עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין (נגיד 20K) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ועונה על כל הקריטריונים אז עדיף יותר זול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (2D), עבודה משרדית, עבודה שיווקית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, קורל-דרו, בניית אתרי אינטרנט, יישומי אופיס למיניהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפחות 108…

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב נייח לשימוש ביתי ( אינטרנט , אופיס, תמונות וסרטים) וגיימינג , יהיה בסלון כך שחשוב שיהיה די שקט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד4500 (לא כולל מסך ), חריגה עד עוד 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל פורטנייט, מיינקראפט,, FORZA וכו' אבל שיחזיק גם קצת יותר כבדים.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר (עדיף חוטיים) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ( דרגה 7 לפחות) 6. האם מתוכנן אובר…

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. שלום למומחי הפורום, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור תלמידת תיכון תודה מראש. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: גלישה באיטרנט, אופיס, תכנות בסיסי, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by Nolie,

שלום! ברשותי מחשב כבן 7: מעבד אינטלintel I7 870 TRAY 2.93 GHZ 8MB. לוח אם GIGABYTE GA-P55-USB3 זיכרון kingston 1600mhz 2GB hyper X BLU דיסק קשיח samsung 1TB 32MB HDD103sjf3 מארז ANTEC300 ATX ללא ספק כרטיס מסך GeForce GT S450 1024MB צורב חברת LG דגם GH22N חיבור SATA OEM ספק כוח SEA SONIC SS-500ET 500 WATT מארז למעבד Arctic coolong Freezer 7 pro Ver 2 בעיות במחשב: אין כטיס WIFI מובנה אין BLUETOOTH מובנה המחשב נהייה עיטי תחת אומס. יעוד המחשב: המחשב מיועד לשבת בחדר עבודה, לעבוד עם כמה מסכים במקביל ולהריץ משחקים יחסית כבדים, בלי להשתגע. *ביצעתי לפני כחצי שנה החלפת חומר סיכה ל…

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  5. הי, אני רוצה לשדרג את מחשבשלי (כיום Athlon 1200). המפרט שחשבתי עליו: Athlon XP 2500 Barton EPOX EP-8RDA3+ (nforce2 ultra400) Rev 2.0 - ATX שני 256MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original Seagate 120GB 8MB 7200RPM S-ATA סה"כ: 2,556 ש"ח למישהו יש הערות או רעיונות לשיפור? אני לא רוצה לחרוג משמעותית מזה בכסף. תודה, יובל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by עירא איתם,

שלום קוראים לי עירא. אני סטודנט להנדסת מכונות יש לי מחשב נייח שקניתי אותו בשנת 2012 בזמן האחרון הוא לא כל כך בשימוש , אני רוצה לשפר ביצועים ולא להשקיע עכשיו במחשב חדש(יש מחשב נייד חדש ) המחשב יריץ בעיקר solidworks ו visual studio לוח אם- asus p8h61-mlx כרטיס מסך- nvidia geforce gt 520 מעבד -intel core i3 2120 זכרון ראם- ceon ddr3 1333 4gb זכרון של 500gb הדבר הראשון שחשבתי להוסיף זה כונן קשיח ssd 100/200 להוסיף עוד זכרון ראם(לפחות עוד 4 מאותו סוג) מעבד כדי להחליף? אם כן מה הדור המקסימלי שאני יכול להחליף? כמובן שעדיף שזה יהיה במינימום כסף אשמח להמלצות 🙏 יום טוב ושמח

7. Started by 10ziv,

שלום חברים, אני מעוניין אחרי 8 שנים בערך לשדרג את המחשב שלי . המפרט שלי כיום הוא: i5 2500k 16gb gtx 980 ti קירור mugen 3 256sdd+1tb seasonic 750w (לא זוכר בדיוק את הדגם) מארז haf 932 בגדול אני רוצה לשדרג את המעבד,לוח אם וקירור. זיכרונות חבר מביא לי, SSD גם לא צריך,ספק כח מספיק לי ולגבי מארז אני עדיין לא בטוח כי בגדול הוא טוב אבל הוא בלי פילטרים בכלל והוא ממש מושך אבק:D כן הייתי רוצה לבדוק גם מארז טוב שתציעו לי, או שכן כדאי להשאר איתו? המחשב יהיה בשביל משחקים. תודה. בכל מקרה אני מוסיף את השאלון שאתם מבקשים: . מה התקציב…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. רציתי להתנצל קודם, לא היתי בטוח איפה לכתוב את הפוסט, אז גם אשמח אם אחד המנהלים ידע למיין אותו למקום הנכון בעניו. יש ברשותי לפטופ דיי ישן, Lenovo G500 (גדול יחסית), שמשרת אותי כבר 8 שנים מדהים בכל הנוגע ללמידת תכנות, רץ על לינוקס. אני מתלבט בין 2 אופציות: לרכוש מחשב חדש, או לשדרג את הקיים - רק תוהה אם הוא שווה את המאמץ ומצד שני מרגיש לי קצת כמו הוצאה מיותרת לרכוש חדש אם אחד עושה את העבודה כמעט טוב. למה כמעט טוב? לעומת מחשבים אחרים הוא עלול להיות קצת איטי: - הכרטיסי RAM שלו לא תואמים כך שאני לא יודע אם יוצר התנגשות ופגיעה בביצועים (8GB). - ללא GPU שנראה לי מקשה קצת על המעבד שלי לפעמים. - HDD ולא SSD. רציתי להתיעץ בנוג…

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  9. Started by EpicQQ,

Processor:Intel Core i5 650. Motherboard:AsusTek--Model:P7P55-M Memory;4 Gb..---Type:DDR3 GPU:NVIDIA GeForce GTX 650 רוב המשחקים לא כלכך רצים על המחשב ואם כן אז בתקיעות המחשב אצלי דיי הרבה זמן אני מודע לזה שהוא לא חדש.. אז הייתי רוצה המלצה של איזה חלקים כדי לי לקנות תודה. : )

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by ran500,

אני מעוניין לרכוש את המחשב http://www.officedepot.co.il/items/1354145-מחשב-נייד-ASUS-GL553VD-FY026T-i7-7700HQ-15-6-אסוס?referral=weebo לפי הכתבות האחרונות הבנתי שיש איזה פריצת אבטחה במעבדי i7 שהעדכון גורם להאטת המחשב ב30 אחוז האם בכל זאת כדאי לרכוש מחשב זה? למטרת שימוש כללי גלישה ובהמשך תכנות אני מעוניין לחבר את המחשב בנוסף ל2 מסכים נוספים אם יש לכם המלצה למחשב אחר אשמח לקבל

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by amir69,

מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤871 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤458 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 16MB ¤237 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤207 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529 כרטיס גרפי GeCube RADEON HD3870X2 1024MB PCIe ¤1775 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GV394 צורב Pioneer DVR-215D Black X20 DVD ¤133 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=PDVR-215DBK מארז ללא ספק NZXT Hush Silver ¤404 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=HUSH ספק כח Corsa…

• 11 תגובות
    • 670 צפיות
  12. אחר הצהרים טובים לכולם. שלום לכולם אני בן אני חדש פה מקווה להתרשם ולחלוק עמכם את המפרט. אז ככה: המחשב שאני ירכוש יהיה לביצוע מחשב ביתי-כלומר אינטרנט תוכנות מוזיקה סרטים וכו'+ משחקים שהם דיי כבדים כמו קריסס call of duty 4 ושאר המשחקים הכבדים למינהם. לפני שאני יציג את המפרט שמולי לצורך שאתם תעזרו לי מה כן לשפר מה לא מה להוריד וכו' ברצוני להגיד שכרגע אני יבנה את המערך החשוב שזה מעבד,לוח אם,כרטיס מסך,זכרון-ולאחר החלטה נמשיך ליעוץ כוננים והציוד הנלווה. כמו כן חשוב לי לציין שהמעבד והלוח אם יתאימו אחד לשני וישתפו פעולה את רב האחוזים.והכי חשוב לי לציין זה שבמחשב זה לא יתבצע\יבוצע oc/ המפרט: מעבד:q6600 או q6700 .ומה יש לכם להציע שיהיה טוב? לוח אם: ep35-ds4 של גי'גביט או max furmol…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועבודה עם blender (מידול גראפי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש לי מסך של דל עם חיבור HDMI רגיל רזולוציה 1920x1080 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב אבל כמובן שיהיה רועש במידה הגיונית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ran500,

היי המליצו לי על המחשב נייח: קירור נוזלי של alienware מקורי Gtx970 12 ram I7 3960x xtreme edition 6 ליבות מארז alienware Aurora r4 מהדורה מוגבלת לשימוש עבור משחקים האם המפרט טוב?

15. שלום אני מבקש עזרה בשביל חבר הוא רוצה לקנות מחשב גיימינג עד 4000 שקל דרך ksp או ivory מאילת מבחינתו לא משנה האם המחשב יהיה מבוסס amd או intel ואין צורך במערכת הפעלה/ציוד הקפי עכשיו גם שמעתי שיש tms באילת אז זה גם אופציה תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  16. Started by The Victorious Hodler,

היי, בנו לי את המפרט הזה ורציתי חוות דעת. https://www.tms.co.il/15790

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  17. אז ככה לאחר חשיבה מרובה על החלקים הגעתי למפרט הבא: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1076/1054 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח HX421C14FB-8 - HyperX - 8GB DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FB/8... אחריות לכל החיים כמות: - 1 - 251/246 ₪ דיסקים קשיחים ו SSD - SATA ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barr…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Lirang10,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  19. Started by coefly,

שלום לכולם, מעוניין לקבל יעוץ למפרט מחשב לעריכת וידאו. מעוניין לעבוד עם תוכנת הפרימייר. דיסק קשיח ומארז כבר יש. חשבתי על מעבד i5 3450 אבל אני לא ממש מבין בזה. התקציב שלי למעבד, לוח אם וזיכרון הוא 2000 שקלים. את כל שאר החלקים כבר יש לי :-) תודה מראש על היעוץ, ליאור

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  20. שלום רב. אני רוצה לשדרג את עצמי ולבנות לי מחשב שיחזיק לי כמה שנים ללא צורך לשדרג באופן תכוף. אני עובד בתחום הגרפיקה, דו מימד בעיקר חבילת האפליקציות של אדובי. מידי פעם אני חוטא ומשחק במשחקים ולרוב מדובר במשחקים החדישים ביותר. אני לא בררן וכל עוד המשחק רץ טוב אני מבסוט. אני אולי בעתיד אכנס לענייני אנימציה. אני מתאמץ כלכלית ומשקיע קצת יותר על מנת לאפשר במידת הצורך שדרוג בעתיד. אני אשתמש בכרטיס מסך ( gforce 9600) שכבר יש לי. ו 3 HD שכבר יש לי 640G, 500GB ו 500GB יש לי מסך 24" FHD של סמסונג. אני עובד על win7 32bit. אך כשההפרשים בביצועים יוכיחו את זה ושאר התוכנות מסבביב יגלו תאימות ל 64 ביט אשקול לשדרג. חשוב לי שהמארז יהיה נוח מבחינת חיבורים בחזית ומאחור (אני מחבר הרבה דיסק א…

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  21. שלום לכולם וחג שמח! אני עומד לקנות מחשב גיימינג שבוע הבא. בניתי 2 מפרטים דיי זהים יחסית והמחיר גם יחסית זהה. ואני מתלבט בין חנות TMS ל Plonter. שמעתי שלשניהם יש ביקורות חלק טובות חלק פחות. מאוד חשוב לי החלק של השירות שאם תיהיה לי בעיה כלשהי או תקלה או שאצטרף עזרה שאדע שיש מי שעומד לצידי ולא רק לחייב ולגמור את הסיפור. אני לא מהאיזור של החנויות אני מחיפה. והייתי מאוד שמח לשמוע את הצד שלכם מה אתם חושבים וממליצים. מי מהם משקיע בהרכבה יותר למשל, בסידור המארז והכבלים שיראה אסתטי ויפה. ואם היה לכם ניסיון טוב או לא טוב עם אחת מהם. ואיך השירות שלהם, בעקרון אני מאוד מעוניין בלוח אם וכרטיס מסך מסדרת ROG של Asus והבנתי שיש רק ב Plonter וזה הפלוס הגדול לבנתיים. אז הייתי מאוד שמח שתשת…

• 19 תגובות
    • 8.6k צפיות
  22. שלום, אני צריך המלצה לרכיבים שרשמתי למעלה לצורכי עבודה עם Lightroom, פוטושופ (עיבוד קבצי RAW) ומשחקים. את הרכיבים אני מזמין מחו"ל, כנראה מ-newegg אלא אם כן יש מקום יותר טוב. התקציב הוא עד 300-350 דולר ככה. תודה, לירן.

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין ממש תקציב.. רצוי מתחת ל5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא מחשב ללימודים בקרוב- תקשורת ומנהל עסקים. להריץ את התוכנות ללימודים וכו' שצריך ללימודים, אופיס, אינטרנט, מוזיקה מבלי שיתקע יותר מדי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by Itay Nissim,

עתיד להזמין מחשב בימים הקרובים האם הייתם משנים רכיב כלשהו במסגרת התקציב עם חריגה מינמלית מעבד: 1820 ₪ - * באנדל עם לוח אם במבצע * - Quad Core i5 6600K 3.5Ghz + Asus Z170-A (SLI) S1151 זכרון: 370 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15 כרטיס מסך: 2379 ₪ - * מבצע * - ASUS Nvidia GeForce GTX1070 8G D5 1632-1860Mhz Strix OC דיסק קשיח: 469 ₪ - OCZ SSD ARC 240GB 2.5 דיסק קשיח: 489 ₪ - WD Caviar Red 2TB 3 Years Warranty כונן אופטי: 159 ₪ - Samsung DVDRW X8 Slim USB 2.0 External Black באנדל (מארז + ספק): 899 ₪ - * חדש במבצע * - NZXT H440 Black-Red + Seasonic X-Series 560W Gold קירור אוויר למעבד: 169 ₪ - * מבצע * - ZALMAN CPU COOLER…

• 3 תגובות
    • 900 צפיות
  25. האם כונן קשיח משולב SSD + SATA נחשב טוב? למשל, 128GB SSD + 1 T או שעדיף רק SSD 256GB? האם יש צורך בתכונות מיוחדות במפרט לצורך עבודה מהבית והתחברות לשרת חיצוני מרחוק? תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים