עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by LIDORC2000,

שלום, כבר כמה זמן אני מתכנן קנייה של כל רכיבי המחשב בחדש שלי מאמזון בבלאק פריידי הקרוב. סיימתי להרכיב לי את הרשימה אך אשמח אם מישהו פה שקצת מבין ייתן לי חוות דעת או בעיות שיש במחשב. המחשב יהיה מיועד לגיימינג (משחקים) ברמות הגבוהות ביותר. המפרט: תודה לעוזרים 😧😀

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  2. Started by 97YAKIR Frid,

שלום יש לי כרטיס גרפי 1060 TI Uאני רוצה לקנות לוח אם חדש כולל 16 גיגה ראם אינטל לגיימינג בסביבות 1200 יש משהו ששווה ?

3. לייטרום קלאסיק - ה - TR3 משאירים אבק לכל השאר, כולל TR2 וגם אינטל X החדשים. Threadripper 3960X מהיר יותר מ- 2X יותר ממעבדי ה- X-series החדשים, ו 5-6X מהיר יותר מהדור הקודם Threadripper 2990WX! שימו לב שה - 3960X הוא המעבד ולא אחיו הבכור. עדכון: יצא והגיע לבדיקות מעבד TR 3990X עם 64 ליבות ! פוטושופ - טוב, כאן אין הבדלים משמעותיים, ואפילו 9900K הוותיק צמוד מאוד ל TR3. אז חבל על הכסף. לא אקטואלי. דה ווינצ'י - כאן, 3960X מהיר בסביבות 10% בסך הכל לעומת Intel Core i9 10980XE החדש. אפילו TR3 3950X נותן תוצאות זהות למעבד אחרון של אינטל. כמעט אין הבדל לעומת 3960X. עדיף ל…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by סומך,

שלום לחברים והחברות היקרים אני רוצה לרכוש לשני הילדים לפטופ, בעיקר ללימודים הילדים בכיתות ה ו-ז שימושים - אופיס, אינטרנט, יו-טיוב... תקציב 1500 ש"ח (אפשר גם פחות אבל לא רוצה להשקיע מעבר) חשוב שיהיה אמין, שלא ישבר בקלות (בכל זאת, ילדים...) מסך נוח, לא פחות מ14 אינץ' שישאר רלוונטי גם עוד שנתיים - שלוש (אולי עם שדרוגים קלים בעתיד) שלא יהיה כבד מדי, לא אמורים לשאת אותו מחוץ לבית אבל בטח ירצו לעבוד כשהוא על הברכיים. מתכוון לנצל את בלאקפריידי כדי לרכוש מאמאזון, אז אשמח ללינק רלוונטי, מאמין שיכול לחסוך ככה ולשדרג באותה עלות, אבל לא חובה, אפשר לרכוש גם בארץ.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Shumy2,

אהלן, רציתי לדעת איך אני יכול לשפר ביצועים (בתקציב של עד 100 דולר נגיד) למחשב הנ'ל? תודה רבה

6. Started by Stav155,

היי אז ככה מחפש נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו "משרדיים" (אופיס, גלישה, סרטים.. שימוש נוסף מעוניין כתחביב להתחיל ללמוד קצת עריכת סרטים ( לא משהו מטורף, רמה בסיסית.. חשבתי על היטפילם אקספרס ) הבנתי שהכרטיס מסך משחק פה תפקיד רק לא כל כך הבנתי כמה ולמה.. אין חשיבות למשקל. גודל מסך 15.6 או 17. מחשבים ששמתי עליהם עין: https://ksp.co.il/m/uin/74197?ref=select לא כתוב אם אפשר להרחיב פה זכרון? https://ksp.co.il/m/uin/75667?ref=select כנ"ל לגביי הזכרון רצוי עם מערכת הפעלה כלולה ושיהיה אפשר לשדרג זכרון ל16gb תודה לעוזרים כמובן

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Makegood,

אני יודע ששניהם מעולים אבל אני צריך את המחשב לצרכי תכנות אני פשוט לא מצליח להבין מה תיהיה הבחירה הטובה ביותר בישבילי מישהו יכול לפזר לי קצת את הערפל ? thinkpad e590 http://www.nayadimm.co.il/product/lenovo-thinkpad-e590-20nb002aiv Dell vostro 5590 https://ksp.co.il/?uin=74428

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by MrCow,

אני רוצה לקנות את הRM850X מאמזון ארהב אבל הוא מן הסתם מגיע עם כבל אמריקאי.. השאלה אם אני יכול אפילו לקנות את הכבל הזה בלי שיהיו לי בעיות? עריכה: לא ראיתי שיש פורום אחר שקשור לספקים אבל אם מישהו יודע את התשובה אני אשמח

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  9. אהלן, לרגל מבצעי הבלאק פריידי אני רוצה לקנות לעצמי מחשב חדש יש הפרשי מחירים די משמעותיים בין קנייה בארץ לבין הזמנה מחו"ל השאלה שלי היא- איזה חומרה הייתם מזמינים מחול? מבחינת שיקולי אחריות למשל קראתי על כמה מקרים שבהם היתה בעיה בכרטיסי מסך (מתעניין ב2060/2070 rtx), ואני קצת חושש להזמין כזה מחול. לעומת זאת כונן קשיח/ssd/כרטיסי זכרון הבנתי שזה פחות בעייתי קיצר אשמח להמלצות וסיפורי הצלחה/כשלון אם יש כאלו ואם כבר בנושא, אשמח לעוד הכוונה. המוצרים שאני מסתכל עליהם כרגע מאמזון הם: כונן קשיח https://www.amazon.com/gp/product/B07H2GY8ZS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 זכרון …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום לכולם, שנים שלא היו לי מחשב נייד ואין לי באמת מושג מה ההבדלים בימינו בין המותגים השונים (דל, לנובו, hp ואסוס). התחלתי ללמוד תכנות והגעתי למסקנה שאני צריך יותר זמינות למחשב. קראתי וחקרתי בנושא אבל עדיין חסר לי ידע. אני מכוון לניידים בגודל 14 עם עדיפות ל i5 דור 8 ומעלה. אני שם עין על dell vostro עם מערכת הפעלה ubuntu קישור ומפרט: https://ksp.co.il/?uin=72949 מעבד Intel® Core™ i5-10210U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 4.2 GHz זיכרון 8GB DDR4 2666MHz Onboard כונן קשיח 256GB M.2 SSD PCIe NVMe תצוגה 14.0-inch FHD (1920 x 1080) Anti-glare LED Backlight Narrow Border WVA Display מאיץ גרפי Intel® UHD Graphics …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by סומך,

רוצה לקנות מחשב לילדים - לימודים, אינטרנט, יו-טיוב, אופיס... מצאתי את שני אלה באמאזון, אשמח לחוות דעת, או המלצות אחרות https://www.amazon.com/gp/product/B07RF1XD36/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&fbclid=IwAR35Tg4OOWegVIacgK0wS_rMWhygNNvLXFYwL1MfhqDD50jlAEm7xFa4-oc&linkCode=sl1&tag=rebelrex0f-20&linkId=7e29fe0b95186fb186df0011acea79be&language=en_US https://www.amazon.com/Flagship-Lenovo-Bluetooth-Graphics-Accessories/dp/B07WWZTHL5/ref=sr_1_1?fst=as%3Aoff&keywords=laptop&qid=1574537058&refinements=p_36%3A-31000%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A1264420011|2289792011|2289793011%2Cp_n_operating_system_browse-bin%3A17702486011%2Cp_n…

