ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
אשמח לדעתכם/המלצה על נייד * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך: 15.6 אינץ. מעדיף מסך מאט. אך ניתן להתפשר בעניין * מעבד: רצוי i5 * זכרון: רצוי מעל 4 גיגה * רזולוציית המסך: כמה שיותר... לא ממש קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: רצוי מקלדת נומרית, מעדיף מסך מגע * משקל רצוי: כמה שפחות, אני אמור להתנייד איתו מדי יום מהמשרד לבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך : לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לפחות 500 גיגה. כאן ההעדפה הברורה שלי הנה לשימוש בכונן SSD. אלא שעלותו בנפח זה יקרה ביותר. לכן הדרישה שלי כאן הנה או כונן משולב SATA/SSD לכל הפחות, או לחילופין מחשב עם צורב ואז אכניס לתוכו כונן SSD 128 ג…
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום! כרגע יש לי AMD athlon 64 3000 עם לוח אם MIS K8N Neo2 זיכרון 1 GB (יש לי עוד סטיק של 256) Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5700LE (Microsoft Corporation) (256 MB) אני רוצה לשדרג את המחשב בערך ב1000 שקל שאני אוכל להריץ משחקים כמו NEED FOR SPEED Pro evolution soccer, heroes of might and magic באיכות נורמלית והמחשב יצליח לשרוד עוד שנה כי בסביבות יולי אוגוסט אני מתכנן לקנות מחשב חדש לגמרי. יש משהו שאני יכול לעשות בכזה סכום או שזה יהיה כדאי בכלל? תודה
-
- 9 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום! לפני שנתיים היה לי מחשב מאוד חזק למטרת גרפיקה ( פוטושופ ) אבל היום הוא עייף ושחוק. למרות זאת חלק מהחמורה שלי עדיין מאוד טובה ואין צורך להחליף אותה. למטרת פוטושופ / עבור צלם רשימת המפרט הנוכחית שלי היא. מעבד : Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz לוח אם : Gigabyte EP45-DS3L קירור פסיבי : ThermalRight Ultra-120 כרטיס גרפי : ATI Radeon HD 3850 - 256.00 MB RAM 4GB זכרון בסה"כ 3 כוננים שביחד הם 1800 GB ספק כוח : אני לא זוכר את השם שלו ? אבל מדובר בספק כוח טוב ואיכותי שבזמנו קיבלתי המלצות מצוינות לגביו מארז : אני לא זוכר את השם שלו ? אבל מדובר במארז איכותי שאין צורך להחליף. ברצוני לבקש מכם בבקשה, המלצה לשדרוג המפרט שלי, על מנת לקבל מקסימום ביצועים. לא איכפת לי לשדרג …
-
- 9 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום! הרבה זמן לא נכנסתי לפורומים אבל לעמוד הראשי אני נכנס מידי יום -עדיין האתר הכי טוב בתחומו! נחזור לנושא... בשנתיים האחרונות המחשב שלי עושה לי המון בעיות (מסכים כחולים פעמיים ביום לפחות,הוינדוס 7 מעלים את שורת המשימות כל שעה בערך ... הצורב לא עובד,האינטרנט לעיתים קרובות "ללא גישה לאינטרנט") ואת האמת זה לא הכי הפריע לי מכיון שההיתי בצבא... ועכשיו שאני אזרח ;D נמאס לי מהקטע הזה.... והרצון העז שלי לקנות מקבוק גובר מיום ליום אבל הרצון שלי לחסוך כסף לטיסה לדרום אמריקה גם גובר... אז החלטתי שאני ישדרג את המחשב בדברים המינמלים ביותר כדי שירד לי כל העצבים שנגרמים מהתקלות המחשב זקן מאוד בסביבות ה7 שנים ובתקופתו עלי לי לא מעט (7500 ש"ח ) והיום שווה אגורה -כרגיל חחח כמובן ש…
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום רב, בני הצעיר טוען שהמחשב שלו כבר לא סוחב את המשחקים החדשים ודורש כמו כל ילד טוב שאקנה לו מחשב חדש. אני חשבתי יותר לכיוון של שדרוג מעבד וכרטיס מסך. המפרט הקיים: מעבד : AMD Athlon II X3 450 תושבת AM3 כרטיס מסך : RADEON HD 6850 1GB DDR5 זיכרון : 8GB ( המחשב מנצל רק 4GB בגלל מערכת הפעלה win7 32 bit ) חשבתי להחליף מעבד ל AMD FX 8350 וכרטיס מסך ל R7 260X או GTX 650 תקציב בסביבות 1500 ש"ח השאלה האם אני בכיוון או שצריך שדרוג מקיף יותר. תודה לכל העוזרים איציק.
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
ברשותי 2 מחשבים, עם מעבד Core i7-4770 בעל תושבת LGA1150 וזיכרונות DDR3 בתדר 1,600 MHz, שביניהם אני מעביר את דיסק מערכת ההפעלה ואת הדיסקים האחרים, לפי הצורך. עם המחשב שאתו אני עובד, אני עורך בשלב זה ווידיאו HD (2K) (בנוסף לגלישה באינטרנט). בשני המחשבים לוח האם עושה בעיות ויש צורך להחליפו. בנוסף, יש תוכנה מסוימת ודרייברים מסוימים שאיני יכול להתקין, כך שעלי לעשות התקנה חדשה של Windows 10 64bit . מחשב אחד הפסיק לעבוד לחלוטין, איני יודע אם זה ספק המתח, או לוח האם, או המעבד - וזה לא משנה לי, כי ממילא עליי לשדרג את המחשב. כרגע התקציב שלי מוגבל, בעוד כחודשיים עד שלושה התקציב שלי לא יהיה מוגבל כלל. גם המעבר מ- HD ל- 4K יהיה רק בעוד כמה חודשים. לכן חשבתי לבצע את השדרוג בשני שלב…
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
קיבלתי מהבוס שלי במתנה את המחשב הנייד שהמפרט שלו מפורט כאן: http:///www.dealtime.com/Compaq-Presario-7000-470004-759/info?tab=specs אם ניתן לשדרג אותו למחשב מודרני וטוב יחסית בעלות נמוכה, אשמח לדעת גם על כך. כמובן שאם הנחה שלהפוך אותו למחשב ברמה של מחשב חדש סביר, יעלה לי כמעט כמו עלות מחשב חדש זה לא משתלם לי. אם זו לא אופציה אני מעוניין לשדרג אותו בצורה מינימלית. השידרוג הוא ע"מ להריץ עליו Win xp ולהשתמש בו בעיקר לאופיס, גלישה באינטרנט ו-Skpye. אשמח לקבל המלצות. תודה מראש ושנה טובה, dr70
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום חברים השימושים שלי הם עריכת מוזיקה ועבודה בקיובייס, גיימינג (כרטיס מסך ייקנה בעתיד) ברשותי מארז קומפיוקייס 6A99 משהו כזה (?) ספק סיסוניק S-12 SSD CRUCIEL M4 120 GB שכחתי למלא את הטופס בסטיקי, אין שום פרמטרים שצריך להתחשב בהם, אך ורק השילוש הכי טוב במחיר הנ"ל בנוסף צריך בקר FIREWIRE לPCI E ראיתי אותם באיביי ב9דולר ובארץ באיזה 150 שקל, אז אפשר להתחשב לתקציב בלי זה, או שאזמין מאיביי או שאחפש בנפרד. זה הכל תודה רבה חברים יקרים
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצות לשני מחשבים ניידים: הראשון: עבור סטודנט שהשימוש העיקרי שלו יהיה אינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים. (לא למשחקים) גודל המסך: 15.6 משקל רצוי: גרם לפה גרם לשם העיקר שלא יהיה כבד בצורה מוגזמת זמן סוללה נדרש: כמה שיותר שיספיק ליום לימודים יציאות מיוחדות: HDMI, ESATA בלוטות: אין צורך כונן אופטי: צורב DVD אחריות בינלאומית: לא נדרשת רשיון למערכת הפעלה: אין צורך העדפה לחברה כלשהי: אין השני: עבור אדם מבוגר- השימוש במחשב יהיה גם כן לעבודות משרדיות בלבד. הדרישות זהות למחשב הראשון מלבד גודל המסך שעדיף שיהיה 17 ואולי אפילו יותר.- אני מבין שאאלץ להתפשר על זמן הסוללה והמשקל אך אלה קריטריונים פחות חשובים. כמו כן, השימוש במקלדת ובעכבר חייבים להיות נוחים, קלים לשימוש ובאיכות כ…
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום אני צריך לקנות מחשב כיום לצרכים רגילים אינטרנט ואופיס בעוד שנה אני מתחיל ללמוד בטכניון וכנראה אצטרך בשלב כזה או אחר להעלות תוכנות חזקות לכן אני חושש מהכרטיס מסך. מרוב מבחר הלכתי לאיבוד לגמרי ואשמח מאוד להמלצה תקציב עד 5000 ש"ח כמו כן הייתי רוצה שישמש אותי לפחות 5 שנים http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8100.htm תודה
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום יש לי Inspiron R13 מלפני כמה שנים (מעבד I5, שודרג ל SSD, שודרג ל- 8 גיגה) ועדיין כוחו במותניו, אבל סוללה כבר הוחלפה ושוב גמורה, והוא כבר לא נראה נייד ביחס לניידים של היום. מה גם שהייתי רוצה מחשב שאוכל לקחת לשיעורים באוניברסיטה (ניידות + זמן סוללה). יש טרנד כרגע של מפתחים לעבור למק, מהסיבה שהוא רץ על unix/linux, אז בהתחלה חשבתי ללכת לכיוון הזה. אבל בינתיים הספקתי להתקין linux על המחשב שיש לי כרגע, ובינתיים זה נראה טוב, ואני מרוצה. התכנון הוא להתקין לינוקס, ולהרים מכונה וירטואלית של ווינדוס בפנים לצורך האופיס ופיתוח ב Visual Studio. כל זה אומר הרבה זיכרון, ואם אפשרי אז גם SSD מכובד. ואחרי ההקדמה הארוכה: 1. מה התקציב …
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
-
שלום אנשים! , אני מחפש מחשב נייד לעבודה (תיכנות...), סרטי HD (אז צריך מסך טוב), ומשחקים (לא חובה שיריץ אותם על ההגדרות הכי גבוהות). יש כמה דברים חשובים עבורי: 1. שיהיה נייד! אני אשתמש בו בבית בסלון מול הטלוויזיה, בעבודה, בבית קפה. 2. שיהיה חדש מבחינת טכנולוגיה. כשהCORE i5 ו-i7 כבר חזק בשוק, זה נראה לי לא נכון לקנות מעבד "ישן". אני לא רוצה לקנות מחשב חדש כל שנה. 3. שיכלול יציאת HDMI. 4. כמה שפחות מרעיש. אני לא רוצה לשגע את כל הכיתה בשיעור עם הרעש של המאורר. וכמה דברים שהם בגדר NICE TO HAVE: 1. מסך איכותי - אם יתחשק לי לראות סרט HD, יהיה נחמד אם המסך יהיה באיכות FULL HD או קרוב לזה. 2. שיהיה מסוגל להריץ משחקים כבדים, גם אם זה על הגדרות נמוכות. הנייד שמצאתי שעונה ע…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חשובים לי: מחיר, ביצועים (מהירות קריאה וכתיבה), אמינות (עמידות לאורך זמן) ואחריות (תקופת האחריות ואיכות השירות של נותן האחריות). תודה.
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם. זה מה שראיתי שנכנס בתקציב שלי אם יש לך המלצה טובה יותר אשמח לשמוע תודה. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13073 תקציב 3000 (ניתן לחרוג מעט אם ההוספה כדאית) * מטרות המחשב? פיתוח בגאוה לאנדרואיד , גלישה. * גודל המסך? 15.6 מט לא טצ כמובן משקל לא משנה. * רזולוציית המסך? לא משנה. הממוצעת תספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, זמן ממוצע יספיק בהחלט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ומעלה בנןגע לssd יש לי אפשרות להביא מחו״ל ככה שאם זה לא מסובך להרכבה אז אשמח להוסיף. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אך אחריות 3 שני…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם... אחי בקרוב טס לשם,ואני רוצה שהוא יקנה לי משם מחשב נייד. עכשיו השאלה איזה חנות ממולצת שם לקנות אפילו רכישה מהאינטרנט?? תודה לכול העוזרים..
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
שלום מבקש המלצה לכרטיס מסך עד סכום של 400 ש"ח. מבקש שיהיה מבוסס GeForce. כרגע יש לי GeForce 7950 GT והוא לא תומך ב-DIRECTX11. הכרטיס למטרות משחק. מצד שני, אני לא גיימר גדול. אני חי בסרט? אם כן, מה הדבר הריאלי ביותר עבורי? תודה
-
- 11 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למוצרים בכותרת, לוח האם צריך להיות AM2 מחברה מובילה ואמין, כלומר שיסחוב כמה שיותר, שיהיה לו כרטיס קול OB עם 6ערוצים ויציאה אופטית וכל שאר הקישקושים. הכרטיס מסך אמור להיות PCIE, אלו הדגמים שחשבתי עליהם: 7600GT של אחת החברות המובילות. 1900GT 1950PRO שזה הדגם המועדף עלי. ראיתי של ספייר (256, 512), וג'יקיוב. שמעתי שספייר מתחמם, איך ג'יקיוב ? תודה מראש על עזרתכם.
-
- 12 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום רב, התקציב עד 3000שח.אני מתכוון לעשות OVERCLOCK AMD לא בא בחשבון בכלל. תודה מה דעתכם על המפרט הבא. INTEL Pentium 4 - 2.8 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,180.08 ש"ח ABIT IC7 (875P) - ATX 724.14 ש"ח A-DATA 512MB DDR PC4000/500 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,600.26 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,504.48
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לרוב הורדות והזרמה של 1080p לטלוויזיה, אבל צריך להיות מספיק חזק להריץ VS ו SQL בצורה מכובדת * גודל המסך? 15, ממש רוצה מסך full hd , ומט (אפשר לשקול גם 14) * משקל רצוי? קל, יש לי בעיות גב וכל דבר פחות מ2 קילו יתקבל בברכה ודק * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן של 4 שעות אמיתיות יהיה מספק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * בלוטות? לא הארד דיסק - SSD HDD שילוב? העדפה לשילוב, מוכן להתפשר * כונן CD/DVD? צורב? עדיף, מוכן להתפשר * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה חוץ מASUS, מה שע…
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ שישמש אותי למשחקים ולעריכה גרפית עד 3000 שקל.. אני מתכוון לעבוד ב 3ds max 2013 וכל מה שאני צריך זה שלא יקרטע לי בתוכנה(אני לא מדבר על רנדור אפילו) כי הלפטופ שיש לי חרא.. אין לו כרטיס גרפי בכלל והמעבד הגרפי שלו זה חלק מהמעבד (מעבד INTEL) אז רץ לי מגעיל כזה ומשחקי FPS עובדים חרא.. COD4 למשל רץ טוב רק על LOW חשוב לי הקטע הזה שהתוכנות האלה ירוצו חלק מבלי לתקוע אותו ובקשר למשחקים - אז אם התקציב לא מספיק גבוהה בשביל לשחק על גרפיקה גבוהה אז לא נורא.. אם אני אוכל לשחק נגיד אפילו על הגדרות בינוניות וקצת יותר וזה יראה יותר טוב מב XBOX 360 אז אני אהיה מרוצה כי בשבילי זה קפיצה ממשהו שלא מריץ בכלל משחקים חדשים.. חשוב לי שיהיה לו חיבור VGA כי יש לי כבל VGA אבל אם ז…
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני רוצה מארז יפה למחשב החדש שלי ....אני לא אוברקלוקר ולא איכפת לי מיתרונות כאלו אני רק רוצה מארז יפה שיהיה לו גם: 2 יציאות USB קידמיות ו3 יציאות אודיו קידמיות ורצוי גם שיהיה לו חלון שקוף בצד עד 400 שקל מקסימום .....חריגה בתקציב של גג עד 30 שקל עיזרו לי בבקשה
-
- 8 תגובות
- 892 צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=17984]Intel Core i5 9600K / 1151 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 952 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=100979]Arctic Alpine 11 Pro Rev 2[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 47 [b]לוחות אם:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=17297]Gigabyte Z370M DS3H[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 426 [b]זכרונות:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103851]D…
-
- 1 תגובה
- 773 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? התכונה הכי חשובה!! סוללה ארוכה יום לימודים כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 160GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב מותג נייח מוכן מחברה מוכרת עם אחריות הכיוון הוא DELL כזה למשל: Dell Inspiron 620MT i5-2310 GT420 או כזה: Dell Inspiron 620MT i5-2310 GT420 (ראיתי אותם באתר bug) מה דעתכם? אולי עדיף HP ? אני קצת חושש מאחריות בנלאומית (שלא נצטרך לטוס ליוון או אירלנד כדי להחליף זיכרון או כרטיס רשת...) מצד שני החנות השכונתית יכולה להסגר פתאום כמו שקרה לי עם למיר בהרצליה. אם אתם ממליצים על מפרט כלשהו - אז אשמח גם לשם החנות הממלצת. למה לא נייד? הילד עדיין קטן תוך כמה ימים המחשב יפול 10 פעמים שזה טוטל לוסט (חבל על הכסף) מטרה: בעיקר משחקי ילדים, לומדות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-