עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kotevnir,

שלום אני מעצב מתחיל ורציתי המלצה למחשב נייח שנועד לעריכה עם תוכנות ADOBE ובעיקר פוטושופ ראיתי את המפרט המוצע במחשבים מומלצים לעריכה דו מימדית, הוא פורסם לפני חצי שנה ורציתי לדעת אם אפשר להשיג מפרט טוב יותר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 עם חריגה 500 , אני יודע שהתקציב נמוך אם יש משהו מומלץ שאני חייב אז אפשר לחרוג יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן קשיח לאחסון …

2. Started by reg2006,

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9264&perur=2&t=1&c=339 זהו המפרט מה דעתכם? אני סטודנט ולא צריך מחשב לגיימרים אבל, אין פה כלל כ.מסך האם קריטי...? יתרון בולט- 3 שנים אחריות, 4 GB זיכרון, מעבד I3 חסרון אין בלוטוף תנו את עמתדכם.... בתודה, עדי

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  3. * מטרות המחשב? עבודה ומחקר של מהנדס מכונות, אני מניח שהוא יריץ כלמיני אלגוריתמים כבדים. * גודל המסך? 15, אולי 14 אבל עדיף שלא. * משקל רצוי? תמיד טוב לסחוב פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אם יש USB3 אז אחלה,לא חובה. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה לפחות * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל מעדיף חברה עם נציגות יציבה בארץ שלא יהיו בעיות עם אחריות ותיקונים הערות: 16GB זכרון, חובה. יריץ גם משחקים די כבדים, זה לא השימוש העיקרי אז לא הייתי מייקר את המחשב משמעותית במיוחד לכך,נאמר שאם ההבדל של 300 ש"ח כדי שיתאים גם למ…

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  4. היי, אני גרפיקאית עצמאית שעובדת עם התוכנות: אינדיזיין אילוסטרייטור ופוטושופ CS5. ראיתי את המחשב הזה (מצ"ב לינק) במחיר טוב. הוא יאפשר לי עבודה גם מחוץ לבית. http://dealhayom.buy2.co.il/m-Main/DailyDeal/Index/20be0fa1-9170-4b0c-ae6c-2c862aaaa5a0?referrer=mailchimp&details=show&utm_source=BUY2+-+DH&utm_campaign=d66d8c6826-DH_-_Buy2_DCP-all-gam%26gam_07_05_2012&utm_medium=email האם הוא חזק מספיק? האם אני צריכה לדאוג מזה שהוא מחודש? תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by eyalkalde,

חג שמח חברים! אשמח לקבל המלצה למחשב המיועד לעריכת וידאו בעיקר לתוכנות אויד, פריימיר ואפטר אפקטס. אני זקוק למחשב חזק עם כרטיס מסך חזק, עדיף גם כונן SSD. התקציב הוא עד 5K, אם אפשרות קטנה לזליגה... אשמח לדעת אם יש מבצעי בלאק פריידי או סייבר מנדיי שרלוונטים... יש אפשרות להביא את המחשב מארה"ב או אמסטרדם. כמו כן לא אכפת לי לקבל המלצה למקום אמין שמרכיב מחשבים ויכול להוזיל את העלויות. תודה, איל.

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by ccc,

אם כן מה יהיה המפרט שלו ותציעו לי עוד דברים מה לעשות עם הכסף.. אבל איזה מחשב אני קונה ב 17,000 שקל אפשר לחרוג..

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by VolTAge,

אני הולך לקנות בערך עוד חודש - חודשיים בערך מחשב, אבל בוא נגיד שאני קונה אותו כבר היום. התקציב הוא בערך 7500 ש"ח, ללא מסך ( יש לי כבר את ה LG 775FT מהמחשב הנוכחי שיש לי ). אז הנה המפרט : Case : Antec High Performance 1080B AMG - 675 NIS Floppy : TEAC Floppy Drive 1.44 - 67 NIS CD/DVD : BENQ DVD-ROM 16x48 Retail - 275 NIS Video Card : Leadtek GF 4 Ti 4400 MyVivo 128MB - 1209 NIS Hard Disk : WD 80GB 7200RPM 8 MB Special Version - 732 NIS Power Supply : Enermax 350W EG 365P VE - 389 NIS Keyboard : Logitech Internet Navigator - 175 NIS CPU : AMD Athlon XP 2400 + FAN - 1260 NIS Motherboard : ASUS A7N8X Deluxe - 902 NIS Memory : Corsair CMX256A-2700C2 - 646 NIS Sou…

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by ido-nava,

אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ואני חושב שעכשיו זה הזמן הנכון לרכוש את המחשב (יירכש בקרוב מאוד באילת). התקציב הוא עד כ 4600 ש"ח מאילת (כלומר, עד כ5400 "משאר הארץ" עם חריגה קלה, כמובן שמעדיף לחסוך כמה שיותר. ראיתי שיש כבר כמה שרשורים שמאוד דומים למחשב שאני מחפש ולמרות זאת לא הצלחתי להחליט מהם על איזה מחשב ללכת. הדגשים המרכזיים שלי למחשב הם: 1. ביצועים ומהירות (בגלל זה חשוב לי SSD). 2. משקל נמוך. 3. מסך איכותי (רזולוציה גבוהה ו IPS). * מטרות המחשב: לימודים (אופיס, אינטרנט תוכנות פיתוח), ללא משחקים כלל. * גודל המסך: 13"-14" * רזולוציית המסך: FHD ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין. * משקל רצוי: עד 1.6 ק"ג (אם יש דגם ששווה את תוספת המשקל, אז עד 1.9 ק"ג). * האם נדרש …

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  9. כפי שכולם יודעים בתצוגת CES2011 בלס ווגס הוצגו מספר טבפטים של חברות כמו אסוס, אייסר, דל מוטורולה, ארכוס ועוד מה דעתכם? מי הכי טוב למשחקים? לשעות עבודה? מערכות הפעלה? מי נותן תפוקה טובה ביחס למחיר?

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד חזק בארה"ב שיהיה עם אחריות בינלאומית. היום יש לי XPS L502X (מחשב טוב ושמנמן שקצת התעייף). בהתאם לדרישות הפורום: * מטרות המחשב? באופיס, גלישה אבל כנראה גם להריץ עליו דאטה בקרוב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה אבל היום ב-XPS קצת מתסכל אותי שהמסך הוא סוג של מראה. * רזולוציית המסך? פחות מבין בזה, אשמח למסך טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה קל ככל שניתן (מסתובב איתי רוב היום). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וכרטיס SD למצלמה (אני מקווה שהגדרתי את זה נכון). * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD. אני מעדיף 256GB * כונן אופטי? לא קריט…

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  11. איך נוצר בלאי בבטרייה פיזית ? האם זה רק בגלל שממלאים אותה עד הסוף ? האם ניתן לשחזר אותה ?

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  12. שלום לכולם! אשמח לסיוע בבחירה של המחשב הנכון לזוג מבוגר שהמחשב הנוכחי שלו פרש לגמלאות.. היו עם ווינדוס 7 עד כה, ויש להם מסך (לא בטוח באיזה חיבור מחובר כיום), רמקולים, מקלדת ועכבר, נותר רק להחליף את המחשב עצמו התקציב המירבי הוא 2000 ש"ח בעדיפות לפחות, להערכתי ניתן להינעל על מחשב שיספק את צרכיהם המינימאליים מאוד גם בקצת פחות מכך (אם נדרשת חריגה של ~200 ש"ח זה בסדר). הצרכים - גלישה באינטרנט, יוטיוב, הדפסות של מסמכים, לא יותר מזה. בעדיפות, מחשב שקט שלא יורגש צלילו באופן משמעותי (אין איזו דרישה למחשב אולטרה שקט, רק כזה שלא יהפוך למטוס כשהוא עובד) אין דרישה לאורות ואפשר להסתדר גם עם מחשב בגודל סטנדרטי, אני חושב שיהיה נחמד יותר עם יהיה קטן. על המחשב להגיע מוכן לעבודה - מורכב וע…

13. צהריים טובים אנשים. אחריי קריעת תחת של כמה חודשים טובים ואגירת פרוטה לפרוטה, הגיע הרגע לו חיכיתי יותר מכל ואני מחליף את המחשב הענתיקה שלי במחשב אמיתי. התקציב שלי למחשב הוא 13,000 - 14,000 ש"ח. לא אני לא מיליונר אלא פשוט עבדתי קשה הרבה זמן וחסכתי לזה. במקור התקציב היה אמור לכלול מסך, אבל למזלי אמא שלי החליטה שהיא רוצה לקנות לבד מסך "19 LCD חדש בלי שום קשר, ולכן התקציב למחשב נטו עלה. אני מבקש התייחסות רצינית, בעיקר לאור העובדה שבפורום נפוצות הודעות של כל מיני זאטוטים בסגנון "מי יכול להרכיב מחשב ב100 אלף שקל? אני קונה מחר", שכבר יצאו לכולנו מכל החורים. אני רציני לחלוטין, וקניית המחשב תתבצע כנראה לקראת סוף החודש (תלוי גם במה שתמליצו) אם לא יהיו שינויים קריטיים. אז אחריי …

• 49 תגובות
    • 3k צפיות
  14. שלום אני מעוניין במחשב נייד תחליף שולחני לאולפן הקלטות בייתי בנוסף לשולחני שברשותי, הנייד יאפשר לי מידה מסויימת של ניידות. קראתי רבות מהשאלות בפורום ולמדתי רבות מהן ועל כך תודה אבל בנוגע למחשב שאני מעוניין עדיין לא התבהר לי מה יתאים ביותר. אני חבר קיבוץ ותקציבי מוגבל ונע סביב 4.000-4.500 ש"ח. אני רוצה להפעיל עליו CUBASE כולל כליי VST ויתכן גם עבודה עם PREMIERE או SONY VEGAS מעבר לכך רק גלישה באינטרנט והורדות אני לא משתמש במשחקים בכלל. אני חייב מערכת הפעלה 32 בייט כל כלי ה-VST כולל ה-CUBASE שבירשותי עובדים על 32 בייט. רצוי אבל לא קריטי שתהיה במחשב כניסת FIREWIRE לכרטיס הקול החיצוני M-AUDIO FIREWIRE410 משקל המחשב לא חשוב מאחר ורוב הזמן הוא יהיה על השולחן סטטי, גם לא אורך חי…

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  15. מבקשת חווד על המפרט הבא. הנייד מיועד לעריכת וידאו בתוכנות אדובי. כאשר מה הייתם משנים? או אולי ללכת בכלל על אחר? תודה! הוצע במחיר של 7899 ש"ח. HP ZBook 8 G1i A3ZV3ET - 16" Ultra 7 255H, 16GB, 1TB SSD, NVIDIA Quadro RTX A500, Win11Pro, Silver גודל מסך:"16 דור מעבד: Intel Core Ultra 7 255H רזולוציה: WUXGA (1920 x 1200) זיכרון פנימי: 16GB Memory Type: DDR5 קצב רענון: 60Hz נפח אחסון: 1TB אמצעי אחסון: SSD כרטיס מסך: NVIDIA Quadro RTX A500 מסך מגע: No מערכת הפעלה: Windows 11 Pro אחריות5 שנים אתר לקוח Paistore.co.ilHP ZBook 8 G1i A3ZV3ET - 16" Ultra 7 255H, 16GB, 1TB SSD,...תחנת עבודה ניידת HP ZBook 8 G1i – ביצועים ארגוניים בתצורת קומפקט תחנת העבודה הניידת משלבת עיצוב דק ונייד …

16. אני מחפש מארז סופר קטן, שאוכל לקחת לצבא. מן הסתם אני צריך גם לוח אם קטן שיכנס למארז. תמליצו עד דברים איכותיים ובשום פנים ואופן אל תתנו קישור לפנדה. אה, ואני צריך מארז שניתן לנעול אותו.

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by wow,

שלום לכולם. ;D אני רוצה לקנות מחשב טוב,אבל ממממש טוב,התקציב שלי הוא כ-20 אלף שקל. אתם יכולים להרכיב לי בבקשה משהו פצצתי כי אני לא ממש בעינינים.

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  18. אני מתלבט בין 2 המפרטים האלה ...הם עולים כמעט אותו דבר תעזרו לי לבחור .. MotherBoard - Gigabyte GA-8SQ800 Ultra SIS 655 Cpu - INTEL P4 2.4A GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory X 2 - Corsair CMX256A DDR 3200C2 Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver - מנורת פלורוסנט "קרה" : אולטרא כחול DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - PANOASONIC FLOPPY 1.44 Monitor - MAG 19 996PF p/s -HEC 475DVD WATT PSU MotherBoard - EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Cpu - AMD ATHLON XP 2400 + VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD Memory X 2 - C…

• 23 תגובות
    • 3k צפיות
  19. אני רוצה להשתדרג בלפטופ (שלי כבר בן 5, של אייסר והוא עבד בצורה מצויינת). להלן התשובות הנדרשות: מטרות: עבודה בכלי אופיס, וגם משחקים שונים (אני לא גיימר מטורף אבל אני אוהב לשחק), כמו כן עריכה גרפית בפוטושופ. גודל מסך: אני מעדיף את ה-17.3 מאחר והמשקל הוא לא פונקציה. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: לא מבין בזה כל כך. דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : לא משנה לי כל כך מאחר ואני לא מטייל איתו בכל יום. זמן סוללה: עדיף כזה שיחזיק אתה שעתיים בלי טעינה. יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי גודל מינימלי וסוג: 1TB אין צורך ב SSD כונן אופטי - כן, צורב. תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צרי…

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  20. היי לכולם, אני צריך מחשב פשוט עבור תוכנות אופיס (קריאת מיילים) וגלישה מאוד בסיסית באינטרנט, עבור אבא שלי. יש לו מחשב בן 10+ שנים והגיע הזמן לשדרג. לא יהיה שימוש במשחקים, סרטים או בכללי תוכנות כבדות. לדעתי אין צורך בכרטיס מסך. כן חשוב שהמחשב (=מארז) יהיה שקט, אלגנטי, בלי אורות וכו' מצאתי את המפרט הבא מ-KSP: https://ksp.co.il/web/item/16105 מה דעתכם? למה הלוח אם עולה 0ש"ח? (מה הקאץ'?) איזה שינויים הייתם עושים? חשבתי לשדרג את ה-SSD ל-Samsung 970EVO plus NVMe בעוד 120 ש"ח. המון תודה

21. Started by woodi,

טוב אז ככה, מצאתי את הדגם של thinkpad w510 של לנובו בשתי וראציות: הדגם שמוגדר כ 4319-29G שנמכר ברוב החנויות המוכרות כמו למשל שניידר : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14822 היתרון של הדגם הזה הוא: מעבד חזק יותר מהדגם השני 820QM, וגם נחשב כחנות מוכרת ואמינה. החסרון: מחיר 11,678 , סוללה של 6 תאים, זיכרון של עד 8GB. והדגם של 4319-2qu שנמכר בקיו-סיס : http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=43192qu&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he היתרון:מחיר: 9,599, סוללה 9 תאים, זיכרון של עד 16GB. החסרון:מעבד יחסית חלש יותר 720QM, החנות נחשבת כיבואן אפור. אני שלחתי להם מייל לברר לגבי האחריות והם טוענים שהאחריות היא של IBM, והבנתי שהם קונים את המחשב דרך חנות בחו"ל בשם su…

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by smendler,

מטרות המחשב? ישמש לנער בן 15 ללימודים, תכנות, משחקים, גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 עד 14 אינץ' לא משנה מבריק או מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי רזולוציה גבוהה אבל לא בכל מחיר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA…

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  23. Started by lexter,

שלום, דרישות: 1. תקציב - עד 5600 ש"ח 2. מטרת המחשב: משחקים כבדים 3. ציוד היקפי - אין צורך 4. צריך רק DVD (צורב) 5. מעבד רק אינטל, כרטיס מסך GEFORCE 9800 GTX+ NVIDIA 6. אני צריך מחשב שקט מאוד 7. יש לי מערכת הפעלה חוקית בבית 8. אין צרכים מיוחדים 9. שהמחשב יהיה שקט מאוד, שהוא יוכל להשאר דולק בלילה ושיהיה אפשר לישון איתו הנה מפרט שבניתי, האם ספק הכוח והמארז טובים? שקטים? אמינים? האם המפרט מתאים לדרישות? מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1672 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 לוח אם Intel BLKDX58SO Smackover ¤1326 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDX58SO כונן קשיח Westren Digital WD1600AAJS 3.5" 160GB SATA2 8MB ¤223 כמות:1 http://www.skypc.co.il/…

• 55 תגובות
    • 3k צפיות
  24. ראיתי שיש אפשרות לחבר כרטיס מסך חיצוני של מחשב נייח למחשב נייד כמו בתמונה למטה יש לי כרגע מחשב נייד של LENOVO ורציתי לדעת אם לכל מחשב נייד יש אפשרות לחבר כרטיס מסך ככה ואיזה חלקים צריך בשביל זה (כי אני רואה שיש שם עוד דברים חוץ מכרטיס מסך וספק) ואיפה אפשר להשיג אותם? ואיזה חיבור זה שמתחבר למחשב הנייד ? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by elrondd,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכת קבצי טקסט גדולים באקרובט * גודל המסך? 15" עדיפות למאט (עדיפות ל17" אם נמצא דגם העונה לדרישות ובמחיר הנדרש) * רזולוציית המסך? דווקא רזולוציה לא גדולה מידי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, מחובר לחשמל רוב הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI וHDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא בטוח בזה לגמריי. * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדי…

• 24 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים