עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שבוע הבא אני הולך לשדרג את המחשב שלי ורציתי לדעת איזה לוח אם אחי טוב לדעתכם תודה לעונים ;D

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by bati6,

מה הכי חשוב במחשב, כרטיס מסך, מעבד או ram?

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשרי לחסוך, אבל שיהיה מחשב טוב - לחסוך. אם לא, בסדר. לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב.2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט. שמיעת שירים, צפייה בסרטים, משחקים - לא גיימר, אבל משחק במשחקים חדשים. אוהב לשחק. אבל לא צריך מפלצת, רק שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה, אפילו ברמה הכי טובה שאפשר להגיע עם התקציב שלי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל …

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by shay454,

אני מחפש מפרט מחשב עד 7K (ללא מסך) בעיקר למשחקים מוזיקה וסרטי HDTV (אם אפשר תמיכה בDX10) לא מתוכנן OC, אין צורך בכרטיס קול או HD בנוסף האם כדאי לחכות לסדרה החדשה של Nvidia?

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by WereBunny,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, ניתן לרחוג עד 2500 אם יש הצדקה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לטובת לימודים באוניברסיטה - אופיס, אינטרנט, נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט אבל לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה קל יחסית, בשאיפה 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

6. המטרה לקחת כרגע מחשב עם כרטיב מסך בסיסי (מובנה ?) שיתמוך לילד במשחקים אבל עם לוח אם שיתמוך בחיזוק המחשב בעתיד כמו הוספת זכרונות וקניית כרטיס מסך חזק. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פורטנייט, GTA האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא טרקטור אבל גם לא משהו שקט מיוחד האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו…

7. הי, ראשית אציין שהתחלתי שרשור בפורום מארזים והדיון גלש לרזי המפרט כך שהחלטתי (ובהמלצה) לפתוח שרשור נפרד במקום המתאים. בשביל הרפרנס אני מציין פה את הלינק של השרשור הקודם אך את כל המידע הרלוונטי ארשום בפוסט הנוכחי. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=531803.new#new שימוש: אני מחפש לבנות מפרט לשימוש ביתי יומיומי אך אינטנסיבי. אני משתמש הרבה בעריכת תמונות (image processing) בתוכנות כמו לייטרום, פוטושופ, פוטומטיקס. ככלל אני נוטה לעבוד עם הרבה תוכנות במקביל ומצפה לביצועים טובים. מבחינת גיימינג, אני לא גיימר אבל אני כן משתמש במחשב גם כדי לשחק. אני מצפה שמשחקים כדוגמת call of duty, NFS, Starcraft יעבדו אבל אין לי ציפייה לדחוף אותם ברזולוציות הכי מטמטמות ועם המאפיי…

8. האם המפרט הזה שווה את המחיר שלו ביחס למחיר פר ביצועים? והמחשב הזה נועד לגיימינג קליל, אני לא רואה חובה כלשהי להפעיל הכל על היי. הנה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ¤374 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤243 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤286 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-500SATA16M זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤126 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤574 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD48…

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. שלום לכולם חבר טוב שלי מחפש מחשב נייד לקניה, לקראת תחילת הלימודים בסוף החודש ( "דחווף!!!11" ) אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי כאן על דגמים (או אם אתם מכירים חנות שמרכיבה נייד לפי דרישה, במחיר סביר) שיתאימו לייעוד המחשב בהתאם למחיר. המטרה העיקרית היא לימודים - קרי : אופיס ושאר ירקות. דגשים : קישוריות לרשת - כרטיס אלחוטי תומך B/G בנוסף לכרטיס רשת רגיל 10/100 (מודם 56K - לא חובה) מולטיטסקינג - שיוכל להריץ ברקע יחסית הרבה משימות בצורה מהירה או לפחות סבירה - אופיס, מסנג'ר, מוזיקה ברקע, וכו' - שיסחוב 10 תוכנות בקלות, בלי להחנק. (חשוב שלא יהיה איטי, ולא ייחנק בעבודה) עבודה גרפית 2D - פוטושופ, פלאש - לא כמקצוע עבור הלפטופ, לא להגזים. זמן סוללה ארוך - ייתרון (אצל מי לא ?)…

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת + מסך 24" + עכבר אלחוטי + רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 =…

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by ronmar,

היי חברים, הרכבתי מפרט למחשב חדש לצורך גיימינג בעלות של 8,356₪, ואשמח לשמוע את דעתכם והמלצות לשיפורים במידת הצורך. תודה מראש! https://ksp.co.il/t/0lV8Ey מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 14700F 2.1GHz 33MB Cache s1700 - Box קירור למעבד: קירור נוזלי למעבד Corsair NAUTILUS 240 RS ARGB 240mm - צבע שחור לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם ASUS PRIME B760M-A-CSM Intel LGA1700 B760 DDR5 זכרונות: זכרון למחשב Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus TUF Gaming RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X OC Edition - צבע לבן כונני SSD: כונן Samsung 980 M.2 NVMe 1TB SSD MZ-V8V1T0BW ספקי כוח: ספק כוח מודולרי Corsair RM850x 850W Gold 14cm Fan Fully Modular ATX …

12. DELL PRECISION T5600XL : N-SERIES 825W BASE * PROCESSOR : TWO INTEL XEON PROCESSOR E5-2603 1.8 GH (8 core) * 16GB (4X4GB) 1600MHZ DDR3 ECC RDIMM * HARD DRIVE : 500GB 3.5INCH SERIAL ATA (7200) * OPTICAL DRIVE : 8X SLIMLINE DVD+/-RW * GRAPHICS : 2 GB NVIDIA QUADRO NVS 510 (4 Output) * BROADCOM 5722 SINGLE PORT GIGABIT ETHERN * מקלדת ועכבר מקוריים של DELL + 4 מתאמים ל DP עבור הכרטיס מסך * ללא מערכת הפעלה - חדש בקרטון

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by yagelk,

* חריגה מהתקציב: עד 500 ש"ח! * מטרות המחשב? תכנות לצרכי עבודה (וירטואליזציה) , Eclipse בעיקר. אבל מדי פעם על xCode ע"י VMware. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מכיר את ההבדל. * רזולוציית המסך?יותר גבוה יותר טוב לא פחות מ1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?בסביבות 1.5 ועדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4-5 שעות שעות רצופות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, usb3, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?עדיפות לSSD של 250. אם לא ניתן אז HDD של לפחות 500 עם SSD CASHE. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by EL-Fenomeno,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, מעדיף לנצל 2000 ש"ח מהתקציב.. אבל אם צריך עד 3000. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. APB Reloaded(חשוב לי במיוחד שירוץ חלק על ההגדרות הכי גבוהות), Batelfield3, COD3, Far cry3 ושהמשחקים הכבדים ביותר שקיימים ושיצאו בעתיד הקרוב-רחוק ירוצו חלק על הגדרות גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבע…

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by GUY550,

מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤1585 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-S3 ¤716 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTX OC 768MB GDDR3 384 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤3440 דיסק קשיח: SEAGATE SV35 250GB 8MB 7200 RPM PAT - ST3250820AV ¤437 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤230 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤484 מארז: NZXT HUSH w/o PSU ¤490 ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤642 הרכבת מחשב: ********* ללא הרכבה ********* ¤0 מחיר סופי: ¤8024 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il כדאי ללכת עליו? והאם הספק יחזיק כמו שצריך?

• 40 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by Reality,

קנו לי מחשב נייד חדש עם ווינדוס 7 שפועל על גרסא שנקראית Windows 7 Starter התקנתי את הווינדוס, עשיתי לו activate והכל עבד רגיל הבעיה שאני לא מוצא איפה לעשות את כל ההגדרות של הווינדוס אני עושה מקש ימני אין לי את האפשרות של Personalize ויש לי עוד מחשב בבית עם ווינדוס 7 Ultimate ושם זה עבד מההתחלה אי אפשר להחליף תמונת רקע ואני מדגיש שוב עשיתי activate לווינדוס והכל עובד רגיל. יש לכם מושג מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by e.m,

בניתי מחשב בעלות של 6000 ש"ח לעריכת וידאו ופוטושופ. לא מיועד לגיימינג בכלל ! אשמח לחוות דעת לגבי הכרטיס מסך ובכלל המערכת. מעבד: 1359 ₪ - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151 לוח אם: 589 ₪ - - Gigabyte GA-H170-D3HP (DDR4 USB 3.1) S1151 זכרון: 367 ₪ - - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 כרטיס מסך: 1479 ₪ - Gigabyte GTX1060 6G D5 1556Mhz-1797Mhz WindForce2 OC דיסק קשיח: 189 ₪ - - SSD Kingston 120G Sata3 UV400 דיסק קשיח: 226 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty כונן אופטי: 85 ₪ - - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE באנדל (מארז + ספק): 510 ₪ - - Antec GX500 Window + ANTEC 650W 80+ MODULAR קירור אוויר …

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by אדומי,

שלום, אני חייב לדעת אם המעבד שלי תומך vt-d. אני כרגע התחלתי ללמוד ניהול רשתות תקשורת ואבטחת מידע וזה לצורך לימודים.. אני יודע שהוא תומך vt-x אבל מה השוני או ההבדל בינו לבין vt-d? המחשב שלי הוא של hp עם מעבד של intel core i3. יש לציין שבאתר של hp אני לא מצליח להיכנס עם המספר הסידורי של המחשב ולראות את הנתונים. תודה רבה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. היי, מחפש מחשב מהיר, קל פיזית ויעיל כ14 אינטש למטרות לימודים (אופיס, גלישה), צפייה מרובה בסדרות וסרטים ושיוכל להריץ משחקים לא כבדים. גיימינג לא שימוש עיקרי, אבל כמובן שנחמד ותהיה אופציה כזו. העדיפות היא לקנות את המחשב באילת, אם ידוע לכם על אתר שמוכר מחשב בסגנון של שני אלו בקישור למטה במחירים כוללי מע"מ אז כמובן שזה לוקח. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=27113 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=28492&iszap=1 במקרה ויש לכם המלצה על דגם אחר: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3800 ש"ח במקסימום אחרי הורדה של מע"מ אם ניתן לרכוש את המחשב באילת (יוצא בערך 4400 לפני מע"מ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: מש…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. שלום לכולם, אשמח להמלצה על נייד לדרישות הבאות: תקציב: תקציב נע בין 2000-2600 ש"ח. שימושים: השימוש העיקרי למחשב זו תיהיה עריכת וידאו ותמונות. מה שכן העריכה לא ברמות הגבוהות , ישמש לעריכת סרטונים בסגנון שמאפרות עורכות, פשוט לוקחות סרטון שלם ומקצרות אותו לפי השלבים של האיפור שלהן עד לתוצאה לסרטון שאורך כדקה והוספת כותרות לסרטון. סרטון לדוגמא: --- מעבר לעריכת סרטונים אני אשתמש גם בעורך תמונות גם כן ברמה הפשוטה לא חושב שאכנס לפוטושופ. תוכנות שישמשו לעריכה: לסרטונים אשתמש בוגאס פרו 16, בשלב מאוחר יותר כנראה בתוכנת פרימייר. משחקים שיותקנו: fm19 בלבד. חלקים שחשוב לשימוש:ssd בנפח קטן שיש…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by Idanp,

היי אני רוצה לקנות מחשב חדש לגיימינג קל, אני כבר לא מעודכן בעולם החומרה והטכנ' החדשות לכן אני צריך את העזרה שלכם :) מצורף שאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח אפשר לחרוג אם ההבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) Samsung 850evo 250gb שאני אצרף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…

22. Started by zabal12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ברמה גבוה+תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין תכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל סוגי המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשאיפה עד 4000, חריגה עד 5000 אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרצה של minikube (בעיקר RAM ו- CPU) ביחד עם IDE ומלא חלונות ב- chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא צריך שקט מוחלט אבל שלא ירעיש ברמה שמפריע להתרכז. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by Shlomi Malul,

שלום לחברי הפורום, אני בשלבים סופיים של בניית מפרט למחשב הבא שלי, משמש למשחקי AAA בעיקר. במקביל מחפש גם לרכוש מסך + מקלדת (מבחינת עכבר אני מסודר עם Razer Basilisk), אז יש כמה שאלות קשורות זו בזו: מסך - מחפש מסך “34 ומעלה (עד “42 מקסימום), רצוי קעור, ברזולוצית 4K (כלומר 1600 × 3840 ומעלה) - כרטיס המסך יהיה 4080 SUPER - אשמח להמלצות, וגם האם G-Sync שווה את הפרש המחיר העצום מול מסכי FreeSync Premium. מקלדת - לאחר מספר אכזבות מאיכות מקלדות ברמת High End (כמו Logitech G910 ו Razer Huntsman Elite שלאחר כשנתיים התחילו ghosting, כלומר הקשה על מקש הקלידה את האות מספר פעמים) - אשמח להמלצה על מקלדת גיימינג מכנית איכותית ואמינה, נניח עד 1000 ש”ח מפרט - חשבתי על המפרט הזה ב TMS (מעט ח…

25. אהלן האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, יתכן צפיה בסרטים. יתכן צפיה בקליפים מיוטיוב שהם HD. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Chrome, Skype, Open Office, Youtube ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בייתי. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הוא לא! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 1.44. 5. במידה ו…

• 26 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים