עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מטרת המחשב: להחליף מחשב מזדקן בן 5 שנים הנמצא כעת ברשותי. גודל המסך: אין צורך במסך העולה על 15" ומסך הקטן מ13" יהיה קטן מדי להערכתי. העדפה למסך ללא ציפוי משקף משקל רצוי: המשקל אינו מהווה גורם משפיע. האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. שעה-שעתיים תספיקנה. יציאות מיוחדות: אין לי כוונה לחבר את הנייד לדבר לבד ממסך CRT הנמצא ברשותי שירוץ ברזולוציה 1280x960. אין תכנון לרכוש מסך LCD טרם רכישת מחשב נייח. בלוטות: אינו מהווה גורם משפיע. גודל מינימלי של כונן קשיח: גודל הכונן הקשיח אינו מהווה גורם משפיע. הייתי רגיל בשנים האחרונות לעבוד עם כונן בן 120GB, כך שכל שיפור יהיה מבורך. צורב DVD: צורב, או כונן CD/DVD בכלל, אינו נחוץ. אך גם לא יזיק. אחריות בין-לאומית: אינה נדרשת. העדפה לחברה: אין העד…

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  2. אחי קנה מחבר מחשב Hp Pavillion tx1000 שבא עם מערכת מובנית של ויסטה, קיצר החבר התקין לו ווינדואז 7, המסך של המחשב זה מסך מפרקי מגניב והוא אמור להיות מסך מגע, משום מה בווינדואז 7 שהסתכלתי בפרטי מערכת רשום שם pen or tablet רשום שלא קיימת חומרה כזותי. האם מישהו מכיר את התופעה שמסך הנגיעה לא עובד? או שעובד בהתחלה ואחרי כמה זמן מפסיק? קראתי על כך באיזשהו פורום באנגלית, חבל שאני לא זוכר איפה רק, והיה שם ת'רד מלא בהודעות של אנשים בעלי פאביליון שפשוט מיואשים מהעניין עם הטאצ' סקרין, מישהו מכיר את התופעה ויודע אולי איך לפתור אותה? (דרך אגב המחשב במצב דנדש, היה אצל הבחור ההוא במשך שנה, הוא הביא אותו לחו"ל, וכנראה נגמרה האחריות ..., החליפו לו את המסך כי היו לו איזה פסים שלא נראו טוב א…

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  3. Started by kooki8,

אהלן חברימוס..(: יש לי חבר שמעוניין לקנות מחשב נייד לצורך עבודות משרדיות וצפיה בסרטים חשוב לו שזה יהיה מחשב שיחזיק לשנים רבות.. אממ אלה הדברים שהכי חשובים לו בעקרון..כמובן שרצוי שיהיה קל כמה שיותר, גודל מסך 17 אינץ' וזהו נראה לי.. תודה רבה לעוזרים(:

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  4. Started by alex15,

אני רוצה מחשב סטנדרטי .לא חזק מדי ולא חלש מדי אני חושב שבתמורה ל 3000 שייח אני אמצא משהו כזה . נתחיל מעבד : אני לא מבין הרבה במעבדים .אם אפשר לשים מעבד ATOM כי הוא מהחדש יותר . מסך :בין 12 ל 14 כולל מצלמה ובנית ומיקרופון . ה מאיצ הגרפי : משהו לההריצ את משחקי הדפדפן . זכרון : שיהיה שני גיגה ןאפשרות להרחבה עד 4 גיגה . כי לא כל יום קנים מחשב נייד . דיסק קשיח : משהו בבסביבות ה 160 GB ל 250 GB מקסימום . תקשורת : שיהיה סטנרטי . עם כרטיס רשת אלחוטי וגם חוטי . יציאות : USB 2.0 X 2 או 3 , VGA , אם אפשר גם HDMI . כונן : שיתמוך בכל דבר ויצרוב כל דבר . מערכת הפעלה : שיהיה מוכן להפעיל גם את ויסטה . סוללה : אני ממש לא מבין בסוללות אז שתיהיה סוללה שתחזיק שעתיים שלוש בערך . משקל : זה מ…

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  5. שלום לכולם ושנה טובה!!! אני מחפשת מחשב נייד - מטרתו תהיה להחליף את המחשב הנייח שיש לי בבית כלומר, אינטרנט אופיס וקצת פוטושופ... התקציב שלי הוא עד 3000-3500 ש"ח... יש לכם איזשהו דגם שאתם ממליצים עליו? או חברה מסוימת שכדאי לי להתמקד בה? תודה רבה ושוב חג שמח ושנה טובה!!!

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  6. Started by yorav,

קניתי משב למשחקים לפי המפרט הבא ורציתי חוות דעת עליו : מארז: EZCOOL 300W LED+25cm FAN ספק כוח : SPIRE 12cm fan 550w spire לוח אם : MSI P-45-C51 DDR3 מעבד intel core 2 QUAD Q6700 2.66GH 8MB מאוורר למעבד : SCYTHE 1366 NINJA2 SCNJ2100 זכרון DBT GEIL 3x1GB (3GB) DDR3 1333MHZ כ.מסך : Nvidia GeForce 9600GT 512MB-3 דיסק קשיח :WD 1TERA sata2 צורב : LG sata DVDx22 GH22NS רמקולים: cyber acoustics 3095 2.1 מה אתם אומרים - זה בסדר ?

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  7. היי היה לי באווליון DV600 מכרתי אותו וקניתי את זה HP Presario CQ61-280EJ VF277EA אומנם מהיר מאוד ויציב אבל לא אהבתי את העיצוב שלו ואת המסך הרחב המעפן (זה לא רק 15.6 במקום 15.4 אלא הורידו מהגובהה איזה 3-4 ס"מ ) חרא של מקלדת עם המספרים המטומטמים שבצד והחצים הקטנים את המחשב קניתי אותו אתמול ורציתי לדעת אם עוד יומיים אני יכול להחזיר ? והאם אפשר לעשות החלפה למשהו אחר ? אם יחליפו לי אותו אני חושב על זה ‎RD480-L.ADW1E T4300 2.1GHz - Free dos ‎ LG איך הניידים של LG בכללי ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. 1. מה התקציב? 3200, אפשר לחרוג טיפה אם צריך. 2. מטרות המחשב? משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? רק מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד של אינטל (אל תהרגו אותי, אני יודע שגם AMD טובים אבל המחשב לא בשבילי.) 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא צריך משהו מיוחד, לא צריך לקנות מאווררים (יש לי מספיק) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה, אם השאר עולה עוד כסף אז לא צריך 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיריץ את המשחקים החדשים, אפשרות לשדרוג יעיל בעתיד (כרטיס מסך וזכרונות, אני לא אשדרג את השאר), חשוב מסך איכותי וטוב שאני אוכל להמשיך איתו גם למחשב הבא…

• 6 תגובות
    • 707 צפיות
  9. Started by Skipper,

שלום. יש לי נטבוק של MSI, עכשיו הסתכלתי בכלי אבחון-DxDiag, וראיתי למעשה שיש לי 2 מעבדים ( :s05:) N280 בכל מקרה הנה התמונה למי לא הבין: הסבר בבקשה...

• 5 תגובות
    • 693 צפיות
  10. שלום לכולם, בהמלצתכם ניגשתי למספר חנויות כדי לבדוק מקרוב את הנטבוקים השונים. לא פשוט בכלל - חצי מהמחשבים בתצוגה בקושי עובדים... בכל מקרה נוכחתי כי המקשים של העכבר של 1005HA אינם כה נוחים, כלומר לא נענים בקלות - האומנם? זה משהו שמתרגלים אליו? (אני מעדיף לא להזדקק לעכבר חיצוני). בהתאם לכך רציתי לשאול האם היתרון העיקרי של 1005HA (לעומת קומפאק או ACER) הוא זמן הסוללה הארוך או שיש דברים נוספים? אני שואל כי לא ברור לי למה זה משנה כל כך - האם מטען שוקל כל כך הרבה??? תודה וסליחה על האורך...

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  11. Started by amisha,

היי , אני מעט עקשן בנושא של רשת אלחוטי N , האם באמת יש סיבה שכשאי להיות עקשן בנושא או ש G מספיק טוב ומהיר ?

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  12. Started by mor_shalev,

יש לי מחשב נייד dell e6400 קיבלתי עם המחשב ווינווס ויסטה אולטימייט. אני רוצה לפרמט את המחשב מחדש ולהתקין את ויסטה מחדש אבל לא קיבלתי דיסק של ויסטה עם המחשב.. איך אפשר לעשות את זה בצורה חוקית? כי כרגע יש לי ויסטה חוקית.. תודה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by TheKeren,

שלום, קיבלתי מחשב מסוג macbook air. מותקן עליו windoes vista. איני מצליחה לגרום לו לזהות את המצלמה המובנית. אשמח לקבלת עזרה

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  14. Started by assafy1000,

אהלן חבר'ה החלטתי לרכוש למחשב נייד שמגיע אליי בקרוב (EEE 1005HA) נטסטיק. אני עובר למרכז רחקו יחסית מהמשפחה, ובכלל נמצא בלא מעט נסיעות, וגם בלימודים עצמם זה יעזור לי. כהמ שאלות: 1. סלקום הם היחידים בארץ שמוכרים חבילה בי הגבל גלישה. בדקתי בפלאפון, ובתור לקוח עסקי שלהם אני אמנם זכאי להנחה נחמדה, אבל זה עד 10 ג'יגה בחודש. אני צריך הרבה יותר מזה, ובסלקום אני מוסיף ממש קצת (10 ש"ח בחודש) כדי לקבל גלישה והורדה בלי הגבלה. מה אתם אורמים על המודמים שלהם, ומה כדאי? http://www.cellcom.co.il/new/TALKMAN/modem/Pages/default.aspx 2. עד כמה זה יבזבז לי את הסוללה לעומת ה-WIFI? 3. יש עוד משהו שכדאי לי לדעת? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 9.1k צפיות
  15. שלום אני רוצה לבנות מפרט לעצמי בסביבות ה-3K - מבחינת תוכנות - הייתי רוצה שהמחשב יריץ בקלות (יחסית)- -מטלאב -ויז'ואל סי -סולידוורקס(תכנה גרפית תלת מימד) -סרטי HD -משחקים כמו NBA,FIFA,Football manager (בצורה טובה) -נכון לעכשיו יש לי מסך 17 אינץ' CRT אבל מתכנן בעתיד(הלא קרוב) לקנות 22 או 24 אינץ'. הרכבתי משהו ניסיוני: אני בעיקר לא נעול על הכרטיס מסך והמעבד- המעבד- האם הוא נותן תורה טובה למחיר ? עדיף E7500? E8*** ? מרובע ליבות ? הכרטיס מסך- יש טעם לשרדג ל-HD4770 או 4830 עם ג'יגה זיכרון או 4850 עם חצי ג'יגה זיכרון? מעבדים INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 BOX 7400BOX ¤ 670.00 1 ¤ 670.00 לוחות אם Gigabyte GA-EP43-DS3 GEP43DS3 ¤ 448.00 1 ¤ 44…

16. Started by Vinnie Boombotz,

שלום, קניתי את המחשב הבא ב-2789 ש"ח, וכלולה בו Windows 7. רציתי להודות לכל מי שעזר לי פה להרכיב את המפרט במהלך החודש האחרון. רציתי לשאול מה דעתכם על המפרט. אם אפשר בבקשה אל תגידו "כבר קנית, אז למה אתה שואל", פשוט תגידו מה אתם חושבים. שאלתי חבר לגבי המפרט, והוא אמר לי שהמפרט בסדר גמור, רק שהוא היה מחליף את הספק כוח למקורי של ThermalTake, כי FSP זה משהו ג'נרי וחלש. האם זה נכון? תודה ויום טוב... מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ¤406 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=929 מאוור Cooler Master Socket 775, יחידות 1 ¤47 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=51 Gigabyte GA-P43-ES3G P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤406 http://www.rsm.co.il/product.aspx?producti…

17. Started by Zippopo,

שלום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש וחשבתי לקנות נייד. השימושים הם בעיקר אינטרנט ואופיס, משחקים קלים ישנים, צפיה בסרטים, הורדות, מוזיקה, פוטושופ. ראיתי בוואלה שופס את המחשב הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415191052 האם כדאי? תודה.

18. Started by shlomishlomi,

איך המפרט שבניתי (כרטיס מסך יקנה חודש הבא) מעבד : AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ¤ 719 לוח אם : GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ¤ 519 זיכרון : OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P13334GK ¤ 392 מארז : THERMALTAKE STRIKE MX ( BLACK) VI6001BNS w/o PSU ¤ 214 ספק כוח : COOLERMASTER EXTREME POWER PLUS 500W : RS-500-PCAR-A3 ¤ 291

19. יש לי אפשרות לרכוש את המחשב הזה HP Pavilion dv6-1230us Entertainment Notebook PC, espresso black ב730$ אבל ללא אפשרות להשתמש באחריות השאלה הנשאלת היא האם שווה? הנה הלינק למפרט שלו: http://www.shopping.hp.com/store/product/product_detail/VH681UA%2523ABA/1;HHOJSID=DzyJK0yN6cQrQstdJTrjpfQgnmSfXRNvNjQJqN2nnRph1q0hvdJQ!672761296?jumpid=in_r329_personalization/browse3/PDP_PDP

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  20. כולל מסך .. ושיהיה בקשה מפרט מסקייפיסי. תודה

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  21. שימושים נטו עבודה משרדית (אינטרנט ומסמכי DOC מדי פעם) לא צריך צורב לא צריך מסך צריך כונן של 250GB+ לא צריך אופיס/ווינדוס/הרכבה עדיפות מחנות בראשון לציון או משהו קרוב אחר ואם אפשר פחות מ2000 אז מבורך תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. נתקלתי בכמה אנשים וכל אחד אומר משהו אחר. אשמח לשמוע עצות כלליות אבל יש לי גם כמה שאלות ספציפיות. אם זה רלוונטי זה הנייד שברשותי: Asus n81vp-d1 1. אם אני ליד שקע עדיף לעבוד עם המחשב מחובר לחשמל תמיד או רק עד שהוא טנען במלואו ולחקות עד שהוא יפרוק כמעט לגמריי ואז לחבר שוב? - או מה... 2. בכל מקרה, האם חשוב\כדאי\בכלל ישנה משהו אם פעם בכמה חודשים אני אתן לסוללה להתרוקן לגמריי ואז להטעין אותה במלואה? וכמו שאמרתי, אני אשמח לשמוע עוד עצות מועילות בנושא הזה ובכלל בדברים שאני יכול לעשות כדי לשפר את מצב הנייד שלי תודה רבה לכל העוזרים!

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  23. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, תקציב- 6000-7000 ש"ח לא כולל מסך, מסך אני לוקח את הדל המפורסם כפי שהומלץ לי כבר. שימושי המחשב, גרפיקה מורכבת, גיימינג, קידודים מסיבים, תיכנות ועוד.. בחרתי מפרט בסיסי שנראה לי מתאים לצרכי ואשמח לחוות דעתכם, בייחוד בנושא הזיכרון, לוח האם, מארז וספק, כרטיס מסך. אני מבקש לשים דגש חשוב על מחשב שקט, היום ברשותי מארז של TERMALTAKE ישן שאני מאוד לא מרוצה ממנו. דגש נוסף בבקשה הוא משקל, כלומר לא מארז בטווח ה 15+ קילו! לא צפוי OC דרסטי כנראה. בקשר למשחקים, אני דיי מגוון אז קשה לי לומר מה צריך בדיוק לכן לקחתי כרטיס MID RANGE , חשוב לי לומר שיש לי העדפה ברורה לNVIDIA מנסיון ארוך שנים, וכן לאינטל בתחום המעבדים. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פריטים שנמכר…

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  24. אהלן חברים, פרסמתי לפני משהו כמו חודש הודעה אבל זה לא היה רלוונטי כי נשארתי עם המחשב הקיים בגלל שפתרתי איתו את הבעיה - כרגע הוא ממשיך לעשות בעיות, יש לי אותו כבר 5 שנים, זה הזמן להחליף למחשב חדש! דרישות: תקציב- 3.5K כולל מסך, צורב, מקלדת ועכבר. לגבי רמקולים - יש לי Altec Lansing ATP3 - ממליצים להחליף? מזכיר שהם קרוב ל5 שנים אצלי מבחינת צרכים ומה שחשוב - אינטרנט, מוזיקה, סרטי HD - ושיהיה שקט! חשוב זה המפרט שבניתי: מעבדים INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX ¤442 לוחות אם Gigabyte GA-EP31-DS3L P31 Chipset For Intel LGA 775 CPU ¤324 מארזים Antec NSK4480B (V2) 380W Mini ATX Tower Case Black ¤456 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12 …

• 9 תגובות
    • 898 צפיות
  25. בעקרון אני רוצה שיהיה בו גם את היכולת להריץ משחקים כבדים.... ןיש לי התלבטות כרגע בין שתי הדגמים הנ"ל: dell studio xps 16: PROCESSOR Intel® Core 2 Duo P8600 (3MB cache/2.4GHz/1066Mhz FSB) OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit HD DISPLAY Edge-to-Edge HD+ Widescreen 15.6 inch WLED LCD (1600x900) W/2.0 MP MEMORY 4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms) HARD DRIVE 500GB 7200 RPM SATA Hard Driv INTERNAL OPTICAL DRIVE 8X DVD+/- RW(DVD/CD read/write) Slot Load Drive VIDEO CARD ATI Mobility RADEON HD 4670 1GB WIRELESS CARDS Intel® 5300 WLAN Wireless-N (3x3) Mini Card BATTERY Additional 9-Cell Battery SOUND OPTIONS Hig…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים