ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
אני מבקש בבקשה המלצה על מפרט מחשב בסביבות ה4000 ש"ח, כולל מסך, לא כולל מערכת הפעלה... השימושים העיקריים הם בעיקר אינטרנט, סרטים, שיתוף קבצים, ומשחקים לא כבדים מדי כמו NBA, מנג'ר (שזה משחק כבד למערכת, אבל לא גרפית), וגם need for speed למשל, למרות שהתפשרות על איכות בינונית + תהיה סבבה... עוד משהו חשוב זה שאין לי כוונה לעשות OC למחשב.. אז קחו בחשבון ישלי כמה... נקרא לזה דרישות למערכת, כשכבר מצאתי כמה דברים שמצאו חן בעיניי.. הדרישה הראשונה זה מסך LCD "19 לא רחב, עדיף משולב רמקולים... ועם זמן תגובה נמוך מ8ms. אהבתי במיוחד את המסך Lg L1953HM שנראה לי ממש אחלה, ושמעתי עליו תגובות לא רעות בכל מיני מקומות. דרישה שנייה זה זיכרון 2GB, כשלהפתעתי מצאתי בכל אתרי האינטרנט את האפשר…
-
- 7 תגובות
- 582 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות ורק אם הדבר הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. אופיס ואינטרנט בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן. מערכת הפעלה לא. …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, זה התיאור הכללי של מה שאני מחפש : [TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: White] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]תקציב - 2500 ש"ח ללא חריגות שימושים - כרגע רק תכנות ( סטודנט למדעי המחשב ועבודה בתור מתכנת) , שימוש משרדי , סרטים , מוזיקה אבל עם אפשרות להרחבה בעתיד לכרטיס מסך לגיימרים. חומרה - רק מארז וכל מה שבתוכו כולל מתאם רשת אלחוטי , ללא מסך וציוד היקפי כלשהוא ציוד היקפי - ללא ![/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: W…
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהרכבת מחשב זול וחסכוני בחשמל. ייעוד המחשב הינו עבור אינטרנט/הורדות בלבד, ויפעל 24/7 ללא הפסקה. בנוסף אשמח לחוות דעת לגבי מערכת ההפעלה המומלצת, ווינדוז 7 או לינוקס? במידה ולינוקס, אז איזה סוג? (אני פחות מבין בזה, אבל אשמח ללמוד). תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
המחשב מתחמם ברמה די גבוהה למרות שהמאוורר וגוף הקירור תקינים. יש המלצה על משטח קירור למחשב הנ"ל ? הנייד אמנם "13 אבל אני מחפש קירור שיתאים גם למחשב נייד של "15. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נטבוק שישמש אותי ללימודים. מאוד חשוב לי שהוא יוכל להסתדר עם תוכנות כמו SOLID WORKS וPHOTOSHOP, ולא יהיה יותר גדול מ-13 אינצ'. מחיר עד 3500 אבל אם הדבר באמת שווה אפשר גם ב 4000. תודה לכל העוזרים..
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עד היום היו לי הרבה מחשבים נייחים, ואני מבין בנושא לא רע. מחשבים ניידים, היו לי מהעבודה, והיו כבירי כוח (לזמנם) עם משקל בהתאם. כעת אני מחפש מחשב נייד אישי, שישמש אותי לנסיעות עבודה – כלומר לא שימוש יומיומי. הסתכלתי ברשת לחפש קריטריונים – אבל אני לא יודע כמה הם אינטרסנטים של חנויות. ולכן גם המלצות אחרות שראיתי כאן בפורום פחות ברורות לי. לפי מדריך השאלות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הכי בסיסי... גלישה ואופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? יכול להיות לא גדול - אבל מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוק…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? צפיה בסרטי HD, קריאת PDFים, תכנות, פוטושופ (לא כבד), אינטרנט ושימושים משרדיים, GNS, VMware. * גודל המסך? רצוי 15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי, אני לא יודע מה זה זמן סוללה ארוך אבל נדמה לי 3-4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, VGA * בלוטות? אם יש אז נחמד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? אפשרי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא נדרש. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,DELL,ASUS אם יש עוד חברות טובות אז בכיף. יש לי שאלה חשובה - כשקונים מחשב נייד מקבלים איתו דיסק דרייברים? אם כ…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז כמו שרשמתי אני מחפש נייד לסטודנט לקולנוע. לעריכת וידאו ותמונות ושימוש יומיומי, עד 5000שח. 15 אינצ. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
עיקרי השימוש הם: אינטרנט, סרטים, מוזיקה, משחקים לא כבדים אבל שיעבדו במידת הצורך אם צריך, וגם ללימודים בעתיד אם אני אצטרך. לגבי גודל המסך אני עדיין מתלבט. 15.6 נשמע לי גדול מידי, חשבתי על מסכי 14\14.1 זיכרון: 4GB יספיקו אני מאמין, אבל אם יש יותר אז בונוס. מעבד I5 ולא פחות אני מניח. קשיח: 500GB יספיקו לדעתי. עוד משהו שככה אני לוקח אותו כבונוס, ויכול להיות ממש טוב, זה מקלדת מוארת. לא יודע כמה יתאפשר למצוא מחשב עם אופצייה כזו, אבל הבנתי שיש. מצאתי בינתיים את זה, ורציתי לדעת אם זה עונה על הדרישות שלי: מחשב של Dell Latitude E5420 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-latitude-e5420-2410m.htm או http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-v…
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש נייד מיד שנייה, לשם כך אני זקוק לתכנה (עדיף חינמית) שתתן לי תמונת מצב של החומרה. נתונים כמו: טמפ' מעבד, מהירות הארד דיסק , סיבובי מאוורר וכל מידע נוסף. תודה
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
היי חשוב לי שלנייד יהיו לפחות 7-8 שעות לתת לי בעבודה סבירה. השימושים של המחשב הם בסיסיים, לא נדרשת חומרה לגרפיקה\משחקים. חשבתי על הדגם [h=1]Toshiba Tecra R840-109[/h]http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=795396&cid=5762 אשמח לדעת אם בטווח המחיר הזה יש דגם מוצלח יותר. תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
למרות הכרטיס המסך החזק (5870) אני מקבל ביצועים יחסית נמוכים במשחקים שנשענים על ריבוי תראדים ולכן הגיע הזמן להחליף את המעבד הזקן (E6300 @ 3.3). מאחר ואני לא כל כך מעודכן באתי לחפש המלצה. לפי ביקורות ראיתי שה-i7 860 לא רע והמחיר סביר, מצד שני יש את הפאנום X6 באותו טווח מחירים. האם אולי בכלל עדיף לחכות? בכל אופן, התקציב הוא גמיש אבל אני לא רוצה לבזבז סתם כסף. אני מגביל ל-3 אלף אבל אפשר גם יותר אם זה יצדיק את התוספת. חשוב מאוד האספקט של אוברקלוקינג והביצועים בגיימינג. התקציב צריך לכלול: מעבד, זכרון, לוח אם, וקירור (חזק, אבל שקט), אני פתוח להצעות לגבי קירור מים אם יכנס בתקציב.
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש כאן אז אם אפשר להיות סבלניים איתי דרישות המחשב הם סטודנטיאליות, בית, אינטרנט אלחוטי, נוחות. מסך 4"15 intel core 2 duo 2 GB ram wifi' bluetooth lan 160 +Gb HDD מצלמה מובנית בסופו של דבר אני מחפש אמינות, אני יודע שהתקציב הוא לא בשמים. הנה מספר דוגמאות לניידים שנתקלתי בהם במסגרת התקציב. אני אשמח לקבל תגובות לגביהם וגם אם יש אופציות אחרות. תודה מראש.(הלינקים הם רק שתראו את המפרטים, כל המחירים הם עד 4000 ש"ח בערך) lenovo: http://arcenter.co.il/pl_product~0769-E4G~3~1.htm Hp http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=21837&PHPSESSID=c5535510 msi http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=381&CatCode= כמובן שיש גם את Del…
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
הדסקטופ שלי שובק חיים בתדירות גוברת ומתעורר רק כשאני פותח ומנקה אותו מבפנים. זה קרה פעם ברבעון וכיום קורה פעם בחודש/חודשיים. אני צריך BACKUP ראוי כמו גם פרטנר לעבודה ולרכבת. אשמח להמלצות. שימו לב שיציאת LAN חשובה לי מאד!
-
- 28 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
כמו בכותרת, אני מחפש מחשב נייד עד 4000 שח, עם מסך עד 14 אינץ', וכמה שיותר אחריות. וגם שיהיה קל - פחות מ2.5 קילו. השימושים הם תכנות בסביבות כבדות יחסית: eclipse, vs08 ואינטרנט. השימוש הזה יהיה לעתים בו זמנית אז המחשב צריך לדעת לעבוד בעומסים האלו. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 731 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב עבור תלמיד תיכון שלומד תכנות ומשחק במחשב 20% מהזמן, אבל לא מדובר במפלצת גראפיקה. צריך גם מסך בסביבות ה22". הכי חשוב שיהיה מחשב אמין, שלא יצטרך להגיע לתיקון תוך שנה-שנתיים. תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביב ה200 ש"ח אבל רק אם השיפור משמעותי. גמיש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% ללימודים, עבודה עם office. 20% משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office וגלישה באינטרנט תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שימוש ביתי כגון:סרטים,משחקים אחרונים,עיבוד תמונות ועוד,לאחר סקר מבקש חוות דעת למפרט שבחרתי: 1.INTEL PENTIUM D 2.66GHZ 2X1M CACHE 805 DUEL CORE 533MHZ 775 BOX CPU 2.GIGABYTE GA-81945PG INTEL 945PG MOTHERBOARD 3.SAMSUNG 160GB 7200 RPM 8MB BUFFER S-ATA II HDD 4.TWINMOS 512MB DDR-II DDR 533 MEMORY X2 5.LG GSA-4167B 16X BLACK BULK DVD-R/RW+R/RW 6.XFX GF6800GS PCI-e256MB DDR3 RETAIL VIDEO CARD 7.ENERMAX 420W EG425P-VE FMA 20/24PIN POWR SUPPLY 8.COMPUCASE-HED MIDI TOWER CI-6AR6-2F BLACK SILVER{P/S NOT INC} CASE
-
- 6 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אוקיי אני יש לי כרגע 300 שקל שחסכתי ואני עובד בקיץ זה אומר שככה עוד חודש יהיה לי כסף וחשבתי אולי להשקיע אותו במשהו לשפר את הביצועים של המחשב שלי משמעותית אם שלא ייצא יותר מדי יקר נגיד 1500 שקל גג אולי יותר תלוי כמה אני ירוויח בקיץ... את המחשב שיש לי כרגע קניתי באוגוסט שעבר ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו אבל אני רוצה לבדוק שאין שום דבר שאני מפספס שאולי אני יכול לשפר להתקדם ואם יש לי תכסף אז למה לא לשפר... אוקיי אז הנה המפרט המלא של המחשב שיש לי כרגע תגידו לי מה אני יכול להוסיף או להחליף לשדרג כדי לשפר אותו: CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1099.86 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-A…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקבש מכם המלצות למחשב נייד שיהיה כמה שיותר קרוב בביצועיו ל- Toshiba Statellite x200-21T רק עם מסך 15 אינץ' ובמחיר של עד 4500 ש"ח ואם אפשר אז אפילו זול יותר. המחשב ישמש בעיקר לצורכי עבודה והרצה של תוכנה לעריכת מעגלים מודפסים(PCB Design) של חברת Cadence הנקראת Allegro. הסיבה שאני מבקש מחשב שיהיה זהה בביצועיו לדגם שציינתי היא שבעבר עבדתי עם מחשב זה ואני יודע שהוא "סיפק את הסחורה" אך אם לשיקולכם ניתן להסתפק במפרט פשוט יותר שיבטיח עבודה נוחה וחלקה אשמח לקרוא המלצות גם בכיוון הזה. קישורים רלוונטים: מפרט של Toshiba Statellite x200-21T http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.se…
-
- 5 תגובות
- 598 צפיות
-
-
היי , אני מעוניין לשדרג את המחשב שיש לי כרגע ואני צריך בשבילו מעבד חדש, לוח אם וכרטיס מסך. המחשב הוא בעיקר למשחקים אז עדיף כרטיס מסך שיחזיק אותו טוב. זיכרונות, הרד דיסק, צורב, מסך , ומארז כבר יש לי אז אין ממש צורך. תודה
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
זה מה שאני בחרתי מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1598 קירור למעבד: Evercool PT12-9525EA - רכישה עם מעבד בלבד. כמות: 1 - מחיר: ¤39 לוח אם: Asus P5QL PRO כמות: 1 - מחיר: ¤627 מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤163 קירור למארז: Raidmax 80mm Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤23 ספק כוח: FSP 550W 80GHN 120mm Satax3 A.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤406 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤264 קשיח למחשב שולחני: Samsung 250GB SATA II 16MB כמות: 1 - מחיר: ¤238 כרטיס מסך: Gigabyte 9800GTX+ 1GB HDMI Zalman Cooling Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1089 קירור לכ.מסך: Arctic Cooling Accelero Twin Tu…
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר לצרכי מולטימדיה. הדגש הוא על: 1. יכולת הרצה של סרטים באיכות HD. 2. יכולת חיבור למסך LCD גדול באיכות גבוהה ככל הניתן. 3. יציאת שמע באיכות גבוהה לחיבור לרסיבר. כמו שאמרתי המחשב לשימוש בעיקר כמחשב מולטימדיה סלוני - מחובר רוב הזמן לטלויזיה. אך גם לשימוש נייד מחוץ לבית. תקציב - בסביבות 6000 ש"ח. כמובן חשוב אחריות ואיכות השירות של היבואן. תודה!
-
- 6 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום רב מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לאופיס, תוכנות סטטיסטיות וגלישה באינטרנט. צריך להיות מחשב יחסית חזק שכן אני עובד עם הרבה חלונות פתוחים במקביל. כמו כן שיאפשר צפייה סבירה בסרטים (כלומר שהמסך צריך להיות בגודל של 15 אינץ'). משקל וסוללה לא כ"כ קריטיים (אני נוסע לחו"ל לכמה חודשים לעבוד והמחשב בעצם יהיה תחליף למחשב נייח) גודל מינימלי של דיסק קשיח צריך להיות 80 ג"ב. לא מאמין שאצטרך יותר. כן אצטרך צורב DVD וכמה שיותר יציאות USB. אצטרך גם יציאה למקרן. יש לי נייח של HP ואני מאוד מרוצה ממנו. מה דעתכם על הניידים שלהם ? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 545 צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצות לגבי מחשב נייד חדש (קניה בישראל). תקציב עד 3,000 כמובן שעדיף פחות אם אפשר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בעיקר תכנות ועבודות משרדיות. לא נדרש כח חישוב גבוה במיוחד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? זה החלק הכי חשוב. 14 אינצ' שהוא מאט טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD מספיק ואפילו רצוי. לא יותר ולא פחות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-