ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה מאוד שלא יצא לי להתחבר לאתר, הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש. סומך עליכם למפרט הטוב ביותר. . מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה בתקציב הזה סיבה אמיתית לחרוג אלא אם יש באמת משהו מיוחד (חריגה לא מוגבלת אבל שוב, אם אין טעם אז אין סיבה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטי HD וכנראה גם תוכנות תכנות אמבדד. הכיוון העיקרי לדעתי כאן הוא כלפי משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחש…
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להגיד שאחרי חודש זמן שנכנסתי כאן לפורומים ולמדתי מכם הרבה דברים,אני מוכן לקנןת מחשב(השבוע רוצה להזמין)... המחשב למשחקים,אינטרנט תמידי,מוזיקה,סרטים,ואולי בעתיד קצת אוברקלוק. דעתכם: מעבד: AMD 64bit 3200+ socket 939 WINCHESTER 90nm לוח אם: Gigabyte K8N ULTRA SLI nforce 4 זיכרונות: Geil 512MB kit(2*256) DDR 400MHZ PC3200 כ.מסך Gigabyte Geforce 6600GT PCI-E 128MB DDR3 מארז: Antec SX 1040B || Black performance series with 400w Antec PSU smartpower קירור למעבד: Zalman7700-CU 120mm fan ------------------------------------------------- כל זה ב5000 ש"ח בול במזומן כולל הרכבה והם מרכיבים גם את הרכיבים שאני מוסיף מהמחשב הישן:CD,צורב,כונן 1.44 ו HD של WD 80GB ATA 7…
-
- 40 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי:4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: אפשרי לנצל את כולו ואם זה קריטי גם לחרוג ממנו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציבעד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): השימוש העיקרי הוא למשחקי מחשב כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): משתמש בתוכנות לעריכת תמונות כמו לייטרום וגם אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: battlefiled 4, call of duty ghost וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש. והרכבתי לבדי מפרט כל חלק וחלק נבחר עם חשיבה גדולה. (חוץ מהמסך שאני בודק עליו עוד). זה המפרט. PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core Processor ($348.98 @ NCIX US) CPU Cooler: Corsair H110i GTX 104.7 CFM Liquid CPU Cooler ($92.99 @ NCIX US) Motherboard: Asus MAXIMUS VIII HERO ATX LGA1151 Motherboard ($219.99 @ Newegg) Memory: Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB) DDR4-2400 Memory ($132.99 @ Newegg) Storage: Samsung 950 PRO 256GB M.2-2280 Solid State Drive ($181.99 @ Newegg) Storage: Western Digital BLACK SERIES 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Driv…
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני כרגע לפני קניה של מחשב חדש (הישן כבר נמאס עלי) אני צריך מחשב חזק מאוד ואין לי בו שום צורך ב OC כי אני לא יודע איך עושים!!!!.....כן כן אמרתי את זה אתם רואים טוב אני לא יודע לעשות OC !!! אז ככה המחשב הוא למטרת:משחקים>אינטרנט>סרטים מה שאני לא צריך זה:עכבר>מקלדת>רמקולים מסך אני כן צריך אבל אני לא יודע מה לקנות 17LCD--16-MS או 19 CRT קחו בחשבון שאני רוצה את ה- x800 (על זה אני לא מתפשר..)מחירו בארץ הקודש הוא 2550 טקילין ומצלצליםכמו כן אני רוצה 1GB זכרון אם אתם מציינים מעבד AMD אנא ציינו מה המהירות הת'כלס שלו.... זהו...אני מקווה שלא הגזמתי בבקשות שלי תודה רבה לכל מי שעוזר או שסתם קורא... תודה נועם
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך מחשב פשוט עבור תוכנות אופיס (קריאת מיילים) וגלישה מאוד בסיסית באינטרנט, עבור אבא שלי. יש לו מחשב בן 10+ שנים והגיע הזמן לשדרג. לא יהיה שימוש במשחקים, סרטים או בכללי תוכנות כבדות. לדעתי אין צורך בכרטיס מסך. כן חשוב שהמחשב (=מארז) יהיה שקט, אלגנטי, בלי אורות וכו' מצאתי את המפרט הבא מ-KSP: https://ksp.co.il/web/item/16105 מה דעתכם? למה הלוח אם עולה 0ש"ח? (מה הקאץ'?) איזה שינויים הייתם עושים? חשבתי לשדרג את ה-SSD ל-Samsung 970EVO plus NVMe בעוד 120 ש"ח. המון תודה
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
- 3 followers
-
-
-
-
רציתי לדעת אם יודעים על הדבר הזה בארץ? כי אני מאוד מתעניין בזה ואני מתכוון לקנות מה זה ה ViDock ? ה ViDock זה קופסה לכרטיסי מסך רגילים של מחשבים נייחים. את הכרטיס מסך של מחשב נייח (שנועד במקור להיות בתוך מחשב נייח בלוח אם שלו) מכניסים לתוך הקופסה ומחברים אותו בתוכה ואת הקופסה פשוט מאוד מחברים ללפטופ דרך חיבור pci express 2.0 שאין לכל הלפטופים שהוא מהיר בהרבה מה USB 2 וכנראה גם מה USB 3.0 . אחר כך פשוט מאוד מתקינים את הדריוור של הכרטיס מסך ממש כאילו יש לכם אותו בתוך המחשב בצורה רגילה לחלוטין , עושים ריסטרט ללפטופ ואז משחקים עם הכרטיס מסך שבקופסה. הלפטופ משתמש בכרטיס מסך שבקופסה בתור המעבד הגרפי עבור המשחק כך שתוכלו לשחק עם הגדרות גבוהות בהתאם לכרטיס מסך שהכנסתם לקופסה.…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
טוב, ישר ולעניין. רוצה, וסגור על מחשב נייד. מחיר עד 6000. אני רוצה מחשב נייד שיוכל להרביץ משחקים כמו CSS, Far Cry, Crysis (לא נורא אם לא בגראפיקה מקסימלית), אבל שנגיד, משחקים כמו Black & White 2 וGuild Wars הוא כן יוכל להריץ על גראפיקה מקסימלית. אני גיימר אז הייתי מעדיף מסך כמה שיותר גדול וכרטיס מסך טוב. חשוב לי שלא יהיה פחות מ250 ג'יגה בדיסק הקשיח, ולא פחות מ3 ג'יגה זיכרון ראם. הייתי מעדיף שיהיה XP ולא ויסטה, אבל זה פחות חשוב. אם אפשר אז שיישרוד עוד כמה משחקים עתידניים חחח.. למשל Huxley. הציעו לי כבר את ה HP DV51179EJ. אל תישאלו עכשיו שאלות במקום לענות בבקשה, אני ממש רוצה אותו ליום הולדתי שב23, ואני לא רוצה לחכות כמה ימים כדי שיישאלו "איזה מעבד?". המליצו ל…
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי חברים, אני ממש צריך מחשב חדש אחרי שהקודם נשאר בארץ. בגדול הצרכים שלי פשוטים: אני צריך מחשב נייד חזק ועמיד שיעבוד מהר מאוד בעיקר על הדברים הפשוטים: office, גלישה בחלונות מרובים באינטרנט. סרטים באיכות גבוהה וקריאה מרובה. מדי פעם גם תוכנות קלות ובסיסיות אבל לא מעבר. חשוב! בעתיד קרי עוד שנה המחשב עתיד לשמש ללימודים כך שרצוי שהסוללה תחזיק ככל שניתן. מאוד חשוב לי הנושא של המהירות והעמידות שכל היישומים יעלו מהר ושהמחשב יחזיק לאורך זמן. עוד משהו חשוב כמו שכתוב בכותרת אני עתיד לרכוש את המחשב באמריקה כך שאשמח להמלצות לקנייה כאן בבוסטון אם זה משנה. התקציב הוא סביבות ה- 700-800 דולר כשאני ראיתי מחשבים שלדעתי התאימו באמזון בסביבות ה560 ככה שזה גם נראה לי דיי הרבה. במידת הצורך ניתן…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי לכולם, קיבלתי פה מפרט מצויין לפני כשבועיים, אבל תנאי ההתחלה השתנו, אז אשמח למפרט חדש. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח. עדיף לא לחרוג אם לא צריך. 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המח…
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, עוסק באדריכלות הדמיות וגיימניג פה ושם ( לא באופן רציני ). רוצה לבנות מחשב נייח ראשון חזק בעל מעבד AMD וכרטיס גרפי חזק כמובן בתקציב של 6000 ש"ח עם אפשרות לחריגות בקטנה לפי המלצות. אז זה החבר שהרכבתי לעצמי כמובן אחרי לא מעט התייעצויות וחקר. כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 6600 XT NITRO+ 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP מעבד AMD Ryzen 7 5700G 3.8Ghz AM4 - Box לוח אם Gigabyte B550 AORUS PRO V2 AM4, AMD B550, DDR4, 3xPCI-E, HDMI כונן Corsair Force MP600 PCIe NVMe M.2 2280 1TB SSD זכרון למחשב Kingston FURY RENEGADE RGB 2x8GB DDR4 4000MHz CL19 קירור נוזלי Asus TUF LC 120 RGB Gaming ספק כח Asus TUF Gaming 550W Bronze TUF-GAMING-55…
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של 3000 ש"ח (עם חריגה אפשרית של כ-200 ש"ח) * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות,קצת סרטים * גודל המסך? "15.6, מאט * רזולוציית המסך? לא ידוע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במידת האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB (לפחות) * כונן אופטי? במידת האפשר - לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא (Linux) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המחשב הזה HP ProBook 450 E9Y54EA נראה לי מתאים …
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
עושה רושם שהמפרטים שלהם זהים לחלוטין... אז מה ההבדל? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14033 http://ksp.co.il/?uin=24825
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי בנו לי מפרט לפי הדרישות שלי ואני מעוניין לקבל חוות דעת לפני הקנייה. http://www.tms.co.il/preview/spec/gmu3x769 המחשב מיועד להחזיק לפחות 3\4 שנים בלי שדרוג, גיימינג כבד. ושאלה, האם הUPS הזה מKSP https://ksp.co.il?uin=9462 יתאים? מישהו יודע אם התוכנה שמגיע עם הUPS הזה מסוגלת לכבות את המחשב בצורה בריאה אם אני לא על המחשב באותו נפילת חשמל? תודה
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום חברים חבר מתחיל ללמוד הנדסת מכונות וזקוק ללפטופ שיוכל להתמודד בקלות עם אתגרי SolidWorks. בנוסף הוא גיימר, לכן חשוב כרטיס מסך טוב, וכמובן מסך 15 אינצ'. לגבי משקל, גבול עליון של ~2 עד 2.5 קילו. לא משנה מסך מגע\מט,מבריק. כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר טובה, אבל זה לא פקטור מכריע. ההבדל בין הארדיסק 5400 ל7200 באמת מורגש? עוד דבר, הלפטופ אמור לכלול גם מערכת הפעלה. http://ksp.co.il/?uin=24442 Toshiba Satellite P50-B-103 http://ksp.co.il/?uin=21689 Lenovo IdeaPad Y510P http://ksp.co.il/?uin=24023 Lenovo IdeaPad Y50-70 אשמח לקבל המלצות\הערות\הארות
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם וחג שמח. אני רוצה מפרט מחשב ב-10,000 ש"ח כאשר המחשב ישמש אותי בעיקר לסרטים. אלו הדברים שאני לא מתפשר עליהם: הארד דיסק-לפחות 80G. רמקולים-לוג'יטק Z-560. לוח אם וכרטיס מסך של אסוס עם יציאה לטלויזיה כמובן ומסך 17" שטוח.
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכות וידאו קלות. * מסך מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא קריטי, רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - רגיל, אבל אפשר גם עם טאץ, * משקל רצוי? - לא קריטי, רצוי קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDM I, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 גם מחשב זול יותר יתאים עם יש 2. מה שימושי המחשב תוכנת solidworks 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט וקריר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף מערכת הפעלה מובנת win 10 64bit 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר באשקלון. אין בעיה עם הזמנה מכל חנות שנותנת שירות אנושי. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים …
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום הבן שלי בן 15.5 זכה מקום שלישי באולמפידה למתמטיקה הוא נמצא במסלול סייבר לפני שנה קניתי לו מחשב ,ולאחרונה הוא אמר לי שכואב לו הגב מרב שהא עובד על המחשב (מתכנת באסמבלר ) אז חשבתי לקנות לו מחשב יש המלצה על מחשב נייד בסביבות 2000 ש"ח האם המבצעים אלה שווים : http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=2311&t=116&m=1
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.ivory.co.il/build_computer.php?ccfg=5daf416a5032e5daf416a5032f מעבד intel core i5-9400 ראם kingstone 8gb ddr4 2666 כרטיס מסך nvidia geforce gtx1650 dual oc 4gm gddr5 asus מסך samsung led s24d332h 24 זה העיקר השאר בלינק נראה בסדר?
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב אמור לשמש בעיקר לתיכנות וגיימינג כבד. הרכבתי מפרט סופי אבל אני לא בטוח האם הרכיבים מתאימים אחד לשני (מבחינת גודל פיזי לפחות). -לגבי הארד דיסק. אני מסתפק ב SSD יחיד כי אני הולך להוסיף הארדיסקים רגילים שקיימים לי כבר. הרבה זמן הייתי נעול על SSD של אינטל אבל ההבדל במחירים דיי גדול ולאחר מחקר גם הבנתי כי SSD של סמסונג בגרסאת 840 EVO מהיר יותר מהSSD החדש של אינטל בגרסאת 530. -המארז עם דגש על שקט מפני שרמת הרעש חשובה לי מאוד. בדקתי כבר שהכ. מסך מתאים בגודל הפיזי שלו למארז. המחירים נלקחו כולם מהאתר של KSP. משום מה לאחר בדיקה קצרה ברשת נראה כי המחירים של הרכיבים בIVORY הם בדיוק כמו בKSP עד לרמת השקל הבודד (סתם משהו מוזר שמצאתי). המפרט: [TABLE=width: 500] [TR] [TD]EVGA GTX7…
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים לדוגמה NEED FOR SPEED האחרון (גיימינג כבד} 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין אי…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, קוראים לי אורן. אני כבר מזמן מזמן לא התעדכנתי בחומרת מחשב. אני מחפש לקנות מעבד חדש עם כרטיס מסך יחסית עדכני. השימוש העיקרי הוא לצפיית תכני HD (סרטי בלו-ריי) ותוכנות אופיס. אני מעוניין שהמחשב יהיה מסוגל גם לסחוב משחקים אבל זה לא הייעוד שלו המרכזי (כמעט ולא יוצא לי לשחק בימים אלו וגם אם כן בד"כ אני ב"איחור" מתאריך יציאתם של המשחקים). הסכום המקסימלי בעיקרון שחשבתי להשקיע הוא כ-300 שקל אבל אשמח לחסוך אם אין צורך. תודה רבה על כל ייעוץ שתתנו נ.ב. אני מעדיף לרכוש בחברת OMC שבקריות היות ואני לקוח שלהם שנים וגם מרוצה וגם יש לי יחסים טובים עם הבעלים (לאחר ששנים אני ומשפחתי רכשנו מהם מחשבים), ובנוסף המחירים טובים והם פתוחים להתמקחות לאור הצעות מתחרות. הנה מה שמצאתי באתר …
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-