עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by greencorn,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח - ומעדיפה לחסוך אם יש אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיפה שקט אם יש לזה משמעות במחשב ניידו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביב 2 ק"ג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תכנה וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קל יותר טוב, גודל מסך עד "15.6 7. האם האם יש צור…

• 0 תגובות
    • 252 צפיות
  3. Started by kobisi,

שלום חברים אשמח להמלצה למחשב נייח למשרד רואי חשבון עד תקציב של 4,000 ש"ח, להלן הדרישות: יכולת עבודה במהירות עם מספר תוכנות במקביל. עדיפות למארז קטן ככל שניתן. הייתי ב2 מקמות וקצת התבלבלתי לגבי איזה נתוני מחשב אני צריך לאור הדרישות. האם חשוב מספר הליבות, SSD, RAM? תודה על העזרה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Majh,

באג פרסמו מעט מחשבים נייחים ולרוב הם די מעפנים אבל אחד נראה נחמד: https://www.bug.co.il/brand/hp/color/black/omen/obelisk/875/1005nj/i7 הכי מפתה בו זה לו כרטיס 2080. אבל לא מצאתי מידע על המחשב עצמו והרכיבים פרט לזה שהזיכרון הוא של hyper x סדרת fury כנראה. נראה נחמד או שההנחה זניחה? עד אז חשבתי על מחשב מבוסס מערכת amd, 3600, 450/570 תודה

5. Started by gal51,

מחפש המלצה למסך מחשב 24" עם פאנל IPS ושכולל גם חיבור VGA. המסך ישמש לשם עבודה משרדית ממושכת, קידוד וצפייה בסרטים מצאתי כמה אופציות סביב ה-500 ש"ח (עכשיו במבצעי בלאק פריידי), מה דעתכם, או שעדיף משהו אחר? 1. Dell SE2419H 23.8'' LED IPS 2. Dell E2417H 23.8'' LED IPS 3. Samsung S24R350FHM 24'' IPS

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by ilanb0,

משתמש במקלדת לגלישה וכתיבה בלבד. המקלדת שלי גמרה את הסוס. אשמח לקבל המלצות.

7. כרגע יש לי מחשב של FUJITSU עם מעבד I3 דור 4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כרגע התקציב הוא עד 3500 עם אפשרות קלה לחריגה בכמה מאות שקלים ( אם זה ממש ממש ממש קריטי ). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית כמו פוטושופ או תוכנות לעריכת סרטונים ליוטיוב, וגם ללימודים בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא בטוח לגבי זיכרון ראם ( 8 או 16 ) וגם לגבי המעבד 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יעש…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. שלום וברכה מבקש המלצה למחשב נייד 14 אינץ' בתקציב סביב ה-1500 שקלים שימושים רק לגלישה באינטרנט ראיתי הרבה דגמים בזאפ של ASUS בתקציב הנ"ל אך לא יודע מה עדיף מביניהם .. או שיש משהו אחר שעדיף? מעדיף מעבד I3 לא צריך מערכת הפעלה (אתקין לבד) אודה לעזרה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 590 צפיות
  9. שלום רב, אני מתעתד לרכוש מחשב חדש, אין לי כוונות להריץ עליו משחקים אלא רק תוכנות לעריכה מוזיקלית. אני מתלבט האם לרכוש Ryzen 5 3600 ולהרכיב יחד איתו את הכרטיס מסך הנוכחי שלי: Nvidia GeForce 210 או לרכוש מעבד עם מעבד גרפי מובנה, Ryzen 5 3400G ולהשתמש בו ככרטיס מסך. אני מניח שהמעבד הגרפי המובה ב-Ryzen 5 3400G עולה בכמה רמות על היכולות של הכרטיס מסך הנוכחי שלי Nvidia GeForce 210. איזו קונפיגורציה תניב תוצאות טובות יותר?

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  10. היי חברים. הייתי פעיל פה לפני זמן רב והייתי חלק מהממליצים פה, אבל מאז עברו הרבה מים וכיום אין לי מושג מה כדאי לקנות, איזו חומרה, מאיפה, מה מי מו.... אז ככה, מעוניין במחשב נייד לצורכי תיכנות, עבודה משרדית, ואני גם סוחר בבורסה, שזה אומר שאני עובד עם הרבה תוכנות פתוחות (גרפים, דפדפן, אקסל וכו'), ומחבר שני מסכים גדולים בו זמנית. תקציב בערך 2700, אפשרית חריגה קטנה אולי של 300ש"ח אם כדאי. אני הולך להתקין עליו דואל בוט של וינדוס + אובונטו. דיסק קשיח נראה לי מינימום 512, כי 256 זה קטן מדי. במיוחד לדואל בוט. אבל הייתי שמח שיהיה SSD, מקווה שייכנס בתקציב. גודל מסך נראה לי 14-15. משקל לא כל כך חשוב האמת. חיבורים סטנדרטיים כמובן HDMI, DP, USB. כר…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by achiya1,

היי, https://www.pc365.co.il/cat.aspx?id=129&p55=7&p67=215&pr=2&sort=price&p60=83&p62=2234& יש בלינק שני מחשבים באותו מחיר ומפרט די זהה, ומחשב נוסף טיפה יותר יקר, עם יתרונות וחסרונות במפרט לפי מה שאני מבין לנכון. אשמח לחוות דעת מה מבין השלושה עדיף. בגדול, אם יש המלצה למחשב אחר מומלץ, DELL 14 אינץ' באותו תקציב, אשמח לשמוע. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5000-7000 או 1400-1800 usd מאושר חריגה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, כתיבת קוד, הרצות ML,DL 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בינתיים לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני, שקט במהלך פעולות רגילות, לא אכפת אם יהיה רועש במהלך עבודה מאומצת, כי כנראה אהיה עם אוזניות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…

13. Started by user941,

יש לי מחשב בן כמה שנים שבזמנו עוד הריץ משחקים בכיף, אך היום אני מניח שהוא כבר מיושן מדי לכך. אני שוקל אם שווה לשדרג כרטיס מסך בבלאק פריידי הקרוב כשהיעד הראשי הוא להשיג כרטיס טוב, אך לא מההכי יקרים, שיאפשר לשחק בRed Dead Redemption 2 ובעתיד הקרוב - GTA הבא. מעבר לזה, אני כבר לא ממש משחק במחשב ומשתמש בו בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה בפוטושופ ולשם כך - כרטיס המסך עושה את העבודה. השאלה אם אכן יש כרטיס שבמחיר סביר יכול לשדרג את המחשב דיו, או שזה יחייב כבר שדרוג רציני יותר של כלל המערכת? המפרט מSpeccy: Operating System Windows 8.1 Pro 64-bit CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz 51 °C Haswell 2…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום חברים, לאחר שבעבר עזרתם לי מספר פעמים ותמיד יצאתי שמח עם התוצאה אני פונה שוב אליכם, הפעם אני מבקש עצה בדילמה שאני נמצא בה ואת עזרתכם במציאת המחשב הבא שלי. המחשב הנייח שלי מתחיל להזדקן ואני חושב שהגיע הזמן להתחדש. המחשב הקיים מחובר למסך טלוויזיה וכך יהיה גם מחליפו והשימושים הם: *גלישה ושימוש כללי. * צפייה בסרטים (במחשב החדש חשוב שתהיה תמיכה בהזרמת תכנים באיכות 4K אם אפשר להכניס גם תמיכה ב- HDR למשוואה אז זה בונוס) - חשוב לציין במידה ומדובר בנייד אין צורך שהמסך שלו עצמו יתמוך ב-4K הוא יהיה מחובר רוב הזמן לטלוויזיה. *גיימינג בינוני/קל משחקים כמו football manager ובעתיד אולי עוד כמה משחקים קצת יותר רציניים אב…

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  15. היי (: אני צריך מחשב נייד לעריכת תמונות ועריכת סרטונים (לא מדובר על וידאו רציני ברזולוציה גבוהה, אלא סרטונים פשוטים ליוטיוב). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, מעדיף פחות, אבל טיפה גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות: Photoshop Lightroom עריכת סרטונים: Sony Vegas טיפה גיימינג וצפייה בסרטים ואם יש רמקולים סבירים זה יהיה בונוס (ממש לא חובה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (: 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לגמרי צר…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by hadarK,

שלום, התקציב הינו 7K+. המחשב ישמש לסטודנט למדעי המחשב, מולטימדיה (מכאן חשיבות למסך איכותי), אקסלים גדולים ואם מתאפשר בלי פגיעה משמעותית בחיי הסוללה והמשקל אז גיימינג קל. יש צורך במסך מגע (אשתמש גם ב stylus), גודל המסך שאני מעוניין בו "14 (שמתי עין על Lenovo Yoga C940) חשיבות גבוהה למשקל שלא יהיה כבד, הייתי אומר עד 1.5kg. חיי סוללה חשובים גם כן. מבחינת SSD, 256GB אינם מספיקים לצרכיי, לכן במידה ומשתלם לרכוש דגם עם 256GB ולהתקין כונן שיירכש בנפרד אעשה זאת. חיבורים: USB Type-C חובה. thunderbolt יהיה נחמד כ futureproof הקנייה מתוכנת לשבוע הקרוב ולא שולל רכישה מחו"ל במידה ואחריות מכובדת בארץ. תודה, הדר

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  17. Started by LIDORC2000,

שלום, כבר כמה זמן אני מתכנן קנייה של כל רכיבי המחשב בחדש שלי מאמזון בבלאק פריידי הקרוב. סיימתי להרכיב לי את הרשימה אך אשמח אם מישהו פה שקצת מבין ייתן לי חוות דעת או בעיות שיש במחשב. המחשב יהיה מיועד לגיימינג (משחקים) ברמות הגבוהות ביותר. המפרט: תודה לעוזרים 😧😀

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  18. Started by 97YAKIR Frid,

שלום יש לי כרטיס גרפי 1060 TI Uאני רוצה לקנות לוח אם חדש כולל 16 גיגה ראם אינטל לגיימינג בסביבות 1200 יש משהו ששווה ?

19. לייטרום קלאסיק - ה - TR3 משאירים אבק לכל השאר, כולל TR2 וגם אינטל X החדשים. Threadripper 3960X מהיר יותר מ- 2X יותר ממעבדי ה- X-series החדשים, ו 5-6X מהיר יותר מהדור הקודם Threadripper 2990WX! שימו לב שה - 3960X הוא המעבד ולא אחיו הבכור. עדכון: יצא והגיע לבדיקות מעבד TR 3990X עם 64 ליבות ! פוטושופ - טוב, כאן אין הבדלים משמעותיים, ואפילו 9900K הוותיק צמוד מאוד ל TR3. אז חבל על הכסף. לא אקטואלי. דה ווינצ'י - כאן, 3960X מהיר בסביבות 10% בסך הכל לעומת Intel Core i9 10980XE החדש. אפילו TR3 3950X נותן תוצאות זהות למעבד אחרון של אינטל. כמעט אין הבדל לעומת 3960X. עדיף ל…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by סומך,

שלום לחברים והחברות היקרים אני רוצה לרכוש לשני הילדים לפטופ, בעיקר ללימודים הילדים בכיתות ה ו-ז שימושים - אופיס, אינטרנט, יו-טיוב... תקציב 1500 ש"ח (אפשר גם פחות אבל לא רוצה להשקיע מעבר) חשוב שיהיה אמין, שלא ישבר בקלות (בכל זאת, ילדים...) מסך נוח, לא פחות מ14 אינץ' שישאר רלוונטי גם עוד שנתיים - שלוש (אולי עם שדרוגים קלים בעתיד) שלא יהיה כבד מדי, לא אמורים לשאת אותו מחוץ לבית אבל בטח ירצו לעבוד כשהוא על הברכיים. מתכוון לנצל את בלאקפריידי כדי לרכוש מאמאזון, אז אשמח ללינק רלוונטי, מאמין שיכול לחסוך ככה ולשדרג באותה עלות, אבל לא חובה, אפשר לרכוש גם בארץ.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Shumy2,

אהלן, רציתי לדעת איך אני יכול לשפר ביצועים (בתקציב של עד 100 דולר נגיד) למחשב הנ'ל? תודה רבה

22. Started by Stav155,

היי אז ככה מחפש נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו "משרדיים" (אופיס, גלישה, סרטים.. שימוש נוסף מעוניין כתחביב להתחיל ללמוד קצת עריכת סרטים ( לא משהו מטורף, רמה בסיסית.. חשבתי על היטפילם אקספרס ) הבנתי שהכרטיס מסך משחק פה תפקיד רק לא כל כך הבנתי כמה ולמה.. אין חשיבות למשקל. גודל מסך 15.6 או 17. מחשבים ששמתי עליהם עין: https://ksp.co.il/m/uin/74197?ref=select לא כתוב אם אפשר להרחיב פה זכרון? https://ksp.co.il/m/uin/75667?ref=select כנ"ל לגביי הזכרון רצוי עם מערכת הפעלה כלולה ושיהיה אפשר לשדרג זכרון ל16gb תודה לעוזרים כמובן

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Makegood,

אני יודע ששניהם מעולים אבל אני צריך את המחשב לצרכי תכנות אני פשוט לא מצליח להבין מה תיהיה הבחירה הטובה ביותר בישבילי מישהו יכול לפזר לי קצת את הערפל ? thinkpad e590 http://www.nayadimm.co.il/product/lenovo-thinkpad-e590-20nb002aiv Dell vostro 5590 https://ksp.co.il/?uin=74428

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by MrCow,

אני רוצה לקנות את הRM850X מאמזון ארהב אבל הוא מן הסתם מגיע עם כבל אמריקאי.. השאלה אם אני יכול אפילו לקנות את הכבל הזה בלי שיהיו לי בעיות? עריכה: לא ראיתי שיש פורום אחר שקשור לספקים אבל אם מישהו יודע את התשובה אני אשמח

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אהלן, לרגל מבצעי הבלאק פריידי אני רוצה לקנות לעצמי מחשב חדש יש הפרשי מחירים די משמעותיים בין קנייה בארץ לבין הזמנה מחו"ל השאלה שלי היא- איזה חומרה הייתם מזמינים מחול? מבחינת שיקולי אחריות למשל קראתי על כמה מקרים שבהם היתה בעיה בכרטיסי מסך (מתעניין ב2060/2070 rtx), ואני קצת חושש להזמין כזה מחול. לעומת זאת כונן קשיח/ssd/כרטיסי זכרון הבנתי שזה פחות בעייתי קיצר אשמח להמלצות וסיפורי הצלחה/כשלון אם יש כאלו ואם כבר בנושא, אשמח לעוד הכוונה. המוצרים שאני מסתכל עליהם כרגע מאמזון הם: כונן קשיח https://www.amazon.com/gp/product/B07H2GY8ZS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 זכרון …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים