ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום הבן שלי בן 15.5 זכה מקום שלישי באולמפידה למתמטיקה הוא נמצא במסלול סייבר לפני שנה קניתי לו מחשב ,ולאחרונה הוא אמר לי שכואב לו הגב מרב שהא עובד על המחשב (מתכנת באסמבלר ) אז חשבתי לקנות לו מחשב יש המלצה על מחשב נייד בסביבות 2000 ש"ח האם המבצעים אלה שווים : http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=2311&t=116&m=1
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי P3 600 INTEL 384 SDRAM GE FORCE MXSE 64DDR XFX SOUND- BLASTER CREATIVE 128BIT אני חושב לוח אם דפוק לא זוכר של איזה חברה משהו עם STAR אבל ישן... והאררד דיסק של 20 גיגה נראה לי 5400 RPM טוב בעקרון השדרוג שנחוץ לי זה זכרון, לוח אם, כרטיס מסך, ומעבד וכמובן שאני מכור את האבזרים שאני לא צריך אז יתווסף לי עוד כסף אבל בעקרון אני מעדיף בנתיים לראות איזה שדרוג ניתן לעשות. ובבקשה תנסו לא לעבור את המחיר הנתון כי זה התקציב כרגע שיש ברשותי...
-
- 45 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
הזמנתי את המפרט הזה למישחקים ומסיבות רשת,מה אתם אומרים ? Year Warranty) + FAN 579.53 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=201 256MB Winbond DDR PC2700/333 238.63 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=943 Gigabyte GA-7VAXP ( KT400 ) - ATX 706.15 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=142 PowerColor (XR97-C3) EVIL COMMANDO 2 Radeon 9700 gold 1,797.03 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=945 WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 759.72 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=38 ASUS 16X DVD-ROM/ 48X CD-ROM 297.07 …
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, סרטים. מחפש מחשב שהולך להיות איתי הרבה בנסיעות ולכן חשוב לי שיהיה קל ושלא יתפוס הרבה מקום (חשבתי על מסך 13 אינץ'). מעדיף מסך מגע קטן בשביל מצבים שיותר נוח בהם בלי מקלדת, מצד שני אני מתכוון גם להשתמש בו רגיל בתור מחשב ראשי. עוד חשוב לי שאוכל לחבר אותו לטלויזיה HD לראות סרטים בלי בעיות. מעדיף דגמים עם SS…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
לאור העובדה שהאסוס EEE הוותיק שלי (1005HA, בן 5 שנים) מקרטע באופן בלתי נסבל יותר (עקב שדרוג מאולץ לWIN7ׂ, כחלק מהחייאה) אני בחיפושים קדחתניים אחר מחליף זול ויעיל. שימוש: אופיס, אינטרנט. בגדול- תוכנות לא כבדות אבל אני מעוניין בביצועים מהירים וחלקים שמתבטא במהירות תגובה (והתעוררות) ומעבר בין משימות מרובות (לדוג: מספר מסמכים פתוחים, מספר כרטיסיות בדפדפן, PDF במקביל) רצוי (מדורג מהחשוב לשולי): מקלדת נוחה, סוללה, משקל, גודל מסך. לשם השוואה, יש לי חבר עם שימושים דומים ויש לו asus x5502c שפשוט טס ומרחף בקלילות בין כל המשימות (מעבד סלרון!). חיי סוללה מרשימים וגם הוא קל משקל. אמנם המקלדת לא הרגישה לי נוחה בכלל. בשיטוטיי מצאתי את ההצעה הבאה: dell latitude e6220 ב1555 ש"ח אני יודע ש…
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Saints Row IV, Far Cry 4 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600x900. אבל יש לי עוד מסך ואולי אני אשתמש בו (לא יודע מה הרזולוציה שלו) זה משנה?? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צ…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים, מזמן לא נכנסתי לאתר, וחבל, נראה ששיפרו וחידשו מעוד את האתר :). ולענייניינו, אני צריך המלצה למחשב נייד לאמא, עד היום היה מחשב נייח מבוסס AMD ומסך 22", אך זה תופס יותר מידי מקום. לי היו מספר רעיונות, כמו להרכיב מחשב במארז ITX, או לרכוש איזה מחשב MINI מaliexpress, אך נייד לדעתי יותר נוח..