עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן חברים. למרות שב-PC אני זה שמייעץ בדרך-כלל, קצת קשה לי לעכל את כל מה שרץ והולך בשוק של המחשבים הניידים.. לכן, אשאל כמה שאלות כדי קצת להיעזר בכם להתחבר קצת לשוק. וכן, הסתכלתי ב-FAQים כמובן, אבל הם נראים לי די מיושנים; ברגע שראיתי שלא מופיעה שם המילה Atom בכלל, ישר "חתכתי" מהאשכול. ודבר אחרון לפני שאני מתחיל: מי שרוצה לענות, התשובה תתקבל בברכה, ועדיף שתיכנס לעובי הקורה. מי שלא רוצה לענות ולעשות כאן טרולינג, שיוותר. חברות - מי "טובה"? כיוון שבמחשבים ניידים בדרך כלל קונים מפרט מוכן מראש (ועם מפרטים אין לי בעיה), ההחלטה באיזו חברה לבחור מתבססת לא על המפרט של המחשב עצמו (צ'יפסט, מעבד וכן הלאה) אלא על ה"ציוד ההיקפי". לכן, השאלה שלי - MSI, hp, Dell, Acer, Lenovo, Toshi…

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  2. אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב נייד לעבודות משרדיות וגלישה באינטרנט (סטודנט). מקריאה פה בפורום, וחיפוש קצר ברשת, ננעלתי פחות או יותר על שני מחשבים: HP Pavilion dv 6830 Dell Inspiron 1525 שניהם, פחות או יותר, עם אותו מפרט ומחיר (המחירים נעים סביב4000-4400 כאשר הדל טיפה זול יותר ברוב החנויות) כך שמה שמכריע את הכף מבחנתי זה החברה. מי מבין שניהם עדיף לדעתכם ? ואולי בכלל יש המלצה למחשב אחר .. ? תודה מראש לכולם !

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  3. * גודל המסך? 15.4"-15.6" * משקל רצוי? 2.6KG-3.0KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עד 3 וחצי שעות יכול להספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, H DMI וכו) לא צריך,יציאות כרטיסים,USB (מומלץ 3). * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB,רצוי מאוד 250GB או יותר. * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא,מספיק ישראלית. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בנתיים לא. עד המחיר: 3000 ש"ח. תודה, עמית. -- יום טוב אי"ה!

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  4. Started by yanayliroz,

יש לי מחשב מבוסס ivy bridge I5 3470 8גיגה ראם GTX 960 500 גיגה הארד דיסק בגדול אני מחפש לקבל ביצועים גדולים יותר בעיקר בגיימינג ועריכה קלה והשאלה שלי היא כזו: האם אני אקבל שיםור מספיק גדול בביצועים בשביל לעבור לארכיטקטורה שונה? או שעדיף לקנות כרטיס מסך חדש ולשדרג לssd?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by pringles,

אז ככה צריך מפרט של אינטל איאפשר AMD חבר לא מעוניין(אחרי שהוסבר מיליון פעמים ש עדיף בעקבות התקציב) אז היעוד הוא למשחקים אבל לא הכי כבדים... בסיגנון של דום 3 ניד פור ספיד החדשים ופיפא.... כאלה משחקים ... לא מתוכנן אוברקלוק בחיים לא יהיה מתוכנן.. עכבר ומיקלדת פשוטים צורב DVD מארז ספק בקיצור הכל מחשב קומפלט... הארדיסק לא צריך יותר מ160G תודה חברוססס...!!!

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  6. Started by eranmor,

חשבתי על קניית מחשב נייד לאחותי הסטודנטית. הרעיון בגדול הוא לקנות חלקים איכותיים אך עם זאת במחיר נמוך יחסית. ראיתי בעיתון מודעה למחשב נייד ב3999 ש"ח בשקם אלקטריק. מעבד סלרון 1.4 GHZ 256MB זיכרון 40GB HD כונן צורב COMBO מסך 15" TFT יש כרטיס רשת מובנה + מודם וכרטיס מסך של INTEL EXTREME כולל מערכת הפעלה XP HOME אין תמיכה בWIFI או תקן אלחוטי אחר וגם המותג סנטרינו לא מופיע פה מה שאומר זמן עבודה יחסית נמוך השאלה שלי היא אם זה שווה את המחיר ומה בקשר לחנות, האם כדאי לקנות מחנות שמתעסקת בעיקר במוצרי חשמל ולא במחשבים? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2,500 ש"ח. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לילדים - גלישה, עבודות אופיס מצגת, יוטיוב. לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם …

8. Started by shul72,

יש לי אפשרות לבחור בין שני דגמים (מחשב מעבודה). אני משתמש במחשב רק לטובת העבודה (לא משחקים ולא סרטים). מה כדאי לבחור?

• 4 תגובות
    • 884 צפיות
  9. Started by er0101,

אודה לכם אם תוכלו להמליץ על נייד עם הדרישות הבאות: מעבד אינטל/AMD 1.6 GHZ (לא סלרון/סמפרון). זכרון: חובה 512MB הרדיסק: לפחות 40GB 5400RPM ומעלה. אם אפשר 60 סבבה. כ. מסך: כמה שיותר טוב. אשמח לדעת כמה זמן הסוללה תחזיק. מוכן לשקול מתצוגה/ מחודש.

• 4 תגובות
    • 961 צפיות
  10. אני מחפש מחשב של גיימר שיוכל להחזיק גם משחקים כבדים ויש לי בסביבות ה4000 שקל לבזבז... בניתי לעצמי שני מפרטים שעולים 4.6 אלף שקל ואני ממש אודה למי שיעזור לי להחליט איזה מפרט עדיף, הCORE I5 או הCORE 2 QUAD? הכי חשוב איזה חלקים מיותרים וטובים מדי בשביל המחשב ואיזה חלק שווה לשדרג על מנת שהמחיר יצא כמה שיותר קרוב ל4000 שקל. מחשב ראשון - 2QUAD מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q Deluxe s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel דיסקים קשיחים Seagate 750GB 7200RPM, 32MB SATA II ST3750528AS…

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  11. Started by alergic,

מחשב ללא מסך וציוד היקפי 6000 ש"ח

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  12. שלום רב. יש לי מחשב נוכחי: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267) Motherboard Name Asus P5LD2 SE NVIDIA GeForce 7600 GT Drive #1 - Hitachi HDT721032SLA360 (298 GB) 512MBx2 ddr2 667 1024x2 ddr2 667 ocz מארז טרמלטייק SOPRANO + ספק כח 450W של טרמלטייק. וצורב דיוידי רגיל של LG. המחשב שאני צריך: מחשב לפעולות כלליות, שיהיה מהיר, העיקר הוא העבודה בו, התפעול שיהיה זריז כמה שניתן, הצורך המשני בו זה המשחקים, לא דרוש כרטיס מסך כ"כ רציני.. רק באופן מינורי שיהיה גם נוח ויכול לתפעל בסדר גמור משחקים. כך שבינתיים הכי חשוב זה המעבד עצמו, פחות הכרטיס מסך. לשם כך אני מציב 1500 שקל, מתוך הנחה שאפשר להשאיר את המארז, הספק, צורב דיוידי ואולי אפילו את הכונן קשיח.. זה מה ש…

13. Started by nab,

השימושים הם בעיקר אינטרנט אבל לפעמים גם משחקים שיוצאים בלעדי ל PC ולא לקונסולות .. מה שאני צריך זה: לוח אם מעבד כ.מסך זכרונות כלומר ללא ספק כח וללא הארדיסקים תודה רבה

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  14. אני צריך מפרט מחשב שיהיה רק לעבודה בסך 1500 ש"ח. מצידי שיהיה כרטיס מסך OnBoard וגם כרטיס קול. לא אכפת לי מאיזה חנות אתם מביאים, כי מאיפה שאני קונה זה יהיה זול יותר (בכל מקרה אל תחרגו מהתקציב) הייתי רוצה שיהיה מעבד Intel אם זה Celeron או Celeron D ... אפילו אם זה 1.7GHZ ... אני לא רוצה AXP . שיהיה 256 זיכרון ו-40GB הארד דיסק (ATA) , לא יותר. המפרט לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, וכל אלה, רק את המארז וכל מה שיש בתוכו. תודה רבה לכל העוזרים! נ.ב אם אפשר גם פירוט על הפיצ'רים של הלוח אם אני ישמח מאוד...

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  15. אז ככה אני מחפש מפרט למחשב למשחקים לא ל-OC ללא ציוד הקפי כרגע יש לי מסך 17 LCD תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  16. אהלן שוב! לחברה שלי נשרף הלוח אם במחשב הישן והיא רוצה לקנות חדש. במילים שלה היא רוצה משהו שיריץ את המשחקים "טוב". כי היא כן מעוניינת במשחקים, אבל התקציב שלה יחסית דל 2000-2400, במילים שלי אני חושב שיספיק מחשב שיכול להריץ את המשחקים החדשים ב40FPS, פלוס מינוס, ועם הישנים יותר כמובן שלא תהיה לו בעיה. רק תגידו לי אם 40FPS זה מוגזם כי אני כבר לא בקיא כמו פעם. אז בבקשה מפרט חביב, אין לה העדפה ל-AMD או Intel, אבל מסך כבר יש אז רק מפרט מחשב בבקשה. תודה!

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  17. Started by mrish,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד ודיי טובע ולא מבין בכל המפרטים שאני רואה באינטרנט... כעקרון אני רוצה מחשב שניתן לחבר לטלויזיה כמדייה סנטר והכי חשוב יאפשר עבודה ארוכה ורציפה מול המחשב - על אופיס , תכנות וכד'. הכי חשוב לי זה מסך שמתאים לשעות רבות מול המחשב בלי לצאת עם עיניים כואבות ואדומות ראיתי שמות כמו WXGA , Fine Bright , Vibant View ואין לי מושג מה זה אומר...ובטח לא אפשרות לבדוק במשך שעות. על מה אתם ממליצים - מידע או ניסיון אישי - להקפיד בקנייה ( בעיקר המסך)? האם יש מותגים שאתם ממליצים עליהם? מתרחקים מהם? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  18. שלום כולם, אחרי חיפושים רבים אני חושב שהצלחתי להרכיב מפרט, כאמור מחשב לגרפיקאים כולל שימוש בתוכנות בסיסיות כגון Photoshop ומתקדמות כגון: Revit, 3DMax, AutoCAD ולהפעיל כמה מהן מקביל. הנה המפרט אשמח לקבל חוות דעת: מעבדי אינטל‏ Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1295 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 500 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz 2GB Kingston X 2 520 כרטיסי מסך‏ Sapphire HD 4650 Ultimate 1GB GDDR2 DX10.1 HDTV 2xDVI HDMI PCI-E 310 דיסקים קשיחים‏ Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS 250 צורבים‏ Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata 130 מארזים‏ HJA-6000 MIDI Beige (No PSU) 95 ס…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by m1ke,

חברים שימו לב, קיים מחסור בקשיחים של WD בארץ לפחות עד ינואר כך נמסר לי היום מFOXPC. דגמים של 640 ו500 (אלה שנכנסים למפרט הכי הרבה כאן יש לציין) פשוט לא נמצאים במלאי ברוב החנויות (לפחות 2 שבדקתי) ובגלל החגים הקרובים צפויים גם לא להימצא עד סוף החודש. אם ידוע לכם איפה הם כן קיימים במלאי אנא תנו לדעת.. אני זקוק לאחד די דחוף.

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? השאיפה היא באיזור ה4-4.5K, לאור העליות במחיר לאחרונה... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אינטרנט ומדיה במקביל, ומשחקי FPS בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD MW ודומיו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה HD FULL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד …

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  21. שלום שלום. מבקש את דעתכם על המפרט הבא (המעבד, לוח האם הזכרונות והספק יוחלפו. השאר לא הם הקיימים): מעבד: E6600 לוח אם: Asus Commando זכרונות: G.Skill DDR II PC6400 2GB 800MHZ Dual Channel 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ כרטיס המסך הקיים: eVGA GeForce 7800GTX KO ACS3 ספק כוח: TT ThoughPower 750W הקירור למעבד הקיים: TT BigWater 745 ברצוני לדעת האם כל החלקים תואמים ולא יהיו בעיות טכניות של תאימות כי נתקלתי בזה בעבר וזה מאוד לא כיף...

• 4 תגובות
    • 528 צפיות
  22. Started by ict,

היי יש לי מחשב נייד Lenovo e431 I7 12 GRAM ואני רוצה להחליף לו את הכונן לSSD. האם זה אפשר? מומלץ?(עד כמה שיפור יהיה רציני) ואם זה מומלץ איזה כונן כדאי? (נפח שחשבתי עליו 240-300) תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני כרגע עם המפרט שבצד ואני רוצה מחשב חדש צריך ש BF3 יעבוד חלק על מקסימום על 1680X1050 . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 אם זה ממש שווה2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מקסימליות 3. האם…

• 4 תגובות
    • 909 צפיות
  24. Started by andruxa25,

1. מה התקציב המקסימלי?3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קצת משחקים בעיקר עבודה על שרתים וירטואליים אופיס ואינטרנט א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).בצורה בינונית ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הירוס ופיפה * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1680x1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, …

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  25. Started by madix,

אני עומד לקנות מחשב חדש. שימושים לגרפיקה (עריכת וידאו ופוטושופ) ולמשחקים. התכנון לכרטיס מסך הוא Nvidia GTX 970. האם כדאי לבסס מפרט על מעבד skylake, או שללכת על דורות ישנים יותר? התקציב יהיה בסביבות 5-6k לא כולל ציוד הקפי.

• 4 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.