ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
הי אני צריכה לפטופ למתכנת שעובד עם גרפיקה. הכרטיס גרפי חייב להיות של NVIDIA ושהלפטופ יהיה כמה שיותר קל (אבל כנראה לא פחות מ13 אינץ כי אחרת קשה לתכנת) חשבתי בכיוון 4GB Ram, I5, 500 GB זמן סוללה לא קריטי. עדיפות לחברות בעלות שם אשמח להצעות ראיתי Dell Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525M מה אתם חושבים?
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לרכוש לפטופ עד 4000 ש"ח הוא ישמש לעבודה עם פוטו שופ /סרטים/ וכו' הוא יעבוד יום יום.... יש לי כרטיס חבר, ויש מבצעים ממש טובים בגני התערוכה גם על לפטופים... שמתי עין על לפטופ של ACER Pentium DualCore T4200, 2.0GHz Display size: 16" Free ram slots: No Graphics card: NVIDIA 9300MGS HDD: 320 GB HDD rotation speed: 5400 rpm Maximum RAM upgrade option: 4096 MB Native display resolution: WXGA 1280x800 Operating system: MS Windows Vista Home Premium Optical device: DVD+/-RW RAM: 4096 MB RAM type: DDRII-667 Weight: 3.6 kg במקום ב- 4300 ש"ח מחיר חבר 3500 +תוספת של 400 ש"ח לעוד שנתיים אחריות.. סה"כ 3900 , 3 שנים אחריות של ניופאן מה אתם אומרים...??? עס…
-
- 4 תגובות
- 580 צפיות
-
-
שלום, מחפש נייד לעיצוב דו מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור וכאלה) עד 4000 ש"ח אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לומר בנושא, החל מנוחות של מקלדת ועד רזולוציה ו-SSD. איפה לקנות, מתי, הכל... מפרטים או סתם נתונים שיתאימו לי. מעדיף DELL, ובכל מקרה מחפש משהו שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי אלא נטו לעבוד. צריך להדגיש שהוא ישמש כמחשב ראשי לעבודה (ככה שאני צריך נוחות ויכולות מלאות כמה שיותר) לפני שאתם אוכלים אותי, אז זו עבודה בשעות הפנאי בלבד... תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני סטודנטית מתחילה ללמוד השנה עיצוב פנים ורציתי לדעת איזה לפטופ כדאי לי לקנות התקציב הוא עד 7000 ואם אפשר אשמח לחסוך
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להתייעץ פה בנוגע לרכישת לפטופ לעסקים (אני עו"ד במקצועי). הצרכים העיקריים הם כתיבת מסמכים ואינטרנט כך שחשוב שיהיה נוח לכתיבה ושהמחשב יהיה חזק כי אני נוהג לעבוד עם מספר רב של חלונות שפתוחים בו זמנית. כמו כן מכיוון שאני יוצא לפגישות חשוב שיהיה נייד מבחינת משקל ומבחינת חיי סוללה, אם כי זה שיקול משני מבחינתי ואני מוכן להתפשר על זה. גודל מסך שיהיה לא פחות מ-13 אינץ'. אני רוכש אותו בארה"ב דרך מישהו שנמצא שם. התקציב שלי הוא 400-500 דולר, מניח שמכיוון שהקנייה שם זה יעזור לי למצוא דגם טוב במחיר הזה. חשבתי על דגם asus vivobook e403sa שבאמאזון נמכר ב-379 דולר בלבד. מה דעתכם ולחלופין אילו ד…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפשת המלצה ללפטופ. תודה מראש!!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, וורד, אימייל, אינטרנט. הילדים ישחקו פורטנייט ומיינקראפט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש לפטופ לגלישה, עריכת מסמכים ועבור תחביב של עריכה ב-After Effects (התוכנה ברשיון אבל לא משמשת לעבודה מקצועית) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח , אפשר לחרוג מעט במידה והמחשב יתאים לדרישות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ועריכה ב-After Effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (יש , ציוד הקפי ומסך חיצוני לחיבור ללפטופ במידת הצורך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
אהלן חברה, ידידה שלי ביקשה את עזרתכם: * מטרות המחשב? לימודים, עריכת וידאו ותמונות (adobe premier ו- Photoshop) * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עדיפות לאזור ה- 1.5K. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אזור ה- 7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI, USB3 * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB רגיל או 250GB SSD * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל רצוי שתהיה אחריות שלוש שנים לפחות. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חלקית: אני ממש אוהבת Mac אבל…
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
היי, צריך מחשב נייד חדש, ואישתי בארה"ב עוד שבועיים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000-1500$ לקניה מקומית בניו יורק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטוני 4K בפרימייר זה האינטסיבי ביותר, ללא משחקים. מניח שכדאי שיהיה כרטיס מסך לא מובנה. חובה לפחות 16GB זיכרון, רזולוציה לפחות 1920x1080 ומתלבט אם 4K גם נוח לעבודה. כמובן שמסך עם צבעים מדוייקים עדיף. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמ…
-
- 15 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 עם חריגה במקרה קיצוני של עד 900 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה מחקרית, אם אפשרי בתקציב גם כרטיס מסך שמתאים ללמידה עמוקה(אבל לא חייב מאחר ויש לי גם שרת מרחוק בשביל זה. [למי שלא מבין המשמעות היא GPU של Nvidia]). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא ממש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לפטופ לצורך עיצוב גרפי/לימודי אדריכלות בהמשך. אני צריך מחשב שיוכל להריץ את תוכנות העיצוב כמו אילוסטרייטור ופוטושופ. אני רוצה מחשב עם מעבד i7 ו 16gb ram, עדיפות לכרטיס מסך כמה שיותר טוב. גודל מסך 14 אינץ' ומעלה. התקציב שלי הוא עד 1500 דולר. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, חברים. אני מתכנן לרכוש לפטופ בקרוב, כאשר המטרה העיקרית בו היא צפייה בסרטי 720P HD (ואם יתמוך גם ב-1080P אז מה טוב). יש לי כרגע לפטופ עם רמקולים מובנים על הפנים, בחיי. עוצמת המקסימום שלהם היא פשוט בדיחה! אז חשוב לי שהרמקולים יהיו מצוינים, מדהימים ולא פחות. כמובן שגם צריכה להיות תמיכה מעולה באוזניות, שזה חסרון נוסף בלפטופ הנוכחי שלי. יציאת HDMI יכולה להיות בונוס נחמד, אך לא הכרחי במאה אחוז. זאת על מנת שלא יבוא על חשבון דרישות אחרות שחשובות לי יותר. מה שכן, חובה שהלפטופ יתמוך במס' פעולות "כבדות" במקביל ובו זמנית. דוגמה שנדרש ממנו לעבוד באופן יציב וחלק: הרצת סרט 720P (בנגן מדיה פלייר הרגיל או הום סינמה קלאסיק), מיקרוסופט וורד, מס' רב של לשוניות בפיירפוקס + התוכנה פת…
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי, ראשית תודה לכולם, שנית להלן השאלות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2200 ש״ח ~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זהו לפטופ אני חושב שהשאלה לא רלוונטית 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל יותר חשוב שלא יתחמם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש לפטופ בטווח מחירים של עד 3000-3200 ש"ח. ככלל,אני די מתלבט בין מחשבי HP לבין DELL(לא ממש מעוניין בחברות מתחרות כמו LENOVO,LG ,ASUS וכו' כי בכל זאת HP ו-DELL הם מחשבים חזקים,יציבים ואמינים(תקנו אותי אם אני טועה). המחשב מיועד לסטודנט כך שרוב העבודה היא לצורך דברים בסיסיים,אינטרנט,תוכנות תמלילים שונות,סרטים ומוזיקה. אני די מתלבט בין שלושה דגמים של HP: הראשון HP Compaq 610 VC264EA: השני HP PAVILION DV-6 1310ej VJ704EA השלישי והאחרון הוא:HP Compaq CQ61 410SJ VY443EA להלן הקישורים לכל מחשב בהתאמה: http://www.olsale.co.il/olsale/heb/i...on_id=22950898 http://www.olsale.co.il/olsale/heb/i...on_id=22950317 http://www.olsale.co.il/olsale/heb/i...on_id=2295302…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
חשובה מצלמה איכותית כי יש הרבה שימוש בזום וכמובן כל מה שקשור לעבודה משרדית וגלישה ברשת. התקציב עד 3000 ש"ח. תודה
-
- 0 תגובות
- 384 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפשת לפטופ אמין שישמש אותי בעיקר למשימות בסיסיות (אופיס, אינטרנט, אולי סרט מדי פעם) ויתכן שאצטרך גם MATLAB אני רוצה מחשב נייד, אך הוא לא ינוייד יותר מדי, כך שהמשקל לא מהווה בעיה כל כך גדולה. האם Lenovo 3000 N500 NS772IV יעשה את העבודה בשבילי? או שתוכלו להמליץ על משהו טוב יותר לצרכים אלו? המחיר שלו הוא טוב - סביב 2700, אך שדרוג של הזכרון ל 4 GB מקפיץ את המחיר בכ-300 ש"ח (תלוי איפה קונים ואיזה זכרון) המליצו לי גם באופן כללי על Dell, אבל לא על דגמים ספציפיים. השאיפה היא לא להרחיק אל סכומי ה 4/5 אלף, אלא להשאר באיזור ה-3000, אך חשוב לי יותר שהמחשב ישאר באיכות טובה לאורך זמן וישמור על מהירות. דבר נוסף, מדברים בפורום זה גם על מקומות לקנות בהם? מחכה לעצתכם, תודה
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תיכנות + Multitasking כבד + אולי משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? HD 1920x1080, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? מקסימום 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שיהיה ניתן להתקין SSD של 128/256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שתהיה אפשרות בעתיד להרחיב ל16 GB RAM אני רוצה שיהיה לפחות 8GB RAM על המחשב, עם אפשרות להרחב…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש לפטופ שישמש אותי בלימודי תוכנה. ההתלבטות היא כזו: האם לקנות לפטופ "גיימינג" עם מפרט יחסית מספק (כזה שעל הנייר יוכל להריץ משחקים מהשנים האחרונות) כאלה: https://ksp.co.il/?uin=66193&select=.1304..271. https://ksp.co.il/?uin=49837&select=.1304..271. https://ksp.co.il/?uin=56376&select=.1304..271. או שאפשר לוותר על תוספות ה"גיימינג" על מנת להוזיל עלויות משמעותית. המטרה העיקרית היא שימוש ללימודי תכנות, קצת סרטים, לא משהו משוגע. אך אם אין אופציה זולה משמעותית התכנון שלי הוא לחבר את הלפטופים בקישורים למעלה למסך FHD ולציוד גיימינג שכבר קיים אצלי על מנת לשחק בכותרים של השנים האחרונות. ברור לי שעדיף תמיד נייח, …
-
- 22 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 25 תגובות
- 6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, גיימינג קל פנאי ומשרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?- לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)- לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 נגיד 6 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל15״ ומעלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ואפשר לחרוג ב 500 אם הדבר יגרום לשיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה כתיבה קריאה וסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מקלדת מוארת, מעדיף באזור ה15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מ…
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
מחפש לפטופ כמצוין מעלה, ראיתי את ה Acer aspire e15 אבל לא הצלחתי למצוא אותו בארץ.. יש משהו בסגנון במחיר דומה שתומך בלינוקס?(ubonto) חשיבות גבוהה לכונן ssd
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רצוי באזור ה5000, אפשר לחרוג גם מעט למעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מתחיל ללמוד מדעי המחשב אז צריך את המחשב לתכנות וללמידה עצמה, בנוסף רוצה שתהיה את האופציה שיריץ משחקים ברמה טובה(COD וורזון למשל) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, או…
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום אני צריך לפטופ לתלמיד עד 2500 ש"ח כולל windows. הוא מתחיל קורס תכנות חיצוני....
-
- 0 תגובות
- 278 צפיות
-
-
צריך המלצה ללפטופ.לשימוש רגיל עם גימינג קל ראיתי שהמעבדים של אינטל דור 11 מגיעים עם מאיץ גרפי מובנה שהוא סבבה לגימיניג קל השאלה אם גם בלפוטופים זה ככה או רק בנייח? כנירא הזמין מאמזון לאמריקה לחבר שלי הביתה והוא יביא לי עוד חודש הוא בא .חוץ מאמזון יש עוד מקומות לקנות בזול בארה"ב ואשמח להלמצה ללפטופ עד 650/600 דולר יכול להיות גם 450 אבל יש הפרש גדול בביצועים בשביל 150 דולר לא קריטי. תודה ומה עדיף ללפטופ ?אינטל או amd הבנתי amd חדשים בתחום הלפטופ ואיזה חברה מביא אחריות בין לאומי אם יש דבר כזה
-
- 0 תגובות
- 483 צפיות
-