ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אני עוד כמה ימים הולך עם חבר שלי לקנות לו מחשב ואני צריך עזרה בבחירת החלקים. לא צריך מסך, לא צריך רמקולים, ולא כרטיס קול חייתי (מספיק זה שעל הלוח). תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שבת שלום ! בתקופה הקרובה אני מתכנן לרכוש מחשב חדש , המחשב אמור להיות רב תכליתי , משחקים הקלטות עריכת סרטים תוכנות כמו סולידוורק ופרמייר וכו' , לא מתוכנן אוברקלוקינג , ואין צורך להוסיף כרטיס טלוויזיה , כרגע יש לי , המחשב הנ"ל לא אמור להיות משודרג בשנים הקרובות. לאחר קריאה ממושכרת בפורום , להלן המפרט שהרכבתי : Intel Core i7 950 3.06Ghz Tray, יחידות 1 ₪1389 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2201 מאוור Scythe Reeven 120 , יחידות 1 ₪182 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1329 GA-X58A-UD3R X58 CHIPSET, יחידות 1 ₪1117 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1526 Corsair 6GB Kit (2GBx3) DDR3 1600Mhz CMX6GX3M3C1600C7 PC3-12800 CL7 Core I7, יחידות 1 ₪843 http…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לכל צרכי המחשוב שלי. לצערי ההבנה שלי בנושא אינה גדולה ולכן אני אשמח אם תוכלו לעזור לי.למען הנוחות אני אתייחס לכל הסעיפים שהוצגו בת'רד של החוקים. 1. מה התקציב? התקציב שלי בעקרון הוא עד 7000 שקל בערך. אני מעדיף כמובן שזה יהיה פחות, משהו בסביבות 5500-6000 יהיה מאוד נחמד. במילים אחרות אם יש איזשהו מחשב שעונה על כל מה שאני אומר, והוא עולה פחות מ-7000 שקל, אין צורך לפנק אותי מעבר לזה . מצד שני ההבנה שלי במחירי ניידים לא גדולה, כך שאם אין מחשב במחיר הזה שתואם למה שאני מבקש, אני ייאלץ להתפשר כנראה...גם אם זה יותר 7000 שקל. 2. מטרות המחשב? מה שאני צריך במחשב זה את הצרכים הרגילים: גלישה, Office, סרטים וכ"ו. מעבר לכך אני גם גיימר בר…
-
- 36 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, בדר"כ אני בונה מחשבים ביתיים אבל לא במחיר או סדר גודל כזה ולכן מעדיף להתייעץ כאן: מישהו שביקש ממני ייעוץ למחשב באיזור ה10K ואף יותר.!! רוצה לעריכה (אמרתי לו לפחות 4K) הוא לא מקצועי בעריכה ויותר שם רצון להנות מהמחשב ולשחק (אם כי הוא לא כבד במשחקים כגון COD וזוללים כמוהו) שלא יהיה מגבלה. זה מה שבניתי באייבורי (לווא דווקא המקום האידיאלי לסוג הבניה, אך קליל ממשק בחירה).. יש גם מסך אולי בתמונה אבל לא הוספתי כרגע.. אני חושב להוסיף OPTANE לכונן הקשיח. והלוח תומך גם בזה וגם בחיבור לTHUNDERBOLT שלדעתי כדי עיצות שינויים רעיונות בכיף (אני מקנא בתקציב שלו)
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני חייל כבר שנתיים וחצי ולפני שהתגייסתי הייתי גיימר די מכור...כשהתגייסיתי הצבא דיי השכיח ממני כל דבר שהיה קשור למחשבים, ודיי התחלתי לחיות חיים שונים לחלוטין ומחשב אצלי היה רק פייסבוק ומוזיקה.. כעת החלטתי לחזור לתחום הגיימינג כי זה משהו שאי אפשר לוותר עליו התקציב שלי הוא 3500 ש"ח, אני לא מתכוון לבצע OC כי אין לי ידע בזה, אני לא זקוק לציוד היקפי, כבר יש לי מסך, רמקולים, עכבר ומקלדת..זקוק רק למחשב עצמו, אני מעדיף לקנות את המחשב מKSP או SKYPC, כי בתאכלס אלה המקומות היחידים שאני מכיר... דבר נוסף הוא זה שאני נוסע לקנות את המחשב, ולא מזמין דרך האינטרנט אז אם יש לכם המלצה לחנות טובה יותר באזור המרכז (תל אביב חולון בת ים ראשון) לא אכפת לי לנסוע גם לשם, אבל אני לא מזמי…
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים ואני צריך קצת עזרה בלבחור מפרט. אני לא צריך מקלדת עכבר וכו'. אני מעדיף מעבדים של אינטל וכרטיסי מסך של רדאון. אשמח לקצת עזרה ורעיונות אפשר לנצל את כל התקציב וגם לחרוג קצת כי אני רוצה שהמחשב יחזיק כמה שנים. המחשב יהיה בעיקר לגיימינג (WoT,WoW) אני רוצה מסך מרובע ולא שטוח. (את המסך תכננתי לקנות בנפרד אז אפשר לפרוץ תקציב בשבילו) המחשב מיועד להגדרות בינוניות-גבוהות אין צורך בציוד היקפי (אני כבר אקנה מקלדת ועכבר בנפרד). עדיפות לאיכות על שקט. לא מתכנן OC ומערכת הפעלה אני כבר אחפש לבד. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. את המחשב אני אקנה מחנות בחיפה (אז אני קודם רוצה לדעת איזה חלקים אני צריך ואח"כ לוודא שיש להם) תודה
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני לא יכול להחליט איזה מהן יותר עדיפה במסך 14.1. אני מעדיף כמה שיותר שטח שטח עבודה כמובן אבל חושש שהכתב יהיה קטן מדי לקריאה נוחה. אם למישהו יש נייד 14.1 עם רזולוציית 1440X900 (WXGA+) ויכול להעלות תמונה של הדסקטופ אני מאוד אעריך זאת. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי כולם! הודעה ראשונה, הגעתי בעקבות המלצות חמות אשמח להמלצה על מחשב נייד לצרכי פיתוח *ערכתי לצורך התאמה לשאלון הנעוץ. 1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה-6K, גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 1. פיתוח תוכנה - ג'אווה, אנדרויד, ווב, מטלאב, מכונות לומדות. צריך להיות מסוגל לעיבוד נתונים מהיר ועבודה עם קבצים גדולים. 2. צריך להיות מסוגל לסחוב בצורה טובה מספר סביבות פיתוח פתוחות, מכונה וירטואלית וגלישה בכרום במקביל. 3. עריכה גראפית וצי…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי שלום לכולם! אני מתכנת צד לקוח-שרת (לא עורך ווידאו, לא AI, לא גיימר. מקסימום צפייה בסרט מידי פעם). הרבה קומפילציות (!!!), IDE, והרצת טסטים בו זמנית. זה הכל. עד עכשיו היה לי macbook pro m1 max 32gb ram - אין לי אותו יותר ואני מחפש מחשב לא מק שיגיע ללא פחות בביצועים. אני מעוניין לוותר לחלוטין על כל מה שקשור לווידאו כדי לחסוך בכסף. הנה המפרט שיצרתי דרך Ivory (למה לא KSP - חוויית השירות לקוחות שם קשה לי מאוד, חוץ מזה, אין סיבה אחרת): https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/GSLG0S0BVT98BZS149ML מעבד INTEL3,460 ₪ מעבד Intel Core I9-13900KS Raptor Lake Tray מאוורר למעבד445 ₪ …
-
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
תקציב: 5000₪ חריגה מקסימלית 400₪. לנסות לחסוך אבל לא להתפשר. שימוש המחשב יהיה עריכה גרפית של תמונות וסרטוני וידאו, לא ברמה מקצועית מידי. ושגם יהיה אפשר להשתמש במחשב לגימיינג קל. תוכנות ומשחקים: כל התוכנות adobe למינהן וגם סוני וגאס, משחקים כמו skyrim ו call of duty. במפרט צריך להיות כולל גם מסך בגודל 22-24 ( מה שיותר משתלם). ציוד הקפי: המחשב צריך להיות מאד שקט 6 בסולם ההשקט. לא מתוכנן לעשות OC על המחשב. מערכת הפעלה: צריך ווינדוס 7 צריך שהמחשב יהיה מהיר ושקט ושיוכל להפציץ כמה תוכנות עריכה במקביל בלי בעיות. חשוב שיהיה כונן SSD על המחשב וכונן קשיח ורגיל של טרה. חשוב שיהיו למחשב יציאות USB 3 ומארז עם זרימת אוויר טובה. חנות מועדפת ksp או כל חנות אחרת בבאר שבע.
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן לשדרג את המחשב הישן, אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט: 1. תקציב 4500, עם חריגות מוצדקות 5500. בגדול הכסף הוא לא בעיה ואם כדי לנצל את ה-i5 שנדרש למטה צריך להוציא קצת יותר על רכיבים אחרים - בסדר. 2. שימושים - אינטרנט כבד (כ-30 טאבים פתוחים בו-זמנית, תודה לפיירפוקס 4), סרטי HD ומשחקי AAA. יש לי כבר מסך של 24 אינץ', אז המחשב נדרש להריץ היטב את כל המשחקים הקיימים היום ב-1920X1200 בהגדרות גבוהות (אבל לא מקסימליות, לא נוהג לשחק עם AA). 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. בזמן משחקים השקט לא חשוב בכלל (שימוש באוזניות/ווליום גבוה), ב-idle ובניגון סרטים המחשב חייב להיות שקט ככל האפשר. 5. לא מתוכנן אוברקלוק. 6. חובה תמיכה ב-ESATA וUSB3. עדיפות קטנה למארז עם 6 חיבורי USB ומעלה (מקסימו…
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב שעיקר החשיבות שלו היא כמה שיותר זיכרון . ראיתי שניתן היום לבנות מחשב עם מפרט של 64GB, קודם כל האם ניתן במחירים סבירים ובחומרה ביתית לבנות משהו עם יותר זיכרון? בכל מקרה אשמח לקבל הצעות למפרט גם של 64GB, שזה בעיקר הלוח והזכרונות כל השאר אני אוסיף לבד. תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני לא צריך ציוד הקפי ומערכת הפעלה חוקית, אני צריך שירכיבו לי את המחשב וחשוב לי שהוא יהיה שקט. הסיבה העיקרית שאני מחליף את המחשב העכשווי שלי היא שהוא מרעיש בצורה מטורפת למרות שעשינו כל כך הרבה דברים כדי להפסיק את זה והחלפנו כל כך הרבה חלקים (בתקופת האחריות) ומהיום שהוא נרכש הוא לא מפסיק להרעיש. אני רוצה שהמחשב יוכל להפעיל את המשחקים החדשים, אבל בגלל התקציב אני חושב שאני אצטרך להסתפק בכך שהוא יפעיל אותם אבל לא על האיכות הכי גבוהה. אם יש מחשב שיעמוד על הצרכים שלי במחיר נמוך יותר, זה יתברך (: אבל אם צריך להוסיף עוד ממש קצת כדי להפוך את המחשב להרבה יותר טוב, זה גם בסדר. תודה רבה לעוזרים.
-
- 45 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
שלום, קבלתי מחשב Dell E6420 ללא מערכת הפעלה.. התקנתי עליו Win7 חוקי כמובן.. אך לא הצלחתי לחבר אותו לרשת הרגילה או האלחוטית כנראה בגלל שאין לי את הדרייברים המתאימים... נכנסתי ל- Dell לדגם הספציפי ויש מלא דרייברים בכל נושא... אני לא ממש מבין מה אני צריך.. לגבי הרשת האלחוטית - אין לי בכלל אפשרות לחפש רשתות אלחוטויות דרך המחשב אשמח לעזרה לגבי הדרייבירים של כרטיס הרשת ובכלל לגבי כל הדרייברים שצריך... תודה, שי
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני רואה פה הרבה אנשים עם בעיות בלוח של GB לכן החלטתי ללכת על ASUS. וד"א אני לא מבין בכלל למה ג'יגה ביט יותר טובים? מישו מוכן להסביר אני לא מצאתי בפורום. הלוך שבחרתי טוב אבל? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1074 לוח אם: ?P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E? 860 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ¤1701 דיסק קשיח: ¤410 Wesren Digital ??250GB 7200RPM, 16MB, SATA II זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 ¤1192 מארז: COMPUCASE CI-6919B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤283 ספק כוח: ENERMAX NOISETAKER 420W : EG-425P-VE ¤395
-
- 32 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
amd athlon64 3000+ venice core - 760 [ksp] Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler - 235 [noacomp.co.il] לוח אם DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D - 860 [noacomp.co.il] זכרון OCZ EL DDR 1024MB 400MHZ PC3200 Dual Channel - 1290 [noacomp.co.il] דיסק קשיח SEAGATE 80GB 7200RPM SATA 8MB NCQ - 385 [ksp] כרטיס מסך Sapphire Radeon X800GTO2 256MB PCI-E - 1490 [noacomp.co.il] ספק כוח OCZ PS 420W ATX POWERSTREAM - 530 [noacomp.co.il] ?מארז Sunbeam Full Tower Transformer - 400 [noacomp.co.il] סה"כ איך יצא? האמת שאני כבר מתכנן על מחשב כבר חצי שנהת וגם הרבה זמן לא התעדכנתי במצב החומרה והמחירים אז תגידו לי אם יש לכם הצעות לשיפור....או חנות יותר זולה לקנו…
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן:) אני מחפש לפטופ לצרכי עבודה עם תוכנות שבנוסף יתחבר ל- 2 מסכים חיצוניים. אני מעוניין שהלפטופ יהיה חזק ואני לא מתכוון לשחק בו משחקי מחשב. השימוש שלי הוא הרבה תוכנות שמעמיסות על ההארדיסק ומשתמשות בהרבה RAM. חלק מהדרישות שלדעתי יהיו מקובלות לצרכים שלי הן ssd 256 gb minimum ו - ram 16gb מינימום. זמן סוללה וכובד הלפטופ הם טיפה פחות פקטור אבל כמובן שעדיין עדיף לפטופ קל עם סוללה חזקה . אני מעוניין שהמסך יהיה 17' אבל אם תהיה המלצה שתהיה מושלמת וה"פאק" היחיד בה הוא גודל מסך 15' אני אוכל להתפשר (אבל עדיין מעדיף 17 כמובן). לגבי המעבד אני לא סגור על איזה אני אמור ללכת ומעוניין פה לקבל את עצתכם - האם i7 הכרחי או i5 אמור לספק את צרכיי? …
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
PCPartPicker part list: http://pcpartpicker.com/p/B2GcBm Price breakdown by merchant: http://pcpartpicker.com/p/B2GcBm/by_merchant/ CPU: Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor ($339.94 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Corsair H60 54.0 CFM Liquid CPU Cooler ($54.99 @ Micro Center) Motherboard: Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT ATX LGA1150 Motherboard ($190.98 @ SuperBiiz) Memory: Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory ($94.99 @ Amazon) Storage: Sandisk X300S 256GB 2.5" Solid State Drive ($178.98 @ SuperBiiz) Storage: Western Digital RE4-GP 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($85.00 @ Amazon) Video Card: XFX Radeon R9 290 4GB Double Dissipation Vide…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. אז כמו בכותרת אני מעוניין במפרט למשחקים כבדים. התקציב: 6000 ש"ח וצפונה (אבל לא יותר מדי). אני על המחשב הנוכחי כבר 3 שנים וחצי והוא כבר פשוט לא סוחב. גם המחשב הזה יהיה לאותו פרק זמן בערך. אוברקלוק מינימלי, ורק בעתיד (הרחוק). חשוב שהמחשב יהיה שקט. מה צריך: רק מארז ורכיבים, ללא ציוד היקפי או תוספות. חשוב לציין שאת כל המשחקים אשחק על מסך 24" ברזולוציה של 1920x1200. לפי מה שראיתי, מחירי החומרה ירדו משמעותית (לפחות בהשוואה למה שהיה לפני 3 שנים), והיום 6000 ש"ח יתנו לך מחשב מאוד חזק, לא? אני לא מעודכן במה שקורה, ורציתי לשאול: האם זה זמן אידיאלי לקנות מחשב חדש בהשקעה גדולה? האם אין איזה "משהו גדול מעבר לפינה"? תודה מראש לעוזרים
-
- 28 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, קודם כל שאפו לאחראיים על המדריכים לקנייה ועל המפרטים המומלצים! זה מאוד עזר לי :-* אני לפני קניית מחשב. אני לא צריך משהו מפוצץ, בכלל לא, ובכל זאת, רציתי להתייעץ אתכם פה. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לחלוטין משרדי - אינטרנט, וורד, נגן מוזיקה. אני גם רואה המון תכני וידאו באינטרנט, אם זה ביוטיוב, ואם זה במאקו, או רשת, או ווינט, או ספורט5. במחשב הנוכחי והסופר-סופר-ישן שלי, הרבה פעמים אני נתקל בבעייתיות מסוימת להריץ סרטונים מסוימים באתרים מסוימים. אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כזאת במחשב חדש, אפילו בתקציב של 1000 שקל, אבל חשוב לי להדגיש את הנקודה הזו בכל זאת, למקרה שאני טועה. שימושים נוספים, של פעם ב... זה קיובייס (תוכנה להקלטה ועריכת מוזיקה). המחשב שלי לא מיועד להיות מחשב…
-
שלום לכולם, ברשותי מעבד qx9770 ואני מעוניין לשדך לו מחשב בעלות של כ-3000 ש"ח ללא ציוד ומסך. וברשותי גם כונן קשיח ברשותי גם קירור מסוג קירור למעבד ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 775 המפרט שבניתי: Gigabyte GA-EP45-UD3LR Intel P45 CHIPSET, יחידות 1 ₪518 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=629 OCZ 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 Special Ops Edition, יחידות 1 ₪577 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1321 GainWard GeForce GT220 1GB GDDR3 PCIe, יחידות 1 ₪382 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1693 ANTEC P193, יחידות 1 ₪944 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1096 ThermalTake ToughPower 600Watt W0103 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪498 http://www.rsm.co…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלם לחברי הפורום. מכיוון שאני שואל לגבי מפרט ספציפי: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133170§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D בקצרה, מעוניין "לפנק" את עצמי במחשב בעל יכולת להריץ משחקים מהשנים האחרונות ברמת ביצועים גבוהה מאוד מבלי להשתנק. המחשב עומד במקום לא רחב מדי (חלל למארז בתוך שולחן מחשב), לכן מעדיף מארז לא רחב מדי ועדיפות שפתח האוורור יהיה כלפי מעלה ולא מהצדדים. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500כולל ציוד היקפי האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אני אשמח מאוד לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים לכל היותר, למרות שכמו שאמרתי מעדיף לחסוך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המ…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. מה הוא לדעתכם המחשב הכי טוב,אבל אני מתכוון למפלצת,שקיים בארץ למשחקים? אני לא שואל לצורך קנייה,ככה שגם אם הוא עולה 30000 ש"ח תרשמו אותו. תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Dell Vistro 1310 עם כרטיס מסך Nvidia Geforce 8400M GS. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לחבר אותו למקרן / מסך חיצוני רגיל ! חיבור סנדרטי בעזרת כבל מסך אנלוגי, הנייד מזהה שקיים חיבור למקרן או למסך חיצוני אחר - אבל לא מוציא תמונה למקרן / מסך כן שיחקתי עם כל האופציות של הכרטיס מסך - עבור מוד עבודה clone \ double, שיניתי רזולוציה כמובן שאפשרתי את האופציה להציג את התמונה במסך הנייד וגם ביציאה חיצונית או להציג את התמונה רק דרך היציאה החיצונית ( כפתור ה-function +F8 על הנייד) בדקתי גם שהכבל תקין, המקרן והמסך החיצוני תקינים. מה עוד אפשר לעשות כדי לפני שמכריזים שיש איזה תקלה במחשב? האם יש אופציות נוספות שצריך לאפשר / להתקין איזה דרייבר נוסף ספציפי למחשב כזה…
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-