עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, לאחר כ 10 שנים, מת לי הכרטיס מסך ככל הנראה והחלטתי שהגיע הזמן להתחדש במחשב נייח חדש לגיימינג. מבדיקה שעשיתי יצא לי המפרט הבא : מעבד I9 10900KF - מה ההבדל בין הסיומות של הKF וה F? לוח אם Z490 - מתאים לדור 10 ואני לא מתכנן לעשות OVERCLOCK ספק של קרוסאיר RM750 דיסק SSD 500 גיגה של WD (סדרה כחולה) כרטיס מסך RTX 2080 זיכרון RAM אני אקנה משהו באזור ה 500 שקל 16GB אני צריך עזרה בבחירת מארז ועניין הקירור (עדיפות סבירה למארז שקט) הכל בהתאם לתקציב - תקציב אזור ה500 שקל סה"כ יצא לי 6617 (לא כולל זיכרון RAM, לא כולל מאוורירים ולא כולל מארז) אשמח גם לחוות דעת שלכם למפרט…

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. שלום, חברה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, למטה הדברים החשובים שיהיו במחשב, תודה מראש * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (סימס, אססינס קריד...) וצפיה בסרטים * גודל המסך: בסביבות 14.1" * משקל רצוי- כמה שיותר קל * זמן סוללה- בסביבות החמש שעות * יציאות מיוחדות- אין צורך * בלוטות'- נדרש * כונן קשיח- מינימום 200GB * אני רוצה מחשב דק אז אם זה בא על חשבון כונן אז אין בעיה. *חשוב שתהיה מצלמת אינטרנט * אחריות נדרשת * אין העדפה לחברה מסויימת *רצויי שהמחשב עצמו יהיה בעל צבע אחר משחור, כסף או לבן (צבעים מועדפים-אדום, ורוד, סגול..אין בעיה עם צבעים אחרים) או שלפחות יהיו עליו קישוטים (בסגנון HP). * שוב, חשוב מאוד שהמחשב יהיה דק ניתן לחרוג מעט ממה שרשום ל…

• 14 תגובות
    • 3.3k צפיות
  3. Started by שורטי,

מעבד: Intel Pentium 4 3.2GHz E Prescott 1MB 800MHz Box לוח אם:GYGABYTE GA-8IK1100 CHIPSET 875p (תמיכה לintel Pentium 4) זיכרונות: Kingston 1GB (2x512) Dual 400Mhz PC 3200 C3 גוף קירור למעבד: Thermaltake Typhoon CPU Cooler מארז: ATX Alien Yellow 600Watt Extra Fan Color Light Fan ספק: כלול במארז כונן קשיח: Hitachi 400GB 7.2K 8MB Buffer S-ATA קירור כונן קשיח: Vantec HDC-502A Blue כרטיס מסך: Gigabyte X800 PCI-E 256MB כרטיס קול: מובנה בלוח אם נגן/צורב DVD: Lite-On SOHW-1633S Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk כונן דיסקטים: Sony Floppy Drive 1.44 Black כרטיס רשת: מובנה בלוח אם אז מה אתם אומרים????

• 33 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. Started by EXCITER,

שלום, אני מחפש את המחשב הבא במחיר הכי זול שאני יכול למצוא היום... AMD Athlon 64 3500+ (S-939) GIGABYTE K8NXP-SLI (s939) NF4 512MB Kingston CL2.5 ( 400 ) Sapphir RADEON X850XT DVI 256MB PCI-E Samsung 160GB 7200/133 (8MB) DVD Recorder LG 4163B +x16 -X8 Dual x4 Case Thermaltake Xaser V VM-8000A Keyboard Logitech Internet Pro Black Mouse Logitec MX510 Performance Optical תודה לעוזרים

• 39 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. אהלן חברים, עברנו מסע ארוך עם המחשב הזה שכלל המון התלבטויות ובדיקות שונות גם בתחום כ. מסך וגם ברכיבים שונים. התקציב הוגדל והוגדל עד שהגענו לתוצאה הסופית הנ"ל. אני מביא את המפרט הכמעט סופי לפני קניה כדי להיוועץ בכם ולהיעזר בדעתכם בדברים מסויימים. 1. ההתלבטות הגדולה ביותר: כרטיס המסך. הוחלט לחכות לסדרה 3, שהדיבור על תאריכי ההשקה משתנה באופן כמעט שבועי. בהתחלה דובר על יולי, אח"כ ספטמבר ועכשיו על תקופת החגים של ארה"ב. אני חושש שאין לי מספיק זמן לחכות לזה עם כל הרצון הטוב, ולכן החלטתי ללכת על 2080 TI בגרסאת blower. הדבר היחיד שמדאיג אותי זה יכולת הקירור שלו ולכן לקחתי בחשבון שאוסיף קירור נוזלי בהמשך בפעימה הבאה של השדרוגים (מתוכנן גם עוד מסך). …

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. אהלן חברים, מנקווה שתוכלו לעזור לי.. אני מתכנן על מחשב (ללא מסך או רמקולים) למשחקים בעיקר בסביבות ה 6-7 אלף. חשבתי על : -Cpu : P4, 3GH, 800FSB HT -Motherboard : Asus P4P800 Deluxe - Memory : 2x512 Dual Memory PC3200 - 400Mhz -Hard Drive : WD S-ATA 7200RPM 80\120gigs) מארז חשבתי ללכת על ה RAIDMAX 868 עכשיו העזרה האמיתית שאני צריך זה בכרטיס מסך... חשבתי ללכת על ה 5950 של LEADTEK או GAINWARD באיזה 2700 שקל. הצעות שינויים וכו' ייתקבלו בברכה, תודה רבה לכם. תום.

• 38 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. Started by orentav,

היי, כמה שאלות: אני רוצה להחליף מסך ל-lenovo g510 ממבריק למאט. המטרה היא לשדרג את איכות המסך. 1. האם אפשר להחליף מסך למחשב נייד שמגיע עם 220nits ולקבל בהירות של 300nits נאמר? 2. כשאני בוחר מסך להחלפה, אני צריך לוודא רק התאמה בחיבורים, ברזולוציה ובתאורה אחורית? (האם יש סוגי מסכים שלגביהם זה ''קליעה בטוחה'' בלי הבעיות עם הלוח אם)? 3. באתר panelook יש מנוע חיפוש עם המון פרמטרים. לאיזה פרמטרים צריך לשים לב בשביל לכוון לפאנל איכותי מבחינת צבעים, ניגודיות וכן הלאה. בגדול אני רוצה לקנות lenovo g510 אחרי הרבה התלבטויות. אני קונה אותו בלי אחריות ככה שזה לא רלוונטי. ראיתי 3 ביקורות שונות של הדגם ב-notebookcheck וההבדל בין הדגמים היה ההארדיסק, המעבד והכרטיס מסך. העניין הוא שהמסכים…

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עריכה גרפית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ,סוני וגאס,פלאש, ויזואל סטודיו, קיובייס, אילוסטרייטור.. (כולם באופן תדיר לצורך למידה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, BF4, AC BLACK FLAG. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, זה בהגזמה פראית כי אני לא חושב שזה מצדיק את הבקשה שלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אקסל ושימוש ביתי. חשוב שגם יתמוך בסרטי 4k כשארצה לחבר את המחשב לטלוויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא מתכוון לשחק בכלל על המחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. Started by ModChiP,

<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? ההורים נותנים 4200, הוא יכול להוסיף עוד 700, השאלה האם זה שווה לו להשקיע את זה במחשב או לקנות מסך יותר טוב מה19 שיש לו כרגע. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, מישחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTAIV/V ,prototype1/2 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 19 …

• 31 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. יש לי כבר מפרט רק חסרים כמה פרטים שאשמח שתעזרו לי בהם(: המפרט יהיה למטה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 וכן אפשר לחרוג אבל אני לא חושב שצריך כי יש לי מסך 60 הרץ= 60 fps במקסימום אז אני לא חושב שהתקציב צריך לעבור אתזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, צפייה בסרטונים אולי גם עריכה אבל בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן עדיפות לכמה שיותר שקט מ1-10 שבע עד שמונ…

