ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיתן את התמורה הטובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב? 80% פיתוח תוכנה, 20% עריכת וידאו ממצלמת GO PRO באיכות FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא שיחקתי במחשב כבר 5 שנים, המקסימום שיש סיכויי שאני אריץ הוא COD החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 31 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מסוג Dell Latitude D505, שהרבה קורה שאני לא נוגע בו ולא מטעין אותו תקופות ארוכות שמגיעות לחודשים ואולי זו אחת הסיבות לתקלה. התקלה עצמה היא שאני מחבר את המחשב למטען מקורי שרכשתי (לאחר שאיבדתי את זה המתקבל עם המחשב), בהתחלה המחשב מראה לי נורה שנדלקת בצבע ירוק המראה טעינה של הסוללה, אך בווינדוס עצמו כתוב לי 0 אחוז אף על פי שגם בווינדוס הוא מסמן כאילו שהוא מטעין את הסוללה, בשלב מסויים הנורה הירוקה מתחילה להבהב באדום והסוללה פשוט לא נטענת, המחשב עובד דרך המטען אך לא מטעין את הסוללה, קשה לי להאמין שהסוללה מקולקלת ושצריך חדשה אך יכול להיות שזו הבעיה? בעבר קרתה לי תקלה דומה וכאשר השארתי את המחשב מחובר ככה לחשמל יום יומיים כשאר הוא על מצב STANDBY כשהמ…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק למחשב להרצת אנליזות מבני חלבונים (פירוט בסקר). המחשב יריץ לינוקס. הניסיון שלי ליצור מפרט מופיע למטה. אשמח לכל פידבק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K כולל מסך, אפשר לעלות אם אין ברירה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יריץ לינוקס שעליו ירוצו תוכנות יעודיות לאנליזת מבנה חלבונים. התוכנות מנצלות בעיקר CPU, אבל יש צורך גם ב-GPU כדי להציג מבנים גרפים מורכבים, וכדי לשמור מקום להאצות בהמשך. במידת הצורך, אוכל לשלוח את רשימת התוכנות. סבירות קטנה להרצת windows 10 home ע"י VMWare או וירטואליזציה אחרת למטרות…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי לכולם ובייחוד לכל מי שברשותו הנייד שבכותרת. יעזור מאוד לדעת מהו זמן הסוללה הטיפוסי בשימוש "סטודנטיאלי" שאתם מצליחים לסחוט מהנייד. תודה רבה למגיבים !
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K בכיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה (Visual Studio וכו'), משחקים חדישים בהגדרות גבוהות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24", 1980X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ערב טוב, לא יודע אם זה קשור לפורום,אבל הינה לדעתי חידוש כלשהו במחשבים הניידים: http://www.bug.co.il/productpage.asp?c=339&t=20 מחשבים עם מערכת הפעלה ויסטה שמותקנת עליהם - השאלה העולה היא למה גרסאת 32 ביט אם יש פה גם מחשבים עם מעבדי 64 ביט?
-
- 32 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם... רציתי לברר לגבי מחשב נייד לאולפן ביתי, האם כדאי MACBOOK או רגיל ? אמור להריץ תוכנת Cubase ופלאגינים כבדים, תקציב עד 10K רצויי כמה שיותר זול אך שיעשה את העבודה תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
לאחר מספר סטרימרים טובים יותר או פחות, אני מעוניין להתחדש במחשב שיריץ ווינדוס. רצוי שהמחשב יהיה שקט. שיהיה מסוגל להריץ 1080P (כרגע הטלוויזיה לא מסוגלת ליותר,אולי בעתיד נשתדרג) אופיס, משחקים קלים -זה דבר בסיסי , כרגע אין צורך ביותר מזה. חשוב מאוד שחומרה תהיה מספיק בשלה, לא תרבה להתעדכן (מה שיעמיס על הזכרון) ושלא יצוצו באגים מוזרים כמו סאונד שפתאום נעלם או תקלות בסגנון. למחשב אחבר טלוויזיה עם HDMI. דיסק קשיח SSD. מקלדת אלחוטית ומדפסת. זיכרון RAM +SSD רכשתי בנפרד. חשוב שכרטיס הרשת יתמוך ב-1G (יש כבילה בבית). מחיפוש קצר הבנתי ש NUC די מובילים את השוק , חשוב לי שהמחשב יוכל לעמוד בעומס ולא יקרוס אחרי שנה\שנתיים , היה לי PIPO X7 סיני לפני…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש שדאוג טוב שיהיה למשחקים כבדים ועוד...לאח שלי... מעבד: INTEL PENTIUM 4 2.4 GHZ לוח אם: ABIT BH7 V 1.11 דיסק קשיח: 80 GB זכרון: 512 MB כרטיס מסך: NVIDIA FX 5200 המחשב די מקרטע ולא מריץ משחקים רבים למרות פירמוט שהוא עבר... *בין 1500-2000 ש"ח. תודה לעוזרים נ"ב המחשב כבר בן שנתיים....
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על מפרט מחשב נייח לעריכת וידאו / תמונות וגם שיהיה לגיימינג קליל (העדיפות העליונה היא עריכת וידאו). תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 4000-4500 ניתן לחרוג מעט אם זה שווה את זה משעמותית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית - וידאו ותמונות. ספציפית על תוכנות Premier Pro, Photoshop, MC Avid. בנוסף יהיה נחמד אם יהיה אפשר להירץ עליו משחקים באיכות סבירה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לד…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מחר אני קונה את המחשב אז אני רוצה שתבדקו בבקשה 1 מעבד AMD Athlon 64 3000+ BOX - ¤905.00 ¤905.00 1 לוח אם GIGABYTE K8N Ultra-9 - ¤825.00 ¤825.00 2 זיכרון TwinMos 512MB 400MHz Twister - ¤449.00 ¤898.00 1 דיסק קשיח WESTERN DIGITAL WD1600JS 160GB - ¤499.00 ¤499.00 1 כרטיס מסך Gigabyte RADEON X800 - ¤1,530.00 ¤1,530.00 1 מארז Hec PC CASE CI-6AR6 400WATT - ¤400.00 ¤400.00 1 צורב SAMSUNG DVD TSH-552 ±RW 16X - ¤275.00 ¤275.00 1 כונן Samsung DVD-ROM TS H352 - ¤139.00 ¤139.00 סה"כ: 5471 הערות: ראיתי שיש כרטיס מסך x800gt שהוא גירסה מוחלשת עם 8 צינורות עיבוד מה עדיף? והמחיר של המארז אני לא כל כך בטוח בקשר אליו אבל זה משהו בסביבות המחיר הזה עכשיו בדקתי ור…
-
- 30 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מחשב פתוח,(בלי מארז, בלי סיבה מיוחדת , לא אוהב מארזים..)וכמה שיותר קטן. מבקש המלצה ללוח אם (micro atx או כל לוח אם קטן ממנו , אני לא מכיר תקן קטן יותר), מעבד וספק כוח(sfx או כל תקן קטן יותר ועדיפות לספק עם קירור פאסיבי עד צריכת חשמל מסויימת). לגבי כרטיס מסך- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19404&iszap=1 חשבתי עליו , קטן וביצועים טובים (משחקים ב1080p אבל אני רוצה תמיכה בVR בעתיד אז בלי 1050/ti) אשמח לקבל הצעה אחרת לכרטיס מסך קטן (אני מאוד אוהב את ה r9 nano אבל אני לא בטוח אם הוא חזק יותר , וגם הוא יקר בהרבה וכמעט לא זמין) לגבי מחירים- בעקרון אין מגבלה כלשהיא אבל, אני רוצה שהמערכת תיהיה זולה ככ…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי חברים ושבוע טוב, אני מעוניין במחשב גיימינג, יש לי מחשב כבר היום עם כרטיס מסך שאותו אעביר למחשב החדש, הכרטיס מסך הינו Asus 1060 GTX 6Gb strix את המפרט שאני רוצה הוא ואשמח שתעזרו לי להשלים את התמונה הכוללת: מעבד: Intel Core i9 10900X 3.7GHZ קירור למעבד: נראה לי עדיף קירור מים, מה אתם אומרים ? לוח אם: Asus, תומך למעבד, רצוי עם יכולת WIFI מובנה ו- BT - מקסימוס וכו' מארז: Corsair obsidian זיכרונות: איזה תצורה עדיף לעבוד פה ? אני מעדיף בין 16 גיגה ל- 32 גיגה זיכרון SSD למערכת הפעלה: 500GB שטח דיסק קשיח: 2 כוננים של 2 טרה כל אחד שיפעלו, מתלבט אם לשים SSD או רגיל, ההבדל במחיר משמעותי ? ספק כוח: משהו מתאים לפי צריכת הח…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, שמי סתיו , מתכוננת ללימודי אדריכלות באוקטובר הבא. נכון לעכשיו מאד זקוקה למחשב, אז חשבתי כבר לקנות אחד איכותי שיתאים ללימודים בהמשך. בינתיים התמקדתי מבמחשבים עם i core 7, SSD, מסך IPS, כרטיס גרפי GeForce GTX, מעבד HQ, מסך 15.6" מה דעתכם על המחשב : Lenovo IdeaPad Y700 80NV00JHIV והאם לדעתכם יש סיבה להתעקש על חיבור RJ-45? או שזה דבר שלא כ"כ הכרחי בימנו? ואם משהו יכול להסביר לי יותר על חיבור displayport והאם הוא מומלץ ולמה בעיקר?
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, מוזיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו שמשנה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים החדשים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27" 1080P , אולי יותר. (לא 4K) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן חברה, חשבתי על המפרט הזה: דגם מחיר כמות Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1450 ¤ 1 GIGABYTE GA-8I945PG-RH 670 ¤ 1 PQI TURBO DDR2 667MHZ 2048MB DUAL CHANNEL 1200 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 575 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 512mb GDDR III 2XDVI-I + TV 2050 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 250 ¤ 1 GIGABYTE 3D AURORA 630 ¤ 1 TOPOWER TOP-550P5 550W 415 ¤ 1 SAMSUNG 730B 8MS 1585 ¤ 1 Microsoft® Digital Media Pro Keyboard 160 ¤ 1 Logitech® G5 Laser Mouse 350 ¤ 1 CREATIVE PC WORKS SBS LX520 5.1 SPEAKERS 445 ¤ 1 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 160 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 זה יוצא אחרי הנחה של 3 אחוז 9800 שקל. מה אתם חושב…
-
- 45 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
Core i7 875K processor OC 4.0 Gigabyte GA-P55A-UD7 SATA 3 USB 3ADATA 8 GB 1333 CORSAIR HX Series HX850 850W Cooler Master: HAF 932 מארז מאוורים 200 מילמטר ועוד 3 מאווררים A-DATA Premier Pro 2.5-Inch 128GB SSD Western Digital WD1002FAEX Caviar Black 1 TB SATA III Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM MSI R9 280X 3GB GAMING כמה אתם אומרים שהמחשב הזה שווה?
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) RTX 3080 Founders Edition 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עובד בחברה לעריכת וידאו, אז היה לי מפרט די ברור של מה אני צריך. המקום היחיד לגמישות הוא בנושא שמות המותג, שבהם אני לא מתמצא. זה מה שאני קונה: לוח אם- Gigabyte 8i925xe-g עם Firewire, תמיכה בSATA, רשת ג'יגה, ביוס כפול וכרטיס קול 7.1 פנימי. מעבד- P4 3.2Ghz 630 2Mb 64Bit זיכרונות- DDR2 512M כפול 4 כ. מסך- (Gigabyte PCX6800 256MB TV+DVI (PCI-E x16 כ.מסך משני- (ATI Rage128 pro (PCI מארז- ATX 500W 3Extra Fan+Air Guide דיסק קשיח- Westen Digital 250Gb 7200rpm 8Mb SATA2 וה"פיצ'יפקעס": צורב- LG DVD/RW DLx16 כונן- Toshiba DVD-Rom 16x48 דיסקטים 1.44 מקלדת מולטימדיה סה"כ: 6290. (הקצבתי לעצמי 6000 אבל החריגה היא בשביל מעבד 3.2 ולא 3.0) ;D מזמן לא היה פה דיון לגבי מחשב עריכה. בגלל ש…
-
- 38 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש עזרה בבניית מפרט לרכישת מחשב עבור האחיין שלי (כולל הכול ומסך מחשב) בסכום של כ 4k. עדיפות לחנות בצפון, בעיקר KSP. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K , עדיף לכיוון ה4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך רק אם לא הפסד משמעותי בביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמו שציינתי, עד 4.5k. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה …
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
כמו כן שכחתי להוסיף: המפרט הוא ללא ציוד הקפי כמו מסך מקלדת רמקולים עכברוכרטיס רשת או כונן cd rom יש לי כבר צורב מספיק לי המפרט מיועד בבקשה למשחקים החדשים לעתיד ;D תודה מראש אני יודע שזה תקציב דל אבל זה כל מה שהרווחתי בעבודה בחופש
-
- 32 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
האם יש כזה דבר? אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה בעל כרטיס גרפי חזק מספיק כדי להתמודד עם המשחקים של היום. אם יש - מה המפרט המלא וכמה כל זה צריך לעלות?
-
- 25 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות את הdell xps 13, דרך אמזון ארה''ב. אני מכיר שהאחריות היא בינ"ל ותקפה גם בארץ. האם אני צריך לידע את הנציגים בארץ, שאני מעוניין שהתיקונים יעשו כאן, ואיך עושים את זה? איך אני יכול להרחיב את האחריות שאני מקבל במהלך הקניה. לא ראיתי אופציה להרחבה באתר של אמזון למעט הרחבה בסיסית לשנה.
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הישארתי את המחשב שלי והאחינים שיחקו לי בו וכיבו אותו כשבאתי להפעיל אותו לא עולה לי הוינדוס מופיע לי חלון כזה התמונה הזו כאילו יש סיסמה מה לעשות איך אני פותר את זה אני לא יכול להיכנס למחשב אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
איך המפרט שקיבלתי ? מעבד אינטל ATOM דגם 525 BOX לוח אם GIGABYTE GA-D525-TUD זיכרון 1 גיגה בייט במהירות 800 חברת PATRIOT טכנולוגיה DDR3 כרטיס מסך מובנה אינטל GMA3150 כונן אופטי צורב DVD של חברת סמסונג במהירות X 22 כונן קשיח חברת סמסונג SATA2 נפח 250GB במהירות 7200 ! מארז וספק כח של חברת קודגן 500W מחיר 980.00 ש"ח ! מזומן / צ'ק מזומן אחריות יבואן 3 שנים : מעבד , לוח אם , זיכרון , כונן קשיח אחריות שנתיים - כונן אופטי צורב DVD אחריות חודש : ספק כח תוספות / שידרוג : 1GB / 800 / DDR2 עלות 110 ש"ח אנטי וירוס NORTON 2011 עלות 99 ש"ח או אנטי וירוס 2010 ביט דיפנדר עלות 79 ש"ח מערכת הפעלה HOME P Win7 - עלות 499 ש"ח מסך MAG 22 LCD עלות 649 ש"ח , אחריות 3 שנים !!! זאת חנות של…
-
- 33 תגובות
- 2.8k צפיות
-