עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Yaron-Cohen,

אז ככה אני צריך מחשב...כלומר מה שיש במארז...בלי ציוד הקפי...למשחקים והוא צריך לכלול: מעבד לוח אם זיכרונות כרטיס מסך הרד דיסק ספק מארז בלי כונן פלופי ובלי צורב/סידי תודה...ותרשמו את החנות שממנה אתם מביאים את המפרט...

• 33 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. אני רוצה לקנות את המחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3196&CatCode=315 אבקש חוות דעת עליו

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by kdani,

האם נראה שיפור ביצועים בין Intel 3820QM ל- Intel 6700Hq ? אותו מספר ליבות, אותו התדר, זכרון קצת יותר מהיר. יש איזה שהיא הצדקה לשדרג בכלל ? (כמובן תחת שימוש כבד, תכנות, עריכת וידאו, פוטושופ)

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, סרטים HD, לא משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. היי לכולם אני אשמח לקבל המלצה למחשב נייד אז בהמשך לדיון מלפני חודש וחצי: http://hwzone.co.il/community/threads/531172-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-4-5K-%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A7%D7%9C (בכוונה פתחתי דיון חדש כי יש שם המלצות שכבר פחות רלוונטיות) * מטרות המחשב? לימודים (מדעי המחשב, תכנות), משחקים (לדברים הכבדים באמת יש נייח, אז הנייד הוא יותר למפגשים עם חברים שכרגע משחקים דברים בסגנון left 4 dead ), צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * מ…

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by boom!,

אני רוצה מפרט למטרת משחקים, אבל אני רוצה שניתן יהיה להכניס בו שידרוגים כמו sli ודי הרבה ראם, כך שהוא עדיין יהיה יחסית חזק גם בעוד שנה שנתיים. ועוד שאלה, האם הGAINWARD 6600GT GF 1980PCX 256MB DDR3 PCI-E הוא כרטיס טוב ששוה לקנות אותו? או שעדיף את הגרסא הרגילה של ה128?

• 27 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. אבא שלי אמר לי היום שמחירי המחשבים צנחו לגמרי. זה נכון? ואם כן, אפשר לקנות מחשב למשחקים כבדים מאוד ב3.5K?

• 23 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. שלום לכולם, אני חושב כרגע על אופציות הרחבה לרשת הביתית שלי... אני מחפש שני מחשבים: 1. מערכת לאוברקלוקינג אבל שתציג ביצועים מצויינים גם בלי. 2. מערכת לקולנוע ביתי (המשפחה מתכננת על משהו כזה בקרוב). התקציב לראשון הוא כ8500 ש"ח. התקציב לשני הוא כ7000 ש"ח. לאף אחד מהם לא צריך מסך. לראשון צריך צורב, דיוידי, כרטיס מסך, כרטיס קול, מארז + השילוש הקדוש לשני צריך מחשב קומפלט..... תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by UserAr,

שלום, לאחר שהמחשב הנייח שלי התפגר (בן 8) החלטתי לקנות מחשב חדש. בגלל שאני מתחיל ללמוד השנה החלטתי שאקנה מחשב נייד. אני מודע לכך שבתואר עצמו לא אשתמש יותר מדי במחשב מחוץ לבית(הנדסת חשמל), אבל תמיד טוב שתהיה האפשרות. פתחתי את הנושא כי אין לי מושג מה לבחור ואולי אוכל לקבל עצות מסטודנטים אחרים לגבי גודל מסך, משקל וכו'. חשבתי שאם אני קונה מחשב נייד, אז שיהיה כמה שיותר קל, 13-14 אינץ' ועם סוללה שמחזיקה כמה שיותר. אני גם מעוניין לחבר אותו לתחנת עגינה בבית. לגבי כונן SSD, אני חושב שלא צריך להגזים עם הנפח ומספיק נפח קטן+כונן חיצוני. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק וישמש אותי לתקופה ארוכה ולכן התקציב לא מוגבל. אם אפשר, לתת גם המלצות לתחנת עגינה. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב לסטודנטית, לא צריך יותר מדי. מעבד חזק, הרבה זיכרון ואחסון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? יענה בהמשך * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD זה נחמד לעבודה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין צורך * משקל רצוי? גודל ומשקל לא קריטיים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שמו…

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by idan1,

שלום לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שמיועד למשחקים (אבל אני לא גיימר כבד), אינטרנט והורדות. אין כוונה לבצע אוברקלוק. יש לי כבר כיוון לבי המפרט והוא חייב להיות מסקייפיסי (http://www.skypc.co.il). מעבד: חשבתי ללכת על E6550 ולא על E6750 כי אין הבדל משמעותי ביניהם (פרט לזה שהמהירות של ה550 קטנה יותר ב-330 מגה, תקנו אותי אם אני טועה) לוח אם: פה אני בהתלבטות קטנה: Gigabyte 965p-DS3/P35 DS3 אני לא יודע בדיוק מה ההבדל בין הצ'יפסטים אז אני לא יכול להחליט זיכרון: הכי זול - PQI DD2 1024MB 667MHz CL5x2 כרטיס מסך: יש לי מסך 17" ואני לא הולך להחליף אותו בעתיד הקרוב ולכן אני אלך על - Club-3D Nvidia 8800GTS 320MB PCIe ה-320mb הכי זול שם צורב DVD: או LG GSA-H62N X18 DVD או …

• 32 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. בירור עבור חבר. למעשה כבר ביררתי על דגמים מסויימים ואני מתלבט ביניהם, אך אני מצרף את השאלון בכל זאת למקרה שיש אופציות טובות יותר. * מטרות המחשב: עבודה משרדית ועריכה גרפית דו ממדית (עיצוב חוברות ופרסומים), עריכת PDF גדולים עם Acrobat. * גודל המסך: "15.6. כמובן שמט עדיף, אם קיים במסגרת התקציב. * רזולוציית המסך? לא קריטי, ככל שמתאפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אמור לשמש כתחליף נייח, לא משמעותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי VGA. ריבוי 3 USB (ולא רק 1) יכול להיות נחמד. אבל לא על חשבון שום דבר אחר. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה. לא מאמין שיש עם סלוט mSATA במסגרת התקציב, אבל אם י…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 3K - זה לא בשבילי , ביקשו ממני לבנות למישהו מפרט ואני לא הכי מעודכן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אפשר גם לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות אולי בכלל לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים לילדה קטנה, עבודה בword וכו', אינטרנט ... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך לקנות מסך חדש אמרו לי אז שיהיה בגודל סטנ…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. אהלן חברים, שאלה פשוטה לי אליכם, שלא הצלחתי לעלות על תיקונה או טיפול הבעיה: הדגם: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5048664-5062471.html בנייד שלי יש את התכונה של כרטיס מסך מתחלף, ז"א שבעט עבודה הוא פועל על הכרטיס החזק, וכשלא צריך הוא על הכ.מסך המובנה של אינטל. הבעיה היא - כשאני נכנס דרך CCleaner, הוא מראה רק כרטיס מסך המובנה, ולא את הכ.מסך שיש. גם בהגדרות אין אפשרות לראות שאכן הכרטיס מסך ה"מקצועי" יותר הוא הכרטיס מסך אלא הכ.מסך של אינטל. אשמח אם תוכלו לעזור לי לעלות על הבעיה או הדבר הזה, תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by lev-27,

מה דעתכם על המפרט שהרכבתי? מחשב גיימינג ב-1440P. Product Name Model Quantity Unit Price Total Total: ₪ 6,277 Intel Core i7 8700 / 1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד C8700T- PC 1 ₪ 1,230 ₪ 1,230 Asus STRIX H370-I GAMING WIFI ASH370IGA 1 ₪ 647 ₪ 647 Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Black CMK16GX4M2A2133C13 C16G2133C13KV 1 ₪ 652 ₪ 652 Gigabyte …

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. שלום, מבקש המלצה למחשב נייד לשימוש ביתי. בעיקר גלישה באינטרנט וצריכת מדיה. צריך להיות מסוגל לחבר לטלוויזיה כדי לנגן סרטים. תקציב באיזור ה 3.5k. המחשב לא מיועד להיות ממש נייד, אז יש עדיפות למסך גדול ומקלדת גדולה שיהיה יותר נוח. מערכת ההפעלה צריכה להיות כלולה במחיר. אולי אני אחבר אותו לרמקולים חיצוניים בשביל לנגן מוזיקה. רוצה לקנות בשבוע הקרוב באיזור המרכז. אני חושב ש 8GB RAM יספיקו לי. עדיפות למפרט עם SSD בשביל המהירות ואולי גם דיסק HDD נוסף בשביל קיבולת. תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by hakken222,

היי חברה... ברצוני לקנות כרטיס מסך למשחקים עד 2000 שקל מה כדי לקנות ושל איזה חברה.. אני חשבתי על 8800gts 512mb של asus מה דעתכם... והאם הוא באמת שווה את ההפרש של 400 שקל מן ה 8800gt עריכה: אני משנה את הנושא לשדרוג מחדש המחיר עד 4000 שקל אבל אני מוכן לשלם עוד קצת אם כדי

• 40 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. שלום לכולם אחרי לבטים רבים אני חושב שאני סגור על רב החלקים, המטרה לקבל את המחשב החזק והשקט ביותר בתקציב הנ"ל לפוטושופ ומעט עריכת וידאו. חלק מהרכיבים הם לכאורה אוברקיל למחשב כזה אבל השקט מאוד חשוב לי: - בחרתי במארז איכותי P182 ומבודד במחשבה שאולי ניתן יהיה לנתק מאוורר 1 או 2 ועדיין להגיע לקרור מספיק טוב. - בחרתי בספק חזק ושקט מתוך מחשבה עתידית לשידרוגים, בנוסף הוא לא יתחמם הרבה ויהיה שקט. - בחרתי בקרור למעבד שיכול לשנות להתאים את מהירות הסיבוב של המאוורר לפי הצורך, היות ויש לו קרור פסיבי משמעותי יש סיכוי טוב שהוא יעבוד על מינימום סל"ד - בחרתי כרטיס מסך עם קרור פסיבי אני לא סגור 100% על ה HD והזכרונות, במאמץ קל אפשר לשדרג את המעבד ל Q9550 השאלה אם זה בכלל משמעותי. המפר…

• 39 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by Hotline Miami,

מעבד - Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz מאוורר למעבד - ARCTIC Freezer 13 PRO לוח אם - Asus P8Z68-V LE כרטיס מסך - ATI AMD Radeon HD 6570 Gigabyte זכרון - G.Skill SNIPER 2x4GB DDR3 1333Mhz כונן - Samsung SSD 850 EVO 120GB כונן - Western Digital Blue WD10EALX 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 6.0Gb צורב - DVD LG מארז - thermaltake v9 ספק כח - אקטיבי Antec 620W 80+ Bronze HCG-620 המחשב מעולם לא עבר OC מעוניין למכור את המחשב כחבילה אחת ולא בחלקים תודה!

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. . מה התקציב המקסימאלי? כעיקרון אין אבל כמה שפחות, התקציב יכול להיות גם 6000 ש"ח ומעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן חופשי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס ואינטרנט בעיקר חחשוב שיריץ סרטונים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מספיק -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו - AVID. ללימודים ופרנסה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

22. Started by hadaris,

היי לכולם, השונות לגביי מחיר האחריות בין החברות השונות שמוכרות את המחשבים היא גדולה, הבדל של 100 ש"ח בין חלק מהחנויות. האם אני חייבת לעשות אחריות דרך החברה שממנה אני קונה? האם אפשר לקנות את המחשב ולעשות את האחריות דרך היבואן הרשמי? אם כן מה העלות? אודה לעזרתם!

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by DORAZABI,

רציתי בבקשה הערות שיפור למפרט אם צריך בכלל....התקציב הוא גג 6,000 מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪967 קירור למעבד: Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan כמות: 1 - מחיר: ₪96 לוח אם: Gigabyte GA-H87-D3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪513 מארז: באנדל NZXT Phantom 410 Chimera + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪930 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪146 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪338 כרטיס מסך: Gigabyte GTX770 2GB GDDR5 WindForce X3 OC - בקניית מחשב חדש …

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. הי לכולם, אני סטודנטית לאדריכלות, ומתכננת לקנות מחשב נייד שישמש אותי גם בעבודת האדריכלות וגם בגלישה באינטרנט, מסמכים וכד'. בעבודת האדריכלות שלי אני נדרשת להפעיל תכנות כגון: אוטוקד 2008, MAYA 2008, פוטושופ, אילוסטרייטור, סקצ'אפ ולעיתים גם 3D MAX. לרוב אני צריכה להפעיל בו-זמנית 2 או שלוש מהתוכנות הנ"ל, ולעיתים גם לפתוח במקביל תוכנות קלות יותר כמו וורד, אאוטלוק, מדיה-פלייר וכד'. כיום יש לי מחשב HP מדגם Compaq nx7400 שלא מצליח לסחוב את התכנות הנ"ל כמו שצריך... השאלה שלי בעצם מתחלקת ל-3: אילו רכיבים עלי לקחת בחשבון עבור המחשב הנייד שאקנה (לדוגמא: זיכרון מומלץ, מעבד מומלץ, כרטיס מסך וכד') האם יש לכם המלצה על מחשב ספיציפי שיתאים לצרכים שלי? (כמו שציינתי בכותרת, אוכ…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by Shaye,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, כולל ציוד היקפי מלא, אני בעיקרון צריך את המחשב למשחקים (משחקים חדישים...), וגם לעבודות משרדיות, OFFICE, וכו', חשוב לציין שהמחשב יהי בשימוש שעות על גבי שעות ולכן חשוב הקירור המתאים והמארז/ספק כמו כן. התקציב שלי נע בין 5500 אלף שקל, עד לתקציב סופר- מקסימלי של כ- 6500 אלף, אשמח לקבל את המפרט המקצועי ביותר שניתן "לסחוט" בסכום זה, יש לציין שאני מראשון לציון ככה שKSP זה אופציה נחמדה, או SKYPC, מה שתחליטו, נא להרכיב את הכל מחנות אחת, ולציין מהי החנות, ולהוסיף את ההרכבה (שזה משהוא בסביבות ה-100 שקלים לדעתי). דרך אגב, התקציב המומלץ בשבילי היא 5500 ש"ח, ניתן להגיע עד 6500 ש"ח אבל מומלץ שלא, אם הדבר אפשרי. תודה, שי.

• 34 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים