עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני צריכה מחשב נייד ללימודים, כבר הרבה זמן הייתי נעולה על macbook pro 13 אינץ׳, יש לי כזה כבר שנים וחשבתי להתחדש, לסטודנטים שבינינו- ובכלל לאלו עם נסיון- מה הייתם ממליצים? התקציב שלי הוא 5K בערך מועד קנייה: יולי 2019 (נסיעה לארה״ב) לא מתכוונת להשתמש בו לגיימינג או משהו כבד מדי רק רציתי לשאול מה דעתכם על השימוש במקינטוש כמחשב לסטודנט, האם זה נוח? האם יש כל מיני תוכנות שלא יעלו בו טוב?

• 21 תגובות
    • 5.5k צפיות
  2. Started by סומך,

היי, הילד רוצה לחבר את האקסבוקס למסך מחשב בחדר, אשמח להמלצה על מסך מתאים בתקציב של סביבות 700-900 ש"ח תודה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. ערב טוב, מחפש מחשב בסיסי להורים שיחליף את הגרוטאה המקרטעת בת ה 10 שיש להם כיום. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח , אפשר לחרוג בעד כ 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, סרטים מדי פעם ואולי איזה משחק בסיסי פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מתלבט אם לקחת את הספק הכח מהמחשב הקיים, Corsair VX450W. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, כמובן שיהיה בנורמה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by ov,

אשמח לעזרת חברי הפורום בהרכבת מפרט מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 3,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש ביתי/משרדי. הרבה (ממש הרבה) לשוניות כרום במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן. מערכת הפעלה win10 + הרכבת מחשב …

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. אני מעוניין במחשב בתקציב כמה שיותר מינימלי - אם אפשר אפילו לרדת מ3k זה עדיף. המחשב יהיה למטרת תכנות, נמצא בחדר השינה ואולי בעתיד למטרת עריכת אודיו כך שהשקט חשוב. כרטיס מסך בסיסי ביותר (לא מתכוון לשחק משחקים) וכמובן אופק שדרוג. אני מודע לכך שהמעבדים החדשים יגיעו בחודש חודשיים הקרובים, ואני לא פוסל לחכות עד אז. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2.5k עד 3k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות + אופציה לעריכת אודיו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ו…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by Amir Brik,

שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד בתקציב לא גבוה - בעיקר לגלישה בסיסית ול-וורד, אבל רוצה מחשב שיחיה כ- 7 שנים (אנו נוהגים להשתמש במחשבים 6-7 שנים בטרם החלפתם), מתוך הבנה שבמהלך התקופה ישתחררו עדכונים רבים של Windows, כולל גרסה חדשה אחת, לפחות, של המערכת. מתלבט בין מפרטים המציעים שני מעבדים פופולאריים: Corei5 8300H ו- Corei5 8265U. השוואה באתר אינטל מראה ש- 8300H עדיף על 8265U בכל פרמטר, למעט העובדה ש- 8300H ותיק יותר ברבעון אחד. בנוסף, הבנתי שסדרת U היא סדרה מוחלשת של המעבדים, המותאמת למחשבים ניידים. אף על פי כן, 8265U מתומחר באתר אינטל ב- 297 דולר, ואילו 8300H מתומחר ב- 250 דולר בלבד. אודה לתובנות שלכם.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by ArikDB,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה לשוניות פתוחות בפיירפוקס וכרום. Autodesk inventor בשימושים קלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר כרטיס מסך ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti Mini, 4GB GDDR5 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד. מאוד. חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי עד 4700 חריגה 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd, עבודה משרדית, משחקים ברמה בינונית ( APEX, FORTNITE), עריכת תמונות חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך משנה אבל שיהיה קר עד כמה שאפשר בלי שיהיה רעש של מטוס. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …

9. Started by גיא פלח,

יש שני מחשבים שאני מתלבט בינהם הראשון הוא דל והשני לנובו אני מצרף עכשיו את המפרט הטכני של כל אחד המחשב דל עם שלוש שנות אחריות באתר הלקוח במחרי ₪2,540: מעבד Intel® Core™ i5-8265U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 3.9 GHz זיכרון 8GB DDR4 2666Mhz (1 x 8GB) כונן קשיח 256GB M.2 SSD PCIe NVMe תצוגה 15.6-inch FHD (1920 x1080) Anti-Glare LED-Backlit Display מאיץ גרפי AMD Radeon™ 520 Graphics with 2GB GDDR5 כונן אופטי Integrated DVD reader/writer DVD (Dual Layer) מצלמת רשת Integrated widescreen HD (720p) Webcam with Single Digital Microphone שמע 2 tuned speakers with W…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  10. הי חברים אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של כ4000-6000 ש"ח. מה שחשוב לי בעיקר זה שילוב כמה שיותר מוצלח בין מהירות, יכולת לעבוד על מספר משימות במקביל מבלי שהמחשב יגמגם ( לדוגמא פוטופשופ + וורד + אקסל + שניים-שלושה דפדני אינטרנט עם כמה טאבים פתוחים, לא תוכנות כמו אילוסטרטור, עריכת וידאו, cad וכו'), תמורה למחיר, נוחות וגם מראה (למרות שזה טיפה פחות חשוב). מבחינת גדול מסך, אני בעיקר מחפש דגם עם מסך של 13-14 אינץ. לא כל כך חשוב לי דברים כמו איכות מצלמה ואיכות רמקולים. אחרי כמה שעות של בדיקות עושה רושם ששלושת הדגמים האלו יכולים להיות דגמים פוטנציאליים: HP EliteBook 830 G5 3JW95EA Acer Swift 3 NX.GY0EC.005 HP Pavilion 14-c…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שימו לב! - עזרו לנו לעזור לכם! ע"י ציות של חוקים אלה, תחסכו לנו עבודה ולכם עוגמת נפש. - מומלץ מאוד לפתוח את הדיון ביום הרכישה או מקסימום מספר ימים לפני. החומרה משתנה ומתעדכנת באופן יומי לכן אם המפרט נבנה עבורכם אפילו שבוע-שבועיים לפני- כנראה שהמחירים לא יהיו מאוד רלוונטיים ובאותו הסכום הייתם מקבלים מפרט עדיף. - במידה ואתם רוצים מפרט חלקי- רשמו את החלקים שאתם כן צריכים וציינו את הדגמים של הרכיבים שיש לכם (על מנת לבצע תאימות). - ככל התתנו יותר מידע בפוסט הראשי, כך המפרט יהיה מותאם יותר עבו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by arigo,

שלום אני מנסה לבנות מחשב בתקציב מירבתי של 2500 ש"ח ללא חריגה 2. שימושי המחשב לילדים משחקים פורנייט דיסני אדוונצ'ר , עבודה משרדית ותכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך יש כונן SSD שכבר קיים ויש מארזי MIDTOWER אנטק 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) - לא מתוכנן 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור מגורים המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב - בחודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא …

13. Started by theunreal,

כרגע עובד עם Intel core i5 ישן מאוד והמחשב כמעט מתפרק (מעל 10 שנים), חלקכמה מהמאווררים לא עובדים והכרטיס מסך עושה לפעמים בעיות בחיבור, אז רוצה לחדש. בניתי את המפרט הבא, אשמח לדעות אם הכל בסדר: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 2400G With Radeon RX Vega 11 Box - מבצע בקניית מחשב חדש ! כמות: 1 - מחיר: ₪ 588 לוחות אם: Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 כמות: 1 - מחיר: ₪ 298 זכרונות RAM: G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3000 Mhz Aegis Series כמות: 1 - מחיר: ₪ 433 מארזים: Antec P8 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 240 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W GB Neo Eco Modular 80+ OEM New P…

14. נאמר לי שביולי הדור העשירי יוצא רק לניידים. הקנייה לא מאוד דחופה אני יכול להמתין אם זה ישתלם לי. מה דעתכם?

15. Started by eyaler,

יש לי מחשב עם המפרט הרצב שכולל GTX1070 גודל מלא אני מחפש להחליף את המארז למארז הקטן והקל ביותר שיוכל להכיל את המרכיבים בשאיפה מארז מספיק קטן וקל שאוכל להעלות אותו למטוס

16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ולא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו , premiere pro ,lightroom ,photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב  6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור …

17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Solidworks ותוכנות גרפיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WIN10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא …

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. Started by Clo wn,

שלום לכולם רציתי להראות פה את המפרט של המחשב שאני רוצה לרכוש בזמן הקרוב השימוש העיקרי כרגע יהיה משחקים כמו CSGO / THE DIVISION אם הזמן יהיו עוד.. בהמשך אני רוצה לעבור ל YOUTUBE ו TWITCH אני לא מבין בבניה ודיי חדש לי הנושא, אשמח לדעה או אפילו אישור שהכל תקין הבניה כרגע בלי HDD בהמשך כמובן הוסיף.. ביחד עם כרטיס לכידת ווידאו של ELGATO (בצד שמאל כמות הפריטים של אותו מוצר) Processor Intel Intel Core i9 9900X 3.5Ghz 19.25MB L3 Cache s2066 - Box 1 …

19. הקנייה לא דחופה (נייד עסקי) האם יש צפי לשינוי משמעותי ששווה להמתין עבורו?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, מעוניין במפרט למחשב שישמש בעיקר לעבודה משרדית אינטנסיבית, עריכה גרפית חובבנית, אינטרנט ומשחקים בסיסיים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3K, ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית אינטנסיבית, עריכה גרפית חובבנית, אינטרנט ומשחקים בסיסיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - קיים HD 1T ממחשב ישן. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by תמר רוזנברג,

שלום מה דעתכם על מחיר 450 שח למחשב נייח ,ללא מסך, דגם i3 540, 1tr, 4 זיכרון, בן 7 שנים שהספק הוחלף לחדש, לוח האם תקין. בשביל משחקים לילדים וצפייה בסרטים?לא מעוניין להוציא כסף על חדש. יעבוד חלק?שווה את המחיר? תודה

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  22. בס"ד שלום חברים. חיפוש אחר מחשב נייד שיתאים ליישומי אופיס, אינטרנט, סטרימינג אבל גם משחקים צומצם ל-2 דגמים של לנובו. אלו הדגמים שאני יכול להרשות לעצמי מבחינת מחיר (ברור לי שמחשבי גיימינג עולים יותר). https://ksp.co.il/?uin=50143&select=.268..271..2174..4149..4152. או https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26932 כיוון שיש עכשיו מחיר מבצע ב KSP אני נוטה אליו. בתכלס, ההבדל המשמעותי היחיד שראיתי בין הדגמים הוא גודל ה-SSD וגודל המסך (15.6 מול 17.3). שאלתי היא האם גודל המסך משמעותי כל כך ששווה להוסיף עליו 300שח. מעבר לזה, אם יש לכם עוד מה להגיד על הדגם (או להציע אחר...)- אשמח לדעת. בתודה מראש…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. היי חברים, אני מעוניין במפרט למחשב שישמש אותי בעיקר לעבודה גרפית - עריכת תמונות, וידיאו (אפטר) ותלת (בלנדר). אני לא רוצה את המחשב הכי טוב מהיר וחזק. מספיק לי גם רמה אחת או שתיים מתחת. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3K ואפשר לחרוג במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, וידיאו ותלת מימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני עד גבוה. 6. האם מתוכנן א…

24. שלום, אשמח לייעוץ בנוגע להרכבת מחשב לעריכת תמונות, בעיקר שימוש בתכנות לייטרום ופוטושופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב גמיש מאוד, מעדיפה להשקיע באיכות המוצר וביכולות שלו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בתוכנות אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…

25. Started by ShakedB,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לילד, משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קניתי מעבד וSSD מאמזון, המעבד הוא רייזן 1200, אין צורך באחסון נוסף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

דיונים חדשים בפורומים