ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
שלום, מבקש המלצה למפרט בסביביות 4,000 (ניתן לחרוג אם יש הצדקה). המפרט ישמש בעיקר לצפיה בסרטים\סדרות, לכן חשוב לי הארד דיסק גדול. שימוש נוסף זה תכנות (ב-JAVA בעיקר אם זה משנה..). אני לא גיימר גדול אבל לפעמים בא לי ככה לשחק באיזה COD חדש אז אשמח אם הוא יוכל להריץ אותו טוב. אין צורך בציוד היקפי\מסך. תודה רבה!
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
חבר שלי עובד אינטל אז הוא השיג את ה7700K במחיר עובד, והוא רוצה להלביש עליו עכשיו מפרט שלם כי הוא מתחיל ללמוד לתכנת בJAVA. התקציב המקסימלי שלו 2.5K, בואו נגיד 3K אם ההפרש בביצועים מצדיק את זה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5-3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, הוא קמצן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בJAVA, אחסון תמונות של הילדים, והזרמת סרטים לטלוויזיה (בעתיד בטח 4K). שאלתי אותו אם הוא ישחק, הוא אמר: ״מקסימום קאנטר סטרייק״ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1052 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪42 לוח אם: ASUS B85M-E כמות: 1 - מחיר: ₪395 מארז: IPPON Chassis A35 120mm Black 380W PFC כמות: 1 - מחיר: ₪215 ספק כוח: Seasonic SS-550RT 550W 45A@12V 80+GOLD bulk כמות: 1 - מחיר: ₪385 זיכרון: DDR3 8GB 1600 CL9 Balistix Sport 1.5V Crucial Retail כמות: 1 - מחיר: ₪359 כרטיס מסך: Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost כמות: 1 - מחיר: ₪749 קשיח למחשב שולחני: Crucial SSD 250G BX100 MLC SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪465 סה"כ: ₪3662 המחירים הינם כוללים מ…
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
זהו מפרט המחשב שרכשתי לפי המלצה כאן בפורום בשנת 2009 (המחירים שרשומים לצד הרכיבים הם של אותה תקופה) : אומנם יש לי גם מחשב חדש יותר אבל אני זקוק גם למחשב הזה (הישן) שעובד בסך הכל די טוב לכל מיני שימושים, וזאת כשהמחשב החדש תפוס . האם ניתן אם בכלל כדאי לשדרג אותו בצורה כלשהי שייתן לו איזשהו "בוסט" שיעבוד יותר מהר (הוא עובד עם win7) ? מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ₪372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-S2H ₪398 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39500 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪301 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500410AS זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 80…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקצת אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בראש ובראשונה - תוכנת 3dMax לצורך מידול + אנמציה, אפטר אפקט ופוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בהתחלה כמזדמן אבל יכול להיות בעתיד ככבד/פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא למטרת משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6 אינט'ש זה מספ…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק להחלפת המחשב הנייד שלי, הוא כבר בן 7, ישן ומלא חומר. אני צריך מחשב לשימוש באופיס, פרזנטציות, שמירת חומר ( אופיס, PDF וכו' )הקרנת סרטים וכמובן אינטרנט. הכל לצורך עבודה. הדרישות הן: דל או לנובו עד 14" i5 ( לא נראה לי i7, זה יותר מדי) זיכרון 8 ג'יגה RAM יציאות סטנדרטיות USB2, USB3, HDMI. שיהיה לו בלוטוס זמן סוללה לא ממש קריטי לא חייב כונן אופטי ההתלבטות שלי ( חוסר ידע...) זה נושא הדיסק הקשיח. אני רוצה שיהיה SSD, השאלה אם מספיק 256 ג'יגה, למשל, או שעדיף גם SSD וגם HDD ( אני אוגר די הרבה סרטים לצורך העבודה ). כיום ה HDD שיש לי הוא 500 ג'יגה והמחשב מלא, ז"א שאני אצטרך יותר מ500... תקציב…
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אם אתם מכירים יש מגן מסך - שזה יריעה כזאת שאפשר לשים על גבי המסך. עכשיו על הפלאפון ועל מצלמה (על המסך) יש לי מגן כזה, האם כדאי גם לשים על המסך של המחשב הנייד שיאפשר ניקוי יותר טוב וכו', האם התקנתם יריעה על נייד? האם המסך שהוא מתחמם תהיה לו בעיה עם יריעה כזאת? ומה דעתכם גם על מגן סיליקון למקלדת? אשמח לדעת אם כדאי לרכוש דברים כאלה לנייד, כי אני מאוד אוהבת לשמור על המכשירים שלי.
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אחי הקטן מתעסק בצילום, אלה הדרישות שלו. תודה רבה מראש על העזרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב שלי זה 4000 שקל, בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטונים,adobe premiere pro,adobe photoshop,after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שהמחשב יהיה שקט? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, …
-
-
- 21 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן שלא התעסקתי בתחום המחשבים והמחשב הנוכחי שלי התפגר סופית, לכן אצטרך את עזרתכם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים עד 6000₪ בלי חריגות אבל גם לא צריך לחסוך. המחשב צריך להריץ את המשחקים החדשים (BF4, COD, CoH, קריסיס וכו׳) על הגדרות גבוהות על מסך ברזולוציה של 1280 על 1024 HD. אין לי בעיה שהמחשב יהיה רועש. את כל הציוד ההקפי יש לי, אז אני צריך לקנות רק מארז ותכולתו: 1. מארז 2. לוח אם 3. כרטיס מסך 4. מעבד 5. זכרונות 6. הארד דיסק 7. ספק 8. קירור למעבד החנות הכי קרובה לבית שלי היא KSP טבריה אז משם אעשה את הקניה. תודה לכל העוזרים, יותם.
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
לאור הצלחתם של המיני מחשבים הקודמים של VOYO מסדרת המעבדי Z37XX של אינטל, הם החליטו להשיק לפני כחודש דגם פרימיום אימתני במיוחד, במחיר נמוך במיוחד! עכשיו רק עד ה17.2.16 במחיר מבצע של 215$ לא כולל מע"מ. אז מה יש לנו כאן? מיני מחשב עוצמתי שמגיע עם מערכת הפעלה ווינדוס 10, 64 סיביות מעבד אינטל חדש מסדרת ה Cherry Trail , ה- Z8700. המעבד החזק ביותר בסדרה זו של מעבדי הטאבלט ומיני מחשבים, בחירת המעבד נעשתה ללא כל התפשרות על הטוב ביותר תדר שעון מרשים של 1.6GHz – 2.4GHz עם 2M cache צריכה נמוכה מאוד בחשמל ולכן גם לא מתחמם יותר מידי מעבד גרפי עד תדר של 600Hz ו16 ליבות ביחד עם המעבד המעולה, המיני V3 מגיע עם 4 ג'יגה זיכרון ראם של DDR3L 1600Hz זיכרון קשי…
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מבקש המלצה על נייד עד 4000 ש"ח ( יש אפשרות לרכישה מאילת ) השימושים שלי הם גלישה באנטרנט מיילים קצת OFFICE הרבה צפייה בסרטים סדרות ומשחקי כדורגל הדרישות שלי הם לפי סדר החשיבות 1. סוללה חזקה לפחות 4-5 שעות עבודה ללא טעינה 2. מסך 14-15.6 FHD איכותי לצפייה בסרטים 3. מעבד i5 לפחות ( שהמחשב יעבוד לפחות שנתיים) 4. מחשב שקט עם רמקולים טובים 5. עדיפות ל 3 שנים אחריות 6. חלונות 10 מובנה 7. עד 2.3 ק"ג משקל המבחר גדול ומבלבל קצת הלכתי לאיבוד מרוב דגמים מקווה שבתקציב הזה אמצא מחשב שיתאים לדרישות שציינתי אשמח להמלצות תודה
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. מעדיף לא לרדת מ- 1600x900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת עם Numpad יכולה להיות נחמדה, אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך…
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
זה המפרט שלי: geforce gtx 750 ti 2gb מעבד: i5 6400 skylake לוח אם,h110 זיכרון ראם אני ישים 16GB DDR3 על איזה הגדרות ירוץ לי gta,5? ואני מתכוון לשחק ברזוולוציית 1024 על 768.
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
לעבודה בתוכנות אופיס, אינטרנט, תוכנות שעושות חישובים כבדים. לא לעריכת וידאו, לא לגיימינג, חשוב מאד - המשקל. כמה שפחות יותר טוב בלי להתפשר על הביצועים ועל כן התקציב הגבוה. בכלל לא חובה מסך מגע. דוגמה לכיוון: ראיתי את HP SPECTRE 360 ואהבתי, אבל נפסל על המשקל 1.45. כיום אני עם סמסונג ATIV-9 מ-2013, מאד אוהב אבל רוצה להשתדרג.
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרגע מחשב נייד HP Pavilion dv6-3050ej למחשב יש 2 סלוטים של 2 ג'יגה אני רוצה לשדרג ל2 סלוטים של 4 ג'יגה DDR3 מהירות 1600Mhz סהכ 8ג'יגה. האם זה יתאים לי למחשב? האם אני צריך לבדוק עוד משהו לפני שאני קונה? איזה חברה מומלצת תרשמו לי בבקשה כמה חברות כרטיסי הזיכרון יקנו בארהב אם זה משנה משהו... תודה רבה חברים
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם ;D דרוש נייד לאינטרנט וטקסט בעיקר, במחיר שרשום בכותרת. קונה מהארץ, רצוי מחנות פיזית. יש חיה כזאת? שיגיע עם XP או 7, סוללה לא משנה כי אני רוב הזמן ליד שקע, רצוי הרבה זיכרון בשביל שלא יקרטע... זהו בינתיים, אני אחשוב אחר כך על עוד דברים שאני צריך. תודה
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, יש פה את המחשב המומלץ בפורום http://hwzone.co.il/specslist/view/5/ יש משהו שכדאי לשפר? יש לי רק כמה שאלות: 1) האם כדאי לשדרג ללוח אם מעט יותר טוב? 2) איזה חברה ודגם זכרון בדיוק כדאי לבחור לביצועים ואוברקלוק? (יש פשוט מיליון דגמים) 3) איזה חברה של 8800GT הכי טובה ואמינה? והאם כדאי לקחת כרטיס שבא עם אוברקלוק מובנה? 4) יש לי מערכת קולנוע ביתית טובה מאוד שאני רוצה לחבר אליה את המחשב, אז האם כדאי להוסיף כרטיס קול? שמעתי ש-TMS חנות אחלה, יש עוד חנויות אמינות וזולות באזור השרון? אלה שאלות חשובות מאוד, אשמח אם תעזרו לי בתודה מראש, תומר ; 8) 8) :oD
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
שלום קניתי מחשב נייד מארה"ב - dv6-2155dx hp עכשיו אני רוצה לשאולאיך אני צריך להכניס את הכבל של המחשב לשקע בארץ ,האם צריך לקנות איזשהו מתאם או שצריך לקנות שנאי אחר לגמרי .(כמו ב PS3 וה xbox)
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן בחיפושיי אחר מחשב נייד נתקלתי בחנויות הנ"ל מכיוון שאלה חנויות online אשמח אם למישהו יש ניסיון איתם או שמע עליהם ויכול לתת חוות דעת את הביקורות ב-zap ראיתי (והן היו טובות), אבל אני רוצה לשמוע גם מחוץ ל-zap מה חושבים עליהן תודה וסליחה אם ההודעה לא נכתבת בפורום המתאים, לא מצאתי פורום יותר מתאים לכתוב בו..
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום אני זקוק למחשב נייד, בתור סטודנט השימושים העיקריים זה אופיס, ואינטרנט. מרוב הדגמים והסוגים אני כבר לא יודע מה אני צריך ומה סתם גימיק מיותר . מאוד אהבתי את מה ש tmpusr עשה ואני יעתיק את זה ממנו (מקווה שאין התנגדות) 1. מה התקציב? 4000 ש"ח פלוס מינוס. 2. מטרות המחשב? סטודנט, תוכנות אופיס, אולי סרטים ומוזיקה, אינטרנט. 3. גודל המסך? מכיוון שרצוי נייד לא גדול וכבד אז 15" יהיה בסדר. 4. משקל רצוי? רצוי לא כבד. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי כי לרוב יש שקע זמין (אבל שלא יהיה זמן עלוב). 6. יציאות מיוחדות? אין דרישה מיוחדת. 7. בלוטות? חייב BT כדי להתחבר לאינטרנט דרך פלאפון. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? לא פחות מ 60. 9. צורב DVD? רצוי - לא הכרחי. …
-
- 24 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
באג מציאים את הדגם הבא של HP שיש אותו רק אצלהם השימוש המיועד הוא בעיקר ללימודים כלומר אופיס ואינטרנט, מחשב חזק כבר יש לי בבית. אני רוצה שלא יזחל אבל לא צריך משהו יותר מידי תותחי. במחשב הזה אני חייב לציין שהמחיר מאוד קורץ. אשמח לשמוע את דעתכם HP Pavilion dv5105EU 1.8GHz 512MB מפרט: מפרט טכני: מעבד Mobile AMD Sempron Processor +3000 עם PowerNow! Technology? Level 2 cache 128 KB, אפיק מערכת עד 1,600 מגה הרץ זיכרון: 512 MB מערך הזיכרון ?(?1 x 512 MB?) סוג הזיכרון DDR 333 MHz זיכרון מרבי תומך בזיכרון DDR של עד ?2GB מסך ?15.4 WXGA High Definition BrightView Widescreen רזולוציית תצוגה ?1,280 x 800 כרטיס מסך : ATI RADEON® XPRESS 200M Up to 128 MB (dedicated) כונן דיסק קשיח פנימ…
-
- 35 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית(לא תלת מימד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פוטושופ לייטרום - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 28 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אני לא מכיר כל כך משחקים, יחסית חדש בעסק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-