ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אהלן בחיפושיי אחר מחשב נייד נתקלתי בחנויות הנ"ל מכיוון שאלה חנויות online אשמח אם למישהו יש ניסיון איתם או שמע עליהם ויכול לתת חוות דעת את הביקורות ב-zap ראיתי (והן היו טובות), אבל אני רוצה לשמוע גם מחוץ ל-zap מה חושבים עליהן תודה וסליחה אם ההודעה לא נכתבת בפורום המתאים, לא מצאתי פורום יותר מתאים לכתוב בו..
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב מאוד מחשב חדש ואשמח לקבל הצעות וכיוונים למפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ופיתוח תוכנה קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CS:GO, PUBG, Battlefield ושאר משחקים חדשים שיצאו בהמשך. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מחפשת מחשב לשימוש משרדי, נטו בשביל דפדפן וצייר וכאלה, מחיר בערך 1500 שח, חנות שמקבלת פייפאל. הציעו לי את המפרט הזה - https://tms.co.il/builds/378281 רציתי לשמוע את דעתכם אם זה הכי טוב שאפשר להוציא במחיר הזה, תודה
-
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני כבר די הרבה זמן מנסה להשיג מחשב נייד עם כונן שקורא גם כותרי בלו ריי במחיר שלא נמצא בשמיים . משום מה באופן קונסיסנטי היבואנים בארץ פשוט מתעלמים מהאופציה הזאת למרות שבחול היא קיימת ושבלו ריי זו טכנולוגיה שהיא כבר לא ממש חדשה . היום בבוקר למשל ראיתי את המחשב הבא בפרסום : http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1JH207C5E8&cfm=02851C725121 לכאורה מתאים לתקציב שלי ולדרישות , אלה מה , מכון ניחשתם ... הכונן הוא רק DVD . בחיפוש באתר של DELL ישראל נותן האחריות רשום בפירוש בדף של המחשב הזה שיש אופציה לכונן שקורא בלו ריי ( וגם אופציה לכונן שצורב בלו ריי ) : http://www.dell.com/il/p/inspiron-15r-se-7520/pd?~ck=anav הבעיה שלמרות שזה רשום בעברית שחור על גבי מסך ולמרות שאני מוכ…
-
- 33 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המטען נקרע איך אני פותח תקופסא בלי לשבור אותה? כאילו השנאי מתח איך אני פותח אני רוצה לעשות תהלחמה כאילו הכל בפנים מסומן בצבעים רק מה שנישאר זה לפתוח את זה. אשמח לעזרה בנושא הזה אם משהוא כבר פתח ויודע איך לעשות את זה בלי לרסק אותו עם פטיש 5 קילו(:.
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב לאחר שקיבלתי ממכם מספר מפרטים למחשב גיימינג בעלות של עד 4000 ש"ח. הגעתי פחות או יותר ל-2 מפרטים שאני מתלבט בניהם ואשמח לקבל את עצתכם. מפרט A: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪991 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪398 מארז: Gigabyte LUXO X140 Black MidiTower ATX 1x 120 MM FAN TOOLESS + 500W Seasonic ECO כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 1 - מחיר: ₪14 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב ח…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי אחים שלי, אז כמו שאתם מבינים החלטתי להחליף את מחשב הישן והטרנטה שלי שנמצא איפהשהוא בתוך כדור האבק מתחת לשולחן... החלטתי להשקיע במחשב אבל הוא לא בדיוק ישמש אותי רק למשחקים(אני לא גיימר כבד או משהו),אבל אני אקח משהו רציני שיתאים להכל. הנה בנתיים מה שתכננתי: מעבד: athlon64 3500+, 1Ghz FSB, L1+L2-2MB, L3-2MB לוח אם:,FW A8N-SLI nVidia nForce4 SLI socket939, DDR dual channel ASUS זכרון: DDR2, 512mb, 433mhz, dual channel 2X דיסק קשיח: WD 160Gb, 7200rpm, SATA2, 8m כ.מסך: geforce6600GT,DDR3,256mb, pci-e, vivo, TV out/geforce6800NU GAINWARD צורב: dual-layer DVD +x16 כונן: LG DVD player כונן 1.44: 3.5 מקלדת+עכבר: Logitech cordless desktop EX100 רמקולים: 4.1 SP…
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
האם המחשב הנ"ל יהיה מספיק חזק בגרסת ה-SU9600 בכדי לשמש כמחשב ראשי לסטודנט (משחקים לא ממש מעניינים) יש לי צ'אנס להזמין את המחשב הזה במחיר של 6000 שח, אחרי מיסים-מע"מ-משלוח מארה"ב עם 3 שנים אחריות נ.ב. האם הגיוני לקנות את המחשב הזה כדגם כמו T400 עולה כמעט חצי? תודה על העזרה
-
- 33 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קרובת משפחה שלי מחפשת לפטופ ללימודים, עדיף שיהיה 14 אינץ ומטה ופחות מ2 ק"ג. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שעולה, אבל עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס וורד בשימוש כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לדעתי כדאי לה מסך 1080P כי פחות מזה לא תמיד נוח. -ל…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני שואל בשביל אחותי. לא יודע אם הדבר אפשרי במסגרת התקציב הדל, אבל הבטחתי לבדוק לה. מטרות המחשב - משרדיות + משחק סימס בלבד גודל המסך - לא משנה רזולוציית המסך - לא משנה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא משנה משקל רצוי - לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא משנה האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא משנה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לא משנה כונן אופטי - לא משנה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - שיריץ את המשחק סימס, אפשר להתפשר עד לסימס 3 ולא האחרון אם זה עוזר.
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב HTPC חדש צריך בבקשה עזרה בבחירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך קצת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק צפייה בסרטים באיכות FHD וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חברה מהעבודה מחפשת מחשב בבערך 2000 ש"ח (אפשר למשוך לכאן ולכאן אם מקבלים תמורה) קריטריונים חשובים: FireWire על לוח האם אם עדיין קיים בלוחות אם "תקציביים" עדיף הרבה זיכרון- אני רואה שהרוב ממליצים על 2GB במפרטים, אך לא רואה ש4GB זו תוספת כל כך משמעותית במחיר ותמיד יש מה לעשות עם עוד RAM. ספק טוב חנות שקיימת יותר משלוש שנים ועדיף כזו שיש בה מסכים של Dell בניגוד לעם ישראל, מוכנים גם לפתרון AMD אין שימוש במשחקים כבדים אך כן יריץ משחקי פלאש ומשחקים "פשוטים" (שלושה ילדים קטנים בבית...) אם זה לא ברור מאליו, אין מצב לOC, והתוכנה הכי כבדה שתרוץ תהיה Windows Movie Maker. תודה לעוזרים!
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה עם הרכבת מפרט למחשב גיימינג: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, להריץ בביצועים כמה שיותור גבוהים משחקים כמו COD black ops 4, battlefield V, FIFA 19 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אך ורק אם זה שיפור משמעותי. ניתן להוסיף 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש יהיה בעיקר לגיימינג. ויתכן שגם לתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים יריות מתקדמים( MW BT) ומשחקים כמו דיאבלו 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זהו המסך שיש לי כרגע: http://www.l…
-
- 35 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אז יש פחות או יותר מפרט רצוי: מסך 15.6 FHD, מעבד i5 דור 8, 8GB RAM, דיסק קשיח SSD הגעתי לשני דגמים של אסוס: Asus VivoBook X542UR-DM357 Asus VivoBook X510UR-BQ242 אני קונה את המחשב באילת, התקציב הראשוני היה עד איזור 2200 ש"ח. הדגם הראשון עונה לדרישות, הדגם השני קצת מעבר (2555 ש"ח) אך עם 3 שנות אחריות. בנוסף הוא קל יותר עם סוללת 3 תאים ולא 2 תאים (מה זה אומר?) אשמח לעזרתכם, אולי תוכלו להצביע על הבדלים אחרים ששווה לקחת בחשבון. תודה
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מיועד בעיקר לגיימינג (במחשבה שהוא צריך גם להחזיק דיי הרבה זמן עד לשדרוג / קניה חדשה) בסכום של עד 6000 ש"ח לא כולל מסך, לאחר שביררתי קצת על מעבדות מצאתי את מקום שנראה לי טוב (לא אפרסם את שמו בשביל למנוע בעיות...), המפרט הוא כזה: מעבד - Intel Core i5 2500 3.3GHz 6MB LGA1155 - TRAY קירור מעבד - Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler AM2 / 1156 / 1155 / 1366 לוח אם - GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3 (H67) - ATX - 951000B3 זיכרון - G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 - I5 כ.מסך - GAINWARD GTX570 1280MB GDDR5 DUAL DVI HDMI כונן קשיח - WD HD Caviar Green 2TB SATA II 64MB - WD20EARS ספק - seasonic M12ii 620w psu - MODULER מארז - Thermaltake V9 (VJ4…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לעומת LENOVO 0679-3PG G560 HP ProBook 4520s AH530-5 LIFEBOOK FUJITSU שלושתם בערך 3000 שח-מפרט די דומה (דרך וואלה-מכרז אישי) ב HP יש 3GB זכרון ולא 4 באחרים. אך ה3GB במהירות 1333 ולא 1066 כמו באחרים עם ה4GB. בHP כונן קשיח במהירות 7200 לועמת 5400 באחרים HP צורב LIGHTSCRIBE . HP זמן סוללה קצר יותר. ובכ"ז-איזה עדיף לדעתכם? ------------מפרט ל FUJSTU # מעבד עצמתי מסדרת המעבדים החדשה Intel Core i3 330M 2.13Ghz # כרטיס מסך חזק INTEL HD # חיבור HDMI לצפייה בפלזמות ומסכי LCD TV # תומך תקשורת אלחוטית Wi-Fi + BlueTooth # מסך איכותי 15.6" HD LED לצפיה בסרטי High Definition # זיכרון מהיר במיוחד 4GB DDR3 1066Mhz # דיסק קשיח ענק בנפח 500GB # כרטיס קול איכותי + מיקרופון מובנה # מחשב נייד…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם ;D דרוש נייד לאינטרנט וטקסט בעיקר, במחיר שרשום בכותרת. קונה מהארץ, רצוי מחנות פיזית. יש חיה כזאת? שיגיע עם XP או 7, סוללה לא משנה כי אני רוב הזמן ליד שקע, רצוי הרבה זיכרון בשביל שלא יקרטע... זהו בינתיים, אני אחשוב אחר כך על עוד דברים שאני צריך. תודה
-
- 34 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שמשמש בעיקר לעבודה משרדית + תכנות + עריכת תמונות בפוטושופ + צריבת DVD אשמח לקבל המלצות למפרטים הכוללים : (AMD או INTEL) לוח אם, מעבד, זכרון, HD, מארז, כרטיס מסך, צורב DVD. תקציב - 3500 ש"ח ~ (לא מתעסק עם OC...) תודה רבה ושנה טובה לכולנו.
-
- 40 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני זמן מה נאמר לי להמתין שיגיע לוחות אנפורס4 וכו',ואכן המתנתי.אני צריך מחשב חזק,מהיר,איכותי ויציב,אין צורך ב-o.c ,לא גיימר רציני,העדפה ברורה ל-amd עקב 64it על בסיס של pci express בלבד תודה מראש נ.ב זקוק להמלצות לחנויות אמינות בלבד [גם דרך הרשת] אני צריך המלצה לחלקים הבאים: 1 -מעבד מהיר וחזק למשחקים האחרונים שיצאו לשוק ולצפייה בהמון סרטים וכו' 2 -לוח אם מתקדם ושיהיה לו אפשרות לשדרוג עתידי 3 -זכרונות איכותיים ומהירים לפחות 1 ג'יגה 4 -כרטיס מסך חזק -pci-express 5 -מארז ללא ספק מובנה,שיהיה דגש על אוורור לא מעניין אותי אם הוא מכוער 6 -ספק כח [הספק+דגם] לפחות 420w איכותי 7 -קירור למעבד ולכ.מסך ואני רוצה שתמליצו לי שכל הרכיבים יעבדו בהרמוניה מושלמת ובתיאום מוחלט[…
-
- 42 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם בתי מתחילה בשעה טובה לימודי הנדסה אני מעוניין לרכוש עבורה מחשב נייד בארה"ב בתקציב של 800$ חשוב: אחריות בינלאומית שתתקבל גם בארץ משקל קל האם ניתן לקבל עם WIN7 נא תשובתכם המהירה תודה רבה מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, גלישה ,תכנות , צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3\14 , עדיפות למאט * רזולוציית המסך? כנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות. 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיפות ל6 תאי סוללה -ללימודים ולכן עדיפות ללפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi, usb 3, * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? hdd 500 gb לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
תראו לפני כמה זמן נתנו לי כאן מפרט ואני רוצה אחד חדש הדברים שאני רוצה: עבד אי אמ די.... הבחור שאני מזמין ממנו אמר שחשוב שיהיה מגה אחד קאצ' powercolor radeon X800Xl 256 mb לוח אם שיעבוד עם דואל כרטיס רשת מובנה כרטיס קול מובנה בלי מסך בלי עכבר או מקלדת בלי רמקולים ומארז:A-TOP Alien PC Gaming Server SILVER 500W תודה
-
- 42 תגובות
- 3k צפיות
-
-
כמה להערתכם שווה? (במלואו או בחלקים) מעבד - AMD Athlon II X4 750K 3.4Ghz (4.0Ghz Turbo) BOX - FM2 Socket לוח אם - Gigabyte GA-F2A75M-HD2 FM2 מארז - SilverStone Redline 1 USB 3.0 ספק כח - Silverstone Strider 500W זכרון - Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value Select כונן קשיח - WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כונן מדיה - LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כרטיס מסך - Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail תודה
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושים לימודיים בעיקר, מתכנן ללמוד הנדסת תוכנה/חשמל או מדעי המחשב. לא גיימינג. קצת פוטושופ פה ושם. (לא קריטי כי זה אני יכול לעשות בשולחני) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לכל היותר 14 אינץ', לכל הפחות 12 אינץ'. לא קריטי אם המסך הוא מט או מבריק. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) ממה שהבנתי לסטודנטים עדיף FHD ומעלה, אז 1920X1080+ * דרישות מיוחדות לאמצעי ה…
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-