ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם דיי הרבה זמן לא התעדכנתי בחומרה חדשה, אם נהיה מדוייקים בסביבות ה6 שנים, בדרך כלל אם אני קונה מחשב אז אני קונה מערכת חזקה במיוחד שתחזיק לי זמן מה ובהנאה מקסימלית. אני זקוק לעזרתכם כדי להפיק מהסכום הזה את המירב והמקסימום, אבל מצד שני אני לא רוצה סתם ליצור צוואר בקבור ובזבוז מיותר קיצוני, לכן אני פונה אליכם. מספר בקשות לפני שאני מנתב אותכם, אומנם הסכום לא קטן אבל זו החלטה שלי ואני מבקש ממכם שתנצלו אותו. הקנייה תתרכש בעוד מספר ימים 1. מה התקציב המקסימאלי? 9,000 שקלים המחיר הוא למחשב נטו בלי ציוד הקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל אם זאת להרכיב מערכת חכמה ולא סתם לבזבז ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אתם מרגישים שיש צורך בשדרוג …
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מישהו יודע איך המעבד intel core i7-u הוא חזק \ טוב \ אפשר להריץ עליו תוכנות חזקות? ואיך המעבד intel core m3?
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1 עם המחשב יעסוד חלק עם אוטוקד ? 2 המלצות כלליות על המחשב ? תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח . אפשר עם חריגה עד 2500 אם הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד - אינטרנט עם טאבים רבים, אופיס וזהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד חשוב אם זה כרוך בעלויות משמעותיות. אם מדובר בתוספת של 200 ש"ח פלוס מינוס אז אפשר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב מיני ( בגודל של ממיר פלוס מינוס). תקציב עד 3000 שקל. השימוש שלי הוא בעיקר למדיה, צפיה של סרטים, סדרות וכדומה, הרצה של משחקים ברמה בנונית, שימוש בפוטושופ ואפשרות להריץ אמולטורים ( כמו בתוכנה אנדרואיד סטודיו) בנוסף הייתי רוצה שתהיה תמיכה ב4k ב120 fps. ראיתי את המחשב הזה: Asus Mini PC PN64 ASUS ExpertCenter PN64 Mini PC Barebone with Intel Core i5-12500H Mobile Processor, up to 64GB DDR5 RAM, Dual Storage Design, WiFi 6E, Bluetooth, USB-C with VESA Mount https://a.co/d/df8GUQC רק יש לי כמה שאלות לגביו: - האם הוא יענה על הדרישות שלי? -האם יש תמיכה ב4k ב120 fps? אם כן אני מחפש …
-
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, אני מעוניין לקנות מחשב עוד השבוע לבן שלי שחובב משחקי מחשב הסכום שהקצבתי לעצמי הוא 2,000 ש"ח ראוי לציין שיש ברשותי מסך . הייתי בחנות מחשבים באזור וזה מה שקיבלתי: מעבד אינטל CORE 2 DUO E7500, 1066MHZ s775 3MB TRAY מאווררים וגופי קירור GENERIC CPU COOLER FOR S775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM S775 C2Q 1333MHZ, INTEL G41, DDR2 800 PCI-E HDAUDIO זכרונות DDR II 800MHZ 2GB KINGSTON VALUE דיסקים קשיחים HITACHI DESKSTAR 320GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך ZOTAC 9600GT 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול ON BOARD 5.1 CHANNNEL AUDIO צורבים LG DVD+RW GH22NS X22 BLACK SATA ציוד רשתות ON BOARD 10/100/1000 מארזים HJA-241 MIDI BLACK NO PSU ספקי כוח DOLGEN TIGER 5…
-
- 34 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום רב ותודה מראש לעוזרים אני צריך מחשב לעריכת וידאו /שימוש עיקרי בתוכנות אדובי למינהם פרמייר וכדומה. התקציב המקסימאלי 12,000 א) לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג מהתקציב עד 17,000 2. שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD א) והמחשב מיועד בעיקר לפרימייר עריכה של כ20 סרטים בשבוע. המחשב יעבוד עם 2 מסכים 24 . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (=6 6. לא מתוכנן אוברקלוק (OC 7.יש צורך לכלול מערכת הפעלה בסיסית. הקניה מתוכננת בשבועיים הקרובים. יש לי כיום 3 דיסקים שעוברים איתי 1 של 4 TB ועוד 2 של 2TB שהם מלאים. חשבתי על המפרט הבא: מעבד i7עדכני . זיכרון 64 GB SSD עבור מערכת הפ…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4.. וכאלו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב …
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
טוב.. בואו נתחיל: 1.האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך : לנסות לחסוך ואם זה יפגע בביצועים בצורה קריטית אז לא לחסוך חריגה בסכום במידת הצורך - עד 1000 שקל + - 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : משחקים (בלי גבולות והגבלות ) ואוברקלוק א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד: כל המשחקים החדשים שיש ושיהיו. רצוני שלא תיהיה לי הגבלה להריץ משחק על highest settings. עם רזולוציה מטורפת לדוגמא : bbc2. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד :גבוהות במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד היקפי : מסך FullHD מעל ל20" מיוחד למשחקים עם זמן תגובה מהיר. עם כניסת DVI למחשב, וכניסת HD…
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר CS GO אבל גם המשחקים החדשים נכנסים לתמונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1020X1080 LG 24GM77 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי גבוהות 3. האם יש צור…
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום, באופן מסורתי, כל 5-6 שנים אני מתבקש לקנות מחשב חדש להורים שלי. מסתבר שהזמן רץ כשנהנים, ו 5-6 שנים חלפו להם ממש לא מזמן. הדרישות, בקצרה, הן פשוטות וקלות. המחשב צריך להיות: א. זול ב. קטן (פיזית) ג. מהיר כמה מסובך זה כבר יכול להיות? בסוף ההודעה אמלא את השאלון המפורט. בינתיים, כיוון כללי כפי שנראה לי: חשבתי ללכת על NUC או מחשב מבוסס לוח אם mini itx. יש בפלונטר את ה NUC הזה: http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDN2820FYKH0-Kit-120&cart=1397374509145720345〈=heb ואני שואל: א. האם הוא מספיק טוב עבור שימושים ביתיים? ב. האם אפשר למצוא NUC זול יותר שיעשה את העבודה? (מעבד חלש יותר, לאו דווקא החלפה לכונן "רגיל") ג. האם אפשר להרכיב מחשב מבוסס min…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום קוראים לי עומרי ואני חייל כרגע לפני שחרור. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בסביבות ה4000 ש"ח שהשימוש העקרי בו הוא גיימינג ותכנות.( לגבי התכנות אני עכשיו מנסה ללמוד עצמאית לתכנת אז אני ברמה ממש נמוכה, אם מישהו יכול להסביר למה החלק של התכנות רלוונטי במפרט אני אשמח) באופן כללי תודה מראש על העזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג +תכנות בסיסי(הוסבר למעלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17960 או https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17961 אני רואה שיש הבדלים בין המעבדים ובין המאיץ הגרפי 520 מול 540. השאלה האם שווה להוסיף 500 שקל או שההבדלים לא מצדיקים את זה?
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן חברים אני רוצה למכור את הלפטופ שלי ולעבור לMAC הנייד שיש לי הוא Asus K55VD את המפרט שלו אפשר למצוא כאן: http://www.hotukdeals.com/deals/asus-k55vd-15-6-laptop-i3-2330m-610m-full-hd-1920-x-1080-black-for-449-99-pc-world-1343339 תוספות:כונן SSD בנפח 128 ג'יגה+8 ג'יגה זיכרון במקום 4 סטנדרטי,סוללה נוספת חוץ מהמקורית בכמה לטעמכם אוכל למכור אותו?
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
חשבתי לשדרג את המחשב ויש לי 3 אפשרויות שחשבתי עליהם במחיר סביר הראשון : מעבד I3 10105F + לוח אם H410 החיסרון שהמעבד תומך רק 2666 מחיר : 630 שקל השני : מעבד G7400 + לוח אם H610 , המעבד קצת חלש ביחס לאיי 3 אבל תומך בזכרונות 3200 מחיר : 755 שקל השלישי : מעבד I3 2100 + לוח אם H610 תומך בזכרונות 3200 מחיר : 935 שקל מבחינת מחיר ה I3 10105F הוא אטרקטיבי , חיסרון טכנולוגיה קצת יותר ישנה תושבת 1200 דור 10 , גם ה G7400 נחשב שידרוג יפה יחסית למעבד שיש לי עכשיו I3 7100 מה לעשות ?
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם חבר שלי מעוניין לקנות מחשב בתקציב 3500 שקל גג בלי לעבור בבקשה בלי מסך , בלי כונן דיסקים ובלי כונן דיסקטים ושיהיה בבקשה מבוסס INTEL הוא לא רוצה משהו אחר והוא לא מתכנן OC המחשב למשחקים וצריך כרטיס מסך , כרטיס קול על הלוח אם
-
- 33 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מדובר במחשב משנת 2007 בערך, בעל המפרט הזה: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2500MHZ ASUS M2A-VM בעל תושבת AM2 מהידוע לי 4GB DDRII 800MHZ ATI RADEON X1950 256MB מסך ברזולוציה של 1280*1024 מהידוע לי, גם המעבדים החדשים שמיועדים לתושבות AM2+\AM3 מתאימים ללוח אם הנ"ל כך שאין צורך בשדרוג לוח אם. בעקרון, מה שאני צריך זה מעבד BOX+כרטיס מסך ב800 שקל עם אפשרות לחריגה קלה במידת הצורך, שיתנו בוסט רציני ככל הניתן למחשב הזה לצורכי משחקים. בעיניין אוברקלוק, אולי ייתכן שימוש קל בOC למעבד, לא חובה. רצוי כרטיס מסך עם יציאת HDMI ושיהיה חסכוני יחסית בחשמל [לא ידוע לי איזה ספק יש למחשב, סביר להניח ממוצע] מה דעתכם על הGTS450 כאופציה לכרטיס מסך? המון תודה לעוזרים!
-
- 23 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7-8 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אבטחת מידע וגיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMWARE\Packet Tracer\wireshark\ultratools ועוד תוכנות שאקבל בהמשך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:FIFA 18 (מאוד חשוב שירוץ חלק ברמה גבוה!) ARK:SURVIVAL ובעיקרון כל משחק חדש שיצא או שיצא בזמן האחרון עם גרפיקה מטורפת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
עברתי על המפרטים המומלצים באתר, ומצאתי את זה: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109504 ברצוני לשפר מעט את המפרט כדי להגיע לכיוון של 1700-1800 כי מדובר על רכישה של 4-5 יחידות. אחרי ביטול הSSD, האם יש עוד חלקים שאפשר להוזיל מעט במפרט? האם ניתן לעשות במפרט הנ"ל שימוש בקירור פסיבי? http://www.tms.co.il/product/17646
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1281 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2409 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1 ₪122 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=247 ASRock Z68 Pro3-M Z68 Chipset, יחידות 1 ₪573 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2916 Kingston Hyper X Genesis 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪474 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2746 TwinTech GeForce GTX570 1280MB GDDR5 מבצע בקניית מחשב חדש בלבד!, יחידות 1 ₪1429 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2886 Asus DRW-24B1LT x24 White / Black Light Scribe, יחידות 1 ₪157 http://www.rsm.co.il/product.aspx?product…
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K (אפשרות חריגה של 1K) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח Web. ברגיל מריץ חצי מיליון טאבים בשניים-שלושה דפדפנים נפרדים, PHPStorm, מכונה וירטואלית אחת או שתיים שמריצות Ubuntu Server (LAMP). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא צריך SSD או כונן קשיח (מועברים מקיים). - המארז הנוכחי שלי הוא P182, ואני יכול להמשיך להשתמש בו, אבל אשמח לשמוע המלצות גם על מארז חדש. אני אוהב עיצוב סולידי כמו של ה-P182 או סדרת…
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי, לתקופה של 4 שנים הקרובות (צבא), בתקציב מוערך של 1500 ש"ח. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. התקציב המקסימלי - 1500, אם חריגה קטנה במקרה הצורך. מחיר למפרט בלבד(כולל הרכבה) ללא שום אביזרים. 2. השימושים הצפויים של המחשב: שימוש לא נרחב, בעיקר אינטרנט, אולי מעט משחקים ישנים.) 3. אין צורך בציוד היקפי 6. שקט לא קריטי 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. ללא אביזרים נוספים 9. חנות מועדפת, KSP נהריה 11. אם מוזיל, מעדיף מחשב אם כרטיס מסך מובנה ובעתיד אפשרות להוסיף כרטיס חיצוני. הלכתי לחנות KSP בנהריה (קרוב מאד לבית) והם נתנו לי את המפרט המומלץ שלהם, התייעצתי אם טכנאי מחשבים שאני מכיר, והוא המליץ לי על המפרט משתי סיבות: 1. המפרט …
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?2300+-, עדיפות לזול ככל האפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: לימודים, תכנות, שימוש בתוכנות כמו matlab, גלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה):קונה נייד קומפלט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את ה…
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אופציה לרכוש מעבדi7 2600k ולוח אם dz68bc של אינטל במחיר מוזל בתחילה תכננתי לרכוש מפרט ל-NAS שיריץ freeNas אבל לאור ההזדמנות של המעבד ולוח האם, אני מעוניין לבנות מפרט למחשב עיקרי לבית ולהשתמש במחשב הקיים כ-NAS שיריץ freeNas. לגבי המחשב החדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח (לא כולל מעבד ולוח אם) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו…
-
- 34 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב טוב לגיימר כבד חשבתי על זה מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1880 1 1880 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 s939, NF4, PCI-E 560 1 560 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 1Gb 400MHz V-DATA CL3 530 1 530 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7900GT 256MB TV, DVI, PCI-E 2190 1 2190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB 7200 8MB WD1600JB 455 1 455 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black 250 1 250 מארזים? Price Units Total Thermaltake Sviking VA4000BWS 460 1 460 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 425W (True Watts) 280 1 280…
-
- 33 תגובות
- 2.8k צפיות
-