עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Janet,

ערב טוב! מעוניינת לקנות מחשב נייד טוב! בין המחירים 2500-4000 ככה. יש מחשבים טובים בכלל במחיר הזה? מחפשת מחשב חזק, מהיר, עם מספיק נפח, סוללה טובה, לשימוש יום יומי בעיקר פוטושופ בסיסי לעיצוב תמונות משפחתיות ( מה בנוסף צריך שיהיה במחשב כדי שהפוטושופ יעבוד חלק ללא תקיעות? ) צפייה בסרטים, יוטיוב, העברת תמונות וסרטונים רבים, עריכת סרטונים,ובסהכ מחשב שישרוד הרבה ויהיה כמה שיותר טוב ) בנוסף, אשמח לשמוע עוד כמה דעות בנוגע לשתי מחשבים שקיבלתי עליהם המלצה, מה מהם יותר מומלץ אם בכלל, ולמה? ■Tecra A50-E-1XZ ■Site Pro L50-G-181 לפי מה שבדקתי באינטרנט חברות אלה לא ממש מוכרות אז אני לא בטוחה . בנוסף המליצו לי במקום שני אלה לקחת Lenovo IseaP…

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by Shumy2,

היי חברים יש ברשותי מחשב משנת 2013 שכרגע נמצא בעבודת אולפן (הפקה, הקלטות וכו) המחשב כרגע עובד בסדר, אבל אני מתחיל להרגיש את העייפות בעיקר כאשר אני פותח מספר רב של פלאגיני סאונד במקביל. המעבד במחשב כרגע הוא i7-4770 3.4 ghz לוח Foxconn B85MX 16 GB זיכרון SSD 2 2 HDD וכרטיס מסך 1070. רציתי לדעת האם יהיה ניתן לשדרג את המעבר בלי להחליף את הלוח? ובמידה ולא, כמה אמור לעלות לי מעבד ולוח מהדור החדש שיעמוד בעומד הפלאגינים ויחזיק לי לכמה שנים טובות קדימה? אני מהמרכז ובגדול התקציב הוא עד 2,000 כשהמטרה היא לבזבז כמה שפחות לא מתוכנן OC, לא צריך מערכת הפעלה או הרכבה בחנות. אין גם צורך בציוד היקפי כמובן. תוד…

3. Started by ranranran,

מחפש נייד לאשתי שתתעסק בעיקר בעבודה משרדית. גודל מסך 15.6, מעבר לזה אין דרישות נוספות. חשבתי על המחשב הזה Acer Aspire 5 slim 15.6 אשמח להמלצות על מחשבים נוספים, תודה

4. Started by notesjunky,

היי חברים, אני איש IT בסטארטאפ בתל אביב ועלה הצורך לשדרג לעורכי הוידאו שלנו את המחשב הנוכחי שלהם למשהו שייתן להם מענה יותר טוב. כרגע הם עובדים על MacBook Pro 2019 15" i9 2.3GHz 32GB 512GB SSD 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, אם יש צורך אפשר לחרוג בעוד 1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה בדגש על עריכת וידאו, מיועד לשימוש בתוכנות הנ״ל: Adobe After Effects Adobe Media Encoder Adobe Premiere Cinema 4D Adobe Illustrator Adobe Photoshop Davinci Resolve Figma Descri…

5. בוקר אור לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם בקניית מחשב חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ש"ח אם נחוץ כמובן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד עריכה גרפית(תוכנות כמו פוטושופ ואילוסטרייט), בלי עריכת 3D סרטים ומשחקים קלים אבל לא חובה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי נוח לעבודה ממושכת מקלדת אלחוטית לא חייב להיות כלול במחיר המחשב, אבל יתרון 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 (אפשר לחרוג לטובת שיפור משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי, יתכן שישמש לתכנות בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מחשב לא גדול בלי אורות מיוחדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by user1552,

אשמח לדעת איך המפרט הזה.

8. Started by mo_si,

שלום לכולם אשמח לעזרתכם רכשתי חלקי מחשב ונשאר לי מארז אשמח לעזרה בבבחירתו. לא ככ מבין בזה אבל מה שחשוב לי במארז 1. שיהיה לו אוורור מובנה טוב שלא צריך להוסיף או כמה שפחות. 2. גודל סביר לא גדול מידי עדיף קטן אבל צריך מקום ללפחות 1 ssd ו2 hdd. 3. לא מרעיש מידי. מחשב נמצא בסלון. 4.במידה ויש לו אורות לד שתהיה אפשרות לכבות אותם איכשהו. 5. כמובן מחיר עדיף באיזור ה300 שח פלוס מינוס אפשר לחרוג אם זה ממש שווה את זה 6. מקום לכונן דיסקים לא חובה מה שחשוב מהמפרט של המחשב לצורך החלטה מעבד 3800x לוח אם gigabayte aorus x570 elite כרטיס מסך xfx radeon 5700 עם 2 מאוורים חשבתי על כמה אפשרויות אבל אם יש רעיו ות נ…

9. Started by orbachkl,

אני מתלבט לגבי מעבד למחשב חדש : אם אני הולך על המחיר היקר יותר - יש לי 2 אפשרויות(במחיר דומה) : 1. Intel Core i7 7700K BOX עם 4 ליבות 2. AMD RYZEN 7 1700- עם 8 ליבות ואם אני בוחר לקצץ במחיר יש לי גם 2 אפשרויות (במחיר דומה) 1. מעבד Intel Core i5 7500 BOX עם 4 ליבות 2. AMD RYZEN 5 1600 - עם 6 ליבות אני לא בטוח כרגע כמה אני צריך את ה6/8 ליבות - אני כן אצטרך לפתוח מכונה וירטואלית בהמשך ואלי לזה יהיה שימושי אף פעם לא התעסקתי עם מעבדים של AMD אשמח לעצה בעניין ודבר אחר אשמח לעצה לגבי רכישה של WINDOWS 10 500 שח זה הרבה כסף לרישיון , יכולים להציע איפה לקנות יותר בזול והאם להתעקש על גרסת RETAIL ?

10. קרובת משפחה שלי מחפשת לפטופ ללימודים, עדיף שיהיה 14 אינץ ומטה ופחות מ2 ק"ג. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שעולה, אבל עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס וורד בשימוש כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לדעתי כדאי לה מסך 1080P כי פחות מזה לא תמיד נוח. -ל…

11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500-7200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שאתם חושבים אני איתכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידיאו תוכנות כבדות כמו After Effect ופרימייר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - כבד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול …

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. אהלן, אשמח לעזרתכם במפרט / המלצות / טיפים עבור מחשב נייח חדש. הייעוד: בעיקר בעיקר גרפיקה, WEB וקצת וידאו. דרישות: - מחשב חיה. סופר עוצמתי. אני משתמש מאוד תובעני לביצועים. - 32GBRAM לפחות ו-SSD כמובן. - כרטיס מסך עם לפחות 4GB. לא מתמצא בכרטיסי מסך לכן פתוח מאוד להצעות שלכם. בעבודה יש לי Quadro ומרוצה ממנו מאוד. ציוד היקפי: מקלדת + עכבר בלבד. מבחינת זמנים: לא בוער, יכול להיות עד 3 חודשים לכל היותר, אין לחץ. תקציב: 9000 ש"ח, ואם אפשר גם בהרבה פחות אז למה לא? גמיש בסכום. תודה רבה.

13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר , יש תקציב ככל שיידרש . המטרה אבל היא לחסוך ככל שניתן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריך לפטופ ללימודים+עבודה בהמשך : שימושים כבדים של תכנות ,פייתון + עבודה עם Cisco Packet Tracer +VMWARE הבנתי ממרצה הקורס שאזדקק למינימום 32GB ומעבד חזק 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לג…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום רב חברים יקרים !! הילד שלי בכיתה ח' ... ויש לו את התעודה הכי טובה בשכבה שלו והבטחתי לו מתנה את הכרטיס מסך הכי טוב שהמפרט הקיים במחשב שלו (כולל המארז המוגבל) יכולים להכיל... כי לא עולה לו המשחק מיינקראפט ורוצה לשחק חלק בפורטנייט וגם בוולורנט. אבקש כ.מסך שהוא בעל טמפרטורות נמוכות .. ושלא זולל המון כוח מהספק... המפרט שלו : לוח אם ASUS H410M-A ( עם כ.מסך מובנה) https://www.asus.com/il/Motherboards-Components/Motherboards/CSM/PRIME-H410M-A-CSM/ מעבד I3 10100 3.6 GHZ ד.קשיח SATA6G_1 sanDisk SSD PLUS 120GB כ.זיכרון 4GB DDR4 עם מהירות של 2666 המארז IN WIN EF063 X2 USB 3.0 *לפי אתר היצרן יש לו מאוורר …

15. Started by Bypass,

שלום לחברי הפורום, ה I5 2500K וה P8Z68 PRO שלי שנקנו ב 2012 עדיין פועלים יפה, אבל אולי הגיע הזמן להחליף, ולא לחכות עוד שנתיים לפלטפורמה החדשה. קניתי לפני שנה GTX 1660 SUPER כדי להחזיר קצת צבע ללחיים של המחשב המתיישן מאוד, אשמור בינתיים את הכרטיס הזה... המסך שברשותי הוא 2K ,DELL U2719D . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 5000 (ללא כרטיב מסך), אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים, עבודה משרדית כאילו, עריכת קבצי RAW ב CAPTURE ONE ופוטושופ, קצת עריכת וידאו ופה ושם מוסיקה, מעוניין בעיקר ביציבות ואמינות לא…

16. אהלן שלום מחפש נייד 14 כזה I5-7 , 16gb, SSD יש לא מעט כאלה בתקציב באינטרנט, רק שאלה קטנה , כמה ההבדל בין 1920*1080 לעומת 1366 משמעותי? ואיך אני יודע שהנייד מגיע עם טעינה דרך USB c ? וכמה מתח הוא צורך בצורה הזאת? תודה

17. שלום לכולם, המפרט בשביל חבר. אני פחות מעודכן בשוק ובחלקים היום אז הייתי שמח לקבל איזשהו מפרט ואולי לשאול שאלות אח"כ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 +- 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא דילברייקר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

18. Started by iMeash,

היי, רוצה לבדוק אופציה לשדרוג המחשב הנייח. המפרט שיש כרגע: האישה עובדת הרבה עם sketchup ו autocad והדברים נתקעים לה כאשר הפרוייקט בשלב מתקדם. אני מניח שצריך לשדרג מעבד וכרטיס מסך? אשמח לשמוע המלצות. יכולה להיות גם אופציה לרכישה בארה"ב ובן משפחה יביא לי את זה בזמן הקרוב.

19. אהלן, אחי הקטן מתעסק בצילום, אלה הדרישות שלו. תודה רבה מראש על העזרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב שלי זה 4000 שקל, בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטונים,adobe premiere pro,adobe photoshop,after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שהמחשב יהיה שקט? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, …

20. כמובן כ localhost ולא הרצה של מכונות וירטואליות.

21. יש לי כמה אופציות מהיקר לזול B760 + I5 14600 = 1660 SHEKEL אני מפחד קצת מהחום של המעבד גוף קירור של אנטק A400I יכול לעזור 150W למרות שזה 154W במאמץ B760 + I5 12400F = 1075 SHEKEL H610 + I5 12400F = 980 SHEKEL H610 + I3 12100F = 750 SHEKEL H610 + I3 10105F = 550 SHEKEL ------------------------------------------------- וזה AMD B550 + R5 5600 = 900 SHEKEL A520 + R5 5600 = 785 SHEKEL בהתחלה רציתי ללכת על 12400 או 5600 אבל שראיתי את המעבד 14600 השתגעתי מהביצועים שלו ממש מטורף בעוד 600-800 שקל זה עולם אחר ================================================================================================= …

22. היי אני אתחיל רגע בחלק הזה של השאלון: * הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: א. במפרט אני צריך כונן אחד שבו תהיה מערכת ההפעלה ותוכנות נוספות, לא החלטתי איזה דגם הוא יהיה, וזה חלק מהמפרט שאני מבקש. אבל בנוסף לכונן מערכת הפעלה, וזה החלק החשוב: אני צריך עוד כונן SSD אחד שישמש כדי לשים בו חומרים כמו: סרטים, תמונות, מסמכים וכ"ו והם יישבו כאמור בכונן SSD נפרד שכבר החלטתי עליו שהוא יהיה: Samsung 870 EVO Series 2.5 Inch 2TB SSD SATA III MZ-77E2T0BW אז המפרט בעצם צריך לכלול 2 כוננים, שאחד מהם זה הסמסונג הזה. ב. יכול להיות שבעתיד אני ארצה לעשות שימושים אחרים במחשב כמו עריכת וידאו או אולפן ביתי (לא כרגע) ולכן אני רוצה שזה יהיה מחשב שאפשר לשדרג…

23. שלום לכולם! המפרט הנוכחי הוא: windows10 Operating system running under SSD: KINGSTON SV300S37A480G מעוניין להגדיל ל- 1 או 2 טרהSSD Ιntel Core i7 5930k Gigabyte x99-SLI-CF אני משער שהלוח אם הוא המחסום פה כי פה אני אצטרך שידרוג DDR4 16GB מעוניין לקבל הצעות ל-32 Geforce GTX 1060 6GB מעוניין לקבל המלצה לכרטיס מסך שייתן תמורה לכסף+שיתמוך בכל המשחקים החדשים היום+לפחות לריצה של השנתיים שלוש הקרובות כמו שהכרטיס מסך הזה נתן לי כל השנים האחרונות! תודה !

24. אמממ אז ככה...נציין לפני הכל...אחלה של פורום!!!! בקשר לדבר עצמו...נה הפרטים... אני מתחיל ללמוד בביה"ס לעצוב גרפי...אני צריך מחשב נייד שמיועד כמעט כולו לדבר זה כמובן שיש דברים נוספים כמו אינטרנט וכדומה אבל זה בכל מחשב כבר יש כמעט... אז לדבר עצמו! *טווח מחירים (כפי שצויין) - נע בין 4000-4500 שקל...אין אפשרות חריגה אני כבר חורג *מטרות המחשב - המחשב עצמו מיועד לשמוש עיקרי של תוכנות לעצוב גרפי כגון:פלאש, פוטושופ וכו'. (אין צורך במחשב למשחקים שמיעת מוזיקה או כל דבר דומה) *יש לציין שגדול המסך יהיה בין 15 ל17(אם זה חשוב) *פריטים לא רלוונטים - dvd, צורב לא צריך בכלל אז אפשר לוותר על שתי אלו *אם אפשרות שיהיה שקט כן...די רלונטי אז עדיף שיהיה שקט מאוד שאלה קצת ט…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים