ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
התקציב הוא 5500 כולל חריגה. מבחינת הניצול אין בעיה לנצל את כולו אם צריך. השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית. אינטרנט אופיס ומוזיקה. לעיתים גם סרטים ברזולוציית 1080p לכן עליו לעמוד גם במצב הזה. כמו כן אני כרגע עם מחשב ברמה גבוהה ששירת אותי 7 שנים לכן אני מחפש משהו שיחזיק לי גם לתקופה הזו. מבחינת ציוד היקפי אשמח להמלצה לפד לעכבר (לא דורש משהו מעבר לנוחות) למחשב הנוכחי שלי יש ספק Corsair 620W Modular לכן אז אם הוא מספיק אפשר לוותר עליו. יש לי גם כונן דיסקים. כמו כן, אני מעביר ממנו גם 3 כונני HDD לכן המארז צריך לכלול גם את זה. מבחינת השקט המחשב אצלי בחדר ולא נכבה לעולם למעט הפסקת חשמל לכן אפשר להתחשב אך יחד עם זא…
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אמי התחילה לימודי גרפיקה (פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור וכו') והיא צריכה מחשב חדש וחזק. היא מתלבטת בין נייח לנייד מה שיתן תמורה יותר טובה לכסף התקציב הוא כ5000 ש"ח עם אופציה לחריגה קלה מאוד ~200 ש"ח. אשמח את עזרתכם בהרכבת המפרט או המלצה למחשב נייד בתקציב הנ"ל. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ…
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד לשימוש ביתי. בעיקר גלישה באינטרנט וצריכת מדיה. צריך להיות מסוגל לחבר לטלוויזיה כדי לנגן סרטים. תקציב באיזור ה 3.5k. המחשב לא מיועד להיות ממש נייד, אז יש עדיפות למסך גדול ומקלדת גדולה שיהיה יותר נוח. מערכת ההפעלה צריכה להיות כלולה במחיר. אולי אני אחבר אותו לרמקולים חיצוניים בשביל לנגן מוזיקה. רוצה לקנות בשבוע הקרוב באיזור המרכז. אני חושב ש 8GB RAM יספיקו לי. עדיפות למפרט עם SSD בשביל המהירות ואולי גם דיסק HDD נוסף בשביל קיבולת. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעות למפרטים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? גמיש. באזור 8K, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה, ניתן גם לחסוך אם זה יותר מידי לצרכים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, VR ותכנות. המחשב צריך להריץ משחקים חדשים ברמה טובה, ולהתאים לפחות לדרישות המומלצות של oculus rift: https://support.oculus.com/248749509016567/ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בלבד - לא קעור, 144hz. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מחשב שקט ואמין, למטרות כלליות וגיימניג בינוני לכל היותר, הרכבתי לפי המפרטים המומלצים באתר בשינוי של מארז שקט, קירור, וספק אמין, אשמח לקבל הערות לשיפור תודה
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי מפרט למחשב למחשב שמיועד לעבודה משרדית בלבד! ואולי קצת גלישה ברשת (לא גרפיקה, משחקים,הורדות) אני צריך חוות דעת של אנשים רציניים- לוח = intel pentium d 915 dual core 2.8G 4Mb מעבד = intel coconut creek uatx lan100 ddr2 533 זכרון = 1G ddr2 667 דיסק קשיח = w.d 80G sata2 צורב = dvd-rw מארז = מפואר ++ (רק המארז עולה 400 שקל..) סה"כ= 2000 ש"ח אז ככה- אם נראה לכם שכדאי להוסיף\ לשפר משהו (אבל לא לחרוג מהקציב יותר מידי) אני אשמח לשמוע.. נ.ב - אילו חברות כדאי לקחת את הזיכרון והצורב DVD ?? תודה !!
-
- 33 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב לילד בן 10 . מכור ל-minecraft + אופיס 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2200 ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק minecraft + אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8-9/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני בונה מחשב בשביל ההורים שלי, שימוש עיקרי - אינטרנט, אופיס, קצת סרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס מעט תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתכונות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ', 1920X1080. -לאילו הגדרות…
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן לחבר שלי שבק המחשב והוא החליט להביא חדש השימושים העיקריים שלו הם גלישה באינטרנט צפיה בסרטים שימוש בסימולטור ( כגון REALFLIGHT \ PHOENIX ) לטיסנים וכ'ו המחשב מחובר לטלויזית 32 ללא מסך והוא יושב בסלון המפרט שיש לו כרגע ( המעבד כנראה תקול ) מעבד לא זוכר כל כך אבל הוא בתושבת 775 כנראה זה E6000 או משהו באיזור לוח MSI G31M2 V1 זיכרונות DDR2 כרטיס מסך HD4770 512mb - שכנראה יעבור למחשב הבא ספק EZCOOL ATX 400 JSP הרדיסק של 500GB ונכון לעכשיו אין לו צורך ביותר מארז ג'נרי שלא רלוונטי המפרט שהוא חשב עליו הוא: IntelCore i5 4570S - 470 ש"ח או IntelCore i5 4570K - 710 ש"ח GIGABITE GA-Z87M-HD3 ומארז SilverStone Milo ML-03B Basic HTPC +- 400 ש"ח דבר ראשון הבחירה בין המעבדים ... נכון…
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מחשב די ישן. יש משהו שאפשר עוד לשדרג 'בקטנה' לבוסט יפה באנרגיה? * Intel i7-6700 * GA-H170-HD3 Gigabyte * 2x8Gb Corsair CMK8GX4M1A2400C14R 2400Mhz DDR4 * 2x8Gb TEAMGROUP Elite Plus TPRD416G2400HC16DC01 2400MHz DDR4 * Samsung SSD 750 EVO 500GB * Palit GTX 1050Ti StormX 4GB DDR5 PCIE HDMI DP
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
- 3 followers
-
-
בוקר טוב, אשמח לעזרתכם בבנית מחשב לצורך הפיכתו לNAS. המטרה היא להכניס כמה שיותר כוננים בפנים. למשל 8 הארד דיסקים של 4 טרה כל אחד. האם בהנחה שבאמת אני הולך לשים בפנים 8 הארד דיסקים אני צריך לוח אם שיכול להתחבר לכולם (8 כניסות) או שהם משורשרים אחד לשני? בקיצור אשמח לעזרתכם בבניה של המחשב בדגש על הלוח אם, מעבד, זיכרון RAM, ספק כוח ומארז. הארד דיסקים - יש לי. התקציב הוא סביבות 2000-3000 ש"ח (ללא ההארד דסקים וללא מערכת הפעלה). המון תודה
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מחפש לחברה שלי מחשב נייד לצורך לימודים. אני לא מבין גדול במחשבים החדשים ואשמח לקבל עצה מכם. מה אני מחפש : - מחפש מחשב קל (14 אינטצ') - לא מחשב יקר מדי: אני לא יודע מה המחירים היום בשוק אבל נראה לי שסביבות 3000 ש"ח זה סביר (עדיף כמה שפחות). - שיהיה מחשב טוב, לא מחפש מחשב high end אבל מחשב טוב ואמין שאפשר להריץ בו משחקים מדי פעם (סימס למשל). - עדיפות למחשב לבן ויפה . - עדיפות לא מסך מגע! ממש תודה לכל מי שקרא ומוכן לייעץ(: ותודה גם למי שסתם קרא (: עדכון : מילוי הטופס מהחוקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך 2. מה ש…
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חייב דיי בדחיפות הצעות למפרט. אני קונה מחשב ואני ב5.7 טס לארה"ב ואני רוצה לקנות מNewEgg את המעבד זיכרונות כרטיס מסך ולוח אם, התקציב שלי לקנייה הזאת בלבד הוא 800-950$ ואני רוצה את כל הדברים הנוספים (בלי כל הציוד ההיקפי) מהארץ בתקציב של עד 2300 ש"ח תודה מראש
-
- 41 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
ערב טוב! מעוניינת לקנות מחשב נייד טוב! בין המחירים 2500-4000 ככה. יש מחשבים טובים בכלל במחיר הזה? מחפשת מחשב חזק, מהיר, עם מספיק נפח, סוללה טובה, לשימוש יום יומי בעיקר פוטושופ בסיסי לעיצוב תמונות משפחתיות ( מה בנוסף צריך שיהיה במחשב כדי שהפוטושופ יעבוד חלק ללא תקיעות? ) צפייה בסרטים, יוטיוב, העברת תמונות וסרטונים רבים, עריכת סרטונים,ובסהכ מחשב שישרוד הרבה ויהיה כמה שיותר טוב ) בנוסף, אשמח לשמוע עוד כמה דעות בנוגע לשתי מחשבים שקיבלתי עליהם המלצה, מה מהם יותר מומלץ אם בכלל, ולמה? ■Tecra A50-E-1XZ ■Site Pro L50-G-181 לפי מה שבדקתי באינטרנט חברות אלה לא ממש מוכרות אז אני לא בטוחה . בנוסף המליצו לי במקום שני אלה לקחת Lenovo IseaP…
-
- 21 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם... אחרי שנים שלא קניתי מחשב שאני עדיין עם פנטיום 2 350mhz אני קונה בזמן הקרוב מחשב שיספק אותי נראה לי ל- 4 שנים טובות התקציב שלי הוא עד 22,000 ש"ח (מכל הכסף שחסכתי מאז הבר מצווה ועד עכשיו ומההורים שלי וסבתא וסבא הגעתי עם זה לסכום ענק) והצורך שלי מהמחשב זה משחקים כבדים, קולנוע ביתי לחדר, סרבר שיחזיק שני מחשבים טמבלים ומאגר גדול מאוד של סרטים divx,xvid ועוד, תאמינו לי יש לי עם כל הדיסקים של הסרטים יותר מ120 ג'יגה של סרטים לכם אני חייב 2 ארד דיסקים של 120 ג'יגה בייט עם 8 מגה בייט באפר וחשוב לי שיהייה W.D. המפרט שחשבתי עליו הוא: מעבד: AMD Athlon XP 3000+ לוח אם: Epox 8RGA+ nForce 2 זיכרון: CORSAIR DDR-RAM 512MB 3500 CAS2 ארד דיסק: Western Digital 120GB 720…
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות לבן שלי מחשב למשחקים וב new egg יש את : https://www.newegg.com/global/il-en/asus-rog-strix-gl10cs-nh561/p/N82E16883221575 מקבלים במחשב ASUS עם WIN. האם משתלם מבחינת היחס :מפרט-מחיר-מותג. אם לא תוכלו לתת הצעה למחשב בעלות של עד 3500 שח בלי דרישות מיוחד מלבד WIFI. אני קונה והילד מבסוט מהפורטנייט ואולי call odf duty .... תודה
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? כעיקרון אין אבל כמה שפחות, התקציב יכול להיות גם 6000 ש"ח ומעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן חופשי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס ואינטרנט בעיקר חחשוב שיריץ סרטונים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מספיק -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לרכוש סטרימר ולהתקין עליו קודי. חשוב לי שיהיה חיבור WIFI עם קליטה סבבה ושיהיה באיזור 200-300 ש"ח. אני הולך להתקין את המכשיר בדירה בקפריסין והמטרה היא לצפות בערוצי עידן פלוס דרך ההרחבה של עידן ובשידורי ספורט דרך הרחבות שונות. האם אמורה להיות בעיה כלשהיא שהמכשיר יהיה בקפריסין? אשמח להמלצה על מכשיר עם לינק לרכישה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. אז כמו בכותרת אני מעוניין במפרט למשחקים כבדים. התקציב: 6000 ש"ח וצפונה (אבל לא יותר מדי). אני על המחשב הנוכחי כבר 3 שנים וחצי והוא כבר פשוט לא סוחב. גם המחשב הזה יהיה לאותו פרק זמן בערך. אוברקלוק מינימלי, ורק בעתיד (הרחוק). חשוב שהמחשב יהיה שקט. מה צריך: רק מארז ורכיבים, ללא ציוד היקפי או תוספות. חשוב לציין שאת כל המשחקים אשחק על מסך 24" ברזולוציה של 1920x1200. לפי מה שראיתי, מחירי החומרה ירדו משמעותית (לפחות בהשוואה למה שהיה לפני 3 שנים), והיום 6000 ש"ח יתנו לך מחשב מאוד חזק, לא? אני לא מעודכן במה שקורה, ורציתי לשאול: האם זה זמן אידיאלי לקנות מחשב חדש בהשקעה גדולה? האם אין איזה "משהו גדול מעבר לפינה"? תודה מראש לעוזרים
-
- 28 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחבר לפי הדרישות הנ"ל: 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תלוי בהבדל בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 בעתיד כנראה יחובר מסך נוסף באותה רוזולוציה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
קישור למפרט: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23629 אין לי נסיון עם IBM. אשמח לכל חוות דעת על הנ"ל. תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך עזרה בבחירת מחשב בתקווה שיחזיק את ה4 שנים הבאות של התואר. תקציב עד 5,500 שקל * מטרות המחשב? סטודנט להנדסה, הרצה מלאה של Solidworks, אוטוקד ל4 שנים הבאות. בתקווה שגם קיובייס ירוץ חלק. * גודל מסך ? 15.6, אולי שווה להתפשר על 14"? * משקל רצוי? לא כזה חשוב, רצוי פחות מ 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אזור 4 שעות נראה לי סביר, אם יותר אז יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) כן, HDMI, VGA. * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 750 - 1 טרה בייט * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא *…
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום אני בתחילת דרכי ללמוד על התוכנות של גרפיקה לכן הומלץ לא לקנות את המחשב הכי יקר יש לי 3 מחשבים שמתלבטת בינהם dell precision 3561 i7 512ssd בסביבות 6500שח 2- dell g15 5511i7 1 t 3060 בסביבות 7500 שח 3- dell g15 3050 i7 512ssd בסביבות 6000 שח לגבי השנים האחרונים האם יש הבדל כל כך משמעותי לגבי הביצועים שמוצדק תוספת 1500 אם יש מחשב אחר שמומלץ אשמח לתשובה
-
- 28 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי כולם! אחרי הרבה זמן שלא הייתי בעניינים (הלימודים הפילו אותי) אני חוזר לשחק ואשמח אם תעזרו לי לחזור לאהבה שלי ולקנות מחשב טוב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם חריגה עד לאזור ה5500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים- apex legends, DMC 5, pubg, CS:GO,Far cry 5 וכד' ברזולוציה כמה שיותר גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך ומקלדת. מסך שיתאים לגיימינג- -24" 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחש…
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להוציא כ-3,000 במידה ואין הבדל ביצועים משמעותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם הקלטות ועריכות של מוזיקה (תוכנות עריכת מוזיקה כגון PRO TOOLS\CUBASE, סאמפלים כבדים וכו'). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - PRO TOOLS \ CUBASE - כבד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח וכונן/צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 8. ה…
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-