עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000+ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך, לקבלת הביצועים הטובים ביותר. עם הסבר סיבה לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ו HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ישוחקו כל סוגי משחקי המחשב החדשים ביותר. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצ…

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. Started by edi1233,

הכרטיס נקנה מחול שימש למינינג במשך חודשיים אחר כך הבנו שזה לא שווה הכרטיס גם ניראה חדש בכמה אפשר למכור אותו... הכרטיס של ספייר

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  3. Started by The-Magician,

אהלן... אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך משחקים [אני מתכוון במשחקים להוציא את המינימום של הכרטיס מסך מהמחיר] סרטים ואינטרנט עד 4000 ש"ח לא גמיש בכלל אם זה 4010 אל תהיו קטנוניים * העדפה לחברה מוכרת * זיכרון מינמנלי של 2 גיגה רם

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חזק שאני אוכל לעבוד איתו בצורה שוטפת שיהיה אפשר להפעיל עליו הרבה תוכנות בו זמנית למשל פוטושופ תוכנה לבניית אתרים אינטרנט ואני צריך שהכל יעבוד חלק ביחד.. רוב העבודה איתו תיהיה עבודה משרדית אבל עבודה משרדית כבדה... אני מעוניין שהמחשב גם יוכל להריץ לי משחקים למשל warcraft 3 על הגרפיקה הכי טובה שלו... age of empires3 על גרפיקה טובה וכו'... יש לי בקשה קטנה ממכם -בבקשה אל תתנו לי הרבה הצעות למחשבים שונים כי אז אני לא יכול לבחור בניהם ובסוף אני לא קונה כלום! אני אשמח לקבל הצעה למחשב או שתיים וזהו - בקשר למסך - אממ אין לי בקשות מיוחדות - אני רוצה מסך 17 שטוח עד 1000 שקל (אם אפשר פחות אז זה טוב)

• 37 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by ag43,

אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כNAS. המחשב יריץ FREENAS ולא יהיה מחובר למסך לאחר ההגדרה הראשונית. דרישות מרכזיות: 1. תמיכה ב(לפחות )6 כונני SATA. 2. תמיכה בRAID 0,1,5 3. גיגהביט לאן. 4. תמיכה בSATA3 - יתרון, לא חובה. 5. מארז קטן ככל האפשר (אבל עם מקום ל6 כונני 3.5). 6. שקט ככל האפשר. הדרישות מסודרות לפי רמת החשיבות (מהגבוהה לנמוכה). אני יודע שאי אפשר לעמוד בכולן, אני מחפש שיקלול של כל הגורמים הנ"ל. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (ללא הכוננים). כמובן שעדיף בפחות (אם אפשרי). תודה מראש.

6. Started by Sweet_Tooth,

בלי מסך, כרטיס מסך ומארז !

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by tft0,

AMD ATHLON XP 1800 + FAN - 475 ABIT AT7 - MAX2 VIA KT400 - 1181 Winbond DDR 512MB 3200/400Mhz - 978 WD 120GB 7200RPM 8MB - 1140 Hercules 3D Prophet 9700 PRO - 2255 CREATIVE AUDIGY SE 5.1 - 447 Lite on 48x12x48 Retail - 447 PANOASONIC FLOPPY 1.44 - 51 SUNTEK VIVID TH-655 - 537 HEC 475DVD WATT PSU - 375 Hercules Prophet view 720 - 2741 = 10630 מה דעתכם... - ועוד משהו אל תגידו לי עכשיו שעדיף GigaByte כי הם בהפרש של איזה 100 שקל!

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?  התקציב הוא בסביבות ה2-2.4, אפשרית חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש אופיס קודי אינטרנט (מעדיף מחשב לטווח ארוך).  3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 +6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה …

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by Rule The Pc,

אהלן..... יש לי חבר די מפוצץ בכסף והוא החליט שהמחשב שלו כבר לא משו ובקרוב הוא ימות והוא צריך מחשב חדש....... יש לו תקציב של עד 8K ש"ח... תהנו.......... הערה: רצוי שהמחשב יהיה מבוסס AMD וכרטיס מסך ATI (כלומר X800 אם אפשר ) וגם הוא אולי ירצה ALIENWARE אם זה מספיק כסף בשביל משו שווה שם... אין צורך במסך או רמקולים

• 41 תגובות
    • 2.9k צפיות
  10. Started by din707b,

האם מישהו יודע אם הכרטיס מסך הנ"ל טוב? הכוונה ליישומים פשוטים כגון הרצת וידאו על מסך 32 inch ברזלציית 1366X768 והרצת משחקים 3D פשוטים ? למעשה הכרטיס מצוי במחשב נייד LENOVO G550 2958-99G NTD99IV ויתר המפרט עושה רושם טוב לצרכי (זכרון 4GB DDR3 ו דיסק 320 GB חיבור BLOOTOOTH וכל מה שאני צריך. האופציה השניה שלי היא HP Pavilion dv6-1310ej VJ704EA שהוא מפנק יותר אבל בעל זכרון עבודה של 2GB וקשיח קטן יותר. שני המחשבים באותו מחיר. אודה מאד אם מישהו שמבין יוכל לעזור בבחירה בין שני המחשבים הללו.

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. שלום חברים חבר מתחיל ללמוד הנדסת מכונות וזקוק ללפטופ שיוכל להתמודד בקלות עם אתגרי SolidWorks. בנוסף הוא גיימר, לכן חשוב כרטיס מסך טוב, וכמובן מסך 15 אינצ'. לגבי משקל, גבול עליון של ~2 עד 2.5 קילו. לא משנה מסך מגע\מט,מבריק. כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר טובה, אבל זה לא פקטור מכריע. ההבדל בין הארדיסק 5400 ל7200 באמת מורגש? עוד דבר, הלפטופ אמור לכלול גם מערכת הפעלה. http://ksp.co.il/?uin=24442 Toshiba Satellite P50-B-103 http://ksp.co.il/?uin=21689 Lenovo IdeaPad Y510P http://ksp.co.il/?uin=24023 Lenovo IdeaPad Y50-70 אשמח לקבל המלצות\הערות\הארות

12. Started by Pizzahawt,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1440 (רוצה לקנות מסך נוסף אולי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוההות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

13. שקלתי לחכות מעט, לראות אם בכנס של NVIDIA תצא הכרזה על כרטיס מסך חדש או משהו אבל הבנתי שזה לא הולך לקרות ולא הולכת לצאת חומרה חדשה בקרוב אז אמרתי כבר נקנה משהו. תודה מראש לכל העונים. 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר משחקי רשת וצפיה בסרטי בלו ריי 1080 3D במקרן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. Started by Semyon171,

שלום, קניתי את המחשב הנ''ל (סוף סוף) הפעלתי אותו פעם ראשונה ועשיתי איזה טעות בהתקנה של הווינדווס והופיע מסך כחול וההתקנה לא הושלמה עכשיו כשאני מפעיל את המחשב יש שגיאה בווינדווס. איך מתקינים מחדש? (יש את המחיצה הזאת שיש עליה את הווינדווס). תודה מראש.

• 26 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב חופשי בעיקרון לא ניראלי שיש יותר מדי מה לחרוג פה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים דרך הטלווזיה הרבה כרטיסיות אופיס ודברים כאלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ותכנות בקטנה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? חשוב שיריץ סרטי 4k לעתיד. האם צריך כרטיס מסך חיצוני? כי לא תכננתי על זה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?…

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. היי לכולם, קיבלתי פה מפרט מצויין לפני כשבועיים, אבל תנאי ההתחלה השתנו, אז אשמח למפרט חדש. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח. עדיף לא לחרוג אם לא צריך. 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המח…

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. שלום רב, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של 3000 ש"ח (עם חריגה אפשרית של כ-200 ש"ח) * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות,קצת סרטים * גודל המסך? "15.6, מאט * רזולוציית המסך? לא ידוע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במידת האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB (לפחות) * כונן אופטי? במידת האפשר - לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא (Linux) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המחשב הזה HP ProBook 450 E9Y54EA נראה לי מתאים …

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. Started by Nightbeat,

טוב, כבר הייתי סגור על מפרט מסויים אבל TMS התקשרו להודיע שחסרים כמה חלקים והם לא יחזרו למלאי. החלטתי להרכיב משהו שונה. מעבד: INTEL 3570K : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.4Ghz - TRAY אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1098 לוח אם: ASROCK FATAL1TY PERFOMANCE Z77 - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪831 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7970 DUAL-X FAN 3GB GDDR5 - RETAIL + NEVER SETTLE BUNDLE - "מבצע פורים" אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1800 מארז: FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 אחריות: שנה. מחיר: ₪498 ספק כוח: SEASONIC S12II 620W - זמין במלאי אחריות: חמש שנים. מחיר: ₪416 קרור למעבד: COOLERMASTER HYPER 212 EVO - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ₪174 דיסק קשיח: SEAGA…

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by Nirurshon,

הספקתי לקרוא כמה וכמה המלצות וביקורות על משטחי קירור לנייד. השאלה שלי היא האם באמת אני זקוק לכך ? הפלוס שאני רואה זה, עמדה יותר נחה של המחשב ומעבר לזה ויותר חשוב שהמחשב שלי מתחמם בצידו השמאלי מאוד, מה גם שהמחשב נמצא עליי לפעמים על הברכיים, וחשוב לי שהמחשב יהיה בעמדה גבוהה יותר. המשטחים שנראו לי הם : 1. ‏CoolerMaster NotePal Infinite Notebook Cooler http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kfarsaba&uin=8776 2. ]‏CoolerMaster NotePal A1 Notebook Cooler http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=8846 3. Cooler Master NotePal E1 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11114 4. G-Pad Pro http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GH-GA15A1-FBB&cart=2〈=heb 5. Thermaltake Mas…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by מיכאל9375,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח אפשר לחרוג במידה וצריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש במחשב זה למשחקים, אני רוצה מערכת למשחקים שתחזיק ל5-6 שנים הבאות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? הייתי רוצה לדעת מה גודל המארז מכיוון שאין הרבה מקום בחדר 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרות גיימינג, ועולם החומרה אמנם לא סינית גמורה בשבילי, אבל אני רחוק מלהיות מומחה. הסיבה שלא רשמתי תקציב בכותרת היא שהתקציב גמיש מבחינתי, ואני מוכן לשלם הרבה בשביל מחשב טוב שיחזיק כמה שנים טובות. כמה הרבה? ובכן, קיבלתי מ-KSP את ההצעה הזאת (7.4K), וזה די קרוב לגבול העליון שאני מוכן להוציא (האמת היא שחשבתי שאצא הרבה יותר בזול לפני שנכנסתי אליהם...) אם זה מחשב טוב שיחזיק כמה שנים טובות (נגיד 3-4 בלי שום שדרוג בביצועים סבירים, ועוד 2-3 שנים עם שדרוג קל עד בינוני), אז אני מוכן לעשות את המאמץ הכספי ולקנות אותו. השאלה שלי היא כזו: האם המפרט הזה מצדיק את המחיר? האם הוא משתלם או שיש מקום לשיפור ואופטימיזציה? …

22. שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה מאוד שלא יצא לי להתחבר לאתר, הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש. סומך עליכם למפרט הטוב ביותר. . מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה בתקציב הזה סיבה אמיתית לחרוג אלא אם יש באמת משהו מיוחד (חריגה לא מוגבלת אבל שוב, אם אין טעם אז אין סיבה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטי HD וכנראה גם תוכנות תכנות אמבדד. הכיוון העיקרי לדעתי כאן הוא כלפי משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחש…

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. אני מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלי ,יש לי מחשב נייח משנת 2005 ): ונראה לי שהגיע הזמן להחליפו מה דעתכם על המחשבים בלנק הזה לדוגמא? http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2369981,00.asp * מטרות המחשב? לימודים, משחקים לעיתים רחוקות, צפייה בסרטים, אינטרנט * תקציב- 4500-5000 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 ומעלה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר, יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא …

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by Voodude,

אהלן, אשמח לעזרה בקניית מחשב נייד לשימוש משרדי (ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וניגון מוזיקה וסרטים) שכנראה יריץ מידי פעם Visual Studio. הנייד יקנה אונליין ויאסף מארה"ב, התקציב הוא 1000 דולר +- מעדיף פחות אלא אם כן נותן שיפור משמועתי בביצועים / חיי המחשב. מאוד חשוב שלא יהיו בעיות התחממות (אני כרגע עם נייד של דל שעושה המון בעיות בנושא למרות התחממות) גם אם על חשבון גודל. מבחינת גודל מסך, 13'-14' נשמע לי טוב. אשמח ליעוץ בנושא

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. שלום רב לכולם אני עכשיו מחפש מחשב לגרפיקה לתלת מימד כלומר תוכנות כמו מאיה וכדומה יש לי תקציב של 5000 ש"ח למחשב ואפשר לחרוג ב200-300 ש"ח על מה אתם ממליצים רב תודות לעזרה. דרך אגב רצוי שהמחשב יהיה טוב לאוברלוקינג סך הכל בשביל להאריך את חייו

• 34 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים