עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by MOOMOY,

יש אופציה לחריגה בעוד +- 100 שקלים. מספיק לי מעבד I5 אבל אני מעדיף מהסדרה הטובה . דיסק קשיח לפחות 750 עם מהירות סיבוב 7200RPM סוללה חזקה , עדיף גם זיכרון מעל 4G אבל אם זה מחשב שיש אפשרות להרחבה עד 8 אז זה גם בסדר (אני מודע להגבלת התקציב) העדיפות הראשונית שלי היא ל DELL כי הבנתי שהם הכי טובים, אבל גם של אסוס זה בסדר. בעיקרון אני לא מצאתי מחשב של DELL שעונה על כל הקריטריונים האלו יחד + הגבלת התקציב. אבל של אסוס דווקא מצאתי, אבל הבעיה ש"אליה וקוץ בה" בכולם יש סוללה של 4 תאים , פרט לאחד אבל המעבד שלו פחות טוב. בעיה נוספת, כל המחשבים שמצאתי של אסוס (פרט לזה עם המעבד החלש יותר) זהים מבחינת המפרט , אך הדגם שלהם שונה, כך שאני לא יודע מה באמת ההבדל בינהם ואיזה הכי מומלץ. אני ארשו…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

היי, קודם כל שאפו לאחראיים על המדריכים לקנייה ועל המפרטים המומלצים! זה מאוד עזר לי :-* אני לפני קניית מחשב. אני לא צריך משהו מפוצץ, בכלל לא, ובכל זאת, רציתי להתייעץ אתכם פה. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לחלוטין משרדי - אינטרנט, וורד, נגן מוזיקה. אני גם רואה המון תכני וידאו באינטרנט, אם זה ביוטיוב, ואם זה במאקו, או רשת, או ווינט, או ספורט5. במחשב הנוכחי והסופר-סופר-ישן שלי, הרבה פעמים אני נתקל בבעייתיות מסוימת להריץ סרטונים מסוימים באתרים מסוימים. אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כזאת במחשב חדש, אפילו בתקציב של 1000 שקל, אבל חשוב לי להדגיש את הנקודה הזו בכל זאת, למקרה שאני טועה. שימושים נוספים, של פעם ב... זה קיובייס (תוכנה להקלטה ועריכת מוזיקה). המחשב שלי לא מיועד להיות מחשב…

• 32 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by hjkl HAY,

שלום רב לא מבין כמעט כלום במחשבים.. רוצה לקנות מחשב לבית. שימוש- אינטרנט, סרטים, ותוכנות גרפיקה בסיסיות- פוטושופ, אילוסטרייטד אפשר להסתפק בנייד? (אני שואל לגבי התוכנות, כי לא יצא לי עוד לעבוד איתן בנייד) וגם אם עדיף נייח- אשמח להמלצה כשהתקציב (כולל מסך והכל) עומד על 2500 ש"ח תודה רבה לעונים! חזי

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. אז הינה אנשים חבר שלי החליט בסוף על המיפרט ואחרי שרצה ב2.5K העלתי אותו ב100 ש"ח ויצא 2.6K. רוצה לדעת מה דעתכם, כנראה היום או מחר רוכש את המחשב, בTMS. מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ₪329 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro כמות: 1 - מחיר: ₪105 לוח אם: Gigabyte GA-MA770-DS3 כמות: 1 - מחיר: ₪428 מארז: Compucase HEC 6A19 400TRT Black כמות: 1 - מחיר: ₪362 קירור למארז: Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪33 זיכרון: A-Data 1GB DDR2-800 Vitesta HeatSink CL5 כמות: 2 - מחיר: ₪119 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪286 כרטיס מסך: Palit 9600GT Sonic 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪657 כונן אופטי: LG GH…

• 35 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by benor,

המחשב מיועד לאחותי, בעיקר לשימושים משרדיים פשוטים אינטרנט אופיס וכד' אבל מדי פעם היא תריץ עליו תוכנות חישוביות כמו Eprime ו-MATLAB ולכן חשוב שיהיה עליו מעבד מהיר וחזק. עדיפות לכך שיעלה כמה שפחות נניח תקציב גג של 3500 ש"ח. הדרישות העיקריות: -מסך 11 - 13" - נפח אחסון גבוה לפחות 500GB - קל משקל - חשוב מאוד שתהיה אחריות ממקום טוב ורציני. תודה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12-13 עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת המחיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות * כונן אופטי? לא* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן אך אין חובה כזו. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by Orian015,

http://www.newegg.com/Product/Productcompare.aspx?Submit=ENE&N=2030260032%20103980226%204084&bop=And&CompareItemList=N82E16834220343%2CN82E16834220379 תודה רבה מראש. נ.ב.:מצטער על כך שאני שולח הרבה הודעות של ייעוץ בנושא אני פשוט מוציא הרבה חסכונות על זה אז כל פרט קטן חשוב לי.

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by androidon,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט ואופיס ברמה בסיסית, אוטוקאד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אוטוקאד( הצגת תוכניות חשמל) בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צור…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר לחרוג עד 500 שח מהתקציב אבל רק אם זה באמת שווה את החריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים הכי חדשים ואינטנסיביים שיש כעת בשוק ויצאו בשנים הקרובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - המסך לא צריך לתמוך ברזולוציה של מעבר ל 1080p אבל כן צריך להיות לו תמיכה ליותר מ-60Hz, לצערי אני לא מבין בזה אז מסתמך עליכם 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, HDD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה ש…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לקניה בארץ, אלה הם הדרישות שלי מהמחשב: מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by R3flect,

שלום ח'ברה , אני חדש פה ואני דיי מבין בחומרה .עקב הזמן הקצר שיש לי , ועקב זה שאני רוצה שמישהו יותר מקצועי יבנה לי מיפרט אני פונה אליכם . אני צריך מחשב חזק למשחקים , ולתוכנות אשר לוקחות המון זיכרון (אני צריך כג'יגה זיכרון) , בנוסף אני צריך מסך LCD 17 ^ דרך אגב , עדיך לי לקחת דיסק קשיח 1000 rpm ? ^ תקציב עד 9000 , כולל הכל , קומפלקס . -- עוד שאלה , אם אני קונה למשל מארז רדימאקס , אני יכול להוסיף אליו כוננים וכדומה ? פשוט זה לא הכי נראה ככה , למרות שבטח אפשר -- תודה

• 35 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by Shlomi Malul,

שלום לחברי הפורום, אני בשלבים סופיים של בניית מפרט למחשב הבא שלי, משמש למשחקי AAA בעיקר. במקביל מחפש גם לרכוש מסך + מקלדת (מבחינת עכבר אני מסודר עם Razer Basilisk), אז יש כמה שאלות קשורות זו בזו: מסך - מחפש מסך “34 ומעלה (עד “42 מקסימום), רצוי קעור, ברזולוצית 4K (כלומר 1600 × 3840 ומעלה) - כרטיס המסך יהיה 4080 SUPER - אשמח להמלצות, וגם האם G-Sync שווה את הפרש המחיר העצום מול מסכי FreeSync Premium. מקלדת - לאחר מספר אכזבות מאיכות מקלדות ברמת High End (כמו Logitech G910 ו Razer Huntsman Elite שלאחר כשנתיים התחילו ghosting, כלומר הקשה על מקש הקלידה את האות מספר פעמים) - אשמח להמלצה על מקלדת גיימינג מכנית איכותית ואמינה, נניח עד 1000 ש”ח מפרט - חשבתי על המפרט הזה ב TMS (מעט ח…

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by e2g,

שלום חברים, אני מעוניים להחליף לפ-טופ... מקבוק אייר יקר לי מידי (!) וחשבתי על ה-chromebook ספציפית זה של asus מישהו מכיר? השתמש? באסוס או באחר תודה g.

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. שלום אני בתחילת דרכי ללמוד על התוכנות של גרפיקה לכן הומלץ לא לקנות את המחשב הכי יקר יש לי 3 מחשבים שמתלבטת בינהם dell precision 3561 i7 512ssd בסביבות 6500שח 2- dell g15 5511i7 1 t 3060 בסביבות 7500 שח 3- dell g15 3050 i7 512ssd בסביבות 6000 שח לגבי השנים האחרונים האם יש הבדל כל כך משמעותי לגבי הביצועים שמוצדק תוספת 1500 אם יש מחשב אחר שמומלץ אשמח לתשובה

14. אהלן חבר'ה, אני מעוניין לקנות מחשב עוד השבוע לבן שלי שחובב משחקי מחשב הסכום שהקצבתי לעצמי הוא 2,000 ש"ח ראוי לציין שיש ברשותי מסך . הייתי בחנות מחשבים באזור וזה מה שקיבלתי: מעבד אינטל CORE 2 DUO E7500, 1066MHZ s775 3MB TRAY מאווררים וגופי קירור GENERIC CPU COOLER FOR S775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM S775 C2Q 1333MHZ, INTEL G41, DDR2 800 PCI-E HDAUDIO זכרונות DDR II 800MHZ 2GB KINGSTON VALUE דיסקים קשיחים HITACHI DESKSTAR 320GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך ZOTAC 9600GT 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול ON BOARD 5.1 CHANNNEL AUDIO צורבים LG DVD+RW GH22NS X22 BLACK SATA ציוד רשתות ON BOARD 10/100/1000 מארזים HJA-241 MIDI BLACK NO PSU ספקי כוח DOLGEN TIGER 5…

15. Started by malikl,

שלום לכולם! אתמול יצאתי לטיול ונפל לי המחשב הנייד שלי (hp mini 210-1010), המסך קיבל מכה דיי רצינית. הוא קיבל מכה נקודתית בערך במרכז המסך בחלק העליון. לא רואים חצי מהמסך. כמו כן המחשב חדש (בן 3 חודשים), מה ניתן לעשות, אם בכלל?

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. שלום, קוראים לי גיל ויש לי ידע בסיסי מאוד בכל הקשור לנושא של חומרה אז אשמח אם לא תחסכו בפרטים... אז ככה, יש לי תקציב של 8000 שקל בשביל לקנות מחשב נייד באיכות טובה, ושיהיה ניתן לשידרוג כעבור שנה-שנתיים עם כמה שפחות חלקים להחליף(שיהיה עמיד). המטרה שלי למחשב היא בעיקר דברים חובבניים כגון: סרטים, משחקים וכדו' ככה שחשוב לי שיהיה בו את הדברים הבאים:כרטיס גרפי טוב,כרטיס מסך טוב המאפשר חיבור לטלוויזיה לראיית סרטים,מסך 15 אינץ לפחות,לוח אם עמיד כמו שכבר כתבתי,וכל שאר הדברים הנחוצים בשביל מחשב טוב... כמו שאתם רואים אני לא ממש מתמצא בכל מה שקשור לחומרה אז אשמח אם תפרטו עד לסוגים של דגמים ואיפה ניתן להשיג אותם במחיר שנקבתי. תודה מראש על העזרה!

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. מעבד כפול ליבה ומעלה, AMD או אינטל. כמה שיותר זיכרון, מינימום 8 ג'יגה דיסק קשיח ssd מינימום 80 ג'יגה כרטיס מסך מובנה ללא התקנה וללא מערכת הפעלה רמת רעש לא משנה, אבל חשוב שלא יקרוס אחרי דקה של עבודה מאומצת כמו הנייד שלי. יש לי מסך בעל חיבורי DVI וVGA לא ניתן לחרוג מהתקציב ועדיף להשתמש בכולו עדיפות לרכישה באיבורי, פלונטר וזיגזג

18. Started by מירב2010,

שלום, יש לי בעיה בחלק מהמקשים במקלדת שמקלידים מספרים במקום אותיות למשל ו מקליד לי מספר 4 האות ח מספר 1אני נאלצת להשתמש בלוח מקשים על המסך.... אודה לעזרתכם

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by GUY550,

מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤1585 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-S3 ¤716 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTX OC 768MB GDDR3 384 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤3440 דיסק קשיח: SEAGATE SV35 250GB 8MB 7200 RPM PAT - ST3250820AV ¤437 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤230 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤484 מארז: NZXT HUSH w/o PSU ¤490 ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤642 הרכבת מחשב: ********* ללא הרכבה ********* ¤0 מחיר סופי: ¤8024 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il כדאי ללכת עליו? והאם הספק יחזיק כמו שצריך?

• 40 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by hgeuch,

אפשר חריגה תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. בניתי לעצמי מפרט, אשמח אם תתנו לי חוות דעת על מה ניתן לשפר ו\או לתקן. בעיקרון, המחשב אמור לשמש אותי כשרת טורנטים וכ VOD פרטי בסלון, חשוב לי שיהיה שקט ויוכל לעבוד 24\7. עוד פרט חשוב: שיוכל להריץ סרטים באיכות הטובה ביותר על טלויזיה FULLHD 40' דגם מחשב: computer לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE E350N-USB3, AMD E-350, AMD Hudson M1, 2xDDR3 1066, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12365 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS http://www.ksp.co.il/hmain.…

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. היי, קראתי כל מייני מפרטים מומלצים באתר, אבל לאור הידע המוגבל שלי אבקש להתייעץ בכל זאת. לא השתמשתי בפורמט שבנעוץ, אבל כן עניתי על כל השאלות שבו. המחשב הנוכחי שלי, שסוגר סביבות ה-5 שנים, מתחיל לבאס קצת. דווקא המעבד הוא צוואר הבקבוק אצלי במשחקים, אבל גם הכרטיס כבר לא בשיאו. חשבתי לנצל את בלאק פריידי כדי לשדרג, כשבתכל'ס זה לרכוש מחשב חדש כמעט מלא. אני מצרף את המפרט הנוכחי בתמונה (חסרים פה כוננים קשיחים של 1TB שיש לי בפנים, אז מקום לא חסר): יש לי בגדול 2 שאלות: 1. האם יש כאן חלקים שאפשר להציל למחשב הבא? (כוננים קשיחים ו-SSD אשמור, אבל מה עם מאוורר? ספק כוח? קירור?) אני מתלבט כי אם אין פה מספיק חלקים להציל אני אשאיר את המחשב הזה כמו שהוא ופשוט ארכוש חדש לגמרי. יש לי מ…

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. בכל שלוש שנים המחשב של המשרד שובק וקונים חדש, אז הגיע הזמן. מעדיף לרכוש בחנות באיזור ראשל״צ (KSP לדוגמא). הייתי רוצה להרכיב מפרט שיחזיק יפה windows 7, בעיקרון כל מה שעושים עם המחשב הזה הוא office/browsing. אני רוצה לנצל את התקציב כדי לקבל את הרכיבים הטובים ביותר שיחזיקו לאורך זמן, חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ בקלות דפדפן עם 10-15 טאבים במקביל, word, excel וכו׳. אני מעדיף לא להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן ולרכוש רכיבים חדשים, יש לי בעיקרון ספק בן שנתיים של seasonic ואולי כדאי לחסוך בעלות של הספק, בכל מקרה כדאי להכניס ספק למפרט ואני במקרה הצורך אשקול אם לרכוש או לא. יש צורך בציוד היקפי, מקלדת ועכבר, כדאי שהמחשב יהיה שקט, המחשב ישאר דלוק ברוב הזמן ויכנס לעיתים ל-hibernate. חשוב שנוכ…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. אהלן אנשים! היום קיבלתי את הDELL VOSTRO 3450 [בגרסאת מעבד ה-i5 sandy bridge] אולם מכיוון ולא מצאתי לנכון לשלם 400 ש"ח נוספים רק כדי שהמחשב יגיע עם מע' הפעלה, הזמנתי אותו ללא מע' הפעלה. לצערי הרב, המחשב הגיע ללא דיסק של דרייברים הכרחיים וכעת אני תקוע, שכן לא ברור לי אילו דרייברים אני צריך להתקין. נכון לעכשיו על המחשב מותקן WIN 7 64BIT [עותק מקורי שיש ברשותי], אך המחשב לא יכול להתחבר לרשת, שכן אין לו דרייבר לכרטיס הרשת ואינו מזהה אותו. ניסיתי להתקין כמה מהאתר של DELL, אך לא ברור אילו אני אמור להתקין. אשמח אם אנשים יכווינו אותי מה עליי להתקין - מה הם הדרייברים עבור המקלדת והטאצ'פאד? אילו דרייברים עליי להתקין לסאונד? לכרטיס המסך? ואילו תוכנות מובנית של DELL רצוי להתקין עליו? …

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. האם המפרט הזה שווה את המחיר שלו ביחס למחיר פר ביצועים? והמחשב הזה נועד לגיימינג קליל, אני לא רואה חובה כלשהי להפעיל הכל על היי. הנה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ¤374 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤243 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤286 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-500SATA16M זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤126 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤574 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD48…

• 29 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.