ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם, אני צריך מחשב פשוט עבור תוכנות אופיס (קריאת מיילים) וגלישה מאוד בסיסית באינטרנט, עבור אבא שלי. יש לו מחשב בן 10+ שנים והגיע הזמן לשדרג. לא יהיה שימוש במשחקים, סרטים או בכללי תוכנות כבדות. לדעתי אין צורך בכרטיס מסך. כן חשוב שהמחשב (=מארז) יהיה שקט, אלגנטי, בלי אורות וכו' מצאתי את המפרט הבא מ-KSP: https://ksp.co.il/web/item/16105 מה דעתכם? למה הלוח אם עולה 0ש"ח? (מה הקאץ'?) איזה שינויים הייתם עושים? חשבתי לשדרג את ה-SSD ל-Samsung 970EVO plus NVMe בעוד 120 ש"ח. המון תודה
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אנחנו מעוניינים לקנות מחשב משרדי, שימושים: תוכנות עריכת תמונות או Autocad, ו/או תוכנות מיפוי כמו ArcGIS הכוללת רינדור המחשבה על מחשב עם שדרוגיות ירדה מהפרק, אנחנו רוצים ללכת ישר על מחשב עם כרטיס מסך חזק. מה שבטוח - מעבד i7 - 14700, עם 2X16 GB RAM במהירות 5600 או משהו דומה, קירור שקט למעבד, אוהב לוחות אם של ASUS ומארזים של ANTEC 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 6k, אם יש משהו שמאוד מצדיק אפשר לעלות קצת כלפי מעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית - זום, אופיס, גוגל כרום, הרבה מולטיטאסקינג והרבה חלונות פתוחים בו"ז. בנוסף תוכנות עיבוד תמונה/מיפוי. שימושים בינו…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
עשיתי סיבוב ברמתגן ונכנסתי לחנות של אייבורי שדרך אגב נחמדיםםםם אז ככה הבאתי להם מפרט פחות או יותר שהוצאתי מpchardware ובמקום הוא הכניס למחשב שלו את הנתונים והוציא לי את זה: msi K7N72KT400 לוח אם 256ddr 400 מיקרון/סמסונג זכרון 1.44 פלופי ATI radeon 9600 pro 128 mb+TVOUT כ.מסך 8MB 40gb7200 דיסק קשיח msi 52x סידי-רום 52x32x52 צורב LG -EZ מסך 17 שטוח מארז 400w כסוף (ראיתי אותו הוא יפה אבל בלי חלון..) + 3 מאווררים! מקלדת מולטימדיה סהכ: 4100¤ לפני הנחה כי אני יקבל הנחה וזה אני יוסיך עוד כמה דברים בקיצר אני בונה על 3900¤ אמממ זה כולל מעבד!!פשוט שכחתי איזה הוא בהיא לי בסוף אבל זה משהו כמו amd2000.. נו מה אתם אומרים?? תודה מראש אני מקווה לא להתאכזב..ותגיבו גם…
-
- 28 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני עוד כ3 חודשים מסיימת את לימודיי בעיצוב גרפי, מתכננת להפוך את זה למקצוע צדדי להכנסה נוספת עד שאצבור ניסיון וידע רב יותר. מעוניינת לקנות מחשב שיחזיק לי לזמן רב ויכיל את כל המבוקש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 2. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם יש אופציות טובות במחירים נמוכים יותר 3. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 4. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר + אופיס ואינטרנט 5. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור ,אינדיזיין, אנימייט- …
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום. נתחיל בכך שהמחשב לא דורש דיסק קשיח, יש כבר דיסק 500 והוא מספיק לאדם שישתמש בו. הכרטיס לכידה PciEx עובר גם כן מהמחשב הישן. וכעט למפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת ווידאו (רינדור) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות: Pinnacle Studio HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשבוע פרסמתי בקשה לעזרה עם מפרט לPhotoshop. הקדמה: מצטער מראש על החפירה, ועל כל עלבון שהמפרט הזה מהווה להיגיון הפשוט. לצערי טעיתי במידות הנחוצות למארז המחשב וחשבתי שיש צורך במארז מסוג mini-itx. הבנתי עכשיו כי בעצם הגובה של המארז לא ממש חשוב, אלא הרוחב - הוא צריך להיות כמה שיותר דק. לאחר חיפושים מצאתי את שהמארז Silverstone Percision PS08 הוא המתאים ביותר - זאת משום שהוא הכי דק (16.8 ס"מ) שעדין יכול להכיל כרטיס מסך בארוך מלא, כמה כוננים וכו'. זה משנה הכל מפני שהוא מסוג mATX וזה נותן לי יותר אפשרויות. מכיוון המארז הוא זול ויחסית מאוורר, אני מניח שהוא יהיה די רועש. לכן השקעתי מעט יותר איפה שיכולתי על מנת להקטין את הרעש מהרכיבים. אשמח לעצות בנושא. רציתי לקבל …
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שמשמש בעיקר לעבודה משרדית + תכנות + עריכת תמונות בפוטושופ + צריבת DVD אשמח לקבל המלצות למפרטים הכוללים : (AMD או INTEL) לוח אם, מעבד, זכרון, HD, מארז, כרטיס מסך, צורב DVD. תקציב - 3500 ש"ח ~ (לא מתעסק עם OC...) תודה רבה ושנה טובה לכולנו.
-
- 40 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של DELL שנקנה בארה"ב המקלדת לא עובדת אלא רק נותנת אפשרות להחליף מעברית לאנגלית אני בדיוק באמצע פירמוט ואני צריך להכניס שם משתמש כדי להתקדם בהתקנה ולא ניתן להלקיד שום דבר חוץ מלעבור מעברית לאנגלית ולהיפך הדגם של המחשב הוא 1545 מוזר... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=769436 אני קונה אותו שבוע הבא ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו..הוא טוב ?? ד"א יש לו מסך HD ? יעני אם אני מוריד סרט בHD אז אני יכול לראות אותו במחשב הזה בHD ?? והאם אפשר להריץ עליו משחקים חדשים שיוצאים כמו נגיד מאפיה 2 או משהו כזה... ואם יש לכם עוד משהו להוסיף עליו אני ישמח לשמוע חוות דעת על המחשב הזה ואם למישהו מפה יש את המחשב הזה אז בכלל טוב..חח תודה !!
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 ללא חריגה (כולל מסך) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה, גיימינג,עריכת סאונד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. לא צריך אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא …
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.pointpc.co.il/products/73819?ref=zap T7200 טושיבה סטלייט עולה 7200 ש"ח http://www.pointpc.co.il/products/77902?ref=zap T7200 טושיבה טכרה (כרטיס מסך פחות טוב אבל עובד יותר שעות) עולה 7800 ש"ח http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12174 T5600 לנובו thinkpad עולה 8250 ש"ח http://netvox.shopy.co.il/products/77556 T5600 לנובו עולה 6550 ש"ח תודה רבה!!
-
- 41 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות את המחשב הזה לאמא שלי היא לא משחקת או משהו זה רק לאינטרנט ועבודה על אופיס המחשב עולה 1790 אשמח לביקורות מפרט [table][tr][td][table][tr][td]e[/td][/tr][/table][table][tr][td]4383-2SG[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] CPU[/td][/tr][/table][table][tr][td]AMD Dual-Core Processor E-350 (1.60GHz, 1MB Cache)[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] Memory[/td][/tr][/table][table][tr][td]2GB DDR3…
-
- 22 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=209726.0 בהמשך לת'רד הקודם. אני בקרוב הולך לקנות את הנייד של DELL Inspiron 6400 - ATI כנראה לא הצלחתי למצוא נייד אחר בתקציב שהקצאתי שיהיה עם כרטיס מסך חזק יותר מ x1400 אז אם אין לכם רעיונות לניידים אחרים עם כרטיס מסך קצת יותר טוב המשחקים שאני בעיקר אריץ עליו יהיו WORLD OF WARCRAFT או HEROES 5
-
- 31 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: צפיה בסרטים משחקים קלים * גודל המסך: 13-15 * משקל רצוי: לא כבד מידיי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כדאי * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כונן קשיח:120GB * צורב DVD:כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית:כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: Lenovo HP Apple אני מנסה לחפש מחשב טוב שמתי עין על הסדרה של hp pavilion dv6900 אבל במקביל גם על סדרה של macbook שנראים לי מאוד מענינים לנובו ידועה כחברה מובילה בגלל זה אני גם מתעניין במחשבים שלה אני מקווה שהתקציב שלי מספק לעומת מה שאני מחפש אבל אני מוכן לחרוג אבל לא בהרבה מן התקציב כ200-300 שח יותר
-
- 32 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
האם מטען למחשב נייד שמתחמם יכול ליצור נזק למחשב שלי ? והאם כדי לי לרכוש חדש ? http://goo.gl/pnS606 תודה (-:
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
בעקרון אני משחק רק בStarCraft2 אז אני מחפש מחשב שיוכל להריץ את המשחק אפילו על Low בגרפיקה. תודה לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב i5 750 דור ראשון כבר הפך ללא רלוונטי (מזמן..) מעוניין לרכוש חדש ! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 = חריגה עד 6500 ש"ח כולל מסך ! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב יהיה מיועד לגיימינג (לא High End), תיכנות, עבודה וכללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך באיכות 2K - אם התקציב לא מאפשר אז מפרט מבוסס FHD - עדיפות ל 27". 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה בינונית …
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000₪-3500₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, אופיס , 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אם כלול במחיר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן …
-
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים אני צריך בבקשה חוות דעת על המחשב הנ"ל ... מעבד:t5500 זכרון:1 ג'יגה לוח אם: אני חושב NFORS משהו כרטיס מסך :mobile intel 945gm express chipset controller האם יש אפשרו לשדרג ולאיזה? צורב dvd כולל לייט סקרייב. המחשב כולל שלט,bluetooth,wireless,ועוד בקיצור המחשב נראה פצצה אבל לא מצאתי עליו כלום באינטרנט,אם מישהו יוכל לתת חוות דעת ולהגיד לי כמה הוא שווה בערך .... אאה ועוד משהו האם כדאי להתקין עליו VISTA ואיזה?
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 15K ניתן לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו - פרמייר adobe premiere 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN10 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים…
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למחשב לעריכת וידאו עם AVID מסך 15.6 אינץ' נראה מספיק אבל אני לא בטוח לגבי רזולוציה 1366X768 מבקש שתי הצעות - ל5000 ו7000 שקל. תודה
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000-8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 8 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לתוכונת רינדור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרגע sketchup+v-ray ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ממש לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן חברים ערב טוב לאחרונה רכשתי מחשב נייד מחו"ל מדגם inspiron 1525 של חברת dell במחשב קיים התקן בלוטוס אך לא מצאתי באף אתר או במחשב שום דרך איך להפעיל את האופציה המערכת הפעלה שלי ויסטה השמח לקבל עזרה בתודה מראש כפיר ..
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אחותי קונה מחשב לעצמה, היא סטודנטית. (היא גרה בבית, אני כבר גם לבד..) התקציב מאוד דחוק.. מאוד. 3000 שקלים, למחשב, מס, ומדפסת "פשוטה.." היא לא צריכה משחקים, אז תרגישו חופשי לשים כרטיס מסך אונבורד, סאונד און בורד, וכו.. ומסך 17 פשוט אך טוב. שבת שלום.
-
- 22 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני בונה מחשב נייח. המחשב מיועד לעבודה עם פוטושופ קבצים גדולים. חשוב לי גם שיהיה שקט יחסית. זו פעם ראשונה שאני בונה מחשב חדש... 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5500 ש"ח אבל מקווה לפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה פוטושופ קבצים כבדים. לא מיועד למשחקים אבל כמובן גם לראות סרטים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב 7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Wi…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-