לטווח הארוך תתקבל בברכה המחשב ישומש לרוב כמכונה לעריכה גרפית בשימוש במסך המובנה גיימינג פחות חשוב היות והגדרות מדיום מספקות את צרכיי התוכנות לשימוש הינם פוטושופ אילוסטרייטור אדובי פרמייר ואפטר אפקטס המסך המועדף הוא 1080p לא בתקציב שלי מסך ברזולוציית 4k לא נדרש ציוד היקפי כלל מעדיף מכשיר שקט אך חשוב מאוד שיהיה בעל מערך קירור מעולה+ לא מתוכנן oc מערכת הפעלה לא נדרשת אין העדפה לחנות כלשהי זמינות המחשב הינה עד בעוד לחודש מהיום חיבור מועדף usb-c אם כי אפשר להתפשר, tb-3 לא נדרש כעת, כונן קשיח ssd לפחות 128 עם אחסון hdd אחד …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מישהו שאני מכיר רוצה לקנות לבן שלו מחשב נייד, התקציב שלו הוא עד 3500 השימוש של המחשב הוא תכנות וגם תוכנות עריכה כמו פוטושופ.. אני מודע לזה שהמחיר נמוך יחסית לדרישה אבל הייתי רוצה לתת לו את המחשב הכי אופטימלי במחיר הזה, מה אתם ממליצים?
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד לצרכי גרפיקה ותלת מימד קל. מסך לא פחות מ 15.4" עדיף 16" או 17" אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה :
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עריכה גרפית ותלת מימד.שימוש בתוכנות: Autodesk Maya Mudbox Adobe Photoshop Adobe Premire Adobe After Effects Zbrush * גודל המסך? 15.6 עדיפות למט * רזולוציית המסך? רצוי 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת מלאה,אבל לא חייב * משקל רצוי? פחות חשוב,שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI,VGA,USB3 * Bluetooth לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB ומעלה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס 8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,DELL,ASUS LENOVO * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם. המ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברי הקבוצה היקרים. בקרוב אני מתחילה לימודי הנדסאי עיצוב מדיה, על כן אצטרך לרכוש מחשב לגרפיקאים. התוכנות שבהן נשתמש הן בעיקר: פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין. נלמד גם עריכת וידאו. אני רוצה לקנות מחשב איכותי שיישרת אותי לטווח הרחוק. מסך לפחות 15 אינצ', טאצ' משקל עד 2.5 ק"ג מעבד amd חזק SSD 500 gb-1T Rgb 100+ כרטיס גרפי מעולה Ram 16 או מעלה המחשב צריך לכלול מערכת הפעלה וינדוס (הגרסה האחרונה) אופיס (הגרסה האחרונה). אין העדפה לחנות ספציפית. אני גרה באשדוד. הקנייה מתוכנת בחודשים הקרובים. תקציב עד 10,000 ש"ח אשמח לתיקונים של המפרט ולהמלצות היכן כדאי לרכוש מחשב נייד ומאיזה דגם. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית- פוטושופ/לייטרום/אפטר אפקטס, גיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15 אינצ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן,וינדוס 8. האם י…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7k לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אפשרי לא חייב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אפשרי לחרוג אם כדאי \ הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית כגון תוכנות: Sketchup V-ray for Sketchup 3Dmax Photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רצוי שלא יהיה גדול \ מגו…
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה אני מחפש מחשב נייד לעריכה....אבל לא משו ברמה כזאת רצינית! אני מחפש דווקא נייד כי אבא שלי צריך מחשב אשר הוא יוכל להתחבר איתו בכל מיני מקומות חוץ מהבית. ועד כמה זה אפקטיבי מחשב נייד לעריכה בינונית בתקציב הזה?
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד לקנייה באילת, בסביבות 5000-5500 שקל 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?מעדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה: עריכה גראפית בתוכנות של אדובי וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).adobe premier and after effects ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקי aaa כמו דום וכל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).108…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים יקרים...! תעזרו לי בבקשה למצוא את הנייד הכי מתאים לי לערוך סרטים וקצת גיימניג לנשמה..! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000₪ , חריגה 500+- 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה סרטונים בגדול , קצת גיימניג והכי חשוב שיהיה סוס עבודה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי , כמובן עדיף כמה שיותר שקט אבל מחפש ביצועים. 6…
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
-
-
צריך את עזרתכם בהמלצה על מחשב עריכה נייד חזק שמשמ בעצם כמישרד הפקה גם לעריכת וידאו וגם לניהול שוטף אודה לכם על מיפרטים או דגם במחיר סביר אני בתחילת הדרך תודה לכולם
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד בגודל 13.3-14 שמתאים ללימודים + לעריכת סרטים בשביל הכיף. מחפש מחשב חזק שלא נתקע ושיש לו סוללה חזקה. מעדיף ב5000 אך אם שווה להגדיל את התקציב ניתן גם ב5500. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אך במידת הצורך ניתן לחרוג ל5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לימודים + מדי פעם עריכת סרטונים וסרטים בשביל הכיף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שיאפשר לי לערוך בתוכנת AVID ותוכנות אפטר אחרות ברמה הגבוהה ביותר - איני בטוח בדיוק מה ממאפייני המפרט חשוב לי, ולכן אני לא יכול להרחיב על כל מאפייני המחשב שחשובים לי, מה שכן אני יכול להגיד: 1. לא חשוב לי שזה יהיה זיכרון SSD - גם ככה עורך על כוננים חיצוניים ואין לי שום רצון וצורך לבזבז על זה כסף. כמו כן הוא לא צריך להיות גדול במיוחד 2. האחריות כן מאוד חשובה לי. הכי הייתי מעדיף את האחריות של דל, 3 שנים תיקון באתר הלקוח, אבל אפשר גם אחריות אחרות, אם הם דומות במאפיינים שלהם, ואם לדל אין מה להציע בתחום. 3. אני לא צריך שהמסך יהיה גדול במיוחד, מכיוון שהוא יחובר למסך חיצוני. העדיפות היא למסך 15 אינץ ולא יותר. שוב, העיקר יהיה שהוא יהיה חיית עבודה. השימוש העיקרי …
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
אני צריכה המלצות למחשב נייד שיוכל להרים עריכה בצורה טובה. (הבנתי שזה די בעייתי). האם יש מחשבים ניידים שיכולים לשמש לעריכה? איזה נתונים אני צריכה לקחת בחשבון? רצוי שהמחשב יוכל לשמש גם לצרכים אחרים (תוכנות אופיס, אינטרנט, אולי אפילו ו SQL SERVER) אבל אם זה יומרני אסתפק בעריכה עליו. אשמח לקבל המלצות
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 3000₪ האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל) בעיקר עריכה גרפית ומשחקים כלליים יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה בפרמייר ופוטושופ בתדירות יומיומית, משחקים כמו lol או מיינקראפט מדי פעם 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אוסיף לזה עכבר ואוזניות אבל לא קריטי לי הסוג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אני אוהב לעבוד בשקט ולא תמיד עובד עם אוזניות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 עדיפות למסך מאט וIPS * רזולוציית המסך? 1920X1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת יהיה נחמד * משקל רצוי? עד 2.0 KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה,עדיפות ל256. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא* האם נדרשת אחריות בינלאו…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-