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. Started by alanby,

שלום לכולם, אחרי שהצלחתי למכור את ה VOSTRO 3300 (כבר כתבתי מספר פעמים עד כמה הדגם הזה גרוע , חום בלתי נסבל, מסך גרוע ביותר, מקלדת שוקעת ולא אחידה וסוללה שלא מחזיקה יותר משעה וחצי...) התחלתי לחפש אלטרנטיבה ראויה שתעמוד בקטגוריות הבאות: 1. מעבד I5 2. כרטיס מסך נפרד + תמיכה ב OPTIMUS (טכנולוגיה המאפשרת לחסוך חום וחשמל ע"י שימוש נבון בכרטיס החיצוני). 3. דיסק קשיח גדול. 4. מסך סביר (אין לי יותר מדי ציפיות ממסכים של ניידים אבל נצרבתי חזק מהמסך של הדל). 5. מקלדת איכותית (חשוב לי מאוד). 6. חום חום חום - פיזור חום סביר (ברור לי שנייד כזה מתחמם אבל ב 3300 זה היה פשוט בלתי נסבל). 7. שקט (מאוורר שקט). 8. מסך 13" 9. כל החיבורים. 10. סוללה חזקה - שתחזיק לפחות 5 שעות. 11. משקל פחות מ 2…

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות
  13. שלום לכולם ! מבקש עזרה לבניית מפרט בדגש מיוחד על שקט ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 (ללא מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אם ניתן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, צפייה בסרטים וגלישה, אך שיוכל להריץ משחקים כדוגמת ה-SKYRIM בהגדרות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אקנה מסך דל U231…

• 25 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by shlomiokev,

שלום האם מישהו יוכל להמליץ לי על מחשב נייד .. עד 2000 שח לאחותי. עדיף שיהיה של חברה טובה / ידועה כמו סמסונג אסוס lg.. בעקרון הדרישות שיריץ פוטושופ ושיהיה לו כרטיס רשת מובנה ישירות שאפשר יהיה לאינטרנט.. (כמובן לאחר התחברות לראוטר שלי) ומסך 14 אינץ׳ ומעלה וזיכרון ראם לפחות 4 גיגה ו250 גיגה זכרון קשיח ועדיף אם אפשר שיהיה כלול עם מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט. תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות
  15. Started by SmallerMeow,

1) תקציב מקסימלי: עד 3000, ללא חריגה. 2) שימוש עיקרי לבית ומשחקים (minecraft,cs go) רזולוצית מסך: 1366 על 768 (אין כוונה לקנות חדש כרגע) 3) אין צורך בציוד הקפי 4) שקט: 2 5) אין צורך במערכת הפעלה, עדיף הרכבה בחנות. 6) עדיף חנות באשדוד, לא חייב. 7) מתכנן לקנות בשבוע הקרוב או שבוע הבא 8) אין בקשות או הערות נוספות. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. מעבד אינטלP4 2.53 לוח GIGABYTE GA-8SQ800ULTRA.כולל כרטיס קול+כרטיס רשת+FIRE WIRE זיכרון MB512 DDR PC3200-400MHZ MICROM/SAMSUNG כונן קשיח 80 גיגה מקסטור או סיגייט בתקן שיתאים ללוח החדש כרטיס מסך Gigabyte GV-R9700 PRO/ATI RADEON 9700 PRO כונן TOSHIBA\DVD ASUS צורב PLEXTOR CD-RW 48X24X48 INT מודם ג'יניוס או US ROBOTICS מארזCHIEFTEC MIDI TOWER AH-01SL מארז אלומיניום מדהים הכולל 3 מאווררים, 2 מקוריים של היצרן, ואחד כולל 4 לדים בצבעים שונים, 300watt אמיתי

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. Started by שי.א,

שלום לכולם, בכדי להאריך את חיי הסוללה , הבנתי שניתן להוציא אותה ולהשתמש בחשמל. לא הצלחתי לראות/לבדוק איך אני מוציא אותה, אם בכלל ניתן. תודה.

• 7 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. Started by eyal00,

שלום, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד לילדה בת 12 מטרות המחשב? אינטרנט בעיקר ומוסיקה. * גודל המסך? מה שיכנס בתקציב... * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא חייב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? כן

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית בתקציב של עד 2500 ש"ח. אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים מדי פעם, עריכת תמונות ברמה מאוד בסיסית * גודל המסך? מסך מאט (עבודה במשרדים עם פלורסנטים), מסך 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך? 1366X766 יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? צריך numpad, מקלדת שקטה * משקל רצוי? אין הגבלת משקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב העבודה בבית או במשרד שלי אבל יש ביקורים במשרדים של לקוחות פוטנציאלים. 3 שעות יספיק אבל תמיד רצוי עוד... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 330 GB יספיק * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית…

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. Started by raviv1989,

אהלן, אני נמצא כרגע בשנה ב' ללימודי הנדסה ורוצה לקנות מחשב חדש. המחשב הנייח שלי שעד עכשיו השתמשתי בו די עשה את שלו ואני רוצה להחליף. בחיים לא עבדתי עם נייד ואני מסתדר מצויין עם מחשב נייח, האם כדאי לי להמשיך עם הנייח בתקופה של היום? אני רואה אצלי שכל הסטודנטים משתמשים עם ניידים, אבל אני חושב שלעבודות בבית וכדומה יותר נוח בהרבה להשתמש בנייח. מה אתם חושבים? ואם אפשר על הדרך לקבל מפרט של מחשב נייח עד 3 אלף ש"ח כולל ווינדוס ( ללא מסך) של מחשב נייח לעבודה משרדית?

• 13 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. אם אתם מכירים יש מגן מסך - שזה יריעה כזאת שאפשר לשים על גבי המסך. עכשיו על הפלאפון ועל מצלמה (על המסך) יש לי מגן כזה, האם כדאי גם לשים על המסך של המחשב הנייד שיאפשר ניקוי יותר טוב וכו', האם התקנתם יריעה על נייד? האם המסך שהוא מתחמם תהיה לו בעיה עם יריעה כזאת? ומה דעתכם גם על מגן סיליקון למקלדת? אשמח לדעת אם כדאי לרכוש דברים כאלה לנייד, כי אני מאוד אוהבת לשמור על המכשירים שלי.

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב ? מגוון תוכנות אדובי, תוכנות הדמיית תלת מימד. הרבה עבודה במקביל... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : 3ds max, adobe cs5 רינדורים בלילה.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג, בשביל זה יש פליסטיישן 3. האם יש צורך בציוד הקפי - מחפש המלצה למסך סביר, גג 1000 ש"ח. עדיף גדול ככל האפשר - לא כלול במחיר המחשב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 בערך 6. האם מתוכנן אוברקלוק - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או ה…

• 31 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, תכנות, MATLAB וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 15 ומעלה. מעדיף מבריק, לא חובה. * רזולוציית המסך? FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת נוחה ומאורת. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD של 128GB יספיק, אבל עדיף 256GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. יש אפשרות לקנות באילת. אשמח מאוד להמלצות. שאלה - אני בטוח שחנויות מאפשרות לשנות את הכונן HDD ל-SDD בעבור תשלום מסויים. כמה זה עולה …

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. אורח אילן
    Started by אורח אילן,

אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב, והייתי שמח לקבל המצלה למחשב נייד בטווח המחירים שציינתי. לאחר שיטוט בקטלוג של KSP מצאתי שני מחשבים שעליהם חשבתי והייתי כמובן שמח לשמוע את דעתכם המקצועית עליהם, האם הם מתאימים, לא מתאימים, או אפילו טובים מדי למטרות שלי (אצרף אותם בתחתית הפוסט) 1. מה התקציב המקסימאלי?~3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב, אך אני אשתדל להיות ריאלי, ולדעתי פחות מזה זה לא ייצא. אם ניתן, מה טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אפרט חריגה ספציפית, אך כל עוד היא בגבול הטעם הטוב אני מוכן לשקול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון המחשב מיועד ללימודי…

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים