ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
מחר אני קונה את המחשב אז אני רוצה שתבדקו בבקשה 1 מעבד AMD Athlon 64 3000+ BOX - ¤905.00 ¤905.00 1 לוח אם GIGABYTE K8N Ultra-9 - ¤825.00 ¤825.00 2 זיכרון TwinMos 512MB 400MHz Twister - ¤449.00 ¤898.00 1 דיסק קשיח WESTERN DIGITAL WD1600JS 160GB - ¤499.00 ¤499.00 1 כרטיס מסך Gigabyte RADEON X800 - ¤1,530.00 ¤1,530.00 1 מארז Hec PC CASE CI-6AR6 400WATT - ¤400.00 ¤400.00 1 צורב SAMSUNG DVD TSH-552 ±RW 16X - ¤275.00 ¤275.00 1 כונן Samsung DVD-ROM TS H352 - ¤139.00 ¤139.00 סה"כ: 5471 הערות: ראיתי שיש כרטיס מסך x800gt שהוא גירסה מוחלשת עם 8 צינורות עיבוד מה עדיף? והמחיר של המארז אני לא כל כך בטוח בקשר אליו אבל זה משהו בסביבות המחיר הזה עכשיו בדקתי ור…
-
- 30 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לעזרה בבניית מפרט למחשב נייח חזק בתקציב של עד 5k דגשים רלוונטיים: 1. מחשב משרדי שישמש בעיקר לעבודה באוטוקאד וקצת 3D (גרפיקה) 2. תקציב עד 5k אבל ניתן לחרוג אם יש משהו שמצדיק זאת 3. חשוב שהוא יהיה מאוד (מאוד!) מהיר 4. אני קונה את המחשב למשרד של אבא שלי אז מעדיף להיות שמרן בבחירת הרכיבים גם אם זה עולה קצת יותר (למשל מעבד אינטל ולא amd) 5. מעונין במעבד i7 ומעלה, כונן ssd של 500gb, כרטיס גרפי טוב, 16g זיכרון 6. אין צורך בציוד היקפי למעט מסך איכותי 27 אינץ׳ 7. רצוי שיהיה שקט אבל אין צורך להשקיע בזה יותר מדי 8. מוכן להשקיע ברכיבים איכותיים, מעונין שהמחשב ישאר חזק גם עוד 5 שנים ומעלה 9. יש צורך במערכת הפעלה w…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חבר'ס, אני רוכש מפרט מפנדה בטווח זמן מיידי ורציתי לשאול אתכם בתקציב הנ"ל מה הייתם משפרים. קחו בחשבון שאני מעוניין במפרט שישאר עם I7, המארז ועם המסך הנ"ל, תודה. מפרט : מעבד :I7 920 לוח אם : Asus P6T זיכרון : 6GB G.skill 1600Mhz קשיח : Samsung F1 - 1 TB כרטיס מסך : Sapphire 4890 1GB - regular version קירור למעבד : Noctua מארז : Antec P193 ;D ספק כוח : Corsair HX 620W צורב : Asus הדגם המוכר מסך : Dell 2209WA סה"כ יוצא מחיר של 8,500 +/- אשמח לשמוע חוות דעות נוספות ממש לפני שאני מזמין. תודה לכולכם
-
- 42 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
-
אהלן חברה, חשבתי על המפרט הזה: דגם מחיר כמות Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1450 ¤ 1 GIGABYTE GA-8I945PG-RH 670 ¤ 1 PQI TURBO DDR2 667MHZ 2048MB DUAL CHANNEL 1200 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 575 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 512mb GDDR III 2XDVI-I + TV 2050 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 250 ¤ 1 GIGABYTE 3D AURORA 630 ¤ 1 TOPOWER TOP-550P5 550W 415 ¤ 1 SAMSUNG 730B 8MS 1585 ¤ 1 Microsoft® Digital Media Pro Keyboard 160 ¤ 1 Logitech® G5 Laser Mouse 350 ¤ 1 CREATIVE PC WORKS SBS LX520 5.1 SPEAKERS 445 ¤ 1 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 160 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 זה יוצא אחרי הנחה של 3 אחוז 9800 שקל. מה אתם חושב…
-
- 45 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן (מצורף המפרט) עם ווינדוס 10. אני צריך שיתאים לדרישות המצורפות (מדובר על המשחק overwatch). מה דעתכם? אפשרי? שווה בכלל? עלויות? תודה רבה.
-
- 22 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי מחשב של אסוס שנקנה בחו"ל בערך בן שנה + שנדלק מוציא חום כאילו הוא תנור אך לא מציג כלום. מי מכיר מעבדת מחשבים טובה ואמינה (כמובן שעדיף גם זולה) באיזור פתח תקווה לשם בדיקת המחשב. גמר חתימה טובה, אסף.
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק למחשב להרצת אנליזות מבני חלבונים (פירוט בסקר). המחשב יריץ לינוקס. הניסיון שלי ליצור מפרט מופיע למטה. אשמח לכל פידבק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K כולל מסך, אפשר לעלות אם אין ברירה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יריץ לינוקס שעליו ירוצו תוכנות יעודיות לאנליזת מבנה חלבונים. התוכנות מנצלות בעיקר CPU, אבל יש צורך גם ב-GPU כדי להציג מבנים גרפים מורכבים, וכדי לשמור מקום להאצות בהמשך. במידת הצורך, אוכל לשלוח את רשימת התוכנות. סבירות קטנה להרצת windows 10 home ע"י VMWare או וירטואליזציה אחרת למטרות…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הישארתי את המחשב שלי והאחינים שיחקו לי בו וכיבו אותו כשבאתי להפעיל אותו לא עולה לי הוינדוס מופיע לי חלון כזה התמונה הזו כאילו יש סיסמה מה לעשות איך אני פותר את זה אני לא יכול להיכנס למחשב אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
העלתי בעבר את המפרט המסויים הזה, הבנתי שמכל מיני בחינות הוא לא מחזיק שדרוג(לוח אם חצי כח, זכרונות איטיים ספק כח חלש וכו. בעתיד ארצה להחליף ל3080 וחשבתי גם על שינוי המעבד(כרגע 8700k) אבל הבנתי שאין סיבה כי בקרוב יוצאים מעבדים של דור חדש ויותר טובים מ10900k. חשבתי להוסיף את החלקים הללו(שזה באמת החלפת מפרט כמעט מלא חוץ מכרטיס מסך ומעבד, וכונן ssd ומסך מתלבט לגבי הוספה של הרכיבים הללו. יש לי שם 2 הצעות ללוח אם, asus prime z490-a או gigabye z490 gaming x שקיבלתי עליו אחלה ביקורות. המטרה היא לשפר מחשב לעריכת וידאו - כרגע יש לי 8900k אבל הבנתי שהמערכת הנוכחית לא תחזיק מעבר ל3080 וגם לשיפור עתידי במעבד.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבוע טוב ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיש ומשחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד איזור 5000 ש"ח, מעדיף פחות. יש אפשרות לחריגה של 500 ש"ח. נקודות שחשובות לי: א. בהירות גבוה (הבנתי שמדובר בNITS לפחות 300). ב. מסך מגע - לא חובה, אבל יכול להיות נחמד עבורי. ג. כל השנים קניתי רק דל, אבל לא מצאתי מחשב שלהם שמתאים לדרישות שלי ונמצא בתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרבה טאבים בגוגל כרום, תוכנות אופיס השונות, הכנת מצגות, פתיחה מספר PDF במקביל, הכנת מצגות, מעט סרטים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
בתמונה הנ"ל אפשר לראות שקיבולת טעינת הסוללה ירדה מקיבולת היצרן. המחשב נקנה לפני 6 חודשים וחצי (מזכיר שוב שמדובר במחשב נייד). הירידה היא 7.75%, ז"א, כרגע קיבולת טעינה מלאה יכולה לעמוד על 92.25% מקיבולת היצרן. האם הירידה בקיבולת סבירה יחסית? אילו פעולות אוכל לעשות בכדי לשמר את הסוללה בצורה טובה יותר? חשוב לציין שהסוללה מובנית במחשב, כלומר, כשהמטען מחובר לחשמל - אי אפשר לפרק את הסוללה מהמחשב. דגם המחשב - Asus ZenBook UX32VD Core i7-3517U. תודה לעונים.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי נייד HP 2130ej, מחשב נייד מעולה וחזק. מסיבות כאלו ואחרות הוא ישב במגירה הרבה זמן ועכשיו יש לי צורך בו. הסוללה כבר זמן רב הייתה ידועה כבעייתית. האם יהיה הבדל משמעותי בין סוללה מקורית שאני אקנה לבין חלופית? לדוגמה באתר סולן אני מוצא סוללה מקוריות במחיר של 500 ש"ח בערך ( אני רק אציין שלא מצאתי את הדגם שלי ) וב EBAY ידידנו הטוב ב 25$ http://www.ebay.com/bhp/hp-replacement-battery-484170-001 כאן מדובר באותו מספר דגם חלופי שרשום על הסוללה שלי ( רשום REPLACE WITH HP SPARE 484170-001 ) במחיר טוב בחיפוש הדגם המקורי של הסוללה ( HP PART NUMBER 462890-142 ) מוצאים את האפשרות הזו באמאזון: http://www.amazon.com/HP-Compaq-462890-142-Laptop-Battery/dp/B005G8G8ZC אז השא…
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מעבד Intel i7-4790/K 4.0Ghz לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97 זכרונות G.SKILLS 4x4GB 1600Mhz כונן קשיח +WD caviar blue 2TB 7200RPM + כונן SSD Crucial MX100 256GB Samsung כונן אופטי DVD-RW כרטיס מסך G1 GAMING NVIDIA GeForce GTX 970/980 4GB GDDR5 גייהבייט ספק כח Coolermaster 750W PSU מארז ???? כרטיס רשת WIFI כרטיס קול 7.1 . מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) רצוי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה…
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעדיף להוריד הרבה מהתקציב אם אפשר ולשמור את הסכום למקצה שיפורים עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשדר מדיה החוצה חיבור HDMI למקרן (כרגע רק 1080p) ולפחות שני מסכים נוספים לעבודה עצמה. כלומר תמיכה בלפחות 3 מסכים פעילים בו זמנית. המון טאבים של כרום. לפחות 50. עריכה של תמונות מדי פעם, עריכת וידאו לעיתים רחוקות. תכנות ב IDE מבוסס Java (בעיקר Android Studio) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. היום הוא …
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעצבת פנים, מחפשת נואשות מחשב נייד טוב שיוכל להריץ תוכנות כבדות במקביל. אני עובדת כרגע על autocad,scetchup, photoshop. בעיתיד עולי יתווספ תוכנות נוספות כמו turbocad, 3d max. התקציב הוא עד 7000 ש"ח, עם אפשרות חריגה עם יש בכך צורך. הייתי בכמה חנויות, אבל קיבלתי אינפורמציה סותרת לגבי המפרט (אחד אמר שאני צריכה מעבד i7, ואחר אמר ש-i5 יספיק לי). ראיתי את המחשב Sony VAIO VPCEB27FX http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=4917 למרות שאני מודה שאהבתי בעיקר בגלל העיצוב וממש לא בטוחה שהוא מתאים לי מבחינת נתונים. בנוסף שמעתי שהסדרה pavilion dv6 של hp טובה, אבל גם הבני שיש בעיה עם השירות שלהם. כמו כן שמעתי שהמחשבים של dell טובים אבל פחות אהבתי את העיצוב. וגם חשבתי על …
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב דק ככל האפשר, אולטרה-בוק עם ביצועים טובים ולצערי לא מוצא במחיר שפוי. רציתי לשאול כמה עדיין טוב המחשב הנ"ל : [h=1]http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=21654[/h] ועוד שאלה, מה לגבי חברות מחשבים ניידים שאין בארץ, כמו ACER או CLEVO או ONE או GIGABYTE ? יש להם כמה דגמים דקים ללא כוננים קשיחים ועם כרטיס מסך די טובים, מישהו יכול לתת המלצה לגבי המחשבים האלה ?!
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי , מחשב שנועד לגרפיקה ממוצעת מעבר I5 - 6600 תושבת 1151 מעבד SSD קיים רוצה להוסיף כרטיס מסך שיחזיק משחק פיפא 18 . רוצה להוסיף קירור מים ולהיות רגוע שהמחשב לא מתחמם . כרטיס SSD נוסף שאוכל להתקין עוד תוכנות ולא לגמור את הכונן הקיים אבל ! לא להוסיף יותר מדי כסף אם יש מציאות-או מוצרים שאמורים להספיק ! אז אשמח לשמוע !
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! במסגרת מבצעי Black Friday ב-TMS אני שוקל לשדרג קצת את המחשב שלי. בהתחלה רציתי להוסיף את ה-GTX 750Ti, אבל חבר אמר שה-GTX 670 יותר טוב. בבדיקות, התברר כי אכן ה-670 יותר טוב מה-750, אבל אינו תואם ללוח אם שלי, לכן כנראה שאצטרך גם לשדרג את לוח האם שלי. אבקש את העזרה שלכם בבחירת כרטיס מסך שיעזור לי בהרצת משחקי FPS (באטלפילד, ביושוק, אססינס קריד, וגם COH למרות שהוא לא FPS), עם לוח אם שתואם לו, ואולי אפילו נוסיף מעבד אם יש צורך - עדיף מאוד במסגרת המבצעים שיש ל-TMS על לוחות אם וכרטיסי מסך. אין לי רצון לבצע השקעה גדולה מאוד, ואני חושב ש-1,500 יהיו מספיק בשביל שלושת הרכיבים (אם באמת נצטרך את שלושתם). על כל מקרה שלא יהיה, צירפתי את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש!
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לרכוש בארה"ב מחשב נייד בחודש הבא. ברמת העקרון מה שחשוב לי במחשב הוא: 1. רמת אמינות גבוהה 2. תקציב של עד 1200$ (חריגות קלות יתקבלו בהבנה ...) 3. יכולת לחבר אותו לטלויזיה ולראות סרט ב HD בצורה איכותית 4. אם יש אחריות בינלאומית אז בכלל החיים דבש. 5. קל ככל האפשר לאחר שגלשתי קצת ב newegg הבנתי שאני צריך לשאול את השאלות הבאות: איזה כרטיס מסך יספק אותי? (ראיתי שיש nvidia 8XXX או nvidia 9xxx ראיתי שיש גם intel GMA 4500MHD ) כמה זכרון אני צריך? איזה מעבדים יספקו אותי? (אני מעדיף של אינטל) אם יש המלצות למחשבים או לינקים אני מאוד מאוד אשמח. תודה, ושבוע טוב, רועי.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מכוון למשחקים החדשים לדוגמה For Honor. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכם. כבר כמעט חודש שאני עוקב אחרי הפורום ורואה את המלצותיכם למחשבים ניידים. קודם כל הנה הדרישות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט למדעי המחשב, לכן יש צורך במחשב שמתאים לפיתוח וכתיבת קוד וכמובן שימושים כלליים כמו אינטרנט ואופיס. אין צורך במשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12.5 עד 14 אינץ'. עדיפות ל- 13.3. אין חשיבות בין מסך מבריק/מט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל ככל האפשר, בשאיפה לרדת מ 1.6 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דרוש זמן סוללה סביר, שיחזיק למשך היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעדיף שיהיה RJ45 כדי לא להסתבך עם מתאמים אבל לא קריטי אם אין. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של …
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיתן את התמורה הטובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב? 80% פיתוח תוכנה, 20% עריכת וידאו ממצלמת GO PRO באיכות FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא שיחקתי במחשב כבר 5 שנים, המקסימום שיש סיכויי שאני אריץ הוא COD החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 31 תגובות
- 2.9k צפיות
-