ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 + אפשר להוסיף 300-500 שקל אם זה הכרחי (אוציא את הכסף אם צריך). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרבה דפדפנים פתוחים, מוזיקה, פוטושופ, אקסלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיפות לכונן SSD. מאמין 500-1T מספיק. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא ירעיש.. יהיה בסדר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6-16" 7. האם …
-
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רכשתי מחשב Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-1S6 אני מעוניין להחליף את הכונן הקשיח לכונן מבוסס SSD. אני מבין שיש מספר ווריאצייות עובי של כונני SSD של 2.5", מה ווריאציה שמתאימה לי? האם זה כונן שיתאים לי? תודה.
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, טוב סיימתי את לימודי וסוף כל סוף יצאתי מ"משכורת סטודנט", אז הגיע הזמן להחליף את המחשב הישן שלי, מלפני איזה 7 שנים בערך שעבר שדרוגים לאורך השנים: E6300 2.8GHz 50% overclock, Gigabyte 965P-DS3, 4 GB RAM, HD6770 1. מה התקציב המקסימאלי: 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: באזור ה-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים (בעיקר Blizzard - D3 and SC2 על הגדרות גבוהות), תכנות במכונות וירטואליות שונות (VM - בעיקר OS X Mavericks ו-Windows8, רק מכונה אחת תרוץ) ותכני HD. א. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: יש לי מסך ישן מאוד (לפחות בן 7) של סמסונג SyncMaster 203B שכבר תוקן פעם …
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב מסוג DELL VOSTRO 3500 . האם למחשב זה יש יצאה של SOUND חמש ערוצים? האם יציאת הכרטיס מסך (HDMI )שגם מוציאה SOUND היא זאת שאמורה להוציא חמש ערוצים. הנושא חשוב לי ביותר. אבקש את עזרתכם. גיל
-
- 23 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש את המחשב הבא במחיר הכי זול שאני יכול למצוא היום... AMD Athlon 64 3500+ (S-939) GIGABYTE K8NXP-SLI (s939) NF4 512MB Kingston CL2.5 ( 400 ) Sapphir RADEON X850XT DVI 256MB PCI-E Samsung 160GB 7200/133 (8MB) DVD Recorder LG 4163B +x16 -X8 Dual x4 Case Thermaltake Xaser V VM-8000A Keyboard Logitech Internet Pro Black Mouse Logitec MX510 Performance Optical תודה לעוזרים
-
- 39 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אחרי 3 או 4 שנים (הפסקתי לספור) עם אותו מחשב, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש לא? אז אני חייב להודות שהידע שלי בחומרה הוא די שואף לאפס.. לכן באתי לפה, בתקווה שתעזרו לי.. אשמח אם תכינו לי רשימה של דברים שאתם ממליצים לי לקנות - הכל! המחשב ישמש גם בעיקר גלישה, ועבודה אך היות ויש לי שני אחים אז הוא ישמש גם כ"מכונת משחקים"... הדברים שבאמת הכי חשובים לי הם - [*]כונן קשיח (חברה + גודל מומלץ) [*]כרטיס תלת מימד [*] מעבד [*]כרטיס קול הדברים שפחות חשובים לי הם - [*]מסך [*]צורב אם אתם יודעים מחירים בערך, אשמח אם תרשמו.. נראה לי שזה הכל, אבל אם שכחתי משהו חשוב, תוסיפו. תודה מראש לכל העוזרים! ממני,
-
- 23 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
amd 2400+ gigabyte ga-7vax wd 40gb 7200rpm 8mb buffer- המחיר שלו כמו של הכונני 60GB הרגילים אז מה עדיף לי? אם עדיף 60GB אז איזה?.... MUSHKIN 512mb 333mhz - זה הדגם הרגיל לא ה REV 2..... DVD - TOSHIBA X16X48 - M1612 teac 1.44 3R- system air - METAL SILVER - המארז החדש אצל הדובים..... volcano 6CU- כלול במחיר של המעבד...... iiyama - 413pro COLOR leadtek - ti4400 + 4 full games ENERMAX 350W אשמח לקבל הערות והארות.... תודה לכל העוזרים....
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב נייד מארה"ב - dv6-2155dx hp עכשיו אני רוצה לשאולאיך אני צריך להכניס את הכבל של המחשב לשקע בארץ ,האם צריך לקנות איזשהו מתאם או שצריך לקנות שנאי אחר לגמרי .(כמו ב PS3 וה xbox)
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
פירמטתי והתקנתי XP SP3 על המחשב הנייד הנ"ל, המערכת עובדת, אבל במנהל ההתקנים אני רואה שחסרים לי דרייברים עבור : Audio Device on High Definition Audio Bus Mass Storage Controller Modem Device on High Definition Audio Bus Network Controller Video Controller (VGA Compatible) Video Controller אין לי דיסקים שהגיעו עם המחשב. באתר של LG מצאתי מספר דרייברים (לא כולם), אבל בלתי אפשרי להוריד אותם, ההורדה מאוד מאוד איטיות ובד"כ מתנתקת. מישהו יודע היכן אני יכול להוריד את הדרייברים שאני צריך ? האם יש חבילה/קובץ אחד להורדה שיתקין את הכל ? תודה.
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחר-מחרתיים מחשב למשחקים. כבר הייתי סגור על ה-2700+ אבל ראיתי היום שבכל הבנצ'מרקים, מעבדי פנטיום 4 לוקחים בפער יחסית גדול את המעבדים של amd דווקא במשחק שאני הכי אוהב, קווייק 3. מכיוון שמרבית המשחקים החדשים הבאמת טובים (לדעתי) מבוססים על המנוע של קווייק, ותמיד לוקחים את המנוע הזה ומשפרים אותו במידה זו או אחרת, רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת דווקא על הפנטיום. הכיוון הוא: AMD Athlon XP 2700+ Epox 8RDA+ או ללכת על פנטיום 2.66 כי הוא קצת פחות טוב וקצת פחות יקר, לעומת ה-2.8 שהוא קצת יותר טוב והרבה יותר יקר אגב, אין לי מושג איזה בורד יהיה טוב למעבדי אינטל. איזה מחשב כדאי לקנות? אני ממש לא מפחד מלהעלות את ה-FSB, אבל אני לא חשבתי על לקנות מאוורר.. תודה
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8.5 א' האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא חייב לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, רק אם זה משפר מאוד 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת סרטים בתוכנת offer effect א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות Dell XPS 13 עם מעבד i5. בינתיים לא מצאתי שום מקום שבו אפשר לראות מחשב נייד כזה בתצוגה, ולהתרשם ממנו באופן בלתי אמצעי. מישהו יודע אם יש חנות שמחזיקה כזה בתצוגה? חוץ מזה, לפי כל הפרסומים, למחשב הזה יש מסך של UHD, אבל כל מה שמפרסמים בארץ מהדגם של 2019 (Dell xps 9380) מופע עם מסך של 1920X1080. מישהו יודע אם מוכרים כאן גם אופציה עם רזולוציה של 3840 x 2160?
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
http://www.pointpc.co.il/products/73819?ref=zap T7200 טושיבה סטלייט עולה 7200 ש"ח http://www.pointpc.co.il/products/77902?ref=zap T7200 טושיבה טכרה (כרטיס מסך פחות טוב אבל עובד יותר שעות) עולה 7800 ש"ח http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12174 T5600 לנובו thinkpad עולה 8250 ש"ח http://netvox.shopy.co.il/products/77556 T5600 לנובו עולה 6550 ש"ח תודה רבה!!
-
- 41 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום וברכה מחפש לקנות לילד מחשב נייח כולל מסך טוב לעיניים. בעיקר לצורך משחקים. שיהיה מחשב חזק עם הרבה מקום. כמה שנהוג היום... תקציב למחשב בערך 3000 שח זה בסדר? או שנחוץ להשקיע יותר? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
בהמשל לדיון בת'רד הזה, אשמח לקבל המלצות לספק שקט ואמין, רצוי במחיר עד 200 ש"ח. מכיוון שמדובר במערכת צנועה יחסית, ללא כרטיס גרפי ובלי כוונה לשדרוגים מסיביים בעתיד, אין צורך בספק חזק במיוחד.
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שמשמש בעיקר לעבודה משרדית + תכנות + עריכת תמונות בפוטושופ + צריבת DVD אשמח לקבל המלצות למפרטים הכוללים : (AMD או INTEL) לוח אם, מעבד, זכרון, HD, מארז, כרטיס מסך, צורב DVD. תקציב - 3500 ש"ח ~ (לא מתעסק עם OC...) תודה רבה ושנה טובה לכולנו.
-
- 40 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני הולך להתחיל לעבוד על פרימיאר, עבודה עם קבצים שחלקם גדולים מאוד (4GB ויותר). בניתי מפרט בעזרת מפרט שניתן בפורום http://hwzone.co.il/community/threads/543412-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%93-%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99#.U1lR2vl_saL ל-zeevgrim. זה המפרט שלי לא הכנסתי בו פריטים שכבר יש לי ואין צורך בהם (ציוד הקפי, כונן קשיח וכונן דיסקים). המחיר גמיש ואני יכול להוסיף כמה מאות שקלים, במידה שזה משפר את הביצועים. מבקש את חוות דעתכם במיוחד בנקודות הבאות: איזה קירור יהיה מומלץ למערכת כדי שהיא תהיה שקטה יותר. האם אצטרך גם קירור ל…
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (עם מסך, למרות שאם זה חורג אפשר קצת), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל, ושהמסך יהי קריא לאנשים מבוגרים.
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
זה המפרט שלי: geforce gtx 750 ti 2gb מעבד: i5 6400 skylake לוח אם,h110 זיכרון ראם אני ישים 16GB DDR3 על איזה הגדרות ירוץ לי gta,5? ואני מתכוון לשחק ברזוולוציית 1024 על 768.
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, זה בהגזמה פראית כי אני לא חושב שזה מצדיק את הבקשה שלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אקסל ושימוש ביתי. חשוב שגם יתמוך בסרטי 4k כשארצה לחבר את המחשב לטלוויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא מתכוון לשחק בכלל על המחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
Asus N75SL 17 " 16GB RAM Nvidia 635M I7 27670QM 1 X 128GB SSD 1 X 1TB HDD (כן, קיימים 2 סלוטים במחשב) המחשב כבד וגדול ובשימוש שנתיים וחצי. נקנה בארץ עם קבלות. בכמה לדעתכם ניתן למכור אותו? בברכה, דניאל.
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקצת אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בראש ובראשונה - תוכנת 3dMax לצורך מידול + אנמציה, אפטר אפקט ופוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בהתחלה כמזדמן אבל יכול להיות בעתיד ככבד/פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא למטרת משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6 אינט'ש זה מספ…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בסכום של עד 1,500 ש"ח בגודל 14-15.6 אינץ'. התקציב של 1,500 ש"ח אינו כולל את התקציב לשדרוגים הבאים. אני מעוניין לשדרג את הזכרון RAM מ-כמה שהוא מגיע איתו ל-8GB. - הבנתי שעלות השדרוג כ-200 ש"ח. אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח ל-SSD של 128GB ואני מניח שהמחיר די מתקזז עם הדיסק המקורי שאיתו מגיע הנייד. האם יש חנויות שעושות שדרוגים כאלה במחשבים חדשים ? האם יש מחשב מומלץ עד לתקציב 1,500 ש"ח. לא ניתן לחרוג מהתקציב. תודה רבה. עריכה: מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). האם חשוב מסך מבריק או מאט ? - לא חשוב. רזולוציית המסך - אין צורך ב-FULL HD. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין. משקל רצוי - לא חשוב. האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא. האם יש צורך ביציא…
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
המחשב הזה: http://www.megabuy.co.il/Product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-latitude-e5540-lt-rd33-7408-%D7%93%D7%9C-1 מתכוון לקנות SSD ולהתקין עצמאית (אני מעריך תוספת של עוד 300 ש"ח). כמו כן, אני מודע לכך שזה בלי מערכת הפעלה - אני זכאי לקבלה חינם מהלימודים. סה"כ יוצא באיזור ה-3800. השימוש הוא מחשב ללימודים (מדעי המחשב, אז ישמש לעבודות תכנות) ועבודה "יום-יומית" (אינטרנט, איזה סרט פה ושם וכו')... כמו כן, רציתי לשאול ספציפית על הרזולוציה - 1600x900.. לא יצא לי לראות את הרזולוציה הזאת במחשבים יותר מדי.. יש לזה סיבה? האם עדיף להתעקש על ה-1920 ? (לדעתי יש דגמים שמוכרים ברזולוציה הזאת)
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן שלא התעסקתי בתחום המחשבים והמחשב הנוכחי שלי התפגר סופית, לכן אצטרך את עזרתכם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים עד 6000₪ בלי חריגות אבל גם לא צריך לחסוך. המחשב צריך להריץ את המשחקים החדשים (BF4, COD, CoH, קריסיס וכו׳) על הגדרות גבוהות על מסך ברזולוציה של 1280 על 1024 HD. אין לי בעיה שהמחשב יהיה רועש. את כל הציוד ההקפי יש לי, אז אני צריך לקנות רק מארז ותכולתו: 1. מארז 2. לוח אם 3. כרטיס מסך 4. מעבד 5. זכרונות 6. הארד דיסק 7. ספק 8. קירור למעבד החנות הכי קרובה לבית שלי היא KSP טבריה אז משם אעשה את הקניה. תודה לכל העוזרים, יותם.
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
-