ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מחפש שדאוג טוב שיהיה למשחקים כבדים ועוד...לאח שלי... מעבד: INTEL PENTIUM 4 2.4 GHZ לוח אם: ABIT BH7 V 1.11 דיסק קשיח: 80 GB זכרון: 512 MB כרטיס מסך: NVIDIA FX 5200 המחשב די מקרטע ולא מריץ משחקים רבים למרות פירמוט שהוא עבר... *בין 1500-2000 ש"ח. תודה לעוזרים נ"ב המחשב כבר בן שנתיים....
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
א1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (החדשים ביותר על האיכות הגבוהה ביותר) וגם תכני hd וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta pro cod assasins creed ובעיקרון כל משחקי הפעולה/ ספורט החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מסך סמסונג 19 אינג לא יודע רזולוציה וכו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 21 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
תקציב מירבי – 3000 שח בחנויות במרכז הארץ אם יש באילת אז עד 3500. שימוש – לימודים, תוכנות אופיס וכו. ציוד היקפי – אין צורך. רכיב בסיסי שיש לי – לא. שקט פעולה – לא כל כך חשוב אבל עדיף שיהיה שקט. עדיף מחשב קל יחסית וגודל לדעתי 14/15.6 אינץ לא יותר. לא חובה מערכת הפעלה אבל אם יש מעולה. אין העדפה לחנות ספציפית בארץ יכול להסתובב ולהזמין חופשי. קניית המחשב תהיה בזמן הקרוב (חודש) יציאות וחיבורים - לא חשוב העיקר שיהיה יציאות בסיסיות אין צורך באופק שידרוג העיקר שישרוד 4 שנים כל החברות יתקבלו בברכה תודה ויום מעולה
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
Core i7 875K processor OC 4.0 Gigabyte GA-P55A-UD7 SATA 3 USB 3ADATA 8 GB 1333 CORSAIR HX Series HX850 850W Cooler Master: HAF 932 מארז מאוורים 200 מילמטר ועוד 3 מאווררים A-DATA Premier Pro 2.5-Inch 128GB SSD Western Digital WD1002FAEX Caviar Black 1 TB SATA III Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM MSI R9 280X 3GB GAMING כמה אתם אומרים שהמחשב הזה שווה?
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן, אז לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אהיה מוכן לחרוג אם התוספת תאפשר לי להשיג את המטרה שבגינה אני קונה את המחשב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב רב-תכליתי חזק, הן לעבודה משרדית והן לגיימינג (בנוגע לגיימינג, ראו פירוט בהמשך). אני לא משתמש בתוכנות מקצועיות כלשהן שדורשות עוצמות עיבוד גבוהות (תוכנות עריכה, למשל), אבל במהלך עבודה שוטפת אני עוסק הרבה בהמרת קבצי אודיו, הצפנה ודחיסה של קבצים, ועוד. כלומר, במהלך השימוש השוטף שלי לא יהיו "פיקים" של עוצמות עיבוד, כמו שימוש בתוכנות…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי נייד HP 2130ej, מחשב נייד מעולה וחזק. מסיבות כאלו ואחרות הוא ישב במגירה הרבה זמן ועכשיו יש לי צורך בו. הסוללה כבר זמן רב הייתה ידועה כבעייתית. האם יהיה הבדל משמעותי בין סוללה מקורית שאני אקנה לבין חלופית? לדוגמה באתר סולן אני מוצא סוללה מקוריות במחיר של 500 ש"ח בערך ( אני רק אציין שלא מצאתי את הדגם שלי ) וב EBAY ידידנו הטוב ב 25$ http://www.ebay.com/bhp/hp-replacement-battery-484170-001 כאן מדובר באותו מספר דגם חלופי שרשום על הסוללה שלי ( רשום REPLACE WITH HP SPARE 484170-001 ) במחיר טוב בחיפוש הדגם המקורי של הסוללה ( HP PART NUMBER 462890-142 ) מוצאים את האפשרות הזו באמאזון: http://www.amazon.com/HP-Compaq-462890-142-Laptop-Battery/dp/B005G8G8ZC אז השא…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם... רציתי לברר לגבי מחשב נייד לאולפן ביתי, האם כדאי MACBOOK או רגיל ? אמור להריץ תוכנת Cubase ופלאגינים כבדים, תקציב עד 10K רצויי כמה שיותר זול אך שיעשה את העבודה תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K בכיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה (Visual Studio וכו'), משחקים חדישים בהגדרות גבוהות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24", 1980X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הכי טוב בארץ! עם החלקים הכי שווים! הכי טובים! והכי יקרים! עם יש לכם בעיות עם המפרט הזה תוכלו לשנות להוסיף ולבנות מצידי מפרט חדש!! ושהמפרט יהיה הכי טוב! הכי שווה! לא להתקמצן בכסף!!! גם ככה המפרט צריך להגיע ל20אלף+. אני צריך שיהיה בו הכל ציוד היקפי מסך בקיצור מחשב שלם ושיהיה הכי טוב בתחום מהחלקים הכי טובים בתחום שיש בארץ!!! והמחשב צריך להיות מכונת משחקים משוכללת שמבוססת AMD ועם אופציה לאוברקלוק גבוה במיוחד!!!! ושתריץ את מה שנשאר כמו סרטים שירים משחקים בצורה חלקה!!! והכי איכותית!!! אז זה המפרט. מעבד- 5450 AMD Athlon 64 FX-55 (939-pin) Box קירור למעבד-התלבטות. 1. 325 Thermalright XP-90C 2.Thermalright XP-120 260 מאוורר לקירור של המעבד-לא מבין בזה אבל שיהיה ה…
-
- 42 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים, מקוה שתוכלו לעזור לי... אני מתכוון לרכוש מחשב נייח ברמה סבירה (לא מהזולים ולא מהיקרים) שישמש אותי לעבודה מהירה עם קבצים גדולים (בעיקר אקסל/VBA) ובכלל. הכיוון הכללי הוא מעבד i5 וכונן SSD. יש לי כמה שאלות/תהיות עקרוניות לפני הרכישה. 1) האם כדאי לקנות מחשב בהרכבה או מחשב מותג שכבר מורכב? 2) ולגבי חנויות, האם כדאי לקנות מ-KSP? מ-Ivory? מהם קיבלתי הצעות ב- 3,000 ש"ח למחשבים בהרכבה. שירות ואחריות אצלם כמובן. או אולי מ-BUG? שם קיבלתי הצעות למחשבי מותג DELL, HP. מחיר קצת יותר גבוה. 3,200-3,400 ש"ח. שירות ואחריות עד הבית! 3) בהצעות של המחשבים בהרכבה המפרט כולל HDD 1TB + SSD 240/250GB. בהצעות של מחשבי המותג המורכבים מראש המפרט כולל גם HDD 1TB אבל…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, שמי סתיו , מתכוננת ללימודי אדריכלות באוקטובר הבא. נכון לעכשיו מאד זקוקה למחשב, אז חשבתי כבר לקנות אחד איכותי שיתאים ללימודים בהמשך. בינתיים התמקדתי מבמחשבים עם i core 7, SSD, מסך IPS, כרטיס גרפי GeForce GTX, מעבד HQ, מסך 15.6" מה דעתכם על המחשב : Lenovo IdeaPad Y700 80NV00JHIV והאם לדעתכם יש סיבה להתעקש על חיבור RJ-45? או שזה דבר שלא כ"כ הכרחי בימנו? ואם משהו יכול להסביר לי יותר על חיבור displayport והאם הוא מומלץ ולמה בעיקר?
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי , מחשב שנועד לגרפיקה ממוצעת מעבר I5 - 6600 תושבת 1151 מעבד SSD קיים רוצה להוסיף כרטיס מסך שיחזיק משחק פיפא 18 . רוצה להוסיף קירור מים ולהיות רגוע שהמחשב לא מתחמם . כרטיס SSD נוסף שאוכל להתקין עוד תוכנות ולא לגמור את הכונן הקיים אבל ! לא להוסיף יותר מדי כסף אם יש מציאות-או מוצרים שאמורים להספיק ! אז אשמח לשמוע !
-
- 24 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שימושים כלליים - גלישה סרטים, אופיס אבל עובד עם 20 טאבים , לפעמים גם 2 קבצי וידאו טעונים ברקע . 32 ג'יגה במינימום חשבתי על המחשב הזה, מה דעתכם? יש משהו יותר משתלם? Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $738.00 | GMKtec K8 Ryzen 7 8845HS MINI PC Windows 11 Pro DDR5 5600Mhz PCIe4.0 Nvme SSD WIFI6 BT5.2 Mini PC Gamer Computer VS SER8 https://a.aliexpress.com/_oEVXq97
-
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
- 3 followers
-
-
משחקי אינטרנט קלים (אולי לפעמים סימס, לפעמים פוטושופ). תוכנת אופיס כמובן. הפעלת המון תוכנות אינטרנט בבת אחת (אימיול, אייסיקיו, מסנג'ר וכו'). בעיקר לראיית פרקי אנימציה וסרטים שונים. אני חושבת שאלה המטרות העיקריות. אני זקוקה גם למדפסת משולבת (כאשר אני מעדיפה שלא תעבור את סכום ה400 ש"ח בערך - וכמובן שהדיו לא יהיה יקר). ודבר אחרון, מסך מחשב. מאחר ואין בעית מקום - אפשר גם ללכת על המסך העבה והטוב (שיתאים לאותן דרישות מחשב בבקשה..). התקציב לא חד משמעי - אבל יכול להגיע גם ל5000 ש"ח כולל הכל. אם יצא פחות - מה טוב למישהו יש הצעות? אשמח לפרט עוד במידת הצורך (או לקחת חלק בהתלבטויות). תודה! דנית.
-
- 44 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מפרט עבור תוכנת סרטוט בשם סולידוורקס (או סוליד בקיצור). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +/- 10% שימו לב שמדובר במחיר לפני מע"מ! אני רוכש בתור עסק א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שאתם רוצים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת+עכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא משנה …
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל, מתאפשרת חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ברמת AAA, למשל Cyberpunk 2077, Apex Legends, Warzone וכמו כן עבור פיתוח תוכנה (עבודה מהבית). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, יש צורך במקלדת עכבר ואוזניות עם מיקרופון לשיחות וגיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או הע…
-
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים ושבוע טוב, אני מעוניין במחשב גיימינג, יש לי מחשב כבר היום עם כרטיס מסך שאותו אעביר למחשב החדש, הכרטיס מסך הינו Asus 1060 GTX 6Gb strix את המפרט שאני רוצה הוא ואשמח שתעזרו לי להשלים את התמונה הכוללת: מעבד: Intel Core i9 10900X 3.7GHZ קירור למעבד: נראה לי עדיף קירור מים, מה אתם אומרים ? לוח אם: Asus, תומך למעבד, רצוי עם יכולת WIFI מובנה ו- BT - מקסימוס וכו' מארז: Corsair obsidian זיכרונות: איזה תצורה עדיף לעבוד פה ? אני מעדיף בין 16 גיגה ל- 32 גיגה זיכרון SSD למערכת הפעלה: 500GB שטח דיסק קשיח: 2 כוננים של 2 טרה כל אחד שיפעלו, מתלבט אם לשים SSD או רגיל, ההבדל במחיר משמעותי ? ספק כוח: משהו מתאים לפי צריכת הח…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עם יש משהו טוב אז לא לחסוך אבל בעיקרון לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג מה 7K לא מספיק 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים גרפיקה סוסה ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) אממ אני משתמש טוטלי במשחקים כבדים ואלי יוצא לי למקסס לפעמיים אבל זה לא חשוב ומשתמש בביתי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים : בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? תמליצו לי אל מסך טוב * לאי…
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי לכולם ובייחוד לכל מי שברשותו הנייד שבכותרת. יעזור מאוד לדעת מהו זמן הסוללה הטיפוסי בשימוש "סטודנטיאלי" שאתם מצליחים לסחוט מהנייד. תודה רבה למגיבים !
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר מספר סטרימרים טובים יותר או פחות, אני מעוניין להתחדש במחשב שיריץ ווינדוס. רצוי שהמחשב יהיה שקט. שיהיה מסוגל להריץ 1080P (כרגע הטלוויזיה לא מסוגלת ליותר,אולי בעתיד נשתדרג) אופיס, משחקים קלים -זה דבר בסיסי , כרגע אין צורך ביותר מזה. חשוב מאוד שחומרה תהיה מספיק בשלה, לא תרבה להתעדכן (מה שיעמיס על הזכרון) ושלא יצוצו באגים מוזרים כמו סאונד שפתאום נעלם או תקלות בסגנון. למחשב אחבר טלוויזיה עם HDMI. דיסק קשיח SSD. מקלדת אלחוטית ומדפסת. זיכרון RAM +SSD רכשתי בנפרד. חשוב שכרטיס הרשת יתמוך ב-1G (יש כבילה בבית). מחיפוש קצר הבנתי ש NUC די מובילים את השוק , חשוב לי שהמחשב יוכל לעמוד בעומס ולא יקרוס אחרי שנה\שנתיים , היה לי PIPO X7 סיני לפני…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
זיכרון מותג סיני ב 4 שקל ? 8GB 1600 שידרוג למחשב ישן אם אני לוקח 4 = 32 GB ב 16 שקל מטורף .
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
- 4 followers
-
-
-
היי, אני מעוניין לקנות את הdell xps 13, דרך אמזון ארה''ב. אני מכיר שהאחריות היא בינ"ל ותקפה גם בארץ. האם אני צריך לידע את הנציגים בארץ, שאני מעוניין שהתיקונים יעשו כאן, ואיך עושים את זה? איך אני יכול להרחיב את האחריות שאני מקבל במהלך הקניה. לא ראיתי אופציה להרחבה באתר של אמזון למעט הרחבה בסיסית לשנה.
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות ל VR. כלומר צריך לתמוך ברינדור ברזולוציית 4K 1080x1200x2 עם הFPS המומלץ שנראה לי זה 90 FPS. המשקפיים שאנחנו הולכים עליהם זה הVIVE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פיתוח בווינדוס עם DIRECTX, VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-