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  12. היי, אשמח לעזרה במפרט למחשב נייח לשימוש ביתי/משרדי. כלומר, וורד, אקסל, גלישה הרבה טאבים פתוחים ועוד תוכנות בסיסיות... תקציב מירבי: 3000 שח. ניתן לחרוג ב 500 שח מקסימום. שימוש עיקרי: עבודה משרדית. ציוד היקפי:מקלדת ומסך. חשיבות מידת השקט:לא כלכך משנה. אין הגבלה לגודל פיזי. אין צורך במערכת הפעלה או אופיס. עדיפות לרכישה באזור המרכז או אילת. הרכישה מתוכננת בחודש הקרוב. אין דרישה לחיבורים מיוחדים. חשוב לשמור על אפשרות שדרוג עתידית. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גראפית Adobe Photoshop Blender FireAlpaca Krita 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי המחשב לא יהיה בחדר שינה למשל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? הגבלה על גודל המחשב בגלל לוגיסטיקה של שולחן העבודה גודל מסך 15.6" …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום רב, בניתי לי מפרט מחשב מאמזון, אשמח לדעת האם הרכיבים שבחרתי מתאימים זה לזה. המחשב מיועד בעיקר לשימושים יומיומיים רגילים, כגון: אופיס, יוטיוב, גלישה עם 8-9 לשוניות במקביל, צפייה בסרטים וכו'. כמו כן, יש לי כוונות להשתמש בו לצורך עריכה מוזיקלית, אני כרגע מתחיל ולכן הדרישות שלי הן מאד מינימליות אך ארצה להריץ עליו תוכנות לעריכה מוזיקלית ברמה מקצועית. במחשב הנוכחי יש לי כרטיס מסך Nvidia GeForce 210, שאעביר למחשב החדש. (כאמור, המחשב לא מיועד למשחקים כלל) אשמח לדעת האם הרכיבים שבחרתי מומלצים (בחרתי על סמך ביקורות באמזון בעיקר, אינני מבין גדול בתחום) ומתאימים האחד לשני, ויתנו מענה לצרכיי, כמובן עם דגש על העריכה המוזיקלית שהיא מצריכה מפרט י…

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  15. Started by Kobi Peretz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות סרטים עבודה עם כרום יהיו 30 דפדפנים פתוחים בוזמנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14- 15.6 משקל לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 0 תגובות
    • 526 צפיות
  16. Started by Vikvik,

שלום! מי שיש לו נסיון עם הזמנת מחשבים מסניף אילת (ksp), זקוקה לעזרתכם. אי אפשר לבקש ממישהו שגר באילת לאסוף בשבילי את המחשב הנייד שאני רוצה לקנות ? הם מחמירים בעניין זה? כי רשום שמשלמים אך ורק במקום עם כרטיס אשראי ובעל הכרטיס חייב להיות נוכח ולהזדהות עם תעודת זהות . רק אז יוכל לשלם ולאסוף את המחשב שלו. איך זה בפועל? אין אפשרות לחרוג מהחוק הזה? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח חריגה עד מקסימום 500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לתיכנות בVisual studio אולי פוטו שופ ותוכנות עיצוב דומות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קטן עד עד מקסימום 2.20 קילו 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by Benjamin Mihov,

אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייח חזק(מארז בלבד) שמתאים לעיצוב גרפי. תוכנות של אדובי בעיקר, אפילו עבודה במקביל של התוכנות. מעבד i7 intel חשוב זכרון 32gb SSD 1t כ. מסך 4gb NVIDIA שיתמוך ב2 מסכים, עריכה. מארז עם כניסות USB, hdmi, חיבור לרשת וכו' התקציב הוא עד 4000 ש"ח. יכול להיות גמיש קצת רק אם יש צורך. אשמח לקישור עם מחשב בנוי. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 4.8k צפיות
  19. Started by OmerMel,

לאחר כמה שנים טובות שהמחשב עשה עבודה טובה הגיעה הזמן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של 2000 שקלים עם אפשרות חריגה של עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD וכרטיס מסך ( 1070 ti לא חושב שיש צורך לשדרג ). לא יודע אם יש צורך לשדרג ספק ( מפרט למטה ). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. הא…

20. אני מבקש יעוץ לקביעת מחשב גיימינג חזק. צריך להריץ משחקים כגון Battlefield 5, Legue of Legengs, Overwatch, CSGO, War Thunder, Rainbow six siege, Apex legends הבן שלי "חופר לכוון מפרט במחיר של מעל 10,000 שח, האם זה אכן המפרט הנדרש? רוצה לקנות מחשב טוב במחיר סביר, שיתן מענה איכותי ויחזיק 2-3 שנים לפחות, (עדיף עם תמיכה ב DXR, אלא אם זה מייקר דרמטית את המחיר).

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום לכולם! אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת המחשב הבא 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4800 ש״ח, יש אפשרות לחרוג (אם זה שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר. למחשב יחוברו 2 מסכי FHD וטלוויזיה. כמו כן ישמש לעריכת מוזיקה (לא מקצועי). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת + עכבר אלחוטי (בעדיפות למקלדת מכנית של גיימינג) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן (מחשב בחדר …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לחברי הפורום התותחים, אודה מאוד מאוד ואעריך כל עזרה בהרכבת מחשב ביתי שמיועד להתנסות ולמידה של עיבוד נתונים, בפרט שיטות שונות בתחום ה machine learning וכן רשתות נוירונים. *חשוב לומר שמצאתי פה בפורום אשכולות דומים אך לצערי אני כלל לא בקיא בחומרה של מחשבים, בפרט לא בתלות של רכיב אחד בשני ולא מבין איפה לחסוך בעלויות או לחילופין איפה ניתן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הינו 8500 ש"ח, תיתכן חריגה של כ-500 ש"ח במידה וזה ישפר את הביצועים דרמטית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד להתנסות בטכניקות עיבוד נתונים …

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  23. שבת שלום, אני עוסקת בתחום הביטוח מחפשת מחשב נייד בתקציב של עד 2000 שקל אם אופציה לחריגה קטנה רק אם ממש יש צורך מטרת השימוש במחשב הינה לעבודה משרדית בעיקר WORD EXECL ותוכנות ביטוח שרצות דרך הדפדפן חשוב לי שהמסך לא יהיה יותר גדול מ 14" אינץ ומשקל של כ 1.5 ק"ג +/- כמובן כמה שפחות יותר טוב אין לי בעיה לרכוש מחשב מאתריפ בחו"ל או אפילו באילת הומלץ לי על 2 המחשבים הבאים: https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-Touchscreen-Processor-i5481-3595GRY/dp/B07P4LFDT7/ref=sr_1_11?pf_rd_i=565108&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=2afdf005-5dad-59c6-b6b0-be699f2d03aa&pf_rd_r=E8Q8Z37481AK7E3F00XP&pf_rd_s=merchandised-search-10&pf_rd_t=101&…

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000. בנוגע לחריגה, מאמין שכן כל עוד היא לא גדולה מאוד. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים כמו גלישה, עבודה משרדית, וורד וצפייה ישירה ומשחקים. חשוב שיהיה אפשר לשחק משחקים, לא על הגדרות מקסימום אבל שיהיה כרטיס נורמלי ויוכל להריץ כותרים עדכניים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או ה…

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  25. שלום רב לחברי הפורום! מבקשת את עזרתכם! אני צריכה מחשב נייד עוצמתי איכותי ואמין להרבה שעות עבודה ביום שיחזיק לי כמה שיותר שנים. (לא ביקשתי הרבה,נכון?) הכוונה- עוצמתי כמו מחשבים ניידים של גיימרים. (מחשב שולחני לא אופציה.) מאוד מאוד חשוב שתיהיה מערכת קירור חזקה ויעילה כמה שיותר. לא אכפת לי מה המשקל שלו ולא כמה זמן הסוללה מחזיקה. ואפשר ללא מערכת הפעלה. 1 .לגבי יצרן חשבתי על Lenovo/Dell מה דעתכם עליהם? 2. איזה דגמים שלהם הייתם ממליצים? 3. וגם, מה דעתכם על האופציות האלה: https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=25132 https://ksp…

דיונים חדשים בפורומים