ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ברמה גבוה+תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין תכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל סוגי המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא עד 5500 ש"ח ללא חריגה! המחשב מיועד בעיקר לגיימינג .. שיהיה בו צורב! הייתי רוצה שהמחשב יהיה מסוגל להחזיק משחקים כבדים על הגדרות גבוהות אם זה אפשרי עם התקציב הזה! שמעתי על המסך dell 2209wa אמרו לי שהוא מסך מצוין הוא יתאים לתקציב? השקט של המחשב די חשוב 9\10 המחשב נמצא בחדר והוא דולק רוב הזמן אז עדיף שלא יהיו זמזומים מציקים שיפריעו לישון .. אני לא מבין באוברקלוקינג אז זה לא חשוב לי! אין צורך לכלול מערכת הפעלה! אני גר באיזור המרכז אם יש חנות בראשון לציון זה יכול לעזור. אני לא חושב שאני הולך לשדרג את המחשב בשנתיים הקרובות לפחות!
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לחברה שלי הציעו את המחשב הנ"ל ב-3000 ש"ח דרך האוניברסיטה: HP ProBook 4330s QJ664AV מעבד: intel core i3-2330M Processor (2.20GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB, 35W) זיכרון: 4GB =1x4GB DDR3 1133MHz דיסק קשיח: 320GB 7200 RPM S.ATA מסך: 13.3" 1366X768 HD anti-glare LED כרטיס מסך: mobile intel Graphics יציאות: HDMI, VGA ,3Xusb 2.0, 1Xusb 3.0 משקל התחלתי: 2 ק"ג סוללה 6 תאים. מערכת הפעלה windows 7 home premium 64BIT אחריות 3 שנים באתר הלקוח לפי מה שבדקתי המחיר מאוד סביר לתצורה הנ"ל. השימושים הם: קריאת מסמכים, אינטרנט, סרטים (גם ב-FHD), חשוב שהמחשב ירוץ חלק ללא גימגומים, אין צורך במשחקים כבדים אולי אנגרי בירדס ומשחקים דומים כאלו. התקציב הוא התקציב הנ"ל - 3000 ש"ח. הסוללה היא 6…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש למישהו מושג מתי יצא מעבד החדש של אינטל I10? והאם הוא אמור להיות משמעותית יותר טוב מאשר I9?
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרטים למחשב נייח - השימוש גלישה, אופיס, שמירת תמונות ועריכה מינימלית עבור זוג מבוגר שכן יודע להשתמש במחשב. הגדרנו דרישות סף אבל לא הגדרנו מי היצרן - הדרישות הן - מעבד I5 דיסק SSD 240GB דיסק קשיח רגיל (לא הגדרתי מעבר) בנפח של 1TB (לטובת שמירת קבצים - בעיקר תמונות) זכרון - 8GB DVD/צורב פאנל חיבור USB קדמי בנוסף לאחורי (אולי גם אופציה לקורא כרטיס צילום) מע' הפעלה חלונות 10 אופיס (אאוטלוק, וורד, אקסל, פאוורפויינט) אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מקום המגורים שלהם הוא נתניה והם זקוקים לתמיכה בהעתקת החומר למחשב החדש. אשמח להצעות והמון תודה, ורד
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב נייד לשימוש כללי - משחקים, גרפיקה, לימודים וצפייה בסרטים. גודל המסך הרצוי - 15.6 - 16 אינצ'. זמן סוללה - כמה שיותר. גודל מינימלי של הארד דיסק - 500 ג'יגה אחריות בינלאומית - רצוי אבל לא חייב. תודה מראש,
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! התחלתי לקחת קורס בעריכת וידאו ואני צריך מחשב נייח בסיסי עם אופק שדרוג. לא יודע אם אמשיך בכך בחיי אז מחפש משהו התחלתי. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500 ש"ח חריגה. כמה שיותר זול יותר טוב, כל עוד זה עונה על הצורך הבסיסי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו בפרימייר ומעט אפטר אפקט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, יש צורך במסך, מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם י…
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מתחיל שנה הבאה ללמוד מדעי המחשב בהדגש על מדעי המוח באונ' תל אביב. אבל, יש לי אפס ניסיון בתיכנות(!), כך שאני לא יודע בדיוק מה דרוש מנייד כדי להתאים לדרישות תואר שכזה. לכן ממש אשמח למילה מצד הסטודנטים שמתעסקים כרגע בתיכנות או נמצאים באמצע/אחרי תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה לגבי מה נדרש ממחשב לתואר. כמו כן, מההיכרות שלי עם עצמי אני יודע שהרבה יותר נוח לי לשרבט עם עיפרון במחברת במהלך הרצאות , לכן יהיה ממש טוב אם אוכל למצוא מחשב שייתן לי מקבילה טובה למחברת בדמות עט סטיילוס טוב + היכולת להקליט סאונד ו/או יכולות נוספות. מטרות המחשב? לימודים נטו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיהיה נוח לעבוד איתו גם בשמש, אז מאט אני מניח. * רזולוציית המסך? 1920*1080 * דרישו…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום ח'ברה , אני חדש פה ואני דיי מבין בחומרה .עקב הזמן הקצר שיש לי , ועקב זה שאני רוצה שמישהו יותר מקצועי יבנה לי מיפרט אני פונה אליכם . אני צריך מחשב חזק למשחקים , ולתוכנות אשר לוקחות המון זיכרון (אני צריך כג'יגה זיכרון) , בנוסף אני צריך מסך LCD 17 ^ דרך אגב , עדיך לי לקחת דיסק קשיח 1000 rpm ? ^ תקציב עד 9000 , כולל הכל , קומפלקס . -- עוד שאלה , אם אני קונה למשל מארז רדימאקס , אני יכול להוסיף אליו כוננים וכדומה ? פשוט זה לא הכי נראה ככה , למרות שבטח אפשר -- תודה
-
- 35 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חושב כרגע על אופציות הרחבה לרשת הביתית שלי... אני מחפש שני מחשבים: 1. מערכת לאוברקלוקינג אבל שתציג ביצועים מצויינים גם בלי. 2. מערכת לקולנוע ביתי (המשפחה מתכננת על משהו כזה בקרוב). התקציב לראשון הוא כ8500 ש"ח. התקציב לשני הוא כ7000 ש"ח. לאף אחד מהם לא צריך מסך. לראשון צריך צורב, דיוידי, כרטיס מסך, כרטיס קול, מארז + השילוש הקדוש לשני צריך מחשב קומפלט..... תודה מראש!
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ושנה טובה, אני מחפש שני מפרטי מחשב אחד לשימוש של ילדה בת עשר ואחד למדיה סנטר. דברים נוספים שלא רשומים בשאלון: 1. מעולם לא קניתי מעבד AMD וזה סתם מפחיד אותי, כך שאם אתם ממליצים עליו אנא רשמו בבקשה האם זה בגלל הביצועים או שזה בגלל המחיר. 2. המדיה סנטר יוריד סרטים מדיסק רשת (לא אלחוטי) שכל המחשבים האחרים (4) מורידים אליו. אנא קחו זאת בחשבון אם צריך זיכרון 4G ע"מ שלא יהיו השהיות? 3. המחשבים אצלי מיועדים בד"כ לכ-4 שנים אחרי זה אני משדרג אם שווה ואם לא קונה חדש. תודה רבה על הרצון שלכם לתרום מהידע שלכם לאחרים. הראל 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 ש"ח לכל אחד מהם האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשרי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג …
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ב7K לפני מע"מ עם התנאים הבאים: מחכה להצעות . -שיהיה מסך גדול ואיכותי שיראו בו מעולה -כרטיס מסך חזק מאוד -WIFI -BT -חברה איכותית כמו DELL או שיהיה VAIO למשל אבל פתוח להצעות.. -שיהיה יחסית מהיר -צורב DVD -לא פחות מ80 ג'יגה -לא פחות מ512 זיכרון -7000 ש"ח לפני מע"מ - אפשר גם יותר אבל העיקר שלא יעבור את ה8000 . תודה.
-
- 24 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא מיועד למשחקים אלא לסרטים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב גיימינג. התקציב שלי הוא בערך 11000, ואני לא מעוניין להרכיב את המחשב בעצמי. המפרט הזה קורץ לי: ספיד מחשביםמחשב גיימינג - מעבד AMD Ryzen 7 9800X3D, זכרון 32GB DDR5...מחשב נייח גיימינג חזק במיוחד, מומלץ ואיכותי. בספיד מחשבים וסלולר ניתן להשיג מבחר דגמי מחשבים נייחים גיימינג - מחשבים לגיימרים במחירים משתלמים. כל המפרטים ניתנים לשדרוג והתאמה אישית. בקצרה: האם כדאי? המחיר נראה הגיוני ביחס לחומרה?
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
בוקר טוב ושבת שלום לכולם/ן (: ביום ראשון אני מזמין את המחשב הנ"ל (בקונפיגורציה I5-460M 310M, 4GB זיכרון וסוללת 8 תאים). מעוניין לקבל כמה שיותר מהר חוות-דעת מפורטת, פרטים מניסיון ואולי גם סקירה מקיפה. תודה
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
התקציב הוא כעד 3000 מחשב לשימוש יומיומי - אופיס, סרטים(HD), גלישה, מבחינת גודל לא קריטי , כי רב הזמן הוא יהיה מחובר למסך(או לטלוויזיה לחילופין). בנייד (הגוסס) הנוכחי יש לי EVO 840 250GB , מניח שניתן להעביר אותו למחשב שארכוש(וניתן להוזיל עלויות אם זאת אופציה ראלית). אין חובה למערכת הפעלה עם המחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית \ גלישה ביתית וצפייה בסרטי HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
תופעה ששמתי לב אליה בפורום, היא שמשתמשים פה נוהגים להתייחס רק למפרט הטכני של מחשב נייד מסויים, ושום דבר מעבר לזה. למשל: משתמש פותח אשכול ומבקש שימליצו לו על מחשב נייד במחיר מסויים רוב התגובות שהוא יקבל הן ממשתמשים צעירים יחסית (14-15) שיתנו לו מידע מאוד לא מקצועי, וימליצו לו על מחשב מסויים רק בגלל המפרט הטכני שלו אין להם שום מושג לגבי המחשב, ואפילו אם הוא מחשב נוראי עם המון בעיות ומגרעות הם ימליצו, כי הם יודעים רק על המפרט הטכני. תצאו מזה, מחשב נייד טוב הוא לא מחשב בעל מפרט טוב. יש המון פרמטרים שהם הרבה יותר חשובים ממפרט טכני (לדוגמא: נוחות המקלדת, איכות המסך, איכות החלקים, השירות שניתן בארץ וכו' וכו'...) לתשומת לבכם (אני אישית ראיתי פה משתמשים שהציעו מחשבים ניי…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב חדש עבור עבודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? מאמין שבאיזור ה-5K ~ כולל הציוד יהיה בסדר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה הכרחי, להשתמש בכל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות. יש לי פה צורך בקימפולים וכדומה, אבל מדיי פעם יש לי צורך בצפיה בתכני HD. אין צורך בכרטיס עבור משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה / תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 21 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה: התקציב שלי גדל ל-5700. המחשב ישמש למשחקים כבדים, עריכת תמונות (לא משהו רציני), סרטים, אינטרנט ועבודה משרדית. חשבתי על המפרט הבא: AMD ATHLON XP 2700 ORIGINAL BOX ש"ח EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel WD 80GB 7200RPM 8 MB special version Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB LITE-ON DVD 16*48 Retail Black TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Dragon DX-01BD Tower HEC 300ART WATT PSU ש"ח סה"כ 5646 ש"ח כל החלקים חוץ מהזיכרון הם מפנדה. מה אתם אומרים? ועוד שאלה: מישהו אמר כאן שיש בעיה עם זיכרונות של גייל ולוח אם של אפוקס זה נכון? תודה
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אז אני מתכונן לקנות את מחשב הגיימינג הראשון שלי!!! חקרתי ולמדתי אבל הייתי שמח לחוות דעתכם. יש כמה דברים שאני חייב: 16GB ram ddr4 לפחות 2400mhz לוח אם עם ארבע סלוטים בשביל אפשרות לשידרוג בעתיד מעבד חזק: מעדיף i7 דור 6 ומעלה אבל גם מעבד אחר חזר יהיה טוב, אך מעדיף אינטל באופן כללי, כרטיס מסך: gtx 1070 g1 הוא הכרטיס שאני כנראה אלך עליו, אבל אם תצליחו לבנות מחשב עם 1080 כלשהו או אם יש לכם המלצה, אשמח לשמוע. ssd: לפחות 250gb מסך: כרגע אין לי מסך(ולכן הוא נכנס בתקציב) אבל המסך המינימלי שארצה הוא asus VG248QE שמריץ ב 144hz ומגיב ב 1ms. אשמח לקבל מפרטים ואם יש לכם רעיונות אחרים שלא עומדים בדרישות שלי גם הם יתקבלו בברכה, תמיד י…
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין בהמלצות לרכישת לפטופ - תקציב עד 3000, ניתן לקנות בארה"ב. מה אני צריך ממנו? 1. שימוש כללי. 2. סרטים (שירוצו עליו או על טלוויזיה עם חיבור HDMI). 3. עריכת תמונות בסיסית - בעיקר חשוב שיהיה מסך איכותי. 4. שיהיה באזור ה-14". תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם מה ההבדל בין הדגמים שציינתי האם יש עדיפות לאחד מהם והאם אחד מהם חדש יותר מהאחרים והאם יש לכם דגם של HP מומלץ עד למחיר של 5200 לעבודה משרדית רגילה, מצגות ואולי צפיה בסרטי HD
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
שלום, אני עומד בפני קניית מחשב, ובשתי החנויות הללו קיים בדיוק המפרט המבוקש, רציתי לדעת האם מישהו התנסה עם החנויות האלו (שניידר ו-WinPrice), ואם כן, איך היה הניסיון? בתודה מראש, דניאל.
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD]עקב ירידה מהארץ {מה לעשות כל אחד והכוח סבל שלו } מחשב בן 8 חודשים מושקע לפני פרסום ביד 2 אשמח לדעת כמה שווה לוח: Gigabyte GA-X79-UD5 LGA2011 X79 מעבד : intel Core i7-3820 3.60GHz כרטיס מסך : EVGA GTX680 Classified 4GB GDDR5 ספק כח : Thermaltake Toughpower Grand 1200W זכרון : 32 גיגה Kingston 8GB DDR3 1600MHz *2 2* G.Skill F3-1600C8GB [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] קירור נוזלי Corsair Hydro H80i [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]איחסון 4 דיסקים של western digital GREEN שניים של 3 TB שניים של 2 TB סה"כ 10TB מערכת הפעלה וינדוס 64 BIT 8 מקורית רצה על SSD 120 GB של CROSAIR אופיס 2010 מקורי צורב בלוריי LG מסך …
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-