כי הוא נייד :). הבנתי כבר שיש מספר הבדלים עיקריים בניידים במחיר זה, כמו סוג מלצלמת WEB, מספר תאים בסוללה, ואחריות שניתנת/לא ניתנת להרחבה, ומעבד. בעניין המעבד, כביכול אם אני הולך על פלטפורמת AMD אני יכול לקבל כרטיס מסך יותר טוב, ביחס למה שאני מקבל אם INTEL, אך לא מצעתי דגם ראוי. בעניין מעבד, עצרתי על N3700, השאלה אם יש לי מה לחפש בדגמי U של core i3? כי ההבדל הוא בי…
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי בנו לי מפרט לפי הדרישות שלי ואני מעוניין לקבל חוות דעת לפני הקנייה. http://www.tms.co.il/preview/spec/gmu3x769 המחשב מיועד להחזיק לפחות 3\4 שנים בלי שדרוג, גיימינג כבד. ושאלה, האם הUPS הזה מKSP https://ksp.co.il?uin=9462 יתאים? מישהו יודע אם התוכנה שמגיע עם הUPS הזה מסוגלת לכבות את המחשב בצורה בריאה אם אני לא על המחשב באותו נפילת חשמל? תודה
-
- 21 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד, אני הולך לקנות מארצות הברית ככה שהמחירים בארץ לא לכ כך משנים לי . המחשב מיועד לעבודה יום יומית, לצפייה בסרטים וכמובן חשוב לי חיבור HDMI בשביל זה ודיסק קשיח גדול . בדקתי בכמה אתרים וכרגע המחשבים שהכי נראה לי הוא sony vaio VGN-Z690 . רציתי לדעת חוות דעת שלהם בכלל על הסידרה הזאת של מחשבים ?? המחיר יהיה בסביבות 1700$ , האם אתם מכירים מחשב שהוא יותר במחיר הזה ? בכלל איך המחשביםש לסוני ?? אמינים ?? ישנה אחריות בארץ ? מחכה לחוות דעת שלכם, תודה .
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז ככה, אני דיי התנדבתי לעזור לחבר למצוא מפרט למחשב בסכום בין 6000 עד לגג של 6500, ואני צריך רעיונות... אני כותב את הת'רד לאחר שחיפשתי במפרטים המומלצים, ועיינתי בהודעות קודמות, אבל לא מצאתי את מבוקשי מכיוון שיש כמה בקשות ספציפיות, אשמח אם תעזרו לי למצוא מפרט מתאים (או בחלק מן הדברים תחליפים זולים יותר, או מחירים)- הקווי הכללים- המחשב מיועד להיות תחנת משחקים חזקה ומשותף ברשת, לא לאובר קלוקינג מעבד- בין 1.5 ל2.0 , אולי בכיוון ה1.8a.. (בפירוש אינטל, לא AMD) לוח אם- כאן הבעיה, אני לא מתמצא בזה, צריך לוח אם לddr (תסתכלו בהמשך לשאר הבקשות)..(אולי לכיוון לוחות של אינטל...) זכרון- 256 או 512 גג, ddr, ושוב בזכרונות אני לא מתמצא, מהירות סבירה של הזכרון, לא צריך את הזכר…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים,אינטרנט,מוזיקה,סרטים ושאר הירקות...לא משהו מיוחד. התקציב 5000 ש"ח. הנה המפרט שהכנתי,קצת חורג מעל,300 שקל יצא יותר. סה"כ MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 985 ש"ח AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem 1,211 ש"ח 172 ZALMAN CNPS7000B-AlCu GeIL 1GB (2x512MB) PC3200 DDR400 Value DualChannel Kit 1,109 ש"ח Gigabyte Geforce FX6600GT 128MB Retail GV-NX66T128D 1,185 ש"ח Thermaltake TT420APD 2-fan 390 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Black 290 ש"ח סה"כ:5342 מה אתם אומרים שווה תסכום? והאם זה מפרט חזק מספיק?למשתמש ביתי, או שעדיף לרדת ל 3000 ולחסוך 300 ש"ח? או ל GA-K8NF-9? איך המאר…
-
- 35 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי כבר מפרט שלם מוכן שאני רק צריך זירכיבו לי דבר שנראה כל כך פשוט אבל אני מיום ליום רק משתגע ולא מבין כבר מאיפה להזמין כל חנות אפשרית כמעט אני קורא עלייה 50 אחוז דברים טובים ו50 אחוז דברים גרועים ,לאחרונה מישהו ממכם קנה מחשב ויכול להמליץ על חנות אמינה שיודעת להרכיב מחשב מסודר ונקי ?
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
כמו שכבר אמרתי אני מחפש לקנות מחשב נייד למטרת תיכנות (לימודים) וקצת משחקים (אסאסין סקריד, פרוטוטייפ - זה הסגנון) תקציב של 3.5K עם חריגה של עד 1K המחשב יכול להיות מהארץ או מאתר NEWEGG * גודל המסך? ממה שהבנתי הכי טוב זה '14 או '15 * רזולוציית המסך? מה שמתאים לצריכים שלי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת + מלאה * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדיי לשים בתיק כי אני יסתובב איתו בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ כמה שיותר ארוך. אני לא יודע מה זמני הסוללות של הניידים לכן אני יגיד 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3. * Bluetooth? לא חובה (לא צריך) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD + עוד כונן SDD שעליו אני יתקין את התוכנות הכבדות ומערכת ההפעלה * כונן א…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב של אסוס שנקנה בחו"ל בערך בן שנה + שנדלק מוציא חום כאילו הוא תנור אך לא מציג כלום. מי מכיר מעבדת מחשבים טובה ואמינה (כמובן שעדיף גם זולה) באיזור פתח תקווה לשם בדיקת המחשב. גמר חתימה טובה, אסף.
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מפרט בשביל חבר טוב שקצת פוחד מ-OC, זה יוצא 6700 שקל שלהם צריך להכניס גם E6300, גם שני ג'יגה של זיכרון, גם 8800GTS ( אני חשוב הכי זול זה של LEADTEK מבין גרסאות ה-REF), ואם אפשר גם לפחות 250GB בכונן הקשיח, החבר אמרתי כבר לא עושה OC, מארז כבר יש לו, אבל מה שהוא כן ביקש להוסיף למפרט זה אוזניות, אני חושב שיתאימו ה-MEDUSA PROGAMER (אני יודע מהמפרט שאני מייעד לעצמי), האם מפרט כזה אפשרי בכזה תקציב? ואם כן, בבקשה לתת אותו פה ואם אפשר מחנות באזור המרכז כמו לדוגמא LOGICPC או IQPC או SKYPC עריכה : האוזניות הופחתו מהתקציב, המשך בעמוד 3
-
- 35 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, מה אתם חושבים על המפרט המצורף בתמונה? יש לי כרגע מחשב בן 6 שנים ששודרג עם הזמן והגיע הזמן להחליפו. למפרט בתמונה יתווסף כונן SSD של סמסונג EVO 840 שרכשתי לפני שנה + כונן 1TB עם כל החומר האישי שלי. השימושים שלי כבדים אך לא כוללים משחקים כלל. המחשב דולק 24\7 ומהווה מרכז המולטימדיה הביתי [נמצא בסלון - אין לנו כבלים בבית]. חשוב מאוד מהירות המחשב, שיהיה לטווח ארוך, צריכת חשמל נמוכה. לא מתכוון לעשות OC. תמיכה בכל פורמטי הסרטים ועבודה עם קודי. הזרמת סרטים וסדרות למחשבים אחרים בבית, עריכת מסמכים באופן יומיומי. יש מספר תוכנות גיבוי שעובדות כל הזמן ומסנכרנות ללא הפסקה כגון דרופבוקס, גוגל דרייב, crashplane, ועוד. …
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי לכולם, בהמשך לדיון פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=543809.msg4639950#msg4639950 אני חושב ללכת על הדגם של dell latitude e5430 עם הרזולוציה של 1600x900. רציתי לדעת אם למישהו יש את המחשב הזה ויכול לתת חוות דעת בעיקר בנושאי המסך, רעש מאוורר ונוחות המקלדת. דבר נוסף שאולי יכול רלוונטי למי שמתכנן לקנות מחשב בתקופה הקרובה, שווה לחכות למבצעים שאולי יהיו בחודש דצמבר או שאין חיה כזו והמחיר לא ממש הולך להשתנות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
איך נוצר בלאי בבטרייה פיזית ? האם זה רק בגלל שממלאים אותה עד הסוף ? האם ניתן לשחזר אותה ?
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, ערכתי את המפרט: [table][tr][td]מעבד: [/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪849 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td]Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 מחיר: ₪111 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td]Gigabyte GA-Z68P-DS3 כמות: 1 מחיר: ₪518 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td]SilverStone Precision Black X2 120MM + FSP 600W Bronze - ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪499 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td]Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 מחיר: ₪104 [/td][/tr][tr][td]קשיח למחשב שולחני: [/td][td]Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪252 [/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך: [/td][td]Sapphire ATI 6950…
-
- 36 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יודעים על הדבר הזה בארץ? כי אני מאוד מתעניין בזה ואני מתכוון לקנות מה זה ה ViDock ? ה ViDock זה קופסה לכרטיסי מסך רגילים של מחשבים נייחים. את הכרטיס מסך של מחשב נייח (שנועד במקור להיות בתוך מחשב נייח בלוח אם שלו) מכניסים לתוך הקופסה ומחברים אותו בתוכה ואת הקופסה פשוט מאוד מחברים ללפטופ דרך חיבור pci express 2.0 שאין לכל הלפטופים שהוא מהיר בהרבה מה USB 2 וכנראה גם מה USB 3.0 . אחר כך פשוט מאוד מתקינים את הדריוור של הכרטיס מסך ממש כאילו יש לכם אותו בתוך המחשב בצורה רגילה לחלוטין , עושים ריסטרט ללפטופ ואז משחקים עם הכרטיס מסך שבקופסה. הלפטופ משתמש בכרטיס מסך שבקופסה בתור המעבד הגרפי עבור המשחק כך שתוכלו לשחק עם הגדרות גבוהות בהתאם לכרטיס מסך שהכנסתם לקופסה.…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך מעט,מעדיף לנצל את רוב התקציב למחשב טוב יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד ל6700 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ממשחקים,גיימינג ואולי מעט עריכה בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פורטנייט,פאבג,סיאס גו,קול אוף דיוטי בלאק אופס 3-4,ג'י טי איי 5,פיפא,אוברוואטץ' ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני עומד בפני בנייה של מחשב. את כל המשחקים שלי אני קונה דרך פלטפורמות כמו steam וכו'. אני בכלל לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהשתמשתי בדיסק. תכל'ס, אם הייתם קונים/בונים היום מחשב.... הייתם טורחים לקנות כונן אופטי?
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית (photoshop) , עבודה משרדית , מדיה סנטר (לא משהו מיוחד צריך יציאת HDMI) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי אני רוצה שיוכל להריץ משחקים חדשים שיש כיום ובעתיד לא חייב במקסימום איכות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי חברים, אני ממש צריך מחשב חדש אחרי שהקודם נשאר בארץ. בגדול הצרכים שלי פשוטים: אני צריך מחשב נייד חזק ועמיד שיעבוד מהר מאוד בעיקר על הדברים הפשוטים: office, גלישה בחלונות מרובים באינטרנט. סרטים באיכות גבוהה וקריאה מרובה. מדי פעם גם תוכנות קלות ובסיסיות אבל לא מעבר. חשוב! בעתיד קרי עוד שנה המחשב עתיד לשמש ללימודים כך שרצוי שהסוללה תחזיק ככל שניתן. מאוד חשוב לי הנושא של המהירות והעמידות שכל היישומים יעלו מהר ושהמחשב יחזיק לאורך זמן. עוד משהו חשוב כמו שכתוב בכותרת אני עתיד לרכוש את המחשב באמריקה כך שאשמח להמלצות לקנייה כאן בבוסטון אם זה משנה. התקציב הוא סביבות ה- 700-800 דולר כשאני ראיתי מחשבים שלדעתי התאימו באמזון בסביבות ה560 ככה שזה גם נראה לי דיי הרבה. במידת הצורך ניתן…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-