ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
2 קומפלקסים למחשב גיימנג לא רע בכלל מתלבט במה לבחור... אודה לייעוץ, כמובן פתוח להמלצות/הארות בעניין תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני ביתי פשוט, אבל אני ממש לא מבין בתחום והעודף אינפורמציה מפיל אותי אז אשמח לעצה למפרט. בעיקרון המחשב יהיה מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות אופיס, האזנה למוזיקה וצפייה בסרטים. המחשב לא יהיה למשחקים או עריכת וידיאו מטורפת. שיהיה מעבד ממוצע+, אבל אין צורך שיהיה הכי מטורף בשוק. שיהיה שטח איחסון נדיב (אזור ה2 טרה נראה לי די והותר, אם זה ממש מייקר אז אפשר גם פחות), כמו כן רוצה שההדלקה והכיבוי של המחשב יהיו מהירים אז מניח שיש צורך באיזשהו שילוב עם SSD. לגביי כרטיס מסך אני מתלבט עם יש צורך, ממה שאני מבין במעבדים המודרנים של אינטל החישוב הגרפי המובנה חזק דיי והותר (אשמח לשמוע דעה בעניין). יהיה …
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני זוכר באחד הפורומים שבנאדם אחד שאל על זה והביאו לו סרטון שזה עובד ומריץ משחקים והכול.. כאילו מחברים לכרטיס מסך ספק של מחשב רגיל ומחברים את הכרטיס מסך למחשב הנייד לא יודע דרך איזה חיבור נראה לי דרך VGA / HDMI רציתי לשאול, אפשרי?
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, בסוף החלטתי לרדת מהרעיון של קניית לפטופ, ובמקום זה להשקיע בנייח עם מסך איכותי, השימוש העיקרי הוא פוטושופ ולייטרום לעיבוד תמונות שאני מצלם (עובד בין היתר עם תמונות "כבדות" בפורמט RAW), ושימוש משני הוא הזרמת סרטי HD/4K לטלוויזיה, ומשחקים בקטנה (רק אקסקלוסיבים למחשב, כמו סדרת Forza ו-The Witcher 2. לכל השאר יש לי PS4 Pro). הייתי שמח לקחת 2600x, אבל כרגע תקופה גרועה מאוד לקניית כרטיס מסך חדש, ולכן החלטתי לקנות מעבד "זמני" שכולל GPU בדמות 2200g בכדי לצמצם עלויות ולשמור יכולות שדרוג ל-Zen 2/3 עם כרטיס מסך ייעודי בעת הצורך. חוץ מהמסך מחשב, המחשב יתחבר גם לרסיבר Denon X2400H בעת שימוש בטלוויזיה. מבחינת התקציב אני מחפש בעיקר value for money ול…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום השמח לאזרה אני קבר מתכנן 5 חודש לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה ממש על זה כי שלי לא גורף את המשחקים ועריכה הבסיסית שלי השמח נוראה לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדייף שלא אבל אם זה שיפור משמשעותי אז 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מישחקים בעיקר, תיכנות ,עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המישחקים בחדשים ואלה שיגיעו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכם, אני בעוד כחודש עובר לאיטליה ומתחיל ללמוד שם רפואה אני אצטרך מחשב שישמש אותי כסטודנט לרפואה (פחות גרפיקה או תוכנות כבדות כאלה או אחרות) אך גם מחשב שישמש אותי לתקשורת עם הבית (ואולי אפילו לצפות בטלויזיה דרכו כדי להיות בקשר עם הארץ) אלה השימושים העיקריים ביותר. ולכן רצוי שיהיה לו חיי סוללה ארוכים משקל נמוך (זה בונוס אבל אני לא "כוסית") ומסך לא גדול מדי אבל גם לא פיצי - משהו באמצע - סביבות ה13 גג 14 אינץ אני חושב שיהיה אחלה משהו מאוד נחמד שיכול לעזור (אך לא חובה!) זה כניסת USB3 שימו לב שכרגע התקציב פחות משנה לי ויש לי אופציה לרכוש אותו באירופה ואפילו דרך ארה"ב (במידה ואני מוכוון על דגם ספציפי!) ככה שאם יש מחשב יותר טוב שאפשר לרכוש באירופה\ארה"ב בתקציב של כ1100 $ או …
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד שיהיה כמחשב "מרכזי", שבו אעבוד עם עריכת תמונות בפוטושופ (מניפולציות - 100 שכבות+) , סרטים ושיוכל להריץ משחקים כמו Dragon Age - Assassin Creed , The Witcher , C&C3 ודומים , אין לי חשיבות להגדרות הגבוהות ביותר - רק שיעבדו בצורה סבירה . גודל המסך והכובד לא חשובים לי במיוחד לכן אעדיף מסך 15.4 ומעלה , זמן סוללה גם לא מהווה שיקול - המחשב יהיה מחובר בעיקר לחשמל, אם יהיה יציאת HDMI - טוב , אם לא - לא נורא , גודל הכונן הקשיח - 250 לפחות , זיכרון פנימי - שיספיק , 2GB עד 4GB (אם יש אפשרות הרחבה אשמח אם תציינו) אם אפשר גם המלצות לחנויות אמינות עם האחריות, ראיתי הרבה דגמים של מחשבים ניידים בסביבות המחירים של בין 4K ל 5.5K והרבה נראו לי דומים או שלא הצלחתי ל…
-
- 25 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד i7700k וכרטיס מסך geforce 1080ti של evga. אני צריך המלצות לשאר הפריטים, בדגש על לוח אם, ספק כח, אמצעי קירור ומארז. חשוב שלוח האם והמארז יהיו קלים להרכבה, כי אני מתכוון להרכיב את המחשב לבד, אבל אין לי הרבה ניסיון בהרכבת מחשבים. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מתלבט בין שני דגמי מחשבים של חברת ASUS 1. ASUS G51Vx-A1 "15.6 Intel PM45 + ICH9M chipset מעבד: Q9000 Quad Core כרטיס מסך: NVIDIA® GeForce® GTX 260M with 1GB DDR3 VRAM 4GB DDR2 RAM 800mhz דיסק קשיח: 640 ג"ב, 7200 RPM Windows Vista Home Premium 64-Bit מחיר: 6500 ₪ 2. G51J-A1 "15.6 Core™ i7 Processor 720QM Mobile Intel PM55 Express Chipset +ICH9M DDR3 1066 MHz SDRAM 4GB 15.6" FULL HD 640GB (320GB X2) HDD NVIDIA® GeForce® GTX 260M with 1GB DDR3 VRAM Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bit מחיר: 8300 ₪ ההבדלים המשמעותיים בין שני הדגמים הם הזכרונות והמעבדים. באחד משולב מעבד i7 עם זכרון DDR3 1066mhz ובשני משולב מעבד QUAD עם זכרון DDR2 800mhz המון אנשים טוענים…
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב שהמטרה העיקרית שלו היא פיתוח תוכנה, וקצת משחקים. דברים שאני יודע שאני רוצה הם : 1. SSD אני לא סגור על האם 128 או 256, ודיסק נוסף של חצי טרה 2. i5 4670 או i5 3570 (אני עדיין לא בטוח מה עדיף, האם החדש או הישן.. כנראה ה4670) 3. 8 ג'יגה זכרון (כרגע יש לי 4 וזה לא מספק לצערי) 4. מארז סביר ולא מאוד גנרי, הגנרי נוטים להרעיש ולרטוט, ואני אצרף שאלה, אם אני רוצה מארז לא ענק אלא טיפה קטן יותר , בכמה זה מגביל אותי ומעלה את המחיר ? 5. כרטיס מסך בינוני כלשהו של NVIDIA , אני רוצה תמיכה בCUDA (אני מקווה שזה לא מייקר מאוד את הכ.מסך) חשוב לי שהלוח אם יהיה כזה שיאפשר לי לחבר כרטיס רשת אלחוטי מהיר (תקן N לדעתי) , להוסיף זכרון להוסיף דיסק קשיח .. שיהיה לוח…
-
- 22 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב הרכבתי מפרט מהמערכות הממומלצות שלכם לצורכי עבודה - תלת מימד כבד (תוכנת מאיה),רינדורים ,גרפיקה ומשחקים , אשמח לאישור ממכם לפני קנייה אני לא אבצע OC חשוב לי השקט (1-10) 7-8 משחקים - מתכנן רכישה של 24-22 אינצ אין לי עדיפות לחנות כלשהיא מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ₪1492 לוח אם: [..] FOXCONN X58 FLAMING GTI ₪1024 זיכרון: [..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION: OCZ3P1600LV6GK ₪662 כרטיס מסך: [..] Geforce GTS250 512MB DDR3 DUAL DVI HDMI - Retail ₪610 כמות:2 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU ₪399 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 750W …
-
- 32 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1200 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בסיסית ביותר, תוכנת הנהלת חשבונות, גלישה ומיילים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מתלבט אם להרכיב בעצמי, ולחסוך גם מארז. יש את המארז הנוכחי, שאין שום סיבה להחליף אותו למעשה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן א…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן כולם, רציתי לשמוע הצעות, השלמות או ביקורת על המפרט שבניתי למחשב. להלן התשובות שלי ל-"שאלון", ולאחריהם המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה היא לייצר מחשב טוב למשחקים, שיחזיק כמה שיותר שנים. נראה לי ש-K6 מספיקים לכך. אם אפשר לחסוך - תמיד כדאי... ב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה(. ב. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: i. ןאילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
המטרה: להרכיב מחשב לעבודה וגם לשעות הפנאי עם שילוב של חומרה יד שניה וחומרה חדשה. אני ארשום מה בכוונתי לרכוש ביד שניה (או שכבר רכשתי) ומה בכוונתי לרכוש מחנות. אשמח להמלצות שלכם מה כדאי לקנות משומש ומה לא, והאם הרכיבים טובים באופן כללי. פורמליות (מזל שאין תתי-סעיפים): 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 (כולל דברים שקניתי, פירוט למטה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. זאת המטרה פה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל מהכל תוך כדי חיים ארוכים ומאושרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אכן. פרנסה/לימוד…
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היום גיליתי שארוסתי תכננה לי הפתעה לכבוד תחילת לימודי לתואר השני - MACBOOK PRO! אלא שבגלל שלא הייתה בטוחה שזה עונה לצרכים , החליטה בכל זאת לגלות לי - כדי שנסתובב בחנויות ונבדוק דגמים נוחים. : אז לגבי ה- MAC, העניין הוא כזה: יתרונות ה- MAC 1. זה MAC 2. קל משקל 3. סבירות נמוכה לוירוסים או באגים 4. סוללה מעולה (7 שעות) חסרונות ה- MAC: 1. זה MAC (חיסרון למי שרגיל להשתמש בPC עם WINDOWS; עלול לייצור בעיות התאמה בהעברת קבצים ל-PC) 2. כונן קשיח לא גדול (160 ג"ב) 3. חיבוריות לא רחבה (אין ESATA ויש רק שני USB) 4. אחריות לשנה בלבד וטיפולי מעבדה ארוכים (שמועות להלן הדרישות שלי מהמחשב: 1. שימוש: ישמש כמחשב משני למחשב ביתי ראשי שמפרטו מופיע בפרופיל שלי : א. אמור להרי…
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מרגישים שלבחור איזה לפטופ לקנות הופך למשימה בלתי אפשרית ? זה לא אתם, זה היצרניות של המחשבים הניידים, שבתכל’ס, זה מה שהן רוצות, שפשוט תלכו לאיבוד … https://www.youtube.com/watch?v=YKxTXnmsSu4
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
היי,אני רוצה לקנות מחשב חדש, שהמפרט יעלה בסביבות 3K שיריץ משחקים על איכות גבוהה. מישהו יכל לעזור לי לבנות אחד? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרות גיימינג, ועולם החומרה אמנם לא סינית גמורה בשבילי, אבל אני רחוק מלהיות מומחה. הסיבה שלא רשמתי תקציב בכותרת היא שהתקציב גמיש מבחינתי, ואני מוכן לשלם הרבה בשביל מחשב טוב שיחזיק כמה שנים טובות. כמה הרבה? ובכן, קיבלתי מ-KSP את ההצעה הזאת (7.4K), וזה די קרוב לגבול העליון שאני מוכן להוציא (האמת היא שחשבתי שאצא הרבה יותר בזול לפני שנכנסתי אליהם...) אם זה מחשב טוב שיחזיק כמה שנים טובות (נגיד 3-4 בלי שום שדרוג בביצועים סבירים, ועוד 2-3 שנים עם שדרוג קל עד בינוני), אז אני מוכן לעשות את המאמץ הכספי ולקנות אותו. השאלה שלי היא כזו: האם המפרט הזה מצדיק את המחיר? האם הוא משתלם או שיש מקום לשיפור ואופטימיזציה? …
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 16000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איפה שאפשר לחסוך אז לחסוך אבל אם זה יהיה שידרוג ששווה את זה אז אפשר גם לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מורכבת + תלת מימד + עריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AFTER EFFECTS + MAYA + PHOTOSHOP + REELFLOW + LIGGHTROOM + CINEMA 4D + 3D MAX פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). חשבתי על 2 מסכי DELL 23' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
כבר הייתי אמור לסגור על מפרט סמפרון אבל פתאום ראיתי את ההצעה הזאת: מעבדי אינטל Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8VM800PMD-775 s775, DDR2, AGP זכרונות DDR II 533 1GB (512MBx2) דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB SATA II כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות Logitech Logitech Keyboard + Optical Mouse SET עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים GPT 2.1 מסכים Chi Mei CMV 945A 19'' LCD 8ms מחיר 3207 ¤ את המסך אני משדג ל20 אינץ בעוד 250 שקל. מה דעתכם?
-
- 30 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 גם מחשב זול יותר יתאים עם יש 2. מה שימושי המחשב תוכנת solidworks 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט וקריר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף מערכת הפעלה מובנת win 10 64bit 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר באשקלון. אין בעיה עם הזמנה מכל חנות שנותנת שירות אנושי. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים …
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, בניתי מחשב לחבר ב-7000ש"ח והמחשב נועד למשחקים כבדים עכשיו בניתי את המחשב מהבנה (הדי נמוכה שלי) אז זה המחשב : http://img104.imageshack.us/img104/2366/gali5ad.jpg עכשיו הבנתי שיש רק בעיה הספק כוח...הבנתי שצריך עוד ספק כוח , נכון ? עם כאן איפה לפי דעתם אפשר לתקצב ולשים עוד ספק תודה רבה. הה רק עוד דבר אחד המחשב לא יעבור OC בשום סיכוי
-
- 40 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
האם מישהו יודע האם מחירי המחשבים הניידים בהונגריה זולים יחסית לישראל ? ואם כן, האם תתוכלו להמליץ על חנויות ספציפיות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2400 2. מה שימושי המחשב משחקי מחשב כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, לא מיועד לתוכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריכה מסך,מקלדת,עכבר וצורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 לא משנה לי שיהיה רועש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…
-
- 34 תגובות
- 2.9k צפיות
-