עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by RonenIL,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר , ושידור תכני 4K לטלויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה WINDOWS 8. האם ישנה העדפה לר…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Zvika Mendeleev,

מחפש מפרט למחשב ב-2.5-3.0K גיימינג לילד, משחק משחקים כגון פורנייט ו OVER WATCH אשמח להמלצות איך המפרט הזה ? האם הכונן SSD נחוץ? בלוח אם הזה יש כרטיס קול וכרטיס רשת אלחוטי? 2830 ש"ח עם הSSD 2570 ש"ח בלי 50028 Processor AMD AMD Ryzen 3 2200G 3.5Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1 29795 CPU Cooler Arctic Freezer A11 CPU Cooler 1 54458 Motherboards for AMD Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 51533 Memory Corsair Vengeance …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Koral Ozana,

היי, אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש ומתלבטת בין Dell Inspiron ל- HP Pavilion. מצרפת קישורים למפרט של כל אחד מהמחשבים. HP-https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26166&iszap=1 DELL-https://www.bstudent.co.il/Dell-Inspiron-5482-14-i5-8265U-–-256GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html אציין כי רוב השימוש שלי הוא יותר משרדי מבחינת אופיס ופחות תיכנות ומשחקים. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ולא יתקע לי כשאני משתמשת בכמה דברים במקביל. חשוב לי שיהיה קל כיוון שאצטרך אותו איתי ביום יום שלי. אציין כי לאחר כל הבדיקות שעשיתי מבחינת זיכרון, מעבד, מערכת הפעלה, אלו שתי הדגמים הסופיים לגביהם אני מתלבטת ולכן אשמח לשמוע חוות דעת לגביהם ומה יותר מומלץ גם ברמת החברה

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  4. Started by Tzlil Padael,

אהלן מחפשת לקנות לפטופ חדש. עיקר השימוש בו יהיה אינטרנט וכתיבת מסמכים. בלי תוכנות גרפיות כבדות או משחקים. מחפשת משהו קל יחסית שיהיה אפשר להתמיד איתו בקלות ובמחיר זול. נוסעת השבוע לארצות הברית יכולה לרכוש גם שם. אשמח לייעוץ הכוונה וכו

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +-, עם חריגה של כמה מאות שקלים, במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש יהיה לצורכי עבודה (פיתוח, בדיקות אוטומטיות, בדיקות API). שימושים נוספים הם גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים. לא מדובר במחשב לגיימרים! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי מחשב שקט, אבל זה לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  6. שלום לכולם. אני סטודנט למדעי המחשב וצריך מחשב נייד טוב מספק בגודל 14 שיספק אותי לכל השלש שנים. נ.ב: אין לי בעייה לגבי יד 2 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 גג כולל חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטונים,עיבוד נתונים, מסמכים,תכנות (VISUAL STUDIO, PHYTON ועוד..) ומשחקים בקטנה :] 3. האם יש צורך בציוד היקפי? ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כמה שיותר מקום בכונן קשיח SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מספיק שלא יפריע בשיעור 6. האם מתוכנן או…

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1800 ש"ח, אבל עדיף כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך לרכוש את כל הרכיבים הבסיסיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב ש'ט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם ל…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Caprica6,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K. אפשר לחרוג אם יש הצדקה טובה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי/משרדי + עריכת דו-מימד בדגש על פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קנאי - 7/10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, אני צריך עזרה בנוגע לרכישת מחשב נייד חדש. תקציב: 3200 כולל משלוח - ללא חריגה של שקל בודד קריטריונים מהותיים: 1. מעבד i5 או i7 מהדורות החדשים (7,8) - נראה לי שעדיף מעבד U בגלל צריכת החשמל הנמוכה (?) 2. לפחות 8GB RAM DDR4 3. מערכת הפעלה WIN - לא מתעסק עם לקנות בנפרד ולהתקין. 4. מצלמה מובנית (עדיף איכותית של 720P) - מהותי מאוד. 5. אחריות של 3 שנים (אם האחריות לשנה וניתן להרחיב אז מחיר ההרחבה נכלל בתקציב שציינתי) קריטריונים גמישים: 6. סוללה - עדיף יותר מ 2 תאים 7. עדיף מסך 15 אינץ' אך לא פחות מ 14. 8. עדיף SSD 256 M2 9. קורא SD כלול 10. יותר מיציאת USB3 אחת. 11. עדיף ללא כונן DVD (אנחנו ב 2018 כבר). 12. כרטיס מסך זה הדבר הראשון לוותר עליו …

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  10. שלום אני מעוניין לקנות מחשב כרגע יש לי כרטיס מסך במחשב הישן GTX1070 שקניתי ב1100 שקל עם אחריות ככה שלא צריך לקנות. 1. מה התקציב המירבי? 3600 בלי חריגה! 2. מה שימושי המחשב: משחקים הורדות סרטים שירים הכל בעצם! 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? בעיקרון פלונטר. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בעוד יומיים גג. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא חושב שיהיה צריך לשדרג חוץ מכרטיס מסך כלום בעתיד. זה מפרט שיצא לי להרכיב היום אשמח להצעות שינויים שידרוגים העדפות שונות, כרגע לא הוספתי לוח כי אני עדיין בודק מה עדיף לכן המפרט עומד על 3200 לפני הוספת לוח-אם. הצעת מחיר למערכת מחשב …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by itamarz_,

ברשותי המחשב הבא בין 11 שנים: Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support Gigabyte GA-P35-DS3L ANTEC P182 3x120MM Black Corsair 450VX 33A @ 12V Seagate 500GB Sata II 32MB SSD Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX A-Data 8GB (4x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 Arctic Cooling AF12025 120mm LG H20LS DVD-RW x20 Dual Layer Sata LightScribe Black Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC 4G GV-N105TOC-4GD N105TOC4GD אני רוצה להחליף לוח אם + CPU + זיכרון. כנראה ל intel i5/i7 במקביל אצטרך גם להחליף זיכרון למודול 8 או 16 GB קיבלתי הצעה: לוח אם Gigabyte B360H, מעבד i5-8400 או i7-8700 כולל עבודה ב1800 ל I5 ו…

• 21 תגובות
    • 8.2k צפיות
  12. Started by Dori Shlomo,

היי שלום לכולם לפני 10 שנים עזרתם לי לבנות את מחשב החלומות ליועכשיו הגיע הזמן לחדש חשוב לציין שאני גר בארצות הברית אז מחירים פחות חשוב לי בפירוט זה בעיקר החומרה מעבד I9 9900 לוח? לא אוהב לעשות אובקלג אבל הבנתי שיש לוחות שעושים אוטומטי קירור מעבד מים? מארז FULL TOWER? זיכרון? SSD 970PRO 2TB? כרטיס מסך 2080 RTX TI כנראה שניים ספק? אוזניות STEELSERIES ARCTIS PRO מסך? אני עובד במשרד אם 42" ומאוד אוהב אבל לא איכותי למשחקים מחפש מסף הכי גדול שאפשר שיש לו 144 הרץ G SYS ו 4K (זה מסביר למה שני TI)): המסך הזה כי טוב ROG Swift PG27UQ 27" 16:9 4K UHD IPS Gaming Monito אבל הוא ממש קטן לי אני כבר מעל 10 …

• 1 תגובה
    • 972 צפיות
  13. Started by Editing,

אם ב10 אלף אפשר להביא מפרט שיתמוך בעריכת וידאו ב4k אז יהיה מעולה, אבל אם לא אז שתהיה לי אפשרות שדרוג עתידית. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף ש"ח, חריגה, תלוי עד כמה זה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב: עריכה גרפית, עריכת וידאו - תוכנות אדובי למינהם, אפטר אפקטס, פריימר, פוטושופ וכו'... 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? הבנתי שזה מומלץ בשביל לשפר ביצועים, אז כן, אם אצטרך. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

14. Started by arield,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 6500 ש"ח לא חריגות , יש לנצל את התקציב עד סופו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לגיימנג ורק גיימניג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן , מקלדת , עכבר , מסך ואוזניות ( מעדיף ציוד של חברות מוכרות כמו רזר , קורסייר וכו) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא הכי קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מע…

15. Started by taltola,

שלום לכולם, אני רוכש בקרוב את המחשב שמופיע בקישור מטה. המסך שלי הוא 2K עם 165 הרץ. אילו אתם הייתם רוכשים את המחשב, מה הייתם משנים במפרט ולמה? (מבלי לפגוע בביצועים) https://www.yahavpc.co.il/build?id=JS9UC25V9G71AW

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Matan Keler,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לפיתוח תוכנה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה - דרוש כח עיבוד (עבודה עם הרבה תוכנות בו זמנית), פחות דגש על גראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Jetbrains Pycharm, Visual Studio, Google chrome Developers Mode, MySQL Workbench,VM,Linux ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי …

17. שלום, אחותי צריכה מחשב נייד לצורך לימודי אדריכלות ועיצוב פנים. האם המחשב בכותרת (Dell דגם G5 5587) מתאים לצרכי הלימודים (ככל הנראה תצטרך להריץ עליו תוכנות גרפיקה למיניהן. ומה דעתכם לגבי מחיר של 6300 עבור מחשב זה עם של אתר הלקוח למשך 3 שנים? מצורף דף עם המפרט הטכני - סליחה ממש על איכות התמונה!! אודה לתשובות בהקדם :) אפשר לראות כאן מפרט טכני: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989314 ההבדל היחיד הידוע לי הוא שכרטיס המסך הוא לא NVIDIA GeForce GTX1050 אלא NVIDIA GeForce GTX1060 צירפתי קישור פשוט כי לא הצלחתי לצרף קובץ עם המפרט וזה הכי קרוב שמצאתי לדגם.. *לא קונה אותו באחת החנויות בזאפ רק המפ…

18. שלום. אני מחפש מחשב שהדרישה היחידה היא שיוכל להתמודד עם התוכנות הנ"ל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6k רק אם קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות גרפיות כמו revit. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מחשב נייד בלבד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף.. …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by daniel2828,

אשמח לחוות דעתכם למפרט שאצרף,מגדיר את עצמי משתמש ביתי,גלישה באינטרנט,צפייה בסרטים,איחסון חומרים במחשב(יש לי הארדיסקים בנפחים גבוהים מחוץ למחשב),כן חשבתי להשקיע יחסית בלוח אם שהוא קצת מעל לבסיסיים שיש,אשמח באופן כללי לתובנות שלכם,ואשמח לדעת מה אני צריך להוסיף בשביל שאוכל לצפות בקבצי וידאו 4k(מעבר למסך שתומך ברזלוציה הזאת).

20. להלן מפרט המחשב. Intel Core i7 8700 3.2Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray Processor Intel 47225 1 Antec Mercury 360 RGB All-In-One Performance Liquid CPU Cooler CPU Cooler 55801 1 Gigabyte Z370 HD3 LGA1151v2, Intel Z370, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI Motherboards for Intel 47235 1 G.Skill Trident Z RGB 2x8GB DDR4 3000Mhz CL14 Kit Memory 49413 1 Asus GTX 1070 ROG Strix 8GB OC GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E VGA Cards 39849 1 Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III Hard Disk 29074 1 Kingston A1000 M.2 SA1000M8/240G 240GB SSD PCIe NVMe Solid-State Drives (SSD) 51072 1 Asus DRW-24D5MT DVD±RW x24 Black Sata Optical Writer 40303 1 Kingston HyperX Amp USB Vi…

21. Started by TheBlackHero,

טוב, האמת שלא... אני צריך כרטיס מסך שיעבוד טוב לתוכנת העריכה Fusion 360, תוכנה שדומה מאד לסוליד וורקס. ישלי מחשב מטורף (לדוגמא ssd במהירות 2000) ובלי כרטיס מסך איכותי. יש המלצות במחיר משתלם?

22. Started by yigal83,

שלום מחפש המלצות למחשב נייד לטובת לימודים באוניברסיטה. דרישות: 1) שיהיה אמין ל 4 שנים לפחות. 2) שיהיה קל ודק עד כמה שניתן. 3) זמן שימוש ללא טעינה ארוך - 5 שעות רצוף ומעלה. 4) מעבד דור חדש (נדמה לי דור 8 ) רצוי i7. 5) זיכרון פנימי 16G או 8G עם אפשרות הרחבה. 6) דיסק SSD (רצוי M.2) של 512G (אפשרי גם 256G אם יש בעיה במחיר). 7) גודל מסך פחות מ 15.6 אינץ' (לטובת קומפקטיות ומשקל), לא חייב מסך מגע. רזולוציה יכולה להיות HD כמובן שרצוי יותר. 8 ) אפשרות לראות/להריץ עליו סרטים ושיתאים לעיבוד תמונה (לא חלק מרכזי בעיסוק) בלייטרום וכדומה. 9) אם יהיה מתאים גם למשחק - זה בונוס (כלומר כרטיס מסך מתאים). אם יש משהו מתאים במחיר גבו…

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  23. Started by avid,

שלום, אודה לכם על ייעוץ בבחירת נייד לפיתוח תוכנה שיאפשר לי להריץ גם מחשבים וירטואליים (VMWARE). עד היום היה לי DELL עם מסך 15.6 ומקלדת מלאה. הבעיה שהדגמים החדשים כבדים מאוד והקלים (עם מסך 13.3) יקרים מאוד. תודה רבה על העזרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-5000 ש"ח אפשר לחרוג אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה. נעשה שימוש ב-VMWARE ולכן נדרש זיכרון רב ודיסק SSD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף ל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים: CRYSIS 3 ,WITCHER 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא ציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD\HD, מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (יש מארז P100) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…

דיונים חדשים בפורומים